نکاتی درباره داروهای خوراکیِ کووید-۱۹

نکاتی درباره داروهای خوراکیِ کووید-۱۹

درست است که هنوز برای درمان کرونا داروی مشخصی ساخته نشده است اما برخی از دارو‌های موجود به کنترل بیماری و افزایش سرعت بهبودی کمک خواهند کرد. مهمترین این دارو‌ها، دارو‌های خوراکی هستند که شامل قرص‌ها و شربت‌ها می‌شوند. با توجه به اینکه دارو‌های خوراکی کووید-۱۹ اثرات خاص خود را داشته و براساس شرایط بیمار باید داروی مناسب تجویز گردد، در این مقاله ما نکاتی را درمورد دارو‌های خوراکی بیماری کرونا بیان خواهیم کرد. قطعاً لازم است این نکات را به خاطر داشته باشید و بدون تجویز پزشک سرخود اقدام مصرف دارو نکنید.

داروهای خوراکیِ کووید-۱۹

شرکت‌های داروسازی از جمله “مرک” و”فایزر” در روزهای اخیر اطلاعات امیدوارکننده‌ای از تولید داروهای خوراکی علیه کووید-۱۹ منتشر کرده‌اند و همچنین نتایج آزمایشات مربوط به اثربخشی نوعی داروی افسردگی در مقابله با کروناویروس می‌تواند نویدبخش این موضوع باشد که فصل جدیدی در مبارزه با این همه گیری آغاز شده است. هر دو شرکت اعلام کرده اند که نتایج آزمایشات بالینی حاکی از کاهش چشمگیر نیاز به بستری شدن در بیمارستان با مصرف این دو قرص است. تولیدکنندگان می‌گویند که این داروهای خوراکی باید به محض ظاهر شدن اولین علائم بیماری کووید-۱۹مصرف شوند تا از بروز نوع شدید بیماری و در نتیجه بستری شدن در بیمارستان جلوگیری شود.

جهان از زمان آغاز بحران همه گیری کووید-۱۹ به دنبال این شکل از درمان بوده است و اکنون پس از ماه ها تحقیق، دو شرکت داروسازی مرک (Merck) و فایزر (Pfizer) مدعی هستند که به این هدف دست پیدا کرده‌اند. اوایل ماه اکتبر شرکت مرک اعلام کرد که به دنبال اخذ مجوز برای قرص “مولنوپیراویر” از ایالات متحده است و فایزر نیز روز جمعه برای اخذ تاییدیه قرص دیگری با نام تجاری “پاکسلُوید” اقدام کرد.

نمونه گیری در منزل

قرص های درمان‌های ضدویروسی 

این دو قرص، درمان‌های ضدویروسی هستند و عملکرد آنها از طریق کاهش توانایی ویروس در تکثیر و کاهش سرعت پیشرفت بیماری است. هر دو شرکت اعلام کرده اند که نتایج آزمایشات بالینی حاکی از کاهش چشمگیر نیاز به بستری شدن در بیمارستان با مصرف این دو قرص است.

در افرادی که از قرص مولنوپیراویر مصرف کرده بودند خطر بستری شدن در بیمارستان تا ۵۰ درصد و در افرادی که از داروی پاکسلُوید مصرف کردند حدود ۹۰ درصد کاهش پیدا کرده، اگرچه تاکید می شود که به دلیل پروتکل های مختلف به کار گرفته شده در تحقیقات، باید از مقایسه مستقیم میزان اثربخشی این دو دارو اجتناب کرد. همچنین بر اساس مطالعه‌ای که شرح آن توسط متخصصان داروییِ برزیل در ماه اکتبر در مجله پزشکی “لنست” منتشر شد، داروی افسردگی “فلووکسامین” که در حال حاضر در دسترس عموم است نیز نتایج امیدبخشی در پیشگیری از ابتلا به نوع شدید کووید-۱۹ نشان داده است.

