کشف سرنخ‌های جدید درباره انتشار ویروس کرونا در ریه

کشف سرنخ‌های جدید درباره انتشار ویروس کرونا در ریه

همانگونه که می‌دانید ویروس کرونا از طرق مختلف می‌تواند به بدن انسان آسیب وارد کند. برخی از افراد تنها علائم شبیه سرماخوردگی را بروز می‌دهند اما در برخی دیگر شرایط حاد شده و عفونت‌های ریوی اتفاق می‌افتد. متأسفانه باید بگوییم سرنخ‌های جدید درمورد انتشار ویروس کرونا در ریه منتشر شده که آسیب‌های بسیار جدی را به مژک‌های تنفسی و مجاری ریه وارد می‌کند و حتی ممکن است فرد تا آخر عمر با مشکلات تنفسی درگیر باشد. بهتر است این مقاله را مطالعه کنید تا متوجه شوید کرونا به چه طریقی می‌تواند در ریه‌ها نفوذ کرده و با چه سرعتی عفونت را ایجاد کند.

نحوه انتشار ویروس کرونا در ریه

پژوهشگران با بررسی ریه افرادی که در اثر ابتلا به ویروس کرونا از بین رفته اند به سرنخ‌هایی درباره نحوه انتشار ویروس کرونا در ریه و آسیب‌های ناشی از آن دست یافته‌اند. به گزارش مدیکال اکسپرس، کالبد شکافی ریه و نمونه‌های پلاسمای به دست آمده از افرادی که بر اثر ابتلا به کرونا جان باخته‌اند، تصویر واضح‌تری را از نحوه انتشار کروناویروس در ریه و آسیب‌هایی که به بافت ریه می‌رساند، ارائه کرده است.

دانشمندان “مؤسسه ملی سلامت آمریکا” (NIH) و همکارانشان باور دارند که این اطلاعات می‌توانند به پیش‌بینی کردن موارد شدید و بلندمدت کووید-۱۹ به ویژه در میان گروه‌های حساس کمک کنند و به آگاهی در مورد درمان‌های موثر بی انجامند. اگرچه این پژوهش در مقیاس کوچک انجام شده است، اما دانشمندان می‌گویند که داده‌های به دست آمده، روند‌هایی را نشان می‌دهد که می‌توانند به توسعه درمان‌های جدید کووید-۱۹ و تنظیم زمان دقیق استفاده از درمان‌های موجود در مراحل گوناگون بیماری کمک کنند.

چگونه از پوست در دوران کرونا محافظت کنیم؟

ویروس کرونا چگونه در ریه‌ها گسترش می‌یابد؟

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که ویروس کرونا چگونه در ریه‌ها گسترش می‌یابد، سیستم ایمنی بدن را دستکاری می‌کند، به بروز نوعی ترومبوز (Thrombosis) گسترده می‌انجامد که برطرف نمی‌شود و مسیر‌های سیگنال‌دهی را هدف قرار می‌دهد که نارسایی و اختلال در ترمیم ریه را به همراه دارد. به گفته دانشمندان، این داده‌ها به ویژه به مراقبت از بیماران کرونا مربوط می‌شود که مسن، چاق یا مبتلا به دیابت هستند و از جمعیت در معرض خطر به شمار می‌روند. نمونه‌های مورد بررسی در این پژوهش، از افرادی بودند که حداقل یک بیماری پرخطر داشتند.

این پژوهش، بیمارانی را در بر داشت که بین مارس و ژوئیه ۲۰۲۰ از دنیا رفته‌اند و زمان مرگ آن‌ها بین سه تا ۴۷ روز پس از شروع نشانه‌ها بود. این بازه زمانی متنوع، به دانشمندان امکان داد تا موارد مرگ و میر رخ داده در کوتاه‌مدت و بلندمدت را با هم مقایسه کنند.

