واکسن‌های کرونا با چه داروهایی تداخل دارند؟

واکسن‌های کرونا با چه داروهایی تداخل دارند؟

اگر تا به حال واکسن‌های کرونا را تزریق کرده باشید حتماً کارشناسان بهداشت به شما خواهند گفت که بعد از تزریق باید چه دارو‌هایی را مصرف نکنید. علت توجه به این نکته، تداخل برخی از دارو‌ها با واکسن‌های کرونا است. بنابراین براساس نوع واکسن که تزریق می‌کنید باید به توصیه‌های کارشناسان توجه داشته باشید و دارو‌هایی که احتمال بروز مشکل بعد از واکسن کرونا را افزایش می‌دهند، به مدت موقت کنار بگذارید. در این مقاله ما برای شما توضیح خواهیم داد که واکسن‌های کرونا دقیقاً با چه دارو‌هایی تداخل داشته و باید احتیاط‌های لازم را به خرج دهید. افرادی که به بیماری‌های خاص و بیماری زمینه‌ای مبتلا هستند با توجه به نوع دارو‌هایی که مصرف می‌کنند قبل از واکسیناسیون باید با متخصص خود مشورت نمایند.

واکسن‌های کووید-۱۹ با چه داروهایی تداخل دارد؟

یکی از سوالاتی که این روزها به صورت مداوم پرسیده می شود، این است که واکسن‌های کووید-۱۹ با چه داروهایی تداخل دارد؟در برخی موارد خاص و به ندرت، با مشورت و صلاحدید پزشک معالج، ممکن است نیاز باشد فاصله زمانی بین تزریق واکسن و برخی داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی وجود داشته باشد. از آنجایی که تزریق واکسن کرونا برای اولین بار در دنیا و کشورمان اتفاق می‌افتد، سوالات زیادی درباره آن برای مردم وجود دارد؛ به عنوان مثال آیا زنان باردار می‌توانند واکسن کرونا تزریق کنند و همچنین آیا این واکسن با داروهای دیگر تداخل دارد؟.

اولا باید گفت که توصیه می شود برای حفظ اثربخشی واکسن ها، حداقل فاصله زمانی ۱۴ روز بین تزریق واکسن کووید-۱۹ و سایر واکسن ها رعایت شود. در عین‌حال باید توجه کرد که اغلب داروها هیچ تداخلی با واکسن های کووید-۱۹ ندارد. بیمارانی که دچار بیماری های مزمن هستند بیماران دچار مشکلات قلبی، کلیوی، کبدی، روماتولوژیک، دیابت، بدخیمی و … به هیچ عنوان نباید بدون مشورت پزشک خود داروهای مصرفی را تغییر دهند و یا قطع کنند.

در برخی موارد خاص و به ندرت، با مشورت و صلاحدید پزشک معالج، ممکن است نیاز باشد فاصله زمانی بین تزریق واکسن و برخی داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی وجود داشته باشد. بیمارانی که تحت پیوند اعضا و یا شیمی درمانی قرار گرفته اند نیز در مورد زمان تزریق واکسن بهتر است با پزشک معالج خود مشورت کنند.

آزمایش چکاپ مردان

آیا تزریق واکسن‌های کرونا در دوران بارداری و شیردهی توصیه می‌شود؟

یکی دیگر از سوالات مهم درباره واکسن کرونا، این است که آیا تزریق واکسن‌های کووید-۱۹ در دوران بارداری و شیردهی توصیه می‌شود؟ باید گفت که در حال حاضر تزریق واکسن‌های اسپوتنیک، سینوفارم و کووکسین بهارات در دوران بارداری و شیردهی به دلیل محدود بودن اطلاعات توصیه نمی‌شود. در عین‌حال خانم‌های باردار و شیرده در مورد تزریق واکسن آسترازنکا باید با پزشک خود مشورت کنند. در صورتی که فرد واکسینه شده قصد بارداری داشته باشد نیازی به تاخیر در اقدام به بارداری وجود ندارد. همه واکسن‌های کووید-۱۹ غیر زنده و غیر فعال هستند و به نظر نمی‌رسد مشکلی برای جنین ایجاد کند. در صورتی که خانم‌ها بعد از تزریق واکسن متوجه بارداری شوند جای نگرانی وجود ندارد.

وزارت بهداشت: آلودگی هوا ابتلا به کرونا را تشدید می‌کند

کرونا که یک بیماری ریوی و تنفسی است در تماس با استنشاق هوای آلوده سیستم ایمنی بدن را تخریب کرده و اگر از نظر شرایط جوی بارندگی و باد کاهش یابد، این بیماری در تماس با آلودگی هوا شدت بیشتری می گیرد . معاون فنی سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آلودگی هوا سیستم ایمنی بدن را به دلیل ذرات وارونگی هوا افزایش می‌دهد و ابتلا به بیماری کرونا و مرگ و میر ناشی از آن را افزایش می‌دهد.

