آیا استفاده از واکسن آنفولانزا در ایام کرونا جایز است؟

آیا در دوران کرونا واکسن انفولانزا بزنیم یا نه؟

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

جالب است بدانید که هر اندازه قدرت انسان در علم پزشکی پیشرفت می کند ویروس ها، باکتری ها و قارچ ها نیز قدرت خود را برای مقابله با روش‌های درمانی ارتقا می‌دهند. به همین دلیل است که اکنون شاهد مانور ویروس کرونا در دنیا هستیم. کنترل این ویروس بسیار سخت است اما شرایط وقتی سخت تر می‌شود که ما به فصل پاییز یعنی فصل شروع ویروس آنفولانزا برسیم. تداخل این دو ویروس با همدیگر باعث می‌شود شرایط بسیار حاد شود. خوشبختانه برای آنفولانزا واکسن تهیه شده است اما آیا می توان در دوران کرونا واکسن ویروس آنفولانزا را نیز به استفاده نمود؟ پاسخ این سوال را در این مقاله به تفصیل بیان کرده‌ایم

بیماری کرونا توانسته است یک تنه، جهان را تحت کنترل خود در بیاور. متاسفانه همه روزه شاهد مرگ و میر تعداد زیادی از افراد در دنیا هستیم که در کشور ما، تا به حال چند موج از بیماری کووید 19 را شاهد بوده ایم. اما این بیماری زمانی خطرناک تر می شود که یا ویروس جهش یافته و یا اینکه با آنفولانزا مقارن شود. در پاییز خطر افزایش مرگ و میر به مردم گوشزد داده شد چون دقیقا در این زمان است که آنفولانزای فصلی شروع می شود. تحقیقات نشان داده است کسی که به آنفولانزا دچار می شود، بسیار مستعد ابتلا به کرونا خواهد بود. یکی از سوالات مردم این بود که آیا می شود برای در امان ماندن از آنفولانزا در دوران کرونا، از واکسن آنفولانزا استفاده نمود؟ پاسخ این سوالات را با جزئیات کامل در این مقاله مطالعه کنید.

واکسن انفولانزا یکی از واکسن هایی می باشد که هر سال باید تکرار کنیم. عامل بیماری انفولانزا یک ویروس RNA دار می باشد که ژنوم ان قطعه قطعه است. این قطعه قطعه بودن ژنوم باعث شده است که ویروس انفولانزا هنگام تکثیر دچار نو ترکیبی و جهش های شدید شود که در نهایت این جهش ها ممکن است باعث ایجاد ویروسی با علائم و بیمارئی زایی جدید شود. بنابراین هر سال در واقع واکسن جدیدی طراحی و ارائه می شود تا فرد گیرنده نسبت به ویروس جدید ایمنی کسب کند.

واکسن انفولانزا مانند هر واکسن دیگری سیستم ایمنی بدن را فعال می کند و در نهایت باعث تولید پادتن (انتی بادی) علیه ویروس عامل ان می شود. نکته که کاملا واضح است ویروس کووید ۱۹ با ویروس انفولانزا دو ویروس از خانواده متفاوت هستند. آنفولانزا یک عفونت تنفسی است که می‌تواند عوارض جدی به خصوص در کودکان خردسال، افراد مسن و افراد دارای شرایط پزشکی خاص ایجاد کند. تزریق واکسن آنفلوآنزا، اگر چه ۱۰۰% مؤثر نیست، اما بهترین راه برای جلوگیری از مبتلا شدن و عوارض آن است. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، واکسیناسیون سالانi آنفلوآنزا را برای تمام افراد بالای ۶ ماه توصیه می‌نماید. در این مقاله قصد داریم در مورد واکسن انفولانزا در دوران کرونا و سوالات در این ارتباط پاسخ دهیم.

آیا در دوران کرونا واکسن انفولانزا بزنیم یا نه؟

چگونگی اثر واکسن انفولانزا

واکسن انفولانزا ممکن است به صورت تزریقی یا اسپری بینی باشد که می تواند جان شما و عزیزانتان را از خطر این بیماری حفاظت کند. این واکسن برای همه به ویژه افراد در دسته پر خطر مانند زنان باردار، افراد مسن، در افراد سرطانی، افراد با ضعف یا اختلال ایمنی ، HIV , عفونت های برونشیت، افرادی که کورتون دریافت می کنند و غیره توصیه می شود. اما اگر دچار ناخوشی می کنید حتما قبل از دریافت واکسن پزشک یا داروساز مشورت کنید.

