چه کسانی در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید کرونا هستند؟

چه کسانی در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید کرونا هستند؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

برخی از افراد در صورت ابتلا به ویروس کرونا که باعث کووید 19 می شود، در معرض بیماری شدید کرونا هستند. این افراد شامل افراد 65 ساله و بالاتر، زنان باردار و افراد مبتلا به بیماری های خاص هستند. واکسن‌های کرونا (و تقویت‌کننده‌ها یا دوزهای اضافی در صورت لزوم) به ویژه برای افراد این گروه‌ها توصیه می‌شود. چرا این افراد در برابر کووید-19 آسیب پذیرتر هستند؟

آزمایش چکاپ مردان

چه کسانی در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید کرونا هستند؟

افراد پیر و مسن در معرض بیماری شدید کرونا هستند

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده (CDC)، تا نوامبر 2021، بیش از 75 درصد از مرگ و میرهای ناشی از کووید-19 در ایالات متحده در میان افراد 65 سال و بالاتر بوده است. و افراد در این گروه سنی بیش از 42٪ از کسانی را تشکیل می دهند که به دلیل بیماری شدید کرونا در بیمارستان بستری می شوند.

موارد زیر چند پاسخ برای چرایی این موضوع هستند:

  • افراد مسن بیشتر احتمال دارد که مشکلات سلامتی طولانی مدتی داشته باشند که می تواند آنها را در معرض خطر بیماری شدید کرونا قرار دهد.
  • سیستم ایمنی افراد با افزایش سن ضعیف می شود و مبارزه با عفونت ها را دشوارتر می کند.
  • بافت ریه با گذشت زمان حالت ارتجاعی کمتری پیدا می‌کند، بنابراین بیماری‌های تنفسی مانند COVID-19 نگرانی خاصی برای افراد مسن است.
  • التهاب در افراد مسن می تواند شدیدتر باشد و باعث آسیب اندام شود.

بیماری های خاص و خطر ابتلا به بیماری شدید کرونا

بیماری ریه و کووید 19

صرف نظر از سن افراد، برخی از بیماری های راه هوایی و ریوی می توانند زمینه را برای عفونت شدیدتر ویروس کرونا به دلیل زخم، التهاب یا آسیب ریه فراهم کنند. این بیماری ها شامل موارد زیر است:

  • بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)، مانند آمفیزم
  • فیبروز ریوی
  • آمبولی ریه
  • فشار خون ریوی
  • بیماری بینابینی ریه
  • دیسپلازی برونکوپولمونری
  • برونشکتازی
  • بیماری سل

چندین مطالعه تحقیقاتی احتمال بالاتر ابتلا به بیماری شدید کرونا را در میان افراد سیگاری ذکر کرده اند. یک مطالعه همچنین نشان داد افرادی که به طور منظم ویپ می‌کنند، پنج تا هفت برابر بیشتر از افرادی که این کار را انجام نمی‌دهند، برای ابتلا به ویروس کرونا مثبت می‌شوند. هم سیگاری‌های فعلی و هم مصرف‌کنندگان سیگار الکترونیکی ممکن است آسیب ریه داشته باشند که آنها را در معرض خطر بیشتری قرار دهد.

درباره کووید-۱۹، سیگار کشیدن، استعمال بخارات و محرک‌های هوا بیشتر بیاموزید. اگر هر یک از این شرایط برای شما صدق می کند، مهم است که واکسن بزنید، با پزشک خود کار کنید تا یاد بگیرید چگونه از خود محافظت کنید و اطمینان حاصل کنید که داروهای نگهدارنده و اورژانسی کافی در اختیار دارید.

بیماری ریه و کووید 19

درباره مشکلات ریوی ناشی از بیماری کرونا بیشتر بدانید

بیماری قلبی و کرونا

اگرچه کووید-19 اغلب راه‌های هوایی و ریه‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد، قلب برای هدایت اکسیژن به بافت‌های بدن کار می‌کند. هنگامی که ریه ها به دلیل بیماری بیش از حد مالیات می گیرند، قلب باید سخت تر کار کند، که برای افرادی که در حال حاضر با شرایطی مانند نارسایی قلبی، بیماری عروق کرونر یا کاردیومیوپاتی زندگی می کنند، چالش هایی ایجاد می کند.

