نوع جدید ویروس کرونا از راه رسید

سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر چهار نوع نگران‌کننده ویروس کرونا ازجمله آلفا (Alpha) در ۱۹۳ کشور و دلتا (Delta) در ۱۷۰ کشور را شناسایی کرده است. سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که بر نوع جدیدی از ویروس کرونا موسوم به «مو» (Mu) نظارت می‌کند، این نوع کرونا اولین بار در ماه ژانویه در کلمبیا شناسایی شد. سازمان بهداشت جهانی روز سه‌شنبه در اعلامیه هفتگی همه‌گیری خود گفت: Mu که از نظر علمی با نام B.۱.۶۲۱ شناخته می‌شود، به‌عنوان نوع مورد توجه طبقه‌بندی شده است.

این نوع کرونا جهش‌هایی دارد که خطر مقاومت به واکسن‌ها را نشان می‌دهد و تاکید کرد که برای درک بهتر آن به مطالعات بیشتری نیاز است. «نوع Mu دارای صور با جهش‌های مختلف است که نشان‌دهنده ویژگی بالقوه فرار ایمنی است.»

ظهور جهش‌های جدید ویروس کرونا

نگرانی‌های گسترده‌ای در مورد ظهور جهش‌های جدید ویروس کرونا وجود دارد زیرا نرخ عفونت در سطح جهانی در حال افزایش است و نوع بسیار قابل انتقال دلتا به ویژه در میان افراد واکسینه‌نشده و در مناطقی که اقدامات ضدویروس کاهش یافته رو به رشد است. همه ویروس‌ها ازجمله سارس-کوو-۲ (SARS-CoV-۲ ) که باعث کووید -۱۹ می‌شود، با گذشت زمان جهش می‌یابند و اکثر جهش‌ها بر خواص ویروس تاثیر کمی دارند یا هیچ تاثیری ندارند اما جهش‌های خاصی می‌توانند بر خواص یک ویروس تاثیر داشته باشند و بر سهولت انتشار آن، شدت بیماری ایجاد شده و مقاومت آن در برابر واکسن‌ها، داروها و سایر اقدامات متقابل تاثیر بگذارند.

سازمان بهداشت جهانی در حال حاضر چهار نوع نگران‌کننده ویروس کرونا ازجمله آلفا (Alpha) در ۱۹۳ کشور و دلتا (Delta) در ۱۷۰ کشور را شناسایی کرده است. همچنین این سازمان پنج نوع ازجمله Mu را اعلام کرده است که باید تحت نظارت باشند. این ویروس پس از شناسایی در کلمبیا در سایر کشورهای آمریکای جنوبی و در اروپا مشاهده شده است. WHO اعلام کرد که شیوع جهانی آن در بین موارد متوالی زیر ۰.۱ درصد و در کلمبیا، این میزان ۳۹ درصد است.

نمونه گیری در منزل

احتمال وصل شدن پیک دلتا ویروس کرونا به لاندا

ویروس کرونا هر روز با شکل جدید می آید و مسئله مهم تر از دلتا، لاندا است که در پشت مرزهای ماست و موارد مشکوکی در ایران دیده شده که البته تائید رسمی نشده و با تجربه ای که داریم، فکر می کنم پیک دلتا به لاندا وصل شود و در این بین فروکش درست و حسابی نداشته باشیم. همه افرادی که در هفته گذشته فوت شدند قبل از این کنار ما بودند و فکر نمی کردند به بیماری و به این وضعیت دچار شوند و این اتفاق برای هر کدام از ماها محتمل است.

با توجه به گسترش سویه کرونای دلتا در تمام کشور، می دانیم سرایت پذیری بیشتری دارد و این سویه کشنده تر است؛ بیماران دلتا خیلی عجیب هستند و بیمارانی که فکرش را نمی کنیم در عرض چند ساعت بسیار بدحال می شوند. با گذشت ۱۸ ماه از شیوع کرونا همه فکر می کردیم این بیماری دیگر فروکش می کند اما روز به روز کرونا قوی تر و با آمار تلفات بیشتر و دردسرهای بیشتر همراه است و مهم ترین مسئله ای که در ذهن همه تداعی می شود، راه های پیشگیری است.

