افزایش احتمال ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری به نوع شدید و عوارض بیشتر

افزایش احتمال ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

احتمال ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری مانند هر فرد دیگری وجود دارد. همان طور که همه می دانیم شیوع این ویروس بسیار بالا می باشد به طوری که احتمال داده می شود یک فرد مبتلا می تواند ۱۰۰۰ نفر را آلوده کند. ویروس کووید ۱۹ عضو جدید کرونا ویروس ها می باشد که روزانه چندین نفر را آلوده و متاسفانه به کام مرگ می برد. از جمله علل ناتوانی دنیا برای مقابله با این بیماری جهش های متعدد در هنگام همانندسازی ویروس کووید ۱۹ می باشد به طوری که این جهش ها در بسیاری از موارد باعث ایجاد سویه و علائم جدیدی از این ویروس می شود.

تحقیقات اخیر نشان داده است که احتمال ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری به نوع شدید و با عوارض وخیم تر بسیار بالا می باشد به طوری که افراد سیگاری مبتلا به کرونا بیشتر از سایر افراد در بیمارستان بستری می شوند. دود سیگار حاوی هزاران ماده سمی و سرطان زا می باشد که فرد با وارد کردن دود حاصل از آن وارد ریه خود و سپس خون می کند. افزایش احتمال ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری از جمله عوارض این ماده مضر است که محققان با شیوع کرونا اخیرا پی به آن پی برده اند. در این مطلب فصد داریم در مورد احتمال ابتلای به نوع شدید کرونا در افراد سیگاری و سوالاتی در این رابطه بپردازیم:

آزمایش چکاپ مردان

شایعه عدم ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری!

یکی از شایعاتی که با افزایش شیوع کرونا به وجود آمده است عدم ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری می باشد. سیگار کشیدن عوارض متعددی بر قلب و سیستم گردش خون، ریه ها، حافظه، دستگاه گوارش، پوست، استخوان، باروری افراد و غیره دارد. علاوه بر این عوارض استعمال سیگار علاوه بر آن که فرد را در معرض سرطان ریه و بیماری‌ های قلبی قرار می‌ دهد، می‌ تواند سیستم ایمنی را تضعیف کرده و بر سلامت دندان ‌ها تاثیر منفی بگذارد.

سد فیزیکی پوست و مخاط یکی از مهم ترین عوامل سیستم ایمنی بدن در مقابله با ورود و در نتیجه اثر میکروب ها می باشد. با التهاب لثه ها و جریان پیدا کردن انواع میکروب ها این سد در واقع شکسته می شود. بنابراین این مسئله را می توان از جمله عواملی که باعث افزایش ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری شده است، شمرد.

اما سوالی که ممکن است برای شما پیش امده باشد این است که علت شایعه عدم ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری چیست؟ در پاسخ باید گفت بر اساس یکی از تحقیقات اخیر در فرانسه، نیکوتین می‌تواند مانع ورود ویروس کرونا به ارگانیسم بدن شود! اما نکته که باید به آن توجه داشت این است که سیگار تنها حاوی نیکوتین نیست بلکه همان طور که در بالا نیز اشاره شد دود آن حاوی هزاران ماده مضر بر کل بدن می باشد که نیکوتین تنها یکی از این هزاران ماده مضر می باشد. علاوه بر آن نیکوتین عوارض جانبی را نیز به دنبال دارد.

آیا نیکوتین موجود در سیگار نشانگر عدم ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری می باشد؟

ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری با وجود نیکوتین علاوه بر آن که کاهش نمی یابد بلکه مطالعات بسیاری نشان داده است که این گروه از افراد جز گروه های پر خطر در ابتلا به کووید ۱۹ طبقه بندی می شوند به طوری که ابتلا افراد سیگاری به طور معمول شدید و با عوارض بیشتری همراه است. نیکوتین یکی از ۴۰۰۰ ماده شیمیایی موجود در محصولات گیاه تنباکو است که به‌عنوان مهم‌ترین عنصر آن بوده و روی مغز اثر روان‌گردان دارد. نیکوتین در حالت طبیعی، یک مایع بی‌رنگ است که وقتی سوزانده می‌شود، در مجاورت با هوا بوی تنباکو از آن متصاعد می‌شود. گونه‌های متنوعی از گیاه تنباکو یا توتون وجود دارد که کیفیت و مرغوبیت آن‌ها بستگی به میزان نیکوتین دارد، هرچه نیکوتین موجود در آن‌ها کمتر و قند موجود بیشتر باشد، مرغوب تر بوده و با کیفیت بهتری می‌ سوزد.

علت به وجود آمدن فرضیه و در نتیجه مطالعه کاهش احتمال ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری گیرنده مشترک این ویروس با نیکوتین است! ویروس ها همگی انگل های درون سلولی اجباری هستند یعنی برای انجام همانند سازی و تکثیر خود نیاز به یک سلول زنده دارند تا با استفاده از تمهیدات آن سلول رشد و تکثیر پیدا کنند بنابراین ویروس ها در محیط بیرون و خارج از سلول توانایی تکثیر ندارند. ویروس کووید ۱۹ مانند هر ویروس دیگری برای بیماری زائی و ورد به سلول میزبان نیاز به یک گیرنده دارد. این گیرنده یا رسپتور در ویروس ها مختلف متفاوت می باشد که همین تفاوت در گیرنده تفاوت در مکانیسم پاتوژنی ویروس های مختلف را توجیه می کند.

