نحوه تأثیر کرونا ویروس چگونه است

کرونا ویروس چگونه بر بدن تأثیر می گذارد؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

از زمان گه ویروس کرونا به عنوان یک ویروس منحوس در دنیا شناخته شده است، این سوال برای همه پیش آمده است که کووید 19 چگونه در بدن عمل می کند که منجر به خطر افتادن جان بیماران خواهد شد. متاسفانه روزانه شاهد این موضوع هستیم که تعداد زیادی از بیماران جان خود را از دست می دهند و آنچه باعث شده است هنوز نتوانند برای کرونا واکسن و دارو تهیه کنند، تغییر عملکرد ویروس است. در این مقاله قصد داریم با توجه به تجارب متخصصین در این مدت، مسیر عملکرد ویروس کرونا ار دنبال کرده و ببینیم چگونه در برخی از افراد منجر به ابتلا به بیماری شدید شده و در برخی دیگر، گویی یک سرماخوردگی ساده رخ داده است. مطالعه این مقاله را به همه توصیه می کنیم.

تأثیر کرونا ویروس

کرونا ویروس به طور معمول بر سیستم تنفسی تأثیر می گذارد و باعث ایجاد علائمی مانند سرفه و تنگی نفس می شود. برخی از افراد ، از جمله افراد مسن ، در معرض بیماری شدید ناشی از این ویروس می باشد. کرونا ویروس در بسیاری از گونه های حیوانات مانند شتر و خفاش ها وجود دارد. جهش در ویروس باعث ایجاد تغییراتی در ویروس شده که می تواند انسان را آلوده کند. بیماری ناشی از ویروس کرونا (کووید-۱۹) بیماری واگیرداری است که ویروس تازه‌کشف‌شده کرونا باعث بروز آن می‌شود. اکثر افرادی که به بیماری کووید-۱۹ مبتلا می‌شوند، علائم خفیف تا متوسطی را تجربه می‌کنند و بدون نیاز به درمانی خاص بهبود می‌یابند.

شیوع قبلی بیماری هایی که کرونا ویروس در انسان ایجاد کرده است شدید بوده است. این ویروس ها به طور معمول به سرعت گسترش می یابند و می توانند در بعضی از افراد منجر به مرگ شوند.

یک نمونه از این بیماری سندرم حاد تنفسی حاد (SARS) است که در سال 2002 باعث همه گیری شد. در حدود 8،439 مورد و 812 مرگ و میر در نتیجه این ویروس رخ داده است. شیوع بیماری شناخته شده با اسم کووید 19 نیز در اثر کرونا ویروس جدیدی است که اکنون به SARS-CoV-2 تغییر نام داده است که به سرعت در بسیاری از نقاط جهان رواج یافته است. از بهمن ماه سال پیش این ویروس در کل دنیا گسترش یافته و باعث ابتلا و مرگ و میر بسیار زیادی شده است . ویروسی که باعث بروز کووید-۱۹ می‌شود عمدتاً ازطریق ذرات تولیدشده در هنگام سرفه کردن، عطسه کردن، یا بازدم فرد مبتلا منتقل می‌شود. این ذرات به‌دلیل سنگین بودن در هوا معلق نمی‌مانند و به‌سرعت روی زمین یا سطوح می‌افتند.

درصورت نزدیک بودن به فرد مبتلا به کووید-۱۹، با تنفس ویروس یا لمس کردن سطح آلوده و پس از آن لمس کردن چشم‌ها، بینی، یا دهان ممکن است به بیماری مبتلا شوید.

کرونا ویروس چگونه بر بدن تأثیر می گذارد؟

در این مقاله در مورد چگونگی تأثیر کرونا ویروس بر روی بدن ، عوارض احتمالی و روش های درمانی آن بحث خواهیم کرد.

تأثیر کرونا ویروس بر بدن

فرد مبتلا به کرونا ویروس ممکن است سرفه یا تنگی نفس را تجربه کند. ویروس ها با ربودن سلول ها در بدن عمل می کنند. آنها وارد سلول های میزبان شده و تولید مثل می کنند. سپس می توانند در سلول های جدید بدن گسترش یابند. کروناویروس بیشتر بر سیستم تنفسی تأثیر می گذارد ، این گروه از اعضای بدن و بافت هایی هستند که به بدن اجازه تنفس می دهند.

