با آزمایش آنتی بادی کرونا آشنا شوید

آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس و چگونگی تولید آنتی بادی علیه ویروس توسط بدن

تصور کنید که یک عامل بیماری زا وارد بدن شده است. در این صورت سیستم ایمنی بدن سریعا وارد عمل می شود تا این عامل با عوارض ناشی از آن را از بین ببرد. برخی از این عوامل بیماری زا منجر به عفونت در بدن می شند که سلول های دفاعی برای مقابله با آن، آنتی بادی تولید خواهند کرد. بنابراین میزان آنتی باید تولید شده در بدن، گویای سطح عفونت خواهد بود. در این میان ویروس کرونا که به تازگی در تمام دنیا شیوع پیدا کرده است، از جمله عواملی است که در برخی از افراد منجر به عفونت ریه ها خواهد شد. یکی از روش های تشخیص این بمیاری در افراد، اندازه گیری میزان آنتی بادی در بدن است. از زمان ورود کوید 19 به بدن، قعالیت آن شروع شده و در فاصله زمانی معین منجر به تولید آنتی بادی می گردد. در این زمان تست آنتی بادی کرونا به خوبی جواب می دهد. در ادامه با مقاله با آزمایش آنتی بادی کرونا آشنا شوید آشنا شوید.

بدن انسان هنگام مبارزه با عفونت آنتی بادی تولید می کند. این فرآیند به ایجاد ایمنی در برابر آن عفونت خاص کمک می کند. نمونه ای از ویروسی که باعث ایجاد عفونت می شود ، کرونا ویروس جدید است که باعث ایجاد بیماری کووید 19 می شود. آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس با بررسی وجود آنتی بادی ها می تواند تعیین کند که آیا فرد مبتلا به کرونا ویروس جدید یا SARS-CoV-19 بوده است یا خیر. کرونا ویروس کووید 19 به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارد، دارای قدرت انتشار و همچنین میزان مرگ و میر بسیار بالایی می باشد.

واژه “کرونا ویروس” از کلمه زبان لاتین “corōna” یا کلمه یونانی “κορώνη” به معنی تاج یا هاله گرفته شده‌است. این واژه به مشخصه ظاهری ویریون‌ها (شکل عفونی ویروس) که در زیر میکروسکوپ الکترونی دیده می‌شود، اشاره دارد که حاشیه‌ای از سطح بزرگ و پیازدار داشته و یادآور تصویری از یک تاج سلطنتی یا تاج خورشیدی است. از این رو کرونا ویروس را “ویروس تاج‌دار“ نیز می‌نامند. پس از ورود به سلول میزبان ، ذره ویروس بدون پوشش بوده و ژنوم آن وارد سیتوپلاسم سلول می شود

این آنتی بادی ها در فواصل زمانی معین بعد از ابتلا و در اثر پاسخ طبیعی سیستم ایمنی بدن به این ویروس تولید می شود. در مورد پتانسیل انجام آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا ، که به عنوان تست های سرولوژی ویروس کویید 19 نیز شناخته می شود ، هیجان زیادی وجود دارد تا بتواند این بیماری بدون نیاز به تجهیزات پیشرفته مورد نیاز در آزمایش PCR و در زمان کوتاه تر تشخیص دهد. ا

لبته تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه زمانی بهترین پاسخ دهی را دارد و اینکه آیا این آنتی بادی ها می توانند اثر محافظتی در برابر عفونت مجدد فرد داشته باشند یا خیر.

(جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویروس کرونا و ویژگی های منحصر به فرد این ویروس می توانید به مقاله ویروس کرونا و نحوه گسترش آن در جامعه مراجعه فرمایید.)

در ادامه درباره نحوه تولید آنتی بادی کرونا ویروس در بدن و آزمایش آنتی بادی بیشتر می خوانید.

آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس و چگونگی تولید آنتی بادی علیه ویروس توسط بدن

آنتی بادی چیست و آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس چکونه انجام می شود؟

افراد ممکن است آنتی بادی کرونا ویروس را حتی اگر هیچ علایمی نداشته باشند، ایجاد کنند. آنتی بادی ها پروتئین های مخصوص Y شکل هستند. نقش آنها شناخت آنتی ژن ها یا ذرات خارجی است که در میکروب ها مانند ویروس ها وجود دارد. هر آنتی بادی به طور خاص یک آنتی ژن اختصاصی مرتبط با یک میکروب خاص، شبیه به یک مکانیسم قفل و کلید را می شناسد.

