ناشنوایی را نیز به علائم کرونا اضافه کنید

ناشنوایی را نیز به علائم کرونا اضافه کنید

آنچه باعث شده است بیماری کرونا برای مردم دنیا ترسناک باشد، تأثیرات متفاوتی است که سویه‌های مختلف آن بر روی بدن می‌گذارد. برای مثال اگر روند تغییرات علائم ویروس کرونا در مدت زمان شیوع و همه‌گیری آن را با دقت مورد بررسی قرار دهید متوجه خواهید شد که افراد مختلف، عوارض و علائم متنوعی را اعلام کرده‌اند. برای مثال ناشنوایی ناشی از کرونا یکی از علائمی است که در بین مبتلایان دیده می‌شود. اما اینکه این اتفاق به چه دلیل رخ می‌دهد موضوعی که در این مقاله پیرامون آن صحبت خواهیم کرد.

افت قدرت شنوایی یکی از عوارضی کرونا

افت قدرت شنوایی یکی از عوارضی است که بیماران بهبود یافته کرونا از آن شکایت دارند. همه روزه بیماران زیادی به دلیل کاهش شنوایی ناگهانی به پزشک مراجعه می‌کنند و طبق نظر پزشکان یکی از دلایل افت ناگهانی شنوایی به عفونت‌های ویروسی بر می‌گردد. بیماری کووید ۱۹ با علائم مختلفی همراه است که تب و لرز، تنگی نفس، سرفه خشک و از دست دادن حس بویایی از جمله علائم شایع است، اما بنا بر تحقیقات جدید پزشکی و براساس آنچه مبتلایان اظهار می‌کنند، این بیماری علامت دیگری نیز دارد که افت قدرت شنوایی است.

از زمان آغاز شیوع کروناویروس برخی از مبتلایان به این بیماری با کاهش شنوایی ناگهانی مواجه شدند. این روز‌ها بخشی از مراجعات کرونایی‌ها به مطب پزشکان متخصص گوش و حلق و بینی به دلیل افت شنوایی یا از دست دادن حس شنوایی و در مجموع، اختلالات شنوایی است. این مبتلایان از زنگ زدن یا وزوز کردن گوش رنج می‌برند که ممکن است نتیجه مستقیم آلوده شدن بدن به ویروس کرونا باشد.

آزمایش ایدز در منزل

علائم کم شنوایی به خاطر کرونا

کم شنوایی دارای علائم و نشانه‌هایی است که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • خفیف شدن صدای گفتار فرد و صدا‌های دیگر
  • مشکل در درک کلمات، به ویژه در برابر سر و صدای محیط یا در مکان‌های پرجمعیت
  • مشکل در شنیدن حروف بی صدا
  • درخواست مرتب فرد از دیگران برای صحبت کردن به صورت آهسته‌تر و واضح
  • اجتناب از صحبت کردن
  • اجتناب از برخی از روابط اجتماعی

اگر کم شنوایی ناگهانی رخ دهد چکار کنیم؟

در حال حاضر، توصیه این است که اگر کسی در طول یا بعد از ابتلا به کرونا دچار کم شنوایی ناگهانی شود، باید همان مراحل درمانی معمول برای چنین کم شنوایی‌ها را دنبال کند. درمان‌های شناخته شده برای کم شنوایی حسی عصبی ناگهانی شامل استفاده از درمان‌های استروئیدی مثل داروی خوراکی پردنیزون می‌باشد. مطالعات نشان می‌دهد که این نوع درمان در کم شنوایی‌های ناشی از کرونا موثر بوده است.

ناشنوایی از علائم کروناویروس

گروه های پرخطر؛ نیازمند دریافت دز سوم واکسن کرونا

دز سوم واکسن کرونا برای گروه های پرخطر در بازه زمانی حدود چهارماهه پس از نوبت دوم واکسن ضروری است. متخصص عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دز سوم واکسن کرونا برای گروه های پرخطر در بازه زمانی حدود چهارماهه پس از نوبت دوم واکسن را ضروری دانست و گفت: دستورالعمل اجرایی در حال حاضر در کشور برای گروههای هدف اجرایی می شود.