چرا داروهای خوراکی در درمان بیماری کووید-۱۹ حائز اهمیت هستند؟

در صورتی که اثربخشی این داروها تایید شود، گام بزرگی در مبارزه با بیماری کووید-۱۹ خواهد بود. این داروها در کنار واکسن می توانند جهان را در برابر کروناویروس مسلح کنند. در حال حاضر درمان هایی برای مقابله با این ویروس وجود دارد که بیشتر به شکل آنتی بادی های مصنوعی هستند. این داروها بیشتر به افرادی تزریق می شود که به نوع شدید بیماری مبتلا هستند. هرچند قرص را می توان به سرعت برای بیمار تجویز کرد و بیمار نیز آن را به راحتی در خانه مصرف کند.

داروهای خوراکی در درمان کرونا

دو داروی خوراکی تولید مرک و فایزر چه محدودیت هایی دارند؟

در حال حاضر ارزیابی صحیح دو داروی شرکت مرک و فایزر دشوار است، زیرا هر دو سازنده فقط اظهاراتی را در مورد داروی خوراکی منتشر کرده و هنوز داده های کارآزمایی بالینی را در دسترس قرار نداده اند. “کارین لاکوم” متخصص بیماری های عفونی در فرانسه ماه سپتامبر هشدار داد: تا زمانی که بررسی ها در حال انجام است، باید با این نوع اظهار نظرات با “احتیاط” برخورد کرد. وی خاطرنشان کرد که این روش های درمانی یک بازار “بالقوه عظیم” برای گروه‌های داروسازی هستند.

اقدام ایالات متحده و اتحادیه اروپا به بررسی فوری داروی خوراکی کووید-۱۹

قرص مولنوپیراویر تولید شرکت مرک، تاکنون در انگلیس مورد تایید قرار گرفته و مقامات بهداشتی این کشور روز پنجشنبه تجویز این دارو را برای بیمارانی که در معرض خطر ابتلا به نوع شدید بیماری هستند، مانند افراد مسن، افراد چاق یا مبتلایان به دیابت تایید کرده اند. مسئولان بهداشت و درمان ایالات متحده و اتحادیه اروپا نیز در حال بررسی فوری این دارو هستند. آژانس دارویی اروپا روز پنجشنبه بدون اشاره به تاریخ قطعی وعده داد که روند رسیدگی به این دارو را سرعت بخشد. به گزارش مدیکال اکسپرس، در حال حاضر چندین کشور از جمله ایالات متحده برای خرید داروی مولنوپیراویر ثبت سفارش کرده اند.

شناسایی ۵ جهش خاص در سویه دلتا پلاس کرونا

اگر بتوانیم داروهای مولکولی کوچکی تولید کنیم که بخشی از ویروس که جهش نمی‌یابد را هدف قرار دهد، این روش راه‌حل نهایی برای مبارزه با ویروس خواهد بود. محققان پنج جهش خاص در سویه دلتا پلاس کووید-۱۹ در مقایسه با نوع دلتا که شیوع بیشتری نسبت به دیگر سویه‌های این ویروس داشته را شناسایی کردند. آستین اسپرات، دانشجوی کارشناسی دانشگاه میسوری(MU) ایالات متحده، در یک بیانیه مطبوعاتی اظهار کرد: نتایج بررسی آنتی‌بادی‌های طبیعی حاصل از ابتلای قبلی به کووید-۱۹ یا آنتی‌بادی‌های تولید شده از طریق واکسن نشان می‌دهد که این ویروس چقدر خطرناک و هوشمند است.

محققان دریافتند پنج جهش K۴۱۷N در عفونت دلتا پلاس وجود دارد که تقریبا در هیچ عفونت دلتای دیگری وجود ندارد. بر اساس این مطالعه این تغییرات ساختاری در ویروس کووید-۱۹ نیاز به گسترش تلاش‌های تحقیقاتی برای مبارزه با این ویروس را برجسته می‌کند. اسپرات گفت: این یافته‌ها توضیح می‌دهد که چرا نتایج آزمایش تعداد زیادی از افراد با وجود واکسینه شدن یا آلوده شدن به کووید-۱۹ برای انواع دلتا مثبت بوده‌ است. محققان گفته‌اند توسعه داروهای ضد ویروسی برای هدف قرار دادن مناطق خاصی از ویروس که توسط جهش‌ها بدون تغییر باقی می‌ماند، در مبارزه با ویروس‌هایی که جهش می‌یابند و نه فقط برای کووید-۱۹ مفید است.

