آیا ویروس کووید ۱۹ از فرد فاقد علائم بیماری به افراد دیگر منتقل می شود؟

آیا ویروس کووید ۱۹ از فرد فاقد علائم بیماری به افراد دیگر منتقل می شود؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

ویروس کووید ۱۹ عضو جدید خانواده کرونا ویروس ها می باشد که اخیرا بیماری زائی آن در انسان کشف شده است. علائم مختلف این ویروس به علت جهش های شدید و متعدد در آن می باشد به طوری که جهش های مختلف این ویروس باعث به وجود آمدن سویه های مختلف با علائم جدید شده است. برای مثال ممکن است یک سویه از این بیماری باعث علائم گوارشی شدید مانند اسهال، استفراغ شود ولی سویه دیگر همین ویروس دارای علائم شبیه یک سرما خوردگی حاد یا آنفولانزا باشد به طوری که فرد دچار علائم سردرد، آبریزش بینی، احساس خستگی ، از دست دادن حس بویایی و چشایی و غیره شود.

گاه فرد با آن که دچار ویروس کووید ۱۹ می شود ولی علائم خاصی از خود بروز نمی دهد و همچنین فرد دچار علائم خفیف از آن می شود که ممکن است متوجه این علائم نشود. برخی تحقیقات نشان داده است که احتما ابتلا به کووید 19 از طریق تماس با فردی که هیچ علائمی ندارد، بسیار کم است ولی نکته ای که باید به آن توجه داشته باشیم این است که بسیاری از مبتلایان به کووید-19، به ویژه در مراحل ابتدایی بیماری، علائم خفیف دارند.

آیا ویروس کووید ۱۹ از فرد فاقد علائم بیماری به افراد دیگر منتقل می شود؟

افراد فاقد علائم یکی از عوامل گسترش و شیوع کرونا

علاوه بر نظریه احتمال پایین انتقال ویروس کووید ۱۹ از فرد فاقد علائم ، برخی منابع و تحقیقات به نظر می رسد که یکی از عوامل گسترش و شیوع کرونا همین افراد فاقد علائم باشد به طوری که تحقیقات اولیه نشان می‌‌دهد که ممکن است 40 تا 50 درصد موارد مبتلا به کووید 19 و حتی بیشتر، تا مدت زمان طولانی بدون علامت و یا با علائم خفیف باشند. محققان می‌‌گویند با توجه به سرعت انتشار ویروس، به نظر می‌‌ رسد افرادی که بدون علامت هستند و یا علامت خفیف دارند در انتشار ویروس نقش مهمی داشته باشند. به نظر می‌‌رسد انتشار از طریق موارد بدون علامت، شایع ‌‌تر از آن چیزی است که قبلا تصور می ‌‌شد.

نتایج یک گزارش از چین، نشان می‌‌دهد از یک گروه 78 نفری که همگی تست ویروس کووید ۱۹ آنها مثبت بود، 42 درصد بدون علامت بودند. از آنجایی که ویروس در بینی و دهان افراد مبتلای بدون علامت وجود دارد، وقتی افراد سرفه یا عطسه یا صحبت می‌‌کنند، قطرات بزاق و مخاط را در هوا انتشار می ‌‌دهند. این قطرات احتمالاً باعث انتقال ویروس از افراد بدون علامت به سایرین می ‌‌شود. در مطالعه‌ دیگری که در مورد شیوع بیماری در چین انجام شد، نشان داده شد که افراد بدون علائم، ویروس را به آسانی به سایر افراد انتقال می ‌‌دهند. شواهد نشان می دهند که انتقال از افراد بدون علائم نقش مهمی در گسترش سریع ویروس در سراسر جهان دارد.

