آزمایشات لازم برای تشخیص ایدز

ایدز به عنوان یکی از خطرناک ترین بیمارها شناخته شده است چرا که نه تنها درمانی برای این بیماری وجود ندراد بلکه این بیماری در بدن پنهان مانده و اگر کسی از وجود آن مطلع نباشد، می تواند ویروس را به افراد دیگر انتقال دهد. به همین دلیل است که اگر فردی شک دارد که به ویروس ایدز آلوده شده باشد، لازم است در اسرع وقت به مراکز مرتبط مراجعه نموده و آزمایشات تشخیص ایدز را انجام دهد. در راستای افزایش آگاهی شما عزیزان، این مقاله به معرفی کلیه آزمایشات مورد نیاز جهت تشخیص ایدز می پردازد. فراموش نکنید که تشخیص زود هنگام این بیماری از یک سو کمک می کند تا دیگران را آلوده نکرده و از سویی دیگران، درمان برای جلوگیری از پیشروی بیماری شروع شود تا ویروس نتواند با سرعت عمل کرده و فرد را از پای در بیاورد.

تشخیص ایدز HIV ، تنها با انجام آزمایش ایدز میسر است. HIV سالهاست که نامش لرزه بر اندام می اندازد. از این بیماری به عنوان یک بیماری ویروسی عفونی یاد می شود که  سیستم دفاعی بدن را مورد هدف قرار می دهد. فردی که مبتلا به این ویروس است در ظاهر تفاوتی با دیگران نداشته و در یک مدت زمان طولانی هیچ نشانه و عارضه ایی از خود نشان نمی دهد. از دوره نهفتگی این بیماری با عنوان پنجره یاد می شود، به همین دلیل  بلافاصله پس از آلوده شدن فرد به ویروس HIV، این بیماری  قابل شناسایی نیست.  در این مرحله ویروس در حال تقویت کردن خود است و پس از اینکه شرایط مهیا شد شروع به حمله می کند.برای تشخیص ایدز HIV چه آزمایشاتی باید انجام داد؟

این امر به این دلیل است که بدن در مواجه با این ویروس زمان لازم می خواهد تا آنتی بادی بسازد و یا اینکه ویروس در بدن است اما هنوز آنقدر رشد نکرده است که بتواند فعالیتی را در بدن آغاز کند. به همین دلیل در ابتدا ممکن است نتیجه آزمایش منفی باشد ولی این ویروس در بدن وجود داشته باشد، به همین دلیل از شما درخواست می شود تا شش ماه بعد دوباره برای تکرار آزمایش ایدز HIV به آزمایشگاه مراجعه کنید تا نتیجه به درستی تشخیص داده شود.

برای تشخیص ایدز HIV چه آزمایشاتی باید انجام داد؟

ایدز HIV و راههای انتقال آن   

این بیماری در مردان بیش از زنان شایع است. این ویروس در برابر حرارت بسیار آسیب پذیر است و در محیط خارج از بدن توانایی رشد و تکثیر ندارد. تنها راه انتقال ایدز HIV از طریق خون، شیر مادر آلوده ، سرنگ آلوده و ترشحات جنسی زنانه و مردانه است. انتقال از طریق رابطه جنسی شایعترین راه انتقال و شیوع این بیماری است. رابطه جنسی به هر طریقی که صورت بگیرد، احتمال انتقال  آن از فرد آلوده به شریک جنسی را افزایش می دهد.

استفاده از فراورده های خونی آلوده از دیگر راه های انتقال ویروس ایدز HIV است که شاید دردناک ترین نوع انتقال ویروس همین روش باشد. افرادی که خود با بیماریهای خونی درگیر هستند و سپس با تزریق خون آلوده به این بیماری مهلک نیز مبتلا می شوند.

استفاده از سرنگ و سوزن های آلوده  نیز یکی دیگر از راه های انتقال ویروس ایدز HIV به بدن است که این موضوع در بین معتادان تزریقی بسیار شایع است. نکته غم انگیز در این موضوع، رابطه جنسی آنها با همسرانشان است که به این واسطه آنها نیز به این بیماری مبتلا می شوند.برای تشخیص ایدز HIV چه آزمایشاتی باید انجام داد؟

ایدز HIV و مادرن ناقل

در صورتی که مادر به این بیماری مبتلا باشد، جنین نیز به آن دچار خواهد شد. متاسفانه سرعت رشد بیماری در نوزادن به سرعت انجام می گیرد و شانس زنده ماندن کودک بسیار کم است.