آلودگی هوا ابتلا به کرونا را تشدید می‌کند

بازگشایی های مشاغل، آموزشی و غیره

محسن فرهادی روز پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: با توجه به اینکه بازگشایی های مشاغل، آموزشی و غیره بعد از حدود دو سال از همه گیری کرونا انجام گرفته و محدودیت های ترافیکی نیز کمتر و استفاده از خودروهای شخصی به دلیل عدم ابتلا به این بیماری و رعایت فاصله اجتماعی بویژه در کلانشهرها بیشتر شده، وارونگی هوا رو به افزایش است و خطرات زیادی را بویژه در تشدید ابتلا به کرونا و مرگ و میر دارد. وی اظهار داشت: در فصول سرد سال آلودگی هوا بیشتر مورد توجه و بحث قرار می گیرد و سال گذشته به دلیل محدودیت های زیاد کرونایی، میزان آلاینده ها کاهش یافته بود، مشکل زیادی نداشتیم، اما امسال با انجام بازگشایی ها مسئله وارونگی هوا بسیار جدی و خطرآفرین است.

فرهادی ادامه داد: کرونا که یک بیماری ریوی و تنفسی است در تماس با استنشاق هوای آلوده سیستم ایمنی بدن را تخریب کرده و اگر از نظر شرایط جوی بارندگی و باد کاهش یابد، این بیماری در تماس با آلودگی هوا شدت بیشتری می گیرد و می توان میزان مرگ و میر را افزایش دهد. وی از مردم خواست فقط برای انجام کارهای ضروری از خودروهای شخصی استفاده کنند و تردد کمتری در محیط بیرون داشته باشند.

کاهش استفاده از سوخت های سنگین برای کاهش وارونگی هوا

به گفته فرهادی، همچنین لازم است از سوخت های سنگین برای کاهش وارونگی هوا کمتر استفاده و معاینه فنی خودروهای عمومی و شخصی به موقع انجام شود ، از وزارت کشور، شهرداری، راهور و سازمان محیط زیست نیز وزارت بهداشت درخواست کرده اقدامات کنترلی را برای کاهش آلاینده های هوا انجام دهند. مواجهه طولانی مدت با آلاینده ذرات معلق PM۲.۵ در کشور سالانه باعث بروز ۴۱ هزار و ۷۰۰ مورد مرگ زودرس می‌شود.

بر اساس شاخص های سنجش آلودگی هوا اگر میزان مجموع شاخص آلاینده ها زیر عدد ۵۰ باشد، وضعیت پاک، شاخص ۵۰ تا ۱۰۰ وضعیت سالم، شاخص ۱۰۰ تا ۱۵۰ وضعیت ناسالم برای گروههای حساس، شاخص ۱۵۰ تا ۲۰۰ وضعیت ناسالم برای همه، شاخص ۲۰۰ تا ۲۵۰ وضعیت بسیار ناسالم و شاخص بالای ۲۵۰ وضعیت خطرناک را نشان می دهد.

بر اساس گزارش بانک جهانی در سال ۲۰۱۸ نیز هزینه های سلامت (مرگ و بیماری) آلاینده ذرات معلق (PM۲.۵) در شهر تهران سالیانه، ۲.۶ میلیارد دلار است. مطابق این گزارش در صورتی که غلظت ذرات معلق ذرات معلق در شهر تهران از ۳۵ میکروگرم در متر مکعب به ۱۰ میکروگرم در متر مکعب (رهنمود سازمان بهداشت جهانی) کاهش یابد سالیانه هزینه‌های سلامت (مرگ و بیماری) ناشی از آلاینده ذرات معلق به میزان ۱.۶ میلیارد دلار کاهش می یابد.

تأیید داروی ضد ویروسی کرونا در انگلیس

امروز یک روز تاریخی برای کشور ماست، اکنون انگلیس اولین کشور در جهان است که یک داروی ضد ویروسی را که بیمار می‌تواند در خانه مصرف کند، مورد تایید قرار داده است. انگلیس اولین کشوری در جهان است که داروی ضد ویروسی بیماری کووید-۱۹ را مورد تایید قرار داد. انگلیس روز گذشته (پنجشنبه) اولین کشوری در جهان شد که قرص درمان کووید-۱۹ را تایید کرد و این اقدام شرایط را برای تجویز این دارو به بیمارانی که به نوع خفیف تا متوسط بیماری مبتلا شده‌اند، فراهم می‌سازد.