علت احتمال انتقال ویروس کووید ۱۹ از افراد فاقد علائم چیست؟

ویروس کووید ۱۹ از زمان ورود به بدن شروع به تکثیر می کند. این ویروس مانند هر ویروس دیگری یک انگل درون سلولی اجباری می باشد به این معنا که توانایی رشد و تکثیر را در خارج از سلول میزبان ندارد ولی در سلول توانایی این را دارد که با استفاده از تمهیدات سلول ، همانند سازی و تکثیر خود را انجام دهد. سلول پس از ورود شروع به تکثیر و گسترش در بدن می کند ولی در برخی موارد سیستم ایمنی تا حدود زیادی با این بیماری مقابله می کند ولی این سیستم نمی تواند ویروس را به طور کامل از بین ببرد. این حالت دقیقا شرایطی می باشد که می گوییم فرد به ویروس کووید ۱۹ مبتلا میی باشد ولی دارای علائم خفیف یا فاقد علائم است.

ویروس کووید ۱۹ می تواند طیف وسیعی از علائم بالینی را ایجاد کند اما ممکن است در بعضی از افراد آلوده، هرگز علائمی ایجاد نکند. ممکن است بخش زیادی از جمعیت مبتلا به کووید 19 باشند که هنوز هیچ علائمی ندارند و ما قادر به شناسایی این موارد نیستیم. با این وجود گزارش‌‌هایی از فقدان حس بویایی در برخی افراد بدون علامت وجود دارد.

آیا ویروس کووید ۱۹ از فرد فاقد علائم بیماری به افراد دیگر منتقل می شود؟

چرا کرونا در یک فرد بسیار خطرناک در فرد دیگر دارای علائم خفیف و یا حتی فاقد علائم است؟

همان طور که در بالا توضیح دادیم ویروس کووید ۱۹ در سلول های حتی فرد فاقد علائم وجود دارد ولی سیستم ایمنی فرد به سختی در مقابل آن مقاومت می کند. هنوز به درستی مشخص نشده است که علت آن که این ویروس در یک فرد بسیار خطرناک می باشد ولی در فرد دیگر دارای علائم خفیف و یا حتی فاقد علائم می باشد ولی به احتمال بالا علائم سیستم ایمنی قوی، سن، جنس، بیماری زمینه ای و عوامل از این قبیل در شدت بروز علائم کرونا افراد موثر است.

ویروس کووید ۱۹ در فردی با فاقد علائم نیز وجود دارد و فرد با نفس کشیدن، عطسه، سرفه و غیره باعث انتقال آن به فرد دیگر می شود. نکته که در این ارتباط باید در نظر داشت این است که مبتلا شدن به این ویروس از فردی فاقد علائم کرونا به این معنا نیست که شما نیز به یک کرونا با فاقد علائم یا علائم خفیف مبتلا شوید بلکه ممکن است شما به یک کرونا با علائم شدید تر و خطرناک مبتلا شوید.

علت انتقال بیشتر از فرد فاقد علائم ویروس کووید ۱۹ به سایر افراد نسبت به افراد با علائم این بیماری چیست؟

افراد مبتلا به ویروس کووید ۱۹ با علائم اغلب خود را از سایر افراد قرنطینه می کنند و افراد در ارتباط با این افراد پروتکل های بهداشتی و پیشگیرانه را رعایت می کنند که شامل ماسک، شیلد، شستشوی مکرر دست ها. تهویه هوای مکان و غیره می باشد ولی فرد مبتلا به کرونا با فاقد علائم تصوری از ابتلای خود ندارد مگر آن که آزمایش کرونا را انجام دهد و جواب تست شما مثبت گزارش شود.

بنابراین احتمال انتقال کووید 19 از فرد بدون علامت وجود دارد و این بیماران ممکن است از بیماری خود آگاه نباشند و خود را قرنطینه نکنند. همچنین ممکن است توسط متخصصین مراقبت‌‌های بهداشتی نادیده گرفته شوند و از این رو ناآگاهانه ویروس را به دیگران منتقل کنند. از آنجا که این بیماری ممکن است از افراد بدون علامت منتقل شود، بهترین روش پیشگیری از ابتلا به این ویروس، استفاده از ماسک و حفظ فاصله فیزیکی حداقل دو متر با دیگران است.

