چگونه می توان آنفولانزا را تشخیص داد؟

آزمایش تشخیص انفولانزا

آنفولانزا از جمله بیماری های فصلی است که با شروع پاییز، شیوع پیدا می کند. این بیماری به دستگاه تنفسی آسیب زده و ممکن است آسیب های جدی به همراه داشته باشد. اما آنفولانزا زمانی خطرناک تر به نظر رسید که با کرونا تداخل پیدا کرد. متاسفانه تشخیص این دو از یکدیگر بسیار سخت خواهد بود و همین مسئله ممکن است باعث اشتباه در درمان و حتی مرگ افراد گردد. یکی از روش هایی که در این زمینه کمک می کند، تست تشخیص آنفولانزا است. با این آزمایش، در کوتاه ترین زمان وجود یا عدم وجود این ویروس در بدن تعیین شده و روش درمانی درست، در پیش گرفته خواهد شد.

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

تشخیص آنفولانزا با نزدیک شدن به فصل سرما اهمیت بیشتری پیدا می کند. تشخیص آن با انجام آزمایش و بررسی علائم آنفولانزا صورت می گیرد. بیماری آنفولانزا با سرماخوردگی فرق دارد چون ویروس هایی که باعث آن می شوند از خانواده متفاوتی هستند. آنفولانزا توسط ویروس های خانواده ” ارتومیکسو ویروس ها” ایجاد می شود که به سه گروه (A,B,C) تقسیم می شوند. ممکن است آنفولانزا در کودکان، سالمندان و کسانی که مشکلات قلبی – عروقی و یا تنفسی دارند، با عفونت ریه (پنومونی یا ذات الریه) همراه شود. چنین حالتی در افراد سالم کمتر دیده می شود.

آزمایش تشخیص انفولانزا

علائم جهت تشخیص آنفولانزا

تشخیص آنفولانزا در مرحله با علائم کلینیکی فرد مشکوک انجام می شود و در صورت احتمال ابتلا به آنفولانزا آزمایش جهت تشخیص درخواست می شود. آنفولانزا می تواند خفیف تا شدید باشد و گاهی اوقات باعث مرگ فرد نیز بشود . آنفولانزا از سرماخوردگی به وجود می آید و معمولا ناگهانی اتفاق می افتد که با علائم زیر همراه می باشد :

  • تب و لرز
  • سرفه
  • سوزش گلو
  • آبریزش بینی یا بینی گرفته
  • درد بدن یا عضلات
  • سردرد
  • خستگی
  • اسهال
  • استفراغ

آن چه که باید به آن توجه داشته باشیم این است که در تشخیص آنفولانزا ، تب برای تمام بیماران مبتلا به آنفولانزا اتفاق می افتد اما اسهال و استفراغ معمولا در کودکان بیشتر دیده می شود.

در تشخیص آنفولانزا علاوه بر موارد بالا به چند علائم دیگر باید توجه داشت:

  • مشکل در تنفس یا تنفس تند
  • لب ها یا صورت کبود
  • درد سینه
  • درد عضلانی شدید ( کودکان در این شرایط از راه رفتن دست می کشند )
  • کم آبی ( ادرار نکردن به مدت 8 ساعت، دهان خشک، گریه بدون اشک )
  • حمله
  • تب بالای 104 فارنهایت
  • هرگونه تب در کودکان زیر 12 ماه
  • تشدید بیماری های مزمن

آزمایش تشخیص انفولانزا

تست های تشخیص انفولانزا

امروزه جهت تشخیص آنفولانزا تست ها و آزمایش های مختلفی وجود دارد که بر اساس امکانات و نسبت به شرایط موجود ممکن است یک روش اتخاذ و انجام شود. روش های تشخیص آنفولانزا به صورت غیر اختصاصی و اختصاصی می باشد که در ادامه به توضیح انواع این روش ها می پردازیم:

روش های غیر اختصاصی جهت غربالگری آنفولانزا

آزمایش CBC

برای شمارش سلول های خونی استفاده می شود. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله آزمایش CBC مراجعه فرمایید). این تست جهت تشخیص عفونت و کم خونی، مشکلات انعقادی و غیره ممکن است درخواست شود. در افرادی که در حالت کلی به یک عفونت ویروسی مبتلا هستند، مقادیر لنفوسیت های آن ها کاهش پیدا می کند که می تواند نشانه ای از ابتلا به بیماری باشد. البته توجه داشته باشید این تست به تنهایی جهت تشخیص کافی نیست.

