سویه مو خطرناکتر است یا کرونا لامبدا؟

سویه مو خطرناکتر است یا کرونای لامبدا؟

اگر سویه مو و سویه لامبدا به سویه غالب در جامعه تبدیل شوند و ۷ تا ۸۰ درصد از مواردی که مبتلا می‌شوند، از واریانت‌ها باشند، در آن صورت باید بررسی کنیم که این سویه‌ها چه خصوصیاتی را دارند و برای مثال باید ببینیم که آیا این ویروس‌های کرونا زودتر فرد را از پای در می‌آورند؟ در مورد این ویروس‌ها اوضاع آن گونه که تبلیغ می‌کنند، نیست و طبیعی است که هر چه قدر جلوتر می‌رویم و تغییرات در ویروس افزایش پیدا می‌کند، اثر بخشی واکسن‌های تزریق شده کاهش می‌یابد.

در خصوص سویه مو که سویه جدیدی است و در کلمبیا دیده شده، مشاهده است که حدود ۱۰ تا ۳۰ درصد از افراد واکسینه شده به این ویروس مبتلا می‌شوند، اما این به این معنی نیست که واکسن‌ها در مقابل سویه‌های جدید ایمنی ندارند، بلکه واکسن‌ها موثر هستند، ولی اثربخشی آن‌ها ضعیف‌تر شده و آنتی‌بادی محافظت کننده آن‌ها کمتر است.

می‌توان برای ایجاد ایمنی در مقابل این واریانت‌ها از دز سوم واکسن و یا واکسن‌هایی که از این ویروس‌های جهش‌یافته ایجاد شده باشند، استفاده کرد، ولی هنوز مطالب اثبات شده‌ای در خصوص افزایش شدت بیماری‌زایی و مرگ‌ومیر در این سویه‌ها وجود ندارد. سویه‌های جدید از نظر بیماری زایی شدیدتر نشدند، اما سرعت انتشار آن‌ها افزایش پیدا کرده و تاکنون بیشترین سرعت انتشار را دلتا کرونا را داشته است چرا که سویه‌های «مو» و «لامبدا» هنوز به طور گسترده شیوع پیدا نکرده اند.

آزمایش چکاپ مردان

اگر سویه مو کرونا و لامبدا به سویه غالب در جامعه تبدیل شوند

اگر سویه مو کرونا و لامبدا به سویه غالب در جامعه تبدیل شوند و ۷ تا ۸۰ درصد از مواردی که مبتلا می‌شوند، از واریانت‌ها باشند، در آن صورت باید بررسی کنیم که این سویه‌ها چه خصوصیاتی را دارند و برای مثال باید ببینیم که آیا این ویروس‌ها زودتر فرد را از پای در می‌آورند؟ یا نه آرام‌تر هستند؟ و امکان بررسی این مسائل تا زمانی این سویه‌ها واریانت غالب در جامعه نشوند و ویروس در حال چرخش از سویه‌ها نباشد، وجود ندارد و نمی‌توان در این خصوص اظهار نظر کرد این واریانت‌ها در کشور‌هایی که شناسایی شده اند، سویه غالب محسوب نمی‌شود، اظهار کرد: اگر این ویروس‌ها در آن جوامع غالب شوند، ممکن است در یک قومیت و یا نژاد دیگر رفتار متفاوتی داشته باشند و از این رو هیچ چیز در مورد آن‌ها قابل پیش‌بینی نیست.

۵۵ نشانه کرونا مزمن و طولانی

حدود یک سوم از بزرگسالان مبتلا به به بیماری کرونا با علائمی از بیماری مواجه هستند که ممکن است بیش از دو هفته ادامه داشته باشد. متخصصان علوم پزشکی در یک مطالعه جدید به ۵۵ تاثیر “کووید طولانی” بر بدن پی بردند. براساس مطالعه ای که اخیرا در بخش گزارش های علمی نشریه “نیچر” به چاپ رسیده، یکی از مشخصه های بیماری کووید-۱۹ که آن را متفاوت ساخته این است که حتی افراد مبتلا به نوع خفیف بیماری که در بیمارستان بستری نشده اند نیز تا مدت زمانی نسبتا طولانی از عوارض جانبی و علائم بیماری شکایت دارند.

