ایمنی طبیعی در برابر بیماری کرونا: آنچه باید بدانید

ایمنی طبیعی در برابر بیماری کرونا: آنچه باید بدانید

اگر مبتلا به بیماری کرونا شده باشید، ممکن است تعجب کنید که آیا اکنون در برابر ویروس کرونا مصونیت طبیعی دارید یا خیر. و اگر چنین است، چگونه آن را با محافظت ارائه شده توسط واکسیناسیون کووید 19 مقایسه می‌کنید؟

آزمایش چکاپ زنان

ایمنی چیست؟

ایمنی توانایی بدن شما برای محافظت از شما در برابر بیماری است. زمانی که شما در معرض یک عامل عفونی (“میکروب”) مانند یک باکتری، ویروس، انگل یا قارچ قرار می گیرید. بدن برای محافظت نیاز به ایمنی دارد. باید گفت که ایمنی یک فرآیند پیچیده است که شامل بسیاری از سیستم های مختلف در بدن است. بدن شما سلول های مختلفی تولید می کند که با میکروب های مهاجم مبارزه می کنند. برخی از این ها پروتئین های خاصی به نام آنتی بادی ها را در جریان خون آزاد می کنند. این سلول‌های تولیدکننده آنتی‌بادی می‌توانند یک میکروب خاص را «به یاد بیاورند» تا در صورت بازگشت، حضور آن را تشخیص دهند و آنتی‌بادی‌هایی برای توقف آن تولید کنند.

ایمنی طبیعی چیست؟

ایمنی طبیعی، محافظت آنتی بادی است که بدن شما در برابر میکروب پس از آلوده شدن به آن ایجاد می کند. می توان گفت ایمنی طبیعی بسته به فرد و میکروب متفاوت است. به عنوان مثال، افرادی که به سرخک مبتلا شده‌اند، احتمالاً دوباره به سرخک مبتلا نمی‌شوند، اما این در مورد هر بیماری صدق نمی‌کند. یک مورد خفیف یک بیماری ممکن است منجر به ایمنی طبیعی قوی نشود. مطالعات جدید نشان می دهد که ایمنی طبیعی در برابر ویروس کرونا با گذشت زمان ضعیف می شود (از بین می رود) و سریعتر از ایمنی ایجاد شده توسط واکسیناسیون بیماری کرونا انجام می شود.

ایمنی طبیعی چیست؟

ایمنی ناشی از واکسن برای بیماری کرونا چیست؟

مصونیت ناشی از واکسن چیزی است که با واکسینه شدن کامل با یک واکسن تایید شده یا مجاز بیماری کرونا بدست می آوریم. تحقیقات نشان می‌دهد که حفاظت از واکسن‌ها ممکن است با گذشت زمان کاهش یابد، بنابراین دوزهای اضافی (تقویت‌کننده‌ها) اکنون برای جمعیت‌های خاصی مجاز هستند. این تقویت کننده ها می توانند محافظت قدرتمند ارائه شده توسط واکسن های کرونا را گسترش دهند.

اگر مصونیت طبیعی داشته باشم آیا همچنان به واکسن کووید نیاز دارم؟

بله، واکسن کووید-19 توصیه می شود، حتی اگر مبتلا به کووید-19 بودید. در حال حاضر، شواهدی از جانز هاپکینز و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده (CDC) از دریافت واکسن بیماری کرونا به عنوان بهترین محافظت در برابر ابتلا به کووید 19 پشتیبانی می‌کند، چه قبلاً این ویروس را داشته‌اید یا نداشته باشید. در اینجا مطالعات تحقیقاتی اخیر وجود دارد که از واکسینه شدن حمایت می کند حتی اگر قبلاً COVID-19 داشته اید:

واکسن ها محافظت می کنند

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده (CDC) گزارشی را در 29 اکتبر 2021 منتشر کرد که می گوید واکسینه شدن برای ویروس کرونا زمانی که قبلاً COVID-19 داشته اید به طور قابل توجهی ایمنی شما را افزایش می دهد و خطر ابتلا مجدد را کاهش می دهد.

مطالعه اول

در مورد مطالعه ای که در آگوست 2021 منتشر شد نشان می دهد که اگر قبلاً کووید-19 داشته اید و واکسینه نشده اید، خطر ابتلای مجدد شما بیش از دو برابر بیشتر از افرادی است که پس از ابتلا به کووید-19 واکسینه شده اند.

مطالعه دوم

دیگر مطالعه ای که در 5 نوامبر 2021 توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری های ایالات متحده (CDC) منتشر شد، بزرگسالانی را که به دلیل بیماری شبه کووید در بیمارستان بستری شده بودند بین ژانویه تا سپتامبر 2021 بررسی کرد. این مطالعه نشان داد که احتمال مثبت شدن تست کووید این افراد بزرگسال در بیمارستان وجود دارد. 19- در افراد واکسینه نشده که در گذشته کووید-19 داشتند، 5.49 برابر بیشتر از افرادی بود که برای کووید واکسینه شده بودند و قبلاً عفونت نداشته اند.