کاملندرا سینگ، استاد کالج دامپزشکی MU، می‌گوید: به دلیل تنوع غیرقابل پیش‌بینی با ویروس‌هایی که مکررا جهش می‌یابند، هنوز واکسنی برای ویروس HEV نیز وجود ندارد. وی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم داروهای مولکولی کوچکی تولید کنیم که بخشی از ویروس که جهش نمی‌یابد را هدف قرار دهد، این روش راه‌حل نهایی برای مبارزه با ویروس خواهد بود.

جهش خاص در سویه دلتا پلاس کرونا

سارس-کوو-۲ چطور سلول‌های مغزی را تخریب می‌کند؟

تحقیقات جدیدی که در مجله‌ی “Nature Neuroscience” منتشر شده است اولین مطالعاتی است که نشان می‌دهد چگونه ویروس سارس-کوو-۲ به طور مستقیم به سلول‌های مغز آسیب می‌رساند. اثرات ویروس سارس-کوو-۲ بر مغز هنوز در حال پدیدار شدن است و محققان در تلاشند تا اثر کلی این کروناویروس جدید بر بدن انسان را درک کنند. گروهی بین‌المللی از دانشمندان دریافتند که ویروس‌ها می‌توانند به سلول‌های رگ‌هایی که سد خونی-مغزی را تشکیل می‌دهند آسیب برسانند و باعث بروز عوارض عصبی کوتاه و طولانی مدتی شوند که به طور معمول در پی بیماری کووید-۱۹ گزارش می‌شود.

اثرات ویروس کووید-۱۹ بر مغز هنوز در حال پدیدار شدن است و محققان در تلاشند تا اثر کلی این کروناویروس جدید بر بدن انسان را درک کنند. مشکلات شناختی از جمله “مه مغزی” به طور معمول در کسانی که عوارض طولانی‌مدت کووید-۱۹ را تجربه کرده‌اند گزارش می‌شود و در مطالعه‌ی بافت‌ مغز افرادی که فوت شده‌اند، نشانگرهای مولکولی التهاب مغز مشاهده شد که نشان می‌دهد ویروس می‌تواند بر مغز اثر بگذارد. با این‌حال، هنوز مشخص نیست که آیا ویروس سارس-کوو-۲ وارد مغز شده و به طور مستقیم باعث بروز چنین آسیب‌هایی می‌شود یا این عوارض عصبی ناشی از واکنش سیستم ایمنی است که در پاسخ به ویروس به وجود آمده و باعث التهاب اعصاب می‌شود.

چگونه ویروس می‌تواند به طور مستقیم سلول‌های مغز را آلوده کند؟

اوایل سال جاری تحقیقاتی که توسط عصب‌شناسان دانشگاه ییل انجام شده بود نشان می‌داد که چگونه ویروس می‌تواند به طور مستقیم سلول‌های مغز را آلوده کند اما هنوز ابهاماتی در مورد رخ دادن این موضوع در واقعیت وجود دارد. بررسی اینکه آیا کووید-۱۹ سلول‌های مغزی را آلوده کرده است یا خیر کار دشواری است. این تحقیقات جدید متمرکز بر نوع خاصی از سلول‌های مغزی به نام سلول‌های اندوتلیال عروق مغزی بود. این سلول‌ها عضو مهمی در سد خونی-مغزی هستند. سد خونی-مغزی دیواری محافظتی است که از ورود مواد خارجی و مولکول‌های سمی به مغز جلوگیری می‌کند.

بررسی بافت مغز درگذشتگان در اثر کووید-۱۹

محققان برای درک اثر سارس-کوو-۲ بر سلول‌های اندوتلیال به بررسی بافت مغز درگذشتگان در اثر کووید-۱۹ پرداختند. “جان ونزل”(Jan Wenzel)، عصب‌شناسی که بر روی این پروژه کار می‌کند می‌گوید: در مغز این دسته از افراد در مقایسه با گروه شاهد تعداد بیشتری سلول مرده یافت شد. “ونزل” در توییتر خود توضیح داد: با توجه به داده‌هایی که از تغییر میکروواسکولار(عروق کوچک) در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ داشتیم به بررسی این عروق در مغز افراد فوت شده از کووید-۱۹ پرداختیم و شاهد افزایش مرگ سلول‌های مویرگی در این افراد بودیم.

