آزمایش کووید 19 در منزل

آزمایش کووید 19 در منزل

آزمایش کووید 19 از تست هایی می باشد که برای تشخیص کووید ۱۹ بسیار مورد توجه قرار گرفته بلشد ولی بر خلاف تصور عموم برای تشخیص بیماری کرونا و تست کرونا تنها یک روش وجود ندارد و روش کار های مختلف با هدف های ویژه طراحی و در حال انجام می باشد. برای مثال آزمایش کووید 19 که شما برای تشخیص اولیه کووید ۱۹ لازم هست انجام دهید با تست کرونا که برای پیگیری درمان، سطح ایمنی بدن علیه واکسن و غیره متفاوت است.

به طور کلی در آزمایش کووید 19 ما به دنبال شناسایی خود ویروس یا واکنش بدن علیه این ویروس هستیم. به طوری که می گوییم اگر در بدن واکنش مخصوص علیه کووید داده شود فرد مبتلا به کووید یا ایمنی لازم را کسب کرده است. آنتی بادی پروتئنی است که نشان گر واکنش بدن علیه ویروس ، باکتری، قارچ و یا هر عامل عفونی و بیگانه می باشد.

آزمایش چکاپ مردان

آنتی بادی یا همان ایمونوگلوبین کلاس های مختلف دارد که بر اساس محل آلودگی بدن و سیر مقابله ایمنی بدن متفاوت ممکن است باشد. به طوری کهigM نشانگر واکنش اولیه بدن با ویروس می باشد ولی IgG نشانگر مزمن شدن و یا بهبودی بیماریست. در ادامه این مطلب ما قصد داریم به انواع تست کرونا و کاربرد آن بپردازیم:

تست PCR کرونا

به احتمال زیاد نام تست PCR را در بین انواع آزمایش کووید 19 شنیده باشید ولی ندانید روش کار این آزمایش به چه صورت است. تمام ویروس ها دارای ماده ژنوم DNA یا RNA هستند که مسلما ویروس کووید ۱۹ نیز به همین صورت است. ماده ژنومی در واقع یک کد بندی هست که تمام اطلاعات یک ذره یا موجود در آن نهفته و رمزگذاری شده است. شناسایی آن به ما این توان را می دهد که موجود را از بقیه موجودات عالم تشخیص و شناسایی کنیم. در تست های PCR در واقع به طور کلی این ماده را شناسایی می کنیم؛ به طوری که می گوییم اگر ویروس عامل کووید ۱۹ در فردی وجود داشته باشد باید باید ماده ژنتیک آن هم قابل شناسایی باشد.

در واقع ما در آزمایش کووید 19 با روش پی سی آر ماده ژنتیک ویروس را شناسایی می کنیم و از جایی که عامل کووید ۱۹ یک بیماری تنفسی است و مجاری تنفسی را درگیر می کند، نمونه برداری آن از مجاری بینی انجام می شود‌. اما اگر بخواهیم در مورد کاربرد این تست بگوییم می توان به تشخیص ابتلا به کرونا اشاره کرد. اما نکته که باید در تست کرونا با روش پی سی آر اشاره کرد این است چون در مراحل اولیه این بیماری تعداد ویروس کم است و در نمونه گیری ممکن است وارد نشوند ممکن است در چند روز اول جواب تست ما منفی گزارش شود در حالی که به کووید ۱۹ مبتلا باشیم!

تست PCR کرونا

آزمایش آنتی بادی کرونا

علاوه بر آزمایش کووید 19 در منزل شما می توانید تست آنتی بادی کرونا برای بررسی میزان ایمنی که پس از تزریق واکسن کرونا ایجاد می شود، و همچنین برای بررسی اثربخشی تزریق واکسن کرونا استفاده می شود. آنتی‌بادی‌ها نوعی پروتئین هستند که پس از آلوده شدن بدن به یک عامل بیماری‌زا یا بعد از دریافت واکسن، توسط سیستم ایمنی بدن تولید می‌شوند. این پروتئین‌ها به سیستم ایمنی بدن افراد کمک می‌کنند تا به خوبی با عفونت‌ها مقابله کند. در نتیجه از بدن افراد در برابر ابتلای مجدد به بیماری، محافظت می‌کنند.

آزمایش آنتی بادی کرونا یکی از خدماتی است که در آزمایشگاه آنلاین آنی آزما برای راحتی بیشتر شما همشهریان عزیز و بدون نیاز به مراجعه حضوری به آزمایشگاه انجام می گیرد. در شرایطی که اوضاع روز به ‌روز وخیم‌تر می‌شود، افرادی هستند که علائم کرونا دارند ولی ترجیح می دهند به مراکز درمانی نروند؛ چون حتی اگر کرونا نداشته باشند، با رفتن به مراکز درمانی در خطر ابتلا به کرونا قرار می‌گیرند.

