خطرات استفاده از “دگزامتازون” در بیماران مبتلا به کرونا

خطرات استفاده از "دگزامتازون" در بیماران مبتلا به کرونا

همانگونه که می‌دانید در صورتی که فردی دچار عفونت در بدن شده باشد یکی از دارو‌هایی که متخصصان برای درمان استفاده می‌کنند دگزامتازون است. اما متأسفانه باید این موضوع را بیان کنیم که متخصصان استفاده از دگزامتازون در درمان بیماران کرونایی را منع کرده و هشدار جدی به سازمان جهانی اعلام کرده‌اند. اما حتماً این سؤال برای شما به وجود آمده است که علت محدودیت مصرف دگزامتازون در بیماران کرونایی چیست و چه خطر‌هایی را می‌تواند برای آن‌ها به همراه بیاورد. توصیه اکید داریم که حتماً این مقاله را با دقت مطالعه کنید تا نسبت به مصرف خودسرانه دگزامتازون احتیاط بیشتری به خرج دهید.

استفاده خودسرانه از دگزامتازون در درمان بیماران مبتلا به کرونا

متخصصین بیماری های عفونی نسبت به استفاده خودسرانه از دگزامتازون در درمان بیماران مبتلا به کرونا هشدار داده و ابزار نگرانی کرده اند. این دارو در صورت تجویز بی موقع می تواند موجب تشدید تکثیر ویروس کرونا شود. مصرف خودسرانه دگزامتازون در این بیماران علاوه بر افزایش قند و فشار خون، می تواند موجب بروز فرم شدید کرونا شده و فرد را در وضعیت بدی قرار دهد. استفاده خودسرانه از دگزامتازون در بیماران مبتلا به کرونا خطرات زیادی داشته و متاسفانه برخی افراد به محض مشاهده علائم کرونا اقدام به تزریق خودسرانه دگزامتازون می کنند. این درحالیست که مصرف این دارو در هفته اول ابتلا به کرونا ممنوع است، چرا که می تواند موجب شدت تکثیر این ویروس شود.

مصرف خودسرانه دگزامتازون در این بیماران علاوه بر افزایش قند و فشار خون، می تواند موجب بروز فرم شدید کرونا شده و فرد را در وضعیت بدی قرار دهد. در هفته دوم بیماری هم “دگزامتازون” با تشخیص پزشک معالج تنها برای آن دسته از بیمارانی تجویز می شود که واکنش های ایمنی و تخریب بافتی در آنها آغاز شده باشد.

متاسفانه برخی افراد خودسرانه به تصور اینکه سرما خورده اند و یا مبتلا به آنفلوآنزا شده اند سراغ تزریق دگزامتازون می روند، درحالیکه در شرایط فعلی همه علائم مشابه این بیماری ها کرونا است مگر آنکه خلاف آن ثابت شود. حتی در زمینه درمان این بیماری ها هم “دگزامتازون” باید با تجویز پزشک تزریق شود. تمام افراد با هر علامت مشابه کرونا باید به پزشک مراجعه کرده و از مصرف خودسرانه هر نوع دارو به طور جد اجتناب کنند.

نمونه گیری در منزل

تحقیقی در استرالیا: افزایش ۱۶ برابری خطر مرگ و ابتلا به نوع شدید کرونا در واکسینه نشده‌ها

مطالعات آماری جدید در استرالیا نشان می‌دهد که در اوج شیوع سویه دلتای کرونا در ایالت نیوساوت ولز، افرادی که واکسینه نشده بودند ۱۶ برابر بیشتر با خطر مرگ بر اثر ابتلا به کووید۱۹ یا ابتلا به نوع شدید بیماری و بستری در بخش مراقبت های ویژه مواجه شدند. اکثر افراد مبتلا (۶۳.۱ درصد) واکسینه نشده بودند، ۹.۲ درصد از آن ها یک دٌز واکسن کرونا را دریافت کرده و ۶.۱ درصد نیز به طور کامل واکسینه شده بودند. به گفته یکی از مقامات بهداشتی استرالیا، از داده های آماری بیش از ۶۰ هزار مبتلا به کووید۱۹ در ایالت نیو ساوت ولز این کشور برای این تحلیل آماری استفاده شده است.

