تشخیص سریع کرونا با فناوری آزمایشگاه روی تراشه

تشخیص سریع کرونا با فناوری آزمایشگاه روی تراشه

آنچه در مورد کرونا بسیار جالب است، موضوع ابداع روش‌های تشخیص کرونا در بازه زمانی بسیار کوتاه مدت است. متخصصان به محض اینکه ویروس کرونا به دنیا معرفی گردید، در چند ماه توانستند روش‌هایی را ابداع کنند که به تشخیص سریع کرونا کمک می‌کنند. برای مثال تشخیص سریع کرونا با فناوری آزمایشگاه روی تراشه یکی از دقیق‌ترین و سریعترین راهکار‌هایی است که باعث می‌شود در طول روز بتوان افراد زیادی را تحت تست قرار داده و با دقت زیاد در مورد ابتلا یا عدم ابتلا به بیماری صحبت نمود. در این مطلب براساس آنچه که متخصصان منتشر کرده‌اند درمورد این روش آزمایشگاهی صحبت خواهیم کرد.

دستگاه تشخیص سریع کرونا

استارتاپ امگا اپتیکس قرار است دستگاه تشخیص سریع کرونا را که توسط مححققان آمریکایی ساخته شده را تجاری‌سازی کند، دستگاهی که در آن از فناوری آزمایشگاهی روی تراشه استفاده شده‌ است. در این بررسی محققان استارتاپ امگا اپتیکس (Omega Optics) مستقر در آستین نیز مشارکت داشتند، شرکتی که توسط چن تأسیس شده تا روی ساخت اجزای ادوات فوتونیک کار کنند. این پلتفرم آزمایشگاه روی تراشه که توسط محققان دانشگاه تگزاس در آستین ایجاد شده‌ است می‌تواند مقادیر کمی ویروس را در یک نمونه تشخیص دهد، یک تراشه واحد می‌تواند ده‌ها یا حتی صدها بیمار را سریع تر و با هزینه کمتری نسبت به روش‌های آزمایش فعلی آزمایش کند.

ری چن استاد دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشکده مهندسی کاکرل در این خصوص گفت: به جای اینکه مبتلایان به کرونا را به بیمارستان‌ها ببریم و در مناطق دورافتاده انجام چنین کاری امکان‌پذیر نیست، می‌توانیم بیمارستان را به خانه مردم منتقل کنیم. این تیم تحقیقاتی، نمونه اولیه‌ای از پلتفرم تشخیصی را با هدف عرضه آن به بازار ایجاد کرده است، محققان بیش از هفت سال روی این پلتفرم کار کرده‌اند و در مقاله جدیدی که در Applied Physics Review منتشر شده، روش خود را با سایر روش‌های پیشرفته آزمایشی مقایسه کردند.

چگونه از پوست در دوران کرونا محافظت کنیم؟

مزیت اصلی پلتفرم تشخیص کرونا

مزیت اصلی این پلتفرم، قابلیت حمل بودن آن است، البته محصولات تشخیصی قابل حمل دیگری نیز در بازار وجود دارد، با این حال، پلتفرم چن بیشتر شبیه به فناوری آزمایش بالینی است که به اندازه بسیار کوچکتر کاهش یافته است. سایر پلتفرم ‌های تشخیصی با سطوح مشابه دقت و حساسیت، بزرگ تر و حجیم‌تر بوده و نمی‌توان آن‌ها را از بیمارستان یا مرکز درمانی خارج کرد. این پلتفرم همچنین توانایی تشخیص دقیق نمونه‌های بسیار رقیق را که از افراد دارای مقادیر کم ویروس در بدن، استخراج می‌شود، دارد.

این موضوع برای تشخیص کرونا بسیار مهم است، زیرا بسیاری از موارد بدون علامت به دلیل عدم امکان تشخیص مقادیر کرم از بار ویروسی، از دست کادر درمان بدون تشخیص رد می‌شود. علاوه ‌بر کرونا، این سیستم توانایی تشخیص بهتر انواع مختلف سرطان را دارد، سرطان‌هایی که دارای نشانگر زیستی بوده و تشخیص آن در مراحل اولیه دشوار است. یکی از راه‌های افزایش موفقیت درمان سرطان، تشخیص زودهنگام آن است که نیاز به تشخیص دقیق و حساس دارد.