مطالعاتی که تاکنون انجام گرفته نشان می دهد حدود یک سوم از بزرگسالان مبتلا به کووید-۱۹ با علائمی از بیماری مواجه هستند که ممکن است بیش از دو هفته ادامه داشته باشد. نتایج یک مطالعه در انگلیس نشان داد که ۲۵ درصد از افراد بین ۳۵ تا ۶۹ سال پنج هفته پس از تشخیص بیماری هنوز با علائم آن مواجه بودند. همچنین در صورت بستری شدن در بیمارستان به احتمال زیاد ماه ها بعد از ترخیص شدن همچنان علائم بیماری کووید-۱۹ ادامه خواهد داشت.

نشانه کرونا مزمن و طولانی

این علائم بیماری که برای طولانی مدت ادامه پیدا می کند، دقیقا چیست؟

به تازگی مطالعه ای انجام گرفته که در آن نتایج هزاران مطالعه در مورد اثرات کووید طولانی مدت را مورد بازبینی قرار گرفته است. متخصصان ۴۷ هزار و ۹۱۰ بیمار ۱۷ تا ۸۷ سال را مورد بررسی قرار دادند. آنان دریافتند که شایع ترین عارضه جانبی طولانی مدت بیماری کووید-۱۹ احساس خستگی است که ۵۸ درصد از افراد حاضر در این مطالعه را تحت تاثیر قرار داده است.

طبق این بررسی همچنین ۲۵ نشانه شایع کووید طولانی نیز به شرح زیر است:

خستگی (۵۸ درصد)، سردرد (۴۴ درصد)، اختلال نقص توجه (۲۷ درصد)، ریزش مو (۲۵ درصد)، تنگی نفس یا مشکل در تنفس (۲۴ درصد)، از دست دادن حس چشایی (۲۳ درصد)، از دست دادن حس بویایی (۲۱ درصد)، افزایش تعداد تنفس بعد از فعالیت یا تنفس شدید/نفس نفس زدن/تعریق (۲۱ درصد)، درد مفاصل (۱۹ درصد)، سرفه (۱۹ درصد)، تعریق (۱۷ درصد)، حالت تهوع یا استفراغ (۱۶ درصد)، درد قفسه سینه (۱۶ درصد)، از دست دادن حافظه (۱۶ درصد)، از دست دادن قدرت شنوایی یا شنیدن صدای زنگ در گوش (۱۵ درصد)، اضطراب (۱۳ درصد)، افسردگی (۱۲ درصد)، اختلالات گوارشی (۱۲ درصد)، کاهش وزن (۱۲ درصد)، مشکلات پوستی (۱۲ درصد)، افزایش ضربان قلب در حالت استراحت (۱۱ درصد)، تپش قلب (۱۱ درصد)، درد (۱۱ درصد)، تب متناوب (۱۱ درصد) و اختلال خواب (۱۱ درصد).

به گزارش fox8، همچنین بیماری کرونا مزمن و طولانی ممکن است با ۳۰ علامت دیگر همراه باشد که کمتر شایع هستند که از آن جمله می توان به اختلالات روانی و نارسایی کلیوی اشاره کرد.

واکسن‌ها همچنان مؤثر هستند

خبر خوب در شرایط فعلی این است که واکسیناسیون، محافظت مناسبی در برابر سویه دلتا ویروس ایجاد می‌کند. نتایج یک مطالعه جدید انجام‌شده در سازمان بهداشت عمومی انگلستان نشان می‌دهد واکسن فایزر بایونتک در پیشگیری از بیماری ناشی از گونه دلتا در افراد کاملا واکسینه‌شده به میزان ۸۸ درصد مؤثر است. اما واکسن آسترازنکا کمی کمتر محافظت می‌کند. بررسی‌ها نشان می‌دهد دو تزریق از این واکسن ۶۰درصد در برابر سویه دلتا ویروس مؤثر بوده‌ است.

با این حال تزریق تنها یک دوز واکسن تاثیر بسیار کمتری داشت؛ اگر بخواهیم دقیق‌تر بگوییم فقط ۳۳درصد موثر بود. در هر صورت تا زمان انتشار این نوشتار، ۲/۶ درصد از مردم جهان در برابر کووید-۱۹ واکسینه شده‌اند. اما در هندوستان، جایی که همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ با شیوع سریع ویروس دلتا افزایش یافت، فقط ۳/۳ درصد از جمعیت به واکسیناسیون کامل دست یافته‌اند.