تخریب سلول‌های مغزی توسط سارس-کوو-۲

سارس-کوو-۲ کدام سلول ها را از بین می برد؟

محققان با آزمایش سلولی و حیوانی دریافتند که چگونه ویروس سارس-کوو-۲ می‌تواند سلول‌های اندوتلیال را نابود کند. بر طبق این نظریات، این آسیب باعث کاهش خون‌رسانی به مغز شده و مشکلات شناختی ایجاد می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی را افزایش می‌دهد. “ونزل” می‌گوید: ما فکر می‌کنیم که کووید-۱۹ با آلوده کردن سلول‌های اندوتلیال باعث بیان آنزیم پروتئاز می‌شود. این آنزیم پروتئین “NEMO” که برای زنده ماندن سلول‌های اندوتلیال ضروری است را از بین می‌برد.

یافته‌های ما شاید بتواند دستکم بخشی از عوارض عصبی ایجاد شده در اثر بیماری کووید-۱۹ که نه تنها در طول بیماری بلکه پس از آن بروز می‌دهد را توضیح دهد. مواردی مثل افزایش خطر سکته، حمله صرع و کووید طولانی‌مدت. خوشبختانه این تحقیقات نشان می‌دهد که این آسیب‌ها قابل درمان هستند و مدل‌های موش نشان داد که می‌توان از چنین آسیب‌هایی جلوگیری کرد. “ونزل” همچنین می‌گوید که واکسن زدن می‌تواند در کاهش آسیبی که ویروس به سد مغزی-خونی وارد می‌کند موثر باشد.

سارس-کوو-۲ چه تاثیری بر مغز انسان می‌گذارد؟

اگرچه این تحقیقات نتایج قوی و محکمی داشته است اما هنوز پاسخی قطعی برای این سوال که سارس-کوو-۲ چه تاثیری بر مغز انسان می‌گذارد، وجود ندارد. نمی‌توان به طور قطعی گفت که آسیب‌های مشاهده شده در مغز درگذشتگان از کووید در اثر ویروس بوده است. همچنین نمی‌توان اثرات طولانی مدت این آسیب‌ها را فهمید. برخی از محققان به تازگی هشدار داده‌اند که ممکن است طی سال‌های آینده آمار مبتلایان به بیماری‌های عصبی مانند پارکینسون افزایش یابد که این موضوع می‌تواند از عوارض طولانی مدت کووید-۱۹ باشد. “زوئی هاید”(Zoe Hyde)، محقق استرالیایی که در این تحقیقات نقش نداشته می‌گوید که این یافته‌ها اثرات بالقوه کووید-۱۹ بر مغز را نشان می‌دهد و این موضوع می‌تواند در آینده باعث افزایش آمار زوال عقل شود.

“کیت گرگورویک”(Kate Gregorevic)، متخصص بیماری‌ افراد مسن می‌گوید که این یافته‌ها نشان نمی‌دهد که آیا ابتلا به کووید-۱۹ خفیف نیز می‌تواند بر خطر ابتلا به بیماری‌های زوال عقل در آینده اثر بگذارد یا خیر. او افزود: این تحقیقات با بررسی مغز کسانی که برای هفته‌ها از دستگاه تنفسی استفاده می‌کردند و در اثر کووید-۱۹ فوت شدند انجام گرفت و نمی‌توان آن را به کسانی که به کووید-۱۹ خفیف دچار شده‌اند تعمیم داد. “وینسنت پریوت”(Vincent Prevot) از نویسندگان این مقاله که کمی ملاحظه‌کارتر است می‌گوید که این یافته‌ها سوالات دیگری ایجاد می‌کند. آگاه بودن از اثرات بالقوه سارس-کوو-۲ اهمیت دارد و باید بیماران را طی چند سال آینده تحت نظر داشت.

شرایط مورد نیاز برای انجام آزمایش آنلاین

برای انجام آزمایش در منزل شما به شرایط خاصی نیاز ندارید، فقط کافیست شرایط لازم برای انجام آزمایش هایی که دارید را رعایت نمایید. این شرایط می تواند شامل ناشتا بودن، 3 ساعت بعد از بیداری و یا نخوردن برخی داروها یا مواد غذایی خاص باشد که برای برخی آزمایش های خاص مورد نیاز هستند. این شرایط در هنگام پذیرش آنلاین توسط کارشناس مربوطه در آزمایشگاه برای شما توضیح داده می شود.

