آخرین وضعیت بروز قارچ سیاه در بیماران کرونا

آخرین وضعیت بروز قارچ سیاه در بیماران کرونا

افرادی که به بیماری فعال کرونا مبتلا هستند، در صورتی که علائم خفیفی از بیماری قارچ سیاه را دیدند، مانند درد دور چشم، سوزش یا گز گز گونه، سردردهای یک‌طرفه شدید و… ابتدا به پزشک مراجعه کنند تا معاینه شوند و اگر مبتلا هستند اقدامات لازم برایشان انجام شود. در افراد مبتلا به کرونا، بروز قارچ سیاه می‌تواند اوضاع را وخیم‌تر کند. بنابراین برای پیشگیری از بروز آن باید نکاتی را مورد توجه قرار داد. در حال حاضر در زمینه قارچ سیاه افزایش مجددی نداشته‌ایم و همان روند ابتلایی که وجود داشت، همچنان ادامه دارد.

بیماری‌های قارچی، جدید نیستند و از دیرباز شناخته شده‌اند اما شیوع قارچ سیاه کم است و جزو بیماری‌های نادر محسوب می‌شود. بروز علائم ابتلا به بیماری قارچ سیاه می‌تواند شبیه سینوزیت معمولی آغاز شود. درد چشم و صورت، سردرد، احساس پر شدگی و ترشحات بینی را باید جدی بگیرید و به پزشک مراجعه کنید. از ابتدای شیوع پاندمی کووید – ۱۹ مواردی از این بیماری در بیماران مبتلا مشاهده است اما از ابتدای سال ۲۰۲۱ میلادی بروز این موارد به ویژه در هند افزایش پیدا کرده است.

آزمایش هورمونی زنانه

همزمانی این دو بیماری در جاهای دیگر دنیا

در جاهای دیگر دنیا نیز همزمانی این دو بیماری گزارش شد و در پی آن، توجه‌ها به این بیماری افزایش یافت. در کل دنیا محققان در حال بررسی علل همزمانی این دو بیماری هستند. این قارچ همه جا به ویژه در محیط روی خاک، گیاهان و میوه‌های در حال فساد دیده می‌شود و می‌تواند به راحتی وارد بدن شود اما زمانی که سیستم ایمنی بدن سالم باشد مشکلی پیش نمی‌آید.

بروز این بیماری در پی ضعف سیستم ایمنی بدن رخ می‌دهد. راه انتقال این بیماری نیز از طریق هوا، تنفس و استنشاق رخ می‌دهد. البته فرم‌های دیگر بیماری مانند گوارشی و پوستی که از طریق خوردن یا جراحات پوستی منتقل می‌شوند وجود دارند اما فرمی که می‌تواند سینوس‌ها، بینی، چشم و مغز را درگیر کند و از طریق استنشاق موجب ابتلا می‌شود، فرم شایع بیماری است.

علل بروز قارچ سیاه

درباره علت بروز بیماری قارچ سیاه، چند تئوری وجود دارد؛ اول اینکه بسیاری معتقدند سویه یا واریانت دلتا کرونا سطوحی از نقص ایمنی و تغییراتی در ایمنی بدن ایجاد می‌کند که ممکن است افراد را نسبت به ابتلا به این قارچ مستعد کند. به هر حال پیک آخر ما هم با واریانت دلتا بود و در کشورهایی مانند هندوستان و ایران که واریانت دلتا غالب شد، شاهد بروز این بیماری هم بودیم. مورد دیگر، بروز قارچ سیاه در افراد دیابتی است.

در هندوستان و ایران هم دیابت به میزان زیادی وجود دارد. به ویژه اگر دیابت به خوبی کنترل نشود، مشکل‌ساز است که متاسفانه تعداد زیادی از هموطنان ما به دیابت مبتلا هستند که این دیابت هم به خوبی کنترل نشده است که ممکن است منجر به بروز قارچ سیاه شود. در عین حال ممکن است بروز قارچ سیاه ناشی از عدم رعایت رژیم غذایی مناسب از سوی بیماران در زمانی باشد که به کرونا مبتلا می‌شوند که ممکن است از غذاهای شیرین استفاده کنند.

علل بروز قارچ سیاه

بیماری قارچ سیاه ناشی از اکسیژن‌ درمانی

علت دیگری که بعضاً برای بروز قارچ سیاه اعلام می‌شود، این است که ممکن است این بیماری ناشی از اکسیژن‌ درمانی بروز پیدا کند. این اکسیژن‌ درمانی حتی می‌تواند منجر به تخریب سیستم مخاطی بیماران شود و حتی سویه دلتا هم این کار را می‌کند. در نهایت هم علت دیگر استفاده از داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی است.

