راهنمای جامع انواع سویه های کووید 19: آنچه باید درباره آزمایش و موارد دیگر بدانید

راهنمای جامع انواع سویه های کووید 19: آنچه باید درباره آزمایش و موارد دیگر بدانید

چندین نوع از ویروس کووید 19 یا SARS-CoV-2 از زمان شروع همه‌گیری پدیدار شده‌اند، و کارشناسان، از جمله، دکتر روشل والنسکی، مدیر CDC، در مورد فوریت واکسیناسیون تا حد امکان بسیاری از افراد قبل از انتشار گسترده انواع واگیردار ویروس صحبت کرده‌اند. رقابت با انواع مختلف در حال انجام است.

تست کرونا که به صورت تست ویروس کووید 19 در منزل ارائه می شود برای بررسی آنتی بادی های تولید شده در بدن شما بر علیه ویروس کرونا استفاده می شود. در واقع در این آزمایش میزان پاسخ بدن شما به ویروس احتمالی موجود در بدن شما اندازه گیری می شود. این آنتی بادی ها به دو صورت می باشند و بررسی هر کدام از آن ها امکان وجود عفونت اخیر یا امکان انتقال بیماری به دیگران را بیان می کند.

البته تست دیگری نیز برای بررسی امکان وجود ویروس کووید 19 در فرد وجود دارد که به تست PCR کرونا معروف است. از این تست برای بررسی وجود ماده ژنتیکی ویروس در نمونه های گرفته شده استفاده می گردد. برای این آزمایش از مخاط بینی و گلوی شما نمونه برداری می شود و نمونه پس از انتقال به آزمایشگاه برای یافتن RNA ویروس بررسی می شود در صورت مشاهده بقایای ژنتیکی ویروس آزمایش مثبت اعلام می شود. در اینجا چیزی است که شما باید در مورد آنها بدانید:

نمونه گیری در منزل

انواع واریانت کووید 19 چیست؟

مانند همه ویروس‌ها، SARS-CoV-2 (ویروسی که باعث کووید 19 می‌شود)، در حین حرکت در میان جمعیت دائماً در حال جهش است و باعث ظهور انواع جدیدی می‌شود. واریانت ها حاوی تغییرات (جهش) در RNA ویروس هستند. بسیاری از این گونه‌ها از دیدگاه بالینی بی‌اهمیت هستند، اگرچه برای ردیابی شیوع ویروس از طریق جمعیت جهانی مفید هستند.

از زمان آلوده شدن فرد به کووید 19 تا بروز علائم و انجام آزمایش در منزل ممکن است چندین روز طول بکشد. شما در روز اول علائم خیلی خفیفی خواهید داشت.

مبتلایان در روزهای آغازین

مبتلایان در روزهای آغازین ممکن است تب، سرفه های خشک یا بعضا تنگی نفس احساس کنند. علائم برخی نیز ممکن است از جنس خستگی مفرط و درد عضلانی باشد. درصد کمی از مبتلایان ممکن است یکی دو روز قبل از بروز این علائم اسهال یا تهوع داشته باشند.

مبتلایان در روز پنجم

در روز پنجم و در موارد حاد، علائم بیمار شدید تر می شود. تنفس بیماران با مشکل همراه می شود، به خصوص افراد مسن تر و افرادی که سابقه بیمار های زمینه ای داشته باشند.

مبتلایان در روز هفتم

در روز هفتم در ووهان اکثر کسانی که در بیمارستان بستری شدند در هفتمین روز شروع علائمشان به بیمارستان منتقل شده اند.

مبتلایان در روز هشتم

در روز هشتم در بیماران بد حال، علائم شدید تر می شود. مبتلایان به احتمال زیاد دچار تنگی نفس و ذات الریه یا سندرم دیسترس تنفسی حاد می شوند. در صورت بروز سندرم دیسترس تنفسی برای بیمار لوله تنفسی کار گذاشته می شود. متاسفانه اغلب کسانی که به سندرم دیسترس تنفسی دچار می شوند از دست می روند.

مبتلایان در روز دهم

در روز دهم در صورتی که وضعیت بیماران رو به وخامت برود، روز دهم در سیر بیماری زمانی است که بیماران به بخش مراقبت های ویژه (آی سی یو) منتقل می شوند. مشکلات گوارش و درد شکم و از دست دادن اشتها در این بیماران به شدت بیشتر می شود.

