چرا به سردرد میگرنی مبتلا می شویم؟

سردرد میگرنی چیست و چه علائمی دارد؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

سردرد از هر نوعی که باشد، اذیت کننده است. حتی یک سردرد کوچک می تواند تمام امور کاری و زندگی ما را مختل کند چون نمی توانیم در این شرایط، کاری انجام دهیم. اکنون تصور کنید که فرد مبتلا به میگرن، چه شرایط سختی دارد. یکی از مهمترین علائم میگرن، سردردهای میگرنی است. در این صورت فرد باید سریعا به محل تاریک و آرام برود تا شدت سردرد کاهش یابد. کسی که به این عارضه مبتلا شده است باید همیشه تحت نظر متخصص باشد چرا که زندگی کردن بدون درمان میگرن، واقعا سخت خواهد شد. لازم است در ابتدا بدانید سردرد میگرنی چیست تا بعد از اطمینان، به متخصص مراجعه نموده و درمان را شروع کنید.ـ

سردرد میگرنی یکی از انواع سردرد ها می باشد. اما گاهی به اشتباه افراد به سردرد های خیلی شدید سردرد میگرنی می گویند. سردرد میگرنی نتیجه تغییرات فیزیولوژیک خاصی است که درون مغز اتفاق می‌افتد و منجر به درد مشخصی شده و با علائم خاصی همراه می‌شود. سردرد میگرنی اغلب به شکل درد ضربان‌ دار توصیف می ‌شوند که معمولا یک طرفه هستند گرچه ممکن است افراد میگرن را به شکل دو طرفه نیز احساس کند. در زنان و حتی دختر بچه ها احتمال ابتلا به این بیماری تقریبا سه برابر مردان است.

سردرد میگرنی چیست و چه علائمی دارد؟

گاهی سردرد های میگرنی به حدی شدید می باشد که فرد را انجام کار های روزمره باز می دارد و زندگی فرد را مختل می سازد. در این مقاله ما قصد داریم به سردرد میگرنی ، عامل ایجاد آن و علائم این بیماری بپردازیم:

سردرد میگرنی

سردرد میگرنی یکی از انواع سردرد بسیار شدید در افراد است. گاهی این نوع سردرد ها با سردرد های تنشی اشتباه گرفته می شود ولی در افرادی که دچار سردردهای میگرنی هستند، درد ضربان دار و عمیق مشاهده می شود در حالیکه سردرد تنشی با فشار به سر یا اطراف گردن همراه است.

موقعیت ایجاد درد در سردردهای میگرنی، در پشت سر و یا نزدیک به چشم و در یک طرف سر است در حالی که در سردردهای تنشی وجود درد در سراسر پیشانی و سر و یا در گردن گزارش می شود. برای درک بهتر سردرد میگرنی و تفاوت ان با سایر سردرد ها به ادامه همین مقاله در ارتباط با علائم سردرد های میگرنی مراجعه کنید.

سردرد میگرنی چیست و چه علائمی دارد؟

عوامل ایجاد کننده سردرد میگرنی

سردرد میگرنی یکی از مشکلاتی هست که ممکن است بسبار آن را شنیده باشید و حتی شاید به ان مبتلا باشید ولی آن چه که باید در این ارتباط بدانید برخلاف تلاش های بسیار متخصصان علم مغز و اعصاب هنوز علت این بیماری به طور دقیق مشخص نشده است‌. اما احتمالا علت آن نوسان برخی نوروترنسمیتر ها ( مواد شیمیایی که پیام‌ها را بین سلول‌ های مغزی منتقل می‌کنند.) باشد، این تغییرات می‌تواند افراد را نسبت به سردرد میگرنی مستعد کند. البته اگر چه علت اصلی این بیماری ناشناخته است،

به نظر می‌رسد ژنتیک و عوامل محیطی در بروز میگرن موثر هستند. از دیگر علل میگرن می ‌توان به عدم تعادل مواد شیمیایی در مغز، از جمله سروتونین که به تنظیم درد در سیستم عصبی کمک می‌کند، اشاره کرد. همچنین یکی از فراگیرترین این نظریات، علت اصلی ایجاد حملات میگرنی را مربوط به سرخرگ تمپورال می داند. این سرخرگ در خارج از جمجمه و زیر گیجگاه قرار دارد و در پاسخ به برخی تحریکات مانند استرس و مصرف کافئین قطر آن دچار تغییر می شود. در ادامه به چند عامل مهم که تا به حال برای سردرد های میگرنی شناخته شده است ، می پردازیم:

