نگرانی جهانی از همگرایی 3 ویروس مرگبار و کرونا

نگرانی جهانی از همگرایی 3 ویروس مرگبار و کرونا

این مسأله طبیعی است که مسأله ویروس کرونا برای تمام دنیا نگران‌کننده باشد به خصوص اینکه بحث همگرایی سه ویروس مرگبار کرونا، ویروس آنفولانزا و سنسیتیال جدی است و نباید نسبت به آن بی‌تفاوت بود. به همین دلیل متخصصان تمرکز زیادی بر روی این موضوع گذاشته و نگران این مسأله هستند که اگر همگرایی بین این سه ویروس اتفاق بیفتد چه لطمه بزرگی به جامعه بشریت وارد خواهد شد. اجازه دهید توضیحاتی بر مبنای مطالعات علمی که توسط متخصصان اسپانیایی و کشور‌های دیگر انجام گرفته است را برای شما ارائه دهیم. به هر حال آگاهی از این قبیل موضوعات به نفع خودم خواهد بود و باعث می‌شود به بحث مراقبت از خود و حفظ سلامت بیشتر توجه کنید.

همگرایی احتمالی ویروس‌های تنفسی آنفلوانزا، کرونا

استفاده گسترده از ماسک‌ به عنوان راهکاری در برابر شیوع ویروس کرونا در سال گذشته، شیوع ویروس‌های فصلی دیگر را کاهش داد اما ویروس شناسان به همگرایی احتمالی ویروس‌های تنفسی آنفلوانزا، کرونا و سنسیتیال تنفسی در زمستان سال جاری با نگرانی می‌نگرند. وضعیت ناهمگون کشورها به لحاظ سطوح محدودیت‌های اجتماعی و شیوع نابرابر بیماری از دیگر عواملی است که ارائه هر گونه پیش‌بینی را دشوار می‌کند.

به گزارش روزنامه ال پائیس اسپانیا، استفاده از ماسک در سردترین ماه‌های سال گذشته میلادی منجر به ناپدید شدن ویروس آنفلوانزا شد اما هیچ کس به طور قطعی نمی‌داند که امسال چه اتفاقی می‌افتد. به هر حال، آغاز برنامه‌های واکسیناسیون علیه آنفلوانزا در گروه‌های آسیب‌پذیر، هشدار اصلی و رعایت حداکثری اقدامات بهداشتی فردی به منظور به حداقل رساندن سرایت بیماری، توصیه اصلی کارشناسان اسپانیایی‌است.

نمونه گیری در منزل

شرایط شیوع کرونا رو به کاهش است

به نوشته ال پائیس، شرایط شیوع کرونا رو به کاهش است و ۷۷.۷ درصد از جمعیت اسپانیا در برابر ویروس واکسینه شده اند اما شدیدترین محدودیت‌های اجتماعی کاهش یافته است و استفاده از ماسک در داخل خانه و توصیه برای حفظ فاصله اجتماعی به سختی حفظ می‌شود. این روزنامه اسپانیا با اشاره به تقدم و تاخر شیوع و گسترش ویروس‌های تنفسی تا پیش از ظهور ویروس کرونا نوشت: در یک زمستان معمولی، ویروس تنفسی سنسیتیال که عامل بروز اکثریت موارد التهاب برونشیولیت (نوعی عفونت ریه) در کودکان خردسال بود، تخت‌های بخش‌های مراقبت ویژه در ماه دسامبر (آذر و دی) را اشباع می‌کرد و سپس جای خود را به آنفلوانزا می‌داد. آنفلوآنزایی که بعد از کریسمس به اوج شیوع خود می‌رسید.