شرایط وخیم کنونی بهترین کار این باشد که در صورت مشاهده علائم بیماری، به‌جای مراجعه به مراکز درمانی و آزمایشگاهی، آزمایش کووید 19 در منزل را انجام دهید. به این صورت هم سلامت خود و عزیزانتان را به خطر نخواهید انداخت و هم آنکه با خودداری از حضور در مکان‌های شلوغ و پرتردد، احتمال شیوع بیشتر ویروس و بیماری را کمتر خواهید کرد. انجام تست آنتی بادی و تست انواع آنتی بادی واکسن کرونا در آنی آزما این امکان را به شما می دهد بدون آن که مجبور به خروج از قرنطینه باشید نمونه گیری در منزل یا محل کار خود انجام دهید.

تست رپید یا کاستی کرونا

تست سریع کرونا از جمله آزمایش کووید 19 می باشد که به صورت کاست می باشند. ویروس‌ های کرونا خانواده بزرگی از‌ ویروس‌ ها هستند که می ‌توانند حیوانات و انسان‌ ها را بیمار کنند. تعداد زیادی از ویروس‌ های کرونا که تا کنون شناخته‌ شده‌ اند، موجب ابتلا به طیفی از عفونت‎های دستگاه تنفسی در انسان ها می ‌شوند. که از سرما خوردگی تا ابتلا به بیماری ‌های شدید تری مثل سندروم تنفسی خاورمیانه (مرس-MERS) و سندروم تنفسی حاد (سارس-SARS) متغیر هستند. ویروس کووید ۱۹ عضو جدید این خانواده می باشد که همه دنیا را درگیر خود کرده است. با همه گیر شدن این بیماری انجام تست سریع کرونا اهمیت ویژه ای یافته است. انجام یک تشخیص سریع در پیشگیری از انتقال آن در جمعیت های مختلف می تواند پیشگیری کند.

تست سریع کرونا برای ارزیابی وضعیت ابتلا فرد با علائم مشکوک انجام می شود و انجام این تست برای فرد بدون علامت ارزش تشخیصی ندارد. همچنین این تست معمولا برای بررسی گروه افراد مشکوک که در معرض این بیماری قرار گرفته اند و دارای تعداد بالای آمار مبتلا و فوتی هستند درخواست می شود. برای مثال تصور کنید افراد یک روستا در اثر تماس با ویروس کرونا دارای آمار بالای ابتلا و فوتی در اثر کووید ۱۹ بوده اند.

برای تشخیص سریع و ارزان به جای آزمایش PCR همه افراد ، تست سریع کرونا انجام می شود سپس تنها افراد با گزارش مثبت ، آزمایش PCR را برای اطمینان انجام می دهند. به این صورت افراد سالم با هزینه کمتر، سریع تر از افراد مبتلا جدا می شوند. انجام تست PCR برای همه جمعیت هزینه بر، زمان بر و سخت می باشد.

آنتی بادی واکسن

یکی از آزمایش کووید 19 در این روزها آزمایش آنتی بادی واکسن می باشد. آنتی بادی واکسن یعنی سنجش مقدار آنتی بادی تولید شده با تزریق واکسن می باشد. آنتی بادی پروتئین های دفاعی بدن است که به طور اختصاصی علیه یک میکروب اعم از باکتری، ویروس، قارچ، انگل و غیره تولید و ترشح می شود. این پروتئین ها به سطح میکروب می چسبنند و از عملکرد آن ها در بدن جلوگیری می کنند. به همین دلیل هدف اکثر واکسن ها تولید آنتی بادی می باشد.

آنتی بادی ها انواع مختلف دارد که IgM نشانگر شروع عفونت ولی IgG نشان دهنده مزمن شدن یا داشتن ایمنی بدن می باشد. برای بررسی میزان محافظت واکسن علیه کرونا می توان با نمونه گیری در منزل می توانید آزمایش خود را بدون دردسر انجام دهید.

