دوز سوم واکسن خود را آسترازنکا بزنید

دوز سوم واکسن خود را آسترازنکا بزنید

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

خوشبختانه چند ماهی است که واکسیناسیون گسترده در کشور ایران انجام گرفته و انواع مختلفی از واکسن‌ها در اختیار مردم قرار دارد تا آن‌ها به انتخاب خود بتوانند یکی از واکسن‌ها را مورد استفاده قرار دهند. البته در این میان تزریق چند مرحله واکسن اهمیت بیشتری دارد چرا که تزریق در مراحل دوم و سوم حکم یادآوری برای بدن را دارد تا بتواند بدن را نسبت به سویه‌های مختلف کرونا مقاوم کند. به همین دلیل است که متخصصان اکیداً توصیه دارند دوز سوم واکسن خود را حتماً تزریق نمایید. بهتر است این مقاله را مطالعه کنید تا در صورتی که واکسن آسترازنکا را مصرف کرده‌اید هر چه زودتر نسبت به تزریق دوز سوم اقدام نمایید.

دوز سوم واکسن کرونا در کشور

کادر بهداشت و درمان و بیماران خاص از اولین گروه‌های دریافت کننده دوز سوم واکسن در کشور بودند که پس از گذشت ۶ ماه دوز سوم واکسن خود را دریافت کردند. کسانی که واکسن سینوفارم، بهارات و برکت تزریق کرده‌اند پس از ۴ ماه و افرادی که آسترازنکا و اسپوتنیک نیز دریافت کرده‌اند پس از گذشت ۶ ماه می‌توانند دوز سوم را واکسن آسترازنکا دریافت کنند.

تزریق دو نوبت واکسن از جمله مهم‌ترین اقداماتی است که در راستای پیشگیری از همه‌گیری ویروس کرونا لازم است، کسانی که واکسن نمی‌زنند دچار یکسری از محدودیت‌ها خواهند شد و در مقابل افرادی که واکسن دریافت کرده‌اند می‌توانند از خدماتی عمومی مثل هواپیما، قطار و … به‌راحتی استفاده کنند و در غیر این صورت فرد باید تست کرونا بدهد و در صورت منفی بودن تست از این خدمات بهره‌مند شود. در پایان تمامی این اعمال محدودیت‌ها و سخت‌گیری‌ها در خصوص تزریق واکسن منجر به کاهش مرگ‌ومیر و تعداد بستری‌شدگان و عوارض بیماری کرونا می‌شود که موجب بالا بردن سطح ایمنی جامعه در برابر شیوع‌های گسترده ویروس خواهد شد.

آزمایش هورمونی زنانه

تزریق دوز سوم واکسن کرونا در ایران

تزریق دوز سوم واکسن کرونا در ایران آغاز شده است افزود: کادر بهداشت و درمان و بیماران خاص از اولین گروه‌های دریافت کننده دوز سوم واکسن در کشور بودند که پس از گذشت ۶ ماه دوز سوم واکسن خود را دریافت کردند. تمامی افراد بالای ۶۰ سال که ۴ تا ۶ ماه از تزریق نوبت دوم واکسن آن‌ها گذشته است می‌توانند دوز سوم را دریافت کنند گفت: افرادی که دو نوبت از واکسن‌های سینوفارم، بهارات و برکت تزریق کرده‌اند پس از ۴ ماه و افرادی که دو نوبت آسترازنکا و اسپوتنیک نیز دریافت کردند پس از گذشت ۶ ماه می‌توانند دوز سوم را واکسن آسترازنکا دریافت کنند.

همچنین با هماهنگی صورت گرفته از سوی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، کلیه افراد بالای ۱۸ سال که دو نوبت واکسن‌های سینوفارم، بهارات و برکت تزریق کرده‌اند پس از گذشت ۴ ماه می‌توانند دوز سوم را واکسن آسترازنکا دریافت کنند. تزریق دوز سوم واکسن کرونا در سایر کشورها در حال انجام است و ما نیز باید این موضوع را بیشتر جدی بگیریم؛ به‌خصوص افرادی که واکسن سینوفارم را دریافت کرده‌اند، پس از گذشت چهار ماه از تزریق دوم باید نوبت سوم را دریافت کنند. افرادی که واجد شرایط تزریق دوز سوم واکسن کرونا هستند، قبل از اینکه در صف دریافت دوز تقویت‌کننده حضور پیدا کنند، شرایط لازم برای تزریق از جمله فاصله ۴ یا ۶ ماه پس از دریافت نوبت دوم واکسن کرونا را رعایت کنند.