ژنتیک از عوامل ایجاد کننده سردرد میگرنی

ژنتیک عامل مهم در تعیین سردرد میگرنی و حتی بیماری های مربوط به مغز و اعصاب دیگر است.اگر پدر ، مادر و حتی هر کدام از سایر اعضای خانواده و اقوام نزدیکتان مبتلا به میگرن باشد، احتمال این که شما حامل ژن های تعیین کننده میگرن باشید و به این بیماری مبتلا شوید بسیار بالاست.

سن از عوامل ایجاد کننده سردرد میگرنی

اگر چه سرد میگرنی در هر سنی ممکن است رخ دهد و مشاهده یک سردرد میگرنی در یه فرد ۵ ساله نیز جای تعجب ندارد ولی معمولا این نوع سردرد ها در سنین بالاتر و بعد از بلوغ رخ می دهد.

جنسیت از عوامل ایجاد کننده سردرد میگرنی

هنوز به درستی علت آن مشخص نشده است که چرا سردرد های میگرنی در زنان سه برابر مردان است ولی آمار این را برای ما ثابت کرده است.

تعییرات هورمونی

زنان در طول یک ماه تعییرات هورمونی را تجربه می کنند و حتی گاهی زنان در دوران یائسگی تعییرات شدیدی را حس می کنند. اگر شما دچار سردرد های میگرنی باشید شاید کاملا حس کرده اید که این نوع سردرد ها درست قبل یا بعد از آغاز دوران قاعدگی شما رخ می دهد که علت آن را بسیاری از دانشمندان تغییرات هورمونی می دانند. البته داروهای ضد بارداری نیز با به هم زدن تعادل هورمون ها نقش مهمی در بروز میگرن می توانند داشته باشند.

استرس و فشار های عصبی

شاید شنیده و حتی به وضوح دیده باشید که فردی پس از یک فشار عصبی دچار استرس و سردرد میگرنی شده باشد. استرس در محل کار یا خانه می‌تواند از علل این بیماری باشد. تغییرات در محیط، تغییر آب و هوا یا فشار نیز می‌تواند خطر ابتلا به میگرن را افزایش دهد.

افزودنی‌های مواد غذایی

آسپارتام شیرین‌کننده و گلوتامات که در بسیاری از غذاها یافت می‌شود ممکن است باعث میگرن شود. نوشیدنی‌های الکلی، به ویژه شراب و نوشابه‌های بسیار کافئین‌دار ممکن است باعث میگرن شود.

نورهای شدید

یک علامت مکرر میگرن حساسیت به نور است که آن را نور هراسی یا فوتوفوبیا می‌نامند. پژوهشگران در بوستون ۶۹ بیمار دچار میگرن را در معرض رنگ‌های متفاوت نور قرار دارند. آنان دریافتند که رنگ آبی سردرد را بدتر می‌کنند، اما طیف باریکی از نور سبز کم شدت به‌طور عمده‌ای حساسیت به نور را در مبتلایان به میگرن کاست. بیش از ۸۰ درصد حمله‌های میگرن همراه با حساسیت به نور هستند و با نور تشدید می‌شوند و به همین علت است که مبتلایان به میگرن برای آرامش یافتن به تاریکی پناه می‌برند و از فعالیت‌های شغلی، خانوادگی و روزانه دوری می‌جویند.

خیره شدن طولانی به صفحه گوشی و یا لپ تاپ

امروزه با رشد سریع تکنولوژی شاهد افزایش سردرد های میگرنی هستیم. برخی از افراد عامل آن را افزایش کار با موبایل ، تلوزیون، لپ تاپ می دانند.

سردرد میگرنی چیست و چه علائمی دارد؟

کمبود منیزیم

کمبود منیزیم که یک ماده معدنی ضروری است ، ممکن است هاله میگرن یا سردرد میگرنی را ایجاد کند. هاله میگرن یک اختلال بینایی است که در شروع میگرن رخ می دهد. همه کسانی که میگرن دارند هاله میگرنی را تجربه نخواهند کرد.تحقیقات نشان داده است که مکمل منیزیم می تواند در کاهش میگرن در برخی از افراد مفید باشد. قبل از شروع مصرف منیزیم ، با پزشك خود صحبت كنند ، خصوصاً اگر شرایط سلامتی دیگری داشته باشند.

