واکسن آسترازنکا؛ این بار برای درمان سرطان!

واکسن آسترازنکا؛ این بار برای درمان سرطان!

پژوهشگران موسسه جنر آکسفورد و موسسه پژوهشی لودویگ از فناوری مورد استفاده در واکسن کووید-19 برای معرفی درمانی برای سرطان استفاده کرده اند که نتایج امیدوارکننده ای در آزمایش ها با حضور سوژه های حیوانی نشان داده است. واکسن کویید-19 آسترازنکا یکی از پر استفاده‌ترین واکسن ها در جهان برای مقابله با این بیماری است و تولیدکنندگان آن می گویند که احتمالا در برابر انواع جدید ویروس مسبب کووید-19 نیز موثر خواهد بود.

نمونه گیری در منزل

واکسن کووید-19 درمانی برای سرطان

اکنون پژوهشی جدید نشان می دهد ممکن است از فناوری مورد استفاده در این واکسن به عنوان درمانی برای سرطان استفاده شود. پژوهشگران موسسه جنر آکسفورد و موسسه پژوهشی لودویگ از فناوری مورد استفاده در واکسن کووید 19 برای معرفی درمانی برای سرطان استفاده کرده اند که نتایج امیدوارکننده ای در آزمایش ها با حضور سوژه های حیوانی نشان داده است. درمان جدید شامل یک واکسن سرطان دو دوزی می شود.

به گفته پژوهشگران، پس از انجام مطالعات روی موش ها که کوچک شدن اندازه تومور و بهبود نرخ بقا در سوژه ها را نشان داده است، این واکسن آماده ورود به مرحله آزمایش با حضور سوژه های انسانی طی سال جاری میلادی است. آزمایش اولیه روی 80 شرکت کننده مبتلا به سرطان ریه سلول غیرکوچک متمرکز خواهد بود. به گفته آدرین هیل، مدیر موسسه جنر، این بستر واکسن جدید پتانسیل ایجاد انقلابی در درمان سرطان را دارد.

تکنیک هایی موثر برای درمان بیماری های دیگر

با توجه به تلاش متخصصان پزشکی برای توسعه واکسن برای مقابله با کروناویروس جدید، شاهد توسعه تکنیک هایی موثر برای درمان بیماری های دیگر بوده ایم. فناوری هایی مانند پیامرسان آر‌ان‌ای معرفی شده اند و حتی پتانسیل استفاده در مبارزه با بیماری هایی دیگر از جمله سرطان را نشان داده اند. این پیشرفت ها همگی شامل استفاده از سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با تومورها (ایمونوتراپی) می شوند که درمانی امیدوارکننده برای بسیاری از سرطان ها محسوب می شود.

درمان جدید آکسفورد از وکتور واکسن کووید-19 برای انتقال کد ژنتیکی که بدن را برای هدف قرار دادن دو پروتئین موجود در سطح بسیاری از سلول های سرطانی تشویق می کند، استفاده خواهد کرد. اما این تمام ماجرا نیست. فناوری واکسن نشان داده است که واکنش های قوی سلول های T را ایجاد می کند. این سلول های T شامل سلول های T قاتل که می توانند ابتدا سلول های سرطانی را یافته و سپس آنها را نابود کنند و سلول های T کمک‌کننده که مبارزه با سرطان را سازماندهی و کنترل می کنند، می شوند. این مطالعه جدید در نشریه Journal for ImmunoTherapy of Cancer منتشر شده است.

واکسن کووید-19 درمانی برای سرطان

هشدار پزشک آمریکایی درباره استفاده از داروی ایورمکتین برای درمان کرونا

به گفته این پزشک آمریکایی، بیماران پس از مصرف بیش از حد این دارو به بخش اورژانس بیمارستانی مراجعه کرده و نیاز به درمان فوری داشتند .یک پزشک آمریکایی نسبت به مصرف ایورمکتین به عنوان دارویی برای درمان بیماری کووید-۱۹ هشدار داد. یک پزشک آمریکایی به مردم توصیه کرد مصرف داروی ضد انگلی برای اسب ها موسوم به ایورمکتین را به عنوان دارویی برای درمان کووید-۱۹ متوقف کنند. به گفته این پزشک آمریکایی، بیماران پس از مصرف بیش از حد این دارو به بخش اورژانس بیمارستانی مراجعه کرده و نیاز به درمان فوری داشتند.

