با ویروس کووید 19 آشنا شوید

پاندمی ویروس کرونا: ویروس کووید 19 چیست؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

ما زمانی می توانیم بدن خود را نسبت به عوامل بیماری زا حفظ کنیم که در مورد هر یک و نحوه آسیب رسانی آن ها اطلاعات کافی داشته باشیم. در شرایط فعلی خطرناک ترین ویروس که کشته های زیادی به دنبال داشته است، ویروس کرونا است. متاسفانه تا زمانی که روش درمانی برای مقابله با آن کشف شود مردم باید به فاصله گذاری اجتماعی توجه داشته و بهداشت را بسیار زیاد رعایت کنند. کووید 19 از طریق آسیب به ریه ها و دستگاه گوارش، فعالیت خود را شروع می کند. بدترین حالت ممکن این است که به دستگاه تنفسی حمله کند چرا که سریعا منجر به عفونت خواهد شد. از سوی دیگر انچه باعث شده تولید واکسن و دارو برای این بیماری سخت باشد، تغییر شکل سریع ویروس است. لذا با توجه به آنچه گفته شد، عاقلانه ترین کار، داشتن شناخت کافی نسبت به ویروس و راه های مقابله با آن است.

ویروس کووید 19 (بیماری کرونا ویروس 2019) بیماری ناشی از عفونت با یک کرونا ویروس تازه ظهورکرده به نام SARS-CoV-2 (سندرم حاد تنفسی شدید کروناویروس 2) است. کرونا ویروس ها گروهی از ویروس ها است که معمولاً در حیوانات یافت می شود. این نوع ویروس بیشتر به عنوان عوامل عفونی حیوانات شناخته می شوتد و معمولا نمی توانند به طور مستقیم انسان را آلوده کنند، اما بعضی اوقات ویروس تغییر می کند (جهش می یابد) و این امر می تواند توانایی ایجاد عفونت را در انسان ها ایجاد کند. چهار کرونا ویروس در گردش با بیماری خفیف تنفسی (“سرماخوردگی“) با انتقال انسان به انسان شناخته شده است.

پاندمی ویروس کرونا: ویروس کووید 19 چیست؟

در سال 2003 ، اولین کرونا ویروس SARS، (که اکنون SARS-CoV نامیده می شود) در چین تشخیص داده شد و متعاقباً به سایر نقاط جهان گسترش یافت. این ویروس ممکن است برای اولین بار در یک خفاش شروع شده و سپس به سیویت (یک نوع پستاندار کوچک) گسترش یافت و سپس به انسان منتقل شد. بر خلاف کرونا ویروس هایی که قبلاً مشخص شده بود ، SARS-CoV برای مردم مضر تر بود. مانند ویروس کووید 19، بیماران اغلب در ابتدا با علائم تنفسی خفیف ظاهر می شوند.

برخی از آنها به طور ناگهانی بدتر می شوند و دچار سندرم حاد تنفسی می شوند که نیاز به مداخله برای بهبود تنفس بیمار دارد (مانند قرار دادن در ونتیلاتور یا دستگاه های تنفس). مرگ و میر ناشی از اولین SARS در حدود 5-10 درصد تخمین زده شد. برخلاف SARS-CoV-2 ، به نظر نمی رسید که اولین ویروس SARS به راحتی از انسان به انسان دیگر گسترش یابد و عفونت با موفقیت سرکوب شد.

در سال 2012 شیوع یک کرونا ویروس مرتبط اما حتی خطرناک تر به نام MERS-CoV (سندرم حاد تنفسی خاورمیانه ) رخ داد. در حالی که این ویروس بسیار کشنده تر (کشته شدن 1 نفر از هر 3 بیمار) و بسیار خطرناک بود ، اما به راحتی در بین انسان ها شیوع پیدا نکرد. این نوع کرونا ویروس همچنین ممکن است از خفاش ها سرچشمه گرفته باشد ، و سپس سرانجام در شترهایی پخش شود که متعاقباً عفونت را به انسانهایی که با آنها در تماس بوده اند منتقل می کرد.

آنچه کرونا ویروس فعلی و SARS را از هم جدا می کند (SARS-CoV-2) مسری بودن آن است، زیرا به راحتی از انسان به انسان دیگر یا از محیط به انسان گسترش می یابد. داده های منتشر شده نشان می دهد که ویروس کووید 19 می تواند بسته به سطح و شرایط ، ساعت ها یا حتی روزها در محل عفونی باقی بمان ، به همین دلیل ضد عفونی کردن سطوح یک توصیه کلیدی است.

