باد به انتشار سریع‌تر ویروس کرونا کمک می‌کند

بار ویروسی مهمترین موضوعی است که به انتشار کرونا در تمام دنیا دامن می‌زند. زمانی که فرد آلوده در یک محیط نفس می‌کشد، میزان ویروس در داخل هوا افزایش یافته و به اصطلاح علمی باید بگوییم که بار ویروسی زیاد می‌شود. در چنین شرایطی احتمال آلوده شدن افراد سالم افزایش پیدا می‌کند. تصوری که مردم می‌کنند این است که وزش باد باعث می‌شود هوا پاکیزه شده و در نتیجه خطر آلودگی به کرونا پایین بیاید. ولی جالب است بدانید که طبق تحقیقات انجام گرفته، باد به انتشار سریع‌تر ویروس کرونا کمک می‌کند. اگر این ابهام در ذهن شما به وجود آمده است که چرا چنین اتفاقی می‌افتد، حتماً این مطلب را مطالعه کنید.

انتشار ویروس کرونا 

نتایج یک مطالعه حاکی از آن است که وقتی شخصی در فضای بیرون سرفه می‌کند، اگر باد در همان جهت سرفه بوزد، ممکن است ذرات ویروس کرونا را سریع‌تر و تا مسافت بیشتری نسبت به شرایط آرام جوّی پخش کند. توصیه می‌کنیم که در فضای بیرون به‌ خصوص در صورت وزش باد از ماسک استفاده کنید. متخصصان موسسه تکنولوژی بمبئی هند آزمایشاتی انجام دادند که نشان داد حتی نسیم ملایمی با سرعتی در حدود ۸ کیلومتر در ساعت می‌تواند پخش ذرات ناشی از سرفه را افزایش دهد که در این صورت فاصله اجتماعی را از یک تا دو متر به تقریبا دو تا سه متر، بسته به قدرت سرفه بیشتر می‌کند.

آمیت آگراوال، یکی از نویسندگان این مطالعه، گفت: این مطالعه از این جهت اهمیت دارد که به خطر افزایش عفونتی اشاره دارد که “سرفه‌ی هم‌جهت با باد” ایجاد می‌کند. بر اساس نتایج به دست آمده، توصیه می‌کنیم که در فضای بیرون به‌ خصوص در صورت وزش باد از ماسک استفاده کنید. با ادامه انتشار سویه دلتا در سراسر ایالات متحده آمریکا، مراکز پیشگیری و کنترل بیماری‌ها توصیه کرده‌اند که حتی افرادی که واکسن کرونا تزریق کرده اند،

در فضاهای داخلی ماسک بزنند تا از قرار گرفتن در معرض ویروس و انتقال آن جلوگیری شود. به گزارش ایندیپندنت، راهکارهای دیگری مانند سرفه کردن در آرنج یا برگرداندن سر هنگام سرفه هنوز هم در فضاهای بیرون باید رعایت شود تا انتقال ویروس کاهش یابد. با این حال، راهکارها در مورد این که مردم در فضای بیرون دقیقا چه نکاتی را باید رعایت کنند هنوز چندان واضح نیست.

نمونه گیری در منزل

سازمان جهانی بهداشت: لزوم تزریق دز سوم «سینوفارم» به افراد بالای ۶۰ سال

گروه مشاوران واکسیناسیونِ سازمان جهانی بهداشت (WHO)، تزریق دز سوم واکسن‌های چینی سینوفارم و سینوواک علیه کرونا را برای افراد ۶۰ سال به بالا تایید کرد. این گروه مشاوران همچنین تاکید کردند که واکسن سوم نیز باید به افراد دارای نقص ایمنی متوسط و شدید که با هر واکسن دیگر تایید شده از سوی سازمان بهداشت جهانی واکسینه شده اند، تزریق شود.

“روزنامه ساوت مورنینگ پست” در مطلبی در این باره و در رابطه با گزارش اخیر کارشناسان سازمان جهانی بهداشت منتشر کرد: “گروه مشاوره راهبردی کارشناسان در زمینه واکسیناسیون” (SAGE) در سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که دز سوم دو واکسن کرونا سینوواک و واکسن سینوفارم در واقع دز تقویتی محسوب نمی شود بلکه جزو دوره اصلی واکسیناسیون با این دو واکسن ساخت چین است. این گروه مشاوران همچنین تاکید کردند که واکسن سوم نیز باید به افراد دارای نقص ایمنی متوسط و شدید که با هر واکسن دیگر تایید شده از سوی سازمان بهداشت جهانی واکسینه شده اند، تزریق شود.

