کووید 19 در مقایسه با آنفولانزا و RSV: چگونه تفاوت بین عفونت های تنفسی را تشخیص دهیم

کووید 19 در مقایسه با آنفولانزا و RSV: چگونه تفاوت بین عفونت های تنفسی را تشخیص دهیم؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

عفونت دستگاه تنفسی عفونت ریه ها، راه های هوایی، سینوس ها یا گلو است. در حالی که عفونت های تنفسی در تمام طول سال رخ می دهد، افزایش قابل توجهی در این عفونت ها در ماه های پاییز و زمستان (فصل سرماخوردگی و آنفولانزا) وجود دارد که افراد تمایل دارند زمان بیشتری را در داخل خانه بگذرانند. در فصل سرماخوردگی و آنفولانزا، دانستن علائم رایج و چگونگی جلوگیری از سرایت بیماری به اطرافیانتان کمک می کند. با افزایش موارد کووید 19، درک تفاوت بین عفونت‌های تنفسی رایج و گزینه‌های درمانی شما اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. در این وبلاگ اطلاعاتی را برای کمک به شما برای آماده شدن برای فصل آینده ویروس های تنفسی ارائه می دهیم.

آزمایش هورمونی زنانه

تفاوت بین آنفولانزا، کووید 19 و RSV چیست؟

آنفولانزا، کووید 19 و ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV) همگی عفونت‌های تنفسی بسیار مسری هستند که توسط ویروس‌ها ایجاد می‌شوند: آنفولانزا توسط ویروس آنفولانزا، کووید 19 توسط ویروس SARS-CoV-2 و RSV توسط ویروس سنسیشیال تنفسی. ممکن است فردی به طور همزمان به چندین ویروس آلوده شود.

سین‌سیشیال تنفسی (Respiratory Syncytial Virus)، یک ویروس بسیار مسری است که حداقل یکبار قبل از دو سالگی، دستگاه تنفسی کودکان را آلوده می‌کند. RSV شایع‌ترین علت بیماری دستگاه تنفسی در نوزادان بوده که ممکن است باعث ایجاد مشکلات جدی در آن‌ها شود. عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی ناشی از RSV گاه به سمت سیستم تنفسی تحتانی پیشرفت کرده و به ندرت منجر به پنومونی‌های کشنده می‌شود.

در ادامه شما را با علائم ابتلا به این ویروس، نحوه تشخیص و درمان آن آشنا می‌کنیم: تقریباً همه کودکان حداقل یک‌بار قبل از سن دو سالگی، به عفونت RSV مبتلا می‌شوند، اما خوشبختانه برای اکثر کودکان، نشانه‌های RSV مانند سرماخوردگی بوده و مشکل جدی محسوب نمی‌شود. تنفس سریع شکمی، گرفتگی سوراخ بینی، خس‌خس سینه، وقفه در تنفس، تغییر رنگ اطراف لب یا نوک انگشتان به رنگ آبی و انقباض ماهیچه‌های شکم هنگام تنفس، بعضی از نشانه‌های مشکلات تنفسی در کودکان است. والدین باید در صورت مشاهده هر کدام از این علائم در تنفس کودکان خود به پزشک مراجعه کنند.

تشخیص این بیماری کار آسانی نیست

تشخیص این بیماری به‌ویژه در ابتدا کار آسانی نیست، زیرا گاهی اوقات نوزادان کم‌سن مبتلا به ویروس RSV، علائم کودکان بزرگ‌تر را خود بروز نمی‌دهند. در بسیاری موارد، تنها نشانه بیماری این است که میزان فعالیت کودکان کاهش یافته و بیشتر از قبل کج‌خلقی می‌کنند. پزشکان معمولاً با در نظر گرفتن سابقه پزشکی و انجام معاینه بدنی، ویروس سین‌سیشیال تنفسی را تشخیص می‌دهند. در اکثر کودکان سالم نیازی به تمایز RSV از سرماخوردگی نیست، اما اگر کودک مشکل دیگری داشته باشد، پزشک آزمایش تشخیصی RSV را تجویز می‌کند؛ در این حالت ویروس با آزمایش مایعات بینی تشخیص داده می‌شود.

ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV)

چه چیزی باعث آنفولانزا می شود؟

آنفولانزا توسط ویروس آنفولانزا ایجاد می شود و در ماه های زمستان که افراد در داخل خانه با هم وقت می گذرانند به راحتی پخش می شود. گونه های زیادی از ویروس آنفولانزا وجود دارد و این ویروس می تواند سال به سال تغییر کند، به همین دلیل است که باید هر سال واکسن آنفولانزا دریافت کنید.

آنفولانزا یک بیماری معمول است، عفونت این بیماری از طریق قطرات وارد بدن فردی دیگر می ‌شود. این ویروس داخل بدن تکثیر شده و رشد می‌ کند. در زمستان علائم آنفولانزا مشاهده می شود و اوج آن در ماه بهمن است. اما احتمال دارد هر زمانی از سال به بیماری آنفولانزا مبتلا شوید. سویه‌ هایی مختلفی از این بیماری وجود دارد. هرساله پزشکان و محققان سویه مربوط به بیماری را مشخص می‌کنند. پس از شناسایی سویه‌ ها از آن‌ها برای تهیه واکسن آنفولانزا استفاده می شود. واکسن آنفولانزا یکی از ساده ‌ترین و موثرترین راه های جلوگیری از ابتلا به بیماری آنفولانزا است.

تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی چیست؟

در ابتدای بیماری، تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی کم است و می توانند شبیه به هم باشند. هر دو بیماری تنفسی هستند و می ‌توانند علائم یکسانی داشته باشند. اما ویروس ‌های مختلفی منجر به ایجاد این دو بیماری می ‌شود. علائم شما می تواند به تشخیص این دو بیماری کمک کند. اما آنفولانزا و سرماخوردگی تا حدی علائم یکسانی دارند. افرادی که به این بیماری ‌ها مبتلا می‌ شوند، علائم زیر را دارند:

  • گرفتگی و آبریزش بینی
  • عطسه
  • بدن درد
  • خستگی کلی بدن

معمولاً علائم آنفولانزا شدیدتر از علائم سرماخوردگی است. در واقع تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی در شدت این دو بیماری است. معمولاً سرماخوردگی مشکلات و عوارض چندانی برای فرد به وجود نخواهد آورد.

اما آنفولانزا می تواند منجر به شرایط زیر شود:

  • سینوزیت
  • عفونت گوش
  • ذات الریه
  • سپسیس

اگر علائم شما جدی هستند، احتمال دارد سرماخوردگی یا آنفولانزا برایتان تشخیص داده شده باشد. برای اطمینان از تشخیص علائم، پزشک آزمایش‌ های دیگری را تجویز خواهد کرد. طی اپیدمی کوید-۱۹ بهتر است با رعایت پروتکل ‌ها به صورت آنلاین یا حضوری به پزشک مراجعه کنید. درمانکده این امکان را برای شما فراهم کرده است.

علائم و تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی را باید با توجه به شباهت آن‌ها به علائم بیماری کوید-۱۹ بررسی و سپس درمان کرد. اگر پزشک برایتان سرماخوردگی را تشخیص داده باشد، باید علائم خود را درمان کنید تا ویروس به صورت کامل از بدن شما پاک شود.

روش­‌های درمانی برای این کار عبارتند از:

  • استفاده از داروهای بدون نسخه OTC
  • نوشیدن مایعات کافی (هیدراته بودن بدن)
  • استراحت به اندازه کافی

در صورتی که به آنفولانزا مبتلا شده باشید، خوردن داروهای آنفولانزا در مراحل اولیه بیماری می ‌تواند به شما کمک کند و از شدت بیماری کاسته و دوره‌ آن را کوتاه‌ تر کند. استراحت و نوشیدن مایعات کافی برای بیماران مبتلا به آنفولانزا مفید است. دوره‌ بیماری آنفولانزا نیز مانند سرماخوردگی باید طی شود تا ویروس آن به صورت کامل از بدن خارج شود.

