چرا گاهی اوقات پریودی به تاخیر می افتد؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

پریودی یا عادت ماهانه، یکی از تنظیمات فیزیولوژیک در بدن است که اگر چه در این دوران، بانوان با ناراحتی هایی همانند دل درد، افسردگی و… مواجه می شوند اما پریودی نه تنها برای تصفیه بدن از خون و مواد سمی نیاز بوده بلکه شرط لازم برای قدرت باروری است. این عادت ماهانه باید منظم باشد. در صورتی که مدتی است تاخیر در پریودی خود مشاهده می کنید، لازم است علت آن را پیگیر باشید. متاسفانه اغلب دختران نسبت به این مسئله بی تفاوت هستند. چندین عامل منجر به تاخیر در پریودی خواهد شد در این مقاله در مورد این موضوع صحبت خواهیم کرد. تنها چند دقیقه وقت خود را صرف مطالعه این مطلب کنید چون به اطلاعات آن نیاز خواهید داشت.

تاخیر پریود یکی از مسائلی است که برای بسیاری از افراد ممکن است نگران کننده باشد. گاهی اوقات اولین احتمال برای بسیاری افراد بارداری می باشد ولی باید بدانیم تاخیر پریود با علل مختلف ممکن است اتفاق بیفتد. تاخیر پریود علاوه بر نگرانی که به همراه دارد گاهی با فشار های عصبی، مشکلات جسمی و درد ها را نیز دارد به همین دلیل باید علل تاخیر پریود را بدانیم تا بتوانیم پقشگیری یا درمان مورد نیاز را انجام بدهیم.

علل تاخیر پریود

ما در این مقاله قصد داریم به تاخیر در پریود، علل آن و سوالاتی در این رابطه بپردازیم:

منظور از تاخیر پریود چیست؟

تاخیر در پریود به معنای فاصله افتادن از زمانی است که شما می دانید باید آن زمان پریود می شدید. در اکثر افراد چرخه پریود ۲۸ روز می باشد ولی برخی این چرخه ممکن است بیشتر یا کمتر باشد. به این صورت که برای مثال شما پنجم یک ماه دچار خونریزی شده باشید ماه دیگر سوم دیگر تاریخ پریود شما باشد. توجه داشته باشید شما باید یک برگه یادداشت همیشه به همراه داشته باشید و تاریخ اولین روز پریود خود را یادداشت کنید. دانستن تاریخ های اولین روز پریود بسیار کمک کننده می باشد. معمولا منظور از تاخیر پریود به بیش از یک روز اطلاق می شود.

علل تاخیر پریود

معمولا اولین دلیلی که به ذهنمان می رسد در مورد تاخیر پریود، بارداری می باشد ولی علت تاخیر پریود می تواند به علل مختلف پیش آید. در ادامه به علل مختلف تاخیر پریود اشاره می کنیم:

– شیردهی از علل تاخیر پریود

اگر تاخیر در عادت ماهانه و یا حتی در دوران شیردهی پریود نشده باشید، نگران نباشد. پریود نشدن در این دوران در اکثر موارد عادی است. بعد از تولد نوزاد در چند ماه اول ممکن است چرخه پریود شما به هم بخورد ولی تاخیر پریود را تجربه کنید و حتی شاید پریود نشوید و در مواردی فرد دچار خونریزی های شدید می شود. همه این ها به خاطر نوسان در سیر هورمون های شما می باشد ولی توجه داشته باشید این چرخه صحیح قاعدگی شما بعد از چند ماه به حالت عادی برگردد.

علل تاخیر پریود

– کاهش وزن یا افزایش وزن از علل تاخیر پریود

تاخیر در پریود چه در زمانی که شما وزن اضافه کرده باشید یا زمانی که وزن کم کرده باشید ممکن است اتفاق بیفتد. علت این اتفاق به احتمالا مربوط به چربی خون می باشد. بسیاری از مقالات ثابت کرده است که بافت چربی در انتقال سیگنال های هورمونی جنسی دخیل است. می دانیم که تنظیم کننده چرخه قاعدگی و پریود هورمون های جنسی می باشد. بنابراین تغییر در حجم بافت چربی می تواند باعث تغییرات هورمونی و در نتیجه به احتمال باعث تاخیر پریود می شود. ولی اگر به این مسیله مشکوک هستید با پزشک خود در این رابطه مشورت کنید.

