تمام نکاتی که باید در مورد آزمایش خون ویروس کرونا بدانید

تمام نکاتی که باید در مورد آزمایش خون ویروس کرونا بدانید

ثبت آزمایش

  • Date Format: YYYY slash MM slash DD

محققان امیدوار هستند که آزمایش خون ویروس کرونا به آنها در تعیین اینکه چه کسانی نسبت به این ویروس ایمن هستند، کمک کند.

پس از اینکه فردی که به عفونت ویروسی مبتلا شده بود، بهبود می یابد، سیستم ایمنی بدن او پروتئین هایی را تولید می کند که آنتی بادی نام دارد و در خون شخص برای مدتی باقی می ماند. اگر شخصی مجدداً در معرض همان ویروس قرار بگیرد، آنتی بادی ها به محل حضور ویروس هجوم می برند و از حافظه خود برای آسیب زدن به ویروس استفاده می کنند.

اما اگر شخصی آنتی بادی علیه ویروس کرونا جدید در بدن خود داشته باشد، لزوماً به معنای آن نیست که آنها دوباره به این ویروس مبتلا نمی شوند و این موضوع به ویژگی های خاص ویروس کرونا مربوط می شود.

ویروس‌ های کرونا خانواده بزرگی از‌ ویروس‌ ها هستند که می ‌توانند حیوانات و انسان‌ ها را بیمار کنند. تعداد زیادی از ویروس ‌های کرونا که تاکنون شناخته ‌شده ‌اند، موجب ابتلا به طیف گسترده ای از عفونت ‎های دستگاه تنفسی در انسان ها می ‌شوند. که از سرماخوردگی تا ابتلا به بیماری‌ های شدید تری مثل سندروم تنفسی خاورمیانه (مرس-MERS) و سندروم تنفسی حاد (سارس-SARS) متغیر هستند.

تمام نکاتی که باید در مورد آزمایش خون ویروس کرونا بدانید

ویروس کرونایی که به تازگی کشف شده است عامل ابتلا به بیماری کووید-19 است. تب، خستگی و سرفه ‌های خشک رایج ‌ترین علائم ابتلا به بیماری کووید-19 هستند. بعضی از بیماران ممکن است علائم دیگری مثل درد و کوفتگی، گرفتگی بینی، آبریزش بینی، گلو درد یا اسهال داشته باشند. این علائم معمولا خفیف هستند و شروع آن‌ ها تدریجی است. برخی از افراد مبتلا ممکن است هیچ یک از علائم بیماری را تجربه نکرده و احساس ناخوشی نکنند. بیشتر مبتلایان (حدود 80 درصد) بدون نیاز به درمان خاصی بهبود پیدا می‌کنند. این بیماری در اواخر سال 98 به صورت جهانی و همه گیر اعلام شده است.

واکسنی که به راحتی در دسترس باشد، چیزی است که ما را از این بیماری پاندمیک و جهانی رها می کند ، اما محققان می گویند تا رسیدن به آن نقطه چند ماه باید صبر کنیم. تا آن زمان ، دانستن این موضوع که چه كسی به عفونت تنفسی مبتلا است و چه كسانی قبلا به این بیماری مبتلا شده و بهبود یافته اند، کلید اصلی برای بازگشایی اقتصاد جوامع است.

برای انجام این کار، ما به دو تست مهم نیاز داریم: تست های تشخیصی ، که به ما می گوید فرد به عفونت فعال (در این حالت COVID-19) مبتلا است یا خیر و آزمایش های آنتی بادی که به ما می گوید فرد قبلا به این بیماری مبتلا شده است یا نه.

با استفاده از این آزمایش خون ویروس کرونا، مقامات بهداشت محلی می توانند ردیابی تماس افرد را انجام دهند تا مشخص شود چه کسی ممکن است در معرض خطر ابتلا به ویروس باشد و نیاز هست گروه ها یا جوامع خاصی را قرنطینه نمایند یا خیر، در حالی که سایر مناطقی که با سطوح پایین تر از احتمال ابتلا به عفونت برخوردار هستند، با رعایت برخی نکات خاص به فعالیت های عادی و روزمره خود بازگردند.

به گفته کارشناسان بهداشت ، حتی با وجود این آزمایشات جدید ، هنوز هم برخی از مسائل و موانع موجود در راه درک اینکه چه کسی از ویروس کرونا مصون است ، وجود دارد. هنوز مشخص نیست که مبتلایان به SARS-CoV-2 ، ویروسی که باعث کووید-19 می شود ، تا چه مدت می توانند این ویروس را به دیگران انتقال دهند و اگر کسی آنتی بادی بر علیه ویروس داشته باشد ، آیا به صورت کامل نسبت به عفونت مجدد با این ویروس مصون و ایمن می شود یا خیر. همچنین بین همه آزمایش های مختلف موجود در آزمایشگاه های تشخیصی ناسازگاری وجود دارد ، و کیت های آزمایش خون ویروس کرونا موجود در بازار نیاز به تأیید سازمان های مرجع دارند.

