کشف سویه مسری تر کووید ۱۹ در بریتانیا

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

خبر کشف سویه مسری تر کووید ۱۹ در بریتانیا به یکی از خبر های شایع در کل دنیا تبدیل شده است به طوری که نگرانی ها را در مورد این ویروس را دو چندان برابر کرده است. ویروس کووید ۱۹ عضو خانواده کرونا ویروس ها می باشد. در طبقه بندی ویروس ها آن ها را در راسته و خانواده های مختلف قرار می دهند. برخی از خانواده ویروس ها در انسان پاتوژن (بیماری زا) نیستند بنابراین در حیطه ویروس پزشکی مورد بحث قرار نمی گیرند ولی برخی دارای میزبان انسان هستند.

ویروس کووید ۱۹ تا چند سال پیش وجود نداشته است یا توانایی بیماری زایی در انسان را نداشته است. ولی نظریه صادر شده است که این ویروس در خفاش ها دچار جهش شده است و توانایی بیماری زائی انسان را کسب کرده است. کشف سویه مسری تر کووید ۱۹ همه را نگران کرده است اما در این ارتباط ممکن است چند سوال وجود داشته باشد که در این مطلب به توضیح پاسخ این سوالات می پردازیم:

کشف سویه مسری تر کووید ۱۹ در بریتانیا

ماجرای به وجود آمدن سویه مسری تر کووید ۱۹ به چه صورت است؟

یک هفته پیش بود که مت هنکوک وزیر بهداشت بریتانیا به نمایندگان پارلمان این کشور گفت گونه جدیدی از ویروس کرونا شناسایی شده که ممکن است سرعت شیوع بیشتری داشته باشد. این در حالی بود که دانمارک به تازگی بحران ناشی از نوع جهش یافته کرونا در نوعی راسو به نام مینک را از سر گذرانده بود و در بریتانیا نیز گونه‌ای از کرونا تحت عنوان «گونه اسپانیایی» شناخته می‌شد،

اما فعلاً فرض بر این است که کرونای انگلیسی، با گونه‌هایی که در دانمارک و هلند شناسایی شده است، فرق دارد. همچنین اگرچه هفته گذشته نخستین خبر در این باره منتشر شد و بعد از سوی نخست‌ وزیر انگلیس رسمیت یافت، اما به گفته پروفسور آلن مک‌ نالی استاد دانشگاه برمینگام، تحقیقات در این باره در چند هفته گذشته انجام شده بود. همزمان اعلام شد این گونه جدید نخستین بار در ماه سپتامبر(شهریور-مهر) مشاهده شد و حالا در ماه نوامبر(آبان-آذر) حدود یک چهارم از مبتلایان به کرونا در لندن به این نوع جدید مبتلا شده ‌اند.

علت به وجود آمدن سویه مسری تر کووید ۱۹ چیست؟

به وجود آمدن سویه مسری تر کووید ۱۹ خبری است که صحت آن بسیار حایز اهمیت است. از زمان کشف این ویروس تا کنون حداقل هفت نوع جهش یافته این ویروس در سراسر جهان شناسایی شده‌اند اما آن چه که نوع جدید آن را حائز اهمیت کرده، سرعت بالای سرایت و شیوع آن است. این ویروس نسبت به بسیاری از ویروس ها و انواع باکتریایی مسری تر است به طوری که در یک سال اخیر با انجام پیشگیری ها و اقدامات بهداشتی آمار سرما خوردگی ها، آنفولانزا، و دیگر مشکلات درگیر کننده ریه و بیماری هایی که با راه های تنفسی منتقل می شوند ، به شدت کاهش یافته است اما با این وجود کووید ۱۹ هر روزه در حال گسترش و شدت گرفتن می باشد که با احتمال با این موضوع نشانه شیوع بالای ویروس کرونا می باشد.

جهش های شدید و فراوان در ویروس باعث به وجود آمدن همین سویه جدید مسری تر کووید ۱۹ ، تغییراتی در علائم جدید این بیماری، درگیری اعضای جدید، تغییر رسپتور مورد نیاز برای ورود ویروس و در نهایت به وجود آمدن سویه های جدید از این ویروس می باشد. برای مثال ویروس عامل آنفولانزا در خانواده پارامیکسوویریده نیز به علت قطعه قطعه بودن ژنوم ، دچار جهش های نوترتیبی می شود که این جهش ها باعث ایجاد سویه های متفاوت می شود به طوری که ایمنی در ارتباط با یک سویه برای مقابله با سویه دیگر کارساز نیست. بنابراین انجام واکسیناسیون آنفولانزا هر ساله بای انجام شود تا اثرگذار باشد. ویروس کووید ۱۹ نیز با شدت بالاتر در حال جهش و ایجاد سویه های جدید است.

