هر عامل خارجی که وارد بدن میشود سیستم ایمنی، برای مقابله با آن تولید آنتی بادی خواهد کرد تا از بیماریزایی و بروز مشکلات جدی جلوگیری گردد. تولید آنتی بادی کرونا از جمله اقدامات دفاعی سیستم ایمنی بدن است که کمک میکند عوارض خطرناک مانند عفونت کاهش پیدا کند. اما حتماً این سؤال به وجود میآید که آنتی بادی کرونا خفیف تا چه اندازه میتواند بدن انسان را نسبت به سویههای قویتر کرونا مصون نگه دارد؟ برای رسیدن به پاسخ این سؤال این مطلب را با دقت مطالعه کنید.
محافظت آنتیبادی کرونای خفیف تا یک سال
نتایج تحقیقی کوچک نشان میدهد که تقریبا همه افرادی که کرونای خفیف داشتهاند، همچنان تا یک سال بعد آنتیبادی علیه ویروس کرونا دارند اما ممکن است این آنتیبادی از آنان در برابر انواع جدید محافظت نکند. لختههای خون خطرناکی که اغلب در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ مشاهده میشود تا حدی به این دلیل اتفاق میافتد که سنبله ویروس به مولکولهای موجود در خون میچسبد که نقش کلیدی در جلوگیری از لخته شدن دارند و در نتیجه آن را غیرفعال میکند.
به نقل از ساینس، گروه تحقیقاتی دانشگاه آدلاید استرالیا اعلام کرد: میان ۴۳ استرالیایی که در اوایل همهگیری با کرونای خفیف دست و پنجه نرم کردند، ۹۰ درصد آنان ۱۲ ماه بعد آنتیبادی داشتند و تنها ۵۱.۲ درصد دارای آنتیبادیهایی بودند که «فعالیت خنثیکنندگی» در برابر نسخه اصلی ویروس نشان میدادند و فقط ۴۴.۲ درصد آنتیبادیهایی داشتند که میتوانست نوع اولیه آلفا را خنثی کند. آنتیبادیهای خنثیکننده علیه نوع دلتای غالب و بسیار قابل انتقال تنها در ۱۶.۲ درصد وجود داشت. همچنین در ۱۱.۶ درصد افراد آنتیبادیهای خنثیکننده در برابر سویه گاما و تنها در ۴.۶ درصد افراد در برابر سویه بتا مشاهده شد.
محققان گفتند: افرادی که مبتلا به کرونای خفیف بودند، ۱۲ ماه پس از بهبودی در برابر عفونت با انواع سارس کوو ۲ در گردش و تازه در حال ظهور آسیبپذیر است. این یافتهها مزایای بالقوه تطبیق واکسنهای تقویتکننده را برای انواع در حال گردش همچنین نحوه طراحی واکسنهای سالانه آنفلوآنزا را برای گونههای فعلی آنفلوانزا تقویت میکند.
همه مبتلایان کرونای خفیف ندارند
محققان دانشگاه میشیگان بر اساس بررسی خود از ۴۰ تحقیق قبلی از ۱۷ کشور و تجربیات بیماران مبتلا به کووید طولانیمدت تخمین میزنند که بیش از ۴۰ درصد از نجاتیافتگان کووید در سراسر جهان عوارض طولانیمدت این بیماری را داشتهاند. کووید طولانیمدت به وجود علائم جدید یا پایدار در چهار هفته یا بیشتر پس از عفونت تعریف میشود.
محققان اظهار کردند: شیوع این بیماری در میان بازماندگانی که نیاز به بستری شدن داشتند به ۵۷ درصد میرسد و این میزان در میان بازماندگان زن ۴۹ درصد و در میان مردان ۳۷ درصد است. تخمین زده شده نرخ کووید طولانیمدت در آسیا ۴۹ درصد، در اروپا ۴۴ درصد و در آمریکای شمالی ۳۰ درصد است. در میان شایعترین مشکلات، خستگی ۲۳ درصد و تنگی نفس، درد مفاصل و مشکلات حافظه هر کدام ۱۳ درصد افراد را تحت تاثیر قرار میدهند.
به گفته محققان این تحقیق همه موارد کووید طولانیمدت را ثبت نکرده است و بر اساس برآورد سازمان بهداشت جهانی از ۲۳۷ میلیون عفونت کووید-۱۹ در سراسر جهان حدود ۱۰۰ میلیون نفر پیامدهای مرتبط با سلامتی کووید طولانیمدت را تجربه کرده یا تجربه میکنند. محققان هشدار میدهند که این اثرات سلامتی میتواند استرس قابلتوجهی بر سیستم مراقبتهای بهداشتی وارد کند.