خوان گارسیا کاستا نایب رئیس انجمن ویروس‌شناسی اسپانیا با اشاره به اینکه ویروس کرونا، کل اکوسیستم ویروسی را دچار اختلال کرده است، گفت: هیچ شاخصی وجود ندارد که به ما بگوید چه اتفاقی قرار است رخ دهد. ویروس‌های تنفسی در طول همه گیری کرونا، رفتار نامنظمی داشته اند. این ویروس‌شناس با ارائه آمارها از کاهش شمار موارد آنفلوانزا از دو هزار و ۵۷۹ تا اواخر سپتامبر ۲۰۱۹ به تنها ۱۵ مورد در ماه می ۲۰۲۱ در اسپانیا گفت: امسال در مورد آنچه اتفاق می‌افتد به نوعی در تاریکی به سر می‌بریم. از طرفی به نوشته ال پائیس، وضعیت ناهمگون کشورها به لحاظ سطوح محدودیت‌های اجتماعی و شیوع نابرابر بیماری از دیگر عواملی است که ارائه هر گونه پیش‌بینی را دشوار می‌کند.

هشدار درباره ی «هم‌افزایی» بین ویروس‌های تنفسی و خطر افزایش شیوع ویروس کرونا

طبق مقاله ای که در مجله پزشکی بریتانیا (British Medical Journal) منتشر شده است، کارشناسان پیرامون «هم‌افزایی» بین ویروس‌های تنفسی و خطر افزایش شیوع ویروس کرونا نیز هشدار داده اند. کارشناسان ضمن هشدار از این «ترکیب سه‌گانه کشنده» بر لزوم اتخاذ برنامه ای جامع در برابر این تلاقی ویروس‌های تنفسی با کرونا تاکید کرده اند.

یکی از بزرگترین سوال‌های علمی، چگونگی تعامل ویروس کرونا با ویروس های دیگر در فصل سرماست. «پابلو مورسیا» از مرکز تحقیقات ویروس‌شناسی دانشگاه گلاسکو پیشتر به بی‌بی‌سی گفت: یک عفونت ویروسی باعث فعال شدن سیستم ذاتی ایمنی و التهابی می‌شود و این بدن را در برابر ویروس‌های دیگر به مدت متغیر محافظت می‌کند. اما همین تحقیقات نشان داده‌اند که بعضی ویروس‌ها با یکدیگر سازگاری خوبی دارند و هم‌زمان به گردش می‌افتند.

ویروس‌های تنفسی و ویروس کرونا

دانشمندان آنتی بادی موثر در برابر گونه‌های مختلف کرونا یافتند

طبق اعلام کارشناسان سوئیسی، این آنتی‌بادی «یکی از قوی‌ترین» پادتن‌هایی است که تا کنون در برابر ویروس کرونا شناسایی شده است. دانشمندان «بیمارستان دانشگاهی لوزان» و «دانشکده پلی‌تکنیک فدرال» سوئیس از کشف نوعی آنتی بادی مونوکلونال با قابلیت خنثی‌سازی انواع گونه‌های ویروس کرونا از جمله دلتا خبر دادند. به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از رونامه ال موندو اسپانیا، بر اساس نتایج این مطالعه علمی که در مجله تخصصی «سِل ریپورتس» (Cell Reports) منتشر شده است، این پادتن در جداسازی لنفوسیت‌های بیماران مبتلا به کووید-۱۹ موثر بوده است.

آنتی‌بادی‌های مونوکلونال یا پادتن‌های تک‌دودمانی نوعی از آنتی‌بادی‌ها هستند که در آزمایشگاه‌ها برای مقاصد تحقیقاتی یا برای درمان بیماری‌ها تولید می‌شوند. وظیفه اصلی سلول لنفوسیت که به “سلول تی” یا “لنفوسیت تی” معروف است، کشف و نابودی عوامل بیماری‌زا و سلول‌های آلوده است. طبق اعلام کارشناسان سوئیسی، این آنتی‌بادی «یکی از قوی‌ترین» پادتن‌هایی است که تا کنون در برابر ویروس کرونا شناسایی شده است.

جلوگیری از آلوده شدن سلول‌های ریه

بر اساس یافته‌های این بررسی، این آنتی‌بادی، پروتئین‌های سنبله (که به ویروس کرونا شکل می‌دهند) را مسدود کرده و از آلوده شدن سلول‌های ریه جلوگیری می‌کند، روند تکثیر ویروس را متوقف می‌کند و به سیستم ایمنی بدن بیمار اجازه می‌دهد تا ویروس کرونا را از بین ببرد. مطالعات نشان داده اند اگر درمان فرد آلوده به عفونت با آنتی بادی های مونوکلونال قبل از بروز علائم شدید عفونت ارائه شود، از پیشرفت عفونت به بیماری جدی جلوگیری می شود.