بیماری های تنفسی قسمت های مختلف این دستگاه تنفسی مانند ریه ها را تحت تأثیر قرار می دهد. کرونا ویروس به طور معمول پوشش گلو ، مجاری هوایی و ریه ها را آلوده می کند.

علائم اولیه کرونا ویروس ممکن است شامل سرفه یا تنگی نفس باشد. در برخی موارد ، این ویروس می تواند آسیب جدی به ریه ها وارد کند. به عنوان مثال ، برخی از افراد ممکن است دچار سندرم پریشانی حاد تنفسی شوند که منجر به مشکلات شدید تنفسی می شود. معمولاً سیستم ایمنی بدن با ارسال پروتئین های خاص یا آنتی بادی ها برای مقابله با عفونت و شناسایی و پاسخ به کرونا ویروس وارد عمل می شود.

پاسخ ایمنی به عفونت اثرات جانبی برای بدن دارد از جمله تب. در طی عفونت ، گلبول های سفید پیروژن ها را آزاد می کنند ، ماده ای که باعث تب می شود. دمای بالاتر از 38 درجه در دماسنج دهانی نشانگر تب است. بعضی اوقات علائم دیگری در کنار تب بروز می کند. کووید-۱۹ افراد متفاوت را به‌طرق گوناگون تحت تأثیر قرار می‌دهد. بیماریِ اکثر افراد مبتلا خفیف یا متوسط است و بدون نیاز به بستری شدن بهبود می‌یابد.

کرونا ویروس چگونه بر بدن تأثیر می گذارد؟

شایع‌ترین علائم تأثیر کرونا ویروس :

  • تب
  • سرفه خشک
  • خستگی
  • علائم کمترشایع:
  • درد و کوفتگی
  • گلودرد
  • اسهال
  • التهاب ملتحمه
  • سردرد
  • ازدست دادن حس چشایی و بویایی
  • بثورات پوستی یا تغییر رنگ انگشتان دست و پا

علائم جدی:

  • مشکل در تنفس یا تنگی نفس
  • درد یا فشار قفسه سینه
  • ازدست دادن توانایی تکلم یا حرکت کردن

درصورت بروز علائم جدی، فوراً به پزشک مراجعه کنید. همیشه پیش از مراجعه به پزشک یا مرکز بهداشتی، با آن‌ها تماس بگیرید.

افرادی که علائم خفیفی دارند و از هر لحاظ دیگر سالم هستند، باید علائم بیماری را در خانه مدیریت کنند.

از زمانی که فردی به ویروس مبتلا می‌شود، به‌طور متوسط ۵ تا ۶ روز طول می‌کشد تا علائم بیماری بروز کند. اما ممکن است بروز علائم تا ۱۴ روز نیز طول بکشد.

این علائم معمولاً تا زمانی که بدن به صورت کامل از شر کرونا ویروس خلاص نشود، ادامه خواهد یافت. علائم ممکن است بلافاصله پس از ابتلای فرد ظاهر نشوند. به عنوان مثال ، افراد مبتلا به کووید 19ممکن است علائم بیماری را 2 تا 14 روز پس از عفونت بروز دهند. این امر می تواند بسیار خطرناک باشد زیرا در این دوران فرد بدون اینکه بداند نزدیکان و افراد دیگر را آلوده می کند. به همین دلیل میزان گسترش و شیوع این بیماری در دنیا بسیار بالا می باشد و کنترل این گونه بیماری ها به دلیل ظهور دیر هنگام علائم بسیار دشوار می باشد.

کرونا ویروس چگونه بر بدن تأثیر می گذارد؟

افراد در معرض خطر و عوارض بیماری

کرونا ویروس می تواند عوارض شدیدی مانند ذات الریه یا پنومونی داشته باشد. پنومونی در صورتی ایجاد می شود که ویروس باعث عفونت یک یا هر دو ریه شود. کیسه های هوایی ریز داخل ریه ها می توانند با مایعات یا چرک پر شوند و این موضوع تنفس فرد را سخت تر می کند.

