آزمایش کرونای انگلیسی برای بررسی احتمال ابتلای فرد به ویروس کرونا انجام می گیرد و در واقع تفاوت چندانی با تست معمولی کرونا ندارد. هنگام مراجعه بیماران به مراکز درمانی، پزشک با توجه به علائم بیماران دستور عکسبرداری از ریه و آزمایش خون میدهد.
در مراکز درمانی بیماران میتوانند از آزمایش کرونای انگلیسی PCR ( پی سی آر ) بهره ببرند. در آزمایش خون اولیه و شمارش سلولهای خونی ( آزمایش CBC )، با شمارش گلبولهای سفید به تعداد نوتروفیل و لنفوسیت فرد در خون محیطی توجه میشود. در این بیماری نسبت نوتروفیل به لنفوسیت تغییر پیداکرده بهطوریکه میزان نوتروفیل افزایش و تعداد لنفوسیت کاهش مییابد.
همچنین به نتایج دو تست CRP و ESR که بهعنوان تستهای اولیه در هنگام عفونت بدن افزایش مییابند، نیز توجه میشود. بعلاوه ممکن است فاکتورهای خونی دیگری نیز مثل LDH و CPK بسته به دستور پزشک موردبررسی قرار گیرند. پزشک ممکن است با توجه به نتایج بالینی، عکس ریه و نتایج اولیه آزمایشگاهی با توجه به شرایط بیمار، درمان را شروع کند و منتظر نتایج آزمایشهای اختصاصی بماند. آزمایش کرونای انگلیسی غالباً در این مواقع انجام میگیرد که شامل آزمایش PCR ( پی سی آر ) و آزمایش سرولوژی ( آنتی بادی ) است.
انواع آزمایش کرونای انگلیسی
دو نوع آزمایش کرونای انگلیسی در دسترس است: آزمایش های ویروسی که به دنبال ماده ژنتیکی ویروس هستند، و آزمایش های آنتی بادی که به دنبال پاسخ ایمنی بدن در برابر ویروس می باشند. آزمایش ویروسی به شما می گوید که آیا عفونت فعلی و فعالی دارید یا خیر. تست آنتی بادی در آزمایش ویروس کرونا به شما می گوید که آیا عفونت قبلی داشته اید یا خیر.
آزمایش آنتی بادی ممکن است نتواند نشان دهد عفونت فعلی وجود دارد یا خیر، زیرا برای ساخت آنتی بادی 1-3 هفته پس از عفونت طول می کشد تا بدن بتواند به ویروس پاسخ دهد. ما هنوز نمی دانیم که داشتن آنتی بادی بر روی ویروس می تواند از ابتلا دوباره فرد به ویروس محافظت کند یا اینکه این محافظت چه مدت ممکن است ادامه داشته باشد.
سازمانهای بهداشت جهانی و مرکز کنترل بیماریهای عفونی تست پی سی آر (RT-PCR) را بهعنوان دقیقترین روش تشخیص ویروس کووید19 ( COVID-19 – SARS-CoV-2 ) اعلام کرده است. در آزمایش کرونای انگلیسی ( PCR ) با کمک سوآپ از حلق و یا بینی بیمار نمونه گرفته میشود.
سپس باید این نمونه ازنظر وجود یا عدم وجود ویروس SARS-CoV-2 موردبررسی قرار گیرد. ابتدا استخراج ژنوم ویروس از نمونه با کمک کیتهای استخراج انجام و سپس با کمک روش PCR این ژنوم ویروسی تکثیرشده تا قابلشناسایی شود. غالباً جواب آزمایش کرونای انگلیسی 24 ساعت پس از نمونهبرداری آماده میشود. در صورت هماهنگی (شماره تماس انتهای صفحه) امکان انجام آزمایش و جوابدهی به صورت اورژانس (کمتر از 24 ساعت) نیز وجود دارد.