تاثیر کرونای خفیف بر مولکولهای رقیقکننده خون باعث ایجاد لخته میشود
نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد لختههای خون خطرناکی که اغلب در بیماران مبتلا به کرونای خفیف مشاهده میشود تا حدی به این دلیل اتفاق میافتد که سنبله ویروس به مولکولهای موجود در خون میچسبد که نقش کلیدی در جلوگیری از لخته شدن دارند و در نتیجه آن را غیرفعال میکند. جینگیو یان از موسسه فیزیک شیمی دالیان چین توضیح داد که با اتصال ویروس، این مولکولها (هپاران سولفات/هپارین) نمیتواند فعالیتهای ضد انعقادی معمول خود را انجام دهد و لختههای خون مرتبط با کووید ۱۹ اغلب به ریهها و سایر اندامها آسیب میرساند و میتواند باعث حمله قلبی و سکته شود.
لخته شدن بیش از حد به سطوح بالای التهاب ناشی از عفونت کووید ۱۹ نسبت داده شده است. گروه یان در مجله بینالمللی ماکرومولکولهای بیولوژیکی گزارش کرده است که تاکنون مشخص نشده که خود ویروس نیز تاثیر مستقیمی بر این مورد داشته باشد. خوشبختانه آنان خاطرنشان کردند، در حال حاضر روش رایج تجویز داروهای رقیقکننده خون به بیماران کووید-۱۹ میتواند لخته شدن ناشی از ویروس را به طور قابل توجهی کاهش دهد.
انتقال کرونای خفیف با اشک چشم
افرادی که دچار کرونای خفیف شدند تا ماهها بعد در معرض بیماریهای چشمی از جمله انسداد عروقی و آسیب به شبکیه و التهابات داخل چشم شدند، حتی مشکلات چشمی و خشکی چشم از عوارض بعد از ابتلا به کرونا گزارش شده است. ترشحات چشم مبتلا به کرونا میتواند ویروس کرونا را منتقل کند. نشان داده اشک چشم مبتلا به کرونا ناقل ویروس کروناست هر چند موارد ابتلا از این طریق کم است، اما امکان آن وجود دارد. مطالعات زیادی انجام شده که نشان میدهد بیماری کرونا میتواند عوارض غیر قابل جبرانی برای چشم ایجاد کند.
افرادی که دچار کرونا شدند تا ماهها بعد در معرض بیماریهای چشمی از جمله انسداد عروقی و آسیب به شبکیه و التهابات داخل چشم شدند، حتی مشکلات چشمی و خشکی چشم از عوارض بعد از ابتلا به کرونا گزارش شده است. عوارض احتمالی خفیف واکسن زدن که برخی به آن استناد میکنند بسیار کمتر از عوارض شدید واکسن نزدن است که آسیبهای جبران ناپذیر خواهد داشت. از دست زدن به چشم در این دوران کرونا خودداری کنید و شستشوی مداوم دستها را همواره مورد تاکید قرار دهید تا از ورود ویروس از طریق چشم به بدن پیشگیری شود.
احتمال مردهزایی در زنان باردار مبتلا به کرونای خفیف بیشتر است
دادههای آماریِ مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در ایالات متحده (CDC) نشان می دهد: زنان باردار مبتلا به کرونای خفیف بیشتر در معرض خطر مرده زایی هستند. دادههای جدید مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده که روز گذشته (جمعه) منتشر شد، نشان میدهد: زنان بارداری که به بیماری کووید-۱۹ مبتلا هستند در مقایسه با زنان باردار سالم، بیشتر با خطر مردهزایی روبرو هستند. دادهها نشان میدهد که از ۸۱۵۴ مورد مردهزایی که بین مارس ۲۰۲۰ تا سپتامبر ۲۰۲۱ در این کشور ثبت شده است،
۱.۲۶ درصد این موارد در میان افراد مبتلا به کووید-۱۹ بوده که منجر به مردهزایی شده است، در حالیکه ۰.۶۵ درصد از مرده زایی در میان زنان بارداری بوده که به کروناویروس آلوده نبوده اند. این یافتهها تاکید کننده اهمیت راهکارهای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ از جمله اقدام به واکسیناسیون، قبل یا در طول بارداری است. به گزارش پایگاه خبری آکسیوس، همچنین مطالعات نشان داده است که در میان بیماران مبتلا به کووید-۱۹، مردهزایی در زنان باردارِ مبتلا به فشار خون بالا و زنانی که در بخش مراقبتهای ویژه بستری بوده یا به استفاده از دستگاه تنفسی نیاز پیدا کردند، شایعتر بوده است.