آیا فرد مبتلا فاقد علائم ویروس کووید ۱۹ نیز باید به قرنطینه برود؟

اگرپس از انجام تست کرونا متوجه مبتلا به ویروس کووید ۱۹ شدید حتی اگر فاقد علائم باشید لازم است به قرنطینه بروید. انجام این کار از ابتلای سایر افراد خانواده و یا نزدیکانتان جلوگیری می کند. دوران قرنطینه برای هر دو گروه افراد مبتلا و سالم برهه ویژه و مهمی است که سلامت جسم و روح را می توان تحت تاثیر قرار دهید.

اگر همه ما بتوانیم از این دوران به درستی بهره ببریم در واقع توانسته ایم سلامت جسمی و روحی خود را بهبود ببخشیم ولی اگر اصول دوران قرنطینه را ندانیم ممکن است سلامت خود و خانواده خود را به خطر بیندازیم. نکته مهم در این رابطه این است که اگر چه هیچ غذایی و یا مکمل غذایی نمی توانند از عفونت کووید ۱۹ جلوگیری یا درمان کنند اما رژیم غذایی سالم برای حمایت و تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مهم است. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله در دوران قرنطینه چکار باید کنیم؟ مراجعه فرمایید)

آیا ویروس کووید ۱۹ از فرد فاقد علائم بیماری به افراد دیگر منتقل می شود؟

تفاوت فرد مبتلا در شروع بیماری ویروس کووید ۱۹ با فردی که دچار مبتلا و فاقد علائم

همان طور که در بالا اشاره شد اگر فردی به ویروس کووید ۱۹ مبتلا باشد و در اوایل دوران ابتلا خود قرار داشته باشد ممکن است یک الی دو هفته فاقد علائم کرونا باشد. همچنین فردی ممکن است دچار کووید ۱۹ باشد ولی فاقد علائم خاصی باشد. به طور مثال بعد از انجام آزمایش کرونا جواب تست شما مثبت باشد ولی فاقد علائم کرونا باشید به احتمال دوره کمون (دوره ای بین ابتلا به بیماری و بروز علائم) یا شما تنها به کووید ۱۹ مبتلا شده اید ولی علائمی از این بیماری ندارید. افرادی که علامت ندارند با افرادی که هنوز علائم بیماری را آشکار نکرده‌اند اما به ویروس مبتلا شده‌اند فرق دارند؛ در مورد اول بیمار هرگز نشانه‌ای بروز نمی‌دهد هرچند کروناویروس در بدن او وجود دارد.

در مورد دوم فرد بیمار هنوز احساس بیماری نمی‌کند، اما نشانه ‌ها در او هویدا خواهند شد. ولی برای این که تفاوت این دو از هم مشخص شود باید منتظر بمانید اگر بیش از دو هفته علامتی در خود مشاده نکردید به احتمال بالا دچار کرونا با فاقد علائم شده اید. اما نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که اگر دچار بیماری چه با علائم و چه بدون علامت شده اید باید اقدامات پیشگیری اعم از ماسک زدن، رعایت فواصل اجتماعی ، شستن دست ها و غیره را رعایت کنید.

آیا احتمال مبتلا شدن از فرد فاقد علائم ویروس کووید ۱۹ با صحبت کردن وجود دارد؟

فرد مبتلا به کرونا با فاقد علائم “ناقل خاموش” نامگذاری شده است. به شخص آلوده به عامل بیماری عفونی، ناقل گفته می شود که علائم بیماری را از خود نشان نمی دهد اما ممکن است عامل عفونی را به دیگران انتقال دهد. یکی از بزرگ ترین نگرانی ها درباره ی ویروس کرونا این است که بسیاری از بیماران با نتیجه آزمایش مثبت از نظر ابتلا به کرونا، به هیچ وجه علائمی از خود نشان نداده اند. ناقلین بیماری کرونا ممکن است افراد بی شماری و به ویژه خانواده های خود را بیمار کنند. با توجه به اینکه ویروس کرونا می تواند از طریق قطرات تنفسی فرد مبتلا به بیماری در حین سرفه، عطسه و یا صحبت کردن منتقل شود، این سؤال مطرح می شود که

