همه چیز درباره کرونای دلتا پلاس؛ افراد غیر واکسینه بخوانند

همه چیز درباره کرونای دلتا پلاس؛ افراد غیر واکسینه بخوانند

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

متاسفانه باید این واقعیت تلخ را بپذیریم که ویروس کرونا علی‌رغم اینکه ریز‌ترین موجود زنده شناخته شده است ولی به شدت زندگی بشر را تحت تأثیر قرار داده و همین که جهش‌های ژنتیکی در آن رخ می‌دهد، کنترل بیماری را بسیار سخت کرده است. برای مثال کرونا دلتا پلاس از جمله سویه‌هایی است که به صورت ناگهانی و غیرمنتظره در زمان شیوع کرونا معرفی شد و علائم خاص خود را برای بدن انسان‌ها به همراه داشت. در صورتی که هنوز واکسیناسیون را انجام نداده‌اید اکیداً توصیه می‌کنیم این مقاله را با دقت مطالعه کنید تا متوجه شوید هر کدام سویه‌های کرونا به خصوص کرونا دلتا پلاس چه عواقبی را برای شما به همراه دارد و سریع‌تر خود را واکسینه کنید.

رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، آخرین اطلاعات درباره خصوصیات کرونای دلتا پلاس را که مهم ترین زیرشاخه واریانت دلتا ویروس کرونا محسوب می‌شود، تشریح کرد. دکتر علیرضا ناجی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره یکی از مهم ترین زیرشاخه‌های کرونای دلتا، یعنی دلتا پلاس، ‌گفت: سویه دلتاپلاس در کشورهای متعددی گزارش شده است، از آمریکا و انگلیس گرفته تا روسیه که به دلیل شیوع دلتاپلاس وارد یک لاک‌داون بسیار قوی شده و تعداد موارد ابتلایشان بسیار بالا رفته است. کسانی که دچار بیماری شدید شده و در بیمارستان بستری می‌شوند یا کارشان به مرگ‌ومیر می‌رسد، نزدیک ۹۰ درصدشان مربوط به افراد غیرواکسینه است.

نمونه گیری در منزل

افزایش ۲۰ درصدی قدرت انتقال در ویروس دلتا پلاس

وی با بیان اینکه کشورهای زیادی هستند که اکنون سویه دلتا پلاس را شناسایی کرده‌اند، افزود: شناسایی سویه‌های جدید در کشورها، به نظارت‌ها و برنامه پایش ژنتیکی کشورهای بستگی دارد. در هر صورت از واریانت دلتا از زمانیکه در هندوستان شناسایی شد، تاکنون ۲۵ زیرشاخه مختلف به دست آمده است که مهمترین آن دلتا پلاس AY.۴.۲ است که مطالعات نشان می‌دهد قدرت انتقال و سرایت آن نزدیک ۱۵ تا ۲۰ درصد از دلتای اصلی بالاتر است.

دلتا همچنان فراوان‌ترین سویه کرونا در جهان

ناجی ادامه داد: البته طبق آمارهای جهانی همچنان دلتای اصلی فراوان‌ترین ویروس دلتایی است که در دنیا در گردش است. به هر حال هرچقدر اجازه دهیم که ویروس بچرخد، این تغییرات در آن بیشتر خواهد شد و نگرانی از اینکه ویروس‌هایی با خصوصیات بدتر ایجاد شوند، ‌وجود دارد. وی با بیان اینکه دلتا پلاس خصوصیات مربوط به دلتا را دارد، اما قدرت انتقالش بیش از دلتاست، ‌گفت: واریانت دلتا قوی‌ترین و مهاجم‌ترین ویروسی است که از نظر انتقال بین واریانت‌های مختلف کرونا وجود دارد که دلتا پلاس هم همین حالت را دارد و قدرت انتقالش هم بیشتر است. در عین حال از نظر مقاومت نسبت به واکسن هم مانند دلتاست.