کارشناسان SAGE توصیه های خود را پس از بررسی هفته گذشته روی داده های جمع آوری شده از زمانی که سازمان جهانی بهداشت تعداد محدودی از واکسن های کووید ۱۹ را برای استفاده اضطراری تایید کرد، اعلام کردند. به گفته آنها، داده ها نشان می دهد که افراد در این دو گروه پس از واکسیناسیون استاندارد، بیشتر در معرض خطر عفونت های غیرمنتظره یا پیشرفته (breakthrough infections) بوده‌اند.

سرکوب سیستم ایمنی بیماران

همچنین افراد دارای نقص ایمنی در این گروه عمدتا شامل مبتلایان به سرطان یا سایر بیمارانِ تحت روش‌های درمانی هستند که سیستم ایمنی بیماران را سرکوب می‌کنند. این کارشناسان همچنین تاکید کردند که تزریق دُز تقویتی واکسن کرونا برای کل جمعیت توصیه نمی شود و این درحالیست که تاکنون برخی از کشورها اقدام به این کار کرده اند.

سازمان جهانی بهداشت خواهان توقف تزریق دُز سوم برای عموم مردم تا پایان سال است چرا که مردم در کشورهای فقیرتر برای دریافت اولین دُز واکسن در اولویت هستند. به گزارش روزنامه مدیکال اکسپرس، هدف این سازمان مبنی بر واکسیناسیون کامل ۱۰ درصد از جمعیت هر کشور تا پایان ماه سپتامبر (ماه گذشته میلادی) در ۵۶ کشور محقق نشد. هرچند، تقریبا ۹۰ درصد کشورهای پردرآمد به این هدف دست پیدا کردند.

سرکوب سیستم ایمنی بیماران

به این ۷ دلیل واکسن کرونا بزنید

با دریافت واکسن کرونا نه تنها از خود در برابر کرونا محافظت می‌کنید، بلکه به محافظت از دیگران مخصوصاً سالمندان و افراد در معرض خطر نیز کمک می‌کنید. هفت دلیل عمده و اصلی و علمی برای تزریق واکسن کرونا وجود دارد که افراد باید از آن آگاه باشند و آن موقع نسبت به تزریق یا عدم تزریق تصمیم بگیرند.

واکسن با سیستم ایمنی همکاری می‌کند تا اگر در معرض ویروس کرونا قرار گرفتید یا مبتلا نشوید یا اگر کرونا گرفتید، شدید نباشد و احتمال بستری شدن یا مرگ بسیار کم و تقریباً صفر باشد. با دریافت واکسن نه تنها از خود در برابر کرونا محافظت می‌کنید، بلکه به محافظت از دیگران مخصوصاً سالمندان و افراد در معرض خطر نیز کمک می‌کنید. توقف یک پاندمی نیاز به استفاده از تمام ابزارهای موجود دارد؛ پس علاوه برای پروتکل‌ها سهم خود را در واکسیناسیون نیز باید انجام دهید تا این پاندمی به اتمام برسد.

اغلب افراد با واکسیناسیون دچار عارضه نمی‌شوند، یا اگر شوند معمولاً خفیف و کوتاه مدت است و این در برابر عوارض بیماری کرونا ناچیز است؛ پس لازم است عاقلانه تصمیم بگیرید. اگر قبلا کرونا گرفته‌اید و واکسن نزده‌اید، ریسک ابتلای مجدد شما دو برابر کسانی است که قبلا کرونا گرفته‌اند و واکسینه شده‌اند چراکه معلوم نیست ایمنی ناشی از ابتلا، تا چه مدتی دوام دارد. تزریق واکسن با پیشگیری از کرونا باعث کاهش مصرف آنتی بیوتیک‌ها و داروهای ضد ویروس می‌شود و در نتیجه بروز باکتری‌ها و ویروس‌های مقاوم به دارو کاهش پیدا می‌کند و دلیل آخر اینکه واکسیناسیون فقط چند دقیقه زمان می‌برد و رایگان است؛ در حالی که هزینه‌های درمان بسیار بالاست و مشکلات اقتصادی زیادی را به وجود می‌آورد.