آیا در زمان صحبت کردن فرد ناقل با فاقد علائم، احتمال انتقال ویروس بیماری کرونا به دیگران وجود دارد؟

در پاسخ این سوال باید بگوییم همه ما باید تمام موارد بهداشتی را در مقابل ویروس کووید ۱۹ انجام دهیم حتی اگر چه فرد مقابل دارای علائم کرونا نباشد. شواهد حاکی از آن است که افراد ناقل (از نظر بیماری کرونا) که علائمی ندارند، می توانند ویروس را منتقل نمایند، اما اینکه ناقلین چگونه ویروس را به سایرین منتقل می کنند دقیقا مشخص نیست.

با توجه به راه های اصلی انتقال بیماری ویروس کووید ۱۹ از فرد مبتلا، احتمال انتقال ویروس از طریق صحبت کردن فرد ناقل در فاصله فیزیکی نزدیک وجود دارد. بنابراین توصیه می شود افرادی که به مناطق پرخطر از لحاظ شیوع ویروس کرونا رفت و آمد دارند و یا کارکنان بهداشت و درمان که با بیماران مبتلا به کووید 19 در تماس بوده و احتمال ناقل بودن آنان وجود دارد، فاصله فیزیکی خود را در منزل با سایر اعضای خانواده رعایت نمایند.

آیا ویروس کووید ۱۹ از فرد فاقد علائم بیماری به افراد دیگر منتقل می شود؟

پیشگیری از ابتلا به ویروس کووید ۱۹ از افراد فاقد علائم

احتمال ابتلا از افراد فاقد علائم ویروس کووید ۱۹ بوده اند وجود دارد بنابراین لازم است در مقابل حتی اگر فردی بدون علامت خاصی از نظر کرونا باشد موارد بهداشتی را رعایت کنیم که این موارد بهداشتی شامل موارد زیر می شود:

• از تماس نزدیک با افراد بیمار اجتناب کنید

• از لمس کردن چشم، بینی و دهان خودتان اجتناب کنید

• مایعات کافی و به ویژه گرم مصرف کنید.

• درجه حرارت بدن خود را خود را بسنجید و در صورت بالا بودن دمای بدن، با پزشک خود تماس بگیرید.

• هنگامی که بیمار هستید، در خانه بمانید

• در صورت سرفه یا عطسه دستمال کاغذی جلوی دهان و بینی خودتان بگیرید و سپس آن دستمال را به سرعت دور بیندازید.

• اشیا و سطوحی که با آن‌ها سروکار دارید را دائماً پاک و ضدعفونی کنید.

آیا ویروس کووید ۱۹ از فرد فاقد علائم بیماری به افراد دیگر منتقل می شود؟

انجام تمامی آزمایشات در منزل با آنی آزما

انجام آزمایش کرونا، تست های چکاپ و آزمایش خون دیگر این روز ها با توجه به گسترش ویروس کرونا و کمبود وقت، افزایش هزینه های رفت و آمد، ترافیک، آلودگی هوا و مواردی از این قبیل بسیار سخت شده است. به طوری که ممکن است شما از انجام آزمایش منصرف شوید ولی نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که تاخیر در عمل تشخیص ممکن است با عوارض غیر قابل جبرانی همراه باشد که در مقابل یک تشخیص به موقع ما را در درمان و دیگر اقدامات مرتبط یاری کند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله آزمایش کرونا در منزل مراجعه فرمایید)

نمونه گیری در منزل یک روش آسان و کاربردی می باشد که شما می توانید بدون نیاز به حضور در آزمایشگاه پذیریش و جوابدهی خود را به صورت آنلاین انجام دهید. همچنین نمونه گیری در منزل یا محل کار انجام می شود. آنی آزما با پیشبرد نمونه گیری در منزل یا محل کار قصد دارد که انجام مراحل تشخیص و در نهایت درمان را آسان کند.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.