با توجه به اینکه واریانت دلتا این قدرت را داشت که میزان زیادی از بیماران را دچار درگیری ریوی و وخامت حال کند و با این وخامت بیماری، پزشکان مجبورند که از داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی از جمله کورتون استفاده کنند و این نکته هم می‌تواند باعث شود که فرد مبتلا به کرونا، با این داروها هم به بیماری قارچ سیاه مبتلا شود.

عامل بیماری‌زای قارچ سیاه در کجا وجود دارد؟

این قارچ در همه جا وجود دارد و در خاک، کود، مواد گندیدنی و مواد کپک زده منتقل می‌شود، اما از فرد به فرد سرایت نمی‌کند، میزان شیوع دقیق بیماری قارچ سیاه مشخص نیست. در هندوستان گزارشاتی وجود دارد که از بیماران کرونایی شدید و بستری در بیمارستان حدود یک تا دو در هر ۱۰۰۰ بیمار مبتلا می‌شوند. مشکل دارویی بیماران مبتلا به قارچ سیاه طی یکی دو هفته گذشته مرتفع شد و اکنون مشکلی نداریم.

قارچ سیاه در کپک و مواد آلی پوسیده در خاک وجود دارد و از طریق استنشاق یا بریدگی و زخم‌های پوستی وارد بدن انسان می‌شود و روی سینوس‌ها تاثیر می‌گذارد. مصرف کننده‌های داروی کورتون با دز بالا و افراد مبتلا به بیماری زمینه‌ای نسبت به سایر مردم بیشتر در معرض ابتلا به قارچ سیاه هستند.

قارچ سیاه با نام علمی “موکورمایکوزیس” در شرایط عادی در محیط وجود دارد و با هر بار استنشاق وارد سینوس افراد می شود اما سیستم ایمنی بدن تمام اسپورهای این ویروس را از بین می برد و اجازه ایجاد بیماری را به آن نمی دهد. در صورتی که به هر دلیلی سیستم ایمنی بدن دچار اختلال شود این بیماری به راحتی فرد را درگیر می کند و این در حالیست که مصرف کننده کورتون با دز بالا و آمپول “دفروکسامین” دارای ریسک (خطر) فاکتورهای مساعدکننده ابتلا به این بیماری هستند.

چه کسانی در خطر ابتلا به قارچ سیاه قرار دارند؟

مصرف کنندگان داروهای تاثیرگذار بر سیستم ایمنی در خطر ابتلا به قارچ سیاه قرار دارند و مبتلایان به این بیماری معمولا با علائم سینوزیت، سردرد و ترشح خونابه مراجعه می کنند و در صورت روند افزایشی، بیماری از طریق عروق به مغز و چشم حمله می کند، باعث کبودی چشم و جداره عروق می شود و حتی ممکن است تمام مغز را درگیر کند.

موارد حاد از طریق سی تی اسکن و آم آر آی تشخیص داده می شود و تشخیص زودتر آن کنترل و درمان بیماری را آسان تر می کند و تنها درمان این بیماری جراحی و برداشتن قارچ از روی قسمت های درگیر شده است. تشخیص سریع این بیماری احتمال زنده ماندن فرد را افزایش می دهد و پیشروی بیماری به مرگ مبتلایان منجر خواهد شد. در صورت درگیری سینوس ها و مغز، اختلال حرکات چشمی و سطح هوشیاری در افراد ایجاد می شود که با استفاده از داروهای ضدقارچ و جراحی به موقع می توان خطر مرگ بیمار را کاهش داد.

قارچ سیاه می‌تواند اوضاع کرونایی‌ها را وخیم‌تر کند

با توجه به درصد مرگ و میر در میان بیماران مبتلا به قارچ سیاه، باید گفت به طور کلی در بهترین مراکز درمانی دنیا درصد مرگ و میر مبتلایان به بیماری قارچ سیاه، حدود ۴۵ تا ۵۰ درصد است. حال در افراد مبتلا به کرونا هم بروز قارچ سیاه می‌تواند اوضاع را وخیم‌تر کند. برخی مطالعات میزان مرگ افراد مبتلا به کرونایی که به قارچ سیاه هم مبتلا شده‌اند، ‌ تا ۶۰ یا ۷۰ درصد هم نشان داده‌اند.