فائوچی، در یک جلسه مطبوعاتی از کسانی که واکسینه نشده‌اند خواست اولین دوز تزریق خود را بگیرند و به کسانی هم که واکسینه شده‌اند یادآوری کرد تا از تزریق دوز دوم واکسن صرف‌ نظر نکنند. در انگلستان اکنون ویروس دلتا به‌سرعت جایگزین آلفا شده‌ است و کم‌کم به گونه غالب تبدیل می‌شود. چنان‌ که می‌بینیم اکنون موارد ابتلا به گونه دلتا در حال افزایش است. این اتفاقی است که مشابه آن در بسیاری از کشورها و از جمله در ایران ما ممکن است رخ دهد و هشیاری مردم و نظام بهداشت را می‌طلبد.»

واکسن کرونا

قارچ سیاه مرتبط با بیماری کرونا در کمین چه افرادی است؟

به طور معمول افرادی که دیابت کنترل نشده دارند و قند آنها بالای 250 تا 300 میلی گرم در دسی لیتر است و از طرفی داروی کورتون مصرف می کنند، در معرض ابتلا به عفونت های قارچی قرار دارند. اسم “قارچ سیاه” این روزها در اخبار و فضای مجازی زیاد شنیده می شود. عفونت قارچی خطرناکی که شایعه شده مبتلایان کرونا را درگیر می کند، اما واقعیت این است که قارچ سیاه در اصل عفونتی قارچی به نام “موکور” است که تنها در برخی بیماران دیابتی با قند کنترل نشده دیده می شود و ابتلا به کرونا در این افراد می تواند احتمال بروز آن را تشدید کند.

به طور معمول افرادی که دیابت کنترل نشده دارند و قند آنها بالای 250 تا 300 میلی گرم در دسی لیتر است و از طرفی داروی کورتون مصرف می کنند، در معرض ابتلا به عفونت های قارچی قرار دارند. دو دسته از عفونت از جمله عفونت موکور و آسپرژیلوس در این بیماران شایع تر است. عفونت قارچی موکور همان قارچ سیاه است که سر و صورت را درگیر کرده و نواحی سینوس ها را مورد تهاجم قرار می دهد. این عفونت می تواند با تهاجم به چشم و مغز موجب مرگ و یا کوری افراد شود. قارچ سیاه عفونت ثانویه است که می تواند روی بیماری کرونا سوار شود. بنابراین بیماران دیابتی که قند کنترل نشده دارند و از طرفی کورتون مصرف می کنند، چنانچه به کرونا مبتلا شوند، در معرض خطر ابتلا به این نوع عفونت قارچی قرار دارند.

آثار کرونا بر اشتهای بیماران

بیماران کرونایی معمولا در هفته اول دچار بی اشتهایی شدید می‌شوند که با برخی دستورالعمل های غذایی این مورد رفع شدنی است. باید سعی کرد غذا‌ها را از پروتئین با اضافه کردن گوشت چرخ کرده، پودر شیرخشک، پنیر رنده شده و تخم‌مرغ رنده شده غنی ساخت و از سبزیجات برای غنی‌سازی غذا به ویتامین‌ها استفاده کرد. بی اشتهایی یکی از مهم‌ترین علائم بیماران مبتلا به کروناست که مقابله با آن نقش مهمی در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن دارد.

نفخ شکم و بی اشتهایی می‌تواند از علائم کووید ۱۹ باشد؛ اگر فرد مبتلا به کرونا در سنین پایین بوده و فاکتور خطری نداشته باشد تنها توصیه قرنطینه و ایزوله شدن، استفاده از ماسک در منزل و جدا کردن تمامی وسایل شخصی به ویژه سرویس بهداشتی برای افراد مبتلا به کرونا با علائم گوارشی است.

عسل داروی بی اشتهایی

برنامه‌ریزی درست غذایی و توجه به مواد مغذی یکی از مهمترین راهکار‌های رفع بی‌اشتهایی در بیماران کرونایی است بیماران کرونایی نباید در هفته اول این بیماری غذای سنگین بخورند بنابراین توصیه می‌شود که این افراد وعده‌های غذایی خود را بیشتر و حجم غذا در هر وعده را کمتر کرده و از سوپ‌های رقیق سبزی استفاده کنند و بهتر است در فاز بی اشتهایی غذا‌های سنگین مصرف نکنند.

برخی افراد علاوه بر بی اشتهایی؛ علائم اسهال دارند، این افراد باید باید از مایعات و پودر‌های «اوآر اس» زیاد استفاده کنند خیلی مهم است که افراد با وضعیت گوارشی اسهالی، آب بدن خود را از دست ندهند بنابراین توصیه می‌شود این افراد از دوغ‌های کم نمک و با ترشی ملایم مصرف کنند. افراد دارای یبوست نیز باید سوپ‌های خیلی رقیق یا از دمنوش‌های گل محمدی یا انجیر خیسانده شده استفاده کنند.