کرونا ویروس همچنین می تواند به قلب ، کبد یا کلیه آسیب برساند. در بعضی از افراد بر روی خون و سیستم ایمنی تأثیر می گذارد. به عنوان مثال ، بیماری با کووید 19 می تواند باعث نارسایی قلبی ، کلیوی یا چندین عضو دیگر شود و در نتیجه منجر به مرگ فرد می شود. برخی از افراد بیشتر از سایرین در معرض عوارض شدید با این بیماری قرار دارند.

این خطر برای کسانی که دارای شرایط پزشکی اساسی هستند، افزایش می یابد ، مانند:

  • شرایط و بیماری جدی قلبی مانند نارسایی قلبی ، بیماری عروق کرونر یا کاردیومیوپاتی
  • بیماری کلیوی
  • بیماری انسداد مزمن ریوی (COPD)
  • چاقی ، که در افراد دارای شاخص توده بدنی (BMI) 30 یا بالاتر اتفاق می افتد
  • بیماری سلول داسی شکل
  • سیستم ایمنی ضعیف شده در اثر پیوند عضو
  • دیابت نوع 2
  • افراد پیر و پا به سن گذاشته نیز در معرض بیماری شدید ناشی از کرونا ویروس هستند.

گروه های دیگر در معرض خطر عبارتند از:

  • افراد مبتلا به HIV
  • زنان حامله
  • افراد مبتلا به آسم
  • و غیره

درمان

داروهای ضد ویروسی یک روش رایج برای درمان ویروس ها هستند. این داروها باعث از بین رفتن ویروس ها از طریق کشتن آن ها یا ممانعت از گسترش آن ها در سلول های دیگر بدن می شوند. با این حال ، در حال حاضر هیچ داروی ضد ویروسی برای درمان کرونا ویروس وجود ندارد. با توجه به بیماری همه گیر کووید 19، محققان در سراسر جهان اکنون در حال کار بر روی درمان های جدید و واکسن های ضد ویروسی بر علیه ویروس کرونا هستند.

اگر علائم خفیف باشد ، همیشه درمان لازم نیست. اگر فرد هیچ فاكتور خطری در سیستم تنفسی یا سیستم ایمنی بدن نداشته باشد ، بدن وی با استفاده از دارو یا مداخله می تواند با موفقیت با این ویروس مبارزه كند. در موارد خفیف ، پزشکان ممکن است استفاده از داروهای بدون نسخه را برای درمان علائم پیشنهاد دهند. به عنوان مثال ، استامینوفن ، که به پاراستامول نیز معروف است ، ممکن است برای بعضی از افراد مفید باشد.

در موارد شدید تر، درمان در بیمارستان ها می تواند شامل استفاده از دستگاه های تنفسی برای حمایت از تنفس فرد باشد. آنتی بیوتیک ها ممکن است به کاهش خطر پنومونی باکتریایی کمک کنند.

کرونا ویروس چگونه بر بدن تأثیر می گذارد؟

چشم انداز بیماری و تأثیر کرونا ویروس

تأثیر کرونا ویروس روی بدن شامل علائم تنفسی و علائم عفونتی مانند سرفه ، تب و خستگی است. در بعضی از افراد ، ویروس کرونا می تواند باعث بیماری شدید شود.

عوامل مؤثر بر ریسک فاکتور بیماری شامل موارد زیر است:

  • سن بالاتر
  • بیماری های زمینه ای مانند دیابت
  • اچ آی وی
  • آسم
  • بارداری

افرادی که در معرض بیماری شدید قرار دارند ، در صورت بروز علائم کووید 19 باید هر چه سریع تر به دنبال مراقبت های پزشکی فوری باشند. این علائم کرونا شامل موارد زیر است:

  • سرفه ناگهانی
  • درجه حرارت بالای بدن
  • تنگی نفس
  • علائم گوارشی و غیره

اهمیت انجام آزمایش برای تشخیص کرونا ویروس

سیستم ایمنی بدن افرادی که به کرونا مبتلا هستند با ایجاد سلولهایی که می توانند به ویروس در خون حمله کنند ( از طریق آنتی بادی ها ) ، به عفونت پاسخ می دهد. آزمایش های تشخیص آنتی بادی ها در خون افراد می توانند نشان دهند که آیا آنها در حال حاضر به کرونا مبتلا هستند یا پیش از این به کرونا مبتلا بودند.