به طور متوسط ، هر فرد مبتلا به ویروس کووید 19 تصور می شود كه حداقل دو یا چند نفر دیگر را آلوده كند. این میزان انتقال نسبت بالایی از عفونی بودن در نظر گرفته می شود. به عنوان مثال ، میزان عفونی بودن و مسری بودن آنفولانزای فصلی به طور معمول کمتر از 1 است.

علائم و نشانه های ابتلا به ویروس کووید 19

علائم و نشانه های مشترک ویروس کووید 19 با سایر بیماری های تنفسی از جمله آنفولانزای فصلی همپوشانی دارد. تب ، سرفه و خستگی در این بیماری رایج است. CDC درصد علائم و نشانه های مشاهده شده در بیماران مبتلا به ویروس کووید 19 را به این صورت تأیید کرده است.

تب (83-99٪)

سرفه (59-82٪)

خستگی (44-70)

از دست دادن اشتها (آنورکسیا) (40-84٪)

تنگی نفس (31-40)

تولید خلط (28-33)

درد وناراحتی عضلانی (میالژی) (11-35٪)

پاندمی ویروس کرونا: ویروس کووید 19 چیست؟

نکته مهم این است که بسیاری از مبتلایان به عفونت فعلی ممکن است بدون علائم (بدون علامت) باقی بمانند یا فقط علائم خفیفی ایجاد کنند و می تواند ویروس را به دیگران منتقل کند. آزمایش هر دو بیمار علامت دار و همچنین افراد با قرار گرفتن در معرض بیماران شناخته شده یا بسیار محتمل برای کاهش فرصت های انتقال لازم است.

انواع آزمایشات تشخیصی برای بررسی احتمال وجود ویروس کووید 19 عبارتند از:

تست مولکولی برای تشخیص ویروس کووید 19

آزمایشات مولکولی می توانند ویروس کووید 19 را شناسایی کنند

برای تأیید تشخیص ویروس کووید 19، آزمایش برای بررسی حضور ویروس ضروری است. این کار با استفاده از تکنیک های آزمایش مولکولی انجام می شود که می تواند ماده ژنتیکی ویروس (RNA) را از نمونه هایی مانند خلط یا حلق و یا بینی جدا کند. در حالی که ترشحات تنفسی به احتمال زیاد حاوی ویروس هستند ، ممکن است در سطح کافی برای تشخیص وجود نداشته باشد. نمونه خون معمولاً حاوی SARS-CoV-2 در گردش نیست ، بنابراین نمونه های جمع آوری شده توسط سواب معمولاً برای آزمایش مولکولی مورد استفاده قرار می گیرند.

به عنوان یک ویروس واقعاً جدید ، آزمایشات مختلف برای شناسایی خاص ویروس کووید 19 به سرعت لازم بود. متداول ترین نوع آزمایش مولکولی برای ویروس کووید 19 از تکنیکی بنام RT-PCR (واکنش زنجیره ای پلیمراز رونویسی معکوس) استفاده می کند. این روش می تواند میلیون ها بار مقدار کمی از مواد ژنتیکی را تقویت کند و این امکان را می دهد تا شناسایی شود. تکنیک های مرتبط شامل روشی به نام تقویت ایزوترمال است.

آزمایشگاه ها و شرکت های مختلف اکنون آزمایش مولکولی را برای ویروس کووید 19 ارائه می دهند. اکثر آزمایش ها نیاز به تجزیه و تحلیل در آزمایشگاه دارند ، هرچند که تعداد معدودی می توانند در نزدیکی بیمار (آزمایش “نقطه مراقبت”) توسط پرسنل آموزش دیده انجام شوند. در بعضی موارد ، نتایج آزمایش ممکن است چند ساعت یا چند روز طول بکشد تا نمونه منتقل شود ، RNA جدا شده و تقویت شود و نتیجه آزمایش به دست آید.

آزمایش نقاط مراقبت ممکن است سریع تر انجام شود ، اما به طور معمول می تواند فقط یک یا چند نمونه بیمار را همزمان انجام دهد. داده ها در چگونگی مقایسه روش های مختلف برای حساسیت محدود است ، بنابراین همه روش ها ممکن است به طور مساوی تشخیص ندهند.