آزمایش سرولوژی (آزمایش خون تشخیص آنتی بادی)
آزمایش های سرولوژی بر اساس روش الایزا انجام میشود به دنبال دو آنتیبادی Anti SARS-CoV-2 IgM و Anti SARS-CoV-2 IgG هستند. پاسخ ایمنی میزبان به عفونت را میتوان با سنجش آنتیبادیها بررسی کرد. برای شناسایی این دو آنتیبادی نیاز به خون بیمار و جداسازی سرم میباشد. بدن هر شخصی هنگام مبارزه با عفونتی مانند کووید-19 آنتی بادی ها را تولید می کند. در صورتی که فرد به ویروس کرونا مبتلا شده باشد ولی بیعلامت باشد، این ازمایش مشخص می کند فرد آلوده به ویروس شده است یا خیر. تست آنتی بادی نیاز به ناشتایی برای آزمایش ندارد.
در چه صورتی نتایج آزمایش خون تشخیص آنتی بادی مثبت می شود؟
معمولاً شروع مثبت شدن آنتیبادیها در بیماری Covid-19 بعد از علائم اولیه و به طور کلی ۱۰ روز است و ۸۰ درصد بیماران آنتیبادی را ده روز بعد از شروع علائم بالینی در سرم خود خواهند داشت. بر اساس اطاعاتی که از سایر بیماریهای عفونی شناختهشده داریم، این احتمال وجود دارد که افراد مبتلا حداقل نوعی مصونیت کوتاه مدت نسبت به کووید- ۱۹ را به دست میآورند.
تولید این آنتیبادیها و تشخیص سرولوژیک بهویژه در بیماران مبتلابه بیماری Covid-19 خفیف تا متوسط ممکن است دیرهنگام رخداده و معمولاً دو هفته بعد از شروع علائم بیماری میباشد. بهطورکلی سطح آنتیبادیهای تام (Total antibodies) IgM و IgG از هفته دوم ابتلا به این بیماری شروع به افزایش میکند. اگرچه الایزا حتی در روز چهارم پس از شروع علائم نیز میتواند مثبت باشد، اما بالاترین سطح آن را در هفته دوم و سوم بیماری میتوان مشاهده کرد.
در هفته پنجم سطوح آنتیبادی IgM شروع به کاهش کرده و تقریباً در هفته هفتم از بین میرود. درحالیکه سطوح آنتیبادی IgG بیش از هفت هفته مثبت باقی میماند. دوره زمانی مثبت بودن PCR و آنتیبادیها ممکن است در کودکان و گروههای دیگر، ازجمله جمعیت زیادی از افراد بدون علامت متفاوت باشد.
محدودیتهای آزمایشهای سرولوژیک در شناسایی عفونت کووید– ۱۹
1. نتایج حاصل از آزمایشهای سرولوژیک بهتنهایی معیاری جهت تشخیص یا رد بیماری کووید- ۱۹ نیست.
2. نتایج منفی سرولوژیک وجود عفونت را رد نکرده و در تفسیر آزمایش باید مواردی چون علائم بالینی بیمار، تماس قبلی با افراد آلوده، سفر به مناطق با شیوع بالای عفونت، فاصله زمانی بین شروع علائم و اخذ نمونه خون، عدم پاسخ ایمنی ناشی از داروهای سرکوبگرسیستم ایمنی و یا نقص سیستم ایمنی موردتوجه قرار گیرد.
3. درصورتیکه آنتیبادیها در نمونه بیمار زیر حد شناسایی کیت قرار گیرد و یا موتاسیون و تغییر ساختار ژنتیکی در ویروس ایجاد گردد، ممکن است نتایج منفی کاذب ایجاد شود.
4. نتایج آزمایشهای سرولوژیک نشاندهنده برخورد قبلی فرد با ویروس بوده و دلیلی بر ایمنی کامل فرد یا عدم ابتلای مجدد وی نمیباشد.
5. در چند روز اول شروع بیماری آنتیبادیها در سرم بیماران قابلشناسایی نیست.
6. ممکن است نتایج مثبت کاذب آنتیبادیهای IgG و IgM به دلیل واکنش متقاطع آنتیبادیهای از قبل موجود برعلیه سایر پاتوژن ها و یا سایر دلایل احتمالی رخ دهد.
