عوارض قلبی کرونا؛ ویروس کرونا چگونه به قلب آسیب وارد می کند؟

عوارض قلبی کرونا؛ ویروس کرونا چگونه به قلب آسیب وارد می کند؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

عوارض قلبی کرونا یکی از علائم جدید این بیماری می باشد. کووید ۱۹ عضو جدیدی خانواده کرونا ویروس ها می باشد که بیماری زائی آن در سال ۲۰۱۹ در انسان کشف شد. دانشمندان معتقدند که ممکن است این ویروس قبل از زمان کشف در حیواناتی مانند خفاش وجود داشت ولی به احتمال یک جهش در این ویروس باعث ایجاد سویه جدید و توانایی بیماری زائی آن در انسان شده است. با انتقال این ویروس در بدن انسان نیز دچار جهش های زیادی شده است که باعث ایجاد علائم جدیدی از آن شده است به طوری که ما شاهد علائم می باشیم که قبلا در کمتر ویروس دیگر مشاهده کرده ایم. در جدید ترین کشف درباره ویروس کرونا، پزشکان می‌ گویند این بیماری می‌ تواند موجب سکته برخی بیماران شود.

عوارض قلبی کرونا؛ ویروس کرونا چگونه به قلب آسیب وارد می کند؟

علت سکته و عوارض قلبی کرونا چیست؟

شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که علت عوارض قلبی کرونا چه چیزی می باشد؟ که در پاسخ باید گفت که طوفان های سایتوکاینی علت ایسکمی در عروق و عوارض قلبی کرونا می باشد . البته این ایسکمی ممکن است در مغز، دست ها، پاها نیز اتفاق بیفتد. سایتوکاین ها مولکول های در سیستم ایمنی هستند که نقش مهمی در سلامتی و بیماری ایفا می‌ کنند. این مولکول ها در واکنش های التهابی و عفونی، ترمیم آسیب های بافتی و مبارزه با برخی از سرطان ها نیز به بدن کمک می ‌کنند. همچنین سایتوکاین ها به بدن در مبارزه با عفونت ها کمک می‌ کنند و اثرات مثبتی بر سیستم ایمنی و واکنش های التهابی می ‌گذارند. با این وجود اگر بعضی از این مولکول ها به خوبی عمل نکنند یا بیش از حد تولید شوند؛ می ‌توانند در افراد ایجاد بیماری بکنند.

عوارض قلبی کرونا و سکته ناشی از آن به علت لخته در این نواحی می باشد به طوری که کرونا روی اغلب اندام ‌ها اثر می ‌گذارد و شانس انعقاد و لخته شدن خون در افراد مبتلا بیشتر است، لخته می ‌تواند داخل عروق مغزی اتفاق بیفتد و منجر به سکته مغزی شود، لخته می ‌تواند در داخل عروق قلبی شکل بگیرد و منجر به سکته قلبی شود یا حتی لخته در داخل عروق تغذیه ‌کننده پا اتفاق افتد و پا به سمت سیاه‌ شدگی برود، به طور کلی التهاب می‌تواند در اتمام ارگان‌ ها اتفاق بیفتد به همین جهت افراد باید تحت نظر پزشک از دارو های رقیق‌ کننده خون استفاده کنند.

اتفاقی که در عوارض قلبی کرونا نیز شاهد آن هستیم در واقع بدن برای مقابله با این ویروس شروع به تولید سایتوکاین های التهابی می کند ولی با مقاومت ویروس کووید ۱۹ بدن مجبور به تولید بیشتر از این نوع سایتوکاین ها می کند. این تولید بیشتر سایتوکاین ها باعث به راه انداختن طوفان سایتوکاینی و در نتیجه لخته شدن خون می شود. لخته شدن خون در مغز باعث سکته مغزی ، لخته شدن خون در قلب باعث ایجاد سکته قلبی می شود.