واکسن کرونا

آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس

آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس با بررسی وجود آنتی بادی ها می تواند تعیین کند که آیا فرد مبتلا به کرونا ویروس جدید یا SARS-CoV-19 بوده است یا خیر. کرونا ویروس کووید 19 به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که دارد، دارای قدرت انتشار و همچنین میزان مرگ و میر بسیار بالایی می باشد. این آنتی بادی ها در فواصل زمانی معین بعد از ابتلا و در اثر پاسخ طبیعی سیستم ایمنی بدن به این ویروس تولید می شود.

در مورد پتانسیل انجام آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا، که به عنوان تست های سرولوژی ویروس کویید 19 نیز شناخته می شود، هیجان زیادی وجود دارد تا بتواند این بیماری بدون نیاز به تجهیزات پیشرفته مورد نیاز در آزمایش PCR و در زمان کوتاه تر تشخیص دهد. البته تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود آزمایش آنتی بادی ویروس کرونا چه زمانی بهترین پاسخ دهی را دارد و اینکه آیا این آنتی بادی ها می توانند اثر محافظتی در برابر عفونت مجدد فرد داشته باشند یا خیر.

آنتی بادی چیست و آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس چکونه انجام می شود؟

افراد ممکن است آنتی بادی کرونا ویروس را حتی اگر هیچ علایمی نداشته باشند، ایجاد کنند. آنتی بادی ها پروتئین های مخصوص Y شکل هستند. نقش آنها شناخت آنتی ژن ها یا ذرات خارجی است که در میکروب ها مانند ویروس ها وجود دارد. هر آنتی بادی به طور خاص یک آنتی ژن اختصاصی مرتبط با یک میکروب خاص، شبیه به یک مکانیسم قفل و کلید را می شناسد. سلول های ایمنی به نام لنفوسیت ها وظیفه تشخیص و پاسخ به آنتی ژن ها را بر عهده دارند.

لنفوسیت های B ، نوعی از لنفوسیت ها هستند که آنتی بادی هایی تولید می کنند که سپس به آنتی ژن متصل می شود. این عمل آنتی ژن را برای تخریب مشخص می کند. با این حال ، آنتی بادی ها نمی توانند به سلول هدف نفوذ کنند، بنابراین نوع دیگری از لنفوسیت ها به نام لنفوسیت های T باید میکروب ها را از بین ببرند. پس از عفونت اولیه، لنفوسیت های B آنتی ژن را تشخیص می دهند. بنابراین ، اگر بدن مجدداً با آن آنتی ژن مواجه شود ، لنفوسیت های B آماده هستند تا با سرعت بیشتری آنتی بادی ها را تولید کنند ، و از ایجاد عفونت مجدد و دوباره جلوگیری می کند.

آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس در درجه اول انواع آنتی بادی IgG و IgM را تشخیص می دهد: آنتی بادی های IgM که در اوایل عفونت ایجاد می شوند. آنتی بادی های IgG ، که چند هفته پس از عفونت ایجاد می شوند و در ایجاد ایمنی پس از عفونت مهم هستند. آنتی بادی های IgA ، که از سطح غشاهای مخاطی در سراسر بدن محافظت می کنند. تست آنتی بادی کرونا ویروس همچنین تعداد کل آنتی بادی ها را بررسی می کند.

آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس

تفسیر نتایج آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس

تفسیر نتایج آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس باید توسط پزشک انجام شود و نتایج این تست ها در کنار علائم بالینی و سایر تست ها مثل اسکن ریوی و سایر آزمایش های خون عمومی مثل crp و cbc قابل تفسیر است. اما معمولا افراد پس از دریافت جواب آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس خود چند سوال برای آن ها پیش می آید که در ادامه به چند نمونه از این سوالات و پاسخ آن ها اشاره می کنیم.

آزمایش آنتی بادی مثبت به چه معناست؟ پاسخ: اگر در آزمایش آنتی بادی SARS-CoV-2 نتیجه مثبت داشته باشید ، احتمالاً اخیراً یا قبلاً COVID-19 داشته اید. همچنین این احتمال وجود دارد که نتیجه مثبت اشتباه باشد ، که به عنوان یک نتیجه مثبت کاذب شناخته می شود.

