با تست های آنتی بادی ویروس کرونا آشنا شوید

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

کرونا به عنوان یکی از خطرناک ترین ویروس های جهان شناخته شده است. از یک سو هنوز راه درمانی و واکسن برای آن یافت نشده و از سویی دیگر به راحتی از طریق تماس با یک سطح آلوده، ویروس به بدن انسان منتقل می شود. در حال حاضر تست ها و آزمایشاتی انجام می شود که ابتلا به ویروس را با قطعیت اعلام نموده و همچنین مشخص شود آیا بعد از ابتلا، پادتن در بدن شما به اندازه کافی تولید شده است یا خیر. تست آنتی بادی ویروس کرونا با هدف شناسایی افرادی که به این ویروس آلوده شده و یا بعد از آلوده شدن، بهبود پیدا کرده اند انجام می شود. غربال کردن افراد آلوده، بهبود یافته و افرادی که هنوز سالم هستند کمک می کند تا جامعه پزشکی با دقت بیشتری بتواند آمار را اعلام نموده و تحقیقات با جدیت بیشتری پیش برود

تست های آنتی بادی ویروس کرونا، که به عنوان تست سرولوژی ویروس کرونا نیز شناخته می شود ، یک آزمایش خون است که می تواند در صورت داشتن آنتی بادی در فرد نسبت به SARS-CoV-2 ، ویروسی که باعث ایجاد کووید 19 می شود، تشخیص دهد. تست های آنتی بادی ویروس کرونا می تواند به شناسایی افرادی که ممکن است به ویروس SARS-CoV-2 آلوده شده و یا از عفونت با ویروس کرونا بهبود یافته باشند، کمک کند. در این زمان ، محققان نمی دانند که آیا وجود آنتی بادی به معنای مصونیت شما از ویروس کرونا در آینده است یا خیر. یا اگر ایمنی دارید ، چه مدت طول می کشد.

در حال حاضر بسیاری از آزمایش های آنتی بادی در حال تولید یا برای استفاده برای تشخیص آنتی بادی های SARS-CoV-2 در دسترس هستند. با این حال ، همه آزمایش های آنتی بادی که به مردم عرضه می شود ، توسط FDA ارزیابی و مجاز شناخته نشده اند و به دلیل اورژانسی بودن وضعیت و افزایش تقاضا، مجوز عرضه موقت این تست ها به بازار داده شده است.

آنتی بادی ها پروتئین های ساخته شده توسط سیستم ایمنی بدن برای مقابله با عفونت ها مانند ویروس ها هستند و ممکن است به جلوگیری از وقایع آینده توسط همان عفونت ها کمک کنند. بدنبال قرار گرفتن در معرض عفونت SARS-CoV-2 (COVID-19) ممکن است روزها یا هفته ها طول بکشد تا آنتی بادی ها در بدن ایجاد شوند و مشخص نیست که چه مدت در خون باقی می مانند.

تست های آنتی بادی ویروس کرونا به طور معمول برای تشخیص ابتلا به کرونا ایتفاده نمی شوند. این آزمایشات حتی در بیماران آلوده می تواند نتیجه آزمایش منفی را به همراه داشته باشد (به عنوان مثال اگر هنوز آنتی بادی در پاسخ به ویروس تولید نشده باشد) یا ممکن است نتایج مثبت کاذبی ایجاد کند (به عنوان مثال اگر آنتی بادی به نوع ویروس کرونا دیگر شناسایی شود) ، بنابراین نباید از شما برای ارزیابی اینکه آیا در حال حاضر آلوده هستید یا بیماری را می توانید به دیگران انتقال دهید (توانایی آلوده کردن افراد دیگر) استفاده شود.

در حال حاضر ، دو نوع آزمایش تشخیصی برای کووید 19 وجود دارد: آزمایشات مولکولی (RT-PCR) ، که مواد ژنتیکی ویروس را تشخیص می دهد و آزمایشات آنتی ژن که پروتئین های خاصی را در سطح ویروس شناسایی می کند. آزمایش های مولکولی و آنتی ژنی می تواند تشخیص دهد که آیا شما یک ویروس فعال کرونا دارید یا خیر. اگر در هر یک از تست ها جواب شما مثبت باشد، باید از دستورالعمل های CDC پیروی کنید تا از خود و دیگران محافظت کنید.