تزریق دوز سوم واکسن کرونا در ایرانتزریق دوز سوم واکسن کرونا در ایران

آسترازنکا دارویی موفق‌تر از واکسن معرفی کرد

نتایج کارآزمایی جداگانه نیز نشان داد که این دارو طی سه روز پس از شروع علائم خطر ابتلا به کووید ۱۹ شدید یا مرگ ناشی از آن را تا ۸۸ درصد کاهش می‌دهد. شرکت آسترازنکا اعلام کرد که کوکتل آنتی‌بادی پیشگیرانه آن ۸۳ درصد محافظت در برابر علائم بیماری کووید ۱۹ را حداقل به مدت ۶ ماه ارائه می‌دهد و آن را از دوز سوم واکسن تولید شده توسط این مجموعه موثرتر می‌داند. به نقل از نیوز، آسترازنکا پیشروی خود را در رقابت برای توسعه و عرضه داروی پیشگیری‌کننده کووید ۱۹ تثبت کرد؛ این دارو به صورت شات در بازو تزریق می‌شود.

براساس داده‌های کارآزمایی با دارویی به نام AZD۷۴۴۲ که به صورت یک دوز ۳۰۰ میلی‌گرمی به شرکت‌کنندگان داده شد، خطر ابتلا به کووید ۱۹ علامت‌دار طی ۶ ماه تا ۸۳ درصد کاهش یافت. در گروه آزمایشی این آزمایش هیچ مورد مرگ یا عفونت شدیدی ثبت نشده است. نتایج کارآزمایی جداگانه نیز نشان داد که این دارو طی سه روز پس از شروع علائم خطر ابتلا به کووید ۱۹ شدید یا مرگ ناشی از آن را تا ۸۸ درصد کاهش می‌دهد. منه پانگالوس، معاون اجرایی شرکت آسترازنکا، در این خصوص اظهار کرد: این داده‌های جدید به شواهد رو به رشدی می‌افزاید که از ظرفیت AZD۷۴۴۲ پشتیبانی می‌کنند.

منتظر ارائه یک گزینه مهم جدید در برابر سارس کوو ۲

ما در حال پیشرفت پرونده‌های نظارتی در سراسر جهان و مشتاقانه منتظر ارائه یک گزینه مهم جدید در برابر سارس کوو ۲ هستیم. این شرکت انگلیسی سوئدی موافقت کرده ۷۰۰ هزار دوز AZD۷۴۴۲ را در صورتی که سازمان غذا و دارو اجازه استفاده اضطراری بدهد، به دولت ایالات‌ متحده عرضه کند. این شرکت توافقات مشابهی با سایر کشورها نیز دارد. این دارو با استفاده از ترکیبی از ۲ آنتی‌بادی ساخته می‌شود که از سلول‌های B ایمنی اهدا شده بیمار در حال بهبودی از کووید ۱۹ منشاء می‌گیرد. این درمان را می‌توان در افرادی که به خوبی به واکسن‌ها پاسخ نمی‌دهند مانند بیماران سرطانی استفاده کرد.

حدود ۲ درصد از افراد در معرض خطر عدم ایجاد آنتی‌بادی کافی به دنبال تزریق دوز سوم واکسن هستند. بر اساس داده‌ها به نظر می‌رسد این دارو از واکسن کووید ۱۹ نسل اول این شرکت موثرتر باشد. نتایج مطالعه زویی کووید در بریتانیا نشان داد که اثربخشی واکسن آسترازنکا پس از چهار تا پنج ماه به حدود ۶۷ درصد کاهش می‌یابد.

