خطر انتقال کرونا بین اعضای خانواده به رغم تزریق دو دُز واکسن

خطر انتقال کرونا بین اعضای خانواده به رغم تزریق دو دُز واکسن

یکی از عواملی که بر سرعت شیوع بیماری کرونا تأثیر می‌گذارد قدرت دفاعی بدن افراد است. اگر شما بین اعضای خانواده را دقت کنید، در هر کدام از آن‌ها قدرت سیستم ایمنی بدن با یکدیگر متفاوت بوده و به همین دلیل در صورتی که همه اعضا به کرونا مبتلا شوند، ممکن است برخی از افراد هیچ علائمی را نشان داده و یا اینکه در بین بعضی از افراد شرایط بسیار حاد شود.

متأسفانه علی‌رغم واکسیناسیون انجام گرفته خطر انتقال کرونا بین اعضای خانواده همچنان وجود دارد. این موضوع واقعاً نگران‌کننده است چون جابجایی و شیوع بیماری از یک خانواده شروع شده و تا جامعه پیش می‌رود. حتماً این مقاله را با دقت مطالعه کنید تا متوجه شوید دوز‌های مختلف واکسیناسیون تا چه اندازه اثر‌گذار هستند.

ابتلای خانگی به کرونا به رغم تزریق دو دُز واکسن

کارشناسان سلامت در انگلیس که موارد ابتلای خانگی به کرونا در این کشور را بررسی می کنند، هشدار می‌دهند: افرادی که هر دو دُز واکسن کووید خود را نیز دریافت کرده اند در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی و پیشگیرانه به این بیماری مبتلا شده و باعث انتقال آن به سایر اعضای واکسینه شده یا نشده خانواده در منزل می‌شوند. در صورتی که تمام اعضای خانواده به طور کامل واکسینه شده باشند، این نسبت به یک در هر چهار نفر یا ۲۵ درصد کاهش می یابد.

به گفته کارشناسان سلامت انگلیس، افرادی که دو دُز واکسن کووید۱۹ خود را نیز دریافت کرده اند می‌ توانند به اندازه افرادی که این واکسن را تزریق نکرده اند، باعث انتقال کرونا به دیگر افراد شوند بر اساس گزارش ها، افراد واکسینه شده که به کووید۱۹ مبتلا هستند حتی در صورت عدم بروز و یا بروز علایم خفیف این بیماری نیز می توانند باعث سرایت کووید۱۹ به اعضای خانواده شوند به طوری که احتمال انتقال این بیماری به سایر افراد در منزل که واکسینه نشده اند در حدود دو نفر از هر پنج نفر یا ۳۸ درصد است.

با این حال در صورتی که تمام اعضای خانواده به طور کامل واکسینه شده باشند، این نسبت به یک در هر چهار نفر یا ۲۵ درصد کاهش می یابد. کارشناسان اظهار داشتند که بررسی های انجام شده توسط هفته نامه پزشکی “لنست” در مورد بیماری های عفونی نشان می دهد که چرا واکسینه شدن تعداد بیشتری از افراد در جامعه و ایجاد مصونیت نسبت به این بیماری مهم است.

نمونه گیری در منزل

واکسن‌ها در پیشگیری از ابتلا به نوع شدید کرونا و مرگ‌ بر اثر آن موثر هستند

به گفته کارشناسان سلامت انگلیس، واکسن‌ها در پیشگیری از ابتلا به نوع شدید کرونا و مرگ‌ بر اثر آن موثر هستند با این حال از زمان شیوع سویه مسری دلتا در این کشور، واکسن ها در زمینه توقف انتقال این بیماری در بین افراد، نقش کم رنگ تری داشته اند. به گزارش شبکه خبری بی بی سی، با گذشت زمان مصونیت ایجاد شده توسط واکسن های کووید ۱۹ در بدن کاهش می یابد و نیاز به تزریق دزهای یادآور این واکسن پر رنگ تر می شود.

این علایم از کرونا به شما می گوید اسکن ریه بدهید

سی تی اسکن در بیماران مبتلا به کرونا باید زمانی انجام شود که فرد دچار علائم خاصی شده باشد. ریه یکی از اعضای حیاتی بدن است که در صورت مبتلا شدن فرد به بیماری کرونا، بیشترین آسیب را می‌بیند و افرادی که علائم متوسط و بالای بیماری کرونا را دارند برای پیشگیری از آسیب‌های جدی باید سی تی اسکن ریه انجام دهند. همچنین تب بیمار بعد از گذشته ۴ یا ۵ روز برطرف نشود یا درصد اشباع اکسیژن بیمار کمتر از ۹۳ درصد باشد؛ باید بیمار سی تی اسکن بدهد.

