به طور کلی بیماری های مقاربتی به صورت عفونی بوده و دارای علائم مشخصی می باشند. تشخیص بیماری های مقاربتی کمی سخت بوده و این امر موجب کاهش میل افراد به درمان آنها نیز می شود. استفاده از آزمایش مقاربتی در این زمینه، به بیماران کمک می کند تا وضعیت ابتلای خود را به شکل قطعی شناخته و اقدام به درمان بیماری کنند.

نحوه انجام تست مقاربتی

نحوه انجام تست مقاربتی

تست STI به منظور تشخیص چه نوع عفونت هایی توصیه می شود؟

بیماری های مقاربتی در حقیقت در انواع گوناگونی دسته بندی می شوند. جهت تشخیص این نوع بیماری بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کرده و در صورت نیاز، تست مقاربتی را انجام دهید. بیماری های مقاربتی که نیاز به انجام آزمایش دارند، به شرح زیر می باشند:

– کلامیدیا

– سوزاک

ایدز

– تریکوموناس

– هپاتیت ب

بنابراین در صورت ابتلا به این نوع بیماری ها، باید از پزشک خود درخواست کنید که آزمایش مقاربتی را برای شما تجویز کند. از طرفی در صورت باردار بودن، باید ابتدا دوره های غربالگری را پشت سر گذاشته و سپس اقدام به انجام تست STI کنید.

انواع مختلف بیماری های مقاربتی

انواع مختلف بیماری های مقاربتی

بررسی علائم انواع بیماری های مقاربتی

بیماری های مقاربتی اغلب فاقد نشانه بوده و در برخی موارد علائم خفیفی نشان می دهند. در این صورت،  فرد مبتلا متوجه بیماری نشده و به دیگران انتقال می دهد. از طرفی برخی از مواقع، این نوع بیماری علائمی از خود نشان می دهد که عبارتند از:

– تکرر ادرار به همراه درد

– ترشح غیرعادی از آلت تناسلی و واژن به همراه بوی نامطبوع

– وجود زخم در ناحیه تناسلی

– تاول داخل دهان و اطراف آن

خارش مقعدی به همراه خونریزی

– درد شکم

در مواردی که فرد مبتلا پس از بروز علائم شدید اقدام به انجام آزمایش مقاربتی نکند، سلامت خود را به خطر می اندازد. به عبارتی دیگر تشخیص و درمان به موقع این بیماری خطرناک، تاثیر بسزایی بر روند بهبودی بیمار می گذارد.

روش های تشخیص بیماری در تست مقاربتی

روش های تشخیص بیماری در تست مقاربتی

انواع آزمایش مقاربتی برای تشخیص بیماری STI

به منظور تشخیص دقیق این نوع بیماری بهتر است تمام علائم و عوامل مربوط به رابطه جنسی خود را با پزشک در میان بگذارید. آزمایش STD در حقیقت به گونه ای است که با بهره گیری از تست های گوناگونی انجام می شود. به عنوان مثال بیماری های مربوط به عفونت مقعدی، با استفاده از آزمایش های پاپ اسمیر مقعدی تشخیص داده می شوند. بنابراین پیش از انجام تست مقاربتی باید موارد زیر را با پزشک خود در میان بگذارید:

– نوع پیشگیری هنگام برقراری رابطه جنسی

– نوع رابطه جنسی به صورت دهانی، مقعدی، متعدد و…

– وضعیت جسمی طرف مقابل در صورت مشکوک بودن به بیماری های STI

در نتیجه برای انجام آزمایش مقاربتی، از استاندارد خاصی استفاده نمی شود. از طرفی همه بیماری های مقاربتی با بهره گیری از این تست، به خوبی تشخیص داده می شوند. همچنین برای انجام آزمایش STD از روش های مشخصی استفاده می شود که عبارتند از:

– آزمایش ادرار

– تست خون

– نمونه برداری

– کشت های سلولی از آلت تناسلی، مقعد، واژن، دهانه رحم و مجرای ادرار

نحوه نمونه برداری در آزمایش های STI

نمونه برداری جهت تشخیص بیماری های مقاربتی در حقیقت با استفاده از روش های گوناگونی انجام می شود که عبارتند از:

  1. نمونه برداری از قسمت مجرا: نمونه برداری اغلب در مواردی که بیمار مبتلا ترشح شدید داشته باشد، صورت می گیرد. در این حالت اگر ترشح زیاد باشد، جهت انجام آزمایش مقاربتی از سواب برای برداشت نمونه از مجرا استفاده می شود. همچنین در مواردی که ترشح کم باشد، نمونه برداری از مجرا توسط سواب اوروژنیتال انجام می شود. در این روش سواب مورد نظر به اندازه 2 سانتی متر داخل مجرای بیمار قرار گرفته و نمونه برداری به شکل چرخشی صورت می گیرد. سپس سواب مورد نظر بر روی لام قرار گرفته و بررسی می شود. از طرفی نمونه برداری برای زنان، از دهانه رحم و لگن انجام شده و برای مردان از مجرای ادرار صورت می گیرد.
  2. نمونه ‌برداری از زخم یا عفونت های چرکی: اگر بیمار مبتلا دارای زخم‌ یا عفونت های چرکی باشد، جهت تشخیص بیماری از انتهای بافت زخم وی نمونه گیری می شود.
  3. نمونه برداری از التهاب غدد لنفاوی: برای انجام آزمایش مقاربتی در این حالت، از غدد لنفاوی ملتهب نمونه گیری می شود. نحوه انجام این تست به گونه ای است که سوزن وارد غدد لنفاوی کشاله ران شده و نمونه برداری صورت می گیرد.

نمونه گیری و برداشت با استفاده از سواب

نمونه گیری و برداشت با استفاده از سواب

شناخت تست های مرتبط با بیماری های مقاربتی ویروسی

  1. آزمایش هپاتیت: هپاتیت اغلب با استفاده ار آزمایش خون مشخص می شود. همچنین آزمایش هپاتیت با تست سرولوژیکی، جهت بررسی آنتی بادی و تشخیص بیماری های STI انجام می شود.
  2. آزمایش تبخال هرپس: این تست به منظور تشخیص نوع تبخال و بیماری مقاربتی، با استفاده از کشت خون یا نمونه برداری انجام می شود.
  3. آزمایش ایدز: آزمایش ایدز اغلب با استفاده از تست خون و تست سواب دهانی انجام می شود. همچنین به منظور انجام آزمایش مقاربتی و تشخیص این بیماری، باید سه ماه پس از مواجه شدن با علائم مشکوک اقدام کنید.
  4. آزمایش HPV: تشخیص HPV برای زنان راحت تر از مردان است چرا که تنها روش انجام این تست، استفاده از پاپ اسمیر برای دهانه رحم می باشد. افرادی که مبتلا به این نوع بیماری مقاربتی هستند، در معرض ابتلا به سرطان مقعد و رحم نیز می باشند. از طرفی تست STI یکی از روش های دقیق جهت تشخیص و شناسایی این نوع بیماری است که به درمان مناسب آن کمک می کند.

کلام آخر

بنابراین انجام آزمایش مقاربتی، اهمیت و کاربرد بسیاری در درمان بیماری های خطرناک مقاربتی دارد. این دسته از بیماری ها اغلب از طریق رابطه دهانی، مقعد و واژن منتقل شده و درد شدیدی را به دنبال دارند. از طرفی تست های مقاربتی در انواع گوناگون با استفاده از آزمایش ادرار، خون و نمونه برداری از عفونت، ترشح و… انجام شده و به تشخیص نوع بیماری نیز کمک می کنند.