علائمی که باید مراقب آن ها بود

شایع ترین علائم گزارش شده توسط افراد مبتلا به COVID-19 شامل موارد زیر است:

تب
سرفه

خستگی

تنگی نفس

برخی از افراد ممکن است علائم دیگری نیز داشته باشند، مانند:

گلو درد

سردرد

آبریزش بینی

گرفتگی بینی

اسهال

درد عضلانی

لرز

از دست دادن حس بویایی و چشایی

علائم کووید-19 بر اساس منابع معتبر معمولاً 2 تا 14 روز پس از قرار گرفتن در معرض ویروس ظاهر می شود. برخی از افراد در مراحل اولیه عفونت تعداد کمی از آنها را نشان می دهند اما هنوز هم می توانند ویروس را به دیگران منتقل کنند. در موارد خفیف ، مراقبت در خانه و اقدامات خود قرنطینه ای ممکن است تمام موارد لازم برای بهبودی کامل و جلوگیری از انتشار ویروس به دیگران را داشته باشد. اما برخی موارد خواستار مداخلات پیچیده تر پزشکی هستند.

تمام نکاتی که باید در مورد آزمایش خون ویروس کرونا بدانید

آزمایش خون ویروس کرونا چه زمانی باید انجام شود

در صورتی که شما اخیرا با فردی که ویروس کرونا داشته در ارتباط بوده اید و یا علائم ابتلا به این ویروس را دارید، باید آزمایش خون ویروس کرونا را انجام دهید. در صورتی که احتمال می دهید، بیمار شده اید، بهتر است در خانه بمانید. برای انجام آزمایش خون ویروس کرونا در منزل خود، شما می توانید از خدمات خونگیری در منزل آزمایشگاه آنی آزما استفاده نمایید.

آزمایش خون ویروس کرونا چگونه عمل می کند؟

هنگامی که فرد در معرض یک ویروس قرار دارد ، سیستم ایمنی بدن پاسخی را می دهد که شامل چندین نوع سلول و بافت است که برای پاک کردن یک عفونت کار می کنند. آنتی بادی ها بخشی از این ترکیب هستند. آنها پروتئین هایی هستند که به قسمت خاصی از ویروس به نام آنتی ژن متصل می شوند. این عمل به طور معمول ویروس را خنثی یا غیر فعال می کند. پس از پاکسازی عفونت، آنتی بادی ها همچنان در خون وجود دارند.

اگر شخصی مجدداً در معرض همان ویروس قرار بگیرد ، آنتی بادی ها به محل قرار گرفتن ویروس هجوم می برند و از حافظه خود برای آسیب زدن به ویروس استفاده می کنند. آزمایش خون ویروس کرونا شامل گرفتن نمونه خون فرد و دیدن اینکه آیا آنتی بادی هایی وجود دارد که بر علیه ویروس کرونا تولید شده باشند یا خیر. به عنوان مثال ، اگر آنتی بادی ها به کرونا ویروس جدید متصل شوند ، این نشان می دهد که فرد دچار عفونت قبلی شده است.

در آزمایش تشخیصی، یک نمونه از بینی یا گلو فرد بیمار گرفته می شود و در این نمونه به دنبال ماده ژنتیکی ویروسی می باشند تا مشخص کند آیا شخص به طور فعال به بیماری کرونا مبتلا می باشد یا خیر. در این آزمایش نمونه گرفته شده به وسیله روشی به نام PCR که ماده ژنتیکی ویروس را بررسی می کند، آزمایش می شود و در صورت وجود ویروس در این نمونه ها، تست مثبت می شود و بیان کننده عفونت فعال در فرد می باشد.

تمام نکاتی که باید در مورد آزمایش خون ویروس کرونا بدانید

آزمایش خون ویروس کرونا همه چیز را به ما نمی گوید

آزمایش های تشخیصی و آزمایش خون ویروس کرونا تصویر کاملی را از وضعیت فرد به ما نمی دهند. آزمایشات تشخیصی به ما می گوید که فرد به COVID-19 مبتلا است یا خیر، اما به ما نمی گویند که این فرد برای چه مدتی می تواند این ویروس را انتقال داده و دیگران را آلوده کند.

آزمایش خون ویروس کرونا که آنتی بادی را اندازه گیری می کند نیز دارای مشکلاتی می باشد. فقط به این دلیل که یک فرد آنتی بادی بر علیه کووید-19 دارد، به این معنی نیست که لزوماً نسبت به این بیماری مصون و ایمن می باشد. همه آنتی بادی ها باعث جلوگیری از ابتلا به عفونت ویروسی نمی شوند. آنتی بادی ها تنها بخشی از پاسخ ایمنی بدن نسبت به ویروس هستند. ویروس های دیگری نیز وجود دارند كه پاسخ آنتی بادی به صورت کامل باعث ایمن شدن فرد نسبت به آن عفونت نمی شود.

