در صورت ابتلا به ویروس کرونا (COVID-19) یا داشتن علائم کووید 19 چه کاری باید انجام دهید

در صورت ابتلا به ویروس کرونا (COVID-19) یا داشتن علائم کووید 19 چه کاری باید انجام دهید

در صورت مثبت بودن تست کرونا (COVID-19) یا داشتن علائم ویروس کرونا سعی کنید در خانه بمانید و از تماس با دیگران خودداری کنید. اگر بیماری کرونا دارید، می‌توانید تا 10 روز از زمان شروع عفونت، ویروس را به افراد دیگر منتقل کنید. بسیاری از افراد پس از 5 روز دیگر این بیماری را به دیگران انتقال نمی دهند ولی رعایت پروتکل های بهداشتی و توصیه های پزشکی برای جلوگیری از ابتلا نزدیکان الزامی می باشد.

نمونه گیری در منزل

اگر تست کرونای شما مثبت شده یا علائم ویروس کرونا را دارید باید موارد زیر را رعایت کنید

سعی کنید در خانه بمانید و به مدت 5 روز از تماس با افراد دیگر خودداری کنید

اجتناب از ملاقات با افراد در معرض خطر ابتلا به کووید-19 به مدت 10 روز، به خصوص اگر سیستم ایمنی آنها به این معنی باشد که آنها در معرض خطر بالاتر بیماری جدی ناشی از کووید-19 هستند، حتی اگر واکسن کووید-19 داشته باشند.
این موارد از روز بعد از انجام آزمایش شروع می شود.

اگر تست کووید-19 کودک یا جوان 18 ساله یا کمتر از آن مثبت شد، باید سعی کنند تا 3 روز در خانه بمانند و از تماس با افراد دیگر خودداری کنند. این از روز بعد از انجام آزمایش شروع می شود. کودکان و جوانان تمایل دارند برای مدت کمتری نسبت به بزرگسالان به دیگران سرایت کنند. اگر حالشان خوب باشد و بعد از 3 روز دما نداشته باشند، خطر انتقال COVID-19 به دیگران بسیار کمتر است.

اگر برای رفتن به محل کار و انجام فعالیت های عادی خود به اندازه کافی احساس خوبی ندارید، باید:

سعی کنید در خانه بمانید و از تماس با افراد دیگر خودداری کنید.

از ملاقات با افرادی که در معرض خطر COVID-19 هستند خودداری کنید، به خصوص اگر سیستم ایمنی بدن آنها به این معنی است که آنها در معرض خطر بالاتر بیماری جدی ناشی از COVID-19 هستند، حتی اگر واکسن COVID-19 داشته باشند.

اگر تست کرونای شما مثبت شده یا علائم ویروس کرونا را دارید باید موارد زیر را رعایت کنید

چگونه از انتقال ویروس کرونا به دیگران جلوگیری کنیم؟

کارهایی که باید برای جلوگیری از انتقال ویروس کرونا به دیگران انجام دهید عبارتند از:

اگر می توانید سعی کنید از خانه کارهای خود را انجام دهید- اگر نمی توانید از خانه کار کنید، از کارفرمای خود در مورد گزینه های موجود برای خود سوال کنید.

اگر می توانید در خانه بمانید – این کار به کاهش تعداد افرادی که با آنها در تماس هستید کمک می کند.

به مدت 10 روز از تماس با افراد در معرض خطر COVID-19 اجتناب کنید، به خصوص اگر سیستم ایمنی بدن آنها به این معنی باشد که آنها در معرض خطر بالاتر بیماری جدی ناشی از COVID-19 هستند، حتی اگر واکسن COVID-19 داشته باشند.

توصیه هایی را در مورد نحوه جلوگیری از انتشار COVID-19 به افرادی که با آنها زندگی می کنید دنبال کنید

اجازه دهید افرادی که باید به خانه شما بیایند بدانند که آزمایش شما مثبت بوده یا علائمی دارید – سپس آنها می توانند اقداماتی را برای محافظت از خود انجام دهند، مانند پوشیدن پوشش مناسب برای صورت، دوری از شما تا جایی که می توانند، و شستن مرتب دست ها.

اگر از شما خواسته شد که شخصاً در یک قرار ملاقات پزشکی یا دندانپزشکی شرکت کنید، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید و در مورد نتیجه آزمایش یا علائم مثبت خود به آنها بگویید.