آیا تزریق دوز سوم واکسن کرونا برای همه ضروری است؟

مطالعات علمی در این زمینه محدود و مستلزم تکمیل تحقیقات پزشکی است، اما مطالعات اولیه در این رابطه نشان می‌دهد که می‌توان از انواع متفاوت واکسن استفاده کرد. براساس آخرین آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نزدیک به ۶۵ درصد از مردم کشور در مقابل ویروس کرونا واکسینه شده‌اند، ‌اما آیا دریافت دوز سوم واکسن نیز برای همه شهروندان فارغ از سن، جنس و بیماری زمینه‌ای ضروری است؟ واکسیناسیون کرونا که از بهمن سال ۱۳۹۹ بر اساس سند ملی واکسیناسیون در ایران آغاز شد، به گفته مسئولین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مرز ۱۰۰ میلیون دز تزریق هم گذشته است.

براساس آمار رسمی، تا کنون ۵۶ میلیون و ۶۵۳ هزار و ۹۴۷ نفر دُز اول، ۴۴ میلیون و ۷۲۶ هزار و ۴۷ نفر دُز دوم و ۷۶۵ هزار و ۲۳۵ نفر، دوز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۰۲ میلیون و ۱۴۵ هزار و ۲۲۹ دُز رسید. بنابر این آمار، بیش از ۸۰ درصد هموطنان در کشور واکسن کرونا را تزریق کرده و واکسیناسیون ۶۵ درصد جامعه هدف نیز تکمیل شده است. اما اولویت و ضرورت دریافت دوز سوم واکسن (تقویتی) این واکسن برای گروه‌های جمعیتی متعدد، فارغ از سن و جنس و بیماری زمینه‌ای چگونه خواهد بود؟

حفظ و افزایش پاسخ ایمنی بدن به بیماری

دوز سوم واکسن (تقویتی) واکسن کرونا که تحت عنوان «دز یادآور» هم شناخته می‌شود، با هدف حفظ و افزایش پاسخ ایمنی بدن به بیماری تزریق می‌شود. مطابق با مصوبه کمیته فنی کشوری واکسیناسیون کووید۱۹ تزریق این دز، براساس اولویت دریافت دز اول و دوم تزریق خواهد شد. رییس اداره بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این باره می‌گوید: هموطنان براساس اولویت دریافت دز اول و دوم واکسن کرونا، دوز سوم واکسن (تقویتی) را نیز دریافت خواهند کرد. اکنون تزریق این دز (یادآور) در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور آغاز و برند واکسن نیز با توجه به نوع واکسن تزریقی در نوبت اول و دوم تعیین خواهد شد.

هموطنان براساس اولویت دریافت دز اول و دوم واکسن کرونا، دوز سوم واکسن (تقویتی) را نیز دریافت خواهند کرد. اکنون تزریق این دُز (یادآور) در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور آغاز و برند واکسن نیز باتوجه به نوع واکسن تزریقی در نوبت اول و دوم تعیین خواهد شد. مراکز بهداشت و درمان بستری کننده بیماران کرونا، آزمایشگاه‌ها و مراکز ۱۶ ساعته با مراجعان مشکوک به این بیماری و سپس همه کارکنان نظام سلامت دز تقویتی را دریافت می‌کنند. اکنون مکاتبات برای تزریق دوز سوم واکسن (یادآور) هم به دانشگاه‌های علوم پزشکی ارسال و واکسن نیز در اختیار این مراکز قرار گرفته است. نوع واکسن هم باتوجه به مدل دز اول و دوم تزریق خواهد شد.

حفظ و افزایش پاسخ ایمنی بدن به بیماریحفظ و افزایش پاسخ ایمنی بدن به بیماری

دوز سوم واکسن کرونا باتوجه به دو دز پیشین تعیین می‌شود

به عنوان مثال، در صورت استفاده از دو دز واکسن سینوفارم یا برکت، می‌توان برای دز سوم (یادآور) از واکسن آسترازنکا، فایزر، مدرنا یا جانسون اند جانسون استفاده کرد. واکسن‌های معادل اثربخشی را افزایش می‌دهد، افزود: در صورت استفاده از دو دز واکسن آسترازنکا، فایزر یا اسپوتنیک وی اما نباید از واکسن‌های ضدویروس اینکتیو (غیرفعال) اعم از برکت یا سینوفارم در دز یادآور استفاده شود. میزان آنتی‌بادی بدن پس از گذشت یک دوره زمانی کاهش می‌یابد، بنابراین دوز سوم واکسن تقریبا برای تمامی گروه‌های جمعیتی و بیماران زمینه‌ای به عنوان یک یادآور با هدف افزایش سطح ایمنی بدن توصیه می‌شود.