مهم ترین راه پیشگیری

مهم ترین راه پیشگیری، واکسیاسیون کروناست و بعد از آن رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله فاصله دو متر، عدم حضور در مکان های سربسته، زدن ماسک و شست دست ها. فصل سرما را در پیش داریم و مهم ترین مسئله این است با توجه به خاموشی کولرها، هوای داخل ادارات، مغازه و … راکد می ماند و این، شرایط را برای انتقال ویروس خیلی فراهم می کند لذا خواهش می کنم افراد هر جایی هستند درب و پنجره ها باز باشد و از تراکم افراد در هر اتاق پیشگیری شود. بهترین مورد هوای آزاد است و باید این مسئله رعایت شود.

ویروس کرونا هر روز با شکل جدید می آید

ویروس کرونا هر روز با شکل جدید می آید و مسئله مهم تر از دلتا، لاندا است که در پشت مرزهای ماست و موارد مشکوکی در ایران دیده شده که البته تائید رسمی نشده و پایش ژنتیکی می خواهد که در هر مرکزی انجام نمی شود. باید حتما بیش از پیش حفاظت های شخصی را رعایت کنیم. با تجربه ای که داریم، فکر می کنم پیک دلتا به لاندا وصل شود و در این بین فروکش درست و حسابی نداشته باشیم لذا تاکید داریم مردم هر چه می توانند مانند روزهای نخست کرونا رعایت کنند زیرا جان عزیز تر از همه مسائل است. همه افرادی که در هفته گذشته فوت شدند قبل از این کنار ما بودند و فکر نمی کردند به بیماری و به این وضعیت دچار شوند و این اتفاق برای هر کدام از ماها محتمل است.

جمعیت زیادی از افراد که به کرونا مبتلا می شوند، علائم را به خوبی بروز نمی دهند و یا خیلی خفیف است که متوجه نمی شوند. سرایت پذیری از فرد آلوده از روزهای قبل از بروز علائم وجود دارد و دیگران را مبتلا می کند؛ پیک انتقال ویروس ۲۴ ساعت قبل از آغاز علائم است. ویروس کرونا وحشی که نخستین بار در ووهان شناخته و به انسان منتقل شد، شاخصه های عجیبی نسبت به کروناویروس های قبل دارد و باید واقعا پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم.

ویروس کرونا هر روز با شکل جدید

در روزهای ابتدای بیماری به پزشک مراجعه کنید

کسی که علامت دار می شود، باید در روزهای اول به پزشک مراجعه کند؛ برخی بعد از ۱۲ روز که بدحال می شوند، می آیند که در این زمان کاری از دست ما بر نمی آید. هر فرد آلوده به جای اینکه دنبال سی تی اسکن، تست و سرم باشد (که این ها درمان نیست)، باید هر روز اکسیژن خونش را اندازه بگیرد که ۹۴ به بالا خوب است و اگر سطح اکسیژن خون شریانی به ۹۳ و پایین تر برسد، درد سنگین قفسه سینه و تنفس تند داشته باشد، علائم خطر است و باید حتما تحت درمان قرار بگیرد.

متاسفانه در لحظه تابلوی کرونا عوض می شود و ممکن است امروز موردی نباشد و فرد دو روز بعد بدحال شود و این اتفاق در ویروس کرونا می افتد که مسئله مهم، پایش روز به روز و حتی ساعت به ساعت بیماران است. عوارض کرونا بسیار پیچیده است و بعضا بیمار با حال عمومی خوب ترخیص می شود و بعد از دو سه روز ممکن است فوق العاده بدحال، راهی آی سی یو و حتی فوت شود. در ۲۱ روز ابتدای بیماری به ویژه در بیماران قلبی، مُسن، دیابتی و دارای نقص ایمنی فوق العاده خطر زیاد است و بعد از این مدت خطرات انگشت شمار خواهد بود اما صفر نمی شود و می تواند برخی از علائم تا دو ماه ادامه داشته باشد.

