اهمیت تزریق واکسن کرونا در بیماران قلبی عروقی

اهمیت تزریق واکسن کرونا در بیماران قلبی

افرادی که دارای بیماری قلبی عروقی بوده و در فاز حاد تشدید درد یا تنگی نفس قرار دارند بهتر است پیش از تزریق واکسن کرونا با پزشک خود مشورت کنند. در مطالعه‌ای که اخیرا در کشور انجام شده، مشخص شده است که واکسیناسیون کرونا با هر نوع واکسنی توانسته به میزان ۸۸ درصد از ابتلا به کرونای شدید و منجر به بستری در بیمارستان جلوگیری کند که آمار قابل تاملی است. بیماران قلبی عروقی نیز لازم است واکسن کرونا تزریق کنند.

منظورمان بیماران دچار ناراحتی عروق قلب، نارسایی قلب، آریتمی یا نامنظمی ضربان قلب، فشارخون، لخته در سیستم شریانی و وریدی است که دیده شده این دسته افراد در معرض خطر فرم‌های شدیدتر و منجر به بستری کرونا هستند و میزان مرگ و میر در این افراد بالاتر است که واکسیناسیون می‌تواند عامل بازدارنده ابتلای شدید و مرگ و میر باشد. بیماران قلبی عروقی که در فاز حاد تشدید درد یا تنگی نفس قرار دارند بهتر است پیش از تزریق واکسن با پزشک خود مشورت کنند.

آزمایش چکاپ مردان

مصرف داروهای قلبی قبل یا بعد از تزریق واکسن کرونا

لازم نیست قبل یا بعد از تزریق واکسن کرونا مصرف داروهای قلبی تغییر کند و فرد می‌تواند مصرف روتین داروهای خود را ادامه دهد. در مورد داروهای رقیق کننده خون مانند آسپرین و داروهای ضد انعقاد مانند وارفارین ممکن است فرد مقداری کبودی در محل تزریق واکسن داشته باشد که عارضه چندان مهمی نیست و توصیه‌ای برای قطع این داروها نداریم. البته درباره داروی وارفارین گفته می‌شود که بهتر است قبل از تزریق واکسن سطح خونی دارو چک شود که در محدوده درمانی خود قرار گرفته باشد.

در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است بیماران قلبی _ عروقی انواع شدید واکنش آلرژیک به واکسن بدهند باید گفت که هیچ بیماری قلبی عروقی این حالت را ایجاد نمی‌کند اما طبیعی است یک زمینه معیوب بتواند تحمل علائم را سخت‌تر کند ضمن اینکه ایجاد واکنش آلرژیک شدید در زمینه واکسیناسیون کووید ۱۹ یک عارضه نادر است. درباره اینکه آیا تزریق واکسن کرونا زمینه ایجاد لخته در سیستم شریانی و وریدی را تشدید می‌کند یا خیر؟ نیز باید گفت که بروز لخته خون در زمان ابتلا به خود کووید بیش از زمانی است که واکسینه می‌شویم و با درنظر گرفتن این نسبت باید متقاعد شویم که سود تزریق واکسن از عدم تزریق آن بیشتر است.

اثربخشی واکسن کرونا از چه زمانی آغاز می‌شود؟

ماندگاری ایمنی در برابر ویروس کرونا بعد از تزریق واکسن‌های کووید-۱۹ مشخص نیست، اما انتظار می رود دو هفته بعد از کامل شدن تزریق واکسن کرونا ، فرد واکسینه شده حداقل ۶ ماه در برابر ویروس کرونا ایمنی داشته باشد. با شروع واکسیناسیون عمومی در برابر کووید-۱۹، سوالاتی از قبیل زمان شروع اثربخشی واکسن، ماندگاری ایمنی در گروه‌های مختلف و … مطرح شده است که باید به صورت دقیق و علمی به آن‌ها پاسخ داد.

تزریق واکسن کرونا در بیماران قلبی

پرسش‌های مربوط به واکسن کرونا

بنابر اعلام دفتر نظارت و پایش مصرف فراورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، یکی از پرسش‌های مربوط به واکسن کرونا این است که اثربخشی واکسن از چه زمانی آغاز می‌شود و تا چه زمانی ماندگار می‌ماند؟. باید توجه کرد که ایمنی‌زایی واکسن کرونا، دو تا سه هفته بعد از تزریق نوبت اول آغاز می‌شود و دو هفته بعد از تزریق نوبت دوم نیز کامل می‌شود. بنابراین ریسک ابتلا به بیماری کووید-۱۹ در روزهای ابتدایی بعد از تزریق واکسن وجود دارد و نباید نادیده گرفته شود.