انواع واریانت کووید 19 چیست؟

ویروس چگونه جهش می یابد؟

کروناویروس‌ها، مانند کووید 19، به‌خاطر میخ‌های تاج‌مانند روی سطوحشان به نام پروتئین سنبله شناخته می‌شوند، به این ترتیب ویروس به سلول‌های میزبان می‌چسبد و آن‌ها را آلوده می‌کند. برخی جهش‌ها در پروتئین اسپایک پتانسیل افزایش توانایی ویروس برای گسترش یا ایجاد بیماری شدیدتر را دارند. علاوه بر این، این جهش‌ها می‌توانند به ویروس اجازه دهند تا از آنتی‌بادی‌های محافظ ناشی از عفونت قبلی و/یا واکسیناسیون و شناسایی با روش‌های آزمایشی فرار کند. اینها انواعی هستند که دانشمندان مشتاقانه دنبال می کنند.

کدام نوع کووید 19 با پیامدهای بالینی به طور گسترده در گردش هستند؟

یک گروه بین سازمانی دولتی ایالات متحده سه طبقه بندی را برای انواع SARS-CoV-2 ایجاد کرده است: نوع مورد علاقه، نوع نگرانی، و نوع پیامد بالا. ما به طور مرتب انواع ویروس را در طول همه گیری ردیابی کرده ایم. در اینجا انواعی وجود دارد که در آزمایش PCR خود می بینیم.

  • آلفا (B.1.1.7، Q.1-Q.8)
  • بتا (B.1.351، B.1.351.2، B.1.351.3)
  • دلتا (B.1.617.2)
  • اپسیلون (B.1.427, B.1.429)
  • Eta (B.1.525)
  • گاما (P.1، P.1.1، P.1.2)
  • آیوتا (B.1.526)
  • کاپا (B.1.617.1)
  • لامبدا (C.37)
  • Mu (B.1.621)
  • زتا (P.2)
  • Omicron (B.1.1.529، BA.2)

CDC یک برنامه ملی نظارت ژنومی را برای شناسایی انواع جدید و در حال ظهور کووید 19 در ایالات متحده ایجاد کرده است. برای اطلاعات به‌روز، ردیاب داده‌های COVID (https://covid.cdc.gov/covid-data-tracker/#variant-proportions) را بررسی کنید.

انواع مختلفی مانند Omicron چگونه به تست های تشخیصی پاسخ می دهند؟

خبر خوب این است که تا به امروز هیچ جهشی دقت آزمایش‌های PCR Labcorp را که کووید 19 فعال را شناسایی می‌کند، کاهش نداده است. این به این دلیل است که آزمایش‌های ما پروتئین نوکلئوکپسید ویروس را مورد هدف قرار می‌دهد که کمتر مستعد جهش است زیرا باید به طور صادقانه از نسلی به نسل دیگر کپی شود تا ویروس زنده بماند. با توجه به اینکه نوع Omicron به شدت در پروتئین اسپایک جهش یافته است، اگر فردی به Omicron آلوده شده باشد، آزمایش PCR Labcorp همچنان در تشخیص COVID-19 موثر خواهد بود.

از آنجایی که آزمایش‌های ما نوکلئوکپسید SARS-CoV-2 را هدف قرار می‌دهد، که نسبتاً به خوبی در انواع مختلف محافظت می‌شود، آزمایش‌های PCR ما می‌توانند عفونت کووید 19 را به دلیل انواع شناخته شده فعلی شناسایی کنند. حساسیت تست PCR ما تحت تأثیر انواع مختلف قرار نمی گیرد.

آیا در ایران برای انواع مختلف کووید 19 آزمایش وجود دارد؟

ادامه توالی ژنومی ویروس SARS-CoV-2 در موارد جدید، تصویر بسیار دقیق تری از نحوه انتشار انواع مختلف ارائه می دهد و مقامات بهداشت عمومی را قادر می سازد تا به طور موثر پاسخ دهند. از آنجایی که آزمایشگاه‌های ما هزاران نمونه را از بسیاری از ایالت‌ها دریافت می‌کنند، ما به‌طور منحصربه‌فردی موقعیتی داریم که انواع SARS-CoV-2 را فهرست‌بندی کنیم. این تلاش ها اطلاعات CDC را برای اطلاع رسانی اقدامات بهداشت عمومی ملی و ایالتی با هدف پایان دادن به همه گیری فراهم می کند.