پژوهشگران دریافتند که ویروس کرونا مستقیما سلول‌های اپیتلیال پایه در ریه‌ها را آلوده می‌کند و مانع عملکرد اساسی آن‌ها در ترمیم راه‌های هوایی و ریه‌های آسیب‌دیده و همچنین تولید بافت سالم می‌شود. این فرآیند با نحوه حمله ویروس‌های آنفلوانزا به سلول‌های ریه متفاوت است. این پژوهش، اطلاعات بیشتری را در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد تا هنگام ارزیابی یا توسعه دارو‌های ضد ویروسی از آن‌ها استفاده کنند. این پژوهش، در مجله Science Translational Medicine به چاپ رسید.

علائم این شش بیماری شبیه ویروس کرونا

پنومونی غیرمعمول یک عفونت در ریه است که توسط ویروس یا باکتری ایجاد می‌شود و می‌تواند منجر به درجه حرارت بالا، سرفه و استفراغ شود. علائم برخی بیماری‌ها شبیه به کروناست و ممکن است در تشخیص بین آن‌ها اشتباه شود. دقت در نشانه‌های اختصاصی هر کدام از آنها، موجب تشخیص به موقع و درمان بهتر آن‌ها می‌شود. سر درد، تب بالا و خستگی از جمله علائمی است که امروزه با ابتلا به ویروس کرونا همراه است. این علامت‌ها، مشابه علائمی است که همراه با بسیاری از بیماری‌های دیگر نمودار می‌شوند و ممکن است خطری کمتر از ابتلا به ویروس کرونا نداشته باشند. بنابراین، با وجود سوالاتی که این روز‌ها نسبت به ویروس کرونا مطرح شده، ممکن است سردرگمی بین این علائم ایجاد شود.

به طور کلی، فرد با هر علائمی می‌تواند تا زمانی که آن علائم خفیف باشد، در خانه بماند و تا زمانی که احساس بهتری نداشته باشد خطرناک به نظر نمی‌رسد؛ اما اگر دمای بدن خیلی بالا برود و بیمار دچار مشکل تنفسی و افت فشار خون شود، این وضعیت می‌تواند خطرناک باشد و نیاز به مداخله فوری پزشکی داشته باشد، زیرا در آن زمان به احتمال زیاد عفونت ناشی از ویروس کروناست.

بیماری پنومونی

چه بیماری‌هایی شبیه علائم ویروس کرونا هستند؟

آنفلوانزا

در مورد کرونا، شما می‌توانید افزایش دما، درد عضلانی، خستگی، سرفه و تنگی نفس را تجربه کنید. علائم ناشی از آنفلوانزا، بین روز اول تا چهارم عفونت، یعنی به سرعت ظاهر می‌شود و ممکن است حدود یک هفته ادامه داشته باشد اما علائم کرونا بین روز‌های دوم تا چهاردهمِ پس از ابتلا ظاهر می‌شوند. دوره کمون (نهفتگی) این بیماری حدود ۵ روز طول می‌کشد.

آمبولی ریه

باعث درد قفسه سینه می‌شود که هنگام تنفس شدیدتر می‌شود. در این حالت ممکن است در معرض مشکلات تنفسی و سرفه قرار بگیرید و در نهایت با خستگی مداوم، خون را سرفه کنید.

پنومونی باکتریایی آتیپیک

پنومونی غیرمعمول یک عفونت در ریه است که توسط ویروس یا باکتری ایجاد می‌شود و می‌تواند منجر به درجه حرارت بالا، سرفه و استفراغ شود.

مالاریا

عفونت پس از ۸ تا ۳۰ روز با تب بالا شروع می‌شود و ممکن است با درد در سر و عضلات، ضعف، استفراغ، اسهال و سرفه همراه باشد.

سل

ابتلا به یک مورد فعال سل باعث سرفه، تب، تعریق شبانه و کاهش وزن بی‌دلیل می‌شود. این علائم ممکن است خفیف باشند، اما چندین ماه طول می‌کشند و همین مساله معمولا باعث می‌شود بیمار مراجعه به پزشک را به تاخیر بیاندازد و عفونت را به دیگران منتقل کند. مانند کرونا، عفونت از طریق قطرات به خصوص هنگام سرفه، صحبت کردن، آواز خواندن یا عطسه منتقل می‌شود.