در هر صورت واکسن‌هایی که داریم، نسبت به همه واریانت‌ها واکنش نشان می‌دهند. هنر ما باید این باشد که هرچه زودتر بتوانیم پوشش واکسیناسیون را هم در جهان و هم در کشور خودمان بالا بریم و از طرفی اقدامات غیردرمانی نظیر بیماریابی، پیش‌بینی و اقدام به موقع و رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی را قوی‌تر کنیم تا این دو کمک کنند تا گردش ویروس کاهش یابد.

ویروس دلتا پلاس

۹۰ درصد موارد ابتلای شدید و مرگ کرونایی در دنیا در واکسن‌نزده‌ها

ناجی با بیان اینکه هنوز اطلاعاتی درباره شدت بیماری‌زایی دلتاپلاس در دسترس نیست، ‌گفت: باید توجه کرد که با افزایش ابتلا، میزان بستری هم بالا می‌رود و در کشورهایی که دلتا پلاس در آن‌ها شیوع پیدا کرده هم به همین صورت است. طبق گزارشات در دنیا، ۹۰ درصد موارد مرگ و میر و با نسبت بالاتری موارد ابتلا در افراد غیرواکسینه است. بر این اساس کسانی که دچار بیماری شدید شده و در بیمارستان بستری می‌شوند یا کارشان به مرگ‌ومیر می‌رسد، نزدیک ۹۰ درصدشان مربوط به افراد غیرواکسینه است.

این گزاره علمی بسیار بزرگی است که همچنان همین واکسن‌ها هم گرچه که در مقابل واریانت‌ها کاهش کفایت پیدا کردند، اما باز هم بسیار موثرند و باید با سرعت بخشیدن به واکسیناسیون و پوشش بسیار بالای واکسیناسیون، از این واکسن‌ها استفاده بهینه کرد و در کنار آن اقدامات غیردرمانی را پیش برد.

لزوم پوشش ۹۰ درصدی واکسیناسیون در کشور

وی گفت: R۰ به میزانی گفته می‌شود که یک فرد آلوده به کرونا می‌تواند افراد دیگر را آلوده کند. R۰ درباره کرونای دلتا بسیار افزایش یافته و هرچقدر میزان تهاجم و قدرت انتقال آن بیشتر شود، میزان R۰ هم بالا می‌رود. اکنون اگر دلتا را در نظر بگیریم که R۰ آن حدود ۴.۵ تا ۵ است، ‌عدد ایمنی جمعی ما را از طریق واکسیناسیون به بالای ۸۵ درصد می‌رساند؛ البته با واکسن‌هایی که کفایت بالا دارند. اگر واکسن‌هایی استفاده کنیم که کفایت‌های پایین‌تر دارند،

میزان پوشش واکسیناسیون بالاتر می‌رود. بنابراین باید پوشش واکسیناسیون را بالای ۸۵ تا ۹۰ درصد در جامعه ایجاد کنیم تا خیال‌مان راحت شود. البته برای دستیابی به این موضوع به کمک هم نیاز داریم؛ یکی اینکه باید ورودی ویروس را کاهش دهیم و بتوانیم با اقدامات غیردرمانی که شامل ماسک زدن، بالا بردن تست و شناسایی حداکثر افرادی که آلوده هستند و افرادی که در تماس با آنها بودند، است. به طوری که آنها را شناسایی کرده و اجازه ندهیم بیماری را به دیگران منتقل کنند. همچنین اتخاذ تصمیمات قاطع درباره قرنطینه و لاک‌داون نیز یکی از اقدامات غیردرمانی مهم محسوب می‌شود.

این موارد کمک می‌کند تا گردش ویروس کاهش یابد. بنابراین مهم است که در کنار تزریق واکسن، اقدامات غیردرمانی مناسب هم انجام دهیم. ناجی درباره میزان اثربخشی واکسن‌های کرونا در ایران، گفت: گزارش‌هایی در این زمینه اعلام شده، اما فکر می‌کنم باید یک مطالعه و گزارش جامع‌تر از خود وزارت بهداشت که تمام اطلاعات را در دسترس دارند، داشته باشیم تا دیتا و اطلاعات مناسب به دست آید.