آیا در منزل نیز می توانیم تست کووید-۱۹ را انجام دهیم؟

تست کرونا نیز یکی از آزمایش های مرسومی است که این روزها در آزمایش در منزل انجام می شود. شاید یکی از سوالاتی که برای شما هم پیش آمده باشد این است که چرا تست کرونا در منزل ؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که علل مختلفی وجود دارد که آزمایش کرونا در منزل توصیه می شود. ما در آزمایش آنلاین، به عنوان یکی از مراکز معتبر آزمایشگاهی و پزشکی، تمام تلاش‌مان را می‌کنیم تا انواع خدمات آزمایشگاهی مانند آزمایش کرونا در منزل ، آزمایش کرونا سفر، آزمایش کرونا در محل کار و مراقبت‌های پزشکی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا را با حضور متخصصین مجرب کادر پزشکی و آزمایشگاهی و با تعرفه‌های دولتی، ارائه دهیم.

نمونه گیری در منزل

برای تشخیص کووید-۱۹ کدام آزمایش کرونا در منزل انجام دهیم؟

یکی از تست هایی که در آزمایش در منزل انجام می شود، آزمایش کرونا می باشد ولی همان طور که می دانیم تست کرونا با روش های مختلف به منظور و کاربردهای متفاوتی انجام می شود‌ . به همین این موضوع برای بسیاری از افراد گیج کننده می باشد! آزمایش کرونا که به منظور تشخیص ابتلا به کووید ۱۹ انجام می شود روش پی سی آر می باشد ولی تست کرونا با روش الایزا برای پیگیری درمان، بهبودی کامل ، عدم انتقال بیماری و حتی آنتی بادی واکسن انجام می شود‌.

این روزها با شیوع کرونا یکی از مواردی که آزمایش در منزل انجام می شود تست کرونا در منزل می باشد. اگر علائم کرونا را در خود یا اطرافیانتان احساس کردید ، با تشخیص کرونا در منزل می توونید بدون هیچ دردسری ، نسبت به انجام آزمایش آن اقدام کنید. برای انجام آزمایش کرونا در منزل تنها کافیست وارد صفحه اصلی آنی آزما شوید. در صفحه اصلی می توانید مشخصات شخصی که قصد انجام تست کرونا را دارد را وارد کنید. همچنین آزمایشگاهی که مایل به انجام آزمایش در آن را دارید را شما انتخاب خواهید کرد. در صورت هر گونه سوال می توانید با همکاران ما در تماس باشید. پس از انتخاب محلی که قصد دارید نمونه گیری شما انجام شود می توانید پذیرش خود را تکمیل کنید.

سخن پایانی

اشتباهی که برخی از مردم مرتکب می‌شوند این است که به محض رؤیت علائم ویروس کرونا، مصرف خودسرانه دارو را آغاز می‌کنند. شما از کجا می‌دانید که این علائم دقیقا به ویروس کرونا ربط دارد؟ همانگونه که می‌دانید علائم کووید ۱۹ با آنفولانزا و سرماخوردگی بسیار شبیه هم بوده و اگر در مصرف اشتباه کنید عواقب جدی را برای شما به همراه خواهد داشت. به همین دلیل اولین قدم در زمان مشاهده نشانه‌های کووید ۱۹ انجام تست کرونا در منزل با آنی آزما است. شما نباید از خانه خارج شوید. ممکن است به بیماری کرونا مبتلا بوده و شما از آن اطلاع ندارید. همین خروج شما باعث درگیر شدن افراد دیگر نیز خواهد شد. بنابراین ابتدا باید خود را قرنطینه کنید و با آزمایشگاه شبانه روزی آنی آزما تماس بگیرید تا براساس موقعیت جغرافیایی شما نزدیک‌ترین آزمایشگاه انتخاب شده و کارشناسان به منزل شما مراجعه کنند تا آزمایش کرونا در منزل انجام گیرد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD
=-

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.