هپاتیت حاد ویروسی

این عفونت ویروسی کبد، در ابتدا کمی شبیه آنفولانزای خفیف به نظر می‌رسد. علائمی که منجر به تب بالا، حالت تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها و خستگی می‌شود.

کودکان در هر سنی ممکن است به کرونا مبتلا شوند

تمام واکسن‌های موجود به طور قابل توجهی میزان ابتلا به نوع شدید ویروس کرونا و مرگ ناشی از این بیماری را برای فرد واکسینه‌شده کاهش می‌دهند. کودکان در هر رده سنی ممکن است به کرونا مبتلا شوند گفت: کرونا در اطفال هر کدام از سیستم‌های بدن را می‌تواند درگیر کند اما شایع‌ترین علائم کودکان مبتلا به کرونا در این مرکز، علائم گوارشی گزارش شده است. از ابتدای سال1400تاکنون 309 کودک بیمار مشکوک به کووید19 در این مرکز بستری شده اند گفت: نتیجه تست کرونای 38 کودک بیمار مثبت گزارش شده است که دارای علائم گوارشی بوده اند. 12بیمار جهت اقدامات تشخیصی و درمانی به سایر مراکز اعزام شده اند و خوشبختانه هیچ مورد فوت ناشی از کرونا در این مرکز نداشته ایم.

تمام واکسن‌های موجود به طور قابل توجهی میزان ابتلا به نوع شدید بیماری کرونا و مرگ ناشی از این بیماری را برای فرد واکسینه‌شده کاهش می‌دهند. واکسن کرونا عوارض چندان چشمگیری ندارد و توصیه میکنم تمامی افراد واجدالشرایطی که تاکنون بر علیه کرونا واکسینه نشده اند با مراجعه به مراکز واکسیناسیون نسبت به تزریق واکسن خود اقدام نمایند و با رعایت دستورالعمل های بهداشتی و تشویق فرزندان خود به این نکات، خطر ابتلا به ویروس کرونا را در کودکان کاهش دهند.

کودکان مبتلا به کرونا

چرا آسترازنکا به‌عنوان دوز تقویت‌کننده ارائه نمی‌شود؟

در حالی که آسترازنکا یکی از سه واکسن ارائه شده به بریتانیایی‌ها در طول برنامه واکسیناسیون ویروس کرونا بود، این واکسن جزو واکسن‌هایی نیست که معمولا برای دوز تقویت‌کننده استفاده می‌شوند؛ علت این است که واکسن آسترازنکا واکسن mRNA نیست. در حال حاضر از واکسن‌های مدرنا، فایزر و برخی واکسن‌های دیگر برای دوز تقویت‌کننده در کشورهای مختلف استفاده می‌شود، اما چرا واکسن آسترازنکا در این گروه جایگاهی دارد.

دوز تقویت‌کننده، با هدف ایجاد حفاظت بیشتر به افرادی که به‌طور کامل با واکسن ویروس کرونا واکسینه شده‌اند به دلیل ادامه جهش و گسترش این ویروس در سراسر جهان ارائه می‌شود این افراد شامل مراقبین بهداشت، کارکنان مراکز سلامت، افراد دارای نقص ایمنی و افراد بالاتر از۵۰ سال هستند. اما واکسن آسترازنکا آکسفورد که توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت داروسازی انگلیسی-سوئدی آسترازنکا ساخته شده است به‌عنوان دوز تقویت‌کننده ارائه نمی‌شود. بنابراین افرادی که با این واکسن واکسینه شده‌اند چه سرنوشتی دارند؟

واکسن تقویت‌کننده چیست؟

واکسن‌های تقویت‌کننده ویروس کرونا برای ارائه حفاظت بیشتر در برابر ویروس کرونا ۶ ماه پس از تزریق دومین دوز واکسن استفاده می‌شود. میزان تزریق واکسن تقویت‌کننده بر اساس دستورالعمل شرکت سازنده واکسن یک و یا نیم دوز است و در برخی کشورها به همراه واکسن آنفلوآنزا به افراد واجد شرایط تزریق می‌شود.