ویژگی های سویه دلتا ویروس کرونا

سویه دلتا ویروس کرونا برای اولین بار در هند مشاهده شد. پژوهشگران می‌گویند ممکن است این گونه به‌طور مجدد بیماری کووید ۱۹ را احیا کند. در انگلستان این ویروس سریعا در حال پیشروی است و احتمالا جایگزین نسخه آلفا، یعنی نسخه‌ پیشین، شود. به نظر می‌رسد که دلتا حدود ۶۰٪ قابل انتقا‌ل‌تر از نوع آلفا است، که در اواخر سال ۲۰۲۰ در انگلستان شناسایی شد. طبق گزارش‌ها در حال حاضر دلتا ویروس کرونا به ۹۲ کشور رسیده است، و این مقدار فقط ۶ ماه پس از اولین گونه‌ی دیده شده به این سطح رسیده است. هم‌اکنون دلتا پلاس هم در ۱۰ کشور جهان دیده می‌شود که گونه جهش یافته از دلتا است و بسیار قوی‌تر عمل می‌کند.

محققان هنوز مطمئن نیستند که چرا نوع دلتا ویروس کرونا در مقایسه با دیگر گونه ها قدرت انتقال بیشتری دارد. آن‌ها فکر می‌کنند که تغییر در بخش پروتئینی ویروس، ممکن است ورود به سلول‌های انسانی را آسان کند. یک مطالعه اولیه دیگر نشان می‌دهد که جهش در نوع دلتا، شاید باعث شده است تا ویروس به محض اتصال خیلی راحت‌تر به سلول‌های انسانی بچسبد. در نتیجه وقتی دلتا کرونا بتواند به راحتی با سلول‌های شما ترکیب شود، می‌تواند تعداد بیشتری از آن‌ها را آلوده کرده و بر سیستم ایمنی بدن غلبه کند. در واقع دلتا ویروس کرونا می‌تواند از مدل‌های قبلی ویروس نیز جهش پیدا کند.

کرونا دلتا در ماه‌های آینده به نوع اصلی کرونا تبدیل می شود

در حال حاضر بیشتر کشورها نگران هستند، و پیش‌بینی می‌کنند که کرونا دلتا در ماه‌های آینده به نوع اصلی کرونا تبدیل شود. این بیماری شدیدا قابل انتقال است، و همچنان شیوع خواهد داشت. مگر اینکه میزان واکسیناسیون به اندازه کافی بالا باشد.

به نظر می‌رسد دلتا ویروس کرونا افراد جوان را بیشتر تحت تاثیر قرار می‌دهد. مطالعات صورت گرفته در انگلستان نشان داده است که کودکان و بزرگسالان زیر ۵۰ سال، ۲.۵ برابر بیشتر در معرض ابتلا هستند. شواهد اولیه حاکی از آن است که افراد آلوده به دلتا حدود دو برابر بیشتر از افراد آلوده به آلفا در بیمارستان به سر می‌برند. با این‌که گونه دلتا جدید است، اما دانشمندان جهان اطلاعات خوبی در مورد نحوه رفتار آن دارند.

کرونا دلتا در ماه‌های آینده به نوع اصلی کرونا تبدیل می شود

تست PCR در منزل

تست PCR کرونا در منزل از طریق بینی و حلق انجام می شود. این روزها بدون شک مطالب زیادی در مورد تست کرونا یا آزمایش کرونا، آنتی بادی واکسن، رپید تست و غیره شنیده باشید ولی در مورد کاربرد و زمان درست استفاده آن ها اطلاعات صحیح و جامعی نداشته باشید. آزمایش واکنش زنجیره ای پلیمری (PCR) برای شناسایی RNA موجود زنده خاص مانند ویروس کرونا انجام می شود. تست PCR در صورت ابتلا در زمان تست، وجود ویروس کرونا را تشخیص می دهد. این تست همچنین می تواند باقی مانده های ویروس را حتی پس از پایان روند بیماری، تشخیص دهد. تست PCR استانداردترین تست برای تشخیص COVID-19 است زیرا دقیق ترین و قابل اطمینان ترین تست در میان همه تست های کرونا است.