خدمات آزمایش کرونا در منزل با آنی آزما

آزمایش کرونا در منزل یکی از خدماتی است که توسط آزمایشگاه آنلاین آنی آزما ارائه می شود. امروزه با توجه به شرایط خاصی که پیش آمده است و لزوم رعایت فاصله گذاری اجتماعی و قرنطینه خانگی، بسیاری از فعالیت هایی که در گذشته به صورت حضوری انجام می گرفت، امروزه به صورت غیر حضوری و از طریق اینترنت قابل انجام است.

انجام آزمایش خون مثل تست کرونا نیز یکی از این فعالیت ها می باشد. با توجه به آلودگی گسترده ای که در فضای بیرون و به خصوص بیمارستان ها و مراکز درمانی مثل آزمایشگاه وجود دارد، خود این مراکز می توانند به عنوان کانون انتقال کرونا به افراد محسوب شوند.

اگر امکان رفتن به آزمایشگاه را ندارید تنها با چند کلیک ساده آزمایشگاه را به خانه یا محل کار خود بیاورید تا بدون مراجعه حضوری و پرداخت هزینه اضافه آزمایش کرونا در منزل را انجام دهید همکاران ما پس از ثبت درخواست شما به منزل یا محل کار و … می آیند ، نسخه شما را بررسی کرده ، نمونه گیری می کنند و به بهترین آزمایشگاه های مورد نظر می برند.

خدمات آزمایش کرونا در منزل با آنی آزما

انواع تست کووید 19 برای تشخیص عفونت فعلی و افتراق آن با عفونت قبلی

تست های آزمایشگاهی برای کووید 19 در طول بحران سلامت فعلی مورد توجه زیادی قرار گرفته است. در حال حاضر، ممکن است از خود بپرسید که چه نوع آزمایشی، در صورت وجود، برای شما مناسب است و چگونه می توانید به تست مورد نظر خود دسترسی پیدا کنید. دو نوع آزمایش وجود دارد که آنی آزما برای کووید 19 انجام می دهد.

آزمایشی که به شما می گوید آیا ویروسی دارید [که باعث کووید 19 می شود] و آزمایش دیگری که به شما می گوید آیا در گذشته این ویروس را داشته اید یا خیر.» تفاوت‌های کلیدی در این دو نوع آزمایش کرونا وجود دارد، و دانستن بیشتر در مورد تفاوت‌ها می‌تواند به شما کمک کند بهتر بفهمید که کدام آزمایش COVID-19 را برای خود یا اعضای خانواده‌تان در نظر بگیرید.

عفونت فعلی را با آزمایش سواب کووید 19 شناسایی کنید

آزمایش مولکولی کووید 19 که به عنوان آزمایش واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) نیز شناخته می شود، یک عفونت فعال ویروس کرونا را تشخیص می دهد. اگر در حال حاضر علائم COVID-19 را دارید، ممکن است بخواهید این آزمایش را در نظر بگیرید.

چگونه می توانم آزمایش بدهم تا ببینم مبتلا به کووید-19 هستم؟

اگر علائمی مطابق با عفونت فعال کووید 19 را تجربه می کنید، چند راه برای دسترسی به آزمایش مولکولی COVID-19 وجود دارد. آزمایش PCR برای رد کردن وجود عفونت کرونا در افراد پرخطر انجام می‌شود.

بسیار مهم است که بدانیم ارزش اخباری آزمایش PCR چگونه با سپری شدن زمان از اولین مواجهه و پیدایش علایم تحت تاثیر قرار می‌گیرد. به همین خاطر تفسیر نتایج حتما باید توسط پزشک دارای صلاحیت انجام شود.هر دو گزینه جمع‌آوری از یک سواب برای جمع‌آوری نمونه‌ها از بینی یا گلو مطابق با گزینه آزمایشی انتخاب شده استفاده می‌کنند.

هنگامی که نمونه شما جمع آوری شد، برای پردازش به یک مرکز تست آزمایشگاهی مجاز ارسال می شود. اگر نمونه شما به آزمایشگاه های طرف قرارداد با آنی آزما ارسال شده باشد، نتایج شما 1 تا 2 روز پس از دریافت نمونه توسط آزمایشگاه در دسترس قرار می گیرد.