دانشمندان همچنین اطمینان می‌دهند که آنتی بادی مونوکلونال جدید دوام بیشتری دارد و در مقابل ایجاد ایمنی سه یا چهار هفته ای سایر آنتی‌بادی‌ها، حدود شش ماه محافظت ایجاد می کند. در بیانیه دانشگاه سوئیس آمده است: این آنتی‌بادی، پیشنهاد درمانی پیشگیرانه جالب توجه برای افراد واکسینه نشده که در معرض خطر ابتلا قرار دارند و یا سایر افراد واکسینه شده ای که به ایمنی مطلوب دست نیافته اند، خواهد بود.

سازمان جهانی بهداشت: افراد ۶۰ سال به بالایی که واکسن چینی کرونا دریافت کرده‌اند، دُز سوم را هم بزنند

کمیته کارشناسان سازمان جهانی بهداشت با انتشار گزارشی اعلام کرد افراد ۶۰ سال به بالایی که دو دُز واکسن‌های چینی سینوفارم و سینوواک را دریافت کرده‌اند، باید برای تقویت سیستم ایمنی در برابر ویروس کرونا، دُز سوم را هم تزریق کنند. این نتیجه‌گیری بخشی از گزارش این کمیته درباره افرادی است که در اولویت دریافت دُز سوم هستند. پژوهش‌های موسسه جهانی بهداشت تا زمان حاضر تزریق دوز تکمیلی را برای همه افراد توصیه نمی‌کند.

به گزارس یورونیوز، این نتیجه‌گیری بخشی از گزارش این کمیته درباره افرادی است که در اولویت دریافت دُز سوم هستند. پژوهش‌های موسسه جهانی بهداشت تا زمان حاضر تزریق دوز تکمیلی را برای همه افراد توصیه نمی‌کند. علاوه بر دریافت‌کنندگان شصت سال به بالای واکسن‌های چینی، همه کسانی که بیماری دستگاه ایمنی دارند هم باید دُز سوم را تزریق کنند. کمیته کارشناسان سازمان جهانی بهداشت می‌گویند این افراد، فارغ از اینکه دو دُز اول چه واکسنی زده‌اند، باید برای بار سوم هم در برابر بیماری کووید-۱۹ مایه‌کوبی شوند.

تنها استثناء در این میان، دریافت‌کنندگان واکسن تک دُزی جانسون‌اندجانسون هستند. واکسن‌های چینی سینوفارم و سینوواک به ترتیب در ۷۰ و ۷۳ کشور جهان مورد استفاده قرار گرفته است. جوآشیم هومباخ، دبیر اجرایی کمیته مشورتی کارشناسان سازمان جهانی بهداشت می‌گوید: «شواهد بسیاری وجود دارد که نشانگر کمبود مقاومت [دستگاه ایمنی] در میان دریافت‌کنندگان سالخورده و بسیار سالخورده این دو واکسن است.»

دوز سوم واکسن کرونا

کارآیی واکسن هندی

آلخاندرو کراویوتو، رئیس این کمیته تخصصی نیز می‌گوید بسیاری از داده‌هایی که به ما اجازه انتشار این نتیجه‌گیری را داد، از کشورهای آمریکای جنوبی جمع‌آوری شده است. پس از واکسن‌های چینی، قرار است همین نهاد به زودی درباره کارآیی واکسن هندی بهارات بیوتک گزارش مشابهی منتشر کند. سازمان جهانی بهداشت از جامعه جهانی خواسته است تا ترتیبی مقرر شود که تا پایان سال ۲۰۲۱میلادی دست‌کم ۴۰ درصد شهروندان هر کشوری کاملا واکسینه شده باشند و این رقم در میانه سال ۲۰۲۲ به ۷۰ درصد برسد.