انجمن قلب آمریکا خاطرنشان می کند که بیماری های ویروسی مشابه کرونا می تواند خطر حمله قلبی را برای افرادی که دارای پلاک در رگ های خونی هستند افزایش دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که بیماری‌های ویروسی می‌توانند احتمال شکسته شدن قطعه‌ای از پلاک پوشاننده رگ‌ها و مسدود شدن جریان خون به قلب را افزایش دهند.

سرطان، درمان سرطان و خطر بیماری شدید کرونا

افراد در هر سنی که در حال حاضر تحت درمان سرطان هستند یا اخیراً به آن مبتلا شده‌اند، در صورت ابتلا به ویروس کرونا در معرض ابتلا به بیماری شدید کرونا هستند. این امر به ویژه در مورد کسانی که مبتلا به سرطان خون مانند لوسمی هستند صادق است. درمان سرطان، مانند شیمی‌درمانی یا پیوند سلول‌های بنیادی یا مغز استخوان، می‌تواند سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف کند و ابتلا به بیماری‌های مسری مانند کرونا را آسان‌تر کند.

با انکولوژیست خود در مورد اینکه چه زمانی باید برای کرونا واکسینه شوید و در صورت انجام هر یک از این درمان ها نیاز به دریافت دوز اضافی دارید، صحبت کنید، زیرا درمان هایی که سیستم ایمنی شما را سرکوب می کنند ممکن است بر میزان محافظت واکسن ها از شما تأثیر بگذارد.

بارداری و کرونا

زنان باردار و زنانی که اخیراً زایمان کرده‌اند و مبتلا به کووید-19 شده‌اند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید، عوارض و مرگ هستند. بیماری شدید کرونا همچنین ممکن است اثرات منفی بر بارداری داشته باشد و با خطر بیشتر زایمان زودرس و مرده زایی مرتبط است. شرایط پزشکی زمینه ای مانند بیماری قلبی و بیماری ریوی می تواند خطر را برای مادر و جنین افزایش دهد. بارداری همچنین می تواند باعث ایجاد تغییراتی در سیستم ایمنی بدن شود که می تواند شما را در برابر ویروس های تنفسی آسیب پذیرتر کند.

واکسن‌های کووید-۱۹ بی‌خطر، مؤثر و برای زنان باردار توصیه می‌شود. درباره واکسیناسیون کووید-۱۹ و بارداری بیشتر بدانید.

دیابت به عنوان یک عامل خطر برای بیماری کرونا

افرادی که دیابت دارند در معرض خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند که باعث بیماری شدید کرونا می شود. دیابت نوع 1 و نوع 2 هر دو باعث افزایش قند خون می شوند. قند خون ضعیف کنترل شده می تواند بیماری های ویروسی، از جمله کووید 19 را خطرناک تر کند، احتمالاً به این دلیل که قند خون بالاتر می تواند محیطی را ایجاد کند که در آن ویروس ها احتمالاً رشد می کنند. همچنین، دیابت التهاب را افزایش می دهد و سیستم ایمنی را تضعیف می کند و به طور کلی مبارزه با بیماری را برای افراد مبتلا سخت تر می کند.

افراد مبتلا به دیابت باید به رژیم های دارویی خود پایبند باشند و تمام تلاش خود را برای کنترل قند خون خود انجام دهند. داشتن منبع کافی از داروها و ارتباط نزدیک با پزشک می تواند به آرامش شما کمک کند. همچنین، برای کووید-19 واکسن بزنید و اقداماتی را برای محافظت از خود در برابر عفونت انجام دهید.