همچنین توجه داشته باشید که برخی افراد نیاز به دریافت واکسن ندارند از جمله نوزادان زیر ۶ ماه ، افرادی که سابقه واکنش های شدید به ولکسن انفولانزا داشته اند و افراد دچار سندروم گلین باره و غیره . بهترین زمان دریافت این واکسن اواخر شهریور و اوایل مهر می باشد. البته نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید این است که برودت دما در زمان مناسب برای دریافت واکسن تاثیر گذار است. به طوری که اگر هوا زودتر از موعود سرد شود اقدام به دریافت واکسن کنید.

واکسن انفولانزا واکسنی هست که با سوزن، معمولاً در بازو، تزریق می شود و بدن افراد را در برابر سه یا چهار ویروس انفولانزا محافظت می کند . سازمان های جهانی و سیاست کل همه کشور ها سعی دارند در دوران کرونا از ایجاد فاجعه دیگر اپیدمی و پاندمی یک بیماری مسری جلوگیری کنند زیرا که علاوه بر این که وضعیت فعلی توانایی مقابله با یک مسئله جدید بیماری ندارد بلکه فرد مبتلا به انفولانزا دچار کاهش قدرت بدنی و سیستم ایمنی می شود که همین کاهش توان بدنی می توان باعث افزایش شدت بیمارئی زایی فرد شود که بسیار خطر ناک تر است.

آیا در دوران کرونا واکسن انفولانزا بزنیم یا نه؟

مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها به مردم توصیه می کند: با شیوع فصل انفولانزا، افراد واکسن متناسب با سن خود را دریافت کنند. این در حالی است که به نظر می رسد، واکسن های انفولانزا در انواع سه ظرفیتی (سه ماده ای) و چهار ظرفیتی (چهار ماده ای) انفولانزا در دسترس عموم قرار می گیرند. در ادامه به انواع واکسن برای شرایط ویژه را توضیح می دهیم:

واکسن انفولانزا چهار ظرفیتی با دوز استاندارد که با استفاده از ویروس رشد یافته در تخم مرغ تولید می شوند. از جمله این موارد می توان به Afluria Quadrivalalent، Fluarix Quadrivalent، FluLaval Quadrivalent و Fluzone Quadrivalalent اشاره کرد. واکسن های مختلف انفولانزا برای گروه های سنی مختلف تجویز می شوند. برخی از آنها برای کودکان در 6 ماهگی مجوز دارند. بیشتر واکسن های انفولانزا در عضله بازو با سوزن تزریق می شود. یک شات انفولانزا چهار ظرفیتی (Afluria Quadrivalent) می تواند با سوزن (برای افراد 6 ماه به بالا) یا با انژکتور جت (فقط برای افراد 18 تا 64 سال) تزریق شود.

یک شات انفولانزا مبتنی بر سلول چهار ظرفیتی (Flucelvax Quadrivalent) حاوی ویروس رشد یافته در کشت سلولی است که برای افراد 4 سال به بالا مجاز است. در این فصل، هر چهار ویروس واکسن مورد استفاده در Flucelvax در سلول ها رشد کرده اند و این واکسن کاملاً بدون تخم مرغ است.

تزریق انفولانزای چهار ظرفیتی نوترکیب (Flublok Quadrivalent)، واکسنی بدون تخم مرغ، برای افراد 18 سال به بالا تأیید شده است.

یک واکسن چهار ظرفیتی با دوز بالا انفولانزا (Fluzone High-Dose)، برای افراد 65 سال به بالا تجویز می شود

چرا هر سال نیاز به دریافت واکسن انفولانزا وجود دارد؟

از آنجا که ویروس‌ های آنفلوآنزا به سرعت جهش می‌یابند، ممکن است واکسن انفولانزا سال گذشته فرد را در برابر ویروس ‌های امسال محافظت نکند. واکسن‌ های جدید آنفلوآنزا هر ساله برای سازگاری با سرعت تکامل این ویروس‌ها ساخته شده و در سطح بازار توزیع می ‌شوند. هنگام واکسیناسیون، سیستم ایمنی بدن آنتی‌بادی تولید می‌کند تا از شما در برابر ویروس‌ های موجود در واکسن محافظت نماید. اما سطح آنتی‌ بادی ممکن است به مرور زمان در بدن کاهش یابد و این نیز یکی دیگر از دلایل واکسیناسیون سالانه آنفولانزا است.