در عین حال ماندگاری ایمنی در برابر ویروس کرونا بعد از تزریق واکسن‌های کووید ۱۹ مشخص نیست، اما انتظار می رود دو هفته بعد از کامل شدن واکسیناسیون، فرد واکسینه شده حداقل ۶ ماه در برابر ویروس کرونا ایمنی داشته باشد. از سوی دیگر ممکن است بپرسید که به طور کلی میزان اثربخشی واکسن‌های کووید-۱۹ چقدر است؟

در این زمینه باید گفت که همه واکسن‌های کووید-۱۹ به طور قابل توجهی ریسک تشدید بیماری و مرگ‌ومیر ناشی از بیماری کووید-۱۹ را در صورت ابتلا کاهش می‌دهند. همچنین این واکسن‌ها ریسک ابتلا به صورت ناقل با علائم خفیف و یا بدون علامت به بیماری کووید۱۹ را نیز کاهش می‌دهند. با این وجود اطلاعات در مورد میزان اثربخشی واکسن های کووید-۱۹ در برابر سوش‌های نوپدید ویروس کرونا محدود است.

بیماران کرونایی واکسن بزنند یا نزنند؟

کسی که واکسن کرونا را دریافت کرده لازم نیست تست PCR بدهد و ناقل هم نیست، مگر اینکه فرد بعد از تزریق دز اول واکسن، قبل از اینکه واکسن اثر کند به کرونا مبتلا شود. طبق پروتکل بهداشتی کشور اگر فردی به کرونا مبتلا باشد، بعد از اتمام دوره بیماری و خروج از قرنطینه می‌تواند واکسن کرونا را دریافت کند. واکسیناسیون کرونا از بهمن ۱۳۹۹ با اولویت کادر درمان در کشور آغاز شد و بعد هم نوبت به بیماران خاص، سالمندان و حالا به جوانان و نوجوانان رسید،

در این میان برای برخی از مردم سوالات و ابهاماتی درباره واکسیناسیون کرونا وجود دارد. شایعاتی در فضای مجازی به نگرانی مردم برای استفاده از واکسن کرونا دامن زده است و برخی عنوان می‌کنند واکسن‌های کرونا قابل اعتماد نیستنند.

برخی می‌گویند بعد از تزریق واکسن دوباره به کرونا مبتلا شدند و برخی نیز می‌گویند تزریق این واکسن برای برخی از بیماران مشکل ایجاد می‌کند. همواره سؤالاتی مانند واکسن کرونا چقدر ایمنی ایجاد می‌کند؟ آیا در هر شرایطی می‌توان واکسن زد؟ بعد از واکسن کرونا ناقل هستیم؟ برای مردم وجود دارد که باید پاسخ داده شود. طبق پروتکل بهداشتی کشور ما اگر فردی به کرونا مبتلا باشد، بعد از اتمام دوره بیماری و خروج از قرنطینه می‌تواند واکسن کرونا را دریافت کند.

تست PCR بعد از تزریق واکسن کرونا

کسی که واکسن کرونا را دریافت کرده لازم نیست تست PCR بدهد و ناقل هم نیست، مگر اینکه فرد بعد از تزریق دز اول واکسن، قبل از اینکه واکسن اثر کند به کرونا مبتلا شود. در پاسخ به این سؤال که بعد از تزریق واکسن کرونا ناقل هستیم یا خیر؟ نیز باید گفت که افرادی که واکسن کرونا می‌زنند، ناقل این بیماری نیستند و نیاز نیست که قرنطینه شوند، اما تمام موارد ایمنی را که قبل از تزریق واکسن رعایت می‌کرده‌اند، باید همچنان رعایت کنند.

بعد از تزریق واکسن کرونا، فرد باید همچنان از ماسک استفاده کند چون دو هفته زمان می‌برد که بدن افراد ایمن شود، واکسن‌هایی که دو دز دارند؛ دو هفته بعد از دُز دوم و واکسن‌هایی که تک دز هستند؛ دو هفته بعد از دریافت واکسن، ایمنی ایجاد می‌کند، پس استفاده از ماسک بعد از تزریق واکسن توصیه می‌شود، مخصوصاً تا زمانی که بیش از ۵۰ درصد جامعه واکسینه نشده‌ و انتقال بیماری در جامعه کم نشده باشد. تمام واکسن‌های تولید شده کرونا که فعلاً در دنیا استفاده می‌شود، می‌تواند در برابر بیماری شدید یا مرگ بر اثر کرونا از فرد محافظت کنند، پس هر مدل واکسن می‌تواند مؤثر باشد.