تشخیص عفونت قبلی با آزمایش خون COVID-19 (آنتی بادی)

تست آنتی بادی کووید 19 در منزل به منظور شناسایی کرونا یک روش روتین برای تشخیص می باشد. در این تست ما به دنبال آنتی بادی می باشیم. آنتی بادی یک گلیکوپروتئین می باشد که در پاسخ به عامل عفونت مانند کرونا و یا هر عامل عفونی دیگر در بدن تولید می شود.

آنتی بادی توسط گلبول های سفید خون تولید و وارد جریان خون می شود که اختصاصی است به طوری که هر آنتی بادی که در یک بیماری تولید می شود اختصاصی همان عامل عفونی می باشد. در این تست یا الایزا در واقع با شناسایی آنتی بادی اختصاصی هر بیماری می توانیم به تشخیص کرونا یا هر عامل عفونی دیگر ببریم.

اصطلاحات در جواب تست

ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که تست آنتی بادی در منزل انجام داده باشید و جواب آزمایش خود را آنلاین دریافت کرده باشید و کنجکاو به دانستن جواب خود باشید. در این بخش ما قصد داریم شما را با این تست بیشتر آشنا کنیم تا مفهوم اصطلاحات در جواب تست خود را بدانید.

تست آنتی بادی در منزل به منظور تشخیص کووید 19 این روزها بسیار کاربرد دارد. تست آنتی بادی در منزل وجود IgM و IgG اختصاصی علیه ویروس کرونا را در بدن شما شناسایی می کند. بنابراین توجه نمایید که انجام این آزمایش برای کسب اطلاع از وضعیت فعلی شما به هیچ عنوان مناسب نیست و تنها برای نشان دادن سابقه مواجهه شما با ویروس کاربرد دارد.

اصطلاحات در جواب تست کرونا

زمان تولید آنتی بادی

اولین نکته که باید در مورد تست آنتی بادی بدانیم این است که آنتی بادی ها یک تا 3 هفته بعد از عفونت شروع به تولید می نمایند. بنابراین منفی شدن جواب این آزمایش به معنای عدم ابتلای قطعی شما نمی باشد. در واقع ممکن است شما ناقل این بیماری باشید ولی چون هنوز بدن شما واکنشی نسبت به ویروس نداده است و آنتی بادی شناسایی نمی شود و جواب تست منفی می باشد.

IgM و IgG در تست آنتی بادی

نکته دیگر در رابطه با اصطلاحات IgM و IgG می باشد. برای درک بهتر این اصطلاحات باید بگوییم آنتی بادی دارای چند کلاس و زیر کلاس می باشد. IgM در در اوایل ابتلا به بیماری هایی مانند کرونا تولید می شود بنابراین شناسایی این آنتی بادی به تنهایی نشان دهنده فاز اولیه ابتلای فرد به این بیماری می باشد ولی در ادامه IgG به همراه IgM نشانگر وضعیت رو به بهبودی بیمار است. و در نهایت مثبت شدن IgG به تنهایی به معنایی این است که فرد قبلا به کرونا مبتلا بوده ولی در حال حاضر بهبود یافته است.

نمونه گیری در منزل

مثبت بودن IgG به تنهایی نشانگر ابتلای اخیر به کرونا و بهبودی از آن است

البته توجه داشته باشید IgG برای مدت کوتاه چند روزه بعد از بهبودی مثبت باقی می ماند بنابراین مثبت بودن آن به تنهایی نشانگر ابتلای اخیر به کرونا و بهبودی از آن است. در آخر توجه داشته باشید که اگر جواب تست آنتی بادی در منزل شما مثبت شده باشد آرامش خود را حفظ کنید و در اولین اقدام محل خود را به مکان قرنطینه و دورتر از سایر افراد قرار دهید.

با مرکز بهداشت محل خود تماس بگیرید و توصیه های کادر درمان را انجام دهید. توجه داشته باشید اگر علائم شما خفیف است و یا دارای شرایط رو به بهبودی هستید و دچار تنگی نفس نیستید، نیاز به مراجعه به مراکز درمان نیست.

همچنین نکته دیگر که حایز اهمیت است متاسفانه افراد بعد از ابتلا به کرونا نسبت به آن مصون نمی شوند به این صورت که ممکن است شما دارای علائم کرونا باشید و تست آنتی بادی کووید 19 مثبت شود و بهبود یابید ولی در مواجهه به ویروس کرونا دوباره به آن مبتلا شود. بنابراین ابتلا به کرونا به معنای مصونیت دائمی نیست و پس از ابتلا و بهبودی نیز همچنان باید پروتکل های بهداشتی را رعایت کنید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.