چن یکی از بنیان‌گذاران شرکت امگا اپتیکس است، استارتاپی که به رهبری مخترع این فناوری که برای تجاری‌سازی این فناوری تاسیس شده‌ است، گفت: سرطان بسیار خطرناک است زیرا در بسیاری از مواقع تشخیص نشانگر زیستی سرطان بسیار دیر انجام می‌شود، در این دستگاه شما می‌توانید نشانگر زیستی را در مراحل اولیه تشخیص دهید، زیرا ما روش جدیدی را برای افزایش برهم‌کنش بین نشانگر زیستی و نور ایجاد کردیم که کلید تشخیص است. علاوه ‌بر قابلیت حمل، تولید این سیستم ارزان است و مقیاس پذیری آن آسان است زیرا به تراشه‌های سیلیکونی متکی است، این امر هزینه‌های مصرف‌کنندگان را کاهش می‌دهد.

مزیت اصلی پلتفرم تشخیص کرونا

درخواست مجوز اضطراری برای “اولین قرص مقابله با کرونا”

این قرص، بر خلاف اغلب واکسن‌های کرونا که پروتئین ویروس را هدف می‌گیرد، آنزیم‌هایی را نشانه می‌گیرد که ویروس برای تکثیر خود استفاده می‌کند. شرکت داروسازی “مِرک” برای داروی ضد ویروسی که در آزمایشات بالینی برای مقابله با کرونا سودمند بوده از سازمان غذا و داروی آمریکا مجوز اضطراری درخواست می‌کند. داروی “مولنوپیراویر” که به شکل قرص است، اولین قرص ضد ویروسی است که نتیجه آزمایش آن برای مقابله با بیماری کرونا امیدبخش بوده است.

شرکت مرک می‌گوید که این دارو می تواند در مقابله با شدت گرفتن بیماری کرونا یا کاهش بستری شدن بیماران در بیمارستان مفید باشد. این قرص، بر خلاف اغلب واکسن‌های کرونا که پروتئین ویروس را هدف می‌گیرد، آنزیم‌هایی را نشانه می‌گیرد که ویروس برای تکثیر خود استفاده می‌کند. به گزارش بی بی سی، مرک می‌گوید این قرص باید در برابر گونه‌های جهش یافته ویروس کرونا نیز موثر باشد.

صف کشیدن کشورهای آسیایی برای سفارش قرص کرونا

در حالی که به نظر نتایج تحقیقات انجام شده روی این دارو امیدوار کننده بوده این نگرانی وجود دارد که برخی افراد از آن به عنوان جایگزینی برای واکسن استفاده کنند. در بحبوحه تلاش جهانی برای تامین میزان کافی از واکسن کووید-۱۹، بسیاری از کشورهای آسیا-اقیانوسیه در این رقابت کُند عمل کردند اما این بار کشورهای این منطقه برای سفارش داروی جدید کرونا سرعت گرفته اند. کشورهای منطقه آسیا-اقیانوسیه برای سفارش جدیدترین داروی مهار کننده کووید-۱۹ سرعت گرفته اند. این درحالیست که این قرص ضد ویروسی هنوز مجوز مصرف دریافت نکرده است.

داروی “مولنوپیراویر” که در شرکت آمریکایی “مِرک” تولید شده به عنوان تغییر دهنده بازی همه گیری کووید-۱۹ به ویژه برای افرادی معرفی شده که قادر به واکسیناسیون نیستند. شرکت داروسازی مرک به دنبال اخذ مجوز استفاده اضطراری از سازمان غذا و داروی ایالات متحده است و در صورتیکه موفق به دریافت این تاییدیه شود اولین داروی خوراکی و ضد ویروسی کروناویروس خواهد شد. گزارش ها حاکی از آن است حداقل هشت کشور در منطقه آسیا و اقیانوسیه از جمله نیوزیلند، استرالیا و کره جنوبی قراردادهایی را برای تهیه این دارو امضا کرده اند یا در حال مذاکره در این رابطه هستند. برنامه واکسیناسیون کرونا در این کشورها به نسبت کند بوده است.

به گزارش شبکه خبری سی ان ان، کارشناسان می گویند در حالی که به نظر نتایج تحقیقات انجام شده روی این دارو امیدوار کننده بوده این نگرانی وجود دارد که برخی افراد از آن به عنوان جایگزینی برای واکسن استفاده کنند در حالی که هنوز واکسن، بهترین روش محافظت در برابر بیماری است. همچنین رقابت کشورهای آسیایی برای ذخیره این دارو می تواند تکرار وضعیت سال گذشته باشد که کشورهای ثروتمند به خاطر احتکار دُزهای واکسن مورد انتقاد قرار گرفته و کشورهای کم درآمد با چالش مواجه شدند.