تست PCR بعد از تزریق واکسن کرونا

تزریق واکسن کرونا برای افراد دارای آلرژی

تزریق واکسن کرونا برای افراد دارای آلرژی از هر نوعی، آلرژی به غذا، دارو، آلرژی فصلی و … ممنوعیت ندارد و افراد با هر شدت و نوعی از آلرژی می‌توانند واکسن کرونا بزنند، افزود: اما توصیه می‌شود که افراد مبتلا به آلرژی‌های شدید در مرکزی واکسینه شوند که امکانات پایش شرایط بیمار و احیای بیمار وجود داشته باشد. کسانی‌که به یک نوع واکسن واکنش شدید، در حد مرگ، نشان داده‌اند دیگر نمی‌توانند از آن نوع واکسن استفاده کنند، مثلاً قبلاً دز اول را سینوفارم تزریق کردند و خطر مرگ برای آن‌ها پیش آمده باشد، حالا دز دوم را نباید از آن نوع واکسن استفاده کنند.

تزریق دوز تقویتی واکسن کرونا برای چه کسانی ضروری است

گروهی از متخصصان بین المللی بر اساس بررسی های اخیر خود تاکید کردند: تزریق گسترده دوز تقویتی واکسن‌ کرونا برای همه افراد ضروری نیست. گروهی از متخصصان بین المللی از جمله کارشناسان سازمان غذا و داروی آمریکا و سازمان جهانی بهداشت (WHO) بر اساس بررسی های خود اظهار داشتند: تزریق دوز تقویتی واکسن کرونا برای عموم افراد ضروری نیست. این کارشناسان تاکید کردند: لازم است شواهد بیشتری ارائه شود تا بتوان در مورد لزوم تزریق دوز تقویتی این واکسن به طور گسترده قضاوت کرد. هرچند این دیدگاه با برنامه های دولت ایالات متحده مبنی بر آغاز تزریق دوز تقویتی واکسن به بسیاری از مردم این کشور که به طور کامل در برابر بیماری واکسینه شده اند از هفته آینده، مغایرت دارد.

تصمیم گیری در مورد ضرورت تزریق دوز تقویتی

با افزایش موارد ابتلا به بیماری کووید-۱۹ ناشی از سویه دلتا کرونا، رئیس جمهوری آمریکا ابراز نگرانی کرده که ممکن است مصونیت در برابر بیماری در افرادی که پیش از این واکسینه شده اند، کاهش پیدا کند و تزریق دوز تقویتی راهی برای بهبود ایمنی در برابر این بیماری است. با این حال کارشناسان سازمان جهانی بهداشت استدلال کرده اند که هنوز برای تزریق دوز اول در سراسر جهان به واکسن کرونا نیاز داریم.

محققان تاکید کردند: هرگونه تصمیم گیری در مورد ضرورت تزریق دوز تقویتی یا زمان بندی تزریق دوز سوم باید بر اساس تجزیه و تحلیل دقیق داده های بالینی یا اپیدمیولوژیک یا هر دو مورد باشد که نشان دهنده کاهش مداوم و معنی دار ابتلا به نوع شدید بیماری باشد. به گزارش خبرگزاری رویترز، به گفته این کارشناسان و محققان در حال حاضر شواهد موجود تایید کننده ضرورت تزریق دوز تقویتی (یادآور) واکسن کرونا به عموم مردم نیست.

چه کسانی دوز سوم واکسن کرونا را دریافت خواهند کرد؟

مهم ترین گروه برای دریافت دز سوم واکسن کرونا با توجه به تشخیص کمیته های علمی در کشور افرادی هستند که در گروه های پر خطر مشغول به فعالیت هستند. دکتر زالی در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما تاکید کرد: مهم ترین گروه برای دریافت دز سوم واکسن کرونا با توجه به تشخیص کمیته های علمی در کشور افرادی هستند که در گروه های پر خطر مشغول به فعالیت هستند مانند افرادی که خدمات درمانی ارائه می دهند.

عوارض شایع بعد از تزریق واکسن های کووید 19

بعد از تزریق واکسن کرونا فرد ممکن است برخی عوارض محسوس و قابل تشخیصی را تجربه نماید. محل تزریق شامل قرمزی، خارش، حساسیت، درد، سفتی، تورم و احساس گرما در محل تزریق و عوارض شایع سیستمیک شامل آرترالژی، میالژی، ضعف، خستگی، لرز، کاهش اشتها، تهوع، سردرد، تب، لرز، کسالت می باشد. این عوارض پس از تزریق واکسن کرونا ممکن است در بعضی مواقع تا 7 روز ابتدایی بعد از تزریق واکسن وجود داشته باشد. در صورتی که عوارض طی 7 روز اول بهبود پیدا نکند و یا تشدید شود بیمار باید توسط پزشک معاینه شود و بررسی های لازم انجام شود.