سلول های ایمنی به نام لنفوسیت ها وظیفه تشخیص و پاسخ به آنتی ژن ها را بر عهده دارند. لنفوسیت های B ، نوعی از لنفوسیت ها هستند که آنتی بادی هایی تولید می کنند که سپس به آنتی ژن متصل می شود. این عمل آنتی ژن را برای تخریب مشخص می کند. با این حال ، آنتی بادی ها نمی توانند به سلول هدف نفوذ کنند، بنابراین نوع دیگری از لنفوسیت ها به نام لنفوسیت های T باید میکروب ها را از بین ببرند.

پس از عفونت اولیه، لنفوسیت های B آنتی ژن را تشخیص می دهند. بنابراین ، اگر بدن مجدداً با آن آنتی ژن مواجه شود ، لنفوسیت های B آماده هستند تا با سرعت بیشتری آنتی بادی ها را تولید کنند ، و از ایجاد عفونت مجدد و دوباره جلوگیری می کند.

آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس در درجه اول انواع آنتی بادی IgG و IgM را تشخیص می دهد: آنتی بادی های IgM که در اوایل عفونت ایجاد می شوند. آنتی بادی های IgG ، که چند هفته پس از عفونت ایجاد می شوند و در ایجاد ایمنی پس از عفونت مهم هستند. آنتی بادی های IgA ، که از سطح غشاهای مخاطی در سراسر بدن محافظت می کنند. تست آنتی بادی کرونا ویروس همچنین تعداد کل آنتی بادی ها را بررسی می کند.

آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس چیست؟

آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس به طور خاص حضور آنتی بادی های احتمالی بر علیه کرونا ویروس جدید ، یا SARS-CoV-2 را بررسی می کند. آزمایش مثبت آنتی بادی اگر از نوع IgG باشد، نشان می دهد که فرد در گذشته بیماری داشته است. این بدان معنا نیست که در حال حاضر آنها به یک عفونت فعال کرونا ویروس مبتلا هستند. اما اگر آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس از نوع IgM مثبت باشد، به معنی این است که فرد به یک عفونت فعال و اخیر مبتلا می باشد.

آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس و چگونگی تولید آنتی بادی علیه ویروس توسط بدن

چه مدت طول می کشد تا آنتی بادی های کووید 19 تشخیص داده شود؟

در مورد ویروس کرونا ، تقریبا 1-2 هفته پس از شروع علائم لازم است تا افراد آنتی بادی قابل ردیابی در خون ایجاد کنند.

در یک مطالعه اخیر گزارش شده است، از 285 شرکت کننده در مطالعه که از نظر علائم بیماری کرونا نیاز به بستری شدن داشتند، همه آنتی بادی های خاص SARS-CoV-2 را در طی 19 روز از شروع علائم ایجاد کردند.

آیا آنتی بادی های تولید شده علیه ویروس کرونا از فرد در برابر عفونت مجدد محافظت می کنند؟

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) توصیه می کنند که هنوز شواهد و مدارک کافی برای گفتن این موضوع که وجود آنتی بادی در بدن فرد ایمنی ایجاد می کند و آن فرد را از عفونت مجدد محافظت می کند یا خیر، وجود ندارد.

یکی از تحقیقات اولیه حیوانات که در مورد میمون ها انجام شد، هیچ موردی که پس از مواجه مجدد با ویروس کرونا آزمایش شدند، نتیجه مثبتی گزارش نکردند و این حیوانات مجدد به این عفونت مبتلا نشده بودند.در حالی که این یافته ها امیدوار کننده هستند ، داده ها محدود هستند ، و دانشمندان نمی دانند ایمنی چه مدت دوام خواهد داشت. تحقیقات بیشتر ممکن است در این زمینه امید بیشتری ایجاد کند. در مورد سایر ویروس های کرونا ویروسی ، مانند MERS-CoV و SARS-CoV ، آنتی بادی ها ممکن است تا 3 سال پس از ابتلا به عفونت قابل شناسایی باشند.