علت تپش قلب و درمان آن در عوارض قلبی کرونا

یکی دیگر از عوارض قلبی کرونا احساس تپش قلب و تیر کشیدن قلب می باشد که این علامت بیشتر در افراد درگیر کووید ۱۹ با علائم گوارشی مانند اسهال، حالت تهوع دیده می شود. علت تپش قلب در این افراد بیشتر به علت کم آبی است. افراد دچار علائم گوارشی کرونا حجم زیادی آب از دست می دهند. اسهال در این افراد به طرز عجیبی آبکی و با کررات اتفاق می افتد به طوری که در یک روز ممکن است فرد بیش از ۸ بار بیرون روی داشته باشد.

از طرفی دیگر فرد دچار بی اشتهایی کامل می شود به حدی که نوشیدن آب نیز امتناع می کند‌. این عوامل کنار هم باعث کم آبی و کاهش حجم در بدن می شود که باعث ایجاد علائمی مانند تپش قلب، تب، بی حالی، درد و حتی بی اشتهایی می شود که در اصطلاح پزشکی به تپش قلب با عامل کم آبی تاکی کاردی سینوسی می گویند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله علائم گوارشی کرونا مراجعه فرمایید)

عوارض قلبی کرونا؛ ویروس کرونا چگونه به قلب آسیب وارد می کند؟

درمان تپش قلب در عوارض قلبی کرونا در صورتی که علت آن کم آبی باشد، رفع کم آبی می باشد. خوردن مایعات کافی، سرم های خوراکی، تزریق سرم های تقویتی و مغذی در درمان بسیار کمک کننده هستند.

همچنین استفاده از سرم در فواصل مناسب باعث کاهش تب، درد عضلانی و گاهی سردرد ناشی از کم آبی می شود. ویروس‌ های بسیاری هستند که می‌ توانند قلب را درگیر کنند و عارضه به شکل نارسایی قلب خود را نشان دهد؛ یعنی یک فرد جوان مراجعه کند و بگوید من وقتی می ‌خوابم دچار تنگی نفس می‌ شوم، وقتی پیاده‌روی می‌ کنم تنگی نفس دارم و دچار ورم پا شده‌ ام و وقتی بررسی می‌ کنیم می‌ بینیم قلبی که باید کارکردش ۶۰ تا ۶۵ درصد باشد به ۲۰ تا ۲۵ درصد رسیده است و به این اختلال نارسایی قلبی می‌ گویند. در اغلب موارد داروی مناسب برای جلوگیری از عارضه لخته شدن خون در رگ ها دارو های رقیق کننده می باشد که البته این دارو ها باید تحت نظر پزشک و با توجه به سابقه و سن شما تجویز شود.

همچنین نکته ای که افراد دچار عوارض قلبی کرونا و علائم گوارشی هستند به آن توجه کنند این است که این افراد باید از خوردن مواد غذایی حاوی نشاسته و کربوهیدرات، نوشیدنی های گازدار و برخی فرآورده های لبنی مانند شیر، بستنی و پنیر، حبوبات مانند لوبیا، جوی دوسر، میوه هایی مانند آلو سیاه، سیب، هلو و گلابی و همچنین سیگار و مشروبات الکلی خودداری کنند.

عوارض قلبی کرونا در افراد با مشکلات کم خونی

تحقیقات نشان داده است که عوارض قلبی کرونا در افراد با مشکلات کم خونی بیشتر است به این صورت که افراد کم خون در درگیری کووید ۱۹ دچار تپش قلب با شدت بیشتر می شوند که علت آن حجم خون پایین در این افراد می باشد که این عامل با درگیری بدن با علائم گوارشی کرونا شدت می یابد. البته افراد کم خون با شدت بالا قبل از ابتلا به کرونا نیز ممکن ایت دچار تپش قلب و احساس درد در ناحیه سینه باشند به ویژه در زنان که کم خونی بسیار شایع می باشد این افراد در نزدیک دوران قاعدگی خود احساس تاکی کاردی می کنند.