از دوستان، خانواده یا همسایگان بخواهید که غذا یا سایر وسایل ضروری را برای شما تهیه کنند.

اگر تست کرونای شما مثبت باشد و مجبور باشید خانه خود را ترک کنید چه کارهایی باید انجام دهید.

اگر لازم است ظرف 5 روز پس از نتیجه آزمایش مثبت یا در حالی که احساس ناخوشایندی دارید خانه خود را ترک کنید، می توانید اقداماتی را برای جلوگیری از انتشار COVID-19 انجام دهید.

کارهایی که باید انجام دهید عبارتند از:

از ماسک هایی استفاده کنید که به خوبی روی صورت شما قرار می گیرد و بیش از 1 لایه دارد

شما از تماس با افرادی که در معرض خطر COVID-19 هستند اجتناب کنید، به خصوص اگر سیستم ایمنی بدن آنها به این معنی است که آنها در معرض خطر بالاتر بیماری جدی ناشی از COVID-19 هستند، حتی اگر واکسن COVID-19 داشته باشند.

از مکان‌های سرپوشیده یا شلوغ (از جمله وسایل حمل‌ونقل عمومی یا اجتماعات بزرگ) یا جاهایی که هوای تازه وجود ندارد اجتناب کنید.

هر گونه ورزش را در فضای باز انجام دهید و در جایی که با افراد دیگر در تماس نزدیک نخواهید بود.

از دست زدن به صورت خود اجتناب کنید.

هنگام سرفه یا عطسه دست و دهان خود را بپوشانید.

بعد از سرفه، عطسه یا باد کردن بینی و قبل از غذا خوردن و دست زدن به غذا، دستان خود را به مدت 20 ثانیه با آب و صابون بشویید یا از ضدعفونی کننده دست استفاده کنید.

اگر در تماس نزدیک با فرد مبتلا به ویروس کرونا (COVID-19) بوده اید، چه کاری باید انجام دهید

اگر با فردی زندگی می کنید که مبتلا به کووید-19 است احتمال ابتلا به کووید-19 بیشتر است. شما اگر با فردی تماس داشته اید که آزمایشش مثبت شده است، ممکن است تا 10 روز طول بکشد تا عفونت کووید-19 شما ایجاد شود. این بدان معنی است که شما می توانید ویروس را به افراد دیگر منتقل کنید، حتی اگر علائمی نداشته باشید. شما می توانید اقداماتی را برای کاهش احتمال انتقال COVID-19 به دیگران انجام دهید.

اگر در تماس نزدیک با فرد مبتلا به ویروس کرونا (COVID-19) بوده اید، چه کاری باید انجام دهید

کارهایی که باید انجام دهید عبارتند از:

تا جایی که می توانید از تماس با فرد مبتلا به کووید-19 خودداری کنید

از تماس با افراد در معرض خطر COVID-19 اجتناب کنید، به خصوص اگر سیستم ایمنی بدن آنها به این معنی است که آنها در معرض خطر بالاتر بیماری جدی ناشی از COVID-19 هستند، حتی اگر واکسن COVID-19 داشته باشند.

محدود کردن تماس با افرادی که با آنها زندگی نمی کنید، به خصوص در مکان های شلوغ، داخل خانه یا جاهایی که هوای تازه وجود ندارد.

پوششی بپوشید که کاملاً روی صورت شما قرار می گیرد و بیش از 1 لایه دارد که در آن در تماس نزدیک با افراد دیگر یا در مکان های شلوغ هستید.

دست های خود را اغلب با آب یا صابون بشویید یا از ضدعفونی کننده دست استفاده کنید

و کارهایی که نباید انجام دهید عبارتند از:

اگر در تماس نزدیک با فرد مبتلا به کووید-19 بوده اید، نیازی به انجام آزمایشات جریان جانبی سریع روزانه ندارید.

اگر علائم COVID-19 یا نتیجه آزمایش مثبت دارید سعی کنید در خانه بمانید و از تماس با افراد دیگر خودداری کنید اگر:

شما علائم کووید-19 را دارید، و درجه حرارت بالا دارید یا به اندازه کافی برای رفتن به محل کار یا انجام فعالیت های عادی خود احساس خوبی ندارید.