– ورزش و حرکات بدنی سنگین

ورزش ممکن است در تاخیر پریود نقش داشته باشد. ورزش روزانه در برنامه شما بسیار خوب است ، ولی توجه داشته باشید که ورزش بیش از حد می تواند منجر به کاهش سطح استروژن شود ، هورمونی که روند تولید مثل زنان را تنظیم می کند.

– استرس از علل تاخیر پریود

استرس یکی از علل مهم تاخیر پریود می باشد. در زندگی جهان امروز استرس درواقع عضو جدایی ناپدیر شده است . گاهی این استرس کم و بیش در زندگی ما وجود دارد ولی تا حد ممکن باید این استرس را کاهش دهیم. استرس باعث کاهش یا افزایش هورمون ها می شود و به این ترتیب در تاخیر در پریود موثر است. همچنین استرس هورمون کورتیزول را فعال کرده و بدن شما را به حالت زنده ماندن سوق می دهد.

– تغییر در برنامه خواب

تاخیر پریود گاهی ممکن است به دلیل تغییر در برنامه خواب باشد. اگر شما در شغلتان مجبور باشید شیفت شب بیدار بمانید یا به یک کشور دیگر با ساعت متفاوت شبانه روزی سفر کرده باشید یک تغییر در برنامه خوابتان را تجربه می کنید. این تغییرات ممکن است باعث تعییرات هورمونی در نتیجه تغییرات چرخه قاعدگی شما شود. همچنین طبق یک مطالعه جدید هرگونه اختلال در ریتم شبانه روزی شما – ساعت داخلی که فرآیندهای مهم سلولی را تنظیم می کند – می تواند باعث شود شما قاعدگی های نامنظمی را تجربه کنید.

– داروها از علل تاخیر پریود

اگر داروی جدیدی مصرف می کنید ، ممکن است یکی از عوارض جانبی آن تاخیر پریود باشد. مطالعه ای در مورد تأثیر داروهای ضد روان پریشی بر قاعدگی نشان داد که تاخیر در پریود به دلیل عدم تعادل سطح پرولاکتین رخ داده است. به علاوه ، برخی از داروهای ضد بارداری ، مانند آی یو دی ، ایمپلنت ممکن است باعث قطع خونریزی در این دوران شود. توجه داشته باشید اگر خانمی قرص مصرف کند ، دوره ماهانه او منظم خواهد بود. اما وقتی مصرف را متوقف می کند، بدن او باید دوباره به طور طبیعی کار کند، به این معنی که تخمدان باید به تنهایی کار کند این می تواند تخمک گذاری و در نتیجه دوره ماهانه را به تاخیر بیاندازد . طبیعی است که این اتفاق یک بار رخ دهد. با این حال، اگر دو ماه عادت ماهانه نداشتید ، باید به پزشک مراجعه کنید.

– اختلالات تیروئید از علل تاخیر پریود

مشکلات تیروئید مانند کم کاری تیروئید و پرکاری تیروئید می تواند چرخه قاعدگی شما را مختل کند. غده تیروئید هورمون هایی تولید می کند که به تنظیم متابولیسم بدن کمک می کند و اگر از حالت تعادل خارج شود ، می توانید باعث تاخیر پریود شود. البته خوشبختانه امروزه درمان موثر برای کم کاری و پر کاری تیروئید وجود دارد. اگر شما احساس می کنید دچار اختلالات تیروئید هستید برای آزمایش خون به یک متخصص غدد مراجعه فرمایید. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه و علائم این بیماری به مقاله کم کاری تیروئید و پرکاری تیروئید می توانید مراجعه فرمایید)

– سندروم تخمدان پلی کیستیک

سندرم تخمدان پلی کیستیک (Polycystic ovary syndrome) یک اختلال هورمونی شایع در زنان در سن باروری است. زنانی که دچار سندرم تخمدان پلی کیستیک میشوند، ممکن است قاعدگی های طولانی مدت یا نامنظم داشته با هورمون مردانه در آنها بالا باشد. تخمدانها ممکن است فولیکول های کوچک پر شده با مایع بسازند و نتوانند تخمدان آزاد کنند. مانند اختلال عملکرد تیروئید ، PCOS نیز می تواند باعث عدم تعادل هورمونی در بدن شما شود و باعث تاخیر پریود می شود. ولی متاسفانه از علل این بیماری اطلاعات دقیقی در دسترس نیست.