آیا کرونا مانند آنفلوانزا ماندگار می شود؟

کروناویروس بسیار شایع و قابل انتقال است و محتمل‌ترین سناریو این است که این بیماری همه‌گیر در برخی نواحی که افراد زیادی مبتلا یا واکسینه شده‌اند به پایان می‌رسد، اما این ویروس همچنان در سطوح پایین‌تر در دنیا شیوع پیدا خواهد کرد. یک متخصص عفونی، با بیان اینکه امکان پیش بینی درباره پیک های بعدی و شدت و ضعف آن وجود ندارد، تصریح کرد: به مردم توصیه می کنیم که حتما هر دو دوز واکسن کرونا را بزنند و خطر بیماری کووید۱۹ را همچون دیگر بیماری های موجود بپذیرند و از خودشان مراقبت کنند.

به گفته دانشمندان و محققان و پژوهشگران علوم پزشکی، ویروس کرونا همانند بسیاری از ویروس‌های قوی که انسان‌ها نتوانستند از پس آنها برآیند، برای همیشه در جهان باقی خواهد ماند، اما این بدان معنا نیست که برای همیشه قرار است انسان‌ها خانه‌نشین شوند و در قرنطینه بمانند. بهترین راه برای رسیدن به نقطه ایمنی جمعیت انسان‌ها در مقابل ویروس کرونا، واکسن است؛ به ویژه برای جمعیت خاصی که قبلا در معرض ابتلا به این ویروس قرار گرفته‌اند یا هنوز قرار دارند.

آیا احتمال شکل گیری پیک های بعدی کرونا وجود دارد؟

کروناویروس بسیار شایع و قابل انتقال است و محتمل‌ترین سناریو این است که این بیماری همه‌گیر در برخی نواحی که افراد زیادی مبتلا یا واکسینه شده‌اند به پایان می‌رسد، اما این ویروس همچنان در سطوح پایین‌تر در دنیا شیوع پیدا خواهد کرد. دکتر آیدین پورکاظمی در گفت وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که «آیا احتمال شکل گیری پیک های بعدی کرونا وجود دارد؟»، اظهار کرد: ویروس کرونا و بیماری کووید۱۹ همچنان در دنیا وجود دارد و مانند سایر بیماری های عفونی همچون آنفلوانزا از بین نخواهد رفت و با بشر همراه و ماندگار خواهد بود.

وی با بیان اینکه هرگونه عادی انگاری درباره ویروس کرونا احتمال شیوع بیشتر و ایجاد پیک را به دنبال دارد، افزود: اگرچه اغلب کشورها از جمله ایران واکسیناسیون کرونا را آغاز کرده اند، اما واکسن روشی برای کنترل بیماری و جلوگیری از مرگ و میر است و نمی توان از انتقال بیماری جلوگیری کرد. این متخصص بیماری های عفونی، با اشاره به توصیه همه پزشکان و محققان ویروس شناسی دنیا مبنی بر لزوم استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی تا پایان پاندمی کرونا، خاطرنشان کرد: در برخی از کشورها که واکسیناسیون جمعیت خودشان را به پایان رسانده اند، شاهد کاهش استفاده از ماسک هستیم؛ البته میزان رعایت پروتکل های بهداشتی سیاست هر کشور محسوب می شود و برخی از کشورها همچنان پایبند به ماسک و فاصله گذاری هستند.

پیک های بعدی کرونا

تزریق دو دوز واکسن موجب ایمنی زایی در افرادمی شود

پورکاظمی، تزریق دو دوز واکسن را موجب ایمنی زایی در افراد دانست و یادآور شد: واکسن می زنیم که دچار حالت خفیف بیماری شویم و به معنی عدم ابتلا به کرونا نیست و مادامی که پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنیم، احتمال انتقال ویروس و مبتلا شدن ما وجود دارد. وی با بیان اینکه امکان پیش بینی درباره پیک های بعدی و شدت و ضعف آن وجود ندارد، تصریح کرد: به مردم توصیه می کنیم که حتما هر دو دوز واکسن کرونا را بزنند و خطر بیماری کووید۱۹ را همچون دیگر بیماری های موجود بپذیرند و از خودشان مراقبت کنند. به عنوان مثال سالیان سال است که با بیماری آنفلوانزا مواجه هستیم و هنوز موفق به توقف انتقال این ویروس نشدیم، اما با واکسن از حالت های شدید آن حلوگیری کردیم.