نتایج منفی آزمایشهای سرولوژیک به چه معنی است؟
گاهی یک نتیجه سرولوژی منفی بدان معنی است که فرد آلوده نبوده است. بااینحال، فرد میتواند آلوده بوده ولی پاسخ سیستم ایمنی بدن آنقدر کافی نیست که آنتیبادی تولید کند. یا اینکه آزمایش در زمان مناسب انجامنشده است.
آزمایش کرونای انگلیسی در منزل
علاوه بر پیشگیری از ابتلا ، آزمایش کرونای انگلیسی یکی از دغدغه های این روزهای ما شده است. گاه در برخی شرایط نیاز است ما و اطرافیانمان آزمایش کووید ۱۹ را انجام دهید ولی انجام این آزمایش در آزمایشگاه ها ما را ممکن است با خطر ابتلا به این بیماری مواجه کنند زیرا که افراد مراجعه کننده آزمایشگاه ها در بسیاری موارد مبتلایان کرونا می باشند (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله در چه صورتی باید آزمایش کووید ۱۹ را انجام دهیم؟ مراجعه فرمایید)
ولی آن چه که به آن توجه داشته باشیم این است که یک تشخیص سریع و به موقع به ما در درمان و دیگر اقدامات لازم این بیماری می تواند کمک کننده باشد. گاهی اوقات ممکن است ترس از ابتلا به کرونا ما را از انجام تست های کرونا باز دارد ولی این اقدام ممکن است ما را از درمان های ویژه کووید ۱۹ باز دارد و باعث انتقال بیماریمان به سایر افراد خانواد و بدتر شدن شدت مشکل شود.
اما سوالی که ممکن است برای شما ایجاد شده باشد این است که آزمایش کرونای انگلیسی با وجود خطر بالا در مراکز درمانی و آزمایشگاه ها ، چطور می توان بدون آن که به این محل های پر خطر مراجعه کنیم را انجام دهیم؟ در پاسخ می توان گفت که شما می توانید آزمایش کرونای انگلیسی را در منزل و بدون مراجعه به آزمایشگاه ها به صورت حضوری انجام دهید.
آنی آزما در واقع امکاناتی برای شما به وجود آورده است که بدون آن که نیاز باشد به آزمایشگاه مراجعه فرمایید در منزل یا محل کار خود آزمایش کرونا را به آسانی انجام دهید به این صورت که با آنی آزما با نمونه گیری در منزل یا محل کار، انجام پذیرش و در نهایت جواب دهی آنلاین شرایطی فراهم کرده است که بدون آن که نیاز باشد شما به مراکز درمانی مراجعه داشته باشید بدون دردسر آزمایش خود را انجام دهید و در هزینه ها و وقت خود صرفه جویی کنید.
برای انجام آزمایش کرونای انگلیسی چه علائمی باید داشته باشید
بر خلاف تصور عموم علائم ویروس کرونا به چند حالت مشخض ختم نمی شود بلکه این بیماری علائم متفاوتی دارد. گاهی اوقات در یک فرد این بیماری آن قدر خفیف می باشد که فرد تصور می کند به یک سرما خوردگی مبتلا می باشد و بدون توجه به اهمیت موضوع به راحتی بیماری خود را به اطرافیان و دیگر افراد در تماس انتقال می دهد. در حالی که دانستن علائم این بیماری و انجام سریع آزمایش کرونای انگلیسی می تواند باعث آگاهی فرد از بیماری خود و ممانعت از انتقال این بیماری به دیگران می شود.
از زمان آلوده شدن فرد تا بروز علائم و انجام آزمایش کرونای انگلیسی ممکن است چندین روز طول بکشد. شما در روز اول علائم خیلی خفیفی خواهید داشت. مبتلایان در روزهای آغازین ممکن است تب، سرفه های خشک یا بعضا تنگی نفس احساس کنند. علائم برخی نیز ممکن است از جنس خستگی مفرط و درد عضلانی باشد. درصد کمی از مبتلایان ممکن است یکی دو روز قبل از بروز این علائم اسهال یا تهوع داشته باشند.