کم ابی

شدت سردردهای ناشی از کم آبی بدن می‌تواند زیاد و مانند سردردهای میگرنی باشد یا خفیف و قابل‌تحمل.

اگر مایعات کافی در بدن نداشته باشید، دچار سردرد ثانویه می‌شوید. یعنی به عنوان علامتی از یک مشکل دیگر در بدن (کم‌آبی) رخ می‌دهند. بدن شما برای اینکه به‌درستی عمل کند، به آب و الکترولیت‌ها نیاز دارد. روزانه با دفع ادرار و تعریق، حجمی از آب بدن از دست می‌رود.

نوشیدنی های الکلی

الکل برای حدود یک سوم افرادی که این سردردها را تجربه می کنند، محرک است. اتانول، ماده اصلی الکل است. این ماده پس از ورود به بدن شما، به یک ماده شیمیایی تبدیل شده که منجر به میگرن می شود. اتانول یک ماده ادرارآور است، یعنی این که باعث می شود تا شما بیش از حد معمول ادرار کنید. در نتیجه، این امور، می توانند باعث میگرن شوند. بنابراین افراد دچار میگرن باید از نوشیدن الکل بپرهیزند.

پنیر

به عقیده‌ برخی از متخصصان پنیر جزو مواد غذایی ایجادکننده‌ دردهای میگرنی است. نتایج بررسی ‌های متعدد نشان می ‌دهد که آمین‌ های موجود در ترکیب برخی از پنیرها مانند «تیرامین» می ‌تواند باعث بروز میگرن و تشدید آن شود. افراد مبتلا به میگرن نسبت به پنیر حساس هستند و بهتر است از پنیرهای تخمیر شده بپرهیزند.

سیگار کشیدن

استعمال سیگار و قرار گرفتن در معرض دود ناشی از آن احتمال بروز میگرن و سردرد خوشه‌ای را تشدید می‌کند به طوری که دود سیگار موجب تحریک گیرنده‌های درد و انقباض عروق مغز شده که این امر موجب بروز سردرد و تشدید علائم آن می‌شود.

علائم و نشانه های سردرد میگرنی

برای تشخیص سردرد میگرنی مانند سایر بیماری ها علائم بالینی این بیماری در شناسایی ان بسیار مهم و حیاتی می باشد. به طور معمول سردرد های میگرنی از سه فاز پیش نشانه، اورا، فاز حمله تشکیل شده است. هر کدام از این فاز ها دارای نشانه های به خصوصی هستند که ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشد. در ادامه به برخی از نشانه های شاخص این فاز ها اشاره می کنیم:

فاز پیش نشانه

  • افسردگی
  • خستگی یا پایین بودن انرژی
  • خمیازه‌ مکرر
  • بیش‌ فعالی
  • تحریک ‌پذیری
  • سفتی گردن
  • میل شدید به غذا
  • فاز اورا (نوعی اختلالات گذرای دیداری، حسی، زبانی یا حرکتی)
  • مشکل در صحبت کردن به طور واضح
  • احساس مور مور یا سوزن سوزن شدن در صورت، بازو ها یا پاها
  • دیدن اشکال، نورها یا لکه ‌های روشن
  • از دست دادن دید به صورت موقت

فاز حمله:

  • افزایش حساسیت به نور و صدا
  • تهوع
  • سرگیجه یا احساس ضعف
  • درد یک طرف سر، سمت چپ یا راست یا جلو یا گیجگاه
  • سردرد ضربان‌دار و زق زق‌کننده
  • استفراغ

سردرد میگرنی چیست و چه علائمی دارد؟

ارتباط سردرد میگرنی با افسردگی

سردرد میگرنی اغلب در افراد مبتلا به بیماری دو قطبی و افسردگی دیده می‌شود. در هر دو، یک موقعیت ژنتیکی برای داشتن مغز فوق‌العاده تحریک‌پذیر وجود دارد. بیشتر تحقیقات نشان می‌دهد که سردردهای مستمر شدید به احتمال زیاد با افسردگی همراه است. این مسئله هنوز روشن نیست که آیا سردرد مستقیماً موجب افسردگی می‌شود یا بالعکس، اما شیوه زندگی راهی برای بهبود خلق و خو و جلوگیری از بروز میگرن خواهد گشود. روزانه ۲۰ دقیقه پیاده‌روی در خارج از منزل و خواب باکیفیت در شب باعث کاهش تحریک‌پذیری مغز می‌شود و در جلوگیری از میگرن و سایر مشکلات همراه با آن کمک می‌کند.