اسکن اسکن

بیمار کرونایی چه زمانی باید «سی تی اسکن» دهد؟

فقط برخی بیماران کرونایی به سی تی اسکن ریه نیاز پیدا می کنند، اگر کرونا دارید و دچار تنگی نفس شدید، سرفه، خلط زیاد هستید ، یعنی باید ریه تان را اسکن کنید. همچنین تب بیمار بعد از گذشته ۴ یا ۵ روز برطرف نشود یا درصد اشباع اکسیژن بیمار کمتر از ۹۳ درصد باشد؛ باید بیمار سی تی اسکن بدهد. سالمندان کرونایی سی تی اسکن ریه انجام دهد زیرا این افراد ممکن است تنگی نفس را حس نکنند، اما با کمبود اکسیژن مواجه باشند بنابراین چنانچه فرد در این رده سنی اختلال سطح هوشیاری یا حالت گیجی و منگی داشت و پزشک به ابتلای او به کووید ۱۹ شک پیدا کرد، انجام سی تی اسکن برای این فرد الزامی است.

حتی بسیاری از سالمندان مبتلا به کرونا ممکن است با علائم عروقی یا مغزی به بیمارستان مراجعه کنند که در این حالت نیز باید سی تی اسکن برای آن‌ها انجام شود. برخی بیماران دارای علائم کمبود اکسیژن بدون علامت هستند که در این حالت فرد احساس تنگی نفس ندارد، اما سطح اکسیژن او پایین است. در این حالت حتماً باید سطح اکسیژن اندازه‌گیری شود، زیرا ممکن است اشباع اکسیژن بیمار بسیار پایین باشد، اما او علامتی نداشته باشد؛ در این صورت کمبود اکسیژن خطر مرگ را برای بیمار دارد.

تاسی به عوارض کرونا اضافه شد

رفتار ویروس کرونا همچنان پیش‌بینی‌پذیر نبوده و می‌تواند اعضای مختلف بدن انسان را درگیر کند به نحوی که اطمینان از بهبود کامل از این بیماری مستلزم نوعی بازپروری طولانی‌مدت است. کارشناسان اعلام کردند ویروس کرونا علاوه بر درگیر کردن شش‌ها و تبعات احتمالی بر قلب، می‌تواند افرادی را که به ویروس مبتلا می‌شوند دچار تاسی کند. ابتلا به ویروس کرونا موجب لخته شدن خون در رگ‌ها و ضعف در خون‌رسانی به بدن می‌شود، اما تحقیقات نشان می‌دهد رفتار ویروس کرونا همچنان پیش‌بینی‌پذیر نبوده و می‌تواند اعضای مختلف بدن انسان را درگیر کند به نحوی که اطمینان از بهبود کامل از این بیماری مستلزم نوعی بازپروری طولانی‌مدت است.

ریزش مو بعد از کرونا با بیماری بنام telogen effluvium (TE) تطابق دارد. افراد دچار TE ریزش مو را به طور ناگهانی تجربه می کنند. هنگام شانه کردن یا دوش گرفتن، مو معمولا به صورت دسته های بزرگ می ریزد.اکثر افرادی که دچار TE هستند، 2 تا 3 ماه بعد از درگیری با یک عامل خاص ریزش موی قابل توجهی را تجربه می کنند. ریزش مو معمولا کمتر از نصف پوست سر را در بر می گیرد و به مدت 6 تا 9 ماه طول می کشد. بعد از این دوره، اکثر افراد متوجه می شوند که موی ریخته شده، درحال رشد مجدد است.

یکی عوامل احتمالی برای تحریک ریزش مو در افراد درگیر با TE، بروز یک بیماری حاد به همراه تب است و افرادی که به بیماری کرونا مبتلا شده اند، غالبا تب را به عنوان یکی از علایم بیماری تجربه می کنند. یک عامل دیگر استرس است. مطمئنا تجربه یک بیماری مثل کووید19 می تواند باعث تنش فیزیکی و روانی شود. درواقع TE در برخی افراد بدلیل استرس های حاصل از قرنطینه مشاهده شده است.