وزیر بهداشت انگلیس گفت: امروز یک روز تاریخی برای کشور ماست، اکنون انگلیس اولین کشور در جهان است که یک داروی ضد ویروسی را که بیمار می‌تواند در خانه مصرف کند، مورد تایید قرار داده است. این قرص ضد ویروسی موسوم به مولنوپیراویر با توانایی تکثیر ویروس را کاهش داده و در نتیجه سرعت بیماری را کاهش می دهد. آژانس تنظیم مقررات دارویی انگلیس اعلام کرد: بررسی‌های انجام شده حاکی از آن است که این دارو در کاهش خطر بستری شدن و مرگ در افراد مبتلا به نوع خفیف تا متوسط کووید-۱۹ که در معرض افزایش خطر ابتلا به نوع شدید بیماری هستند، ایمن و موثر است.

بر اساس یافته‌های بدست آمده، این دارو زمانی مؤثرتر عمل می‌کند که در مراحل اولیه عفونت تجویز شود و بنابر توصیه آژانس تنظیم مقررات دارویی انگلیس بهتر است داروی مولنوپیراویر ظرف مدت پنج روز پس از شروع علائم بیماری استفاده شود. به گزارش ساینس الرت، مصرف این دارو در افرادی که حداقل یک فاکتور خطرزای ابتلا به نوع شدید بیماری از جمله چاقی، سن بالا، دیابت و بیماری قلبی در آنان وجود دارد، مجاز است.

تأیید داروی ضد ویروسی کرونا در انگلیس

اگر دوز دوم واکسن کرونا را نزنید، چه اتفاقی می‌ افتد؟

اگر بیمار شدید و قصد دارید دوز دوم واکسن کرونا را دریافت کنید باید مطمئن شوید که علائم شما برطرف شده است و شرایط قرنطینه را به پایان رساندید. واکسیناسیون ایمن‌ترین راه محافظت در برابر ویروس کروناست و برای ایجاد بیشترین محافظت در برابر ویروس کرونا اکثر واکسن‌ها با دو دوز طراحی شده‌اند. ایمونولوژیست‌ها به روش دریافت دوزهای متعدد «تقویت‌کننده اولیه» می‌گویند. در واقع با دوز اول سیستم ایمنی بدن را آموزش می‌دهید و آن را با اولین واکسیناسیون آماده می‌کنید. پس از آنکه سیستم ایمنی بدن زمان لازم برای پاسخ به مرحله اولیه را پیدا کرد، دوباره به چالش کشیده می‌شود و پاسخ ایمنی که اولین بار آموخته است با دریافت دوز دوم تقویت می‌شود.

اکثر (هرچند نه همه) انواع واکسن کرونا یا دیگر نمونه‌های واکسن از حداکثر تقویت‌کننده برای حداکثر محافظت استفاده می‌کنند. برخی حتی به دوزهای بیشتری نیاز دارند و این امر به این دلیل است که ایمنی می‌تواند با گذشت زمان کاهش یابد یا همان‌طور که در مورد واکسن آنفلوآنزا رخ می‌دهد، ویروس ایجاد کننده بیماری تغییر ‌می‌کند و واکسن اصلی دیگر محافظت خوبی ارائه نمی‌دهد. بر اساس نتایج تحقیقات مختلف در مورد واکسن‌های کووید-۱۹ دریافت دوز دوم دفاع شما در برابر بیماری را افزایش می‌دهد و عدم دریافت دوز دوم منجر خواهد شد خطر ابتلا به بیماری افزایش یابد.

بیشترین کارایی واکسن کرونا چه زمانی است؟

در ابتدا مزایای تقویت اولیه با واکسن کرونا در آزمایش‌های بالینی مشاهده شد. مطالعات اولیه بر روی واکسن‌های تایید شده کنونی کووید-۱۹ پاسخ‌های ایمنی را در افرادی که یک یا دو دوز واکسن دریافت کرده‌اند مقایسه کرده است. نتایج نشان داد که پس از دوز دوم، افراد مقادیر بیشتری آنتی‌بادی برای مقابله با ویروس داشتند که نشان می‌دهد مصرف بیش از یک دوز احتمالا اثر واکسن را افزایش می‌دهد. به‌عنوان‌مثال، با استفاده از واکسن آکسفورد/ آسترازنکا، محافظت در برابر کووید-۱۹ علامتی از ۲۲ روز پس از اولین دوز ۷۶ درصد تخمین زده شد و هنگامی که دوز دوم ۱۲ هفته پس از دوز اول تجویز شد، میزان محافظت به ۸۱ درصد افزایش یافت.