کشف سویه مسری تر کووید ۱۹ در بریتانیا

آیا سویه مسری تر کووید ۱۹ ،خطرناک تر نیز است؟

تحقیقات با کشف سویه مسری کووید ۱۹ نشان می دهد که این سویه ویروس نسبت نوع رایج آن ۷۰ درصد شیوع بالاتری برخوردار است. در این ارتباط متخصص مرکز بهداشت عمومی بریتانیا می گویید:«اما اواخر نوامبر گذشته این مساله برای محققان به وجود آمد که چرا با وجود افزایش محدودیت‌های عمومی، سرایت ویروس کرونا در برخی مناطق کاهش پیدا نمی‌کند؛ همین امر موجب انجام تحقیقات دقیق بالینی، رفتاری و اپیدمیولوژیک و تعیین توالی ژنوم ویروس کرنا شد و مشخص شد که خوشه‌ای از نوع جدید ویروس کرونا در آن مناطق در حال گسترش است.»

ولی با تحقیقات جدید در ارتباط با میزان مرگ و میر افراد در زمان شیوع این سویه مسری تر کووید ۱۹ و تغییر نکردن آن نسبت به قبل از شیوع آن نشان داده است که به احتمال به نظر نمی ‌رسد که ویروس جدید خطرناک ‌تر و یا مرگبار تر شده باشد. البته همچنین هنوز شواهد قطعی در مورد دشوارتر شدن درمان و یا مقاومت ویروس در برابر واکسن کرونا به دست نیامده است. همچنین اگر نوع جدید ویروس کرونا تأثیر زیادی بر شدت بیماری داشت، تا کنون شواهدی در خصوص آن به دست می‌ آمد.

آیا سویه مسری تر کووید ۱۹ به واکسن تازه کشف شده مقاوم است با نه؟

به علت نوظهور بودن سویه مسری تر کووید ۱۹ و به طور کلی این ویروس اطلاعات کافی در مورد درمان، واکسن قطعی آن وجود ندارد ولی معمولا واکسن ‌ها موجب تحریک سطحی از سیستم ایمنی بدن می‌شوند که با نوع جهش یافته ویروس ‌ها نیز مقابله می‌کند. ولی اعلایم شده است که نتایج قطعی مورد آثار واقعی این سویه ظرف دو هفته آینده و به دست آمدن نتایج تحقیقات تازه امپریال کالج لندن و چند موسسه همکار این دانشگاه مشخص خواهد شد. همچنین لازم به ذکر است که واکسن‌ ها علیه انواع مختلف یک ویروس آزمایش می ‌شوند و فعلا دلیلی برای ناکار آمد شدن واکسن کووید ۱۹ وجود ندارد و درمان‌ ها و پیشگیری های فعلی بیماری کووید ۱۹، از جمله واکسن، احتمالا در برابر تمام گونه‌ ها ویروس موثر باشد.

همچنین در مورد سویه مسری تر کووید ۱۹ و اثر بخش بودن واکسن جدید تولید شده باید گفت که مکانیسم عمل واکسن‌ هایی که اخیرا علیه کرونا ساخته شده ‌اند از طریق پروتئین اسپایک (یا همان تاج) که اجازه می ‌دهد ویروس کرونا وارد سلول ‌های انسانی شود، عمل می‌ کنند. جهش ‌هایی که در حال حاضر مشاهده شده است، از جمله در این نوع جدید در بریتانیا، به نظر می ‌رسد قسمت ‌های بسیار کوچکی از پروتئین تاج ویروس کرونا را تحت تأثیر قرار می ‌دهند. او افزود میزان این تغییرات به اندازه‌ای نیست که بتوانند اثر بخشی ترکیبی از آنتی‌بادی‌هایی را که بعد از تزریق واکسن در بدن ما تولید می‌شوند، زیر سؤال ببرند.

کشف سویه مسری تر کووید ۱۹ در بریتانیا

تفاوت سویه مسری تر کووید ۱۹ با سایر سویه های این ویروس در چیست؟

سویه مسری تر کووید ۱۹ حاوی ۲۳ موتاسیون یا جهش است که این تعداد موتاسیون زیاد و غیرمعمول است، به همین دلیل پروتئین‌های که ویروس کرونا تولید می‌کند، تغییر یافته است که همین تغییرات پروتئین باعث تغییرات دیگر از جمله افزایش مسری بودن آن را در برداشته است. برای مثال این تغییرات به ویژه در نحوه اتصال ویروس و ورود آن به سلول‌های انسانی رخ داده است. ویروس ها برای ورود به سلول باید با پروتئین های سطح سلول میزبان واکنش بدهند که به آن ها گیرنده یا رسپتور گفته می شود. پس از این واکنش ویروس با روش خاص خود وارد سلول می شود و با استفاده از تمهیدات سلول شروع به تکثیر و همانندسازی می کند. بنابراین ویروس یک انگل درون سلولی اجباری است که بدون ورود به درون سلول توانایی زنده بودن را ندارد.

همچنین این که گیرنده ویروس چه پروتئینی باشد تعیین کننده میزان شیوع و مسری بودن ویروس و همچنین این است که ویروس کدام ارگان را مورد هدف قرار می دهد. سویه جدید ویروس کووید ۱۹ که با انجام جهش های متوالی به وجود آمده است دچار تغییراتی در پروتئین های سطح و پروتئین های کلی در خود شده است که این تغییرات باعث به وجود آمدن میزان جدیدی از سرایت و شیوع کروناویروس کرده است. به گفته مشاور علمی دولت بریتانیا به احتمال زیاد، فرم جدید به زودی تبدیل به فرم «غالب» ویروس می‌ شود!