انجام تست PCR کرونا در منزل یک راه آسان

انجام تست PCR کرونا در منزل یک راه آسان براب انجام آن بدون دردسرها و دغدغه های انجام آزمایش حضوری در آزمایشگاه هستید. با نمونه گیری در منزل متوجه خواهید شد که بسیاری از مشکلات انجام آزمایش حضوری را ندارد. در نمونه گیری حضوری شما مجبور به صف های طولانی پذیرش، نمونه گیری، جواب دهی می باشد. گاهی انتظار برای جواب دهی پروسه چند ساعت و گاهی چند روز می باشد مجبور به برگشت به خانه و مراجعه دوباره پس از چند روز به آزمایشگاه هستید! در حالی که بدون شک چنین تجربه هایی را با نمونه گیری در منزل را تجربه نخواهید کرد.

تست PCR در منزل یکی از آزمایش هایی می باشد که می توانید بدون دغدغه و هزینه های اضافی برای حمل و نقل و همچنین در کمترین زمان انجام دهید و از صحت سلامت خود و اعضای خانواده خود اطمینان حاصل کنید. اگر شما یا سایر اعضای خانواده در شرایط قرنطینه به سر می برید یا در هر صورت مایل به مراجعه به مراکز درمانی و انجام حضوری آزمایش ندارید تست PCR در منزل راه حل بسیار مناسبی برای موضوع می باشد.

روش انجام تست PCR در منزل

در روش تست PCR در منزل ،ماده ژنتیک ویروس را شناسایی می کنیم و از جایی که عامل کووید ۱۹ یک بیماری تنفسی است و مجاری تنفسی را درگیر می کند، نمونه برداری آن از مجاری بینی انجام می شود‌. اما اگر بخواهیم در مورد کاربرد این تست بگوییم می توان به تشخیص ابتلا به کرونا اشاره کرد. اما نکته که باید در تست کرونا با روش پی سی آر اشاره کرد این است چون در مراحل اولیه این بیماری تعداد ویروس کم است و در نمونه گیری ممکن است وارد نشوند ممکن است در چند روز اول جواب تست ما منفی گزارش شود در حالی که به کووید ۱۹ مبتلا باشیم!

برای تشخیص ابتلا به کرونا تست PCR بهتر است یا تست الایزا ؟

برای پاسخ به این سوال باید گفت بدون شک تست پی سی آر. برای توضیح جامع تر می توان گفت تست کرونا با روش الایزا برای بررسی روند بهبودی و وضعیت سیستم ایمنی بدن پس از تزریق واکسن ( آنتی بادی واکسن) کاربرد دارد ولی آزمایش کرونا به روش PCR است که برای تشخیص بیماری کرونا انجام می شود‌. در واقع با تست آنتی بادی و آزمایش خون می توانید بفهمید که در اکنون یا در گذشته به کرونا مبتلا بوده اید یا خیر اما به دلیل اینکه ممکن است در اثر سرماخوردگی و سایر انواع کرونا ها هم نتیجه ی این تست مثبت شود بهتر است برای اطمینان با تست PCR همزمان انجام شود.

با تست PCR می توانید بفهمید که همین حالا به ویروس کرونا آلوده هستید یا خیر، از آنجا که با این تست نمی توانید متوجه شوید که آیا تا بحال کرونا را داشته اید یا خیر توصیه می شود که همزمان با تست آنتی بادی انجام شود.