سایر عوارض تزریق واکسن کرونا عبارتند از اسهال، تهوع, استفراغ، سرگیجه، خواب آلودگی، بثورات پوستی، تعریق و …

عوارض شایع بعد از تزریق واکسن کرونا

کنترل عوارض بعد از تزریق واکسن کرونا

قبل از تزریق واکسن کرونا ، جهت پیشگیری از بروز عوارض استفاده از استامینوفن، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و آنتی هیستامین ها توصیه نمی شود. استامینوفن ممکن است باعث کاهش پتانسیل ایمنی زایی واکسن شود. استفاده از آنتی هیستامین ها می تواند باعث پوشانده شدن علائم آنافیلاکسی بعد از تزریق واکسن کرونا شود.

استفاده از استامینوفن، داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی و آنتی هیستامین ها برای کنترل عوارض، بعد از تزریق واکسن ممانعتی ندارد. برای پیشگیری از بروز عوارض بسیار نادر واکسن آسترازنکا، استفاده از هپارین، انوکساپارین، دالتپارین، وارفارین، آنتی کواگوالنت های خوراکی مستقیم مانند ریواروکسابان و دابیگاتران، آسپرین و یا سایر داروهای ضد پلاکت توصیه نمی شود.

هشدار درباره هم زمانی آنفلوانزای فصلی و کرونا

مقایسه ای از وضعیت رعایت پروتکل ها در سالی گذشته با پاییز و زمستان پیش رو گواه این مهم است که احتمال شیوع آنفلوانزا امسال بیشتر است. مقایسه ای از وضعیت رعایت پروتکل ها در سالی گذشت با پاییز و زمستان پیش رو گواه این مهم است که احتمال شیوع آنفلوانزا امسال بیشتر است. پیش از رسیدن فصل سرما و بیماری های بخصوص آن باید آماده باشیم. تامین واکسن آنفلوانزا خصوصا برای کادر درمان و گروه های پرخطر ضرورت دارد. آنفلوانزا یک عفونت ویروسی، مسری و شایع است.

این بیماری، به خصوص برای کادر درمان که در تماس مستقیم با بیماران هستند، سالمندان، کودکان خردسال و مبتلایان به بیماری‌های مزمن و زمینه‌ای می‌تواند خطرناک باشد. بی تردید شیوع وسیع آنفلوانزای فصلی همزمان با همه گیری کرونا می‌تواند بیمارستان‌ها و کادر درمان را از پا درآورد. برای پیشگیری از ابتلای همزمان به بیماری‌های آنفلوانزا و کووید -۱۹، باید اقدامات پیشگیرانه انجام شود، مردم باید ماسک بزنند و از حضور در اجتماعات و مکان‌های شلوغ پرهیز کنند.

استفاده صحیح از ماسک

استفاده صحیح از ماسک، علاوه بر این که مانع بروز بیماری کرونا می‌شود برای پیشگیری از آنفلوانزا نیز موثر است. در سال گذشته آمار مبتلایان به بیماری آنفلوانزا به دلیل دریافت واکسن این بیماری و رعایت اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با بیماری کرونا، کاهش قابل توجهی داشت ولی در سال جاری با کاهش رعایت شیوه نامه های بهداشتی نگرانی شیوع گسترده آنفلوانزای فصلی دور از تصور نیست.

مسافرت، مهمانی و رستوران رفتن، حضور در اجتماعات و ماسک نزدن ها در وضعیت خطرناک کرونا و احتمال بروز آنفلوانزا به ضرر خودمان و خانواده‌مان است. متاسفانه کرونا بیماری بسیاری جدی است و این روزها آنقدر خبر مرگ کرونایی به گوش‌مان می رسد که دیگر نمی‌شود این ویروس را جدی نگرفت، کرونا خطرناک است و اگر رعایت نکنیم بسیار کشنده خواهد بود.

نمونه گیری در منزل

افرادی که واکسن کرونا مخالفند

خطر افرادی که از اساس و بدون هیچ منطق علمی با هر گونه واکسن کرونا مخالفند و معتقدند که واکسن‌ها بدن را در مقابل بیماری ضعیف می‌کنند از خود ویروس بیشتر است. واکسینه شدن در برابر بیماری خصوصا در پاندمی ها یک مسوولیت اجتماعی است، ماه ها است کشور ما با آمار بالایی از مرگ و میر ناشی از کرونا روبرو ست. باید به این موضوع توجه داشته باشیم با توجه به مشکلات اخیر واکسن ها با مشقت های زیادی در دسترس عموم قرار می گیرد بنابراین تنها راهکار برای کاهش مرگ ومیر هموطنانمان تزریق واکسن کرونا علیه بیماری است. تنها موضوعی که می تواند به کاهش بار بیماری کمک کند، قطعا و بدون تردید واکسیناسیون است.

برای آزمایش در منزل و تست کرونا در منزل می توانید از سایت آزمایشگاهی آنی آزما کمک بگیرید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.