چگونه با بیماری کرونا مزمن مقابله کنیم؟

چگونه با بیماری کرونا مزمن مقابله کنیم؟

علائم بیماری کرونا در افراد مختلف متفاوت است، ولی به طور کلی کرونا علائم اولیه‌ شبیه به سرماخوردگی همچون سردرد، تب، بدن درد، آبریزش بینی، ضعف و بی حالی، از دست دادن حس بویایی و چشایی و گلودرد دارد.

نیازی به داشتن همه علامت‌ها با هم نیست و داشتن یک یا دو علامت نشانه کروناست و در صورت مشاهده این نشانه‌ها به مراکز غربالگری کووید یا به مطلب‌های پزشک‌های عمومی و متخصصان عفونی و داخلی مراجعه کنید. مردم در صورت بروز علائم شدیدتر این بیماری همچون تنگی نفس، سرفه، خستگی و ضعف مفرط به اورژانس بیمارستان‌ها مراجعه کنند. سه روز اول بهترین زمان معالجه بیماری کرونا است که می‌تواند از پیشرفت بیماری، بستری و در نتیجه مرگ بیماران جلوگیری کند.

آزمایش چکاپ مردان

کرونا ویروس (Corona Viruses) ها خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که در سال ۱۹۶۰ کشف شده‌اند و می‌توانند عاملی برای سرماخوردگی باشند در واقع این ویروس‌ها منجر به بروز بیماری‌هایی از خانواده سرماخوردگی در انسان و حیوانات می‌شوند.

از خصوصیات شکل ظاهری آن‌ها می‌توان به زوائد تاج مانند آن بر روی سطوح دیواره ویروس‌ها اشاره کرد. برخی از کرونا ویروس‌ها، دستگاه تنفسی را مورد هدف قرار می‌دهند و برخی دیگر نیز به معده و روده حمله می‌کنند. نشانه‌های بیماری کرونا مزمن در ریه در اکثر افراد به صورت سرماخوردگی عادی و نوعی سرماخوردگی ترشح‌آور به نام پنومونیا نمایان می‌شود. در این دسته ۴ نوع کرونا ویروس کشف شده است:

HCoV-229E HCoV-OC43 HCoV-NL63 که در سال ۲۰۰۴ کشف شده است. HCoV-HKUI که در سال ۲۰۰۵ در هنگ‌کنگ کشف شده است. این ۴ نوع ویروس مذکور در بزرگسالان و کودکان با حمله به سیستم تنفسی، ایجاد بیماری می‌کنند.

انواع دیگری از این ویروس‌ها هستند که فرد را شدیدا بیمار می‌کنند از جمله سارس، مرس و بیماری کرونا مزمن یا همان ویروس کرونای جدید. منشا تمام این ویروس‌ها حیوانات بودند مثلا نخستین بار ویروس سارس در خفاش مشاهده شد و بعد در گربه‌های ولگرد نهایتا به انسان رسید. ویروس مرس هم از شتر به انسان رسید. نوع نهایی آن طبق تحقیقات پژوهشگران، مورچه‌خوار است البته جانوران دیگری هم ممکن است در شیوع نقشی داشته باشند.

علائم و درمان بیماری کرونا

علائم و نشانه های مختلفی وجود دارد تا شما بدانید احتمال اینکه شما به بیماری کرونا و طولانی مدت مبتلا شده اید یا خیر، چقدر است. درد سینه پایدار در بسیاری از افرادی که با علائم بلند مدت کووید-19 مواجه شده اند، گزارش شده است. طی همه گیری بیماری کووید-19، کروناویرویس جدید کارشناسان سلامت را با سورپرایزهای ترسناکی مواجه کرده است.

آنچه که در ابتدا یک ویروس تنفسی به نظر می رسید، اکنون بیشتر شبیه مهاجمی است که به قسمت های مختلف بدن حمله می کند. همچنین، به نظر می رسد افرادی که به این بیماری مبتلا شده و بهبود می یابند، فقط چند ماه در برابر آن مصنویت دارند. در برخی موارد نیز اگرچه بیماران بر ویروس غلبه کرده اما همچنان با احساس بیماری و اغلب ناتوانی مواجه هستند.