درمان سردرد میگرنی

برای درمان سردرد میگرنی یا هر نوع سردرد دیگری اول از هر چیزی سعی کنید عامل ایجاد کننده آن را بیابید و برطرف کنید. گاهی عامل ایجاد سردرد بسیار ساده است و بر طرف کردن آن کمک شایانی در رفع سردرد دارد. به طور مثال گاهی بستن محکم موها که معمولا در خانم ها شایع است ممکن است عامل سردرد باشد و یا گرسنگی ، بی خوابی، کم ابی نیز عامل های دیگری هستند که به آسانی می توان آن ها را از بین برد. به علاوه مسکن ها نیز می توانند در کاهش درد به فرد کمک کند‌. البته گاهی برای کاهش درد کمپرس آب گرم، کاهش نور اتاق، کنترل استرس ، استراحت و غیره توصیه می شود.

پیشگیری از سردرد میگرنی

اگر شما تا به حال دچار سردرد میگرنی شده باشید مطمئنا هرگز علاقه به تجربه دوباره آن همه درد را به هیچ وجه ندارید و دنبال یک راهکار برای پیشگیری از بازگشت دوباره آن هستید. تا سال های اخیر محققان دوری از عوامل موثر در ایجاد میگرن را به عنوان بهترین راهکار در جلوگیری از شروع این حملات می دانستند اما دوری از برخی از این عوامل در عمل ممکن نیست و همچنین این پرهیز همیشه موثر نیست.

از این روتغییر در سبک زندگی می تواند مانعی موثر در شروع این حملات باشد برای مثال خودداری از مصرف الکل، سیگار، پنیر و غیره .از موثرترین راهکارها جهت ممانعت از ایجاد حملات میگرنی می توان به داشتن الگوی منظم خواب و تغذیه، کنترل استرس، ورزش هوازی منظم، پرهیز ازاضافه وزن و عدم مصرف داروهای استروئیدی اشاره نمود. همچنین توجه داشته باشید برنامه درمانی شما به چند موارد بستگی دارد.

موارد زیر به برنامه درمانی بستگی دارد:

– سن شما

– چند بار در هفته میگرن دارید.

– نوع میگرن شما

– چقدر شدید هستند ، براساس مدت ماندگاری، چقدر درد دارند و چند بار آنها شما را از رفتن به مدرسه یا محل کار باز می دارند.

– تهوع یا استفراغ و علائم دیگر

– سایر شرایط سلامتی شما و داروهای دیگری که ممکن است مصرف کنید

– گاهی برای درمان سردرد میگرنی پزشک شما دارو تجویز می کند.

– ممکن است بتوانید با داروهای OTC تسکین پیدا کنید. اما اگر داروهای OTC موثر نباشند ، پزشک ممکن است تصمیم به تجویز داروهای دیگر بکند.

این گزینه ها بر اساس شدت میگرن شما و هر یک از دیگر شرایط سلامتی شما خواهد بود. گزینه های دارویی هم مواردی را برای پیشگیری و هم روش های درمانی در هنگام حمله شامل می شود.

سردرد میگرنی چیست و چه علائمی دارد؟

اگر شما نیز مایل به انجام آزمایش خون یا آزمایش کرونا در منزل و … می باشید و به دنبال انجام آزمایش در منزل و یا کار خود هستید، انجام آزمایش های آنلاین در شرایط اکنون بهترین گزینه و انتخاب برای نمونه گیری و انجام آزمایش ها بی دغدغه می باشد. تمامی مراحل آزمایش در آزمایشگاه آنی آزما از پذیرش تا نمونه گیری و جواب دهی به صورت آنلاین و بدون نیاز به مراجعه حضوری انجام می پذیرد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.