خطر افزایش مبتلایان کرونا با افزایش آلودگی هوا

خطر افزایش مبتلایان کرونا با افزایش آلودگی هوا

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

با سردتر شدن هوا در زمستان و بروز وارونگی هوا مبتلایان کرونا در کنار آلودگی هوا بیشتر شده است. ویروس کووید ۱۹ عضو خانواده کرونا ویروس هاست که علائم مختلفی را در بردارد. علائم شایع کرونا ؛ تب، خستگی، بی حوصلگی، تنگی نفس، سرفه، کیپ شدن و احتقان بینی ، از دست دادن حس بویایی و چشایی ،علائم گوارشی ، سردرد و غیره می باشد ولی علائم جدید تر و نادرتر آن شامل سکته قلبی ، سکته مغزی، ایسکمی در دست و پاها ، کاهش شنوایی و غیره می باشد.

یکی از نگرانی های اخیر افزایش خطر احتمال مبتلایان کرونا با افزایش آلودگی هوا می باشد. آلودگی ها یکی از مشکلات شهر های بزرگ و صنعتی در سرتاسر سال می باشد اما این مشکل در فصل سرد سال به علت وارونگی هوا بیشتر می شود. وارونگی هوا زمانی رخ می دهد که لایه های از هوای گرم بالای هوای سرد مجاورت کره زمین قرار می گیرد. درچنین شرایطی پایداری هوا ایجاد می شود و به جای آن که با افزایش ارتفاع کاهش دما داشته باشیم تا چند صد متر از سطح زمین با افزایش ارتفاع افزایش دما خواهیم داشت.

آزمایش اعتیاد در منزل

علت افزایش مبتلایان کرونا با افزایش آلودگی هوا چیست؟

همان طور که در بالا اشاره شد خطر مبتلایان کرونا با آلودگی هوا افزایش می یابد. اما سوالی که ممکن است برای شمد پیش آمده باشد علت این مسئله و این که چرا با افزایش آلودگی هوا احتمال ابتلا به کرونا افزایش می یابد؟ برای پاسخ به این سوال باید علت آن را در آسیب به ریه ها جستجو کرد. ریه های ما عضو حیاتی هستند که اکسیژن هوا را دیافت و کربن دی اکسید را باز دم می کنند. آسیب به این بخش باعث عملکرد ناکارآمد اکسیژن رسانی به ریه و سایر بافت ها می شود حالتی که به آن هیپوکسی (کمبود اکسیژن) می گویند.

مبتلایان کرونا با افزایش آلودگی به علت آسیب به ریه ها می باشد. آسیب به ریه ها در بیماری هایی مانند بیماری آسم، بیماری پنومونی، سیگار کشیدن و غیره نیز اتفاق می افتد که احتمال ابتلا این افراد به نوع شدید ویروس کووید ۱۹ بیشتر از سایر افراد می باشد. محققان همواره اشاره کردند که افراد با مشکلات تنفسی در گروه افراد پر خطر ابتلا به کرونا محسوب می شوند بنابراین این گروه بیشتر از سایر افراد ممکن است به نوع شدید کرونا مبتلا شوند.

علت دیگر افزایش مبتلایان کرونا با آلودگی هوا ، ماندگاری این ویروس می باشد. طی روزهای اخیر شاهد افزایش غلظت آلاینده‌های هوا در استان بوده‌ایم که این امر نگرانی‌هایی در خصوص حفظ سلامت افرادی که دچار مشکلات قلبی ، تنفسی و ریوی هستند ایجاد کرده است. با توجه به اینکه آلودگی هوا در ماندگاری ویروس کرونا در محیط موثر است، در شرایط فعلی احتمال افزایش تعداد بیماران و احتمال افزایش سرعت انتقال این ویروس دور از انتظار نیست. بر این اساس از گروه‌های حساس جامعه به ویژه سالمندان و بیماران قلبی و ریوی درخواست می‌شود حتی الامکان از منزل خارج نشوند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله عوارض قلبی کرونا مراجعه فرمایید.)