یکسان بودن گیرنده در نیکوتین و ویروس کووید ۱۹ و رقابت بر سر اتصال به این گیرنده فرضیه عدم ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری را به وجود آورده است‌. گیرنده نیکوتین و ویروس کووید ۱۹ ACE2 می باشد. در صورت وجود نیکوتین مقدار بالا در بدن احتمال موفقیت اتصال به این گیرنده و پیروزی توسط نیکوتین و ناکامی ویروس کووید ۱۹ افزایش می یابد. ویروس کووید ۱۹ نمی ‌تواند وارد آنها شود و در نتیجه نمی ‌تواند در ارگانسیم بدن منتشر شود.

شایعه عدم ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری!

اما واقعیت این است که نیکوتین و دود سیگار عوارضی را در بدن در پی دارد که باعث افزایش احتمال ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری به نوع شدید شده است. برای مثال سیگار کشیدن باعث غلیظ تر شدن مخاط می شود زیرا سلول های تولید کننده مخاط از نظر اندازه و تعداد رشد می کنند. سرفه را به واسطه تجمع مخاط و مسدود شدن مسیرهای هوایی تجربه خواهید کرد و مخاط اضافی شرایط را برای ابتلا به عفونت های مختلف تسهیل می کند. مژک ها در ریه ها که هوای تنفس شده را تمیز می کند، کاهش یافته و می میرند. تنها یک نخ سیگار می تواند روند پاکسازی را برای ساعت ها کند سازد. افزون بر این، مژک های کمتری در ریه شما برای پاکسازی این اندام فعالیت خواهند کرد.

علت افزایش ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری به نوع شدید آن چیست؟

همان طور که در بالا اشاره شد احتمال ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری به نوع شدید آن بیشتر است. اما سوالی که ممکن است برای شما ایجاد شده باشد علت این مسئله و این که چرا افراد سیگاری جز گروه های پر خطر کرونا محسوب می شوند؟ در پاسخ می توان گفت سیگار عوارض متعددی بر بدن دارد که این عوارض ، علائم ویروس کووید ۱۹ را چندین برابر می کند. در ادامه به بررسی این عوارض می پردازیم:

عوارض سیگار بر ریه ها

مطالعات نشان داده است که احتمال ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری با عوارض ریوی بسیار بیشتر از افراد دیگر است. اگر تا به حال پاکت سیگار را مشاهده کرده باشید شاید نوشته ها و یا تصاویر تاثیر بد آن بر ریه ها مشاهده کرده باشید. پیش از شیوع کووید ۱۹ تحقیقات بسیاری افزایش احتمال ابتلا به بیماری آنفولانزا ، بیماری آسم ، بیماری پنومونی و تنگی نفس را در افراد سیگاری نشان داده است. که علت آن آسیب سیگار به ریه ها می باشد. محققان توضیح می دهند وقتی بدن از اکسیژن محروم می شود (که با مصرف سیگار رخ می دهد) میزان عوامل لخته شدن خون افزایش می یابد. در ترکیب با کووید ۱۹ که باعث افزایش پروتئین های لخته شدن خون در ریه و یا هر ناحیه دیگر می شود که همین عامل می تواند باعث از کار افتاد ریه و احساس خفگی و در نهایت مرگ فرد سیگاری شود.

عوارض سیگار بر ریه ها

عوارض سیگار بر قلب

احتمال ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری با عارضه قلبی بسیار بالاست. یکی دیگر از عوارض بسیار خطرناک سیگار مشکلات قلبی آن است. ابتلا فرد سیگاری به کووید ۱۹ با مشکل قلبی که عارضه سیگار بوده است یک علامت خطرناک است. ویروس کرونا باعث لخته شدن خون در رگ ها و حتی قلب می شود. لخته بستن خون در رگ و در نتیجه انسداد مسیر رگ باعث سکته قلبی می شود.

همچنین در مورد افزایش احتمال ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری با عارضه قلبی می توان گفت که علت این لخته ها در افراد مبتلا به کرونا تولید وقفه واسطه های التهابی و یک ماده ضد سیستم ایمنی می باشد. به طوری که محققان دریافتند که حدود نیمی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا که حال وخیم داشتند، ترکیبی از سطح بالای آنتی بادی‌ های خطرناک و نوتروفیل‌ های فعال شده را داشته اند. آن‌ها گلبول ‌های سفید مخرب و انفجاری هستند. اما آن چه که هنوز سوال است و نمی ‌دانیم این است که چه چیزی بدن را برای تولید این آنتی بادی‌ها تحریک می‌کند؟ بنابراین گام بعدی، تحقیقات تکمیلی برای تعیین عوامل محرک و اهداف آنتی بادی‌ ها خواهد بود.

