آیا ویروس کرونا می تواند به قلب شما آسیب برساند؟

آیا ویروس کرونا می تواند به قلب شما آسیب برساند؟

تقریبا 20 درصد بیماران مبتلا به کووید-19 ممکن است به دلیل وجود ویروس کرونا جدید دچار آسیب قلبی شوند. منبع اولیه معتبر نشان می دهد كه از هر 5 بیمار مبتلا به کووید-19 بدون در نظر گرفتن اینكه آنها دارای علائم تنفسی بوده اند یا خیر، دارای علائم خفیف تا شدید آسیب قلبی بودند. شيوع بالاي مشكلات قلبي در بيماراني كه به ويروس کرونا مبتلا هستند، توجه بسیاری از متخصصین و محققین را به خود جلب نموده است. یكی از مهم ترین مشكلات مرتبط با کووید-19 میزان التهاب ناشی از عفونت است. این التهاب ممکن است سلامت قلب را تحت تأثیر قرار دهد.

با وجود این واقعیت که کووید-19 یک بیماری ریوی محسوب می شود ، بسیاری از بیمارانی که به ویروس کرونا مبتلا می شوند، مشکلات قلبی را نیز تجربه می کنند. اگرچه در تعداد زیادی از این بیماران، مشکلات اساسی در زمینه سلامت از جمله مشکلات قلبی، مانند بیماری قلبی یا فشار خون بالا وجود داشت، اما در تعدادی از بیماران سالم نیز مشکلات قلبی مختلف از جمله صدمات عروق خونی ، لخته شدن خون ، آریتمی ، سکته مغزی و حملات قلبی ایجاد شده است.

کرونا ویروس جز ویروس های RNA دار می باشد. ویروس ها انگل های درون سلولی اجباری هستند که بدون امکانات سلول میزبان توانایی تکثیر ندارند. کرونا ویروس به علت ویژگی منحصر به فرد که نوترکیبی زیاد RNA می باشد، دچار تغییرات شدید آنتی ژنی می شود که بنابراین به این دلیل تا به حال برای ویروس واکسنی طراحی و تولید نشده است. کرونا ویروس در زیر میکروسکوپ دارای برجستگی هایی سطحی شبیه تاج خورشید می باشد و نمایی شبیه اشعه خورشید ایجاد می کند به همین خاطر به این نام خوانده می شود.

کرونا ویروس از طریق تنفسی و حتی دهانی – مدفوعی قابل انتقال می باشد. این ویروس به شرایط گوارشی مقاوم بوده و از طریق گوارش و دهان نیز می تواند وارد بدن شود.

آیا ویروس کرونا می تواند به قلب شما آسیب برساند؟

راه های انتقال ویروس کرونا شامل:

• لمس اشیای که فرد مبتلا قبلا لمس کرده است

• از طریق استنشاق ذرات عفونی موجود در هوا

• استفاده مشترک از وسایلی مانند حوله، دستمال، لیوان و غیره

• روبوسی و دست دادن با فرد مبتلا

• و غیره

(جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد ویروس کرونا می توانید به مقاله ویروس کرونا چیست؟ مراجعه نمایید.)

شيوع بالاي مشكلات قلبي در بيماراني كه به ویروس کرونا مبتلا شده اند، توجه پزشکان را به این نکات جلب نموده است:

چگونه يك عفونت تنفسي مثل ویروس کرونا مي تواند آسيب هاي زيادي به قلب وارد كند؟

تحقیقات اخیر نشان می دهد که آسیب های قلبی بیماری ویروس کرونا به چند عامل زیر مربوط می شود:

التهاب گسترده ای که عفونت با ویروس کرونا ایجاد می کند ، احتمال اینکه این ویروس به طور مستقیم به سیستم قلبی و عروقی نفوذ کرده و باعث آسیب و عفونت این سیستم شود را افزایش می دهد و استرس کلی ناشی ازعفونت نیز می تواند باعث افزایش بروز انواع بیماری های قلبی شود.

یک مطالعه جدید ، که در ماه ژانویه و در ژورنال پزشکی فوریت های پزشکی منتشر شده است ، 45 گزارش اخیر مربوط به کووید-19 و عوارض قلبی عروقی را مورد بررسی قرار داد و دریافت که کرونا ویروس می تواند باعث اختلالات قلبی پایدار شود. علاوه بر این ، داروهای تجربی مورد استفاده در درمان کووید-19- مانند هیدروکسی کلروکین و Remdesivir – ممکن است باعث آسیب قلبی در برخی بیماران و بدتر شدن مشکلات پیشین قلبی در آن ها شود. محققان امیدوارند که یافته های جدید چگونگی غربالگری بیماران و نحوه معالجه بیماران مبتلا به کووید-19 را نشان دهد.

با این وجود ، تحقیقات بیشتری لازم است تا دقیقاً مشخص شود که ویروس کرونا تا چه میزان می تواند بر عملکرد قلب تأثیر بگذارد، و بیماران مبتلا به کووید-19تا چه حد در معرض خطر ابتلا به مشکلات قلبی هستند.