دز یادآور واکسن کرونا ۶ ماه پس از تزریق دز دوم دریافت شود

دوز سوم واکسن (یادآور) تقریبا ۶ ماه پس از تزریق دز دوم استفاده می‌شود، اما پس از دریافت این دز هم رعایت پروتکل‌های بهداشتی مقابله با کرونا الزامی است و تزریق هر سه دز واکسن کرونا نیز به طور قطعی مانع از ابتلا به بیماری نخواهد شد. این ویروس دائما جهش یافته و احتمال می‌رود برخی سویه‌ها به رغم تزریق واکسن بتوانند از سیستم ایمنی بدن فرار کنند. همچنین تمام جهش‌های ویروس کرونا قابل شناسایی نبوده و انتظار می‌رود، شماری از جهش‌ها در برخی کشورها معرفی نشوند. بنابراین رعایت ضوابط بهداشتی مقابله با کرونا پس از تزریق واکسن نیز باید ادامه داشته باشد.

در ایران ضرورت تزریق دز سوم و اولویت دریافت براساس نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین شده و به گفته منابع رسمی، در صورت تزریق اولویت با کادر بهداشت و درمان کشور خواهد بود. براساس مشاهدات پزشکی مشخص شد، پس از تزریق دز دوم واکسن کرونا، ایمنی کامل ایجاد نمی‌شود. بنابراین برای افزایش اثربخشی واکسن از دوز سوم واکسن که تحت عنوان «یادآور» شناخته شده، استفاده می‌شود. مطالعات علمی در این زمینه محدود و مستلزم تکمیل تحقیقات پزشکی است، اما مطالعات اولیه در این رابطه نشان می‌دهد که می‌توان از انواع متفاوت واکسن کرونا استفاده کرد.

دوز سوم واکسن کرونا باید با دز پیشین یکسان باشد؟

این دز الزاما نباید با دو دز پیشین یکسان باشد. به عنوان مثال در صورت تزریق دو دز از واکسن سینوفارم یا برکت می‌توان برای دز یادآور از برند آسترازنکا (با فناوری ساخت متفاوت از برکت و سینوفارم) استفاده کرد. ورود ویروس کرونا به بدن در قالب عفونت طبیعی و همچنین تزریق واکسن، ایمنی مادام‌العمر ایجاد نمی‌کند. به تدریج با گذشت زمان مصونیت در مقابل ویروس از بین رفته و در سال‌های آتی نیز احتمالا کشورها از واکسیناسیون مجدد بهره خواهند گرفت.

برای استفاده از برخی واکسن‌ها نظیر آسترازنکا و اسپوتنیک-وی که براساس وکتور ویروسی (زیست‌شناسی مولکولی یا حامل برای میان‌گذاری قطعات دی ان ای بیگانه در ژنوم سلول میزبان) ساخته می‌شوند، بدن را وادار به واکنش کرده و بر این اساس باید گفت، احتمالا در سال‌های آتی به طور مرتب نمی‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند. اما شماری از واکسن‌ها همچون سینوفارم یا برکت که بر پایه ویروس کشته شده یا پروتئین‌های نوترکیب (مثل کووپارس موسسه رازی ساخته می‌شوند) در سال‌های آینده مرتبا می‌توانند تجدید شوند.

این دز باتوجه به بازه سنی و بیماری‌های زمینه‌ای نیز می‌تواند متغیر باشد، بنابراین توصیه می‌شود که پس از تزریق دز دوم واکسن کرونا، وضعیت ایمنی بدن ارزیابی و در صورت عدم ایجاد مصونیت موردنظر، دوز سوم واکسن تزریق شود. دز سوم واکسن کرونا برای افزایش ایمنی بدن تزریق می‌شود، اما این دز هم به طور قطعی از ابتلاء به کرونا جلوگیری نمی‌کند، بنابراین رعایت پروتکل‌های بهداشتی مقابله با کرونا پس از تزریق دز سوم نیز الزامی است.