آزمایش های مولکولی و آنتی ژنی با استفاده از نمونه هایی که بیشتر از بینی و گلو و با استفاده از یک سواب بلند یا سایر نمونه های تنفسی گرفته شده است ، انجام می شود.

همه اطلاعاتی که باید در مورد تست های آنتی بادی ویروس کرونا بدانید

تفسیر نتایج تست های آنتی بادی ویروس کرونا

تفسیر نتایج تست های آنتی بادی ویروس کرونا باید توسط پزشک انجام شود و نتایج این تست ها در کنار علائم بالینی و سایر تست ها مثل اسکن ریوی و سایر آزمایش های خون عمومی مثل crp و cbc قابل تفسیر است. اما معمولا افراد پس از دریافت جواب تست های آنتی بادی ویروس کرونا خود چند سوال برای آن ها پیش می آید که در ادامه به چند نمونه از این سوالات و پاسخ آن ها اشاره می کنیم.

آزمایش آنتی بادی مثبت به چه معناست؟ پاسخ: اگر در آزمایش آنتی بادی SARS-CoV-2 نتیجه مثبت داشته باشید ، احتمالاً اخیراً یا قبلاً COVID-19 داشته اید. همچنین این احتمال وجود دارد که نتیجه مثبت اشتباه باشد ، که به عنوان یک نتیجه مثبت کاذب شناخته می شود. آزمایش های مثبت کاذب ممکن است در موارد زیر رخ دهد:

آزمایش های آنتی بادی ممکن است ویروس های کرونایی غیر از SARS-CoV-2 ، مانند مواردی که باعث سرماخوردگی می شوند ، را تشخیص دهد.هنگامی که آزمایش در جمعیتی انجام می شود که موارد زیادی از عفونت کووید 19 وجود ندارد. این نوع آزمایشات در جمعیت هایی که میزان بالاتری از عفونت دارند بهتر جواب می دهد.

آنتی بادی ها در برخی افراد می توانند در هفته ی اول شروع بیماری شناسایی شوند. عفونت های SARS-CoV-2 کمی غیرعادی هستند زیرا آنتی بادی های IgM و IgG تقریبا به طور همزمان 2 تا 3 هفته بعد از شروع بیماری، در سرم افزایش می یابند. بنابراین، شناسایی IgM بدون IgG معمول نیست. این که آنتی بادی های IGM و IgG تا چه مدت قابل شناسایی باقی می مانند، مشخص نیست. علاوه بر این، تولید آنتی بادی های خنثی کننده نیز می تواند مورد ارزیابی قرار گیرد. آنتی بادی های خنثی کننده از تکثیر ویروس در محیط برون سلولی جلوگیری کرده و همانند بسیاری از بیماری های عفونی، حضور این آنتی بادی ها با ایمنی در برابر ابتلای آینده به این عفونت، حداقل به طور موقت، در ارتباط است.

آیا آزمایش مثبت آنتی بادی به معنای مصونیت من از COVID-19 است؟

پاسخ: آزمایش مثبت آنتی بادی لزوماً به معنای مصونیت از عفونت SARS-CoV-2 نیست ، زیرا مشخص نیست که آیا داشتن آنتی بادی علیه SARS-CoV-2 از شما در برابر آلوده شدن مجدد محافظت می کند یا خیر. همچنین نشان نمی دهد که آیا می توانید افراد دیگر را با SARS-CoV-2 آلوده کنید یا خیر.

همه اطلاعاتی که باید در مورد تست های آنتی بادی ویروس کرونا بدانید

س: آزمایش آنتی بادی منفی به چه معناست؟

پاسخ: نتیجه منفی در تست های آنتی بادی ویروس کرونا به معنای عدم شناسایی آنتی بادی های ویروس در نمونه شما است. این امر می تواند به معنای:

قبلاً با COVID-19 آلوده نشده اید.

شما در گذشته COVID-19 داشته اید اما آنتی بادی قابل تشخیص ایجاد نکرده اید یا هنوز تولید نکرده اید. مشخص نیست که آیا همه افراد آلوده به یک پاسخ آنتی بادی قابل تشخیص مبتلا می شوند یا خیر.