– یائسگی

اگر شما وارد دوران یائسگی شده باشید به احتمال زیاد دچار تاخیر پریود، طولانی شدن دوره قاعدگی، خونریزی های شدید و یا حتی از دست دادن چند دوره پریود شده باشید. این روند ان قدر ادامه پیدا می کند که فرد دیگر دچار چرخه قاعدگی نمی شود و به اصطلاح یائسه می شود. یائسگی یک مسئله فیزیولوژیک است که در زندگی همه‌ زنان به صورت طبیعی رخ می‌دهد. با افزایش سن در خانم‌ها تخمدان‌ها هورمون کمتری (مخصوصا استروژن) ساخته و ترشح می‌کنند. بنابراین به تدریج قاعدگی‌های فرد نامنظم می‌شود و پس از مدتی به طور کامل متوقف می‌شود؛ در این شرایط فرد یائسه شده است.

– تومور هیپوفیز

اگرچه این مشکل تا حدی نادر و حتی بعید است اما گاهی اوقات پرو لاکتینوما، نوعی تومور هیپوفیز که مقادیر زیادی از پرولاکتین را ترشح می کند، هورمونی که نشانگر تولید شیر مادر است، می تواند در تاخیر پریود موثر باشد. پزشکان می گویند زنانی که نوزاد شیر نمی دهند اما دچار سردرد، ترشحات سینه و تاری بینایی می شوند و در کنار این موارد دچار تاخیر پریود شده اند، باید به سرعت به پزشک مراجعه کنند.

– دیابت از علل تاخیر پریود

دیابت یکی دیگر از بیماری هایی است با تاخیر پریود در ارتباط است. دیابت (Diabetes) یک بیماری خطیر است که در آن بدن شما نمی تواند قند مصرف شده را جهت تولید انرژی بسوزاند. سالانه در آمریکا 200 هزار نفر بعلت دیابت می میرند. دیابت شایعترین علت بیماریهای قلبی عروقی، سکته ها، نارسائی کلیه، کوری و قطع اندام می باشد. بیماران دیابتی دو برابر افراد عادی مبتلا به بیماری قلبی شده و دو برابر افراد عادی از بیماری قلبی فوت می کنند.

علل تاخیر پریود

– عفونت ها از علل تاخیر پریود

برخی بیماری های شایع مثل آنفولانزا ، سینوزیت ،ورم لوزه می توانند باعث تاخیر پریود شود. به خصوص اگر در حال مصرف دارو برای درمان آن ها هستید. عفونت و علائم آن نظیر خارش و سوزش، از آن چیزهایی است که برای همه زن ها اتفاقی ناخوشایند و دردناک است هر چند که ابتلا به عفونت های قارچی واژن در میان زنان شایع است، به طوری که 75 درصد از آن ها در طول زندگی خود ابتلا به بیماری های قارچی را تجربه می کنند.

بیماری کاندیدیازیس یا عفونت قارچی بیماری شایعی در بین زنان است که به احتمال زیاد حداقل یک بار در زندگی هر زنی رخ می دهد. این بیماری در اثر رشد بیش از حد مخمری به نام کاندیدا آلبیکنس که به طور طبیعی در همه ما اتفاق می افتد، ایجاد می شود. مصرف آنتی بیوتیک، بارداری و استفاده از لباس های تنگ، برخی از علل عفونت های زنانه است که معمولا برای درمان آن ها استفاده ازقرص های خوراکی و شیاف های واژینال تجویز می شود.

من تاخیر پریود دارم آیا باردار هستم؟

همان طور که در بالا اشاره کردیم یکی از علل تاخیر پریود را بسیاری از افراد بارداری می دانند. اگر شما نیز دچار تاخیر پریود شده باشید و احتمال بارداری را حدس می زنید شاید برایتان سوال پیش آماده باشد که از کجا مطمئن شوید باردار هستید؟ در پاسخ به این سوال باید گفت بارداری با علائمی همراه است. حالت تهوع صبحگاهی، سردرد، تکرر ادرار و غیره از علائم آن می باشد.