آیا واکسن انفولانزا برای پیشگیری از کرونا موثر است؟

همان طور که در بالا نیز اشاره کردیم واکسن انفولانزا تنها برای ویروس هایی که هر ساله احتمال وجود آن ها داده می شود ، تزریق می شود و ویروس انفولانزا از خانواده پارامیکسوویرده می باشد در حالی که کووید ۱۹ از خانواده کرونا ویروس ها است بنابراین دارای انتی ژن های مختلف و خصوصیات مختلفی هستند و در برابر آن ها انتی بادی متفاوتی تولید و ترشح می شود. اگر چه علائم این دو بیماری در برخی موارد بسیار شببه به هم می باشد ولی به طور کلی این دو ویروس و بیماری آن ها متفاوت می باشد. (جهت کسب اطلاعات بیشتر به مقاله تفاوت انفولانزا با کرونا مراجعه فرمایید)

توجه داشته باشید که بسیاری از کشورهایی که تحت تاثیر سندرم حاد تنفسی حاد کرونا ویروس دو (SARS-CoV-۲) قرار دارند، به زمستان نزدیک می‌ شوند و این مورد ممکن است باعث افزایش ابتلا به انفولانزای فصلی نیز شود. هرساله انفولانزا در این کشورهای منطقه معتدل منجر به مرگ ۶۵۰هزار نفر می‌شود. در حال حاضر، واکسن‌های انفولانزا در دسترس است و توصیه می‌شوند، اما به دلیل شک و تردید در مورد ایمنی و اثربخشی آنها کمتر استقبال می‌شوند. اطلاعات نادرست در مورد ارتباط آنها با پیامدهای نامطلوب در بیماران مبتلا به کووید-۱۹نیز به کاهش مصرف آنها کمک کرده است.

ولی از سوی دیگر ذکر این مورد بسیار حایز اهمیت است که اگر چه واکسن انفولانزا تاثیر در ابتلای به کرونا ندارد ولی به طور غیر مستقیم این دو ویروس ممکن است باعث ایجاد مشکل بزرگی شوند به طوری که ابتلا به انفولانزا یا کووید ۱۹ باعث کاهش توان بدن برای مقاله با یک عفونت جدید می باشد. بنابراین اگر چه در حال حاضر واکسن مورد تائید و معتبر برای کووید ۱۹ وجود ندارد ولی واکسن انفولانزا هر ساله در سراسر جهان تهیه و توزیع می شود بنابراین با پیشگیری از انفولانزا می توان از شدت کووید ۱۹ در صورت ابتلا کاهش دهیم.

آیا در دوران کرونا واکسن انفولانزا بزنیم یا نه؟

نیاز به دریافت واکسن آنفولانزا در دوران کرونا

اگر چه وضعیت شیوع آنفولانزا و نیاز به دریافت واکسن انفولانزا را نمی‌ توان به صورت دقیق و صحیح پیش بینی کرد، اما احتمالاً به دلیل خود مراقبتی افراد در این دوران با استفاده از ماسک، شستن دست‌ها و تقویت سیستم ایمنی، شاید شدت شیوع بیماری انفولانزا امسال کمتر از سال‌ های گذشته باشد، همچنین اگر مردم تجمع نکردن در اماکن شلوغ و سایر دستورالعمل‌های بهداشتی را به طور کامل رعایت کنند.

شاید شیوع انفولانزای امسال خفیف‌ تر از سال ‌های گذشته باشد ولی به طور کلی کسانی که از قبل بیماری‌های مزمن مانند دیابت، فشارخون، بیماری کبدی، بیماری کلیوی و بیماری قلبی دارند و یا اینکه شیمی درمانی می‌شوند و کورتون مصرف می‌کنند، همچنین زنان باردار در صورتی که انفولانزا بگیرند ممکن است دچار عوارض بیشتری شوند و به همین دلیل باید مراقبت بیشتری داشته باشند.

واکسن انفولانزا در دوران بارداری

یکی از گروه های پر خطر که باید واکسن انفولانزا را به ویژه در این دوران کرونا دریافت کند، زنان باردار است. سیستم ایمنی در زنان باردار نسبت به افراد دیگر بسیار کاهش می یابد به طوری که احتمال ابتلا ان ها به بیماری های عفونی با شدت بالا ، افزایش می یابد. با وارد شدن به فصل سرما مانند سال های دیگر ممکن است شاهد اپیدمی های انفولانزا باشیم بنابراین دریافت این واکسن برای زنان باردار شدیدا توصیه می شود. همچنین در این رابطه توجه داشته باشید که نه تنها زدن این واکسن در دوران بارداری باعث به خطر افتادن نوزاد شما نمی شود، بلکه به شدت توصیه می شود.