آزمایش آنتی بادی واکسن

مزایای آزمایش کرونا در منزل

آزمایش کووید 19 یک روش آسان و کاربردی جهت تشخیص می باشد. انجام آزمایش کووید 19 از نظر اقتصادی بسیار مقرون به صرفه است. این روز ها با افزایش ترافیک و هزینه های رفت و آمد مراجعه به یک مرکز دارای هزینه بالایی می باشد که با انجام این روش می توان در هزینه های تشخیص و درمان تا حدود زیادی صرفه جویی کرد. با مدرنیته شدن جهان امروز روز به روز جهان به سمتی سوق پیدا می کند راه های انجام کار های ضروری از جمله انجام آزمایشات می باشد. انجام آزمایش کرونا در منزل این امکان را فراهم می کند که بدون هیچ گونه دردسری آزمایش خود را انجام دهید.

زمان برای همه ما به یک مسئله بسیار مهم تبدیل شده است. به طوری که شاید ممکن است شما از انجام دادن بسیاری از کارها حتی ضروری به علت کمبود وقت صرف نظر کرده باشید ولی با انجام آزمایش در منزل می توانید علاوه بر آن که در زمان خود صرفه جویی کرده باشید این زمان را صرف خانوادتان کنید. همچنین حتی اگر قادر به مرخصی از کار خود نیستید نگران نباشید شما می توانید آزمایش خود را در محل کار خود نیز انجام دهید. انجام آزمایش کووید 19 در منزل این امکان را به شما می دهد بدون آن که مجبور به خروج از قرنطینه باشید نمونه گیری در منزل یا محل کار خود انجام دهید.

عوارض کرونا برای زنان باردار

مادران مبتلا شده خصوصا گروهی که دچار درگیری ریه می‌شوند در معرض خطر زایمان زودرس (قبل از ۳۷ هفته بارداری) و سزارین بیشتر قرار می گیرند. البته پنج علت اصلی مرگ در بین زنان ایرانی برای کلیه سنین شامل بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها، اختلالات عصبی، دیابت، بیماری‌های کلیوی و بیماری‌های مزمن تنفسی بوده که همگی از بیماری‌های غیرواگیر هستند.

با توجه به اینکه در حال حاضر اولویت سلامت در کل کشور پاندمی کرونا است و از طرف دیگر با توجه به نقشی که زنان در مدیریت سلامت خود، خانواده و در نهایت جامعه ایفا می‌کنند شعار امسال “زنان، مدیریت سلامت، مهار کرونا” انتخاب شده است. هرچند مرگ و میر و میزان بستری کووید۱۹ در بین آقایان بیشتر است، ولی عوارض روانی و اجتماعی ناشی از کووید۱۹ در بین خانم‌ها بیشتر دیده می‌شود. زنان باردار از گروه‌های در معرض خطر برای کووید هستند. بارداری احتمال ابتلا به کووید۱۹ را افزایش نمی‌دهد ولی احتمال بستری و مرگ ناشی از کووید۱۹ در بین زنان باردار بیشتر از زنان غیر باردار در گروه سنی مشابه است

. از طرف دیگر پاندمی کووید۱۹ تاثیر زیادی بر روی زندگی ما گذاشته و شرایط زندگی را پر استرس کرده است. شرایط قرنطینه، احساس تنهایی، ترس از مرگ و از دست دادن عزیزان و دسترسی مداوم به اخبار بد شرایط زندگی را پر از اضطراب و فشارهای روحی کرده است. مراقبت‌های کووید۱۹ نظیر اقدامات پیشگیری، آموزش کودکان در خانه و مراقبت از افراد مبتلا و بیمار و… فشار بیشتری بر زنان وارد می‌کند و این باعث می‌شود که عوارض روانی نظیر بی‌خوابی، افسردگی، اضطراب و یا بدتر شدن بیماری روانی قبلی در بین زنان بیشتر بروز کند.

آیا بارداری باعث افزایش احتمال ابتلا به کووید۱۹ می شود؟

بارداری باعث افزایش احتمال ابتلا به کووید۱۹ علامت‌دار یا بی علامت نمی‌شود، اما زنان باردار در مقایسه با زنان دیگر در همان گروه سنی، ممکن است دوره بالینی شدیدتری را طی کنند. به این معنی که احتمال بستری، نیاز به مراقبت‌های ویژه و نیاز به استفاده از ونتیلاتور در زنان باردار و زنانی که به تازگی زایمان کرده اند (تا ۴۲ روز پس از ختم حاملگی) و به کرونا مبتلا شده‌اند بالاتر از زنان غیر باردار در همان گروه سنی است. علاوه بر آن عواقبی نظیر زایمان زودتر از موعد (زودتر از ۳۷ هفته) در بین زنان باردار مبتلا به کووید۱۹ بالاتر از زنان باردار غیر مبتلا به این بیماری است.