آنفولانزا

چه چیزی باعث کووید 19 می شود؟

کووید 19 توسط SARS-CoV-2، یک کروناویروس جدید ایجاد می شود. کروناویروس‌ها خانواده‌ای از ویروس‌ها هستند که به دلیل شکل کرونایی‌شان نامگذاری شده‌اند. گاهی اوقات، اصطلاح کلی “کرونا ویروس” در مورد کووید 19 استفاده می شود، اما این از نظر فنی نادرست است زیرا انواع مختلفی از کروناویروس ها در این خانواده وجود دارد، از جمله SARS-CoV-1 که در سال 2002 ظهور کرد و سایر کروناویروس هایی که معمولاً انسان ها را مبتلا می کنند. در حالی که واکسنی علیه SARS-CoV-2 هنوز در دسترس نیست، چندین واکسن کاندید در حال توسعه هستند.

چه چیزی باعث RSV می شود؟

RSV توسط ویروس سنسیشیال تنفسی ایجاد می شود، یک ویروس بسیار مسری که می تواند کودکان و بزرگسالان را آلوده کند. در بزرگسالان و کودکان بزرگتر، RSV معمولاً یک بیماری خفیف است که بسیار شبیه سرماخوردگی است. در نوزادان و افراد مسن، علائم می تواند شدیدتر باشد.

علائم آنفولانزا، کووید 19 و RSV چیست؟

پطبق گفته CDC، آنفولانزا و کووید 19 علائم بسیار مشابهی دارند و تشخیص اینکه کدام یک از این دو را دارید ممکن است سخت باشد. ممکن است مدت بیشتری طول بکشد تا افراد مبتلا به SARS-CoV-2 علائم خود را نشان دهند و افراد بیشتر از آنفولانزا عفونی بمانند. یکی از علائمی که به نظر می رسد منحصر به فرد کووید 19 است، از دست دادن چشایی یا بویایی است. هر دو ویروس می توانند باعث ایجاد موارد زیر شوند:

  • تب ها
  • لرز
  • سردرد
  • سرفه
  • درد عضلانی
  • خستگی
  • استفراغ
  • اسهال
  • تنگی نفس
  • آبریزش بینی
  • گلو درد

RSV می تواند هر کسی را آلوده کند، اما در نوزادان و افراد مسن خطرناک ترین است. علائم آن مشابه علائم سرماخوردگی است. آنها تمایل دارند دوره خود را فقط با شدت خفیف در بزرگسالان و کودکان بزرگتر انجام دهند. در نوزادان و افراد مسن، علائم شدیدتر است و می تواند شامل تب و خس خس سینه باشد. برخی از موارد ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشند، اما بیشتر عفونت ها طی 1 تا 2 هفته دوره خود را طی می کنند.

نوزاد مبتلا به RSV ممکن است تا زمان بهبودی نیاز به توجه زیادی داشته باشد. با این حال، مراقب علائم جدی باشید که می تواند نشان دهنده نیاز به درمان اورژانسی باشد. اگر کودک شما به طور غیرعادی خسته است، به سرعت نفس می‌کشد یا ناخن‌هایش مایل به آبی است، با 115 تماس بگیرید یا فوراً به اورژانس مراجعه کنید.

چگونه تشخیص دهم که مبتلا به کووید 19 هستم یا آنفولانزا؟

از آنجایی که علائم بسیار شبیه به هم هستند، بهترین راه برای تشخیص دقیق ابتلا به کووید 19 ایا آنفولانزا انجام آزمایش است.

اگر می خواهید نوع عفونت خود را تعیین کنید، آزمایش ترکیبی کووید 19 آنفولانزا، RSV گزینه ای است. این آزمایش تعیین می کند که آیا در حال حاضر به SARS-CoV-2، آنفولانزای A/B، و/یا ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV) آلوده هستید یا خیر و از طریق پزشکان، بیمارستان ها و سایر ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی مجاز در سراسر کشور در دسترس است.