آمارهای رسمی

بر اساس آمارهای رسمی، از بین ۶۱ هزار و ۸۰۰ مورد ابتلای بومی به کووید۱۹ از ۱۶ ژوئن تا ۷ اکتبر سال جاری میلادی (۲۰۲۱) مشخص شد:

– اکثر افراد مبتلا (۶۳.۱ درصد) واکسینه نشده بودند، ۹.۲ درصد از آن ها یک دٌز واکسن کرونا را دریافت کرده و ۶.۱ درصد نیز به طور کامل واکسینه شده بودند.

– تنها ۵.۷ درصد از ۸۶۶۰ بیمار بستری در بیمارستان ها به طور کامل واکسینه شده بودند.

– از ۱۰۱۵ بیمار بستری شده در بخش مراقبت های ویژه، تنها ۳ درصد (۳۰ نفر) به طور کامل واکسینه شده بودند که ۲۶ نفر از کل ۳۰ نفر افراد واکسینه شده دارای بیماری های زمینه ای قابل توجهی بودند.

بنابر این گزارش، ایالت نیو ساوت ولز همچنین ۴۱۲ مورد مرگ بر اثر ابتلا به کووید۱۹ را از ۱۶ ژوئن تا ۷ اکتبر به ثبت رسانده است که تنها ۱۱ درصد از این افراد (۴۷ نفر) به طور کامل واکسینه شده بودند. به گزارش اسکای نیوز، در سراسر ایالت نیو ساوت ولز تاکنون ۹۳.۹ درصد از افراد ۱۶ ساله و بالاتر اولین دز واکسن کووید۱۹ را دریافت کرده و ۸۹.۸ درصد از افراد نیز به طور کامل واکسینه شده اند.

تفاوت های سرماخوردگی و کرونا را چگونه بفهمیم؟

این روزها همه در مورد ویروس کرونا و بیماری ناشی از آن صحبت می کنند. حتی اگر شما پیگیر اخبار هم نباشید، قطعا چیزهای زیادی درباره وضعیت انتقال، پیشگیری و درمان این بیماری شنیده اید. ویروس های کرونا گروه بزرگی از ویروس ها هستند که باعث بروز مشکلات تنفسی در انسان و حیوانات می شوند. مشکلات تنفسی ایجاد شده در اثر این نوع ویروس ها می توانند به سادگی یک سرماخوردگی خفیف یا به شدت ذات ‌الریه باشد. ویروس کرونای جدید که در اواخر سال ۲۰۱۹ میلادی در چین شناسایی شد، یکی از انواع این خانواده است که به سرعت در جهان گسترش یافت و به پاندمی تبدیل شد.

تفاوت های سرماخوردگی و کرونا

 

تفاوت علائم ویروس کرونا و سرماخوردگی

ویروس کرونا علائم بسیار متفاوتی دارد. از سرفه خشک و تب و سردرد گرفته تا بدن درد و اسهال و ضایعات پوستی، همگی می ‌‌توانند علائم این بیماری باشند. علائم کرونا معمولا ۲ تا ۱۴ روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس نمایان می ‌شوند. مهم ‌ترین علائم این بیماری که در صورت ابتلا به هر کدام از آنها باید در اسرع وقت به پزشک یا بیمارستان مراجعه کنید، شامل موارد زیر است:

  • مشکل در تنفس
  • احساس درد یا فشار مداوم در قفسه سینه
  • ناتوانی در بیدار شدن یا بیدار ماندن
  • صورت یا لب‌ های کبود

تفاوت کرونا با آنفولانزا و سرماخوردگی‌

علائم معمول ویروس کرونا شامل:

  • تب
  • سرفه‌ های خشک
  • نفس تنگی
  • درد عضله
  • بی‌ حالی
  • خلط سینه، سردرد، سرفه‌ های خونی و اسهال (این نشانه ‌ها به ندرت دیده می‌ شوند)

آبریزش بینی و گلودرد، علائم معمول و رایج عفونت دستگاه تنفسی فوقانی است. پس اگر به صورت مداوم عطسه می کنید یا آبریزش بینی دارید احتمالا بیماری شما سرماخوردگی یا یک آنفلوانزای معمولی است. چون ویروس کرونا بیش از همه مجاری تنفسی تحتانی را درگیر می‌‌ کند، مبتلایان به این ویروس، اکثرا سرفه ‌های خشک می ‌کنند، تنگی نفس دارند یا درگیر عفونت ریه می شوند اما گلودرد ندارند.