دکتر مهرداد حقیقی درباره ضرورت واکسن دزسوم یا بوستر برای گروه های پرخطر اظهار کرد: واکسینه شدن در برابر کرونا به معنی رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی نیست، واکسیناسیون علیه کرونا یک بال پیشگیری و قطع زنجیره بیماری است، بال دیگر کنترل بیماری، رعایت درست شیوه نامه هاست. عضو کمیته علمی دانشگاهی کرونا در ادامه با اشاره به این موضوع که طبق اعلام رسمی کمیته های علمی و فنی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دز سوم واکسن علیه کرونا برای گروههای سنی خاص در بازه زمانی حدود چهار ماهه پس از نوبت دوم واکسن عنوان شده، افزود: این دستورالعمل در حال حاضر در کشور برای گروه های هدف اجرایی می شود.

افت ایمنی ایجاد شده بدنبال تجویز دو دوز واکسن با گذشت زمان

متخصص عفونی دانشگاه ادامه داد: احتمال افت ایمنی ایجاد شده بدنبال تجویز دو دوز واکسن با گذشت زمان و نیز وجود بیماری های زمینه ای که باعث عدم پاسخ مناسب به دو دوز واکسن می شود توجیه تجویز دوز بوستر یا اضافه می باشد. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی عنوان کرد: برای افرادی که در گروه بیماران خاص هستند به طور مثال سیستم ایمنی بسیار ضعیف دارند و یا مشکلاتی دارند که ممکن است در صورت ابتلا به کرونا عارضه های سخت و یا جبران ناپذیر این بیماری را تجربه کنند، دریافت واکسن یادآور در بازه زمانی که توسط وزارت بهداشت مشخص می شود اکیدا توصیه می شود. عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: کاهش مرگ و میرهای کرونایی در کشور مستقیما با واکسیناسیون و شتاب آن در ارتباط مستقیم است.

به گفته این استاد دانشگاه، اگر چنانچه روند فعلی واکسیناسیون عمومی در کنار رعایت دقیق پروتکل ها انجام شود، بی تردید چرخش ویروس کرونا به پایین ترین حد خود خواهد رسید. حقیقی با اشاره به این موضوع که همچنان احتمال ایجاد پیک ششم کرونا دور از تصور نیست، توضیح داد: در بسیاری از کشورهای همجوار با پیک ششم کرونا روبرو هستیم، ولی نکته اینجاست که با سیاست درست و منطقی و عملکرد صحیح، پیک های کرونا را به درستی کنترل کنیم.

بازگشایی مدارس را وابسته به مسایل متعدد است

عضو هیئت علمی دانشگاه در ادامه این گفت و گو، بازگشایی مدارس را وابسته به مسایل متعددی دانست و عنوان کرد: موضوعی که اهمیت دارد پرهیز از رکود آموزشی دانش آموزان است؛ دراین راستا اگر چنانچه اصول مقابله با کرونا نه تنها در قالب مسایل تئوری، بلکه در عمل اجرایی شود، می توانیم به سمت حضوری شدن و بازگشایی ها حرکت کنیم. بنابر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، وی یادآوری کرد: بی تردید برای ارایه با کیفیت آموزش ها و ارتقای رشد جسمی و ذهنی کودکان باید سازو کار آموزش های حضوری ضمن شتاب بیشتر در روند واکسیناسیون و رعایت دستورالعمل های بهداشتی هر چه سریعتر تسهیل شود. این متخصص عفونی دانشگاه ادامه داد: واکسیناسیون عملا اجرایی ترین و مهمترین اقدامی است که می تواند از شیوع بیشتر ویروس کووید ۱۹ پیشگیری کند.

