افزایش خطر عوارض ابتلا به کووید ۱۹ در زنان باردار

افزایش خطر عوارض ابتلا به کووید ۱۹ در زنان باردار

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

آمار ابتلا به کووید ۱۹ هر روز در حال افزایش است و همه روزه چند هزار کشته در سراسر دنیا بر جای می گذارد. دوران بارداری یک مرحله بسیار حساس و زیبا در عین سختی ها می باشد. به طوری که ماردان باردار به صورت دائم مورد چکاپ و آزمایشات دوران بارداری قرار بگیرند و با پزشک خود در ارتباط باشند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله آزمایشات بارداری که از سلامت مادر و جنین خبر می دهند مراجعه فرمایید) متاسفانه با شیوع کرونا بر نگرانی های این دوران افزوده شده است به طوری که مادران باردار علاوه بر نگرانی سابق، از ابتلا به کووید ۱۹ نیز هراس دارند.

ابتلا به ویروس کووید ۱۹ و مرگ ناشی و ناتوانی بشر در مهار کامل آن در قرن ۲۱ بسیار شوکه کننده بوده است. خلاف تصور عموم تنها افراد با سیستم ایمنی و بیماران زمینه ای به این بیماری مبتلا و دچار مرگ نمی شوند بلکه شواهد نشان داده است که هیچ کس در دنیا از ابتلا به بیماری کووید ۱۹ در امان نیست ولی احتمال مرگ در افرادی با سیستم ایمنی مناسب کم تر می شد ولیی این احتمال صد در صد نمی باشد و همان طور که دیده شده است حتی ورزشکاران و افراد جوان با سیستم ایمنی بالا مبتلا به این ویروس و دچار مرگ شده اند.

آزمایش چکاپ زنان

ابتلا به کووید ۱۹ در دوران بارداری

ابتلا به کووید ۱۹ در دوران بارداری یکی از مسائلی است که اخیرا با شیوع ویروس کووید ۱۹ مورد توجه قرار گرفته است. این روز ها نگرانی زنان باردار نسبت به ویروس کرونا دو چندان شده است. کرونا ویروس به گروهی از ویروس ها گفته می شود که شکل ظاهری آن ها در زیر میکروسکوپ به صورت تاج خورشید مشاهده می شود. این خانواده ویروسی باعث انواع مختلف عفونت ها از جمله سرما خوردگی ها، سارس، مرس و غیره می شود.

ابتلا به کووید ۱۹ در زنان باردار ممکن است با افزایش استرس و اضطراب مادر همراه باشد که خود دارای تاثیرات منفی مانند زایمان زودرس، کاهشش رشد جنین، سقط ، افسردگی و غیره می باشد. به علت نو ظهور بودن این بیماری اطلاعات دقیقی از ساز و کار آن در دسترس نیست. مراکز تحقیقاتی در سرتاسر جهان در حال بررسی و شناسایی ویژگی های مختلف این ویروس و یافتن راه های درمان و همچنین نحوه پیشگیری و تهیه واکسن برای این بیماری خطرناک و بسیار مسری می باشند (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله ی آیا کرونا با آزمایش خون نشان داده می شود؟ مراجعه شود)

افزایش خطر ابتلا به کووید ۱۹ در زنان باردار

محققان دانشگاه واشینگتن دریافتند ابتلا به کووید ۱۹ در زنان باردار ۱۹ می‌ تواند عوارض بسیار خطرناکی برای آنان داشته باشد. در این تحقیقات که وضعیت سلامت ۲۴۰ زن باردار مبتلا به کووید ۱۹ را بین ماه‌ های مارس و جولای (اسفند و خرداد) سال ۲۰۲۰ میلادی مورد مطالعه قرار داد، مشخص شده است که آمار مرگ ناشی از ابتلا به کرونا در میان زنان باردار به میزان قابل توجهی بالاتر از نرخ مرگ ناشی از این بیماری در بین سایر زنان غیر باردار هم سن می باشد. در جریان این تحقیقات سه زن باردار جان خود را از دست دادند و ۲۴ نفر از داوطلبان در بیمارستان بستری شدند.

بر اساس این تحقیقات، خطر بستری شدن زنان باردار در اثر ابتلا به کووید ۱۹ به میزان ۳.۵ برابر خطر بستری شدن زنان هم‌سن آن‌ ها در جمعیت عمومی است. همچنین خطر مرگ ناشی از کووید ۱۹ در میان زنان باردار ۱۳ برابر بیش از زنان هم‌ سن آن ها است ! همچنین اغلب زنان باردار مبتلا به کرونا فاقد علامت بوده یا دارای علایم خفیف بیماری هستند. البته توجه به این نکته حائز اهمیت می باشد که سه زن باردار که در جریان این تحقیقات جان خود را در اثر ابتلا به بیماری کرونا از دست دادند، از اقلیت ‌های نژادی بودند و بیماری ‌های زمینه ‌ای مانند چاقی و فشار خون داشتند.