آزمایش کووید-19 شما مثبت بوده است – این بدان معناست که احتمال ابتلای شما به ویروس بسیار زیاد است

در مورد اقداماتی که باید انجام دهید اگر علائم کووید-19 دارید یا آزمایش مثبت داشتید، راهنمایی بیشتری دریافت کنید.

نحوه جلوگیری از ابتلا و انتشار ویروس کرونا (COVID-19)

در حالی که موارد کمی از ویروس کرونا (COVID-19) در کشورمان وجود دارد، خطر ابتلا یا انتقال آن وجود دارد. حتی اگر کاملاً واکسینه شده باشید یا قبلاً ویروس را داشته اید، هنوز هم می توانید آن را بگیرید یا پخش کنید. COVID-19 از طریق تماس نزدیک با افراد مبتلا به ویروس منتقل می شود. افراد مبتلا به این ویروس حتی اگر علائمی نداشته باشند می توانند آن را پخش کنند.

هنگامی که فرد مبتلا به ویروس نفس می کشد، صحبت می کند، سرفه یا عطسه می کند، قطرات کوچک حاوی ویروس را ترشح می کند. اگر در این قطرات نفس بکشید یا سطوح پوشیده از قطرات را لمس کنید، می توانید به کووید-19 مبتلا شوید. خطر ابتلا به کووید-19 در فضای بسته و مکان های شلوغ بیشتر است.

ابتلای شدید به کرونا را ۲۰ سال پیر می‌کند

محققان ظرفیت‌های شناختی ۴۶ بیمار بستری شده بر اثر ابتلای شدید به بیماری کووید-۱۹ را ۶ ماه پس از این عفونت حاد بررسی کرده‌اند و دریافته‌اند که تأثیر ابتلای شدید به این بیماری بر توانایی‌های شناختی مغز برابر با ۲۰ سال پیر شدن مغز است. یک مطالعه جدید، دقیق‌ترین تحقیقات تا به امروز را در مورد تأثیرات شناختی دراز مدت کووید شدید ارائه کرده است.

این تحقیق که توسط دانشمندان “کالج امپریال لندن” و دانشگاه “کمبریج” انجام شده، نقایص شناختی ماندگار را در بیماران بستری شده در بیمارستان نشان داد که معادل کاهش قدرت شناختی مطابق با ۲۰ سال پیری مغز است.

این تحقیق جدید که در مجله eClinicalMedicine منتشر شده است، به بررسی ۴۶ بیمار مبتلا به کووید-۱۹ شدید در بیمارستان پرداخت که ۱۶ نفر از این بیماران در طول مدت اقامت خود در بیمارستان به اتصال به دستگاه تنفس مصنوعی (ونتیلاتور) نیاز پیدا کرده بودند. شرکت‌کنندگان در این مطالعه، حدود ۶ ماه پس از تجربه این بیماری حاد، مجموعه‌ای از ارزیابی‌های شناختی پیچیده را پشت سر گذاشتند. سن هر فرد مبتلا به کووید طبقه‌بندی شد و از نظر جمعیتی با افراد سالم مقایسه شد.

ابتلای شدید به کرونا را ۲۰ سال پیر می‌کند

بیماران مبتلا به کووید در وظایف «استدلال قیاسی کلامی ضعیف عمل کردند

“دیوید منون”، نویسنده ارشد این مقاله توضیح داد: اختلال شناختی در طیف وسیعی از اختلالات عصبی از جمله زوال عقل و حتی پیری معمولی رایج است، اما الگوهایی که ما دیدیم، از همه اینها متمایز بود. این بیماران مبتلا به کووید در مقایسه با گروه کنترل، در پاسخگویی به تکالیف شناختی، کندتر بودند و در پاسخ‌هایشان دقت کمتری داشتند. به طور مشخص، بیماران مبتلا به کووید در وظایف «استدلال قیاسی کلامی» که برای آزمایش حوزه‌های شناختی استدلال مبتنی بر کلمه خاص طراحی شده‌اند، ضعیف عمل کردند.