این متخصص عفونی، در پاسخ به این سوال که «می توانیم برای افزایش ایمنی زایی اقدام به تزریق دوز سوم واکسن کرونا کنیم؟»، متذکر شد: دوز سوم یا یادآور معمولا چند ماه بعد از ایمنی زایی دوز دوم تزریق می شود، اما با توجه به اینکه هنوز بخش قابل توجهی از جمعیت جهان موفق به تزریق دوز اول نشدند، امکان تزریق دوز یادآور وجود ندارد و اولویت با تزریق دوز اول و دوم است.

پورکاظمی، با بیان اینکه فرایند واکسیناسیون و تعیین واکسن براساس دستورالعمل های وزارت بهداشت انجام می شود، عنوان کرد: افرادی که دوز اول واکسن خود را دریافت کرده اند و به دنبال تغییر واکسن در دوز دوم هستند، باید براساس این دستورالعمل ها اقدام کنند، زیرا شرایط خاص دارد و پلتفرم واکسن ها باید مشابه باشد و امکان تزریق هر نوع واکسنی حتی در دوز یادآور وجود ندارد و تعیین نوع واکسن بر عهده وزارت بهداشت است.

نمونه گیری در منزل

مزیت های فراوان آزمایش خون در منزل

آزمایش کرونا در منزل و محل کار با هدف تشخیص آسان طراحی شده است. به طوری که برای انجام آن دیگر لازم به خارج شدن از منزل برای مراجعه به یک آزمایشگاه نمی باشد. همچنین نمونه گیری در محل دارای مزیت های فراوان همچون عدم اتلاف وقت در میر رفت و آمد و انتظار برای پذیرش، نمونه گیری، جوابدهی ، کاهش هزینه های رفت و آمد، دوری از ترافیک ، عدم وجود آلودگی هوا و آلودگی های صوتی و غیره می باشد. یکی دیگر از مزیت های مهم تست در محل ، کاهش احتمال ابتلا به کرونا می باشد.

آزمایش خون در منزل به منظور آسان تر کردن انجام تست ها و درنهایت تشخیص انجام می گیرد. با شیوع شدیدتر کرونا و پاندمی‌ شدن این ویروس ، نیاز به قرنطینه خانگی هر روز بیشتر احساس می شود. اما گاهی اوقات با وجود ضرورت قرنطینه به نظر می رسد افراد برای رفع نیاز های اساسی نیاز به خارج شدن از خانه و قرنطینه دارند برای مثال برای انجام آزمایش ها. اما با کمی تدبیر می توان به آسان ترین روش تست کرونا در منزل و محل کار را انجام داد بدون آن که هیچ نیازی به مراجعه حضوری به آزمایشگاه و مراکز درمانی باشد.

سخن پایانی

اینکه کرونا در تمام دنیا به یک موضوع داغ تبدیل شده است نباید نگرانی بی‌جا در بین مردم ایجاد کرده و آن‌ها را نسبت به زندگی ناامید کند. جالب است بدانید در زمانی که کرونا شیوع پیدا کرده است برخی از مردم نسبت به آینده هیچ ‌امیدی ندارند و فکر می‌کنند از این پس زندگی آن‌ها باید تحت شرایط خاص پیش برود چون روند ارتقاء ویروسی به همین شکل ادامه پیدا خواهد کرد. اما ناامیدی بدترین اتفاقاتی است که برای زندگی انسان ممکن است رخ بدهد. به جای این کار، زندگی سالم را در پیش گرفته و نسبت به مراقبت از خود توجه بیشتری داشته باشید تا در دام این قبیل ویروس‌ها گرفتار نشوید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.