این نتیجه ممکن است اشتباه باشد ، که به عنوان یک جواب منفی کاذب شناخته می شود. این امر زمانی اتفاق می افتد که آزمایش آنتی بادی ها را تشخیص ندهد حتی اگر شما ممکن است آنتی بادی های خاصی برای SARS-CoV-2 داشته باشید.

دلایل مختلفی وجود دارد که چرا نتایج تست های آنتی بادی ویروس کرونا منفی با اطمینان نشان نمی دهد که شما با SARS-CoV-2 عفونت ندارید یا نداشته اید. به عنوان مثال ، اگر به زودی و بلافاصله پس از آلوده شدن به SARS-CoV-2 آزمایش شوید ، آزمایش ممکن است منفی باشد ، زیرا برای بدن یک پاسخ آنتی بادی طول می کشد تا ایجاد شود. همچنین مشخص نیست که آیا سطح آنتی بادی به مرور کاهش می یابد و به سطوح غیرقابل شناسایی می رسد یا خیر.

حساسیت و ویژگی در تست های آنتی بادی ویروس کرونا به چه معناست؟

حساسیت تست های آنتی بادی ویروس کرونا توانایی آن آزمایش برای شناسایی افراد دارای آنتی بادی نسبت به SARS-CoV-2 است. این موضوع به عنوان نرخ مثبت واقعی شناخته می شود. یک آزمایش بسیار حساس ، بیشتر افرادی را که واقعاً آنتی بادی دارند ، شناسایی می کند و تعداد کمی از افراد با آنتی بادی هایی که توسط آزمایش از دست رفته اند (منفی کاذب) وجود دارد.

ویژگی توانایی تست های آنتی بادی ویروس کرونا برای شناسایی صحیح افراد بدون آنتی بادی SARS-CoV-2 است. این موضوع به عنوان نرخ منفی واقعی شناخته می شود. یک آزمایش بسیار خاص افرادی را که واقعاً آنتی بادی ندارند با تعداد کمی از افراد بدون آنتی بادی هایی که توسط این آزمایش دارای آنتی بادی هستند (مثبت کاذب) شناسایی می کند.

همه اطلاعاتی که باید در مورد تست های آنتی بادی ویروس کرونا بدانید

ارزش پیش بینی مثبت در تست های آنتی بادی ویروس کرونا به چه معناست؟

ارزش اخباری مثبت این احتمال است که افرادی که نتیجه تست های آنتی بادی ویروس کرونا مثبت دارند ، واقعاً آنتی بادی داشته باشند. مقادیر پیش بینی مثبت برای آزمایش های آنتی بادی SARS-CoV-2 تحت تأثیر میزان متداول بودن آنتی بادی های SARS-CoV-2 در جمعیت مورد آزمایش در یک زمان خاص است. مقادیر پیش بینی احتمالاتی است که با استفاده از حساسیت و ویژگی آزمون ، و فرضی در مورد درصد افراد جامعه که در آن زمان دارای آنتی بادی هستند (که در این محاسبات “شیوع” نامیده می شود) محاسبه می شود. هرچه شیوع کمتر باشد ، ارزش پیش بینی نیز کمتر است.

این بدان معنی است که آزمایش های آنتی بادی کووید 19 با ویژگی های بالا که در مناطقی با شیوع کم استفاده می شود (تعداد کمی از افراد دارای آنتی بادی SARS-CoV-2) دارای ارزش اخباری مثبت کمتر از منطقه ای با شیوع بالاتر خواهد بود.

ارزش اخباری مثبت پایین ممکن است منجر به افراد بیشتری با نتیجه مثبت کاذب شود. این امر ممکن است به این معنی باشد که حتی ممکن است افراد آنتی بادی علیه ویروس تولید نکرده باشند حتی اگر آزمایش نشان داد که آنها آنتی بادی دارند. اگر با یک نتیجه آزمایش یک مقدار پیش بینی مثبت بالا حاصل نشود ، ممکن است از دو تست برای کمک به شناسایی افرادی که ممکن است واقعاً دارای آنتی بادی SARS-CoV-2 باشند استفاده شود.

