ویروس کرونا چیست و چه ویژگی هایی دارد

نه تنها کشور ما بلکه تمام دنیا امروزه درگیر ویروس خطرناکی به نام کرونا هستند. چندین ماه که این ویروس زندگی مردم کشور ما را مختل کرده و همه قرنطینه شده اند. متاسفانه هنوز واکسینی برای ان ساخته نشده است و تا زمانی که راه درمانی قطعی برای آن معرفی شود لازم است خود ما ملاحظات لازم را داشته باشیم. متاسفانه هنوز مردم بسیاری از کشور ما اطلاعات کامل از علائم این بیماری ندارند و تعداد زیادی از بیماران در زمان مراجعه، مشخص می شود که مبتلا به سرمارخودگی بوده اند و به اشتباه گمان می کردند کرونا گرفته اند. با توجه به نیاز جامعه برای اطلاع رسانی در این زمینه، کارشناسان و متخصصین ما در آزمایشگاه شبانه روزی آنی آزما مقاله را در اختیر شما قرار می دهند تا با مطالعه آن بتوانید بیشتر و بهتر با ویروس کرونا و علائم آن آشنا شوید.

ویروس کرونا جز ویروس های RNA دار می باشد. ویروس های پاتوژن به دو دسته بزرگ  DNA دار و RNA دار تقسیم می شود. به عبارتی ویروس ها دارای ماده ژنتیک  DNA یا  RNA هستند. ویروس ها انگل های درون سلولی اجباری هستند که بدون امکانات سلول میزبان توانایی تکثیر ندارند.

ویروس کرونا به علت ویژگی منحصر به فرد که نوترکیبی زیاد RNA می باشد، دچار تغییرات شدید آنتی ژنی می شود که بنابراین به این دلیل تا به حال برای ویروس واکسنی طراحی و تولید نشده است.

کرونا ویروس در زیر میکروسکوپ دارای برجستگی هایی سطحی شبیه تاج خورشید می باشد و نمایی شبیه اشعه خورشید ایجاد می کند به همین خاطر به این نام خوانده می شود.  یک ویروس کرونای جدید در ۲۰۰۳ شناسایی شده است عامل سندروم حاد تنفسی که به طور اختصار  SARS (Severe acute respiratory  syndrome) می باشد.

قبل آن اثری از این ویروس در انسان وجود نداشت به عبارتی ویروس آن میزبان انسانی نداشت. اگر چه منشا اصلی این ویروس حیوانی می باشد ولی انتشار آن از انسان به انسان است. ویروس کرونا از نظر سرولوژیکی در سه گروه قرار می گیرد:

گروه ۱: پستانداران را آلوده می کند و شامل دو ویروس انسانی NL63,299E

گروه ۲: نیز پستانداران را آلوده می کند و شامل دو ویروس انسانی  OC43, HKU1

گروه ۳: پرندگان را آلوده می کند.

۶ گونه انسانی از این ویروس شناخته شده است که در ۲۰۱۹ یک گونه ی دیگر ، گونه ی هفتم به این خانواده اضافه شد. گونه جدید که ویروس کرونا ووهان نام گرفته است، بسیار کشنده و مسری می باشد. منشا انتشار این بیماری که در چین می باشد انواع حیوانات وحشی به عنوان خوراکی سرو می شود به این دلیل احتمال می دهند عامل بیماری از یک ویروس تصادفی از حیوانات وحشی مانند خفاش باشد که البته درستی آن هنوز تایید نشده است.

ویروس کرونا کشنده ست؟پیشگیری،علائم،تشخیص و درمان

نسل جدید کرونا ویروس

نسل جدید از ویروس کرونا  از چین شیوع پیدا کرده که با سرعت بسیار بالا در حال گسترش می باشد و تا کنون جان افراد زیادی را گرفته است. مقامات چین از مردم این کشور خواسته‌اند به شهر ووهان، محل انتشار این ویروس، سفر نکنند و به ساکنان شهر هم توصیه کرده‌اند از محل زندگی خود به منطقه دیگری مهاجرت نکنند.