بیماری کرونا

اخیرا طی گزارشی که در نشریه وال استریت ژورنال در مورد بیماری کرونا منتشر شده به شرایط مردی سنگاپوری اشاره شد که در فصل بهار به ویروس کووید 19 مبتلا شده و پس از گذشت بیش از شش ماه همچنان با علائم این بیماری مانند خستگی، سینه درد و التهاب قلب مواجه است. علائم وی به اندازه ای شدید هستند که توانایی بازگشت به سر کار یا دیدار با خانواده اش را نداشته است.

او یکی از موارد شدید تجربه علائم کووید-19 در بلند مدت پس از پاکسازی ویروس از بدن محسوب می شود. پزشکان فکر می کنند افرادی مانند این مرد سنگاپوری که پس از اتصال به دستگاه تنفس مصنوعی زنده باقی مانده اند، برای ریکاوری احتمالا حداقل به یک سال زمان نیاز خواهند داشت. البته این مدت زمان همچنان به طور دقیق مشخص نیست چون هنوز یک سال از زمان آغاز بیماری نگذشته است.

پزشکان مطمئن نیستند که چه زمانی یا چه مدت طول می کشد تا علائم بلند مدت کووید-19 و بیماری کرونا در بیشتر افراد بهبود یابند. برای برخی، این ممکن است به یک بیماری مزمن تبدیل شود. در ادامه با چند مورد از رایج‌ترین علائم بیماری کرونا بیشتر آشنا می شویم.

خستگی

اولین مورد در علائم بیماری کرونا خستگی می باشد. بنابر نتایج نظرسنجی Long Hauler Symptom Survey، صد درصد بیماران مبتلا به کووید-19 شرکت کننده در این نظرسنجی خستگی بلند مدت را گزارش کردند. پزشکان این مورد را برای ماه ها مشاهده کرده و پدیده ای است که دکتر آنتونی فائوچی متخصص بیماری های عفونی، آن را با سندرم خستگی مزمن که به نام انسفالومیلیت مایالژیک شناخته می شود، پیوند داده است. به گفته فائوچی، به طور روزافزون بر تعداد افرادی که ظاهرا ویروس را شکست داده اند اما پس از آن همچنان با احساس ضعف و خستگی و تنگی نفس مواجه هستند، افزوده می شود.

درد سینه

سینه درد پایدار توسط بسیاری از افرادی که با بیماری کرونا مواجه شده اند، گزارش شده است. یک دلیل این شرایط کوستوکندریت، التهاب غضروفی که دنده ها را به استخوان سینه متصل می کند، است. این درد می تواند با سرفه بلند مدت تشدید شود. بنابر مطالعه ای که توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا انجام شد، 43 درصد افراد بهبود یافته از کووید-19 اظهار داشتند که سرفه آنها 14 تا 21 روز پس از تشخیص برطرف نشده بود.

تنگی نفس

کووید-19 موجب التهاب و آسیب ریوی می شود که می تواند تنفس را برای فرد دشوار کند. این شرایط می تواند برای هفته ها یا ماه ها باقی بماند. بنابر نظرسنجی Long Hauler Symptom Survey، تعداد 1,020 نفر از 1,567 افراد مبتلا به بیماری کرونا حاضر در این نظرسنجی تجربه این علامت را گزارش کردند.

التهاب قلب
به نظر می رسد بیماری کرونا موجب التهاب در سراسر بدن از جمله ریه ها، مغز و قلب می شود. یک اثر این بیماری روی قلب کاردیومیوپاتی است که در آن عضله قلب سفت، ضخیم یا کشیده می شود. این شرایط بر توانایی قلب در پمپاژ خون تاثیر می گذارد که می تواند موجب مسائلی با شدت کم مانند خستگی تا شدت زیاد مانند نارسایی اندام شود.

مشکلات ذهنی

التهاب در مغز می تواند موجب مسائل روانی و عصبی مختلفی شود. در بیمارانی که علائم بلند مدت کووید-19 را تجربه می کنند و بیماری کرونا دچار شده اند، نه تنها توجه به علائم جسمانی مانند خستگی و ناراحتی تنفسی اهمیت دارد بلکه باید مواردی مانند شرایط حافظه، افسردگی، اضطراب و اختلالات خواب نیز مورد توجه قرار بگیرند. بنابر مطالعه ای که اخیرا در نشریه Lancet منتشر شد، 55 درصد افرادی که کروناویروس جدید در آنها تشخیص داده شد بود، علائم نورولوژیک بلند مدت حتی تا سه ماه پس از تشخیص را گزارش کردند.