توصیه می کنیم برای اطلاعات بیشتر با پزشک یا ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی تماس بگیرید. اگر علائمی را تجربه می‌کنید و می‌خواهید روشی آسان برای تشخیص ابتلا به SARS-CoV-2 (ویروسی که باعث کووید 19 می‌شود) داشته باشید، یک کیت خانگی ممکن است گزینه‌ای برای شما باشد.

چگونه تشخیص دهم که مبتلا به کووید 19 هستم یا آنفولانزا؟

چگونه آنفولانزا، کووید 19 و RSV را درمان کنم؟

ویروس ها به طور قابل توجهی با باکتری ها متفاوت هستند و درمان هایی مانند آنتی بیوتیک ها روی عفونت های ویروسی کار نمی کنند. بدن شما به عفونت ها، از جمله عفونت با SARS-CoV-2، با تولید آنتی بادی، به تنهایی یا با کمک واکسن، پاسخ می دهد. آنتی بادی ها پروتئین هایی هستند که سیستم ایمنی بدن شما برای هدف قرار دادن عفونت های خاص طراحی می کند. آنتی بادی ها بسیار تخصصی هستند و برای سویه یا نوع خاصی از ویروس یا باکتری ساخته شده اند. به همین دلیل، واکسن‌های آنفولانزا و سایر ویروس‌ها از شما در برابر SARS-CoV-2 محافظت نمی‌کنند و بالعکس.

در حال حاضر چندین واکسن مجاز FDA برای SARS-CoV-2 وجود دارد، اما برخی داروها و درمان‌ها می‌توانند پس از بروز بیماری به مبارزه با بیماری کمک کنند. اگر فکر می کنید ممکن است آلوده شده باشید، از ارائه دهنده خود در مورد گزینه های درمانی سوال کنید. علاوه بر این، آزمایش کووید 19 می تواند به تعیین اینکه آیا علائم شما ناشی از SARS-CoV-2 است یا خیر، کمک می کند.

چگونه از آنفولانزا، کووید 19 و RSV جلوگیری کنم؟

شما می توانید با تزریق واکسن آنفولانزا، احتمال ابتلا به آنفولانزا را به شدت کاهش دهید. مکان های زیادی برای دریافت واکسن وجود دارد، از جمله از ارائه دهنده محلی، داروخانه ها و فروشگاه های مواد غذایی. واکسن آنفولانزا که هر سال دریافت می کنید برای محافظت در برابر شایع ترین گونه های آنفولانزای مورد انتظار در آن سال طراحی شده است.

درگیر شدن در شیوه های بهداشتی مناسب با کودک می تواند خطر ابتلا به عفونت ها از جمله RSV را کاهش دهد. از تماس کودک با افرادی که علائم سرماخوردگی را نشان می دهند خودداری کنید، دست های خود را مرتب بشویید و اجازه ندهید کسی در اطراف کودک شما سیگار بکشد. شما می توانید با واکسیناسیون و پیروی از دستورالعمل های CDC، خطر ابتلا به کووید 19 را کاهش دهید. شستن یا ضدعفونی مرتب دست ها همیشه مهم است.

نمونه گیری در منزل

آزمایش در منزل

آنی آزما با توجه به نیازی که از گذشته تا امروز احتیاج بوده به وجود آمد و ما تمام تلاش و دقت خود را به کار گرفته ایم برای اینکه شما را در مسیر سلامتی یاری کنیم . فرصتی مناسب است اگر امکان رفتن به آزمایشگاه را ندارید تنها با چند کلیک ساده آزمایشگاه را به خانه یا محل کار خود بیاورید تا بدون مراجعه حضوری و پرداخت هزینه اضافه آزمایش خود را انجام دهید.

همکاران ما پس از ثبت درخواست شما به منزل یا محل کار و … می آیند ، نسخه شما را بررسی کرده ، نمونه گیری در منزل می کنند و به بهترین آزمایشگاه های مورد نظر می برند . لازم به ذکر است تمامی پرسنل نمونه گیر از آزمایشگاه های مرجع ارسال خواهند شد و آنی آزما صرفا نقش معرفی بیماران به آزمایشگاه ها را دارا می باشد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.