آزمایش آنتی بادی واکسن چیست؟

این روزها با گسترش تزریق واکسن ، آزمایش آنتی بادی واکسن بسیار سوال می شود و بسیاری از افراد این سوال مطرح می شود که تست آنتی بادی واکسن با چه هدفی انجام می شود؟ برای پاسخ به این سوال ابتدا باید در مورد آنتی بادی ، هدف واکسن ، ایمنی بدن و غیره اطلاعات داشته باشیم. به همین منظور ما در ادامه این مقاله قصد داریم با مفاهیم ساده توضیح این موارد بپردازیم:

علت درخواست آزمایش آنتی بادی واکسن چیست؟

آزمایش آنتی بادی واکسن برای بررسی میزان آنتی بادی درخواست می شود. در واقع با اندازه گیری آنتی بادی در بدن متوجه می شویم که چقدر بدن نسبت به کووید ۱۹ مقاومت دارد. این آزمایش همانند تست کرونا آنتی بادی با روش الایزا انجام می شود. در واقع روش کار هر دو دقیقا مشابه هم است ولی آزمایش کرونا آنتی بادی به منظور بررسی وضعیت بهبودی و عدم انتقال بیماری به سایرین ولی این تست به منظور بررسی سیستم ایمنی در برابر کرونا می باشد.

آزمایش آنتی بادی واکسن

چرا تست کرونا در منزل؟

یکی از سوالاتی که ممکن است در مورد آزمایش کرونا، تست آنتی بادی واکسن، تست کرونا پرواز و غیره پرسیده شود، این است که علت لزوم انجام نمونه گیری در منزل چیست؟ در پاسخ به این سوال باید می توان به انواع مزایا نمونه گیری اشاره کرد. اما مخم ترین علت آن ، پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ می باشد. برای مثال تصور کنید که شما علائم کرونا از جمله بدن درد ، سردرد، آبریزش، تب، علائم گوارشی، اسهال، استفراغ و غیره دارید ولی از ابتلا یا عدم ابتلا به کووید ۱۹ مطمئن نیستید؛ و یا آن که واکسن تزریق کرده اید و پس از چند روز میزان ایمنی بدن خود را می خواهید اندازه گیری کنید؛ برای اطمینان تصمیم به انجام آزمایش کرونا در منزل یا تست این تست دارید، اما از حضور در مراکز درمانی هراس دارید!

در این حالت بهترین راه حل انجام تست آنتی بادی واکسن یا تست کرونا به صورت نمونه گیری در منزل است. در این روش دیگر نگران انتقال به دیگران و یا مبتلا شدن به این بیماری در این مراکز نیستید. همان طور که می دانیم مراکز درمانی‌از جمله آزمایشگاه ها از جمله محل های پرخطر محسوب می شوند بنابراین حضور در مراکز علاوه بر آن که مفید نیست بلکه بسیار نکران کننده می باشد.

نمونه گیری در منزل

چگونه آزمایش آنتی بادی واکسن را انجام دهیم؟

برای انجام تست آنتی بادی واکسن تنها کافیست از صفحه اصلی آنی آزما پذیرش خود را به صورت آنلاین انجام دهید. در این روش شما دیگر نیازی به مراجعه حضوری ندارید و تمام مراحل آزمایش ( پذیرش و جوابدهی ) به صورت آنلاین انجام می شود و نمونه گیری در منزل ، محل کار و یا در محل که برای شما آسان است انجام می شود. برای انجام نمونه گیری در محل آنی آزما برای بیمارانی که قادر به حضور در آزمایشگاه نیستند و یا مراجعینی که تمایل به نمونه گیری در منزل یا محل کار را دارند، سرویس نمونه گیری در منزل توسط افراد مجرب را فراهم نموده ایم.

بدین منظور می توانید با مراجعه حضوری و یا تلفنی آدرس بیمار و آزمایش های درخواستی را اعلام نمایید و یا با ثبت مکانیزه درخواست خود در وب سایت ما با پر کردن فرم زیر منتظر تماس همکاران ما باشید تا در اولین فرصت یا زمان مورد درخواست شما جهت نمونه گیری مراجعه شود. تست آنتی بادی واکسن به منظور بررسی سیستم ایمنی علیه کووید ۱۹ پس از تزریق واکسن انجام می شود. اگر واکسن تزریق کرده اید و پس از چند روز می خواهید ایمنی بدنتان را علیه کرونا بسنجید به راحتی می توانید این آزمایش را به صورت آنلاین با آنی آزما انجام دهید.

سخن پایانی

مسأله تداخل دارویی با واکسن ‌های کرونا موضوعی است که برای تمام دنیا اثبات شده است. البته این موضوع براساس نوع واکسن متفاوت است. همانگونه که می‌دانید شدت عوارض بعد از واکسن‌های کرونا با هم متفاوت بوده و بنابراین تداخلات دارویی نیز در این زمینه فرق دارد. در حالی که واکسیناسیون را انجام می‌دهید، باید تمام نکاتی که در این زمینه به شما توصیه می‌شود را جدی گرفته و سر خود دارویی را مصرف نکنید. حتی برای کنترل تب و درد نیز باید تنها از مسکن‌های تجویز شده توسط متخصص استفاده نمایید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.