این بیماری درمان ضد قارچ دارد. پروتکل درمانی کووید همچنان سر جای خودش هست، اما اگر عارضه قارچ سیاه برای بیماری رخ دهد درمان ضدقارچ هم برایش شروع می‌شود. من در بیمارستان مسیح دانشوری که تعداد زیادی بیمار دارم، تاکنون موردی از قارچ سیاه نداشتم، اما ممکن است در مواردی رخ دهد. باید توجه کرد که دوز داروها را دقیق تجویز کنیم. اگر در این زمینه دقت شود هم می توان از بروز این بیماری جلوگیری کرد و در عین حال اگر هم رخ داد می‌توان زود آن را شناسایی و درمان کرد.

قارچ سیاه می‌تواند اوضاع کرونایی‌ها را وخیم‌تر کند

چگونه از بروز قارچ سیاه پیشگیری کنیم؟

برای پیشگیری از بروز قارچ سیاه، چند نکته بسیار حائز اهمیت است؛ اول تزریق واکسن کروناست که بسیار موثر است. نکته دیگر کنترل قند خون در افراد دیابتی است که هم باعث می‌شود به انواع شدید بیماری دچار نشوند و به تبع آن نیاز به اکسیژن‌درمانی و درمان با داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی نداشته و در نهایت به قارچ سیاه مبتلا نشوند نکته مهم سوم بحث رعایت رژیم غذایی است. افراد در زمان ابتلا به کرونا سعی کنند که قندشان کنترل شود، در دوره بیماری غذاهای شیرین، شکلات و پرخوری در مصرف مواد شیرین نداشته باشند.

در عین حال پزشکان هم باید حواس‌شان به کنترل قند بیمار و همچنین میزان مصرف داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی در درمان کرونا باشد. افراد مبتلا به کرونا هم بعد از ترخیص تا مدتی ترجیحا با موادی مانند خاک، کود، مواد غذایی فاسد شده و… مواجهه نداشته باشند. اگر علائم خفیفی از بیماری قارچ سیاه را دیدند، مانند درد دور چشم، سوزش یا گز گز گونه، سردردهای یک‌طرفه شدید و… ابتدا به پزشک مراجعه کنند تا معاینه شوند و اگر مبتلا هستند اقدامات لازم برایشان انجام شود.

معمولا قارچ سیاه در بیماران مبتلا به کرونا سینوس و چشم را درگیر می‌کند که معمولا با گزگز ناحیه گونه، سردردها یا تاری دید یک‌طرفه، ‌چشم درد، بیرون زدگی چشم یا افتادن پلک، لکه‌های سیاه اطراف چشم، در ناحیه دهان یا در حفره بینی ببیند. اگر چنین علائمی وجود داشت فرد برای بررسی بیشتر مراجعه کند.

ادعای شرکت آمریکایی درباره ساخت نخستین قرص ضد کرونا

بر اساس بیانیه مطبوعاتی روز گذشته شرکت داروسازی “Merck & Co” یک قرص جدید موفقیت چشمگیری در کاهش شدیدترین عوارض و احتمالا عوارض دائمی ناشی از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ داشته است. شرکت داروسازی آمریکایی “مرک”(Merck) ادعا کرده که موفق به ساخت نخستین قرص ضد کرونای جهان به نام “مولنوپیراویر”(molnupiravir) شده است که بستری شدن و مرگ و میر را به نصف کاهش می‌دهد و عوارض جانبی ناشی از ابتلا به کروناویروس را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد.

یک قرص جدید ممکن است به مبارزه با ویروس کرونا کمک کند

به گزارش آی‌ای، یک قرص جدید ممکن است به مبارزه با ویروس کرونا کمک کند. بر اساس بیانیه مطبوعاتی روز گذشته شرکت داروسازی “Merck & Co” یک قرص جدید موفقیت چشمگیری در کاهش شدیدترین عوارض و احتمالا عوارض دائمی ناشی از ابتلا به بیماری کووید-۱۹ داشته است.

البته ابتدا این قرص باید تأییدیه‌های لازم را از سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) دریافت کند تا این قرص را در اختیار عموم مردم قرار دهد، اما اگر همه چیز خوب پیش برود، این قرض می‌تواند مبارزه برای مهار ویروس کرونا را متحول کند. شرکت داروسازی “مرک” اکنون به دنبال مجوز استفاده اضطراری از این قرص جدید است.