بازگشایی مدارس

شناسایی ۵ جهش خاص در سویه دلتا پلاس کرونا

اگر بتوانیم داروهای مولکولی کوچکی تولید کنیم که بخشی از ویروس که جهش نمی‌یابد را هدف قرار دهد، این روش راه‌حل نهایی برای مبارزه با ویروس خواهد بود. محققان پنج جهش خاص در سویه دلتا پلاس کرونا در مقایسه با نوع دلتا کرونا که شیوع بیشتری نسبت به دیگر سویه‌های این ویروس داشته را شناسایی کردند. آستین اسپرات، دانشجوی کارشناسی دانشگاه میسوری(MU) ایالات متحده، در یک بیانیه مطبوعاتی اظهار کرد: نتایج بررسی آنتی‌بادی‌های طبیعی حاصل از ابتلای قبلی به کرونا یا آنتی‌بادی‌های تولید شده از طریق واکسن نشان می‌دهد که این ویروس چقدر خطرناک و هوشمند است.

محققان دریافتند پنج جهش K۴۱۷N در عفونت دلتا پلاس وجود دارد که تقریبا در هیچ عفونت دلتای دیگری وجود ندارد. بر اساس این مطالعه این تغییرات ساختاری در ویروس کرونا نیاز به گسترش تلاش‌های تحقیقاتی برای مبارزه با این ویروس را برجسته می‌کند. اسپرات گفت: این یافته‌ها توضیح می‌دهد که چرا نتایج آزمایش تعداد زیادی از افراد با وجود واکسینه شدن یا آلوده شدن به کووید ۱۹ برای انواع دلتا مثبت بوده‌ است. محققان گفته‌اند توسعه داروهای ضد ویروسی برای هدف قرار دادن مناطق خاصی از ویروس که توسط جهش‌ها بدون تغییر باقی می‌ماند، در مبارزه با ویروس‌هایی که جهش می‌یابند و نه فقط برای کرونا مفید است.

کاملندرا سینگ، استاد کالج دامپزشکی MU، می‌گوید: به دلیل تنوع غیرقابل پیش‌بینی با ویروس‌هایی که مکررا جهش می‌یابند، هنوز واکسنی برای ویروس HEV نیز وجود ندارد. وی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم داروهای مولکولی کوچکی تولید کنیم که بخشی از ویروس که جهش نمی‌یابد را هدف قرار دهد، این روش راه‌حل نهایی برای مبارزه با ویروس خواهد بود.

سارس-کوو-۲ چطور سلول‌های مغزی را تخریب می‌کند؟

تحقیقات جدیدی که در مجله‌ی “Nature Neuroscience” منتشر شده است اولین مطالعاتی است که نشان می‌دهد چگونه ویروس سارس-کوو-۲ به طور مستقیم به سلول‌های مغز آسیب می‌رساند. اثرات ویروس سارس-کوو-۲ بر مغز هنوز در حال پدیدار شدن است و محققان در تلاشند تا اثر کلی این کروناویروس جدید بر بدن انسان را درک کنند. گروهی بین‌المللی از دانشمندان دریافتند که ویروس‌ها می‌توانند به سلول‌های رگ‌هایی که سد خونی-مغزی را تشکیل می‌دهند آسیب برسانند و باعث بروز عوارض عصبی کوتاه و طولانی مدتی شوند که به طور معمول در پی بیماری کرونا گزارش می‌شود.

اثرات ویروس کرونا بر مغز هنوز در حال پدیدار شدن است و محققان در تلاشند تا اثر کلی این کروناویروس جدید بر بدن انسان را درک کنند. مشکلات شناختی از جمله “مه مغزی” به طور معمول در کسانی که عوارض طولانی‌مدت کرونا را تجربه کرده‌اند گزارش می‌شود و در مطالعه‌ی بافت‌ مغز افرادی که فوت شده‌اند، نشانگرهای مولکولی التهاب مغز مشاهده شد که نشان می‌دهد ویروس می‌تواند بر مغز اثر بگذارد. با این‌حال، هنوز مشخص نیست که آیا ویروس سارس-کوو-۲ وارد مغز شده و به طور مستقیم باعث بروز چنین آسیب‌هایی می‌شود یا این عوارض عصبی ناشی از واکنش سیستم ایمنی است که در پاسخ به ویروس به وجود آمده و باعث التهاب اعصاب می‌شود.