افزایش خطر ابتلا به کووید ۱۹ در زنان باردار

علت افزایش خطر مرگ زنان باردار در اثر ابتلا به کووید ۱۹

همان طور که در بالا اشاره شد خطر مرگ زنان باردار در اثر ابتلا به کووید ۱۹ بیشتر از سایر افزاد هم سن خود می باشد. اما سوالی که ممکن است برای شما پیش آمده باشد علت این مسئله می باشد؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت که بارداری یک وضعیت فیزیولوژیک می باشد که گاهی در صورت عدم توجه و مراقبت ها ممکن است با علائم و اختلالاتی مانند فشار خون بالا، دیابت دوران بارداری، مشکلات کلیوی، عفونت ها و غیره همراه باشد که این عوارض علاوه بر آن که بر جنین دارای تاثیرات منفی می باشد ، بر سلامت مادر تاثیر گذارند.

ابتلا به کووید ۱۹ در زنان باردار دارای زمینه فشار خون بالا ، دیابت دوران بارداری و یا عوارض دیگر بسیار خطرناک می باشد به طوری که همان طور که در بالا طی تحقیق انجام شده اشاره شد هر سه نفر فوت شده دچار علائم و پیش زمینه بیماری های فاکتور خطر بوده اند که در زمان ابتلا به کرونا دچار مشکلات بیشتر و متاسفانه مرگ شده اند‌. طی تحقیقات اخیر مشاهده شده است احتمال ابتلا به عوارض شدید کووید ۱۹ و حتی مرگ درافراد با بیماری های زمینه ای مانند دیابت، فشار خون بالا، بیماران قلبی، ریوی و غیره بیشتر از سایر افراد می باشد.

با توجه به این توضیحات بهترین اقدام در این دوران پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ و انجام چکاپ های دوران بارداری به طور منظم می باشد. همچنین با توجه به شیوع بالا کووید ۱۹ در مراکز درمانی و آزمایشگاه ها ، به نظر می رسد مراجعه به این محل ها بسیار خطرناک باشد (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله ۹ محل پر خطر که احتمال ابتلا به ویروس کووید ۱۹ در آن ها بیشتر است و راه های مقابله با آن مراجعه فرمایید) ولی با انجام نمونه گیری در منزل می توانید علاوه بر آسان کردن پروسه چکاپ های خود، از ابتلا به کرونا جلوگیری کنید. در ادامه به علل افزایش احتمال مرگ و عوارض بیشتر کووید ۱۹ در دوران بارداری می پردازیم:

ضعف سیستم ایمنی در زنان باردار

یکی از علل افزایش خطر ابتلا به کووید ۱۹ در زنان باردار به احتمال ضعف سیستم ایمنی می باشد. به طوری که مطالعات نشان می دهد که سیستم ایمنی با شروع بارداری تضعیف شده که این امر باعث می شود مادر مستعد ابتلا به عفونت ها مانند کووید ۱۹ و بیماری های مختلفی گردد. دلیل اصلی ضعف سیستم ایمنی، عدم تعادل هورمونی در بدن می باشد. بدن تا حدودی با افزایش تغییرات هورمونی که مکانیزم دفاعی بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و منجر به پایین آمدن سیستم ایمنی بدن می شود، این تغییرات را کنترل می کند.

همچنی از آن جا که بدن از مادر و جنین توسط ارائه ی مواد غذایی ضروری و مواد معدنی به آن ها حمایت می کند، کمبود مواد غذایی نیز هنگام بارداری می تواند منجر به تضعیف سیستم ایمنی بدن گردد. از این رو، از آن جا که مکانیزم دفاعی بدن تضعیف می گردد، به غیر از علائم معمول بارداری، انتظار می رود که مادر ضعف بیش از حد، خستگی و تهوع را تجربه کرده و مستعد ابتلا به بیماری های مختلف در طول این دوره گردد.

ضعف سیستم ایمنی در زنان باردار

افزایش بیماری های زمینه ای در دوران بارداری

افزایش احتمال ابتلا به بیماری های زمینه ای مانند دیابت، فشار خون، مشکلات قلبی، اختلالات کلیوی و غیره در زنان باردار از علل دیگر عوارض شدید و ابتلا به مرگ‌ در ابتلا به کووید ۱۹ در این دوران می باشد. با توجه به تغییرات شدید هورمونی در دوران بارداری ، ابتلا به این بیماری ها نیز افزایش می یابد که باید به طور دائم کنترل و بررسی شود. چکاپ های دوران بارداری جهت تشخیص به موقع و کنترل آن ها انجام می شود به طوری که با کنترل این عوارض از مرگ در اثر ابتلا به کرونا در زنان باردار تا حدود بسیار زیادی می توان پیشگیری کرد.