عسل داروی بی اشتهایی

آب بنوشید

یکی از علل بروز کم‌اشت‌هایی در بیماران کرونایی کم آبی است، مخصوصا در سالمندان که تشنگی در آن‌ها کمتر احساس می‌شود؛ در این موارد باید با مصرف مناسب مایعات، آب کافی به بدن بیمار رسانده شود.

پروتئین و ویتامین‌ها مهم ترین مواد مغذی مورد نیاز بدن هستند و باید سعی کرد غذا‌ها را از پروتئین با اضافه کردن گوشت چرخ کرده، پودر شیرخشک، پنیر رنده شده و تخم‌مرغ رنده شده غنی ساخت و از سبزیجات برای غنی‌سازی غذا به ویتامین‌ها استفاده کرد.

چه زمانی برای اسکن ریه مناسب است؟

خیلی از افراد به خاطر نگرانی و اضطراب ناشی از ابتلا، به محض مثبت شدن تست پی سی آر برای انجام اسکن ریه مراجعه می کنند. پایش بیماران مبتلا به کرونا بر اساس علائم بالینی و سطح اکسیژن خون است و در صورت ابتلا با علائم خفیف، نیاز به انجام اسکن های مکرر نیست. در صورت ابتلا افراد به کرونا، این بیماری مراحل مختلفی طی می کند:

  • فاز ویروسی (تب، کوفتگی، بدن درد، آب ریزش بینی)
  • فاز التهابی (درگیری ریه)
  • بیش فعالی فاکتورهای التهابی

فاز ویروسی یعنی چه؟

یک هفته ابتدایی مبتلا شدن به ویروس را فاز ویروسی می باشد و همه مبتلایان، مراحل بعدی یعنی فاز التهابی و بیش فعالی فاکتورهای التهابی را تجربه نمی کنند و علائم بالینی خفیف تری را می گذرانند. خیلی از افراد به خاطر نگرانی و اضطراب ناشی از ابتلا، به محض مثبت شدن تست پی سی آر برای انجام اسکن ریه مراجعه می کنند. گاهی در افراد دیده شده در سیر این بیماری ۲ تا ۳ اسکن ریه انجام می‌دهند. برای افرادی که تنها فاز ویروسی را تجربه می کنند، با در نظر گرفتن هزینه و عوارض اسکن های مکرر ، توصیه مابر انجام این کار نیست. انجام اسکن ریه را منوط به بررسی علائم بالینی دانست و گفت: پایش بیماران مبتلا به کرونا بر اساس علائم بالینی و سطح اکسیژن خون است، و در صورتی که که فرد وضعیت پایداری دارد نیاز به انجام اسکن های مکرر نیست.

فاز بهبودی در رادیولوژی با تاخیر حدود یک ماهه است. این که چند روز پس از مصرف دارو اسکن ریه گرفته می شود، دو حالت دارد: یا برای پایش بهبودی است، که اصلا زمانش چند روز پس از بیماری نیست و اگر برای بررسی حادتر شدن علائم است؛ بررسی علائم بالینی و اُفت سطح اکسیژن خون ، وارد شدن به فاز های بعدی بیماری و لزوم انجام اسکن را یادآوری می کند.

نمونه گیری در منزل

فرصتی مناسب برای آزمایش در منزل

آنی آزما با توجه به نیازی که از گذشته تا امروز احتیاج بوده به وجود آمد و ما تمام تلاش و دقت خود را به کار گرفته ایم برای اینکه شما را در مسیر سلامتی یاری کنیم . فرصتی مناسب است اگر امکان رفتن به آزمایشگاه را ندارید تنها با چند کلیک ساده آزمایشگاه را به خانه یا محل کار خود بیاورید تا بدون مراجعه حضوری و پرداخت هزینه اضافه آزمایش خود را مانند نمونه گیری در منزل و تست کرونا در منزل انجام دهید.

همکاران ما پس از ثبت درخواست شما به منزل یا محل کار و … می آیند، نسخه شما را بررسی کرده ، نمونه گیری می کنند و به بهترین آزمایشگاه های مورد نظر می برند. لازم به ذکر است تمامی پرسنل نمونه گیر از آزمایشگاه های مرجع ارسال خواهند شد و آنی آزما صرفا نقش معرفی بیماران به آزمایشگاه ها را دارا می باشد.

درخواست آزمایش

  • Date Format: YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.