مطالعه سوم

در مورد مطالعه ای از CDC در سپتامبر 2021 نشان داد که تقریباً یک سوم افراد مبتلا به کووید-19 در این مطالعه هیچ مصونیت طبیعی آشکاری ندارند. ایمنی برای افراد متفاوت است: پاسخ ایمنی ممکن است در افرادی که مبتلا به کووید-19 می شوند و از بیماری بهبود می یابند متفاوت باشد. واکسن های مجاز و تایید شده توسط FDA تنها به 200 میلیون نفر در ایالات متحده داده شده است و داده های قوی در حمایت از اثربخشی آنها وجود دارد.

نوع دلتا و انواع آتی بیماری کرونا: بستری شدن افراد مبتلا به کووید-19 شدید در اواخر تابستان و پاییز با انتقال واریانت دلتا کرونا در سراسر کشور افزایش یافت. افرادی که به نسخه‌های قبلی ویروس کرونا آلوده شده‌اند و واکسینه نشده‌اند ممکن است در برابر جهش‌های جدید ویروس کرونا مانند جهش‌هایی که در نوع دلتا یافت می‌شوند آسیب‌پذیرتر باشند. تا به امروز، واکسن‌های مجاز از بیماری‌های جدی یا مرگ ناشی از همه انواع ویروس کرونا که در حال حاضر در گردش هستند محافظت می‌کنند.

آیا باید از دریافت واکسن بیماری کرونا خودداری کنم تا ببینم آیا تحقیقات جدیدی در مورد ایمنی طبیعی انجام شده است؟

خودداری از واکسینه شدن برای بیماری کرونا ایده خوبی نیست. در اینجا دلیل آن است: ابتلا به کووید-19 بسیار خطرناک است و می تواند منجر به بیماری طولانی مدت، آسیب ماندگار اعضای بدن، بستری شدن در بیمارستان یا حتی مرگ شود. حتی اگر عفونت خودتان خفیف باشد، می توانید آن را به دیگرانی که ممکن است به بیماری شدید و مرگ مبتلا شده اند سرایت کنید. واکسن های مجاز و تایید شده در برابر بیماری شدید یا مرگ ناشی از کووید ایمن و بسیار موثر هستند.

خطر عوارض جانبی واکسن COVID-19 بسیار کم است

به دلایل بالا، CDC توصیه می‌کند و پزشکی جانز هاپکینز موافقت می‌کند که همه افراد واجد شرایط با هر یک از سه واکسن تایید شده یا مجاز COVID-19 توسط FDA واکسینه شوند، از جمله کسانی که قبلاً COVID-19 داشته‌اند. جانز هاپکینز مطالعه بزرگی بر روی ایمنی طبیعی انجام داده است که نشان می‌دهد سطوح آنتی‌بادی علیه کووید-19 در افرادی که به ویروس آلوده شده‌اند و سپس به طور کامل با واکسن‌های mRNA کووید-19 واکسینه شده‌اند، برای مدت طولانی‌تری بالاتر می‌ماند. واکسینه شده (نتایج این مطالعه در نامه ای به مجله انجمن پزشکی آمریکا در 1 نوامبر 2021 منتشر شد.)

داده‌ها نشان می‌دهد که یک ماه پس از تزریق دوم، شرکت‌کنندگانی که بیش از ۹۰ روز قبل از اولین واکسن بیماری کرونا داشته‌اند، سطوح آنتی‌بادی را بالاتر از افرادی که اخیراً بیش از ۹۰ روز در معرض ویروس کرونا قرار گرفته‌اند، تنظیم کرده‌اند. سه ماه پس از واکسن دوم کرونا، سطوح آنتی بادی حتی بالاتر بود: 13 درصد بیشتر از افرادی که کمتر یا برابر با علامت 90 روزه در معرض ویروس قرار داشتند. این نتایج مطالعه نشان می دهد که ایمنی طبیعی ممکن است حفاظت از واکسن ها را در زمانی که فاصله زمانی طولانی تری بین ابتلا به کووید-19 و واکسن زدن وجود دارد، افزایش دهد.

خطر عوارض جانبی واکسن COVID-19 بسیار کم است

بیماری کرونا با خون شما چه می کند؟

بیماری کرونا یک بیماری بسیار پیچیده است. ویروس کرونا که باعث کووید 19 می شود به روش های مختلف به بدن حمله می کند، از خفیف تا تهدید کننده زندگی. اندام ها و بافت های مختلف بدن از جمله خون می توانند تحت تاثیر قرار گیرند. لخته شدن خون می تواند باعث ایجاد مشکلاتی از خفیف تا تهدید کننده زندگی شود. اگر یک لخته جریان خون را در ورید یا شریان مسدود کند، بافتی که به طور معمول توسط آن رگ خونی تغذیه می‌شود می‌تواند از اکسیژن محروم شود و سلول‌های آن ناحیه می‌میرند.