مبتلایان کی می توانند واکسن کرونا تزریق کنند؟

مبتلایان چهار تا شش هفته بعد از بهبودی از بیماری می توانند واکسن کرونا تزریق کنند البته این موضوع بستگی به استفاده از داروی خاصی در دوران بیماری نیز دارد و ممکن است تا سه ماه تعویق واکسیناسیون را داشته باشیم. فرد مبتلا به ویروس کرونا بعد از ۱۰ روز از بهبودی علائم، دیگر ناقل نیست. فردی که تب، درد قفسه سینه و تنگی نفس نداشته باشد، با گذشت ۱۰ روز از این زمان دیگر ناقل نیست اما ممکن است تستش مثبت باشد؛ هرچند دادن تست بعد از بیماری ضروری نیست.

مبتلایان کی می توانند واکسن کرونا تزریق کنند؟

داروهای خاصی برای درمان کرونا استفاده می شود که در زمان بستری داروی تزریقی و در ترخیص داروی خوراکی اما درباره واکسن، آسپرین موثر نیست و کسی که از قبل مصرف داشته، باید ادامه بدهد و در بقیه افراد، به عنوان اقدام پیشگیرانه توصیه نشده است.

افرد دارای بیماری زمینه ای و کسانی که سابقه لخته خون را دارند، در بیماری کرونا اقدامات مختلفی برایشان انجام می شود و در زمان بستری و ترخیص براساس ریسک فاکتورها به تعداد روزهای متفاوت نیاز به مصرف دارو دارند. بین سه تا چهار هفته بعد از دریافت دوز دوم واکسن، تقریبا ایمنی قابل قبول است و در برخی افراد به دلیل سیستم ایمنی بدن ممکن است این مسئله کمتر باشد که کیت های تشخیصی در این زمینه در دسترس نیست.

اهدای خون ایمنی بدن را کاهش نمی دهد

شش هفته بعد از تزریق واکسن کرونا می توان اهدای خون را انجام داد و اهدای خون سطح ایمنی بدن را کاهش نمی دهد. از دو تا پنج ماه بعد از ابتلا، احتمال ابتلای مجدد به کرونا وجود دارد و اصلا ایمنی بیماری ماندگار و قابل اعتماد نیست و حتی ابتلای دوم ممکن است شدیدتر باشد. شست و شوی دست ها مانع انتقال ویروس می شود و کسی که رعایت نمی کند، سیستم ایمنی بدنش در مقابل ویروس محفوظ مانده است و عدم ابتلا به دلیل رعایت نکردن نیست و به دلیل سیستم ایمنی بوده و ضمانتی وجود ندارد این روند ادامه داشته باشد.

ممکن است همین فرد بارها مبتلا شده و مقداری آنتی بادی داشته باشد و در ابتلای بعدی به سندورم التهابی چند ارگان دچار شود لذا نباید به مطالب فضای مجازی و حرف های غیرعلمی در هر زمینه ای اعتنا کرد و در بحث کرونا مردم باید مطالب را مراکز معتبر دریافت کنند.

اهدای خون ایمنی بدن را کاهش نمی دهد

سویه لامبدا ویروس کرونا و چند تذکر پروتکلی

جای طرح این سوال وجود دارد که باتوجه به تفاوت های مشهود سویه لامبدا ویروس کرونا نسبت به سویه های قبلی همچون سرایت پذیری بالاتر و واکسن گریزی آیا پروتکل های قبلی برای نظارت بر مرزها موثر خواهد بود؟ در حالی که برغم تشدید نظارت بر مرزها و بسیاری تدابیر دیگر در مقابله با کرونا، ناهماهنگی‌ها و غفلت‌های کوتاه موجب ورود سویه‌های جدید کرونا و شکل گیری خیزهای جدید و روزهای سیاه کرونایی شده است.