دز مصرفی داروی ایورمکتین برای انسان

مصرف دُز کمی از داروی ایورمکتین برای استفاده انسانی تایید شده اما مصرف آن برای بیماری کووید-۱۹ مجاز نیست. به گفته این پزشک، مصرف این دارو ملزم به داشتن نسخه است زیرا می تواند خطرناک باشد. تعداد انگشت شماری از مردم که در مصرف این دارو زیاده روی کرده اند، موجب شده دچار عوارض شوند و با مراجعه به بیمارستان، فشار بیشتری به کادر درمان وارد کنند که هم اکنون با افزایش موارد ابتلا به کووید-۱۹ روبرو هستند.

ایورمکتین بیشتر یک داروی ضد انگل در دامپزشکی است که می تواد در دُزهای کم برای درمان برخی بیماری های انسانی مانند گال مورد استفاده قرار داد. اما مصرف این دارو پس از آنکه به عنوان روشی برای درمان یا پیشگیری از بیماری کووید-۱۹ معرفی شد با وجود عدم تایید این ادعا، بحث برانگیز شده است. مصرف این دارو به میزانی در ایالات متحده رایج شده که سازمان غذا و دارو (FDA) ماه گذشته بیانیه ای منتشر کرد و از مردم خواست که از مصرف این دارو خودداری کنند.

علائم اصلی سویه دلتا ویروس

یلدریم می‌گوید: به نظر می‌رسد از دست دادن حس بویایی و چشایی در این گونه جدید کمتر شایع باشد و سردرد، گلودرد، آبریزش بینی و تب از علائم اصلی سویه دلتا ویروس باشند. این علائم در ۹۰ درصد مبتلایانی که به سویه دلتا مبتلا بودند مشاهده شد. یک مرکز بهداشت در انگلستان در مقاله‌ای که در مرحله پیش‌چاپ قرار دارد اعلام کرده که واکسن‌های فایزر به میزان ۸۸ درصد و واکسن آسترازنکا به میزان ۶۰ درصد در برابر سویه دلتا موثر هستند. سوالات زیادی در مورد سویه دلتا پلاس نیز مطرح شده است.

در این گونه جدید که اولین بار در هند مشاهده شد جهشی به نام K۴۱۷N رخ داده است که بر روی پروتئین سنبله ویروس که مسئول اتصال به سلول و آلوده کردن آن است و توسط واکسن‌ها مورد هدف قرار می‌گیرد تاثیر گذاشته است. با این حال واکسن زدن می‌تواند از شیوع ویروس جلوگیری کند و خطر مرگ‌ومیر ناشی از آن را کاهش دهد.

سویه دلتا ویروس چگونه داخل سلول عفونی می‌شود؟

اتصال بهتر صرفا آستانه عفونت را کاهش نمی‌دهد، زیرا ویروس هنگام درگیرشدن با گیرنده‌های روی سلول‌ها، سلول‌های بیشتری را در بدن آلوده می‌کند. لاندو می‌گوید: «فرد آلوده ویروس بیشتری در خود دارد زیرا ویروس با قوت بیشتری تکثیر می‌کند.» بعد از این‌ که ویروس به گیرنده سلول متصل شد، مرحله بعدی ترکیب‌شدن با سلول است. این فرآیند زمانی شروع می‌شود که آنزیم‌ها از سلول میزبان، پروتئین اسپایک را در دو محل مختلف قطع می‌کنند. این فرآیند که با عنوان «شکاف» شناخته می‌شود، شروع آمیزش ویروس با سلول است. اگر این اتصال مانند قراردادن کلید مناسب در قفل باشد، فرآیند شکاف مانند پیچاندن کلید در قفل است.

ونیت مناچری، متخصص ویروس‌شناسی در دانشگاه علوم پزشکی تگزاس می‌گوید: «بدون ایجاد بریدگی در دو محل، ویروس نمی‌تواند وارد سلول‌ها شود. یکی از جهش‌های موجود در گونه دلتا در واقع در یکی از این محل‌های شکاف رخ می‌دهد و مطالعه جدیدی که هنوز بررسی نشده‌ است نشان می‌دهد این جهش باعث افزایش شکاف می‌شود. مناچری، که در این مطالعه نقشی نداشته و نتایج این مطالعه را در آزمایشگاه خود تکرار کرده‌ است، می‌گوید: «بنابراین فعال‌شدن ویروس در این حالت کمی راحت‌تر رخ می‌دهد.»