دوز سوم واکسن کرونا باید با دز پیشین یکسان باشد؟

علت لزوم انجام نمونه گیری در منزل چیست؟

یکی از سوالاتی که ممکن است در مورد آزمایش کرونا، تست آنتی بادی واکسن، تست کرونا پرواز و غیره پرسیده شود، این است که علت لزوم انجام نمونه گیری در منزل چیست؟ در پاسخ به این سوال باید می توان به انواع مزایا نمونه گیری اشاره کرد. اما مخم ترین علت آن ، پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ می باشد. برای مثال تصور کنید که شما علائم کرونا از جمله بدن درد ، سردرد، آبریزش، تب، علائم گوارشی، اسهال، استفراغ و غیره دارید ولی از ابتلا یا عدم ابتلا به کووید ۱۹ مطمئن نیستید؛ و یا آن که واکسن تزریق کرده اید و پس از چند روز میزان ایمنی بدن خود را می خواهید اندازه گیری کنید؛ برای اطمینان تصمیم به انجام آزمایش کرونا یا تست این تست دارید، اما از حضور در مراکز درمانی هراس دارید!

در این حالت بهترین راه حل انجام تست آنتی بادی واکسن کرونا یا تست کرونا به صورت نمونه گیری در منزل است. در این روش دیگر نگران انتقال به دیگران و یا مبتلا شدن به این بیماری در این مراکز نیستید. همان طور که می دانیم مراکز درمانی‌از جمله آزمایشگاه ها از جمله محل های پرخطر محسوب می شوند بنابراین حضور در مراکز علاوه بر آن که مفید نیست بلکه بسیار نکران کننده می باشد.

نمونه گیری در منزل

آزمایش آنتی بادی واکسن

آزمایش آنتی بادی واکسن یک آزمایش خون ساده است ، بنابراین انجام آن هم نسبتاً سریع و آسان است ، اما اطلاعات بسیار ویژه ای را ارائه می دهد که می تواند به تعیین پروتکل های ایمنی آینده کمک کند و در مورد مراحل بعدی برای ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی و افراد واکسینه شده شفافیت ایجاد کند. با توانایی اندازه گیری منظم تیتر آنتی بادی نوترولایز در افراد واکسینه شده ، می توان درک کرد که چگونه سطح ریسک با گذشت زمان تغییر می کند. به عنوان مثال ، یک تیتر 500 (جایی که حتی در صورت رقیق شدن خون 500 برابر آنتی بادی هنوز قابل تشخیص است) از محافظت از آنتی بادی کافی برخوردار است ، اما اگر قصد دارید سوار هواپیما شوید ، یک تیتر 100 نمی تواند محافظت کافی برای شما ایجاد کند.

آزمایش آنتی بادی کرونا و آنتی بادی واکسن برای بررسی میزان ایمنی که پس از تزریق واکسن کرونا ایجاد می شود، و همچنین برای بررسی اثربخشی تزریق واکسن کرونا استفاده می شود. هرکسی که واکسن کرونا را دریافت کرده باشد ممکن است از خود بپرسد که چقدر این واکسن در برابر ویروس کرونا از او محافظت می‌کند.

سخن پایانی

متأسفانه برخی از مردم نه تنها خودشان واکسیناسیون را انجام نمی‌دهند بلکه با ترویج شایعات و حرف‌های که هیچ اساس علمی ندارد، بقیه مردم را نیز از واکسن زدن منصرف می‌کنند. درست است که واکسن‌های کرونا نمی‌توانند بدن انسان را نسبت به همه سویه‌ها مصون کنند اما حداقل خطر مرگ و میر را پایین می‌آورند. بنابراین نسبت به زدن واکسن کوتاهی نکنید. البته در صورتی که اکنون باید دوز سوم واکسن آسترازنکا را تزریق نمایید ولی علائم کرونا را مشاهده کردید ابتدا تست کرونا در منزل را انجام دهید و سپس در صورتی که مطمئن شدید بهبیماری مبتلا نیستید برای تزریق اقدام نمایی.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

2 دیدگاه در دوز سوم واکسن خود را آسترازنکا بزنید

  1. مهوش خلعتبری می‌گوید:

    آیا موسسه شما واکسن استرزانکا را در منزل تزریق می کند ‌گواهی معتبر برای زدن واکسن ارایه می دهد تا با آن بتوان به مسافرت رفت

    • پشتیبان می‌گوید:

      سلام
      وقت بخیر
      ما خدمات نمونه گیری در منزل هستیم و خدمات تزریق واکسن رو انجام نمیدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.