در سرماخوردگی معمولی، معمولا ابتدا خارش در گلو، بعد از آن آبریزش بینی و بعد سرفه شروع می ‌شود.

آنفلوانزای جدی اما علائم متفاوتی دارد. سردرد، بدن ‌درد، سرفه‌ خشک و گرفتگی صدا، گلودرد و تب که ممکن است حتی تا ۴۱ درجه هم برسد. احساس خستگی و بی ‌‌اشتهایی از دیگر علائم آنفولانزا هستند. برای بررسی علائم بیماری خود حتما از مشاوره پزشکی استفاده کنید و توصیه‌ های لازم را جدی بگیرید.

راه های تشخیص ویروس کرونا از سرماخوردگی

پزشکان می‌ گویند اگر به هر کدام از علائمی که در بالا ذکر شد مبتلا شدید، حتما ۲ هفته خودتان را قرنطینه کنید. در واقع توصیه می ‌شود مشاهده هر نوع علامت را دال بر ابتلا به کرونا قرار دهید و تمام مراقبت ‌ها را انجام دهید. چنانچه امکان قرنطینه شدن نداشتید، تنها راه تشخیص این بیماری انجام آزمایش تشخیصی PCR و آنتی بادی و همچنین سی تی اسکن ریه است.

تفاوت میان ویروس کرونا با آنفلوانزا

آنفلوانزا عفونت ویروسی بینی، گلو و ریه‌هاست که عموماً ازنظر بالینی با سرماخوردگی معمولی اشتباه می‌شود ولی از آن خیلی شدیدتر است و ناگهان بروز می‌کند. شایع‌ترین علائم آنفلوانزا عبارت‌اند از: لرز، تب، سردرد، گلودرد، سرفه، آبریزش و گرفتگی بینی، درد و ضعف عضلانی و بی‌حالی. البته ممکن است برخی از بیماران تهوع، استفراغ و اسهال هم داشته باشند. بیشتر افراد مبتلا به آنفلوانزا در ظرف چند روز تا چند هفته بهبود پیدا می‌کنند.

عوارض جدی آنفلوانزا در هر سنی ممکن است دیده شود ولی در کودکان زیر ۲ سال و افراد بالای ۶۵ سال شایع‌تر است ویروس آنفلوانزا عمدتاً از طریق ترشحات تنفسی بیماران در اثر سرفه یا عطسه گسترش می‌یابد ولی از طریق دست دادن و تماس با وسایلی که فرد مبتلا به آن‌ها دست زده است نیز منتقل می‌شود. بیماران مبتلا به آنفلوانزا از دو روز قبل تا ۲۴ ساعت پس از فروکش کردن تب، ناقل بیماری هستند. بعضی از افراد ممکن است مبتلا به ویروس آنفلوانزا شوند ولی هیچ علائمی نداشته باشند و هم‌زمان ویروس را به دیگران منتقل کنند.

تفاوت میان ویروس کرونا با آنفلوانزا

چگونه از آنفلوانزا پیشگیری کنیم؟

– تزریق واکسن سالانه

– دوری از بیماران مشکوک به آنفلوانزا

– شستن مرتب دست‌ها

– دست نزدن به چشم‌ها، بینی یا دهان

– مراقبت از خود، ورزش و تغذیه مناسب

اگر آنفلوانزا گرفتیم چه‌کار کنیم؟

– اگر علائم آنفلوانزا را دارید به مدرسه یا محل کار نروید.