مادران مبتلا شده خصوصا گروهی که دچار درگیری ریه می‌شوند در معرض خطر زایمان زودرس (قبل از ۳۷ هفته بارداری) و سزارین بیشتر قرار می گیرند. با توجه به اینکه باروری تحت تاثیر وضعیت روحی روانی است، قطعا کووید۱۹ تاثیراتی روی باروری داشته است ولی ارتباط مستقیم بین کووید۱۹ و عادت ماهانه، اگر چه به صورت تئوری مطرح شده ولی از جمله مواردی است که در سطح جهان نیاز به بررسی بیشتر دارد. میزان ابتلا در بین زنان و مردان تفاوت چندانی ندارد ولی میزان بستری، مرگ و میر و عوارض ناشی از بیماری در بین آقایان بیشتر است.

آیا بارداری باعث افزایش احتمال ابتلا به کووید۱۹ می شود؟

پنج علت اصلی مرگ در بین زنان ایرانی

پنج علت اصلی مرگ در بین زنان ایرانی برای کلیه سنین شامل بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها، اختلالات عصبی، دیابت، بیماری‌های کلیوی و بیماری‌های مزمن تنفسی بوده که همگی از بیماری‌های غیر واگیر هستند. بر اساس مطالعه بار بیماری‌ها نیز بیماری‌های قلبی عروقی، اسکلتی عضلانی و اختلالات روانی سه رتبه اول را در بین زنان دارند. طبق پیمایش عوامل خطر بیماری‌های واگیر، شیوع دیابت بر اساس قند خون ناشتا در بین زنان ۱۱.۵۵درصد بوده که در مقایسه با آقایان ۱۰ درصد بالاتر است.

با بالا رفتن سن از ۴۵ سال به بالا این میزان بالاتر می‌رود و در گروه سنی ۷۰ سال تا حد ۲۷ درصد می‌رسد. برای بیماری‌های دارای اولویت، چه واگیر و چه غیر واگیر نظام ثبت و مراقبت وجود دارد و این نظام اطلاعات را به تفکیک زن و مرد جمع آوری و اعلام می‌کند. برای سرطان‌ها نیز یک نظام جامع ثبت سرطان در کشور وجود دارد که آمار بیماری را استخراج و گزارش می‌کند.

نمونه گیری در منزل

پوکی استخوان یکی از بیماری‌های شایع در کشور

پوکی استخوان یکی از بیماری‌های شایع در کشور است. در حال حاضر از هر ۲ زن و هر ۴ مرد بالای ۵۰ سال یک نفر این بیماری را تجربه می‌کنند. ۸۰ درصد زنان ایرانی بالای ۷۵ سال به استئوپروز مبتلا هستند و در ۶۰ سالگی این عدد نزدیک به ۵۰ می رسد. نیمی از زنان بالای ۵۰ سال شکستگی استئوپروز را تجربه می‌کنند که به نظر می‌رسد این موضوع از هر پیامد سلامت دیگری بروز بیشتری داشته باشد. این بیماری به شدت کیفیت زندگی را کاهش داده و یا سبب وابستگی افراد به دیگران می‌شود و در نتیجه ناتوانی ایجاد می‌کند.

بررسی‌ها نشان داده است که ۶۴ درصد زنان ایرانی دچار کم تحرکی هستند از طرف دیگر کمبود ویتامین D نیز بسیار شایع است. سبک زندگی مانند رژیم غذایی و ورزش برای پیشگیری از پوکی استخوان ضروری است. در زمان اپیدمی کووید۱۹ برخی عوامل خطر پوکی استخوان شایع‌تر شده است. عواملی مثل کم تحرکی، تغذیه نامناسب و مصرف سیگار و الکل از عوامل مهم پوکی استخوان هستند که همه‌گیری کووید۱۹ به آن دامن می‌زند.

برای جلوگیری از پوکی استخوان باید ورزش منظم داشته باشیم. بزرگسالان ۱۹ تا ۶۴ ساله هر هفته حداقل باید ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط مانند دوچرخه‌سواری یا پیاده‌روی سریع انجام دهند. همینطور مصرف لبنیات و غذاهای سرشار از کلسیم ضروری است. تشخیص به موقع کمبود ویتامین D به خصوص در خانم‌های بالای ۵۰ سال بسیار اهمیت دارد و اگر این ویتامین در بدن افراد کم باشد، با اقدام مناسب و دریافت این ویتامین به صورت مکمل می‌توان آن را جبران کرد تا از بروز پوکی استخوان جلوگیری کرد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.