علائم و درمان بیماری کرونا

علائم بیماری کرونا مزمن بیشتر در زنان شایع‌ است

به گفته متخصصان امپریال کالج لندن، علائم بیماری کرونا مزمن در زنان شایع‌تر است و این خطر با افزایش سن بیشتر می‌شود. پزشکان انگلیسی می‌گویند: مطالعه‌ای جدید نشان داده است حدود ۴۰ درصد افراد مبتلا به کووید ۱۹ تا ۱۲ هفته یا بیشتر علائم مزمن بیماری را دارند.

در همین حال یک متخصص انگلیسی هشدار داده است که اقلیت کوچکی از مبتلایان شاید تا سال‌ها با مشکلات سلامتی مرتبط با این بیماری دست‌به‌گریبان باشند. در بخشی از مطالعه “ری‌اکت‌ـ‌۲” امپریال کالج، از ۵۰۸ هزار و ۷۰۷ نفر در انگلیس سوال شد که آیا در دوره همه‌گیری به کووید ‌۱۹ مبتلا شده‌اند. داوطلبان همچنین به سوال‌هایی در مورد طول مدت ۲۹ علامت متفاوت مرتبط با ابتلایشان به کووید پاسخ دادند.

نتایج نشان داد ۷۶ هزار و ۱۵۵ نفر در فاصله آغاز همه‌گیری تا فوریه ۲۰۲۱ به کووید علامت‌دار مبتلا شده بودند. از این تعداد، ۲۸ هزار و ۷۱۳ نفر یا ۳۷.۷ درصد، دست‌کم یکی از علائم را تا ۱۲ هفته یا بیشتر داشته است. وقتی به نسبت مجموع جمعیت انگیس سنجیده شود، این رقم دو میلیون نفر برآورد می‌شود. تعداد ۱۱ هزار و ۲۴۱ نفر از شرکت‌کنندگان این پژوهش‌ یعنی ۱۴.۸ درصد در این بازه زمانی دست‌کم سه علامت داشته‌اند.

برخی از این علائم بیماری کرونا مزمن عبارت از خستگی، بدن‌درد، بی‌رمقی، بدخوابی و درد قفسه سینه هستند. هلن وارد، استاد سلامت عمومی در امپریال کالج که در نظارت بر این پژوهش مشارکت داشته است، گفت: نمی‌دانیم علائم تا چه مدت ممکن است ادامه داشته باشد زیرا قبلا در چنین وضعیتی نبوده‌ایم. هرچند برای برخی افراد به گمانم اقلیتی کوچک، احتمال دارد مزمن شود و تا سال‌ها بماند.

پروفسور پل الیوت، مدیر طرح ری‌اکت نیز گفت که احتمال می‌دهد برخی افراد عوارض بسیار بلندمدت داشته باشند. اما آنچه نمی‌دانیم این است که این افراد چه تعداد خواهند بود. وی افزود: بی‌تردید افرادی هستند که عضوی از بدنشان درگیر شده و آسیب دیده است. عوارض این مشکل در آن‌ها ادامه خواهد داشت‌ مانند فیبروز ریه.

با وجود این، پروفسور الیوت گفت که حال بیشتر افراد در فاصله زمانی ۴ تا ۱۲ هفته بهتر می‌شود. یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد چاقی، استعمال دخانیات یا سیگار برقی، بستری شدن یا نشدن در بیمارستان همگی در افزایش احتمال بروز علائم مزمن دخیل‌اند و این در حالی است که احتمال درگیری آسیایی‌ها با مشکلات مزمن بلندمدت کمتر است. به نوشته روزنامه ایندیپندنت، او در ادامه افزود: هنوز خیلی چیزها را باید بفهمیم تا عوارض بلندمدت کووید، آسیب‌شناسی شود و اینکه چرا پس از ابتلای اولیه، این همه آثار متفاوت روی بدن دارد.