در شرایط عادی شما می توانید از اقدامات پیشگیرانه – مانند شستن دست ها و دوری از افرادی که مریض هستند – استفاده کنید، اما هنگامی که بحث آنفولانزا در دوران بارداری است، واکسیناسیون بهترین راه برای محافظت از خود است. همچنین یک مزیت مهم برای جنین شما نیز وجود دارد: آنتی بادی هایی که در دوران بارداری در پاسخ به آنفولانزا در بدن ایجاد می شود به جنین شما منتقل شده و برای چند ماه پس از تولد آنتی بادی ها از نوزاد شما در ابتلا به آنفولانزا محافظت می کنند که می تواند فرایندی بسیار حیاتی باشد، زیرا نوزادان با طول عمر کمتر از 6 ماه، در برابر آنفولانزا به ویژه در برابر عوارض آن ها آسیب پذیر هستند. ولی توجه داشته باشید که استفاده از اسپری بینی برای خانم های باردار توصیه نمی شود زیرا حاوی مقدار کمی ویروس زنده ضعیف است.

آیا در دوران کرونا واکسن انفولانزا بزنیم یا نه؟

افراد مبتلا به کرونا در حین دوران ابتلا تا بهبودی کامل نباید واکسن آنفولانزا را دریافت کنند!

اگر چه واکسن انفولانزا در این دوران کرونا بیشتر از قبل توصیه می شود ولی لازم به ذکر است که در حین ابتلا به کوود ۱۹ نباید واکسن انفولانزا را دریافت کنید که علت ان این است که امکان تداخل پادتن کرونا در بدن این افراد با پادتن انفولانزا وجود دارد و احتمال این که بدن توانایی تولید پادتن جدید علیه آنفولانزا را نداشته باشید زیاد است.

عوارض واکسن انفولانزا

هر سالاله افراد زیادی واکسن انفولانزا دریافت می کنند و خود و یا سایر اعضای خانواده را از خطر ابتلا به آن و عوارض آن محافظت می کنند ولی در برخی موارد ممکن است این واکسن باعث عوارض جانبی باشد ولی ان چه که باید به ان توجه داشت این است که عوارض ناشی از آن معمولا خفیف و حتی نادر است. ماده ای که ممکن است علیه آن عوارضی در بدن ایجاد شود تیمروزال است‌.

تیمروزال یک ماده نگهدارنده بر اساس جیوه است که از آن در واکسن آنفولانزا استفاده می‌شود. از این ماده برای جلوگیری از رشد باکتری‌ها و سایر میکروب‌ها استفاده می‌شود. طبق اظهارات مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC)، استفاده از تیمروزال امن بوده و عوارض جانبی محدودی دارد. همچنین اگر نگران تیمروزال هستید و یا قبلا شاهد واکنش به این ماده بوده اید می‌توانید از واکسن‌هایی استفاده کنید که حاوی این ماده نباشند. CDC اخیرا لیستی از واکسن‌های آنفولانزا تهیه کرده است که نشان می‌دهد این واکسن‌ها حاوی تیمروزال هستند یا خیر.

آیا در دوران کرونا واکسن انفولانزا بزنیم یا نه؟

با پاندمی شدن ویروس کووید ۱۹ ، نزدیک شدن به فصل سرما و افزایش ابتلا به انفولانزا و بیماری های دیگر سختگیری های در مورد قرنطینه خانگی افزایش یافته است. اما با این حال نیاز به خدمات درمانی ، تشخیصی همچنان بیش از گذشته افزیش یافته است. انی آزما با سابقه که از گدشته تا به امروز دارد و دارای مجوز از وزارت بهداشت می باشد می تواند با نمونه گیری در منزل و انجام آزمایش خون  در منزل شما و اعصاب خانوادتان در جهت آسان کردن خدمات درمانی ، تشخیصی کمک کننده باشد.

به طوری که تمامی مراحل آنی آزما از مرحله پذیرش ، نمونه گیری در منزل یا محل کار ، جوابدهی به صورت غیر حضوری و آنلاین می باشد. بنابراین اگر قصد انجام آزمایش کرونا در منزل و یا آزمایش خون دیگر هستید تنها کافیست با انجام پذیریش خود به صورت آنلاین بدون نیاز به حضور در صف های طولانی آزمایشگاه ها آزمایش خود را به آسانی و بی دردسر انجام دهید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

یک دیدگاه در آیا استفاده از واکسن آنفولانزا در ایام کرونا جایز است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.