در شرایطی که مکررا پزشکان و متخصصان درباره سرایت پذیری بالای سویه لامبدا ویروس کرونا می‌گویند و نسبت به مراقبت بیشتر از مرزها برای جلوگیری از ورود این سویه هشدار می دهند، هنوز در ابلاغ دستورات وزیر کشور به وزارتخانه های مرتبط و اجرای دقیق پروتکل های مراقبتی در برخی دستگاه ها ابهام و تاخیر وجود دارد؛ تاخیری که در سویه های قبلی نیز موجب شکل گیری پیک های جدید و افزایش بی سابقه آمارهای کرونا ویروس شد.

سوال

حال جای طرح این سوال وجود دارد که باتوجه به تفاوت های مشهود سویه لامبدا نسبت به سویه های قبلی همچون سرایت پذیری بالاتر و واکسن گریزی آیا پروتکل های قبلی برای نظارت بر مرزها موثر خواهد بود؟ از سوی دیگر در جهت ایجاد آمادگی در صورت ورود احتمالی لامبدا آیا شیوه نامه‌های بهداشتی مطابق با آن تدوین شده است؟ و نیاز نیست در طرح هوشمند محدودیت ها بازنگری شود؟

آنچه که تجربه اعمال محدودیت ها ظرف ۱۹ ماه از آغاز شیوع ویروس کرونا در کشور نشان می دهد از سوی کارشناسان و برخی مسئولین نسبت به اعمال محدودیت ها انتقادهایی از شیوه تدوین و تطبیق با نیاز کشور برای قطع زنجیره بیماری تا نحوه اجرا و ضمانت های اجرایی وجود داشته است و موضوعی که نیاز است مورد توجه قرار گیرد آن است که آیا جرائم تعیین شده برای تردد متخلفین در طرح هوشمند محدودیت ها بازدارنده بوده و نیاز به بازنگری و اعمال جریمه های جدید وجود ندارد؟

نمونه گیری در منزل

نقش دستگاه های دولتی در کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی

بارها اعلام شده در کاهش رعایت پروتکل های بهداشتی برخی دستگاه های دولتی نقش دارند و تخلف داشتند اما هیچگاه اسامی این دستگاه ها اعلام نشده است، شاید در این زمان نیاز باشد قبل از ورود احتمالی سویه لامبدا که تا نزدیکی مرزهای ما گسترش پیدا کرده است پروتکل های قبلی مورد ارزیابی و بازنگری جدی قرار گیرد و با تجربه گذشته شیوه نامه ای به‌روز با ضمانت های اجرایی مؤثر تدوین شود. تاکنون هیچ نمونه ای از ویروس جهش یافته لامبدا در ایران شناسایی نشده است بر لزوم هوشیاری و مراقبت برای عدم ورود این سویه تاکید کرده است و خواستار بازنگری در برخی شیوه نامه‌های بهداشتی و همچنین محدودیت‌های کرونایی شده است.

در تهران نیاز به بازنگری پروتکل ها و شیوه نامه های بهداشتی است. باید مداخلاتی که اثربخشی کمتری دارند مورد بازنگری قرار گیرند. مثلا محدودیت‌های شبانه خیلی اثری در موضوع کنترل بیماری ندارد. لذا باید برخی موارد که ایجاد زحمت، هزینه و نارضایتی به همراه دارند را مورد بازنگری قرار دهیم. ویروس لامبدا در ابتدا در کشور پرو مشاهده شد و پس از آن از مرزهای آمریکای لاتین و آمریکای مرکزی خارج شد و در کشورهای فرانسه و ایتالیا مواردی از ابتلا به این سویه دیده شده است که اخیرا نیز در کشور پاکستان موارد مشکوکی از این سویه گزارش شده است.

سایت آزمایشگاهی آنی آزما انجام هر گونه آزمایش در منزل مثل تست کرونا در منزل را برای راحتی شما فراهم کرده است. فقط کافی است به این سایت بروید و درخواست آزمایش در منزل خودتان را بدهید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.