آزمایش CRP

پروتئین واکنشی C انسانی (CRP)، یک پروتئین پنج پار (پنتامری) حلقوی است که طی التهاب، توسط کبد ساخته شده و چند ساعت پس از آسیب بافتی، شروع عفونت و دیگر علل التهاب به گردش خون آزاد می شود. جواب این تست ممکن است به صورت کیفی که در افراد مبتلا به ویروس آنفولانزا با یک مثبت یا دو مثبت و حتی در مواردی سه مثبت گزارش می شود یا کمی که با عدد مشخص می شود. گزارش جواب آزمایش با یک عدد بالاتر از محدوده نرمال نشان گر وجود عامل عفونت در بدن می باشد.

آزمایش ESR

سدیمانتاسیون که به آن سرعت رسوب گلبول قرمز «ESR» یا به زبان ساده تر Sed Rate می گویند، یک نوع آزمایش خون در منزل است که میزان فعالیت التهابی را در خون نشان می دهد. تست Sed Rate تنها ابزار تشخیصی پایه نیست، اما ممکن است در فرآیند تشخیص یا نظارت بر پیشرفت یک بیماری التهابی به پزشک کمک کند. مقادیر بالای ESR نیز به همراه علائم و سایر تست ها می تواند نشانگر ابتلا به آنفولانزا باشد.

آزمایش تشخیص انفولانزا

آزمایش HI

آزمایش HI یا ممانعت از هماگلوتیناسیون روش دیگر در غربالگری آنفولانزا کاربرد دارد. تست ممانعت از آگلوتیناسیون آزمایشی است كه در آن آنتی بادی یا آنتی ژن به وسیله ممانعت از آگلوتیناسیون گلبول قرمز مشخص می شود و بسیاری از ویروسها قادر به آگلوتیناسیون گلبول‌های قرمز خون گونه ‏های مختلف حیوانات هستند و از واكنش مذكور برای گونه عفونت‌زا و بیماری‌زا توسط آنتی سرم اختصاصی می‏توان ممانعت به عمل آورد.

آزمایش‌های ممانعت از آگلوتنیامسیون اهمیت زیادی در ویروس‏شناسی تشخیصی دارند زیرا این قبیل آزمایش‌ها بسیار اختصاصی بوده و می‏توان از آنها تنها برای تشخیص ویروس‌هائی كه به تازگی جداشده‏ اند بلكه برای مشخص كردن مقادیر آنتی بادی در مقابل گونه ‏های مختلف ویروس، گونه های فرعی و حتی تغییرات برخی از ویروس‌های هماگلوتینه كننده نیز استفاده نموده. البته آزمایش ممانعت از آگلوتیناسیون دارای ضعف‌هائی نیز می‏باشد چرا كه سرم ‌های انسانی و حیوانی كه در این آزمایش استفاده می‏شوند ممكن است دارای بازدارنده‏ های غیر اختصاصی هماگلوتیناسیون باشند.

ماهیت این ممانعت كننده‏ ها برای ویروس‌های مختلف و نیز گونه‏ های مختلف حیوانات فرق كرده و حضور آنها ممكن است مشكلاتی را در تفسیر یافته‏ های سرولوژیكی اضافه نماید زیرا امكان این مسأله وجود دارد كه از هماگلوتیناسیون در رقت‌های بسیار بالاتری كه آنتی بادی اختصاصی دارا می‏باشند جلوگیری به عمل آورد.

آزمایش CF

تست CF یا ثبوت کمپلمان جهت تشخیص آنفولانزا و غربالگری آن کاربرد دارد. یک روش سریع ثبوت کمپلمان برای تشخیص انفولانزا که در آن حرکت ملایم (چرخش 150 تا 180 دور در دقیقه) شرح داده شده است. – در این روش لوله های ته تخت که در هر یک یک مروارید بلوری برای خوب بهم در آمیختن آنتی ژن و رآژین است بکار می رود و دو کلیه حجم آزمایش نیم سانتیمتر مکعب و کمپلمان دو بار هر دفعه ده دقیقه در حرارت 35 درجه بطور ملایم چرخانده می شود. بنابراین کمپلمان تغییر محسوس در جریان آزمایش پیدا نمیکند. ورآژین سریع و یکنواخت بر آنتی ژن می چسبد.