– در خانه استراحت کنید، آب فراوان بنوشید، از سیگار و موارد مشابه بپرهیزید.

– بیشتر افرادی که به آنفلوانزا می‌گیرند نیاز به مراجعه پزشکی ندارند.

آیا برای درمان آنفلوانزا نیاز به دارو داریم؟

– مسکن‌ها همچون استامینوفن یا ایبوبروفن در کاهش تب و درد عضلانی کمک‌کننده هستند.

– از مصرف آسپرین به‌ویژه در کودکان و نوجوانان بپرهیزید زیرا ممکن است سبب بیماری شدید کبدی بشود.

– بیشتر افرادی که مبتلا به آنفلوانزا می‌شوند نیاز به دارویی بیش از این ندارند زیرا علت آنفلوانزا ویروسی است و آنتی‌بیوتیک‌ها کمک‌کننده نیستند.

– توصیه مصرف داروهای ضدویروسی بر عهده پزشک است.

– در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید:

در کودکان

– تند تند شدن نفس کشیدن و سخت نفس کشیدن

– کبودی پوست

– مشکل در نوشیدن مایعات

– خواب‌آلودگی بیش‌ازحد و مشکل در بیدار شدن از خواب

– تحریک‌پذیری بیش‌ازحد

– تب بالا و دانه‌های پوستی فراوان

– درصورتی‌که علائم در حال بهبود باشد ولی ناگهان تب و سرفه شدید دوباره شروع شود

در بزرگسالان

– مشکل در نفس کشیدن

– درد قفسه سینه یا شکم‌درد هم‌زمان

– گیجی و خواب‌آلودگی

– استفراغ‌های شدید

– درصورتی‌که علائم در حال بهبود باشد ولی ناگهان تب و سرفه شدید دوباره شروع شود.

تست کرونا

تست کرونا در منزل یکی از معتبرترین تست های مجموعه آنی آزما می باشد. این امکان را به افرادی که دچار علائم مثل سردرد، بدن درد، احساس بی حالی، علائم گوارشی شده اند ، می دهد که بدون مراجعه به مراکز درمانی و آزمایشگاه ها، آزمایش دهند؛ در واقع فرد مشکوک به کرونا برای پیشگیری از ابتلا به کرونا خود و یا اطرافیان توصیه می شود، آزمایش کرونا را در منزل انجام دهند. با توجه به سرویس جوابدهی ۲۴ ساعته و کادر مجرب آنی آزما این مجموعه را به یک مرکز قابل اعتماد و سریع تبدیل کرده است. نمونه گیر های مجرب آزمایش آنلاین با رعایت پروتکل های بهداشتی آزمایش کرونا در منزل شما ، در محل کار و آزمایش کرونا قبل از پرواز انجام می دهند.

بسیاری از افراد به اشتباه تصور می کنند تست کرونا صرفا جهت تشخیص ابتلا به کووید ۱۹ کاربرد دارد ولی لازم است خاطر نشان کنیم آزمایش کرونا انواع مختلفی دارد که ممکن است جهت بررسی وضعیف ایمنی بدن علیه کرونا ، پیگیری بهبودی و غیره نیز کاربرد داشته باشد‌. نکته ای که باید در انجام آزمایش کرونا توجه داشته باشید این است که بیماری کووید ۱۹ به گونه ای است که شما بلافاصله پس از ابتلا به آن علائم بیماری را نشان نمی دهید و به اصطلاح یک دوره کمون از ابتلا تا بروز علائم وجود دارد و شما در این دوره با وجود اینکه علائمی ندارید، می توانید بیماری را به عزیزان و اطرافیان خود انتقال دهید. برای جلوگیری از این کار، تشخیص زودهنگام ابتلا و قرنطینه شدن، بهترین راهکار می باشد.