افزایش آمار مبتلایان کرونا با ماندگاری ویروس کووید ۱۹ ممکن است به علت عدم وزش باد و بارندگی می باشد. کاهش وزش باد و بارندگی یکی از مشکلاتی است که در افزایش آلودگی هوا نقش داشته است اگر چه عوامل دیگری مانند افزایش وسایل نقلیه، افزایش وسیله های نقلیه مستهلک در سطح شهر، دود کارخانه ها، جنگل زدایی ها، پرورش بیش از حد دام و گاز متان تولید و غیره در کنار کاهش وزش با و بارندگی ، باعث افزایش این آلودگی ها شده است.

سکته قلبی بر اثر ویروس کرونا

علت کاهش اندک آمار مبتلایان کرونا با وجود آلودگی هوا

با وجود نگرانی از افزایش موارد مبتلایان کرونا به دلیل آلودگی هوا، موارد جدید ابتلا، بستری و مرگ در ارتباط با این بیماری در ایران در هفته‌ های گذشته با اندکی نوسان کاهشی بوده است که احتمال داده می شود علت آن استفاده بیشتر افراد از ماسک، کم تر شدن مسافرت ها بین شهری، کاهش دورهمی ها و شب نشینی ها و غیره می باشد. به طوری که پاییز امسال آمار جان باختگان کووید- ۱۹ در ایران به شکل بی‌سابقه‌ای افزایش یافته بود. اکنون اما مقامات دولتی می‌گویند روند شیوع و مرگ سیر نزولی دارد و فشار روی کادر درمان و بیمارستان‌ها تا حدی کاهش یافته است. البته پزشکان دقیقا مطمئن نیستند چه اتفاقی رخ داده است، برخی می گویند که مداخلات پزشکی در مداوای افرادی که از عوارض این بیماری رنج می برند، موفقیت آمیزتر است.

آسیب به ریه ها در هوای آلوده و افزایش آمار مبتلایان کرونا

در گذشته حتی قبل از پیدایش آمار مبتلایان کرونا ، آلودگی هوا افراد را مجبور به استفاده از ماسک کرده است که این حالت معمولا در فصل های زمستان و سرد سال بیشتر از سایر فصل ها می باشد. همان طور که در بالا اشاره شد علت آن وارونگی هوا می باشد. اما سوالی که ممکن است برای شما نیز پیش آمده باشد این است که هوای آلوده چگونه به ریه ها آسیب می رساند؟

در پاسخ این سوال می توان گفت آلاینده ‌های هوا می‌ توانند پس از ورود به بدن انسان از طریق سخت کردن سرخرگ‌ ها و افزایش خطر حمله قلبی ، آسیب به ریه و تنگی نفس، سکته‌ های مغزی بر سلامت قلبی‌ عروقی انسان تاثیرگذار باشند و همچنین شواهدی وجود دارند که آلودگی هوا ممکن است با شرایط سلامت روانی و بیماری‌ های انحطاطی مغز مانند بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون و شیزوفرنی مرتبط باشد. آلودگی هوا می‌ تواند موجب التهاب در بدن شود. التهاب یکی از روش‌ های مورد استفاده بدن برای ترمیم خود پس از یک آسیب‌ دیدگی یا بیماری است، اما زمانی ‌که حالت مزمن به خود می‌ گیرد می ‌تواند نتیجه ‌ای معکوس به‌همراه داشته باشد.

همچنین در توضیح تاثیر آلودگی هوا در افزایش مبتلایان کرونا و آسیب به ریه می توان گفت زمانی‌ که ذرات جامد و مایع شیمیایی مضر منتشر شده از وسایل نقلیه، نیروگاه‌ ها، آتش و کارخانه‌ ها که به نام ذرات معلق شناخته می‌ شوند وارد بدن می‌ شوند می‌ توانند مسیرهای بینی را تحریک کرده و به یک واکنش آلرژی یا حساسیت گونه به آلودگی با علائمی مانند سرفه و آبریزش بینی منجر شود. علائمی که با ابتلا به کرونا افزایش می یابد و کنترل و درمان آن ها ممکن است سخت و در مواردی غیر قابل انجام باشد.