تست NT

آزمایش NT یا نوترالیزاسیون جهت تشخیص انفولانزا کاردبرد دارد

روش های اختصاصی تشخیص آنفولانزا

روش جدا سازی ویروس آنفولانزا و کشت آن

جهت تشخیص آنفولانزا روش استاندارد در جداسازی ویروس، تلقیح نمونه حاصل از شست و شوی حلق یا بینی به فضای آلانتوئیک یا آمنیوتیک تخم‌ مرغ‌ های جنین‌ دار است و برای تایید وجود ویروس و تکثیر آن در این سیستم از هماگلوتیناسیون استفاده می‌ شود. همچنین برای جداسازی ویروس می‌توان از کشت‌ های سلولی استفاده کرد و تکثیر آن را به واسطه تست همادسورپشن یا ایمونوفلورسانس با آنتی‌بادی اختصاصی تایید کرد. پس از جداسازی با روش ‌های گفته شده، می‌توان ویروس را با استفاده از آنتی‌ سرم‌ های اختصاصی تعیین تیپ کرد.

آزمایش الایزا جهت تشخیص آنفولانزا

جهت تشخیص آنفولانزا ممکن است آزمایش الایزا اتخاذ شود. این روش آزمایش یک روش نسبتا جدیدی است که در چند قرن اخیر برای شناسایی آنتی بادی علیه عفونت یا برای جست و جوی آنتی ژن عامل عفونت کاربرد دارد. اگر عامل عفونی آنفولانزا که ویروس است وارد بدن شود ، باید علیه آن در بدن آنتی بادی تولید و وارد خون شود. با شناسایی این آنتی بادی در آزمایش خون می تواند به وجود آنفولانزا در یک فرد پی برد.

آزمایش ایمونوفلورسانس

روش دیگر برای تشخیص آنفولانزا ایمونوفلورسانس می باشد. ایمونوفلورسانس روشی برای جستجوی یک آنتی ژن یا یک آنتی بادی و تعیین موقعیت آن ها در یک برش بافتی یا سلول است . این روش برای جستجوی آنتی بادی ها واتو آنتی بادی ها در برابر عوامل عفونی، آنتی ژن های سلولی و بافتی استفاده می گردد. ایمونوفلورسانس به دو روش مستقیم و غیر مستقیم انجام می شود. هر دو روش مستقیم (Direct immunofluorescense) و غیر مستقیم (Indirect immunofluorescense) برپایه اتصال اختصاصی آنتی ژن – آنتی بادی استوار است.

در ایمونوفلورسانس مستقیم تنها از یک آنتی بادی که به مواد فلوروسنت متصل شده است، استفاده می گردد و در روش ایمونوفلورسانس غیر مستقیم از دو آنتی بادی استفاده می شود که آنتی بادی ثانویه به مواد فلوروسنت اتصال یافته است. در ایمونو فلورسانس مستقیم که بر روی بافت بیوپسی شده انجام می گردد، حصور کلاس های مختلف آنتی بادی مانند IgG ، IgM و IgA و نیز اجزای کمپلمان (مانند C3،C4) جستجو می گردند ولی در ایمونوفلورسانس غیرمستقیم نمونه سرم بیمار جهت بررسی حضور یا عدم حضور (و هم چنین تیتراسیون) آنتی بادی ها و اتو آنتی بادی ها استفاده می گردد.

در روش ایمونوفلورسانس غیر مستقیم، سلولها یا بافت های گوناگون به عنوان آنتی ژن روی سطح اسلایدها پوشاندهشده اند، سرم بیمار روی چاهک های ایجاد شده روی این اسلایدها اضافه شده و بعد از طی انکوباسیون لازم و شستشو، آنتی بادی ضد آنتی بادی انسانی نشاندار با مواد فلورسنت مانند FITC اضافه می شود. در کنار سرم بیمار روی هر اسلاید یک کنترل منفی و یک کنترل مثبت نیز قرار داده می شود.

در صورت وجود این آنتی بادیدر سرم فرد به آنتی ژن موجود در اسلاید متصل شده و سپس این کمپلکس توسط آنتی بادی ثانویه کنژوگه با ماده فلوروسنت شناسایی شده که با میکروسکوپ فلوروسنت قابل مشاهده می باشد. با بررسی نمونه ها زیر میکروسکوپ فلورسنت و مقایسه الگوی فلورسنتی با الگوی حاصله از کنترل منفی وکنترل مثبت و الگو های موجود در منابع علمی تیتر و الگوی آنتی بادی هایی که بر علیه آنتی ژن تولید شده اند، مشخص می نمایند.