اتحادیه اروپا استفاده اضطراری از قرص کرونا را تایید کرد
آژانس دارویی اتحادیه اروپا مجوز استفاده اضطراری از داروی ضد ویروسی کرونا تولید شرکت “مِرک” را صادر کرد. آژانس دارویی اتحادیه اروپا روز گذشته (جمعه) قرص ضد ویروسی شرکت مرک را که برای درمان کرونای خفیف تولید شده، مورد تایید قرار داد و بدین ترتیب پزشکان می توانند این دارو را برای شرایط اضطراری تجویز کنند. با تایید آژانس دارویی اتحادیه اروپا کشورهای اروپایی به ابزار دیگری برای درمان موارد شدید بیماری کووید-۱۹ مجهز خواهند شد، اگرچه این دارو که “مولنوپیراویر” نامگذاری شده برای عرضه تجاری در اتحادیه اروپا تایید نشده است.
طبق اعلام این آژانس، داروی مولنوپیراویر را می توان برای بزرگسالان مبتلا به کووید-۱۹ که به اکسیژن درمانی نیاز ندارند و در معرض خطر ابتلا به نوع شدید بیماری هستند، تجویز کرد. توصیه می شود که دارو ظرف پنج روز از شروع علائم، تجویز و به مدت پنج روز و روزی دو نوبت مصرف شود. به گزارش پایگاه خبری آکسیوس، آژانس تنظیم مقررات دارویی و محصولات بهداشتی انگلیس اوایل این ماه به عنوان اولین کشور، مصرف داروی مولنوپیراویر را تایید کرد. هرچند تنظیمکنندگان مقررات دارویی ایالات متحده هنوز در حال بررسی این دارو هستند اما گفته شده که دولت جو بایدن پیش از این به خرید ۳.۱ میلیون دوره کامل این قرص به ارزش حدود ۲.۲ میلیارد دلار اقدام کرده است.
تست کرونا برای پرواز
اگر این روزها به فکر سفر هوایی هستید، بدون شک متوجه الزام تست کرونا برای پرواز بوده اید. همیشه شما قبل یک سفر کاری و یا تفریحی نیاز به بستن چمدان، رزور بلیط، هتل و غیره داشتید ولی با آمدن کرونا و سخت شدن شرایط سفر و مسافرت ها انجام تست کرونا به سری کارهای قبل از سفر اضافه شده است.
آزمایش کرونا با روش های مختلفی و با کاربرد های مختلفی انجام می شود ولی تست کرونا برای پرواز به منظور تشخیص ابتلا به کووید ۱۹ و پیشگیری از انتقال و گسترس بیشتر این بیماری می باشد. اما روش انجام تست کرونا پی سی آر می باشد. در روش تست پی سی آر در منزل ،ماده ژنتیک ویروس را شناسایی می کنیم و از جایی که عامل کووید ۱۹ یک بیماری تنفسی است و مجاری تنفسی را درگیر می کند، نمونه برداری آن از مجاری بینی انجام می شود.
اما اگر بخواهیم در مورد کاربرد این تست بگوییم می توان به تشخیص ابتلا به کرونا اشاره کرد. اما نکته که باید در تست کرونا با روش پی سی آر اشاره کرد این است چون در مراحل اولیه این بیماری تعداد ویروس کم است و در نمونه گیری ممکن است وارد نشوند ممکن است در چند روز اول جواب تست ما منفی گزارش شود در حالی که به کووید ۱۹ مبتلا باشیم!
با ما آسان سفر کنید
همان طور که در بالا اشاره شد اگر به فکر سفر در این روزها هستید، انجام تست کرونا برای پرواز به یکی از دغدغه های شما تبدیل شده است. زمانی که برای انجام تست طی می کنید، هزینه ها، ترافیک، پیدا کردن جای پارک، انتظار برای جواب دهی و غیره از جمله مشکلاتی است که در این رابطه برای شنا وجود دارد ولی ما این مسیررا برای شما آسان کرده ایم! در آنی آزما دیگر نیاز نیست زمان زیادی برای انجام تست کرونا، چکاپ های خود و یا هر آزمایش دیگر اختصاص دهید و در کمترین زمان آزمایش خود را در خانه یا محل کار خود می توانید انجام دهید. به این صورت که پذیریش شما به صورت آنلاین انجام می شود و می توانید آزمایشگاه خود را انتخاب کنید.
برای انجام تست کرونا برای پرواز ، کادر آزمایشگاه به محل مورد نظر شما مراجعه می کند و نمونه گیری شما در منزل یا محل کار شما انجام می شود و نمونه سریعا به آزمایشگاه ارسال می شود. سپس جواب آزمایش را در سریع ترین زمان می توانید به صورت آنلاین دریافت کنید.