تست PCR در منزل

چه کسانی باید تست PCR در منزل را انجام دهند؟

شاید برای شما هم این سوال ایجاد شده باشد که چه رمانی باید تست PCR را انجام دهیم؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که اگر علائمی از قبیل سردرد، تب، بدن درد، سرفه، تنگی نفس، آبریزش بینی، اسهال، استفراغ وغیره را داشته باشید و یا 15 دقیقه یا بیشتر در فاصله کمتر از 1.5 متری از فردی بودید که تست کرونایش مثبت شده است بهتر است برای مشخص شدن وضعیت خود تست PCR بدهید.

آیا تست PCR در منزل خطر ابتلا به کووید ۱۹ را ندارد؟

یکی از سوالات متدوالی که بسیاری افراد را درگیر خود کرده این است که آیا تست PCR در منزل خطر ابتلا به کووید ۱۹ را ندارد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت کادر که برای نمونه گیری در منزل آنی آزما مراجعه می کنند با رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی و با استفاده از تجهیزات پک شده و استریل و یک بار مصرف اقدام گرفتن تست از متقاضیان می کنند.

متخصصین برای هر بار نمونه گیری از ماسک و دستکش جدید استفاده می کنند و ضمن رعایت فاصله گذاری اجتماعی قبل و پس از هر بار نمونه گیری نسبت به ضد عفونی کردن کلیه ی تجهیزات و شستشوی دست ها می کنند. لذا تست در منزل از این روش به جرات کم خطر ترین و حتی بی خطرترین روش اطمینان از ابتلا یا عدم ابتلای شماست.

نمونه گیری در منزل

چرا تست PCR در منزل آنی آزما؟

در گذشته برای انجام هر آزمایشی مانند تست PCR نیاز به حضور در آزمایشگاه و ماندن در صف های طولانی پذیرش، نمونه گیری و حتی جوابدهی بود ولی در حال حاضر از طرق نمونه گیری در منزل آنی آزما می توانید بدون هیچ دردسری آزمایش خود را انجام دهید. در ادامه به چند مورد از مزیت های آزمایش آنلاین آنی آزما می پردازیم:

  • سرعت، دقت و پشتیبانی پاسخگو
  • دارای مجوز وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی
  • دارای آزمایشگاه فوق تخصصی و مجهز
  • طرف قرارداد با بیمه های تامین اجتماعی، نیروهای مسلح و بیمه کار آفرین
  • امکان مشاوره رایگان با پزشک
  • امکان نسخه نویسی
  • ارايه اصل قبض و جواب آزمایش جهت ارایه به بیمه تکمیلی
  • طرف قرارداد با بیمه های تکمیلی کارآفرین، سینا، سامان، تعاون، البرز، سرمد، آسیا و سپه
  • امکان دریافت معرفی نامه آنلاین برای بیمه های تکمیلی
  • صرفه جویی در زمان و هزینه
  • دوری از استرس ناشی از محیط آزمایشگاهی
  • عدم نیاز مراجعه بیمار در حالت نامساعد به آزمایشگاه
  • ثبت نام شخص نمونه دهنده و راحتی مراحل انجام پذیرش در دفعات بعدی
  • ارسال جواب در کوتاه ترین زمان

سخن پایانی

درست است که واکسیناسیون نمی‌تواند بدن انسان را نسبت به همه سویه‌های کرونا مقاوم می‌کند اما حداقل انسان را از مرگ نجات خواهد داد. متأسفانه آمار مرگ و میر که در ماه‌های گذشته در کشور اعلام می‌شد اصلاً خوشایند نبوده و همین موضوع باعث وحشت افراد جامعه شده است. بنابراین در اولین قدم باید واکسیناسیون را انجام ‌دهید تا جان خود را از مرگ حفظ کنید. سپس با رعایت پروتکل‌های بهداشتی خود را از بیمار شدن و درگیری با سویه‌های جدید در ‌امان نگاه دارید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.