این تحقیق نشان داد که مقیاس این نقایص شناختی به طور قابل توجهی با شدت بیماری کووید برای هر بیمار مرتبط است و افراد مبتلا به کووید شدید که نیاز به ونتیلاتور پیدا کرده بودند، بیشترین کاهش شناختی را داشتند. این تحقیق به طور متوسط، میزان نقایص شناختی را معادل حدود ۲۰ سال پیری محاسبه کرد. بنابراین، یک فرد ۵۰ ساله که با کووید شدید در بیمارستان بستری شده بود، نمرات تست شناختی مشابه آنچه را که از یک فرد ۷۰ ساله دیده می‌شود، نشان داد.

سؤال بزیگ

اکنون این یافته‌ها دو سؤال بزرگ را مطرح می‌کنند که محققان در حال حاضر پاسخ خوبی برای آنها ندارند. اینکه به طور خاص چه چیزی باعث این اختلالات ماندگار شناختی می‌شود و آیا ظرفیت‌های شناختی بیماران در مدت زمان طولانی بهبود می‌یابد؟ محققان با فرض یک علت بالقوه می‌گویند برخلاف اینکه برخی یافته‌های تحقیقات قبلی ممکن است اشاره داشته باشند، اما این مشکلات شناختی احتمالاً نتیجه نفوذ ویروس عامل بیماری کووید-۱۹ موسوم به “SARS-CoV-۲” به مغز نیست. در عوض، قابل قبول‌ترین توضیح در این مرحله این است که کووید شدید به دلیل اختلال در تامین اکسیژن مغز و لخته شدن یا خونریزی در طول بیماری حاد می‌تواند موجب آسیب مغزی شود.

همچنین گمان می‌رود که واکنش ایمنی بیش از حد در نقایص ماندگار شناختی در افراد مبتلا به بیماری شدید نقش داشته باشد. اما آیا این مشکل با گذشت زمان برطرف یا بهتر می‌شود؟ “منون” می‌گوید که تیم او سیگنال‌های ظریفی از بهبود را در بیماران پس از دوره‌های طولانی پیگیری مشاهده کرده است، اما در بهترین حالت هر گونه بهبودی شناختی، کند و تدریجی است. وی گفت: ما برخی از بیماران را تا ۱۰ ماه پس از عفونت حاد پیگیری کردیم و توانستیم بهبود بسیار آهسته‌ای را مشاهده کنیم. اگرچه این بهبود از نظر آماری معنی‌دار نبود، اما حداقل در مسیر درستی قرار دارد و این امکان وجود دارد که برخی از این افراد هرگز به طور کامل بهبود پیدا نکنند.

نمونه گیری در منزل

 

نقایص شناختی جزئی را در افراد مبتلا به کووید-۱۹

مطالعه‌ای که اوایل سال جاری توسط محققان دانشگاه “آکسفورد” منتشر شد، نقایص شناختی جزئی را در افراد مبتلا به کووید-۱۹ خفیف تا ۶ ماه پس از ابتلا نشان داد. در حال حاضر محققان در کنار این یافته‌های جدید، شروع به ترسیم تصویر واضح‌تری از طیف تأثیرات شناختی ناشی از عفونت کووید-۱۹ کرده‌اند.

آدام همپشایر، نویسنده ارشد این مطالعه جدید می‌گوید: این یافته‌ها نشان می‌دهد که تعداد زیادی از بازماندگان کووید به احتمال زیاد در ماه‌های پس از عفونت حاد خود، مشکلات قابل‌توجهی را تجربه می‌کنند. از آنجایی که واکسیناسیون‌ها و درمان‌های پیچیده‌تر شروع به کاهش تأثیر مرگ و میر کووید-۱۹ کرده‌اند، تمرکز بر بازماندگانی که اثرات مزمن طولانی‌مدت این بیماری جدید را تجربه می‌کنند، بسیار مهم است.

وی افزود: حدود ۴۰ هزار نفر تنها در انگلیس بر اثر ابتلا به کووید-۱۹ تحت مراقبت‌های ویژه قرار گرفته‌اند و بسیاری دیگر نیز این بیماری را به شکل حاد تجربه کردند اما در بیمارستان بستری نشده‌اند. این بدان معناست که تعداد زیادی از مردم، تا چندین ماه پس از ابتلا، مشکلات شناختی را تجربه می‌کنند و ما باید فوراً بررسی کنیم که برای کمک به این افراد چه کاری می‌توان انجام داد.

برای انجام آزمایش در منزل به سایت آزمایشگاهی آنی آزما مراجعه کنید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.