قرص مولنوپیراویر

محققان این شرکت ادعا می‌کنند که در آزمایشات، یک دوره پنج روزه استفاده از این قرص به نام “مولنوپیراویر” با موفقیت تعداد بستری شدن بیماران مبتلا به کروناویروس را به همراه مرگ و میر به نصف کاهش داد. این شرکت در بیانیه مطبوعاتی خود گفت که هدفش همکاری با مقامات بهداشتی در ایالات متحده و خارج از کشور برای پیگیری سریع اخذ مجوز اضطراری برای این قرص است.

اگر این قرص جدید برای استفاده اضطراری مجوز بگیرد، اولین داروی خوراکی برای درمان بیماری کووید-۱۹ خواهد بود که گامی اساسی برای از بین بردن این همه‌گیری محسوب می‌شود. تاکنون تمام درمان‌های تایید شده برای مبارزه با کووید-۱۹ در ایالات متحده تزریقی بوده‌اند.

قرص مولنوپیراویر

این قرص جدید همچنین می‌تواند در برابر ویروس‌های دیگر موثر باشد

محققان این شرکت در مطالعه خود ۷۷۵ فرد بزرگسال مبتلا به موارد خفیف تا متوسط کووید-۱۹ که شرایط سلامتی قبلی‌شان مانند چاقی، آنها را مستعد ابتلا به ویروس کرده بود، مورد بررسی قرار دادند و حتی یک نفر از شرکت کنندگان نیز واکسینه نشده بود. در میان افرادی که قرص “مولنوپیراویر” را مصرف کردند، تنها ۷.۳ درصد یا بستری شدند یا بعد از گذشت ۳۰ روز فوت کردند که تقریباً نصف آمار ۱۴.۱ درصدی در دریافت کننده دارونما است. طبق ادعای “مرک” این قرص جدید همچنین می‌تواند در برابر ویروس‌های دیگر موثر باشد. پروفسور “پیتر هوربی” متخصص بیماری‌های عفونی در حال ظهور در دانشگاه “آکسفورد” در انگلیس گفت: یک داروی ضد ویروس خوراکی ایمن، مقرون به صرفه و موثر می‌تواند پیشرفت بزرگی در مبارزه با کووید-۱۹ باشد.

در حالی که این نتایج بسیار امیدوار کننده است، اما هنوز تحت بررسی قرار نگرفته است. “مرک” همچنین قصد دارد در طول یک همایش پزشکی، یافته‌های خود را ارائه دهد. همچنین یک گروه مستقل از مقامات پزشکی که این آزمایش را زیر نظر داشتند پیشنهاد کردند که مجوز اضطراری به آن داده شود، زیرا نتایج بسیار امیدوار کننده بوده است. مدیران این شرکت می‌گویند که در حال حاضر در حال مذاکره با سازمان غذا و دارو هستند و درخواست دریافت مجوز استفاده فوری را به آنها ارسال کرده‌اند. همچنین یافته‌ها به سازمان‌های مختلف نظارتی در سراسر جهان گزارش خواهد شد.

این قرص جدید با تداخل در یک آنزیم خاص که ویروس کووید-۱۹ از آن برای کپی کد ژنتیکی خود استفاده می‌کند و در نتیجه در بدن انسان تکثیر می‌شود، عمل می‌کند. قابل توجه است که این قرص همچنین نتایج مشابهی را در مورد سایر ویروس‌ها نشان داده است، به این معنی که می‌تواند کاربردهای وسیع‌تری در کمک به مهار همه‌گیری‌های جهانی در آینده داشته باشد.

نمونه گیری در منزل

بدون مراجعه حضوری و پرداخت هزینه اضافه آزمایش خود را انجام دهید

آنی آزما با توجه به نیازی که از گذشته تا امروز احتیاج بوده به وجود آمد و ما تمام تلاش و دقت خود را به کار گرفته ایم برای اینکه شما را در مسیر سلامتی یاری کنیم . فرصتی مناسب است اگر امکان رفتن به آزمایشگاه را ندارید تنها با چند کلیک ساده آزمایشگاه را به خانه یا محل کار خود بیاورید تا بدون مراجعه حضوری و پرداخت هزینه اضافه آزمایش خود را انجام دهید.

همکاران ما پس از ثبت درخواست شما به منزل یا محل کار و … می آیند ، نسخه شما را بررسی کرده ، نمونه گیری در منزل نمونه گیری در منزل می کنند و به بهترین آزمایشگاه های مورد نظر می برند . لازم به ذکر است تمامی پرسنل نمونه گیر از آزمایشگاه های مرجع ارسال خواهند شد و آنی آزما صرفا نقش معرفی بیماران به آزمایشگاه ها را دارا می باشد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.