متأسفانه محدودیت در توانایی به دست آوردن آزمایش مولکولی در هنگام نیاز همچنان یک چالش است. موانع هم کمبودهای معرف آزمایشگاهی را شامل می شوند (زیرا تولید کنندگان می کوشند تا تقاضا را ادامه دهند) و هم محدودیت هایی در سایر لوازم مانند سواب و وسایل مورد نیاز برای انتقال سواب به آزمایشگاه وجود دارد.

پاندمی ویروس کرونا: ویروس کووید 19 چیست؟

جمع آوری نمونه برای انجام آزمایش مولکولی برای ویروس کووید 19

در ابتدا ، سواب های طولانی (سواب های نازوفارنکس) که قادر به جمع آوری نمونه ای از پشت گلو بودند ، مورد استفاده قرار گرفتند اما به یک متخصص آموزش دیده پزشکی احتیاج داشتند. انواع دیگر سواب از آن زمان مورد استفاده قرار گرفته است و این مزیت را برای جمع آوری آسان تر و یا حتی با اجازه دادن به بیمار برای جمع آوری نمونه توسط خود فرد دارد.

وجود ویروس ممکن است با نوع نمونه جمع آوری شده و یا نقطه زمانی متفاوت باشد. برخی داده ها نشان می دهند که این تکنیک ها ممکن است در توانایی آنها برای دستیابی به ویروس مشابه باشند. نکته مهم ، یک نمونه جمع آوری شده ممکن است ویروس را در کلیه بیماران مبتلا به ویروس کووید 19 داشته باشد.

آیا ممکن است آزمایش مولکولی فردی که به ویروس کووید 19 مبتلا است، منفی باشد؟

نتیجه منفی در آزمایش مولکولی فردی که به عفونت فعلی با ویروس کووید 19 مبتلا است، به عنوان یک جواب منفی کاذب یا FN شناخته می شود. آزمایش های مکرر (سریالی) در بیماران مبتلا به ویروس کووید 19 نشان می دهد که جواب فرد می تواند منفی کاذب باشد (برخی از نمونه ها مثبت هستند و برخی دیگر با آزمایش مکرر در همان بیمار منفی می شود).

نتایج منفی کاذب باید در نظر گرفته شود ، به خصوص اگر بیمار بسیار علامت دار باشد و در مورد سایر بیماری های تنفسی مانند آنفولانزا قضاوت کرد. دلایل منفی کاذب شامل عدم وجود ویروس کافی در نمونه ، ذخیره نادرست نمونه و محدودیت در عملکرد آزمایش است.

در بعضی موارد ، یک قاعده احتمالی برای ویروس کووید 19 به دلیل عدم وجود آزمایش مولکولی تایید شده برای ویروس ، از نظر بالینی ساخته می شود. رویکردها شامل آزمایش بیماران مظنون به ویروس کووید 19 با سایر پانل های تست تنفسی است. اگر منفی باشد ، تشخیص احتمالی ویروس کووید 19 ممکن است تا زمانی که تشخیص آن تأیید شود ، انجام شود.

تأیید عفونت فعلی برای تشخیص در بیمار با علائم و نشانه ها و برای افرادی که به طور بالقوه در معرض آن فرد قرار دارند مهم است. اگر فردی که دارای قرار گرفتن در معرض شناخته شده است ، آزمایش مثبت داشته باشد اما هیچ علائم خفیف و متوسطی نداشته باشد ، می تواند برای محدود کردن آلودگی افراد دیگر ، قرنطینه شود. شناسایی و آزمایش افرادی که در معرض خطر شناخته شده یا مظنون به دارا بودن ویروس کووید 19 بوده و تایید شده باشند، به عنوان ردیابی تماس شناخته می شود.

این یک روش مهم برای کمک به کاهش انتشار ویروس است اما به پرسنل آموزش دیده و دسترسی کافی به آزمایش نیاز دارد. حتی بدون آزمایش ، افراد بدون علامت با انجام آزمایش تأیید شده می توانند برای محدود کردن انتقال احتمالی قرنطینه شوند. از آنجا که آزمایشات برای ویروس کووید 19 گسترده تر می شود ، ردیابی افراد ممکن است برای کمک به محدود کردن انتقال ویروس ضروری باشد.