دیابت به عنوان یک عامل خطر برای بیماری کرونا

بیماری شدید کرونا و افراد با سیستم ایمنی ضعیف (ضعف ایمنی)

چندین بیماری و درمان های پزشکی می توانند سیستم ایمنی بدن شما را تضعیف کنند و شما را در معرض خطر ابتلا به عفونت کروناویروس و بیماری شدید کرونا قرار دهند. اینها شامل برخی از شرایط ارثی (ژنتیکی)، HIV درمان نشده، استفاده طولانی مدت از استروئید، پیوند سلول های بنیادی اندام جامد یا خون، و برخی از انواع سرطان و درمان سرطان است. اگر سیستم ایمنی ضعیفی دارید، در مورد واکسن COVID-19 خود با پزشک خود صحبت کنید. ممکن است از دوز اضافی واکسن کووید-19 بهره مند شوید تا اطمینان حاصل شود که تا حد امکان از شما محافظت می شود.

شرایط سلامت روان و خطر ابتلا به بیماری شدید کرونا

محققان ارتباط بین برخی از شرایط سلامت روان و افزایش خطر بستری شدن در بیمارستان کرونا و مرگ را کشف کرده‌اند. این شرایط شامل اختلالات خلقی مانند افسردگی و اضطراب و همچنین اسکیزوفرنی و بیماری های مرتبط و اختلالات مصرف مواد است. کارشناسان هنوز در تلاش هستند تا بفهمند چرا و چگونه این شرایط خطر ابتلا به بیماری شدید کرونا را افزایش می‌دهد. در ضمن، اگر هر یک از این مشکلات را دارید، واکسن زدن می تواند به کاهش خطر ابتلا به کووید-19 شدید کمک کند.

مشکلات عصبی و کووید 19

زوال عقل، بیماری آلزایمر و سایر مشکلات شناختی و رشدی می تواند خطر ابتلا به یک مورد بیماری شدید کرونا را به ویژه در میان افرادی که در مراکز مراقبت گروهی زندگی می کنند، افزایش دهد. واکسن بزنید و اقدامات لازم را برای محافظت از خود در برابر عفونت انجام دهید. ابتلا به صرع آسیب پذیری شما را در برابر ویروس کرونا افزایش نمی دهد. درباره تأثیر واکسن کووید-19 و کووید-19 برای افراد مبتلا به صرع بیشتر بخوانید.

بیماری کبد و کلیه و COVID-19

افراد مبتلا به برخی بیماری‌های مزمن کبدی و بیماری کلیوی ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به بیماری شدید کرونا باشند. این شامل افراد مبتلا به هپاتیت C یا B، بیماری کبد چرب غیر الکلی، استئاتوهپاتیت غیر الکلی، سیروز کبدی و بیماری مزمن کلیه می شود. درمان‌های سرطان کلیه یا کبد، مانند شیمی‌درمانی، همچنین می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و خطر عفونت را افزایش دهد. اگر هر یک از این شرایط را دارید، CDC توصیه می‌کند واکسینه شوید و با پزشک خود در تماس باشید تا در مورد علائم جدید یا تنظیم داروهای خود صحبت کنید.

آیا آسم یک عامل خطر برای بیماری شدید کرونا است؟

تحقیقات در مورد ارتباط بین بیماری شدید کرونا و آسم در حال انجام است. در حال حاضر، هیچ داده قطعی برای حمایت از این ایده وجود ندارد که ابتلا به آسم احتمال ابتلای شما به ویروس کرونا را که باعث کووید 19 می‌شود یا اینکه شما را در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید کرونا قرار می‌دهد، بیشتر می‌کند.

با این حال، CDC آسم متوسط تا شدید یا کنترل نشده را به عنوان یک بیماری زمینه‌ای فهرست می‌کند که ممکن است خطر بستری شدن در بیمارستان را افزایش دهد. مهم است که واکسینه شوید و داروهای آسم خود را طبق دستور مصرف کنید تا علائم آسم خود را تحت کنترل داشته باشید. از CDC در مورد همه بیماری های زمینه ای که با خطر بالاتر ابتلا به بیماری شدید کرونا مرتبط هستند، بیشتر بیاموزید.

دستورالعمل های پیشگیری از بیماری کرونا

اگرچه بیماری شدید کرونا ممکن است در افراد بدون هیچ گونه مشکل بهداشتی شناخته شده، از جمله بزرگسالان جوان و کودکان رخ دهد، افرادی که شرایط ذکر شده در بالا را دارند، بیشتر احتمال دارد که یک مورد جدی و حتی کشنده کووید-19 داشته باشند.