آسیب به ریه ها در هوای آلوده و افزایش آمار مبتلایان کرونا

آمار بالا مبتلایان کرونا در افراد دارای مشکلات قلبی در اثر طولانی مدت آلودگی هوا

یکی از عوارض هوای آلوده در دراز مدت ، مشکلات قلبی می باشد که باعث افزایش مبتلایان کرونا نیز می شود. آلودگی هوا نه تنها سلامت افرادی که دچار بیماری‌های قلبی هستند را نشانه می‌گیرد، بلکه افراد سالم هم از خطرات احتمالی آن در امان نیستند. اغلب مطالعاتی که در این زمینه صورت گرفته است، نشان داده میزان مرگ و میر ناشی از عارضه قلبی در افرادی که در شهرهای آلوده زندگی می ‌کنند، نسبت به کسانی که در هوای سالم‌ تر قرار دارند، بیشتر است. اما موضوع قابل توجه اینکه آلودگی شدید هوا در کوتاه مدت، احتمال خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی عروقی و مرگ ناشی از آن‌ها را به خصوص در افرادی که مستعد این بیماری ‌ها هستند و یا سابقه این گونه بیماری ‌ها را به هر دلیلی دارند، افزایش می ‌دهد.

همچنین در خصوص آلودگی هوا ، عارضه قلبی در افراد و در نهایت افزایش آمار مبتلایان کرونا می توان گفت آلودگی هوا که ناشی از ذرات ریز موجود در هوا است، می‌ تواند به طرق مختلف روی بیماری‌ های قلب‌ وعروق و ریز فاکتورهای آن تأثیر بگذارد، به طور مثال می‌ تواند تحریک سیستم سمپاتیک، تشدید تصلب شرایین و فشار خون، تأثیر در مقاومت به انسولین، اختلال در عملکرد قلبی، ایجاد آریتمی‌ های قلبی و افزایش احتمال سکته‌ ها و نارسایی‌ های قلبی را برای افراد به همراه داشته باشد و همچنین می ‌تواند بر روی عروق محیطی بدن انسان نیز تأثیر گذار باشد.

آلودگی هوا سیستم ایمنی را ضعیف می کند!

یکی از معضلات هوای آلودگی هوا، کاهش سیستم ایمنی بدن و افزایش آمار مبتلایان کرونا می باشد. سیستم ایمنی بدن در این روز ها بیش از هر موقع دیگه مسئله مهمی شده است. تقویت این سیستم و خودداری از قرار گیری در محل های پر ترافیک و آلوده اقدامات مهم برای مقابله با کرونا به شمار می روند. سیستم ایمنی ما از مجموعه ای از سد ها ، مواد، سلول هایی تشکیل شده است که نقص در هر یک ممکن است با عفونت های مختلفی همراه باشد. آلودگی هوا و انواع دود ها شامل مواد مضر و حتی سرطان زا هستند که ریه های ما وارد سیستم گردش خون و بافت ها می شود.

همان طور که در بالا در ارتباط با افزایش آمار مبتلایان کرونا و سیستم ایمنی گفته شد آلودگی موجود در هوا سیستم ایمنی بدن را تضعیف می‌ کند. همچنین دکر این نکته حایز اهمیت است که افراد بزرگسال مدت بیشتری در معرض هوای آلوده قرار دارند، طبعا سیستم ایمنی بدن آنها نیز نسبت به افراد کم سن تر ضعیف ‌تر بوده و احتمال بیمار شدن آن ها نیز بیشتر است. همچنین افزایش نفوذ مواد محرک هوا به ریه ‌ها، عمق تنفس و تعداد تنفس فرد و میزان ذرات وارد شده به ریه ، طبعا آسیب ایجاد شده نیز بیشتر خواهد شد.