پاندمی ویروس کرونا: ویروس کووید 19 چیست؟

آزمایش سرولوژی و تست آنتی بادی برای تشخیص ویروس کووید 19

عفونت با یک پاتوژن (“پاتو” از ریشه یونانی به معنی “بیماری” و “ژن” از ریشه یونانی به معنای “تولید کننده” است) مانند ویروس یا باکتری باعث پاسخ سیستم ایمنی بدن و تولید آنتی بادی می شود. آنتی بادی ها پروتئین های خاصی هستند که توسط سلول های ایمنی خاصی به نام سلول های B تولید می شوند. آنتی بادی ها اغلب (اما نه همیشه) می توانند به مبارزه با عفونت کمک کنند ، و آزمایش آنتی بادی ها برای شناسایی پاسخ ایمنی به یک بیماری زا خاص می تواند بسیار مفید باشد. از نمونه خون معمولاً برای شناسایی آنتی بادی استفاده می شود.

آزمایش آنتی بادی در ویروس کووید 19 باید بینش قابل توجهی را در مورد افرادی که قبلاً آلوده شده اند ، فراهم کند ، روندی که تحت عنوان نظارت شناخته می شود. این امر به ویژه برای شناسایی عفونت های بدون علامت مفید خواهد بود ، زیرا آنتی بادی در افراد بهبود یافته وجود دارد. آزمایش آنتی بادی همچنین ممکن است برای شناسایی پاسخ ایمنی به عفونت موجود مفید باشد ، اگرچه نسبت به تست های مولکولی حساسیت کمتری دارند زیرا زمان لازم برای تولید آنتی بادی ها بیشتر است.

این دوره که آزمایش آنتی بادی می تواند منفی باشد به عنوان دوره پنجره شناخته می شود. به محض شناسایی آنتی بادی ها ، گفته می شود که فرد به صورت متابولیک مبتلا شده است.غالباً یک آزمایش مولکولی می تواند وجود ویروس را در طی دوره پنجره تأیید کند. پنجره “آنتی بادی کور” با ویروس کووید 19 متغیر است و هنوز تأیید نشده است ، اما به نظر می رسد به طور متوسط 2-14 روز از شروع علائم (اما به حساسیت تست نیز بستگی دارد) می باشد. ترکیب هر دو آزمایش مولکولی و آنتی بادی ممکن است برای شناسایی عفونت و پاسخ ایمنی مفید باشد.

پاندمی ویروس کرونا: ویروس کووید 19 چیست؟

ویژگی آنتی بادی برای تشخیص ویروس کووید 19

مانند تمام آزمایشات (از جمله تست های مولکولی) ، آزمایش های آنتی بادی برای ویروس کووید 19 نیز باید از ویژگی های خوبی برخوردار باشند. ویژگی خوب در آزمایش آزمایشگاهی بدان معنی است که بعید است این تست بیماری دیگری را به جای این بیماری به صورت اشتباه تشخیص داده باشد. این امر همچنین به عنوان مثبت کاذب یا FP شناخته می شود. اگر آنتی بادی ویروس کووید 19منجر به ایمنی شود، داشتن ویژگی خوب بسیار مهم است ، بنابراین بیماران به طور نادرست به عنوان فرد ایمن شناخته نمی شوند. بدون ویژگی کافی، استراتژی برای غربالگری افراد بدون علامت برای تعیین وضعیت ایمنی مناسب نخواهد بود.

در حالی که بسیاری از آزمایشات مختلف آنتی بادی به سرعت برای SARS-CoV-2 در دسترس قرار گرفت ، تجزیه و تحلیل عدم اطمینان در عملکرد ، با نتایج مثبت کاذب ، منفی کاذب ، و متناقض به دست آمده است. FDA متعاقباً معیارهای عملکرد و نظارت آزمایش را برای آزمایش آنتی بادی برای SARS-CoV-2 تصویب کرده است. از آنجا که آزمایش آنتی بادی قابل اعتماد بسیار مهم خواهد بود ، این یک آزمایش مهم اضافی خواهد بود.

اگر شما نیز فکر می کنید که ممکن است به این بیماری مبتلا شده باشید، می توانید آزمایش ویروس کووید 19 را به صورت غیر حضوری و آزمایش در منزل انجام دهید. برای این کار فقط کافیست تا به سایت آزمایشگاه آنی آزما مراجعه کنید و پس از پر کردن فرم پذیرش، آزمایشات خود را به صورت نمونه برداری در منزل انجام دهید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.