تاسی از عوارض کرونا

دُز “اضافه” واکسن کرونا چیست؟

باید توجه کرد که بعد از تزریق دو دز واکسن ضد کرونا، دو نوع دز وجود دارد؛ یکی دز بوستر یا یادآور است و دیگری دز اضافه است. دبیر کمیته علمی کشوری ضمن تشریح تفاوت دز بوستر با دز اضافه در واکسن کرونا، گفت: بر اساس آنچه که وعده داده شده تا اوایل آذر ماه به ایمنی جمعی یعنی ۷۵ درصد واکسیناسیون در کشور می‌رسیم و بعد از آن درباره استراتژی‌ دز اضافه تصمیم‌گیری می‌شود. دکتر حمیدرضا جماعتی درباره وضعیت تزریق دز بوستر، گفت: باید توجه کرد که بعد از تزریق دو دز واکسن ضد کرونا، دو نوع دز وجود دارد؛ یکی دز بوستر یا یادآور است و دیگری دز اضافه است.

وی افزود: دز بوستر یا یادآور را زمانی تزریق می‌کنند که تقریبا همه افراد واکسینه شده باشند و ایمنی در برابر ویروس به وجود آمده، اما به مرور زمان ایمنی در برابر عامل ویروسی کمرنگ می‌شود. در اینجا به تدریج و با مرور زمان اثربخشی واکسن در سیستم ایمنی از بین می‌رود که معمولا در مطالعات یک بازه زمانی شش ماهه را اعلام کرده‌اند. به طوری که نشان داده شده که شش ماه بعد از تزریق دو دز واکسن به تدریج سطح آنتی‌بادی‌های ضدویروس کرونا، بسیار پایین آمده و از حالت ایمنی‌بخشی که در برابر ویروس انتظار داریم، کاهش یافته و فرد در معرض عفونت مجدد با ویروس کرونا قرار می‌گیرد.

ایجاد حالت یادآوری در سیستم ایمنی

جماعتی ادامه داد: حال برای اینکه حالت یادآوری در سیستم ایمنی ایجاد شود، معمولا از دز سوم استفاده می‌کنند که به عنوان دز بوستر یاد می‌شود. تزریق این دز در کشورهایی انجام می‌شود که تمام افراد جامعه واکسینه شده باشند و بعد از گذشت زمان، ایمنی در برابر ویروس کم شده باشد.

در نتیجه در این کشورها دز بوستر در افراد پر خطر و افرادی که در مواجهه مرتب با ویروس هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد. وی ادامه داد: در کشور ما هم با توجه به اینکه پرسنل و کادر درمان، در درمان مبتلایان به ویروس کرونا دخیل بودند و مدت طولانی از دو دز واکسن‌شان گذشته، توصیه شد که دز خاطره و بوستر به آنها تزریق شود. زیرا این افراد روزانه در معرض ویروس کرونا قرار دارند. بنابراین دز بوستر باید برای آنها تزریق شود تا سیستم ایمنی‌شان در برابر این ویروس ایمنی کامل را داشته باشد که این اقدام در بیمارستان‌ها در حال انجام است.

دز اضافه کرونا چه زمانی تزریق می‌شود؟

جماعتی تاکید کرد: حال دز اضافه کرونا زمانی تزریق می‌شود که یا واکسن تزریق شده، واکسنی باشد که کارایی خوبی نداشته باشد یا سیستم ایمنی فرد پاسخ مناسب را به واکسن ندهد و علی‌رغم تزریق واکسن، ایمنی در برابر ویروس را به دست نیاورند. مانند افرادی که به هر علتی دچار اختلال سیستم ایمنی هستند یا افراد مسن. زیرا با افزایش سن، سیستم ایمنی به تدریج و به طور طبیعی کارایی خودش را از دست می‌دهد. بنابراین توصیه می‌شود که در این افراد دز اضافه را تزریق کنیم که معمولا زمان تزریق دز اضافه از حدود یک ماه بعد از دز دوم آغاز می‌شود و طولانی‌تر شدن آن بر اساس استراتژی‌های کشورهای مختلف، متفاوت است و بر اساس پروتکل کشورها ممکن است دز اضافه بعد از زمان طولانی‌تری تزریق شود.