آلودگی هوا سیستم ایمنی را ضعیف می کند!

افزایش مبتلایان کرونا با افزایش آلودگی در افراد سالمند

محققان نشان داده اند احتمال انتقال این بیماری و مبتلایان کرونا با آلودگی هوا افزایش می یابد به طوری که این وضعیت در افراد سالمند دو چندان برابر می شود. حقیقت تلخ این است که مهمترین قشر آسیب پذیر جامعه نسبت به ویروس کرونا، افراد بیمار و همچنین سالمندان هستند. با افزایش سن به دلیل اینکه توانایی بدن کم شده و قدرت سیستم ایمنی بدن به شدت کاهش پیدا می کند، لذا احتمال ابتلا به بیماری ها افزایش پیدا می کند. به همین دلیل است که کادر درمان توصیه می کنند افراد سالمند تا جایی که ممکن است در خانه بمانند و در صورت ضرورت از شیلد و ماسک در این هوا استفاده کنند. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله سالمندان را از ویروس کرونا در امان نگه داریم مراجعه فرمایید.)

با توجه با آسیب پذیر بودن قشر سالمند و آمار مبتلایان کرونا این گروه، رعایت موارد پیشگیری در سالمند بیش از سایر افراد دیگر باید باشد. جامعه ایران در حال حاضر به سوی سالمند شدن است که باید جامعه خود را برای این دوران آماده کند. افراد سالمند با توجه به ضعف سیستم ایمنی و مشکلات زمینه ای بیشتر در معرض بیماری های عفونی و کووید ۱۹ می باشند. در ایران سن پیری تعریف نشده است ولی اگر شروع دوره پیری را زمان بازنشستگی كامل از خدمت محسوب كنیم طبق قانون تأمین اجتماعی سن پیری برای مردان 60 سالگی و برای زنان 55 سالگی می باشد و طبق قانون استخدام كشوری سن بازنشستگی برای مردان و زنان 65 سالگی است. در انسان ها، سالمندی تجمع تغییرات در یک انسان در طول زمان را نشان می‌دهد که شامل تغییرات فیزیکی، روانشناختی و اجتماعی است. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله افراد مسن چگونه از ویروس کرونا در امان بمانند مراجعه فرمایید.)

نمونه گیری در منزل

جهان مدرن اخیر همه روزه در حال پیشرفت و آسان کردن کار های ضروری از جمله تشخیص و درمان می باشد. یکی از اقدامات مهم و ضروری در تشخیص انجام تست ها و آزمایشات می باشد. اما با افزایش قرنطینه و آمار مبتلایان کرونا حضور در محل های پر تجمع از جمله مراکز درمانی و آزمایشگاه ها با افزایش احتمال ابتلا به کووید ۱۹ همراه است. آنی آزما با توجه به این معضل و آسان کردن امر تشخیص انجام نمونه گیری در منزل یا محل کار را طراحی کرده است. نمونه گیری در منزل آنی آزما یک روش بسیار آسان و در عین حال کاربردی می باشد.

برای انجام نمونه گیری در منزل یا تست کرونا در منزل تنها کافیست وارد صفحه اصلی سایت آنی آزما شوید و تست کرونا یا هر آزمایش مورد نیازتان را انتخاب کنید. از جمله امکانات این روش انتخابی بودن آزمایشگاه مورد تاییدتان می باشد. آنی آزما با همه بیمه ها طرف قرارداد دارد و مورد تایید و مجوز از اداره بهداشت می باشد. همچنین نکته دیگر در مورد نمونه گیری در منزل آنی آزما ، جوابدهی سریع و آنلاین این مجموعه می باشد که دیگر نیاز نیست که شما برای دریافت جواب در آزمایشگاه و صف های طولانی آن منتظر جواب خود باشید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.