چرا از واکسن آسترازنکا به‌عنوان دوز تقویت‌کننده استفاده نمی‌شود؟

در حالی که آسترازنکا یکی از سه واکسن ارائه شده به بریتانیایی‌ها در طول برنامه واکسیناسیون کووید بود، این واکسن جزو واکسن‌هایی نیست که معمولا برای دوز تقویت‌کننده استفاده می‌شوند؛ علت این است که واکسن آسترازنکا واکسن mRNA نیست. به‌طور معمول، واکسن آنفلوآنزا و بسیاری از واکسن‌های مشابهی که دریافت می‌کنیم، با تزریق میکروب ضعیف شده یا بخش‌هایی از ویروس به بدن ما برای تحریک و تقویت پاسخ ایمنی استفاده می‌شوند اما واکسن‌های mRNA یا واکسن‌های RNA پیام‌رسان واکسن‌هایی هستند که به بدن ما دستور می‌دهند تا پروتئین اسپایک سارس-کوو-۲ را بازتولید کند و آن را از طریق پاسخ ایمنی مستقیم تجزیه کند.

این نوع واکسن‌ها سال‌ها در آزمایش‌هایی برای درمان سرطان و انواع راه‌حل‌های بهداشتی مورد استفاده قرار گرفته‌اند اما اولین بار است که این نوع فناوری برای واکسن‌های کووید فایزر و مدرنا استفاده و به‌طور کامل آزمایش شده است و این شرکت‌ها مجوز استفاده دریافت کرده‌اند.

چه افرادی می‌توانند از واکسن آسترازنکا به‌عنوان دوز تقویت‌کننده استفاده کنند؟

دولت بریتانیا اعلام کرده است هرچند که واکسن فایزر و مدرنا به‌عنوان تقویت‌کننده تزریق می‌شود، اما از واکسن آسترازنکا می‌توان به‌عنوان دوز تقویت‌کننده برای افرادی استفاده کرد که به واکسن‌های فایزر و مدرنا یا به‌طور کلی واکسن‌هایی با فناوری mRNA حساسیت دارند. همچنین برای افرادی که قبلا دو دوز واکسن کووید آسترازنکا دریافت کرده باشند ممکن است واکسن آسترازنکا استفاده شود.

اگر دوز تقویت‌کننده واکسن کرونا خود را زودتر از موعد دریافت کنید چه می شود؟

اطلاعات کافی در مورد افرادی که واکسن کرونا تقویت‌کننده خود را زودتر از زمان توصیه شده دریافت می‌کنند، وجود ندارد؛ بنابراین هیچکس واقعا نمی‌داند در این مورد چه اتفاقی رخ می‌دهد. به دلیل اینکه به مرور زمان تاثیر واکسن کووید ۱۹ کاهش می‌یابد، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده(CDC) دوز تقویت‌کننده را بر اساس نوع واکسن دریافتی برای همه بزرگسالانی که در محیط‌های پرخطر زندگی می‌کنند و یا فعالیت شغلی دارند، توصیه کرده است.

به نقل از هلث، به نظر می‌رسد که مردم بدون تردید به این توصیه عمل می‌کنند و آمار افرادی که برای دریافت دوز تقویت‌کننده مراجعه می‌کنند، نسبت به آمار افرادی که برای اولین دوز واکسن مراجعه کرده بودند، بیشتر است. بر اساس نظرسنجی گزارش شده توسط رویترز مشخص شده ۷۶ درصد از بزرگسالان آمریکایی کاملا واکسینه شده خواهان تزریق واکسن کرونا تقویت‌کننده هستند. توجه کنید قبل از اینکه در صف دریافت دوز تقویت‌کننده حضور یابید، شرایط لازم برای تزریق را داشته باشید؛ اگر دوز تقویت‌کننده را خیلی زودتر از تاریخ اعلام شده دریافت کنید، موضوعی خطرناک است و تاثیر کمتری نیز به همراه خواهد داشت.