در روز پنجم و در موارد حاد، علائم بیمار شدید تر می شود. تنفس بیماران با مشکل همراه می شود، به خصوص افراد مسن تر و افرادی که سابقه بیمار های زمینه ای داشته باشند. در روز هفتم در ووهان اکثر کسانی که در بیمارستان بستری شدند در هفتمین روز شروع علائمشان به بیمارستان منتقل شده اند. در روز هشتم در بیماران بد حال، علائم شدید تر می شود.
مبتلایان به احتمال زیاد دچار تنگی نفس و ذات الریه یا سندرم دیسترس تنفسی حاد می شوند. در صورت بروز سندرم دیسترس تنفسی برای بیمار لوله تنفسی کار گذاشته می شود. متاسفانه اغلب کسانی که به سندرم دیسترس تنفسی دچار می شوند از دست می روند. در روز دهم در صورتی که وضعیت بیماران رو به وخامت برود، روز دهم در سیر بیماری زمانی است که بیماران به بخش مراقبت های ویژه (آی سی یو) منتقل می شوند. مشکلات گوارش و درد شکم و از دست دادن اشتها در این بیماران به شدت بیشتر می شود.
در انجام آزمایش کرونای انگلیسی اولویت با افراد دارای تب، سرفه، تنگی نفس ادامهدار ( حداقل 48 تا 72 ساعت ) میباشد. افرادی که با مبتلایان این بیماری در تماس بودهاند نیز ملزم به انجام آزمایش کرونای انگلیسی هستند. داشتن علائم سرماخوردگی نیازی به انجام آزمایش ندارد. در این مواقع باید پس از مشورت با پزشک معالج روشهای قرنطینه خانگی و استراحت در منزل اعمال شود. حضور بیدلیل افراد در آزمایشگاهها سبب تأخیر در خدمات پزشکی برای بیمارانی میشود که درگیر بیماری هستند.
در هنگام پاندمی این بیماری، همهٔ افراد باید برای مراقبت از خود و اطرافیان تلاش نموده و اخبار بیماری را از مراجع قانونی دنبال کنند. افراد باید در این دوران با رعایت نکات بهداشتی محیطی امن را در خانه برای خود و اطرافیان فراهم آورند. داشتن استرس بیشازحد میتواند عامل خطرناکی در کاهش ایمنی و مستعد شدن فرد برای ابتلا به کرونا باشد. اغلب افراد مبتلا با رعایت نکات بهداشتی میتوانند این بیماری را پشت سر بگذارند. در صورت بروز هرگونه علائم از درمان خودسرانه بهشدت بپرهیزید و از توصیههای پزشک بهره ببرید.
آیا تست رپید نیز جزو آزمایش کرونای انگلیسی می باشد؟
خیر تست آنتی ژن که اغلب به عنوان تست رپید یا تست سریع کرونا نامیده می شوند. این تست قطعات پروتئینی اختصاصی ویروس کرونا را ردیابی می کند. موارد استفاده از آن در افراد بیعلامت بسیار محدود است. زمان لازم برای اعلام نتایج معمولاً بسیار سریع است. اگرچه نتایج تست سریع کرونا ممکن است همیشه صحیح نباشد. به همین علت تست رپید در آزمایشگاه ها انجام نمی شود و آزمایشگاه پارس طب نیز این تست را انجام نمی دهد. مثبت و منفی کاذب در تست سریع کرونا چه معنایی دارد؟ برای پاسخ این سوال و اطلاعات بیشتر در رابطه با تست سریع کرونا می توانید مقاله تفاوت تست رپید و تست pcr رو مطالعه کنید.
مجموعه آنی آزما به علت نیاز به آسان شدن مراحل تشخیص و درمان انجام خونگیری آزمایش کرونای انگلیسی در خانه انجام می دهد. اگر شما نیز تمایل به انجام آزمایش خون در منزل یا مکان دیگر را دارید می توانید بدون مراجعه و حضور در مراکز درمانی و آزمایشگاه ها به صورت آنلاین در سایت پذیرش خود را انجام دهید. همکاران ما در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت و هماهنگی های لازم در مورد زمان و مکان که شما مایل به نمونه گیری می باشید را انجام خواهند داد. پس از نمونه گیری نمونه شما سریعا به آزمایشگاه درخواستی شما ارسال می شود و درکمترین زمان جوابدهی انجام می گیرد.