راه های پیشگیری از سویه مسری تر کووید ۱۹

با توجه به شناخت اندک در مورد سویه مسری تر کووید ۱۹ به نظر می رسد پیشگیری از این نوع مانند سایر سویه های دیگر این بیماری منطقی باشد. اقدامات پیشگیری از این سویه شامل موارد زیر می باشد:

کشف سویه مسری تر کووید ۱۹ در بریتانیا

  • استفاده از ماسک
  • خودداری از حضور در محل های پرازدحام
  • تهویه مناسب در مکان های سر بسته
  • شستشوی مرتب دست و ضدعفونی کردن آن ها
  • خودداری از حضور در دروهمی ها
  • پرهیز از دست دادن ، روبوسی، بغل کردن
  • در قرنطینه ماندن
  • خودداری از سفر های غیر ضروری

آیا امکان انتقال سویه مسری تر کووید ۱۹ از طریق بسته های پستی از این کشور وجود دارد؟

انتقال سویه جدید از طریق لوازم و پست هایی از انگلیس با توجه به پروسه بسته بندی و انتقال و زمانی که طول می کشد تا وارد کشور شود، بعید به نظر می رسد که زنده بماند چرا که ویروس یک ذره می باشد که بدون سلول میزبان فقط مدت زمان کوتاهی را دوام می آورد.

آیا سویه مسری تر کووید ۱۹ از بریتانیا خارج شده است یا نه؟

نوع مسری تر کووید ۱۹ تاکنون در دانمارک، هلند و استرالیا شناسایی شده است. همچنین مقام‌ های وزارت بهداشت ایتالیا اعلام کردند که این کشور اولین بیمار مبتلا به نوع جدید ویروس کرونا را تشخیص داده است. بنا به گزارش وزارت بهداشت ایتالیا، بیمار تشخیص داده شده مبتلا به همان ویروسی است که در بریتانیا کشف شده است! این بیمار و همسرش چند روز پیش با هواپیما از انگلیس وارد رم شدند و اکنون در قرنطینه به سر می‌برند. وحشت از ورود ویروس جهش‌ یافته کرونا به آلمان، فضای فرودگاه‌ های این کشور را از نیمه شب متشنج کرده است زیرا در آزمایش‌ های انجام گرفته از سوی مسافران تاکنون یک نمونه مثبت به ثبت رسیده‌ است!

کشف سویه مسری تر کووید ۱۹ در بریتانیا

اقدام کشورمان ایران به چه صورت بوده است؟

وزارت بهداشت با گسترش سویه مسری تر کووید ۱۹ در بریتانیا ، به منظور رعایت اقدامات احتیاطی برای مقابله با نوع جهش یافته ویروس کووید ۱۹ در برخی کشور ها، کلیه پروازهای خطوط هوایی شرکت‌های ایرانی به مقصد کشور انگلستان لغو کرده است و امیدواریم از ورود این سویه به ایران و ایجاد یک فاجعه دیگر پیشگیری شود.

آنی آزما با توجه به نیازی که از گذشته تا امروز بوده است به وجود آمده و ما تمام تلاش و دقت خود را به کار گرفته ایم برای اینکه شما را در مسیر سلامتی یاری کنیم. هدف آنی آزما با نمونه گیری در منزل و آزمایش خون در منزل سهولت امر آزمایش برای همه و تشخیص به موقع بیماری ها می باشد. آزمایشگاه آنلاین آنی آزما این امکان را برای افرادی که شرایط رفتن و حضور فیزیکی در آزمایشگاه ندارند فراهم نموده است تا علاوه بر اینکه طی مراحلی کوتاه نمونه گیری در مکان دلخواه خود انجام دهند، بتوانند تفسیری کامل از نتیجه آزمایش آنلاین آنی آزما نیز داشته باشند.

اگر شما نیز مایل به انجام آزمایش کرونا در منزل و آزمایش در منزل می باشید می توانید بدون حضور در آزمایشگاه تنها با ثبت آزمایش خود در سایت و پر کردن صفحه مشخصات پذیرش خود را انجام دهید. توجه داشته باشید که نمونه گیری با کادر مجرب و متخصص آموزش دیده انجام می شود. علاوه بر این ها جواب شما نیز به صورت آنلاین در سایت قرار داده می شود. بنابراین اگر نگران بیماری های مسری مانند کرونا، آنفلونزا و غیره در این روز ها هستید به شما انجام آزمایش در منزل یا محل کار توصیه می کنیم.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

2 دیدگاه در کشف سویه مسری تر کووید ۱۹ در بریتانیا

  1. پینگ بک: آزمایش کرونا برای کودکان - آزمایش آنلاین آنی آزما- نمونه گیری خون در منزل

  2. پینگ بک: انتقال ویروس کووید 19 - آزمایش آنلاین آنی آزما- نمونه گیری خون در منزل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.