آزمایش های مثبت کاذب ممکن است در موارد زیر رخ دهد:

آزمایش های آنتی بادی ممکن است ویروس های کرونایی غیر از SARS-CoV-2 ، مانند مواردی که باعث سرماخوردگی می شوند ، را تشخیص دهد.هنگامی که آزمایش در جمعیتی انجام می شود که موارد زیادی از عفونت کووید 19 وجود ندارد. این نوع آزمایشات در جمعیت هایی که میزان بالاتری از عفونت دارند بهتر جواب می دهد.

آنتی بادی ها در برخی افراد می توانند در هفته ی اول شروع بیماری شناسایی شوند. عفونت های SARS-CoV-2 کمی غیرعادی هستند زیرا آنتی بادی های IgM و IgG تقریبا به طور همزمان 2 تا 3 هفته بعد از شروع بیماری، در سرم افزایش می یابند. بنابراین، شناسایی IgM بدون IgG معمول نیست. این که آنتی بادی های IGM و IgG تا چه مدت قابل شناسایی باقی می مانند، مشخص نیست. علاوه بر این، تولید آنتی بادی های خنثی کننده نیز می تواند مورد ارزیابی قرار گیرد. آنتی بادی های خنثی کننده از تکثیر ویروس در محیط برون سلولی جلوگیری کرده و همانند بسیاری از بیماری های عفونی، حضور این آنتی بادی ها با ایمنی در برابر ابتلای آینده به این عفونت، حداقل به طور موقت، در ارتباط است.

نمونه گیری در منزل

آیا آنتی بادی های تولید شده علیه ویروس کرونا از فرد در برابر عفونت مجدد محافظت می کنند؟

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) توصیه می کنند که هنوز شواهد و مدارک کافی برای گفتن این موضوع که وجود آنتی بادی در بدن فرد ایمنی ایجاد می کند و آن فرد را از عفونت مجدد محافظت می کند یا خیر، وجود ندارد.

یکی از تحقیقات اولیه حیوانات که در مورد میمون ها انجام شد، هیچ موردی که پس از مواجه مجدد با ویروس کرونا آزمایش شدند، نتیجه مثبتی گزارش نکردند و این حیوانات مجدد به این عفونت مبتلا نشده بودند.در حالی که این یافته ها امیدوار کننده هستند، داده ها محدود هستند، و دانشمندان نمی دانند ایمنی چه مدت دوام خواهد داشت. تحقیقات بیشتر ممکن است در این زمینه امید بیشتری ایجاد کند. در مورد سایر ویروس های کرونا ویروسی ، مانند MERS-CoV و SARS-CoV ، آنتی بادی ها ممکن است تا 3 سال پس از ابتلا به عفونت قابل شناسایی باشند.

اگر شما نیز تمایل دارید آزمایش آنتی بادی کرونا ویروس را در منزل خود و برای تشخیص موارد ایجاد کننده آلرژی و بدون مراجعه حضوری و در معرض آلودگی قرار گرفتن انجام دهید، می توانید به سایت آزمایشگاه اطبا مراجعه کرده و پس از پر کردن فرم پذیرش، نسبت به انجام آزمایش در منزل با رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی اقدام خواهد شد.

سخن پایانی

در این مطلب متوجه شدید که وزش باد به دلیل جابجایی سریع‌تر ویروس می‌تواند آلودگی را افزایش دهد چون باد باعث می‌شود جریان هوا سریع‌تر شده و در نتیجه هوا با سرعت بیشتری وارد مجاری تنفسی می‌گردد. بنابراین اگر تصور می‌کردید که قرار گرفتن در مسیر باد باعث می‌شود که جریان ویروس به سمت شما کاهش پیدا کند، سخت در اشتباه هستید. در کنار رعایت پروتکل‌های بهداشتی، حتماً باید این نکات را هم در نظر بگیرید. اگر در یک روز شلوغ وزش باد شروع شد، سریعا محیط را ترک کنید قبل از اینکه احتمال ورود ویروس در بدن شما افزایش پیدا کند.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.