بیماری زایی و تظاهرات بالینی کرونا ویروس

  • سرما خوردگی

کرونا ویروس ها دومین عامل سرما خوردگی می باشند که انتشار جهانی دارد و حدودا عامل 30 % سرما خوردگی ها کرونا می باشد.  علائم تب، تنگی نفس، سرفه، گلودرد می باشد. همچنین کرونا ویروس می تواند باعث عفونت گوش میانی (اوتیت)، خس خس و افزایش شدت آسم شود.

معمولی ترین و کم عوارض ترین عامل کرونا ویروس باعث سرما خوردگی می شود.  دمای مناسب برای رشد این ویروس 33_35 درجه می باشد. در انسان گرایش به سلول های اپی تلیال مجرای تنفسی فوقانی و در حیوان گرایش این ویروس به سلول های اپی تلیال تنفسی و گوارشی می باشد.

  • پنومونی

پنومونی یا عفونت مجاری تنفسی از عوارض دیگر این ویروس می باشد.

  • سندرم حاد تنفسی  SARS

سندرم حاد تنفسی یا SARS حالت پنومونی و نارسایی پیشرونده تنفسی می باشد که دوره نهفتگی آن 6 روز است. یک نفر توانایی آلوده کردن هزار نفر را دارد که به آن ابر منتشر می گویند. علائم بیماری شامل تب، ضعف، بی حالی، سردرد، سرفه، گلودرد می باشد. در سالمندان موارد مرگ بیشتر می باشد. علاوه بر این عوامل احتمال گاستروانتریت در کودکان و بزرگسالان وجود دارد. اسهال و اختلالات کبدی (هپاتیت) از عوارض این بیماری می باشد.

راه های انتقال کرونا ویروس

ویروس کرونا از طریق تنفسی و حتی دهانی – مدفوعی قابل انتقال می باشد. این ویروس به شرایط گوارشی مقاوم بوده و از طریق گوارش و دهان نیز می تواند وارد بدن شود. راه های انتقال این ویروس شامل:

  • لمس اشیای که فرد مبتلا قبلا لمس کرده است
  • از طریق استنشاق ذرات عفونی موجود در هوا
  • استفاده مشترک از وسایلی مانند حوله، دستمال، لیوان و غیره
  • روبوسی و دست دادن با فرد مبتلا

ویروس کرونا کشنده ست؟پیشگیری،علائم،تشخیص و درمان

روش تشخیص کرونا ویروس

کشت این ویروس کرونا جهت شناسایی دشوار  و تقریبا غیر قابل انجام می باشد و ایزوله این ویروس در کشت  مشکل می باشد. در آزمایشگاه تحقیقاتی از کشت سلولی جنین انسان جهت جداسازی این ویروس استفاده می شود و اثر سایتوپاتیک آن بر روی کشت سلولی  بعد یک هفته گرانول، واکوئل، سن سی شیا قابل مشاهده است که نشانگر این ویروس می باشد.  روش های تشخیصی برای این ویروس PCR  می باشد که یک  روش مولکولی جهت شناسایی ماده ژنتیک ویروس می باشد که در آزمایشگاه ویروس شناسی قابل انجام است.

روش بعدی آزمایش سرولوژي با بهره گيري از آزمايش اليزا ، مي تواند در ارزيابي سرم هاي حاد و بهبود يافته، کمک کننده باشد. همچنین می توان از ميکروسکوپ الکتروني ، در رديابي ذرات مشابه ويروس کرونا در نمونه هاي مدفوع به کار گرفت.