همچنین نکته ای که باید به آن در مورد کم خونی و عوارض قلبی کرونا توجه داشت با شیوع کرونا مراجعه افراد به صورت حضوری برای انجام آزمایشات مانند کم خونی کم تر شده است که منجر به عدم تشخیص کم خونی و علت آن و در نتیجه عدم درمان صحیح شده است ولی راه حل این مسئله انجام نمونه گیری در منزل می باشد. شما بدون آن که مجبور به حضور در آزمایشگاه باشید می توانید آزمایش کرونا ، آزمایش کم خونی و هر تست لازم دیگر را در منزل انجام دخید. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله آزمایش تشخیص انواع کم خونی مراجعه فرمایید)

عوارض قلبی کرونا؛ ویروس کرونا چگونه به قلب آسیب وارد می کند؟

عوارض قلبی کرونا در افراد با درگیری ریه

علاوه بر عوارض قلبی کرونا در افراد با علائم خفیف تر مانند علائم گوارشی که باعث بروز تاکی کاردی سینوسی می شود، افراد با درگیری ریه دچار عوارض خطرناک تر قلبی به نام فیبریلاسیون دهلیزی می شوند. در حقیقت یکی از دلایل بستری افراد در موارد حاد درگیری کرونا، مانیتورینگ دقیق ریتم قلبی بیمار توسط پزشکان و اقدامات قلبی لازم در موارد اورژانسی می باشد. همچنین در افراد مبتلا به نوع شدید بیماری، تپش قلب می تواند نشانه درگیری عضله قلب (میوکاردیت) و حتی نارسایی قلبی ناشی از کرونا باشد.

فیبریلاسیون دهلیزی که از عوارض قلبی معمولا در افراد با درگیریی کرونا دیده می شود atrial fibrillation که به آن AFib AF نیز می گویند، به عنوان شایع ترین نوع از آریتمی قلب به حساب می آید. آریتمی زمانی رخ می دهد که ضربان قلب بسیار کند، بسیار تند و یا نامنظم شده باشد. زمانی که فردی با مشکل فیبریلاسیون دهلیزی مواجه باشد، ضربان نرمال در اتاقک های بالایی قلب (دهلیز های قلب) نا منظم می شود. همچنین خون به شکلی که باید جریان پیدا نمی کند و از دهلیز به سمت اتاقک های پایینی (بطن قلب) منتقل نمی شود.

همچنین آن چه که در مورد عوارض قلبی کرونا مورد توجه قرار گرفته است این می باشد که ۷۶ درصد از بیماران مورد مطالعه با مشکلات قلبی کرونا، مقدار قابل توجهی از پروتئین «تروپونین» در خونشان داشتند. این پروتئینی است که در عضلات قلب ذخیره می‌شود و تنها زمانی که عضلات آسیب می‌ بینند در خون‌ رها می‌ شود. بنابراین دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند که ناهنجاری قلبی نتیجه التهابی است که ویروس در بدن ایجاد می ‌کند. این التهاب به عضلات قلب آسیب می رساند و در شرایط وخیم‌ تر ممکن است باعث ایست قلبی و یا سکته قلبی و مغزی شود؛ چرا که وقتی قلب درست کار نکند خون لخته می‌ شود و به سرخ‌ رگ ‌هایی که خون را به مغز می‌ برد منتقل شود.

عوارض قلبی کرونا؛ ویروس کرونا چگونه به قلب آسیب وارد می کند؟

آیا عوارض قلبی کرونا دائمی می باشد؟

عوارض قلبی کرونا مانند تپش قلب که در اثر کم آبی می باشد و با رفع آن جبران می شود موقتی می باشد ولی برخی عوارض قلبی در موارد شدید کرونا مشاهده شده که ممکن است دائمی شود، اما در حال حاضر صحبت در این زمینه زود و بسیاری از موارد در این زمینه در حال تغییر است. البته عارضه ای که یک سکته قلبی در فرد مبتلا بر جای می گذارد به احتمال بالا دائمی و غیر قابل برگشت می باشد حالتی که در افراد با زمینه های دیگر قلبی در آن ها مشاهده می کنیم.