از سایر راه های انتقال ویروس ایدز HIV  می توان به این موارد اشاره کرد: خالکوبی با سوزن آلوده، ابزار دندانپزشکی آلوده، ختنه نوزادان با ابزار آلوده، پیوند اعضا و هرگونه وسیله ایی که  به نوعی با خون( مانند وسایل اصلاح) و بزاق (مانند مسواک )  در ارتباط باشد.

مبتلا بودن به کلیه بیماری های آمیزشی درصد انتقال ویروس را به بدن افزایش می دهد. چرا که در این حالت ویروس به مخاط دستگاه تناسلی خود را می چسباند و از آن طریق وارد بدن خواهد شد.

عرق، اشک، دست دادن و بغل کردن، نیش حشرات، استفاده از وسایل نقلیه عمومی و هر گونه تماس عادی منجر به انتقال بیماری نخواهد شد.

ایدز HIV و مادرن ناقل

ایدز HIV و آزمایش ها تشخیصی آن

برای تشخیص ایدز HIV چه آزمایشاتی باید انجام داد؟ آزمایش های تشخیص ویروس ایدز HIV به شیوه تست های آنتی بادی و تست های شناسایی ویروس انجام میشود. از جمله تست های آنتی بادی می توان به الایزا، ریپا، وسترن بلات و تستهای سریع اشاره کرد و تست های شناسایی ویروس شامل پی سی آر، آنتی ژن HIV  و کشت ویروس است. در تست های آنتی بادی، وجود آنتی بادی هایی که در بدن علیه ویروس HIV  تولید می شود، مورد بررسی قرار می گیرد .

بنابراین در این روش به طور مستقیم به سراغ کشف ویروس نمی رود. چنانچه نتیجه این تست مثبت شود یعنی فرد درگذشته مبتلا به این ویروس شده است.  از جمله آزمایش ایدز می توان به تست های سریع اشاره کرد که در کمتر از سی دقیقه انجام می شود این آزمایش  بر روی  نمونه بزاق و خون انجام می شود. استفاده از این تست برای افراد زیر رایج است: نوزادان بی سرپرست، زنانی که در خطر ابتلا به این ویروس قرار دارند، نوزادانی که پدر و مادر رفتار پرخطر جنسی داشته اند.

از آزمایش الایزا به عنوان یکی از شیوه های استاندارد جهت بررسی ویروس HIV در بیمارستان ها، مراکز درمانی، سازمان های  انتقال خون و بانک خون مورد استفاده قرار می گیرد. این آزمایش ایدز نسبت به سایر آزمایشات دیگر از هزینه کمتری برخوردار است و نتیجه آن نیز دقیق و قابل قبول به حساب می آید. چنانچه از مدت زمان آلودگی به مدت 22 روز گذشته باشد آزمایش ایدز HIV، الایزا در 50 درصد موارد مثبت خواهد بود و و پس از گذشت 6 هفته، با مثبت شدت این تست می توان با اطمینان 95 درصد از وجود ویروس ایدز در بدن اطمینان حاصل کرد.

در برخی موارد نتایج آزمایش ایدز HIv ، الایزا می تواند نتیجه مثبت کاذب نشان دهد. تزریق واکسن آنفلوآنزا، انواع مشکلات زیست محیطی و برخی بیماریهای خاص می تواند منجر به این امر شود.

تست وسترن بلات نیز از دیگر روش های تشخیص ایدز HIV  است. این تست در مقایسه با الایزا گران تر بود و انجام آن نیز پیچیده تر است. انجام وسترن بلات به منظور تایید نتیجه آزمایش الایزا است.

 چه کسانی باید آزمایش ایدز HIV بدهند؟

افرادی که رفتار های جنسی پرخطر دارند و از شیوه های امن و محافظتی استفاده نمی کنند بیش از سایر افراد در معرض این بیماری قرار دارند. چنانچه این افراد منجر بدنیا آمدن فرزندی نیز شوند، آنها را درگیر این موضوع کرده اند.

  • افرادی که معتاد تزریقی بوده و از سرنگ های مشترک استفاده می کنند. در این حالت خانواده های این افراد نیز در معرض خطر قرار دارند.
  • زنان باردار
  • بیمارانی که نیاز به فرآوردهای خونی دارند.
  • همجنسگرایان
  • کسانی که از خالکوبی استفاده میکنند.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.