اگر در دو آزمایش از دو آزمایشگاه مختلف نتایج متفاوتی بگیرم چه کار باید انجام دهم؟ کدام یک را باور کنم؟

پاسخ: نتایج آزمایشگاه های مختلف ممکن است بسته به عوامل مختلفی از جمله دقت خود آزمایش و همچنین مدت زمان طولانی باشد که بدن شما بعد از ابتلا به ویروس کرونا ، در صورت آلوده شدن به ویروس کرونا ، باید آنتی بادی ایجاد کند. به همین دلیل و دلایل دیگر ، شما همیشه باید نتایج آزمایش خود را با ارائه دهنده خدمات بهداشتی خود بررسی کنید.

همه اطلاعاتی که باید در مورد تست های آنتی بادی ویروس کرونا بدانید

اطلاعات عملی در مورد تست های آنتی بادی ویروس کرونا

چه کسی می تواند تست های آنتی بادی ویروس کرونا انجام دهد؟

پاسخ: اگر در مورد مناسب بودن تست های آنتی بادی ویروس کرونا سوالی دارید ، با ارائه دهنده خدمات بهداشتی یا بخش های بهداشتی شهری و محلی خود صحبت کنید.

تست های آنتی بادی ویروس کرونا زیادی در دسترس است. از کجا بفهمم که به آن احتیاج دارم؟

پاسخ: با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی یا مرکز آزمایشگاه خود صحبت کنید تا بررسی کنید که آیا آزمایش آنتی بادی برای شما مناسب است یا خیر. آزمایشگاه آنی آزما با فراهم کردن امکان خونگیری و آزمایش در منزل برای شما عزیزان باعث شده تا شما دیگر برای انجام این آزمایشات به محل های شلوغ و پر ازدحام که کانون انتقال بیماری هستند، مراجعه ننمایید. برای انجام آزمایش در منزل و سایر آزمایش های خون مربوط به کرونا در منزل خود، می توانید به سایت آزمایشگاه آنی آزما مراجعه کرده و پس از انجام مراحل ثبت آزمایشات، نسبت به تعیین زمان و محل انجام آزمایش در سایت اقدام نمایید.

س: در کجا می توانم تست های آنتی بادی ویروس کرونا یا آزمایش تشخیصی انجام دهم؟

پاسخ: تست های آنتی بادی و تشخیصی با تجویز یک ارائه دهنده خدمات بهداشتی در دسترس است و ممکن است در مراکز محلی درمانی و مراکز آزمایشی در دسترس باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با ارائه دهنده خدمات بهداشتی یا اداره بهداشت محلی یا شهری خود تماس بگیرید. این مراکز به دلیل مراجعه گسترده افراد بسیار شلوغ بوده و ضمن هدر رفت هزینه و وقت شما، ممکن است جواب مناسبی نیز دریافت ننمایید. همان گونه که گفته شد، انجام آزمایش در منزل در آنی آزما می تواند کمک بزرگی برای شما باشد.

همه اطلاعاتی که باید در مورد تست های آنتی بادی ویروس کرونا بدانید

س: آیا من می توانم بدون انجام آزمایش آنتی بادی به کار خود برگردم؟

پاسخ: شرایط بازگشت به کار ممکن است توسط کارفرمای شما یا بهداشت محلی تعیین شود. از معیارهای محل کار خود برای بازگشت به کار و هر اقدامی که کارفرما برای جلوگیری یا کاهش شیوع کووید 19 در بین کارمندان و مشتریان انجام می دهد سوال نمایید. برای اکثر مراکز و کارخانجات، انجام تست کرونا  و داشتن جواب منفی یکی از اولویت های بازگشت به سر کار می باشد.

اگر شما نیز تمایل دارید تست های آنتی بادی ویروس کرونا را در منزل خود و برای تشخیص موارد ایجاد کننده آلرژی و بدون مراجعه حضوری و در معرض آلودگی قرار گرفتن انجام دهید، می توانید به سایت آنی آزما مراجعه کرده و پس از پر کردن فرم پذیرش، نسبت به انجام آزمایش در منزل با رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی اقدام خواهد شد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.