برای کمک به محافظت از افرادی که در این دسته بندی های پرخطر قرار دارند، همه باید اقداماتی را برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا که باعث کرونا می شود انجام دهند. واکسینه شدن برای کووید-19، فاصله گذاری فیزیکی، شستن مکرر و کامل دست‌ها و استفاده از ماسک می‌تواند خطر را برای همه، به‌ویژه آسیب‌پذیرترین افراد، کاهش دهد.

دستورالعمل های پیشگیری از بیماری کرونا

علائم بیماری کرونا

شایع ترین علائم عبارتند از:

  • سرفه
  • تب یا لرز
  • تنگی نفس یا مشکل در تنفس
  • دردهای عضلانی یا بدن
  • گلو درد
  • از دست دادن جدید چشایی یا بویایی
  • اسهال
  • سردرد
  • خستگی
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • احتقان یا آبریزش بینی

برخی از این علائم بسیار رایج هستند و می توانند به دلیل بسیاری از شرایط غیر از COVID-19، بیماری ناشی از ویروس کرونا به نام SARS CoV-2 رخ دهند. اگر هر یک از علائم را دارید، با پزشک یا سایر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی تماس بگیرید، که می تواند خطر شما را ارزیابی کند و به شما در تعیین مراحل بعدی کمک کند.

علائم هشدار دهنده اضطراری بیماری شدید کرونا

اگر شما یا یکی از اعضای خانواده تان هر یک از علائم زیر را تجربه کردید، فوراً با 115 یا اورژانس محلی خود تماس بگیرید و به اپراتور اطلاع دهید که در حال تماس با فردی هستید که ممکن است به بیماری شدید کرونا مبتلا باشد:

  • دشواری در تنفس
  • درد یا فشار مداوم در قفسه سینه
  • سردرگمی جدید
  • ناتوانی در بیدار شدن یا بیدار ماندن
  • لب ها یا صورت کبود می شوند

علائم احتمالی دیگری برای بیماری شدید کرونا وجود دارد. در مورد علائم شدید یا نگران کننده با پزشک یا مرکز مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید.

نمونه گیری در منزل

تست کرونا در منزل

آزمایش کرونا در منزل یکی از آزمایش هایی است که می توانید بدون دغدغه و هزینه های اضافی برای حمل و نقل و همچنین در کمترین زمان انجام دهید و از صحت سلامت خود و اعضای خانواده خود اطمینان حاصل کنید. اگر شما یا سایر اعضای خانواده در شرایط قرنطینه به سر می برید یا در هر صورت مایل به مراجعه به مراکز درمانی و انجام حضوری آزمایش ندارید تست کرونا در منزل راه حل بسیار مناسبی برای موضوع است. مراکز درمانی و آزمایشگاه ها این روز ها ممکن هستند خود آلوده باشند و باعث انتقال بیماری ها شوند.

این روز ها علاوه بر پاندمی کرونا با نزدیک شدن به فصل سرد سال همزمانی این ویروس را با ویروس انفولانزا خواهیم دید. مراکز درمانی به علت حضور بیماران کرونا و آنفولانزا با حضور در این مراکز احتمال ابتلا به این بیماری ها بسیار افزایش می یابند. بنابراین اگر فقط احتمال ابتلا به کرونا را در خود حس می کنیم و نیازی به بستری شدن نباشد ، سعی کنیم در این مراکز کمتر حضور یابیم.

با انجام تست کرونا در منزل دیگر نیازی به خارج شدن از منزل و رها کردن قرنطینه ناست. همچنین همکاران آنی آزما در هنگام مراجعه جهت نمونه گیری تمامی موارد پروتکل های بهداشتی را رعایت کرده و سعی در حفظ سلامت شما دارند. افرادی مانند سالمندان ، زنان باردار، بیماران قلبی و پیوندی بیش از سایر افراد در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند. بنابراین این افراد باید از قرار گرفتن در مکان هایی پر ازدحام خودداری کنند.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

2 دیدگاه در چه کسانی در معرض خطر ابتلا به بیماری شدید کرونا هستند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.