راه های پیشگیری از ابتلا کرونا ویروس

متاسفانه راهی برای جلوگیری مطمئن و با اطمینان بالا برای این ویروس وجود ندارد و همچنین کشورمان ایران به علت تحریم های داروئی اگر درمانی هم وجود داشته باشد، امکان دریافت این داروها برای دریافت این امکانات وجود ندارد بنابراین در کل دنیا و ایران پیشگیری که رعایت بهداشت می باشد در این بیماری بسیار حایز اهمیت می باشد. روش های پیشگیری از این بیماری شامل:

  • در فضاهای عمومی در حد امکان از لمس اشیا خودداری کنید
  • دست های خود را با آب و صابون و ژل ضد عفونی کننده حاوی الکل ضد عفونی کنید.
  • از روبوسی و دست دادن خودداری کنید.
  • هنگام عطسه و سرفه جلوی دهان و بینی خود را با آرنج یا دستمال کاغذی بگیرید.
  • از دست زدن و نگهداری حیوانات بپرهیزید.
  • استفاده از ماسک و دستکش در فضای عمومی
  • از حمل پول که عامل بسیاری از انتقال میکروب ها می باشد در حد امکان بپرهیزید
  • گوشت و تخم مرغ را قبل مصرف کامل بپزید.
  • حد امکان از خارج شدن خردسالان و سالمندان که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، در فضاهای مانند بیمارستان ها اجتناب شود.

درمان ویروس کرونا

در حال حاضر درمانی اختصاصی برای این ویروس وجود ندارد ولی در صورت مشاهده علائم بیماری حتما به متخصص باید مراجعه شود. این ویروس در بدن باعث تولید آنتی بادی علیه ویروس می شود ولی این آنتی بادی از عفونت مجدد آن جلوگیری نمی کند. احتمالا نقش  IgA ترشحی در محدود کردن بیماریی وجود دارد. کاهش اثرات این بیماری با دارو های ضد درد، تب بر، دوش آب گرم، دستگاه بخور، خواب کافی، نوشیدن مایعات جهت کمک به سیستم ایمنی توصیه می شود‌ که به مجموعه ی این درمان ها که برای مبتلایان در نظر گرفته شده است، درمان های حمایتی می گویند.

ویروس کرونا کشنده ست؟پیشگیری،علائم،تشخیص و درمان

اخیرا پزشکان بیمارستانی در شهر بانکوک تایلند برای درمان بیماران مبتلا به ویروس جدید کرونا  ترکیبی از داروهای ضد ویروس  HIV به نام لوپیناویر و ریتوناویر و آنفلوآنزا  اوسلتا میویر را به کار گرفته اند و پس از گذشت 48 ساعت از درمان بهبودی در بیماران کرونا جدید را مشاهده کردند. انجام تست‌های کرونا ویروس برای این بیماران 2 روز پس از دریافت داروهای ترکیبی نشان داد آنها از وضعیت  مثبت تست (وجود بیماری) به وضعیت منفی ( ضعیف شدن ویروس در بدن) رسیده‌اند.

میزان مرگ و میر مبتلایان کرونا ویروس

تا به امروز میزان مرگ و میر ناشی از این بیماری 3 الی 4% می باشد یعنی از 100 نفر مبتلا 3 نفر احتمال مرگ وجود دارد. کرونا ویروس در کودکان ، سالمندان، افرادی با سیستم ایمنی ضعیف مانند مبتلایان به ایدز، افرادی که دارو های کورتون دریافت می کنند و به طور کلی افرادی که دارای سیستم ایمنی ناکارآمدی هستند، احتمال مرگ و میر بیشتر می باشد و در افراد با سلامت کامل بدنی بهبودی صورت می گیرد که البته باید دانست که این بهبودی کامل زمان بر و هزینه زیادی را در بر دارد.

ما به شما پیشنهاد می کنیم حتما در این دوران از سلامت و سطح ایمنی بدن خود آگاه باشید و حتما چکاپ آزمایشگاهی را انجام دهید چرا که مطلع بودن از وضعیت سلامتی خود در این زمان اهمیت بالایی دارد . آزمایش آنلاین آنی آزما جهت انجام هر گونه آزمایش به صورت اورژانسی آماده ی همکاری می باشد و بلافاصله کادر درمانی و نمونه گیر به محل مورد نظر شما آمده . جهت درخواست آزمایش می توانید اطلاعات خود را در فرم زیر ثبت کنید .

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.