جواب آزمایش پرواز را سریع دریافت کنید
شاید برای شما پیش آمده باشد که یک برنامه اضطراری سفر برایتان پیش آمده باشد و یا لحظات آخر و در فرصت کم متوجه الزام تست کرونا برای پرواز شده اید و در هر صورت نیاز به انجام تست و دریافت سریع جواب هستید ولی آیا این مورد امکان پذیر است؟ در پاسخ باید بگوییم بله. با مجموعه آنی آزما شما می توانید در کمترین زمان مپکن پذیریش را به صورت آنلاین انجام دهید و سپس کادر نمونه گیر برای انجام آزمایش به محلی می خواهید مراجعه می کند و در نهایت جواب تست شما در کمترین زمان ممکن بر روی سایت قرار می گیرد.
انجام تست کرونا برای پرواز باید با روش PCR
انجام تست کرونا برای پرواز باید با روش PCR انجام شود. همان طور که می دانیم انواع تست کرونا وجود دارد که در این میان تست PCR با احتمال ۷۰٪ با بالا به تشخیص می پردازد. در این تست ماده ژنوم ویروس در بین سلول های شما جستجو می شود. روش PCR یک روش پیشرفته برای تشخیص بسیاری از ویروس ها و بیماری های دیگر کاربرد دارد که در دنیای تشخیص از آن استفاده می شود. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله تست PCR کرونا در منزل مراجعه فرمایید)
اگر شما نیز نیاز به انجام تست کرونا برای پرواز دارید و برای انجام آن وقت کافی ندارید و یا در انجام آن دچار سردرگمی شده اید برای انجام آسان این کار با صرفه جویی در زمان می توانید نمونه گیری در منزل را با کادر مجرب آنی آزما انجام دهید. آنی آزما با توجه به تجربه در چندین سال دارد و همچنین نیاز شما با هدف تشخیص آسان شکل گرفته است. برای انجام این کار تنها با ورود به صفحه اصلی آنی آزما پذیرش خود را انجام دهید و آزمایشگاه مورد تایید شرکت هوایی خود را انتخاب کنید . همکاران ما جهت نمونه گیریی در اسرع وقت با شما تماس می گیرند و به آدرس مورد درخواست شما مراجعه خواهند کرد. سپس نتیجه تست شما در کوتاه ترین زمان در سایت و در دسترس شما قرار می گیرد.
مدارک لازم برای پذیرش آزمایش COVID-19 PCR ویژه مسافران پروازهای بین المللی:
1- کپی پاسپورت یا گذرنامه
2- کپی بلیط پرواز
3- تکمیل فرم مربوط به پذیرش
براي درخواست نمونه گيرى در محل توصیه می شود از 24 ساعت قبل هماهنگی های لازم انجام شود. جوابدهی در کمتر از 24 ساعت انجام خواهد شد (به جز مواردی که نیازبه تکرار تست باشد).
اگر قصد انجام تست کرونا برای پرواز ها و هر گونه تست دیگری را دارید، می توانید آزمایش خود را در خانه یا محل کار انجام دهید. به این منظور وارد صفحه اصلی آنی آزما شوید و نوع تست و آزمایشگاهی را که مایل به انجام آزمایش در آن هستید را انتخاب کنید و در صورت داشتن هر گونه سوال می توانید با همکاران ما در این خصوص در ارتباط باشید. نمونه گیری در همان آدرسی که شما درخواست کرده اید، انجام خواهد گرفت. پس از نمونه گیری ، جواب آزمایشتان در سایت آنی آزما قرار می گیرد و شما با در دست داشتن شما کاربری خود می توانید جواب آزمایشتان را دریافت کنید.
سخن پایانی
همانگونه که در این مقاله متوجه شدید بدن انسان در اثر ابتلا به سویههای کرونا، آنتی بادی تولید میکند که این آنتی بادی برای یک مدت زمان مشخصی بدن را نسبت به ابتلای مجدد به کرونا مقاوم خواهد کرد. در این مقاله توضیح دادیم که مدت زمان ماندگاری آنتی بادی تا چه اندازه بوده و به عبارت دیگر تاریخ انقضای آن دقیقاً چه زمانی فرا خواهد رسید. به هر حال آنچه قطعی است این است که آنتی بادی نمیتواند برای همیشه بدن را نسبت به سویههای مختلف کرونا حفظ کند. بنابراین رعایت نکات بهداشتی از جمله استفاده از ماسک و رعایت فاصله اجتماعی همچنان باید در اولویت قرار گیرد.