آزمایش تشخیص انفولانزا

شناسایی ژنوم با PCR

روش RT-PCR می‌تواند در تشخیص سریع عفونت از طریق نمونه هایی تنفسی کارساز باشد. PCR بطور دستی و با قرار دادن پر زحمت و انتقال لوله‌ های آزمایش بین حمام‌ های آب دارای دمای لازم ، به وجود آمد. امروزه دستگاه هایی بطور تجارتی تهیه می‌شوند که در آنها جایگاه های لوله‌ ای با بلوک فلزی حرارت پذیر تعبیه شده است و قابل برنامه ریزی برای تغییر سریع بین دما های لازم است. π چرخه PCR ، DNAی مورد نظر را 2π بار تکثیر می‌کند. در گذشته معمولا از روش های شیمیایی برای تولید قطعات نوکلئوتیدی استفاده می‌کردند، اما این روش ها پر زحمت بوده و نیاز به مدت زمان طولانی داشتند از سال 1980 به بعد عمدتا از روش PCR در آزمایشگاههای زیست شناسی مولکولی استفاده می‌ شود.

تست های رپید تشخیص آنفولانزا

تست سریع تشخیص آنفولانزا (RIDT) یک تست سریع است که از طریق شناسایی آنتی‌ژن نوکلئو پروتئین ویروسی آنفلوانزا، ابتلای فرد را به آنفولانزای رایج مشخص می‌کند. RIDTهای تجاری موجود در مدت ۳۰ دقیقه نتیجه را مشخص می‌کنند. این نتایج را می‌توان با تغییر رنگ یا سایر سیگنال‌ های بصری مشاهده کرد. برای پزشکان، RIDTها به عنوان یک تست خط اول عمل می‌کنند که با آزمایش‌ های تشخیصی سنتی قابل تأیید است (به خصوص اگر منفی باشد). RIDTها همچنین به پزشکان این امکان را می‌دهند که سریعاً درمان ضد ویروسی را در جمعیت پرخطر آغاز کنند، تدابیر مؤثر کنترل عفونت را تدوین کرده و تصمیمات آگاهانه ای را در مورد تحقیقات تشخیصی اتخاذ کنند.

آزمایش تشخیص انفولانزا

تشخیص انفولانزا از شبه آنفولانزا

تشخیص آنفولانزا از بیماری های شبه آنفولانزا دارای اهمیت بسیار است. با این علائم خاص در بدن ما گاهی باعث می شود تصور کنیم که دچار بیماری آنفولانزا شده ایم. اما اگر پزشک “بیماری شبه آنفولانزا” را تشخیص دهد چه میکنید؟

بیماری شبه آنفولانزا می تواند یک واژه گیج کننده باشد. بنابراین راستینه در این مقاله به اختلاف بین این دو بیماری و تشخیص آن ها و علائم این دو بیماری می پردازد. تفاوت بین بیماری های آنفولانزا و شبه آنفولانزا چیست؟ توجه داشته باشید که تشخیص بیماری شبه آنفولانزا می تواند به این معنی باشد که پزشک شما فکر می کند که شما آنفولانزا دارید اما هیچ مشخصه ای در انجام آزمایش رسمی آنفولانزا مشاهده نمی کند و بیماری شبه آنفولانزا زمانی تشخیص داده می شود که پزشکان مطمئن نیستند که چه ویروسی در ایجاد علائم و نشانه های سرماخوردگی شدید نقش دارد و چندین ویروس تنفسی دیگر می توانند تشخیص آنفولانزا را دشوارتر سازند. افتراق انفولانزا از سایر بیماریی ها بر اساس علائم و تست های آزمایشگاهی در درمان بسیار حایز اهمیت می باشد.

اگر شما نیز مایل به انجام آزمایش های تشخیص آنفولانزا می باشید و به دنبال انجام آزمایش در منزل و یا کار خود هستید، انجام آزمایش های آنلاین در شرایط اکنون (بخصوص تست کرونا) بهترین گزینه و انتخاب برای نمونه گیری و انجام آزمایش ها بی دغدغه می باشد. تمامی مراحل آزمایش در آزمایشگاه آنی آزما از پذیرش تا نمونه گیری و جواب دهی به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام می پذیرد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

یک دیدگاه در چگونه می توان آنفولانزا را تشخیص داد؟

  1. پینگ بک: عوارض قلبی کرونا - آزمایش آنلاین آنی آزما- نمونه گیری خون در منزل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.