آیا ویروس کرونا می تواند به قلب شما آسیب برساند؟

التهاب ناشی از ویروس کرونا می تواند بر عملکرد قلب تأثیر بگذارد

یکی از مشکلات اساسی مرتبط با بیماری ویروس کرونا، میزان التهاب ناشی از عفونت است. به گفته کارشناسان و متخصصین، این سطح از التهاب به دلیل پدیده ای به نام “طوفان سایتوکینی” اتفاق می افتد که سیستم ایمنی بدن در برابر ویروس پاسخ بسیار بزرگی ایجاد می کند.

سلول های ایمنی به جای حمله انحصاری به ویروس ، باعث آسیب به سلول های سالم خودی نیز شده و باعث التهاب می شوند. یک پاسخ التهابی بزرگ می تواند استرس زیادی بر روی قلب ایجاد کند و باعث می شود قلب برای پمپاژ خون در بدن به سختی عمل کند زیرا بدن در حال مبارزه با عفونت و جلوگیری از انتشار آن است.
در مورد آسیب قلبی باید بگوییم، هنگامی كه طوفان سیتوكینی وجود داشته باشد ، وجود مقادیر بسیار زیاد سیتوكین ها می تواند منجر به میوكاردیت كامل (التهاب قلب) ، همراه

با نكروز سلول های ماهیچه ای قلب یا مرگ آن شود. این امر می تواند به مشکلات عملکردی قلب و نارسایی قلبی منجر شود. براساس تحقیقات منتشر شده در اواخر ماه آوریل در ژورنال Frontiers که در زمینه پزشکی قلب و عروق می باشد، دلایل مختلفی وجود دارد که یک عفونت تنفسی می تواند صدمات زیادی به قلب وارد کند از جمله التهاب گسترده ای که این عفونت ایجاد می کند ، احتمال ابتلا به ویروس و حمله مستقیم آن به سیستم قلبی و عروقی و وارد کردن آسیب به نواحی و استرس کلی ناشی از عفونت می تواند بر این شرایط اضافه شده و شرایط جسمانی فرد را تحت تاثیر قرار داده و وخیم تر نماید.

افرادی که پاسخ التهابی شدیدتری دارند به احتمال زیاد دچار مشکلات قلبی جدی خواهند شد و احتمال بروز عوارض جدی و حتی مرگ در اثر ابتلا به ویروس کرونا در این افراد بالاتر است.

آیا ویروس کرونا می تواند به قلب شما آسیب برساند؟

ویروس کرونا ممکن است به طور مستقیم باعث آسیب قلبی شود

این ویروس همچنین ممکن است سلول های سیستم قلبی عروقی را مستقیماً آلوده کند. ویروس کرونا بدن را از طریق گیرنده ای به نام آنزیم تبدیل آنژیوتانسین 2 یا ACE2 آلوده می کند. گیرنده ACE2 به میزان زیادی در ریه ها وجود دارد، از این رو این بیماری معمولا همراه با علائم تنفسی دیده می شود، اما در قلب و رگ های خونی نیز این گیرنده وجود دارند، و به همین دلیل احتمال آلوده شدن این نواحی توسط کرونا ویروس وجود دارد.

به نظر می رسد که ویروس کرونا از طریق گیرنده ACE2 به سلول های قلبی وارد شده و آن ها را آلوده می کند. هنگامی که ویروس داخل سلول های قلب می شود، به وسیله آسیب مستقیم به اندامک های داخل سلولی و همچنین در اثر پاسخ سلول های ایمنی بدن به این ویروس، منجر به اختلال عملکرد سلول و مرگ سلول می شود. محققان این نوع آسیب را قبلا در رابطه با بیماری SARS (سندرم شدید تنفسی حاد) مشاهده كرده بودند، كه در سال 2002 وسط نوع دیگری از ویروس کرونا شیوع و گسترش یافته بود.

ویروس SARS نیز به گیرنده های ACE2 متصل می شود و کالبد شکافی نشان داد که ماده ژنتیکی ویروسی در نمونه های قلبی از بیماران مبتلا به SARS وجود دارد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد تفاوت های ویروس کرونا با SARS به مقاله مقایسه ویروس کووید-19 با سارس (SARS) چه تفاوت هایی دارند؟ مراجعه نمایید).

بسیاری از بیماران ممکن است دارای مشکلات قلبی هستند

بسیاری از بیمارانی که عوارض شدید COVID-19 دارند ، در حال حاضر مشکلات اساسی قلبی نیز دارند. یک مطالعه با بررسی بیش از 72000 بیمار مبتلا به COVID-19 نشان داد که حدود 22 درصد از بیماران که فوت کردند دارای بیماری های قلبی عروقی بودند. این مطالعه همچنین نشان داد که میزان مرگ و میر در بین مبتلایان به بیماریهای قلبی (10.5 درصد) نسبت به بیماران با سایر بیماری های مزمن (7.3 درصد برای دیابت ، 6.3 درصد برای بیماری های مزمن تنفسی و 5.6 درصد در سرطان) بیشتر بود.