آنتی بادی ها چه آنتی ژن هایی را هدف قرار می دهند؟

براساس گزارش CDC ، این آزمایشات آنتی بادی ها را در برابر دو آنتی ژن اصلی ویروس SARS-CoV-2 هدف قرار می دهند:

گلیکوپروتئین اسپایک (S) ، که در سطح ویروس وجود دارد. گلیکوپروتئین اسپایک یک پروتئین مهم است که به ویروس کمک می کند تا به داخل سلول های بدن وارد شده و به اصطلاح فیوز کند، بنابراین به این وسیله می تواند آنها را آلوده کند.

فسفوپروتئین نوکلئوکپسید (N) ، که در مقادیر بیشتری از پروتئین S در ویروس موجود است. این پروتئین به ویروس کمک می کند تا خودش را در درون سلول هایی که ایجاد عفونت می کند تکثیر شود و به تکثیر آن در بدن کمک کند.

انواع مختلف تست آنتی بادی کرونا ویروس

به گزارش CDC دو کلاس گسترده برای آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس وجود دارد:

تست های اتصالی آنتی بادی

آزمایشات اتصالی از ویروس زنده برای شناسایی آنتی بادی ها استفاده نمی کنند. در عوض ، آنها از پروتئین های خالص SARS-CoV-2 استفاده می کنند. این آزمایشات می توانند نتیجه را در حداقل 30 دقیقه نشان دهند. دو دسته آزمایش وجود دارد که آنتی بادی های اتصالی را تشخیص می دهد:

آزمایشات نقطه مراقبت (POC) ، که فقط به یک نمونه خون از دست فرد نیاز دارند.

آزمایشاتی که نیاز به استفاده از کارکنان آموزش دیده و ابزارهای تخصصی دارد.

آزمایش های خنثی سازی آنتی بادی

آزمایش های خنثی کننده آنتی بادی کرونا ویروس توانایی آنتی بادی ها را برای جلوگیری از عفونت ویروسی در یک لوله آزمایش تعیین می کند. این نوع آزمایش شامل مخلوط کردن نمونه خون با ویروس زنده است و تکنسین های آموزش دیده آن را در آزمایشگاه انجام می دهند.

سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) هنوز مجوز استفاده از آزمایش های خنثی سازی را برای SARS-CoV-2 صادر نکرده است.

آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس و چگونگی تولید آنتی بادی علیه ویروس توسط بدن

پس از مثبت شدن آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس چه باید کرد؟

در بیشتر موارد ، هنگامی که تست آنتی بادی کرونا ویروس مثبت شد، نشان می دهد که آنها قبلاً ویروس داشته اند. CDC نشان می دهد افرادی که آنتی بادی را آزمایش می کنند فقط در صورت عدم دارا بودن علائم و در تماس با مورد شناخته شده کووید 19 ممکن است به فعالیت های عادی خود ادامه دهند. آنها هنوز هم باید برای محافظت از خود و دیگران قدم بردارند.

نتایج تست آنتی بادی کرونا ویروس نباید تعیین کند که آیا کسی می تواند به سر کار برگردد یا اینکه آیا می تواند در مدارس و سایر مناطق با دیگران برخورد اجتماعی داشته باشد یا خیر. توجه به علائم شخص و قرار گرفتن در معرض ابتلا به آن در معرض ابتلا به ویروس به دیگران بسیار مهم است. کسانی که نتایج مثبتی دریافت می کنند اما دارای علائم هستند یا با یک مورد شناخته شده و فرد مبتلا به ویروس کرونا در تماس بوده اند باید خود را قرنطینه کنند.

آنها همچنین باید اقدامات بیشتری برای محافظت از خود و دیگران انجام دهند. در هر دو صورت ، افراد باید فاصله اجتماعی را حفظ كنند ، اغلب دست خود را بشویند ، و هنگام حضور در مجامع عمومی، ماسک صورت بپوشند.

نتیجه مثبت کاذب چیست؟

در برخی موارد ، نتیجه ممکن است مثبت نادرست باشد. مثبت کاذب به این معنی است که فرد با وجود دریافت نتیجه مثبت در آزمایش ولی آنتی بادی در بدن خود ندارد. CDC ذکر می کند که برخی از افراد ممکن است مثبت کاذب دریافت کنند زیرا تست های آنتی بادی برای SARS-CoV-2 100٪ دقیق نیستند.FDA توصیه می کند ، گاهی اوقات ، برای به دست آوردن نتایج دقیق ممکن است آزمایش دوم آنتی بادی لازم باشد.

آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس می تواند به مبارزه با این ویروس کمک کند

هنگامی که آزمایش دقیق آنتی بادی کرونا ویروس به طور گسترده ای در دسترس قرار گیرد ، ممکن است به محدود کردن گسترش کرونا ویروس جدید کمک کند. نتایج دقیق نشان می دهد که چه تعداد از افراد مبتلا به کووید 19 بهبود یافته اند ، حتی اگر علائمی نداشته باشند. این کار ممکن است به تعیین اینکه چه میزان ایمنی به ویروس وجود دارد کمک کند.

نتایج دقیق آزمایش همچنین می تواند در ردیابی تماس با افرادی که با افراد مبتلا به ویروس ارتباط برقرار کرده اند ، کمک کند. تعیین شیوع کلی بیماری با آزمایش آنتی بادی نیز امکان پذیر خواهد بود. فایده دیگر این تست ها این است که افرادی که به کووید 19 مبتلا بودند ممکن است بتوانند پلاسمایی را که حاوی آنتی بادی علیه ویروس است را به سایر بیماران اهدا کنند. پلاسما ممکن است به معالجه افراد مبتلا به بیماری شدید کووید 19 کمک کند. این روش درمانی به عنوان درمان پلاسما اهدایی شناخته می شود.

آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس و چگونگی تولید آنتی بادی علیه ویروس توسط بدن

محدودیت های آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس و ملاحظات لازم

محدودیت هایی در آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس وجود دارد. طبق گزارش انجمن میکروبیولوژی آمریکا ، آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس:

نمی تواند به طور قطعی مشخص کند که آیا فرد مصونیت دارد یا خیر

نمی تواند موارد فعلی ابتلا یا موارد بسیار اخیر کووید 19 را تعیین کند

نباید جایگزین فاصله اجتماعی فرد ، شیوه های بهداشتی یا استفاده از تجهیزات محافظ شخصی (PPE) شخص آگاه شود

به طور مشابه ، CDC توصیه می کند که نتایج آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس نباید تعیین کند چه زمانی افراد می توانند به سر کار برگردند یا به صورت محافظت نشده در محیط های اجتماعی حضور یابد. این تست نباید زمانی که آنها می توانند در مدارس ، مراکز تصحیح و سایر تنظیمات جمع شوند ، نباید تأثیر بگذارد.

این محدودیت ها ممکن است یک بار آزمایش دقیق تر کاهش یابد و در دسترس باشد و محققان مطالعات بیشتری انجام داده اند.

آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس و چگونگی تولید آنتی بادی علیه ویروس توسط بدن

خلاصه

تحقیقات موجود نشان می دهد که افرادی که مبتلا به COVID-19 بودند ، آنتی بادی بر علیه کرونا ویروس جدید ایجاد می کنند. با این حال ، هنوز مشخص نیست که آیا این آنتی بادی ها مصونیت و ایمنی دارند یا خیر. حتی اگر آنها مصونیت خود را ارائه دهند ، مشخص نیست که این مصونیت چه مدت دوام خواهد داشت. بنابراین افراد باید مراقب باشند تا از خود و دیگران در برابر شیوع COVID-19 محافظت کنند ، حتی اگر آنتی بادی های ضد بیماری را آزمایش کنند.

امیدواریم پیشرفت در روش های تحقیق و آزمایش ، مزایای احتمالی آنتی بادی های کرونا ویروس و شیوه های آزمایش آنتی بادی را روشن تر کند.

اگر شما نیز تمایل دارید تا از وضعیت ابتلا خود به ویروس کرونا و یا اینکه بدانید از این بیماری بهبود یافته اید یا خیر و همچنین این موضوع را بدانید که آیا قبلا به این ویروس مبتلا شده اید یا خیر، می تواندی آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس را به صورت غیر حضوری و آزمایش در منزل در آزمایشگاه آنلاین آنی آزما انجام دهید.

برای این کار کافیست تا به سایت آنی آزما مراجعه نمایید و پس از گذراندن مراحل پذیرش اینترنتی، کلیه تست های شما به صورت نمونه برداری در منزل و آزمایش در منزل با رعایت تمام پروتکل های ایمنی و بهداشتی انجام شود. جواب آزمایش شما در کوتاه ترین زمان و با بالاترین دقت ممکن جاضر خواهد شد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.