برخی از افراد آلوده به بیماری کرونا دچار لخته شدن غیرطبیعی خون می شوند. گالیاتساتوس که بیماران مبتلا به کووید-19 را درمان می‌کند، می‌گوید: «در برخی از افراد مبتلا به کووید-19، ما شاهد یک پاسخ التهابی عظیم هستیم، طوفان سیتوکین که فاکتورهای انعقادی خون را افزایش می‌دهد. او می‌گوید: «ما لخته‌های خون بیشتری را در ریه‌ها (آمبولی ریه)، پاها (ترومبوز ورید عمقی) و جاهای دیگر می‌بینیم. برادسکی خاطرنشان می کند که سایر بیماری های جدی، به ویژه آنهایی که باعث التهاب می شوند، با لخته شدن خون همراه هستند. تحقیقات هنوز در حال بررسی است که آیا لخته‌های خونی که در موارد شدید کووید-19 دیده می‌شود به نوعی منحصربه‌فرد هستند یا خیر.

تاثیر لخته شدن خون ویروس کرونا در سراسر بدن

علاوه بر ریه‌ها، لخته‌های خون، از جمله لخته‌های مرتبط با بیماری کرونا نیز می‌توانند به موارد زیر آسیب برسانند: سیستم عصبی. لخته شدن خون در شریان های منتهی به مغز می تواند باعث سکته شود. برخی از افراد سالم و جوان که قبلاً به کرونا مبتلا شده اند، احتمالاً به دلیل لخته شدن خون غیرطبیعی، دچار سکته مغزی شده اند. کلیه ها گرفتگی رگ های خونی در کلیه با لخته شدن خون می تواند منجر به نارسایی کلیه شود. همچنین اگر لخته ها فیلتر دستگاه طراحی شده برای حذف ناخالصی های خون را مسدود کنند، می تواند دیالیز را پیچیده کند.

رگ های خونی محیطی و “انگشت پا بیماری کرونا “. لخته‌های خون کوچک می‌توانند در رگ‌های خونی کوچک قرار بگیرند. هنگامی که این اتفاق در نزدیکی پوست رخ می دهد، می تواند منجر به راش شود. برخی از افرادی که آزمایش کرونا آنها مثبت است، لخته‌های خونی ریز ایجاد می‌کنند که باعث ایجاد نواحی قرمز یا بنفش در انگشتان پا می‌شود که می‌تواند خارش یا دردناک باشد. این بثورات که گاهی اوقات کووید انگشت پا نامیده می شود، شبیه سرمازدگی است.

بیماری کرونا ، خون و ایمنی: راهی برای درمان؟

تحقیقات برادسکی در حال مطالعه التهاب شدیدی است که در برخی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا رخ می‌دهد، و این تحقیق ممکن است به روشی برای جلوگیری از آسیب‌های مخرب اندامی که بیماری کرونا در برخی افراد ایجاد می‌کند، انجام شود. برادسکی و تیمش دریافته‌اند که پروتئین اسپایک روی ویروس کرونا بخشی از سیستم ایمنی به نام مکمل را فعال می‌کند و سیستم ایمنی بدن را می‌رباید و آن را علیه بافت‌های سالم می‌چرخاند. گروه او نشان داده است که مسدود کردن فاکتور پروتئین مکمل D می تواند آبشار حوادثی را که منجر به بیماری شدید و آسیب اندام می شود، قطع کند.

برادسکی می‌گوید: «آنچه ما کشف کردیم این بود که چگونه این ویروس کرونا یک سری واکنش‌ها را در سیستم ایمنی فعال می‌کند که منجر به التهاب و تخریب سلول‌ها می‌شود.» “مسدود کردن این مسیر می تواند از آسیب جلوگیری کند.” سایر بیماری ها با استفاده از یک مسیر مشابه بر بدن تأثیر می گذارند. برادسکی و تیم تحقیقاتی او امیدوارند که داروهایی که اکنون برای درمان این شرایط در حال توسعه هستند ممکن است به افراد مبتلا به COVID-19 کمک کند.

در مورد بیماری کرونا و افراد مبتلا به سلول داسی شکل چطور؟

گالیاتساتوس می‌گوید: «التهاب کووید-۱۹ می‌تواند منجر به عواقب وخیم در افرادی شود که به بیماری‌های خونی، از جمله بیماری سلول داسی شکل مبتلا هستند». بیماری سلول داسی شکل (SCD) یک اختلال خونی ارثی است. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده، از هر 365 سیاهپوست یک نفر به این بیماری مبتلا می‌شود. این بر شکل گلبول های قرمز تأثیر می گذارد که باعث درد، آسیب اندام ها و مشکلاتی در جریان خون می شود. SCD همچنین خطر ابتلا به ذات الریه و بیماری های ریوی را افزایش می دهد.