چگونه ویروس می‌تواند به طور مستقیم سلول‌های مغز را آلوده کند؟

اوایل سال جاری تحقیقاتی که توسط عصب‌شناسان دانشگاه ییل انجام شده بود نشان می‌داد که چگونه ویروس می‌تواند به طور مستقیم سلول‌های مغز را آلوده کند اما هنوز ابهاماتی در مورد رخ دادن این موضوع در واقعیت وجود دارد. بررسی اینکه آیا کرونا سلول‌های مغزی را آلوده کرده است یا خیر کار دشواری است. این تحقیقات جدید متمرکز بر نوع خاصی از سلول‌های مغزی به نام سلول‌های اندوتلیال عروق مغزی بود. این سلول‌ها عضو مهمی در سد خونی-مغزی هستند. سد خونی-مغزی دیواری محافظتی است که از ورود مواد خارجی و مولکول‌های سمی به مغز جلوگیری می‌کند.

محققان برای درک اثر سارس-کوو-۲ بر سلول‌های اندوتلیال به بررسی بافت مغز درگذشتگان در اثر کرونا پرداختند. “جان ونزل”(Jan Wenzel)، عصب‌شناسی که بر روی این پروژه کار می‌کند می‌گوید: در مغز این دسته از افراد در مقایسه با گروه شاهد تعداد بیشتری سلول مرده یافت شد. “ونزل” در توییتر خود توضیح داد: با توجه به داده‌هایی که از تغییر میکروواسکولار(عروق کوچک) در بیماران مبتلا به کرونا داشتیم به بررسی این عروق در مغز افراد فوت شده از کرونا پرداختیم و شاهد افزایش مرگ سلول‌های مویرگی در این افراد بودیم.

سارس-کوو-۲ و تخریب سلول‌های مغزی

سارس-کوو-۲ کدام سلول ها را از بین می برد؟

محققان با آزمایش سلولی و حیوانی دریافتند که چگونه ویروس سارس-کوو-۲ می‌تواند سلول‌های اندوتلیال را نابود کند. بر طبق این نظریات، این آسیب باعث کاهش خون‌رسانی به مغز شده و مشکلات شناختی ایجاد می‌کند و خطر ابتلا به بیماری‌های عصبی را افزایش می‌دهد. “ونزل” می‌گوید: ما فکر می‌کنیم که کرونا با آلوده کردن سلول‌های اندوتلیال باعث بیان آنزیم پروتئاز می‌شود. این آنزیم پروتئین “NEMO” که برای زنده ماندن سلول‌های اندوتلیال ضروری است را از بین می‌برد.

یافته‌های ما شاید بتواند دستکم بخشی از عوارض عصبی ایجاد شده در اثر بیماری کرونا که نه تنها در طول بیماری بلکه پس از آن بروز می‌دهد را توضیح دهد. مواردی مثل افزایش خطر سکته، حمله صرع و کووید طولانی‌مدت. خوشبختانه این تحقیقات نشان می‌دهد که این آسیب‌ها قابل درمان هستند و مدل‌های موش نشان داد که می‌توان از چنین آسیب‌هایی جلوگیری کرد. “ونزل” همچنین می‌گوید که واکسن زدن می‌تواند در کاهش آسیبی که ویروس به سد مغزی-خونی وارد می‌کند موثر باشد.