دوز تقویت‌کننده واکسن کرونا

دریافت دوز تقویت‌کننده زودتر از موعد

بر اساس اظهارات کارشناسان کلینیک مایو ایالات متحده اطلاعات کافی در مورد افرادی که واکسن کرونا تقویت‌کننده خود را زودتر از زمان توصیه شده دریافت می‌کنند، وجود ندارد؛ بنابراین هیچکس واقعا نمی‌داند در این مورد چه اتفاقی رخ می‌دهد. هرچند ممکن است دریافت دوز تقویت‌کننده زودتر از موعد وسوسه‌انگیز باشد اما کارشناسان برخی از احتمالات ناخوشایند در این زمینه را مطرح کرده‌اند. دکتر ملانی سویفت، از کلینیک مایو، می‌گوید: اگرچه بعید به نظر می‌رسد اما دریافت زودهنگام واکسن تقویت‌کننده ممکن است عوارض جانبی را تشدید کند.

دکتر جی باتلر، معاون مدیر بیماری‌های عفونی CDC، در یک کنفرانس مطبوعاتی در ماه جولای اظهار کرد: دریافت دوزهای بیش از حد واکسن ممکن است در واقع منجر به یک پاسخ ایمنی کم شود. با در نظر گرفتن همه این موارد بهترین کار پیروی از توصیه‌های متخصصان است. دکتر آنتونی فائوچی، مدیر موسسه آلرژی و بیماری‌های عفونی ایالات متحده، می‌گوید: انتظار برای مدت زمان توصیه شده ممکن است منجر به پاسخ ایمنی قوی‌تر شود. همچنین بر اساس اظهارات دانشکده پزشکی هاروارد دریافت واکسن در موعد توصیه شده زمان کافی برای دوز تقویت‌کننده را فراهم می‌کند تا انواع جدیدی که ظاهر می‌شود را پوشش دهد.

نمونه گیری در منزل

چه کسانی بیشتر به کرونا مبتلا می شوند؟

طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، حدود ۸۰ درصد موارد ابتلا به کرونا که در بزرگسالان کاملاً واکسینه شده رخ داد، در بین افراد ۶۵ ساله و مسن تر بود. برعکس، تقریباً یک سوم موارد ابتلا به کرونا در میان افراد واکسینه نشده در بین افراد ۱۸ تا ۴۹ ساله مشاهده شد. در میان بزرگسالانی که با علائم مشابه کووید-۱۹ در بیمارستان بستری شده بودند، تعداد افراد واکسینه نشده ای که طی سه تا ۶ ماه گذشته به عفونت کرونا مبتلا شده بودند، ۵.۴۹ برابر بیشتر از افرادی بود که در همان بازه زمانی به طور کامل واکسن کرونا دریافت کرده بودند.

این یافته ها بر اساس تجزیه و تحلیل داده های ۱۸۷ بیمارستان در سطح آمریکا است. علاوه بر این داده‌های جدید در مورد اثربخشی واکسن های کرونا، کمیته مشورتی شیوه های ایمن سازی مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، دستورالعمل‌های خود را درباره دزهای تقویتی واکسن‌های کرونا «مُدرنا»، «فایزر-بایون تک» و نیز واکسن تک دز «جانسون و جانسون» به‌روزرسانی کرد.

برای راحتی شما عزیران سایت آنی آزما آزمایش شما را در منزل انجام می دهد برای انجام آزمایش در منزل کافیست به سایت آزمایشگاهی آنی آزما مراجعه کنید.

سخن پایانی

به جرأت می‌توان گفت بدترین آسیبی که ویروس کرونا می‌تواند به انسان وارد کند، بروز عفونت‌های ریوی است و به همین دلیل است که از زمان شیوع این بیماری، استفاده از ماسک توصیه می‌شود زیرا این ویروس از طریق تنفس وارد بدن شده، سریعاً بر روی مژک‌های تنفسی می‌نشیند و با سرعت زیاد عفونت را ایجاد می‌کند. در این صورت است که خطر مرگ بالاتر خواهد رفت. بنابراین به محض اینکه علائم کرونا را مشاهده کردید، با انجام آزمایش کرونا در منزل مطمئن شوید که‌ آیا آلوده به این ویروس هستید یا خیر و در صورت آلودگی، درمان را به صورت کامل پیش ببرید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.