بدن سه کلاس از آنتی بادی ها – IgA ، IgG و IgM را تولید می کند. اکثر تست های آنتی بادی ، IgG و IgM را اندازه گیری می کنند ، اما برخی از تست ها یک آنتی بادی منفرد یا ترکیبی از سه آنتی بادی را اندازه گیری می کنند. سطح آنتی بادی ها در زمان های مختلف پس از عفونت افزایش و کاهش میابد ، در نتیجه آنتی بادی IgG معمولاً چند هفته بعد از عفونت بیشترین میزان را دارد.

برخی از آزمایشات از خون وریدی و تجهیزات آزمایشگاهی ویژه ای استفاده می کنند ، در حالی که برخی دیگر از نمونه های خون نوک انگشت که توسط دستگاه های یکبار مصرف گرفته می شوند و مانند تست های بارداری هستند استفاده می کنند ، که می توانند در آزمایشگاه ها ، بیمارستان ها یا خانه انجام شوند.

محققان بیش از 11000 مقاله موجود در مورد کووید 19 را بررسی کردند و 54 مطالعه مرتبط از آسیا ، اروپا و ایالات متحده را شناسایی کردند – که دقت آزمایش های آنتی بادی مورد استفاده برای تشخیص عفونت کرونا فعلی یا گذشته را چه در بیمارستان و چه در جامعه اندازه گیری کرده اند. در کل این مطالعات نزدیک به 16.000 نتیجه آزمایش گزارش کرده اند.

آنها دریافتند که تمام آزمایشات در هفته اول پس از بروز علائم حساسیت کم نشان دادند (تشخیص کمتر از 30٪ موارد بیماری) ، تشخیص در هفته دوم افزایش یافت و در هفته سوم به بالاترین تشخیص رسیدند. ترکیبی از IgG و IgM برای 8 تا 14 روز 72٪ حساسیت داشت ؛ برای 15 تا 21 روز 91% ؛ و برای 21 تا 35 روز 96 درصد حساسیت داشت. اطلاعات کمی بیشتر از 35 روز در دسترس بودند.

کرونا ویروس چگونه بر بدن تأثیر می گذارد؟

محققان اظهار کردند كه در مورد حدود 50٪ از افراد مبتلا به کووید 19 مانند كارمندان بهداشت و درمان كه علائم تنفسی داشتند – هفت مورد مثبت كاذب و 43 مورد منفی كاذب برای هر هزار نفر تحت آزمایش IgG و IgM در روز 15 تا 21 پس از ظهور علائم کرونا وجود داشت.

در مواردی که حدود 20٪ از افراد به کووید 19 مبتلا بودند – احتمالاً در بهداشت و درمان – آنها 17 مورد از افراد مبتلا به کووید 19 را در هر هزار فرد آزمایش شده تشخیص ندادند و 10 نتیجه مثبت کاذب وجود داشت.

اگر در جمعیتی حدود 5٪ به کووید 19 مبتلا باشند که احتمالاً در بررسی های ملی اینگونه است – محققان معتقدند که در هر هزار فرد مورد آزمایش چهار عفونت تشخیص داده نمی شود و 12 نتیجه به اشتباه مثبت است.

آزمایش دقیق بسیار حیاتی است – این تست ها ممکن است به شناسایی کرونا در افرادی که دو یا چند هفته علائم داشتند اما هرگز آزمایش سواب انجام نداده اند کمک کند و مشخص کند که چه تعدادی از افراد به عفونت کرونا مبتلا می باشند تا شیوع بیماری و نیاز به مداخلات بهداشت عمومی ارزیابی شود.

تست های اولیه ویروس کرونا در آزمایشگاه آنی آزما شامل تست های CBC , CRP ,ESR ,LDH و CPK با امکان نمونه گیری در منزل یا محل کار با جوابدهی آنلاین انجام می شود برای انجام آزمایش ویروس کرونا با امکان نمونه گیری در منزل یا محل کار به صورت آنلاین، می توانید با مراجعه به سایت و انجام مراحل پذیرش غیر حضوری و آنلاین، همکاران ما برای نمونه گیری در اسرع وقت در محل مورد نظر شما حاضر شوند و شما می توانید نتیجه آزمایش خود را بصورت آنلاین دریافت نمایید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.