درمانی که برای کاهش لخته شدن خون در رگ ها و همچنین کاهش خطر ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری با عارضه قلبی ممکن است تجویز شود داروی «دی پیریدامول» می باشد. این دارو یک ماده ضد انعقاد است. «دی پیریدامول» یک داروی قدیمی بی خطر، ارزان و قابل گسترش است. سازمان غذا و داروی آمریکا ۲۰ سال پیش برای جلوگیری از ترومبوز آن را تأیید کرد، اما اخیراً توانایی آن در جلوگیری از این نوع التهاب خاص که در کووید-۱۹ ایجاد می‌شود را کشف شده است. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله سکته قلبی در کرونا مراجعه فرمایید.)

تضعیف سیستم ایمنی در افراد سیگاری

آن چه که مسلم است افزایش احتمال ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری با تضعیف سیستم ایمنی بدن آن ها می باشد به طوری که همین تضعیف سیستم ایمنی افراد سیگاری را در دسته افراد پر خطر قرار داده است. طبق نتایج یک تحقیق جدید، نیکوتین با فعال سازی سلول های سفید خون موسوم به نوتروفیل ها، موجب آزادشدن مولکول های می شود که افزایش التهاب را به همراه دارند. این یافته جدید ارتباط بین نیکوتین و التهاب را آشکار می سازد و نشان می دهد که سیگار کشیدن با سیستم ایمنی بدن مرتبط است.با فعال شدن نوتروفیل ها، نیکوتین به طور مستقیم موجب افزایش التهاب در بدن می شود.

این کشف، راهی به سوی درمان های جدید بیماری های مرتبط با تنباکو است. التهاب بخشی از واکنش طبیعی بدن به حملات مشخص است. اما افزایش غیرضروری آن در بدن می تواند آغازگر بیماری باشد. از اینرو التهاب نقش مهمی در بسیاری از بیماری ها نظیر بیماری قلبی-عروقی، آسم، و برخی اختلالات اتوایمنی ایفاء می کند. همچنین به گفته محققان، هرچقدر میزان واکنش التهابی بدن بیشتر باشد، علائم بیشتر بیماری در فرد ظاهر خواهد شد.(جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله تقویت سیستم ایمنی مراجعه فرمایید.)

تضعیف سیستم ایمنی در افراد سیگاری

توصیه دانشمندان برای کاهش ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری

محققان ترک فوری سیگار را برا کاهش ابتلا به کووید ۱۹ در افراد سیگاری توصیه می‌ کنند چرا که ویروس کرونا به ریه‌ ها حمله می ‌کند و ریه سیگاری‌ ها از پیش آسیب پذیر شده است. چسب نیکوتین که توسط کسانی که می‌خواهند سیگار را ترک کنند استفاده می‌شود نیز مواد مضر و سرطان‌زا را مستقیم وارد بدن می‌کند.

محققان فرانسوی هشدار می‌ دهند که حتی اگر نیکوتین بتواند مانع ورود ویروس کرونا به سلول‌ ها شود، بعد از سپری شدن دوران کرونا و زمانی که سایر مردم از این بیماری جان به در برده ‌اند، سیگاری‌ ها با خطر بالای عفونت‌ های ویروسی دیگر روبرو خواهند بود. همچنین در هر صورت صورت استعمال نیکوتین به هیچ وجه بدون خطر نیست چرا که نیکوتین یک ماده سمی است. فرد سیگاری با هر بار سیگار کشیدن یک تا سه میلی گرم نیکوتین وارد بدنش می‌ کند. هر نخ سیگار حاوی ۱۲ میلی گرم نیکوتین است.

آزمایش در منزل

از جمله توصیه هایی که پزشکان و محققان برای کاهش شیوع ویروس کرونا دارند شناسایی علائم آن و انجام آزمایش کرونا می باشد. اما با گسترش کووید ۱۹ و افزایش شیوع و آمار فوتی ها ، نگرانی و ترس افراد را نسبت به ابتلا به آن افزایش داده است و از طرفی احتمال ابتلا به این ویروس در اماکن پرتجمع به ویژه مراکز درمانی و آزمایشگاه ها بیش از سایر محل ها می باشد که علت آن مراجعه افراد مشکوک با علائم می باشد. بهترین راهکار برای حل این مسئله نمونه گیری در منزل است.

آنی آزما با انجام نمونه گیری در منزل احتمال ابتلای شما و سایر اعضای خانوادتان را کاهش می دهد. اگر شما نیز قصد انجام تست کرونا در منزل و یا آزمایش های دیگر را دارید می توانید با انجام پذیرش آنلاین درخواست آزمایش خود را ثبت کنید. نمونه گیری در منزل یا مکانی که شما آدرس آن را ثبت کرده اید مانند محل کار انجام می شود. همچنین جوابدهی نیز به صورت آنلاین می باشد. بنابراین همه مراحل آزمایش شما به صورت آنلاین و غیر حضوری در آزمایشگاه ، در سریع ترین حالت و به آسانی قابل انجام است.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.