قرص کرونا

چه زمانی کرونا همانند سرماخوردگی می‌شود؟

هدف نهایی از تزریق واکسن کرونا این است که تعداد زیادی از جمعیت واکسینه و بار و گردش ویروس کمتر و گرفتاری‌ها به‌صورت تک‌گیری شود. ایمنی تجمیعی پس از تزریق واکسن کرونا در سطح همگانی و در جامعه باعث می‌شود بیماری از حالت اپیدمی به آندمی، یعنی مثل سرماخوردگی معمولی تبدیل شود. با تزریق واکسن یک ایمنی فردی ایجاد می‌شود و همچنین واکسن یک ایمنی به جامعه در برابر بیماری می‌دهد. ایمنی تجمیعی در سطح همگانی و در جامعه باعث می‌شود بیماری از حالت اپیدمی به آندمی، یعنی مثل سرماخوردگی معمولی تبدیل شود.

مطالعات متعدد نشان می‌دهد، کسانی که هر دو دوز واکسن را دریافت کرده‌اند، به طرز معنی‌داری میزان ابتلا به بیماری در آن‌ها کاهش پیدا می‌کند، اما این به معنی صفر مطلق شدن ابتلا نیست و افراد در تماس با بار زیاد ویروس امکان ابتلا به بیماری در آن‌ها وجود دارد، همچنین واکسن علاوه بر جلوگیری از ابتلا در شدت بیماری نیز موثر است و اگر فرد مبتلا بشود معمولا به نوع شدید مبتلا نمی‌شود. ابتلا به کرونا به هیچ وجه با تزریق واکسن رخ نمی‌دهد یا کسانی که واکسن تزریق کرده‌اند، دچار بیماری شدید یا مرگ و میر نمی‌شوند ادعای صحیحی نیست. هدف نهایی از تزریق واکسن کرونا این است که تعداد زیادی از جمعیت واکسینه و بار و گردش ویروس کمتر و گرفتاری‌ها به‌صورت تک‌گیری شود.

علائم ابتلا به کرونا در شرایط فعلی

بسیاری از اپیدمیولوژیست‌ها بروز پیک ششم را محتمل دانستند اما احتمالا با توجه به گسترش واکسیناسیون پیک ششم نسبت به پیک پنجم سبک‌تر باشد. عضو کمیته علمی کشوری کنترل و مقابله با کرونا ضمن ارائه توضیحاتی درباره شرایط فعلی کرونا در کشور تاکید کرد: در صورتیکه افراد پیش از تزریق واکسن کووید۱۹ علائمی مشابه با سرماخوردگی دارند باید از تزریق واکسن خودداری کنند. دکتر مهرناز رسولی نژاد در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به روند تدریجی کاهشی کرونا، گفت: البته در برخی شهرها که همچنان قرمز هستند نگرانی‌هایی وجود دارد اما تعداد این شهرها کاهش یافته است و وضعیت با حدود دو ماه قبل اصلا قابل مقایسه نیست. هرچند همچنان بیماران به ما مراجعه می‌کنند اما شرایط بهتر شده است.

او انجام واکسیناسیون و رعایت پروتکل‌های بهداشتی را دو بازوی اصلی کنترل کرونا دانست و ادامه داد: باید تقاضا برای تزریق واکسن از سوی مردم پیش از استفاده از ابزارهای حکومتی و منع ارائه خدمات اجتماعی به واکسن نزده‌ها و… افزایش یابد و در عین حال همچنان استفاده از ماسک را جدی گرفت. در عین حال اتخاذ تصمیماتی برای کاهش تجمعات در مجامع و وسایل نقلیه عمومی از اهمیت بالایی برخوردار است. وی افزود: بسیاری از اپیدمیولوژیست‌ها بروز پیک ششم را محتمل دانستند اما احتمالا با توجه به گسترش واکسیناسیون پیک ششم نسبت به پیک پنجم سبک‌تر باشد.

واکسیناسیون کرونا

علائم مبتلایان به کرونا در شرایط فعلی

عضو هیات علمی گروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره علائم مبتلایان به کرونا در شرایط فعلی، تصریح کرد: بیماران اکنون بیشتر با علائم سرماخوردگی مراجعه می‌کنند. تب، بدن درد و آبریزش بینی شدید از علائم فعلی است که این علائم حدود پنج ماه پیش خیلی کمتر بود. همچنان افراد چاق، کسانی که زمینه دیابت دارند، مصرف کنندگان دخانیات و بیماران زمینه‌ای فرم‌های شدیدتر بیماری را تجربه می‌کنند. نمیتوان گفت شرایط بیماران بدتر شده است اما نکته مهم این است که با کاهش مراجعات و بستری‌ها، ارائه خدمت در بیمارستان و رسیدگی به بیماران بهبود یافته است.