عوارض کرونا در دوران بارداری

ابتلا به کووید ۱۹ در دوران بارداری می تواند عوارض بسیار شدیدی داشته باشد، بنابراین زنان باردار باید با اقدامات پیشگیرانه تا حد ممکن از این ویروس دور باشند. عوارض احتمالی این ویروس در دوران بارداری بر جنین شامل موارد زیر می باشد:

  • مرگ داخل رحمی
  • مرده زایی
  • وزن کم نوزاد هنگام تولد
  • زایمان زودرس
  • اختلالات عصبی
  • مرگ مادر

برای پیشگیری از عوارض ابتلا به کووید ۱۹ در بارداری چه کار کنیم؟

بهترین اقدام برای پیشگیری از عوارض ابتلا به کووید ۱۹، پیشگیری از ابتلا به آن می باشد به طوری که همیشه پیشگیری از درمان بوده است. همچنین با توجه به نبود درمان قطعی برای این بیماری ، به کار گرفتن اقدامات پیشگیری منطقی تر روش برای مقابله با این بیماری می باشد. همچنین نکته ای که باید در ارتباط با پیشگیری بیماری کرونا باید در نظر گرفت، اقدامات مقابله با این بیماری بسیار ساده و بسیار آسان می باشد. در ادامه با برخی اقدامات برای پیشگیری از ابتلا به کرونا را در زنان باردار بررسی می کنیم:

پیشگیری از عوارض ابتلا به کووید ۱۹ در بارداری

• حداقل امکان از مراجعه حضوری به درمانگاه ها خودداری کنید و به صورت تلفنی یا آنلاین با پزشک خود مشورت کنید و توصیه های لازم را انجام دهید.

• آزمایش ها و چکاپ های خود را می توانید بدون حضور در آزمایشگاه و به صورت نمونه گیری در منزل انجام دهید.

• از انجام جشن ها و دید و بازدید های غیر ضروری جدا خوددرای کنید.

• امروزه آنلاین شاپ ها متنوعی وجود دارد که می توانید لباس ها و وسایل مورد نظر فرزندتان را بدون نیاز حضوری در مغازه ها تهیه کنید و خرید خود لذت ببرید!

• از تماس نزدیک با افراد بیمار اجتناب کنید

• از لمس کردن چشم، بینی و دهان خودتان اجتناب کنید

• مایعات کافی و به ویژه گرم مصرف کنید.

• درجه حرارت بدن خود را خود را بسنجید و در صورت بالا بودن دمای بدن، با پزشک خود تماس بگیرید.

• هرگز بدون ماسک از منزل خارج نشوید

• به طور مرتب ماسک خود را تعویض کنید.

• هنگامی که بیمار هستید، در خانه بمانید

• در صورت سرفه یا عطسه دستمال کاغذی جلوی دهان و بینی خودتان بگیرید و سپس آن دستمال را به سرعت دور بیندازید.

• اشیا و سطوحی که با آن‌ها سروکار دارید را دائماً پاک و ضدعفونی کنید.

• بیشتر استراحت کنید و با جنین داخل شکمتان صحبت کنید. با همسرتان یا کسی که هنگام صحبت با او احساس آرامش می کنید، صحبت کنید.

• به تغذیه خود اهمیت دهید و از مواد غذایی غنی از ویتامین ها استفاده کنید‌

• در خانه نرمش های ملایم انجام دهید و قدم بزنید‌

کنترل استرس در صورت ابتلا به کووید ۱۹ در دوران بارداری

کنترل استرس در صورت ابتلا به کووید ۱۹ در دوران بارداری بسیار مهم و حیاتی می باشد. توجه به این نکته حائز اهمیت است که استرس کرونا نه تنها کمکی در این رابطه نمی کند بلکه خود استرس در این دوران اوضاع را وخیم تر می کند به این صورت که تحقیقات بسیاری نشان داده است که استرس باعث کاهش سیستم ایمنی بدن می شود. کنترل استرس و اضطراب در این دوران بسیار مهم است. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله چند راهکار برای کاهش استرس کرونا مراجعه فرمایید)

آزمایش در منزل

اگر در دوران بارداری مشکوک به علائم ابتلا به کووید ۱۹ شدید، باید آزمایش PCR یا الایزا آنتی بادی را انجام دهیم یا نه؟

ابتلا به کووید ۱۹ در دوران بارداری ممکن است با چالش هایی همراه باشد که یکی از آن ها ابتلا به کووید ۱۹ و یا ظهور علائم می باشد که احتمال ابتلا به آن وجود دارد. سوالی که در این ارتباط وجود دارد که لزوم انجام آزمایش کرونا می باشد؟ که در پاسخ باید که انجام آزمایش کرونا و اطمینان از آن به ما و اطرافیانمان در پیشبرد برخی مراقبت ها و فاصله گیری ها کمک می کند. بنابراین انجام آم بسیار کمک کننده می باشد. اما حضور در مراکز درمانی برای انجام تست های تشخیصی بسیار خطرناک می باشد ولی شما با انجام نمونه گیری و آزمایش خون در منزل می توانید به آسانی تست های کرونا انجام دهید. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله آزمایش کرونا در منزل مراجعه فرمایید)

اگر مایل به انجام تست کرونا، آزمایشات چکاپ دوران بارداری و یا هر آزمایش دیگری هستید می توانید بدون نیاز به مراجعه به آزمایشگاه ، پذیرش خود را در خانه و به صورت آنلاین انجام دهید و پس از نمونه گیری در منزل، جواب خود را به صورت آنلاین دریافت کنید. در واقع تمامی مراحل آنی آزما به صورت آنلاین و بدون نیاز به حضور در آزمایشگاه انجام پذیر می باشد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.