به نظر می رسد افراد مبتلا به بیماری سلول داسی شکل، حتی آنهایی که نسبتاً جوان هستند، در معرض خطر بالای ابتلا به کووید-19 شدید و پیامدهای ضعیف از جمله مرگ قرار دارند. از آنجایی که SCD بیشتر سیاه‌پوستان را تحت تاثیر قرار می‌دهد، نرخ بالاتر عفونت‌های جدی ویروس کرونا نیز می‌تواند مربوط به نابرابری‌های سلامت طولانی‌مدت باشد که آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار را در برابر بیماری‌های شدید ناشی از کرونا آسیب‌پذیرتر می‌کند. تحقیقات بیشتر رابطه بین بیماری سلول داسی شکل و بیماری کرونا را نشان خواهد داد.

بیماری کرونا و افراد مبتلا به سلول داسی شکل

آیا ویروس کرونا از طریق خون قابل انتقال است؟ آیا پشه ها می توانند ویروس کرونا را منتقل کنند؟

خیر – اهدا یا دریافت خون از اهداکننده عامل خطری برای ابتلا به SARS-CoV-2 نیست. به همین ترتیب، هیچ مدرکی مبنی بر ابتلای کسی به این ویروس از نیش پشه وجود ندارد. اکثر مردم با استنشاق قطرات یا ذرات ویروس از یک فرد آلوده، به ویژه در یک منطقه بسته، به ویروس کرونا مبتلا می شوند. اگر فردی سطحی را لمس کند که روی آن ویروس کرونا فعال است و سپس صورت خود را لمس کند و ویروس را در بینی، چشم یا دهان خود بگیرد، ممکن است فرد از این طریق آلوده شود، اما این امر چندان رایج نیست.

اگر به ویروس کرونا مبتلا شده اید می توانید خون اهدا کنید؟

بله. هنگامی که کاملاً بهتر شدید و پزشکتان گفت که مشکلی نیست، می توانید با خیال راحت خون اهدا کنید. بخشی از خون شما به نام پلاسما حتی ممکن است برای کمک به سایر بیماران مفید باشد. اگر با موفقیت از COVID-19 بهبود یافته اید، پلاسمای خون شما ممکن است حاوی آنتی بادی هایی برای ویروس کرونا باشد که می تواند برای کمک به فرد دیگر در مبارزه با ویروس استفاده شود.

نمونه گیری در منزل

آیا برخی از گروه های خونی به معنای خطر ابتلای بیشتر به ویروس کرونا هستند؟

شاید، اما اگر عواملی در گروه خونی وجود داشته باشد که افراد را در برابر کووید-19 آسیب‌پذیرتر یا کمتر آسیب‌پذیر کند، این اثرات ممکن است خطر را زیاد افزایش یا کاهش ندهند. مطالعات گذشته نگر [مقایسه گروه‌هایی از افراد مبتلا به کووید-19 و گروه‌هایی از افراد بدون آن] وجود دارد که ارتباط احتمالی بین گروه‌های خونی O و B و خطر کمتر ابتلا به SARS-CoV-2 یا ابتلا به یک مورد شدید را نشان می‌دهد. برخی از این مطالعات الگوی عفونت شدیدتر را در میان افراد دارای گروه خونی A یا AB نشان می‌دهند.

گالیاتساتوس می‌گوید: «اما این مشاهدات منجر به پرسش‌ها می‌شود، نه پاسخ‌ها،» و توضیح می‌دهد که داده‌های تحقیق به این معنی نیست که یک گروه خونی خاص باعث بیماری شدید یا آسیب‌پذیری بیشتر یا آسیب‌پذیری افراد در برابر ویروس نمی‌شود. برادسکی می‌گوید حتی اگر مشخص شود که گروه‌های خونی مختلف می‌تواند بر خطر ابتلا به کووید-19 تأثیر بگذارد، این عامل احتمالاً بسیار ناچیز است. در حال حاضر، دانشمندان توصیه می‌کنند که تصور نکنید کسی به دلیل گروه خونی‌اش در معرض خطر کمتر یا بالاتر ابتلا به ویروس کرونا است. این مقاله توسط مایکل استریف، M.D.، مدیر پزشکی آزمایشگاه انعقاد ویژه جانز هاپکینز بررسی شده است.

برای انجام آزمایش در منزل مانند آزمایش کرونا در منزل و دیگر آزمایشات، فقط کافیست به سایت آزمایشگاهی آنی آزما مراجعه کنید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.