علائم بیماری کرونا مزمن بیشتر در زنان شایع‌ است

آیا فردی که قبلا بیماری کرونا داشته هنوز باید واکسن کووید 19 را بزند؟

دکتر لن هوروویتز، متخصص بیماری های ریوی در بیمارستان لنوکس هیل در نیویورک، گفت: “فردی که قبلا بیماری کرونا داشته هنوز هم باید واکسن کووید 19 را بزند.” “مصونیت آنها ، تا آنجا که ما می دانیم، ممکن است طولانی تر از 11 ماه نباشد.”

وی توضیح داد که این بدان معناست که افرادی که به این بیماری مبتلا شده اند نمی توانند به عفونت قبلی اعتماد کنند تا به مصونیتی برسند، همانطور که افراد می توانند به سرخک، اوریون و سرخچه مبتلا شوند ، “و اینها لزوماً مصونیت دائمی نیستند”.

به گفته هوروویتز ، عفونت مجدد لزوماً به معنای خفیف بودن بیماری نیست. وی توضیح داد: “این می تواند ملایم تر، از نظر شدت یکسان باشد و از آن بدتر باشد.” “بنابراین ، چیزهای زیادی وجود دارد که ما نمی دانیم.”

طبق مطالعات مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) ، عفونت مجدد به این معنی است که کسی یک بار بیمار شده ، بهبود یافته و سپس دوباره بیمار شده است. CDC تأکید می کند که اگرچه غیر معمول است، اما عفونت مجدد می تواند در بیماری کرونا نیز دیده شود. هوروویتس گفت: “ما از میزان دقیق [عفونت مجدد] اطلاع نداریم.” “ما می دانیم که ممکن است رخ دهد ، می دانیم که معمول نیست ، اما نادر نیست.”

اگر امکان عفونت مجدد وجود داشته باشد، هورویتس گفت ، “پس می توانید آن را به افراد دیگر منتقل کنید.” وی گفت: این بدان معناست که افرادی که به عفونت دیگری مبتلا می شوند، در مصونیت جامعه نسبت به بیماری نقش ندارند.

هورویتس گفت: “بنابراین ، اگر بیماری کرونا داشته اید مهم است که به این واقعیت اعتماد نکنید که آن را داشته اید و احتمالاً دیگر آن را نخواهید گرفت.” “و شما باید از واکسن کووید 19 استفاده کرده و ایمن سازی کنید زیرا آنتی بادی هایی که از عفونت دریافت می کنید با آنتی بادی هایی که از ایمن سازی دریافت می کنید متفاوت است. آنها دو آنتی بادی مختلف قابل اندازه گیری هستند. “

نمونه گیری در منزل

تست کرونا در منزل و محل کار با هدف تشخیص آسان طراحی شده است. به طوری که برای انجام آن دیگر لازم به خارج شدن از منزل برای مراجعه به یک آزمایشگاه نمی باشد. همچنین نمونه گیری در محل دارای مزیت های فراوان همچون عدم اتلاف وقت در میر رفت و آمد و انتظار برای پذیرش، نمونه گیری، جوابدهی ، کاهش هزینه های رفت و آمد، دوری از ترافیک ، عدم وجود آلودگی هوا و آلودگی های صوتی و غیره می باشد.

یکی دیگر از مزیت های مهم تست در محل ، کاهش احتمال ابتلا به کرونا می باشد. آزمایش خون در منزل به منظور آسان تر کردن انجام تست ها و درنهایت تشخیص انجام می گیرد. با شیوع شدیدتر کرونا و پاندمی‌ شدن این ویروس ، نیاز به قرنطینه و ماندن در خانه هر روز بیشتر احساس می شود. اما گاهی اوقات با وجود ضرورت قرنطینه به نظر می رسد افراد برای رفع نیاز های اساسی نیاز به خارج شدن از خانه و قرنطینه دارند برای مثال برای انجام آزمایش ها. اما با کمی تدبیر می توان به آسان ترین روش تست کرونا در منزل و محل کار را انجام داد بدون آن که هیچ نیازی به مراجعه حضوری به آزمایشگاه و مراکز درمانی باشد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.