او با تاکید بر اهمیت تزریق واکسن کرونا، اظهارکرد: به جرات می‌توان گفت حتی کسانی که در فاصله دریافت دُز یک و دو مبتلا می‌شوند و تنها یک دُز واکسن تزریق کردند، با وجود ابتلا به کووید۱۹ شرایط خیلی بهتری نسبت به واکسن نزده‌ها دارند. این عضو کمیته علمی کشوری کنترل و مقابله با کرونا، بیان کرد: در حال حاضر از همه طیف‌ سنی مراجعه داریم. پیش‌تر افراد بالای ۵۰ و ۶۰ سال بیشتر مراجعه می‌کردند اما اکنون جوانان هم زیاد مراجعه می‌کنند.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری در جامعه زیاد است دسته‌ای از بیماران هم ممکن است در مواجهه با فرد کرونایی بدون آنکه بدانند مبتلا شده باشند اما نوع بدون علامت را تجربه کنند یا در فاصله ابتلا تا پیدایش علائم، واکسن تزریق کنند و پس از آن تازه علائم ابتلای قبلی آنها به کووید۱۹ نمایان شود. این همزمانی بروز علائم ابتلا به کرونا و تزریق واکسن به هیچ عنوان به دلیل واکسن زدن نیست بلکه پیش از تزریق هم ویروس در بدن فرد وجود داشته است. در صورتیکه افراد پیش از تزریق واکسن علائمی مشابه با سرماخوردگی دارند باید از تزریق واکسن خودداری کنند.

نمونه گیری در منزل

نمونه گیری در منزل یکی از خدمات ویژه یک آزمایشگاه

نمونه گیری در منزل یکی از خدمات ویژه یک آزمایشگاه می باشد . شاید تصور شما از انجام یک آزمایش به این صورت باشد که باید به صورت حضوری به آزمایشگاه مراجعه کرده و یک وقت نمونه گیری بگیرید. پس از انجام نمونه گیری نیز باید در یک یا دو روز آینده دوباره به آزمایشگاه مراجعه کنید تا جواب آزمایش های خود را بگیرید. حالا در کنار این موارد مشکلاتی مانند ترافیک، نبود وقت برای مرخصی گرفتن برای افراد شاغل، نبود جای پارک، آلودگی هوا، دور بودن مسیر آزمایشگاه و غیره را نیز اضافه نمایید.

انجام نمونه گیری در منزل تا حدودی می تواند در وقت و هزینه های شما صرفه جویی نماید در حالی که همه این موارد باعث می شود فرد برای انجام آزمایش های خود دچار مشکلات زیادی شود. شما با صرف یک هزینه بسیار کم و جزئی که در مقایسه با هزینه پارک ماشین در یک مرکز شلوغ برای انجام آزمایش بسیار کم و نا چیز است، می توانید کلیه آزمایش های خود را در منزل خود انجام دهید.

این روزها با شیوع کرونا یکی از مواردی که نمونه گیری در منزل انجام می شود تست کرونا در منزل می باشد. اگر علائم کرونا را در خود یا اطرافیانتان احساس کردید ، با تشخیص کرونا در منزل می توونید بدون هیچ دردسری ، نسبت به انجام آزمایش آن اقدام کنید. برای انجام آزمایش کرونا در منزل تنها کافیست وارد صفحه اصلی آنی آزما شوید. در صفحه اصلی می توانید مشخصات شخصی که قصد انجام تست کرونا را دارد را وارد کنید. همچنین آزمایشگاهی که مایل به انجام آزمایش در آن را دارید را شما انتخاب خواهید کرد. در صورت هر گونه سوال می توانید با همکاران ما در تماس باشید. پس از انتخاب محلی که قصد دارید نمونه گیری شما انجام شود می توانید پذیرش خود را تکمیل کنید.

سخن پایانی

در صورتی که تشخیص بیماری کرونا با سرعت و البته دقت بالا انجام گیرد، کمک بزرگی به سلامت جامعه خواهد شد. متأسفانه برخی از روش‌های از دقت لازم برخوردار نیستند و علی‌رغم اینکه فرد به کرونا مبتلا شده است ولی جواب تست منفی می‌شود. این موضوع واقعاً خطرناک خواهد بود چون فرد بیمار با خیال راحت از اینکه به کرونا مبتلا نیست، وارد جامعه شده و افراد زیادی را درگیر می‌کند بدون اینکه از بیماری خود به کووید 19 مطلع باشد. آزمایشگاه شبانه روزی آنی آزما نیز از این فناوری‌های جدید استقبال کرده و در راستای تشخیص سریع کرونا، تجهیزات لازم را وارد آزمایشگاه خود کرده است تا بتواند از این طریق به جامعه ایران خدمت‌رسانی کند.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.