اگر شما دچار تاخیر پریود شده باشید به احتمال زیاد به فکر استفاده از بی بی چک برای اطمینان از بارداری هستید. ولی سوالی که باید پاسخ ان را بدانید این است که چند روز بعد از تاخیر پریود بی بی چک جواب می دهد؟ در پاسخ این سوال باید بگوییم زمانی که بارداری رخ می دهد، هورمون hcg در بدن تولید می شود. این هورمون معمولا پس از یازده روز در خون قابل اندازه گیری است و می توان در این زمان اقدام به انجام آزمایش خون بارداری نمود. چنانچه می خواهید از بی بی چک برای تشخیص بارداری استفاده کنید، بهتر است حدود 20 تا 25 روز از دوره پریودی قبلی گذشته باشد.

احتمال خطا در این بازه زمانی وجود دارد، به همین دلیل بهتر است سه تا چهار روز پس از به تعویق افتادن دوره پریودی از این تست استفاده نمایید. دقت کنید اگر به بروز حاملگی شک کرده اید اما نتیجه تست منفی است، بهتر است برای مطمئن شدن از آزمایش خون بارداری استفاده نمایید. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله چند روز بعد از تاخیر در پریود آزمایش خون بارداری و بی بی چک جواب می دهد؟ مراجعه فرمایید)

درمان تاخیر پریود

اگر علت تاخیر پریود شما بیماری خاصی مانند کم کاری تیروئید، دیابت، سندروم پلی کیستیک تخمدان و عیره باشد، برای شروع پریود باید پیش از هر چیزی دیگر به فکر درمان این بیماری ها بود. ولی اگر علت تاخیر پریود شما استرس، ورزش و علت های از این قبیل باشد می توانید با چند روش خانگی این مشکل را حل کنید. در ادامه چند به راهکار برای درمان تاخیر پریود اشاره می کنیم:

– آب جعفری تازه بخورید

جعفری یک سبزی سبز شگفت انگیز است که می تواند تمام فرآیندهای بدن شما را تحریک کند و باعث درمان تاخیر پریود شما شود.

– دانه های تربچه

دانه های تربچه تاثیر بسیار خوبی بر چرخه قاعدگی شما دارندو می توانند جریان خون را تنظیم می و باعث رفع تاخیر در پریود می شود.

– زنجبیل

زنجبیل یک عنصر شگفت انگیز با خواص بی نظیر است که برای تنظیم قاعدگی عالی می باشد ؛ شامل خواص آنتی اکسیدانی، ضد باکتریایی، شاداب کننده و تسکین دهنده دردهای تمام مشکلات قاعدگی و پریود است.

علل تاخیر پریود

– دارچین

دارچین ماده دیگری است که در درمان تاخیر پریود کاربرد دارد. این ماده به سادگی می تواند تعادل هورمون ها را در بدن شما حفظ کند، چرخه پریودی و قاعدگی را تنظیم کند و جریان خون را کنترل کند.

– دوش آب گرم

از جمله پرطرفدارترین روش ها که موجب باز شدن قاعدگی و تحریک چرخه قاعدگی می ‌شود، گرفتن حمام آب گرم می باشد. به طوری که شما با گرفتن دوش آب گرم علایم سندرم پیش از قاعدگی را اعمال کرده و حرارت آب موجب ریلکس شدن و شل شدن عضلات شکم و در نتیجه تحریک جریان خون از رحم خواهد شد. همچنین می‌ توان گفت کمپرس گرم بر روی یک منطقه از معده می تواند موجب باز شدن پریودی شود. البته باید دقت داشته باشید که پس از گرفتن دوش آب گرم لازم است خود را کاملا پوشانده و از لباس های نسبتاً گرم استفاده کنید.

علل تاخیر پریود

اگر شما نیز مایل به انجام آزمایش کرونا در منزل و آزمایش خون جهت تشخیص علت تاخیر پریود مانند آزمایش بارداری ، ازمایش تیروئید و غیره می باشید و به دنبال انجام آزمایش در منزل و یا کار خود هستید، انجام آزمایش های آنلاین در شرایط اکنون بهترین گزینه و انتخاب برای نمونه گیری و انجام آزمایش ها بی دغدغه می باشد. تمامی مراحل آزمایش در آزمایشگاه آنی آزما از پذیرش تا نمونه گیری و جواب دهی به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام می پذیرد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

3 دیدگاه در چرا گاهی اوقات پریودی به تاخیر می افتد؟

  1. زهرا می‌گوید:

    سلام من تاحالا سابقه عقب انداختن نداشتم الآن ۱۰روز پریودیم تاخیر افتاده آزمایشم هم منفی بوده؟به نظرتون مشکل چیه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.