پاسخ قطعی سارس-کوو-۲ چه تاثیری بر مغز انسان می‌گذارد؟

اگرچه این تحقیقات نتایج قوی و محکمی داشته است اما هنوز پاسخی قطعی برای این سوال که سارس-کوو-۲ چه تاثیری بر مغز انسان می‌گذارد، وجود ندارد. نمی‌توان به طور قطعی گفت که آسیب‌های مشاهده شده در مغز درگذشتگان از کووید در اثر ویروس بوده است. همچنین نمی‌توان اثرات طولانی مدت این آسیب‌ها را فهمید. برخی از محققان به تازگی هشدار داده‌اند که ممکن است طی سال‌های آینده آمار مبتلایان به بیماری‌های عصبی مانند پارکینسون افزایش یابد که این موضوع می‌تواند از عوارض طولانی مدت کرونا باشد. “زوئی هاید”(Zoe Hyde)، محقق استرالیایی که در این تحقیقات نقش نداشته می‌گوید که این یافته‌ها اثرات بالقوه کرونا بر مغز را نشان می‌دهد و این موضوع می‌تواند در آینده باعث افزایش آمار زوال عقل شود.

“کیت گرگورویک”(Kate Gregorevic)، متخصص بیماری‌ افراد مسن می‌گوید که این یافته‌ها نشان نمی‌دهد که آیا ابتلا به کرونا خفیف نیز می‌تواند بر خطر ابتلا به بیماری‌های زوال عقل در آینده اثر بگذارد یا خیر. او افزود: این تحقیقات با بررسی مغز کسانی که برای هفته‌ها از دستگاه تنفسی استفاده می‌کردند و در اثر کرونا فوت شدند انجام گرفت و نمی‌توان آن را به کسانی که به کرونا خفیف دچار شده‌اند تعمیم داد. “وینسنت پریوت”(Vincent Prevot) از نویسندگان این مقاله که کمی ملاحظه‌کارتر است می‌گوید که این یافته‌ها سوالات دیگری ایجاد می‌کند. آگاه بودن از اثرات بالقوه سارس-کوو-۲ اهمیت دارد و باید بیماران را طی چند سال آینده تحت نظر داشت.

نمونه گیری در منزل

آزمایش کرونا در منزل

این روزها با شیوع کرونا یکی از مواردی که آزمایش در منزل انجام می شود تست کرونا در منزل می باشد. اگر علائم کرونا را در خود یا اطرافیانتان احساس کردید ، با تشخیص کرونا در منزل می توونید بدون هیچ دردسری ، نسبت به انجام آزمایش آن اقدام کنید. برای انجام آزمایش کرونا در منزل تنها کافیست وارد صفحه اصلی آنی آزما شوید. در صفحه اصلی می توانید مشخصات شخصی که قصد انجام تست کرونا را دارد را وارد کنید. همچنین آزمایشگاهی که مایل به انجام آزمایش در آن را دارید را شما انتخاب خواهید کرد. در صورت هر گونه سوال می توانید با همکاران ما در تماس باشید. پس از انتخاب محلی که قصد دارید نمونه گیری شما انجام شود می توانید پذیرش خود را تکمیل کنید.

سخن پایانی

ناشنوایی به علت کرونا، کاهش بینایی، از دست دادن حس بویایی و حتی از دست دادن موقت حافظه، از جمله مهمترین عوارض ناشی از کرونا به حساب می‌آیند. اما همه افراد همه علائم را نشان نمی‌دهد حتی برخی از افراد تنها دچار مشکلات گوارشی خواهند شد. این بدان دلیل است که سویه‌های کرونا قسمت‌های مختلفی از بدن را نشانه می‌گیرند. به همین دلیل است که باید نسبت به مراقبت از خود اهمیت بیشتری قائل شده و در صورتی که علائم کرونا را رؤیت کردید، با انجام تست کرونا در منزل با آنی آزما سریعا درمان را آغاز نمایید تا درمان شروع شده و مشکلات جدی بروز نکند.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.