تست کرونا

چرا تست کرونا در منزل؟

شاید یکی از سوالاتی که برای شما هم پیش آمده باشد این است که چرا تست کرونا در منزل ؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که علل مختلفی وجود دارد که آزمایش کرونا در منزل توصیه می شود. ما در آزمایش آنلاین، به عنوان یکی از مراکز معتبر آزمایشگاهی و پزشکی، تمام تلاش‌مان را می‌کنیم تا انواع خدمات آزمایشگاهی مانند آزمایش کرونا در منزل ، آزمایش کرونا سفر، آزمایش کرونا در محل کار و مراقبت‌های پزشکی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا را با حضور متخصصین مجرب کادر پزشکی و آزمایشگاهی و با تعرفه‌های دولتی، ارائه دهیم. در ادامه به چند مورد از این مزیت های نمونه گیری در منزل اشاره خواهیم کرد:

  • سهولت انجام آن
  • صرفه جویی در وقت
  • صرفه جویی در هزینه ها
  • جوابدهی سریع
  • طرف قرارداد با تمامی بیمه ها
  • انجام آزمایش با تعرفه دولتی
  • پیشگیری از انتقال کرونا و بیماری های دیگر
  • مناسب برای سالمندان، زنان باردار، کودکان، افراد شاغل و غیره

تست کرونا در منزل برای قبل پرواز

بدون شک برای شما هم پیش آمده است که قبل از مسافرت کاری یا تفریحی خود مشغله های کاری کار را برای شما سخت کرده است. این روزها با شیوع کرونا به یکی از دردسر های آن یعنی آزمایش کرونا قبل پرواز افزوده شده است. به طوری که مجبور هستید برای انجام حضوری آزمایش یک روز را برای این کار در نظر بگیرید و حتی مرخصی بگیرید؛ همچنین ممکن است ساعت ها پشت ترافیک بمانید، منتظر نمونه گیری، پذیرش، جواب دهی و غیره بمانید که تمام این ها بدون شک طاقت فرسا و خسته کننده است! اما دیگر نگران نباشید شما می توانید بدون اتلاف وقت و صرف انرژی با مجموعه آنی آزما آزمایش خود را در چند دقیقه در زمان دلخواه خود انجام دهید.

نمونه گیری در منزل

تست کرونا PCR در منزل

تست کرونا PCR در منزل یکی از آزمایش هایی می باشد که می توانید بدون دغدغه و هزینه های اضافی برای حمل و نقل و همچنین در کمترین زمان انجام دهید و از صحت سلامت خود و اعضای خانواده خود اطمینان حاصل کنید. اگر شما یا سایر اعضای خانواده در شرایط قرنطینه به سر می برید یا در هر صورت مایل به مراجعه به مراکز درمانی و انجام حضوری آزمایش ندارید تست PCR در منزل راه حل بسیار مناسبی برای موضوع می باشد.

در تست کرونا با روش پی سی آر ماده ژنتیک ویروس را شناسایی می کنیم و از جایی که عامل کووید ۱۹ یک بیماری تنفسی است و مجاری تنفسی را درگیر می کند، نمونه برداری آن از مجاری بینی انجام می شود‌. اما اگر بخواهیم در مورد کاربرد این تست بگوییم می توان به تشخیص ابتلا به کرونا اشاره کرد. اما نکته که باید در تست کرونا با روش پی سی آر اشاره کرد این است چون در مراحل اولیه این بیماری تعداد ویروس کم است و در نمونه گیری ممکن است وارد نشوند ممکن است در چند روز اول جواب تست ما منفی گزارش شود در حالی که به کووید ۱۹ مبتلا باشیم!

سخن پایانی

در این مقاله متوجه شدید که مصرف خودسرانه دگزامتازون در درمان کرونا می‌تواند عواقب جدی را برای افراد به وجود بیاورد. این تنها یک بخش از قضیه است. متأسفانه برخی از مسکن‌ها و دارو‌های ساده نیز می‌تواند بدن انسان را دچار مشکلاتی کنند. بنابراین در صورتی که علائم کرونا را مشاهده کردید در اولین قدم آزمایش کرونا در منزل را انجام دهید تا مطمئن شوید بیماری شما کرونا است یا خیر و سپس سریعاً به متخصص مراجعه کنید تا براساس شرایط شما دارو‌های مناسب تجویز شده و از بروز عواقب جدی در بدن جلوگیری گردد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.