یک فرد مبتلا به ویروس کرونا که در حال حاضر به بیماری های عروق کرونر مبتلا می باشد، احتمالاً عوارض قلبی را تجربه می کند ، زیرا آنها قبلاً جریان خون به قلب خود را کاهش داده و عملکرد رگ های خونی را کاهش داده اند. اگر پمپاژ خون به سلول های بدن به دلیل وجود ویروس کرونا سخت تر شود، ممکن است سلول های قلبی آسیب دیده و فرد به طور بالقوه در خطر حمله قلبی باشد.

داروهایی که برای درمان تجویز می شوند نیز می توانند خطر عوارض قلبی را در فرد افزایش دهند

در سه مکانیسم توضیح داده شده در بالا، داروهای مورد استفاده برای درمان عفونت ویروس کرونا نیز می توانند خطر عوارض قلبی را در فرد افزایش دهند. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) ، داروهای ضد ویروسی و گلوکوکورتیکوئیدها که برای درمان این بیماری ویروسی استفاده می شوند می توانند مشکلات اساسی قلبی را تشدید کرده و پیامدهای کشنده ای داشته باشند. ضد التهاب ها و آنتی ویروس ها به روش های مختلفی بر سیستم ایمنی و عضله قلب تأثیر می گذارند ، برخی از آنها می توانند در کوتاه مدت به ریتم های کشنده قلب منجر شوند و یا در طولانی مدت مشکلات قلبی را بدتر می کنند.

NSAID ها می توانند فشار خون فرد را افزایش دهند ، که می تواند برای بیمارانی که سابقه فشار خون بالا دارند ، خطرناک باشد. علاوه بر این ، گلوکوکورتیکوئیدها ، که برای کاهش التهاب مورد استفاده قرار می گیرند ، باعث افزایش قند خون می شوند ، که می تواند عوارضی را در افرادی که بیماری عروق کرونری دارند ایجاد کند.

و داروهای ضد ویروسی که به طور آزمایشی در بیماران مبتلا به COVID-19 مورد استفاده قرار می گیرند ، می توانند کانال ها را در سلول های قلب تغییر داده و منجر به آریتمی و انقباض ناهماهنگ عضله قلب شوند.

تمام آنچه گفته شد برای تأیید اینکه این داروها چگونه می توانند بر عملکرد قلب تاثیر گذاشته وب اعث بدتر شدن شرایط قبلی شوند، نیاز به شواهد و مطالعات بیشتری دارند. در همین حال ، پزشکان هنگام استفاده از داروهای ضد التهابی و ضد ویروسی – به ویژه در مورد بیماران با مشکلات قلبی اساسی – باید احتیاط کنند زیرا ممکن است آسیب های غیر قابل جبرانی را بر قلب شخص وارد کنند.

با وجود این واقعیت که ویروس کرونا بیشتر یک بیماری ریوی محسوب می شود ، بسیاری از بیمارانی که به کروناویروس جدید مبتلا شده اند، انواع مشکلات قلبی را نیز تجربه می کنند. تحقیقات اخیر نشان می دهد که چند مکانیسم وجود دارد که چرا ویروس کرونا به قلب آسیب می رساند: التهاب گسترده ای که عفونت ایجاد می کند، احتمال حمله مستقیم ویروس به سیستم قلبی و عروقی و آلوده کردن سلول های آن و استرس کلی عفونت در صورت وجود بیماری قبلی قلبی، این شرایط را بدتر می کند و اگر باز فردی بیماری قلبی نیز نداشته باشد، باعث آسیب های جبران ناپذیر قلبی در فرد می شود.

با این وجود ، تحقیقات بیشتری لازم است تا به صورت دقیق میزان و نوع تأثیر کروناویروس بر عملکرد قلب را به صورت کامل مشخص نماید و تایید کند که آیا بیماران مبتلا به COVID-19 بیشتر در معرض خطر مشکلات قلبی هستند یا خیر.

آیا ویروس کرونا می تواند به قلب شما آسیب برساند؟

اگر شما نیز دارای مشکلات قلبی هستید و یا یکی از نزدیکان شما دارای این مشکلات می باشد و نگران ابتلا به ویروس کرونا هستید و نمی دانید که ممکن است این بیماری را گرفته باشید و یا خیر، تنها راه و بهترین راه ممکن برای دانستن این موضوع، انجام آزمایش خون می باشد. برای انجام آزمایش کرونا شما می توانید به صورت خونگیری در منزل و به صورت غیر حضوری بدون اینکه نیاز باشد تا به بیمارستان مراجعه نمایید، آزمایشات خود را انجام دهید. مراجعه به بیمارستان به دلیل ازدحام زیادی که در آن جا وجود دارد، خطر انتقال ویروس و آلوده کردن افراد را افزایش می دهد.

با این حال شما به راحتی در آزمایشگاه آنی آزما می توانید به صورت غیر حضوری و انجام آزمایش در منزل، تست کرونای خود را انجام دهید و در اسرع وقت و با دقت بسیار بالا، جواب نهایی تست های خود را دریافت نمایید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.