دز اضافه کرونا

زمانی هم تزریق می‌شود که ایمنی جمعی ناشی از واکسن ایجاد شده باشد. مثلا در جامعه خودمان که سطح ایمنی جمعی را واکسیناسیون ۷۵ درصدی درنظر می‌گیریم، باید ابتدا این میزان محقق شده باشد و بعد تزریق دز اضافه آغاز شود. وی گفت: بنابراین ابتدا باید به هدف‌مان برسیم. هدفی که وزارت بهداشت، با توجه به ویروس‌های کرونا و سوش‌های در گردش، ۷۵ درصد ایمنی جمعی را در نظر گرفته است. با توجه به اینکه هنوز به این میزان نرسیده‌ایم، به نظر نمی‌رسد که فعلا استراتژی به این سمت رود که دز اضافه یا سوم را تزریق کنیم، بلکه ابتدا باید ایمنی جمعی را ایجاد کنیم و دو دز واکسن را در ۷۵ درصد جمعیت تزریق کنیم و بعد وارد تزریق دز اضافه و استراتژی‌های مربوط به آن شویم که باید در کمیته علمی کرونا مورد بحث قرار گرفته و استراتژی‌های این کار مشخص شود.

تزریق دز اضافه به استراتژی‌ کشورها وابسته است

جماعتی با بیان اینکه تزریق دز اضافه به استراتژی‌ کشورها وابسته است، گفت: از شهریور ماه به بعد واکسیناسیون در کشور سرعت گرفته است و ان‌شاءالله بر اساس آنچه که وعده داده شده تا اوایل آذر ماه به ایمنی جمعی یعنی ۷۵ درصد واکسیناسیون جمعیت می‌رسیم و بعد از آن درباره استراتژی‌ دز اضافه تصمیم‌گیری می‌شود. البته فعلا سازمان بهداشت جهانی در زمینه دز اضافه به این نتیجه رسیده که باید در افراد بالای ۶۰ سال بر حسب نوع واکسن تصمیم‌گیری شود که آیا دز اضافه برایشان تزریق شود یا خیر؟

نمونه گیری در منزل

تست کرونا

تست کرونا در منزل یکی از معتبرترین تست های مجموعه آنی آزما می باشد. این امکان را به افرادی که دچار علائم مثل سردرد، بدن درد، احساس بی حالی، علائم گوارشی شده اند ، می دهد که بدون مراجعه به مراکز درمانی و آزمایشگاه ها، آزمایش دهند؛ در واقع فرد مشکوک به کرونا برای پیشگیری از ابتلا به کرونا خود و یا اطرافیان توصیه می شود، تست کرونا را در منزل انجام دهند. با توجه به سرویس جوابدهی ۲۴ ساعته و کادر مجرب آنی آزما این مجموعه را به یک مرکز قابل اعتماد و سریع تبدیل کرده است. نمونه گیر های مجرب آزمایش آنلاین با رعایت پروتکل های بهداشتی آزمایش کرونا در منزل شما ، در محل کار و آزمایش کرونا قبل از پرواز انجام می دهند.

بسیاری از افراد به اشتباه تصور می کنند تست کرونا صرفا جهت تشخیص ابتلا به کووید ۱۹ کاربرد دارد ولی لازم است خاطر نشان کنیم آزمایش کرونا انواع مختلفی دارد که ممکن است جهت بررسی وضعیف ایمنی بدن علیه کرونا ، پیگیری بهبودی و غیره نیز کاربرد داشته باشد‌. نکته ای که باید در انجام آزمایش کرونا توجه داشته باشید این است که بیماری کووید ۱۹ به گونه ای است که شما بلافاصله پس از ابتلا به آن علائم بیماری را نشان نمی دهید و به اصطلاح یک دوره کمون از ابتلا تا بروز علائم وجود دارد و شما در این دوره با وجود اینکه علائمی ندارید، می توانید بیماری را به عزیزان و اطرافیان خود انتقال دهید. برای جلوگیری از این کار، تشخیص زودهنگام ابتلا و قرنطینه شدن، بهترین راهکار می باشد.

سخن پایانی

آنچه باعث می‌شود که هنوز هم کرونا در بین مردم کشور ایران جولان بدهد مسأله عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی به خصوص بعد از انجام واکسیناسیون است. عمده مردم فکر می‌کنند واکسیناسیون به معنای ایمنی کامل بدن نسبت به این بیماری است در صورتی که اینگونه نبوده و افراد واکسینه شده نیز مجدداً به سویه‌های جدید کرونا مبتلا می‌شوند. بنابراین در صورتی که علائم کرونا را مشاهده کردید در خانه بمانید و تا زمانی که تست کرونا در منزل را انجام ندهد باید خود را حتی از بین اعضای خانواده نیز کنار بکشید چون اگر ناقل باشید، خطر انتقال کرونا بین اعضای خانواده علی رغم تزریق دو دوز واکسن نیز وجود دارد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.