در آزمایش خون ویروس کرونا، یک آزمایش دیگر برای تعیین اینکه آیا آنتی بادی های موجود بر ضد کرونا ویروس جدید خنثی هستند یا می توانند با اتصال به یک ویروس و غیرفعال کردن آن مانع از ابتلا فرد به بیماری شوند. آنتی بادی های خنثی کننده همیشه محافظت کننده نیستند. آنها اغلب ، اما نه همیشه ، با ایمنی ارتباط دارند ، زیرا بعضی اوقات آنها با ایمنی سلولی همکاری می کنند. همچنین حدودا تا 2 هفته طول می کشد تا بدن فرد پس از ابتلا به عفونت آنتی بادی تولید کند. آزمایشی که خیلی زود انجام شود ممکن است نتایج نادرستی به همراه داشته باشد.

کیت های آزمایش خون ویروس کرونا

همه کیت های آزمایش خون ویروس کرونا یکسان نیستند

مسئله مهم دیگر این است که همه تست های موجود برای آزمایش خون ویروس کرونا دارای کیفیت و صحت یکسان نیستند. به دلیل شیوع سریع و همه گیری ویروس کرونا در یک مدت بسیار کوتاه، و به دلیل اورژانسی بودن شرایط، سازمان های مرجع مثل FDA که وظیفه کنترل و تایید کیت های تشخیصی را بر عهده دارند اعلام کردند که به دلیل شرایط موجود، کیت های آزمایش خون ویروس کرونا می توانند بدون تاییدیه این سازمان برای تشخیص و کنترل بیماری مورد استفاده قرار گیرند. به این معنی که این سازمان قبل از عرضه این کیت ها به بازار، آن ها را آزمایش و تأیید نمی کند.

از آنجا که کیت های آزمایش خون ویروس کرونا توسط FDA مورد تأیید یا رد شدن قرار نگرفته اند، مشخص نیست که آیا همه آنها دارای کیفیت و صحت مورد انتظار هستند یا خیر.
انواع کیت های آزمایش خون ویروس کرونا می توانند انواع مختلف آنتی بادی و انواع مختلف پاسخ های ایمنی را بررسی کنند. در شرایط فعلی ، وجود کیت های بی کیفیت می تواند باعث این شود که آزمایش های غیر استاندارد انجام گرفته و نتایج غیرقابل اطمینان را به همراه داشته باشد که این می تواند به آزمایش های نادرست منجر شود. جواب های اشتباه می توانند منجر به تشخیص نادرست و اعتماد به نفس کاذب در مورد محافظت افراد از عفونت و ابتلا مجدد شود.

آزمایشگاه آنی آزما با استفاده از کیت های با کیفیت خارجی، آزمایش خون ویروس کرونا را انجام می دهد که به دلیل معتبر بودن شرکت سازنده کیت، دارای کیفیت جواب بالا و نتایج قابل اعتماد می باشد.

تمام نکاتی که باید در مورد آزمایش خون ویروس کرونا بدانید

آزمایش خون ویروس کرونا چقدر باید گسترده باشد؟

این یک سؤال میلیون دلاری است و سؤالی که مسئولان بهداشت از پاسخگویی به آن دریغ می کنند. به این دلیل که تعداد مشخصی برای تست های مورد نیاز ما وجود ندارد. کارشناسان بهداشت دوست دارند شاهد افزایش سطح تست باشند ، اما موافقند که ما ابتدا باید تست های موجود را تأیید کنیم و از صحت نتایج اطمینان حاصل کنیم. آنها همچنین باید جواب های واضح تری در رابطه با نتایج آزمون بدست بیاورند.

برای این موضوع در ابتدا باید تعیین کنیم که آیا آنتی بادی ها در برابر SARS-CoV-2 مصونیت ایجاد می کنند یا خیر. بنابراین ، ما با استفاده از این موضوع می توانیم به کسانی که مصون هستند ، اطمینان خاطر دهیم و بر کسانی که مصون نیستند ، اقدامات محافظت شخصی را تأکید کنیم.

اگر شما نیز تمایل دارید آزمایش خون ویروس کرونا را بدون مراجعه به بیمارستان و به صورت آزمایش در منزل انجام دهید، به راحتی می توانید به سایت آزمایشگاه آنی آزما مراجعه کرده و پس از ثبت درخواست خود، نسبت به انجام خونگیری در منزل اقدام نمایید. همکاران ما با رعایت پروتکل های بهداشتی و ایمنی نمونه خون شما را در کوتاه ترین زمان و در هر مکانی که شما تمایل داشته باشید، گرفته و به آزمایشگاه ارجاع می دهند. در این روش شما بدون اینکه به مراکز عفونی مثل بیمارستان مراجعه نمایید، آزمایش خون ویروس کرونا خود را انجام می دهید و جواب تست های شما با بالاترین کیفیت و در کوتاه ترین زمان در اختیار شما قرار می گیرد.

درخواست آزمایش

  • Date Format: YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.