سویه دلتا ویروس با چه سرعتی گسترش می یابد؟

شکاف قابلیت سرایت را بیشتر می‌کند یا نه؟

هنوز مشخص نیست این‌ که آیا افزایش این شکاف، قابلیت سرایت را بیشتر می‌کند یا نه اما امکانش هست. مناچری می‌گوید: «وقتی دانشمندان این محل‌های شکاف را حذف می‌کنند، ویروس کمتر قابل انتقال بوده و قابلیت بیماری‌زایی دارد. بنابراین می‌توان این فرض را محتمل دانست تغییراتی که باعث ایجاد شکاف می‌شود، قابلیت انتقال ویروس را افزایش می‌دهد. همچنین ممکن است سویه دلتا ویروس بتواند در فرار از پاسخ ایمنی بدن به انتقال تحریک کمک کند. فرار از سیستم ایمنی به این معنی است که سلول‌های بیشتری آلوده شده و ویروس بیشتری تولید می‌کنند، که به‌ طور بالقوه فرد مبتلا به ویروس می‌تواند شخص دیگری را آلوده کند.

سویه دلتا ویروس با چه سرعتی گسترش می یابد؟

ویلسون می‌گوید: پاسخ این سوال به منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید و تعداد افراد واکسینه شده در آن منطقه بستگی دارد. ویروس از مناطقی که تزریق واکسن در آنها کم است به مناطق مشابه می‌رود. ممکن است منطقه‌ای با مناطق واکسینه شده احاطه شده باشد ویروس در آن منطقه باقی می‌ماند. اگر تعداد زیادی از افراد همزمان بیمار شوند به سیستم درمان آن منطقه فشار وارد می‌شود و این موضوع نگران کننده است.

ویلسون می‌گوید: براساس بررسی مواد بستری در بریتانیا به نظر می‌رسد بیماری‌زایی این نوع از ویروس کمی بیشتر باشد. با این حال تحقیقات بیشتری باید در این مورد انجام شود. داده‌های اولیه که شامل مطالعاتی از اسکاتلند می‌شود نشان داده که سویه دلتا ویروس دو برابر بیشتر از سویه آلفا منجر به بستری شدن فرد در بیمارستان شده است.

توصیه های کرونایی به رانندگان تاکسی و اتوبوس

در شرایط شیوع کرونا به اخبار ضد و نقیض که از دیگران و مسافرین شنیده می شود، توجه نکرده و آن ها را منتشر نکنید. رانندگان تاکسی و اتوبوس به منظور پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، باید به توصیه های بهداشتی توجه و عمل کنند. به همه رانندگان، حین تعامل و رانندگی با مسافران توصیه می شود از ماسک محافظ صورت و ماسک N۹۵ استفاده کنند. این ویروس از طریق تماس با پول هایی که توسط سرنشین های آلوده جابجا شده اند منتقل می شود بنابراین برای حفظ سلامت سرنشینان و رانندگان، توصیه به شستن مداوم دست های رانندگان می شود.

در شرایط شیوع کرونا به اخبار ضد و نقیض که از دیگران و مسافرین شنیده می شود، توجه نکرده و آن ها را منتشر نکنید. دست دادن، روبوسی، در آغوش گرفتن و کارهایی مانند آن قطع شود و رانندگان برای سلامت خود و سرنشینان ماسک بزنند مخصوصا در فضای تاکسی که فاصله افراد از یکدیگر کمتر و حدود دو متر است.

واکسن‌ها همچنان مؤثر هستند

خبر خوب در شرایط فعلی این است که واکسیناسیون، محافظت مناسبی در برابر سویه دلتا ویروس ایجاد می‌کند. نتایج یک مطالعه جدید انجام‌شده در سازمان بهداشت عمومی انگلستان نشان می‌دهد واکسن فایزر بایونتک در پیشگیری از بیماری ناشی از گونه دلتا در افراد کاملا واکسینه‌شده به میزان ۸۸ درصد مؤثر است. اما واکسن آسترازنکا کمی کمتر محافظت می‌کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد دو تزریق از این واکسن ۶۰درصد در برابر سویه دلتا ویروس مؤثر بوده‌ است.