درمان عوارض قلبی کرونا در موارد حاد

همان طور که بالا اشاره کردیم عوارض قلبی کرونا به دو صورت تپش قلب در اثر کم آبی و به همراه علائم گوارشی ، و یا فیبریلاسیون دهلیزی به همراه علائم درگیری ریه می باشد. عارضه تپش قلب همان طور که مشخص است با رفع کم آبی قابل درمان می باشد ولی گاهی علائم قلبی کرونا شدیدتر بود و نیاز به درمان های دارویی و تحت نظر پزشک بودن را دارند.

خطر این بیماری برای افراد با سابقه مشکلات قلبی بیشتر است:

افراد دچار مشکلات قلبی بیشتر از سایر افراد و با شدت بیشتری دچار عوارض قلبی کرونا می شوند. برخی عوارض قلبی در موارد شدید کرونا مشاهده شده که ممکن است دائمی شود، اما در حال حاضر صحبت در این زمینه زود و بسیاری از موارد در این زمینه در حال تغییر است. البته عوارضی مانند تپش قلب در افراد مبتلا به علت کم آبی موقتی می باشد و با رفع کم آبی قابل درمان است ولی به نظر می رسد عوارضی مانند فیبریلاسیون دهلیزی که در بالا توضیح داده ایم در افراد مبتلا دائمی باشد.

بنابر گزارش‌ های مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در آمریکا، افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی، ریوی و دیابت ۶ برابر بیش از دیگران به نوع شدید ویروس کرونا و عوارض قلبی کرونا مبتلا شده و ۱۲ برابر بیش از دیگران احتمال دارد از این بیماری جان خود را از دست دهند. بنابراین در این دوران، افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی باید توجه بیشتری به سلامت‌شان کنند. آنها باید تمام پروتکل‌های بهداشتی توصیه‌شده به تمام مردم برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری را کاملا رعایت کنند. آن ها باید:

• فاصله‌ گذاری اجتماعی را رعایت کنند.

• دیگران را بغل نکرده و به کسی دست ندهند.

• تا جایی‌ که امکان دارد به بازار و البته مراکز درمانی نروند.

• از فعالیت‌ های اضطراب ‌آور پرهیز کنند و با کمک ورزش‌ هایی مانند یوگا، مدیتیشن و پیاده‌ روی در مناطقی که خلوت و عاری از جمعیت است، از اضطراب خود بکاهند.

• از عادات سالم مانند مصرف غذای مناسب، ورزش منظم و کنترل فشار خون و قند خون خود پیروی کنند.

عوارض قلبی کرونا؛ ویروس کرونا چگونه به قلب آسیب وارد می کند؟

این روز ها یکی از دغدغه های همه ما انجام آزمایش کرونا و آزمایشات چکاپ و دوره ای می باشد. افزایش احتمال ابتلا و شیوع بالای بیماری های مسری همانند کووید ۱۹، بیماری آنفولانزا، سرما خوردگی ها و غیره در مراکز درمانی و آزمایشگاه ها باعث شده است که افراد کم تر به صورت حضوری به این اماکن مراجعه فرمایند ولی توجه داشته باشید که غفلت در امر تشخیص ممکن است عوارض جبران ناپذیری را به دنبال داشته باشد.

برای جلوگیری از حضور در آزمایشگاه ، کاهش هزینه ها و صرفه جویی در زمان شما می توانید آزمایش در منزل و همچنین آزمایش کرونا در منزل را امتحان کنید. نمونه گیری در منزل آنی آزما یک روش آسان ، در دسترس می باشد که تمامی مراحل آن از پذیرش، نمونه گیری و جوابدهی در منزل و به صورت آنلاین می باشد. برای انجام این نوع آزمایش تنها لازم است که وارد صفحه اصلی پذیرش شوید و فرم لازم را پر کنید. نمونه گیری در منزل یا محل کار شما در اسرع وقت انجام می شود.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.