با این حال تزریق تنها یک دوز واکسن تاثیر بسیار کمتری داشت؛ اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم فقط ۳۳درصد موثر بود. در هر صورت تا زمان انتشار این نوشتار، ۲/۶ درصد از مردم جهان در برابر کووید-۱۹ واکسینه شده‌اند. اما در هندوستان، جایی که همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ با شیوع سریع ویروس دلتا افزایش یافت، فقط ۳/۳ درصد از جمعیت به واکسیناسیون کامل دست یافته‌اند.

پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا

از تزریق دوز دوم واکسن صرف‌ نظر نکنید

فائوچی، در یک جلسه مطبوعاتی از کسانی که واکسینه نشده‌اند خواست اولین دوز تزریق خود را بگیرند و به کسانی هم که واکسینه شده‌اند یادآوری کرد تا از تزریق دوز دوم واکسن صرف‌ نظر نکنند. در انگلستان اکنون ویروس دلتا به‌سرعت جایگزین آلفا شده‌ است و کم‌کم به گونه غالب تبدیل می‌شود. چنان‌ که می‌بینیم اکنون موارد ابتلا به گونه دلتا در حال افزایش است. این اتفاقی است که مشابه آن در بسیاری از کشورها و از جمله در ایران ما ممکن است رخ دهد و هشیاری مردم و نظام بهداشت را می‌طلبد.»

میزان سرایت سویه دلتا ویروس چقدر است؟

سویه دلتا ویروس نامی است که برای گونه‌ی B.۱.۶۱۷.۲ ویروس سارس-کوو-۲ انتخاب شده است که منشا آن از هند بوده است. اولین مورد ابتلا به این نوع از ویروس در دسامبر ۲۰۲۰ مشاهده شد و پس از آن به سرعت گسترش یافت. به گفته‌ی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها، تا پایان ماه ژوئن، گونه دلتا بیش از ۲۰ درصد موارد ابتلا در ایالات متحده آمریکا را شامل می‌شد. سازمان بهداشت جهانی این گونه جدید را “سریع‌ترین” نوع ویروس اعلام کرده است.

پری ویلسون (Perry Wilson) اپیدمولوژیست می‌گوید: سویه دلتا ویروس ۵۰ درصد از آلفا مسری‌تر است و آلفا نیز از سویه اصلی سارس-کوو-۲ مسری‌تر بود در نتیجه سویه دلتا ۷۵ درصد از سویه اصلی ویروس کووید ۱۹ مسری‌تر است. او افزود: در محیطی که کسی واکسن دریافت نکرده و ماسک نزده است یک فرد مبتلا به سویه اصلی کووید می‌تواند ۲.۵ نفر را آلوده کند در حالی که فرد مبتلا به نوع دلتا کرونا ۳.۵ تا ۴ نفر را آلوده خواهد کرد.

نمونه گیری در منزل

انواع آزمایش در منزل با آنی آزما

آنی آزما با توجه به نیازی که از گذشته تا امروز احتیاج بوده به وجود آمد و ما تمام تلاش و دقت خود را به کار گرفته ایم برای اینکه شما را در مسیر سلامتی یاری کنیم.

فرصتی مناسب است اگر امکان رفتن به آزمایشگاه را ندارید تنها با چند کلیک ساده آزمایشگاه را به خانه یا محل کار خود بیاورید تا بدون مراجعه حضوری و پرداخت هزینه اضافه آزمایش خود را مانند آزمایش خون در منزل و تست کرونا در منزل انجام دهید همکاران ما پس از ثبت درخواست شما به منزل یا محل کار و … می آیند، نسخه شما را بررسی کرده، نمونه گیری می کنند و به بهترین آزمایشگاه های مورد نظر می برند . لازم به ذکر است تمامی پرسنل نمونه گیر از آزمایشگاه های مرجع ارسال خواهند شد و آنی آزما صرفا نقش معرفی بیماران به آزمایشگاه ها را دارا می باشد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.