علائم و درمان بیماری کرونای مزمن

علائم و درمان بیماری کرونای مزمن

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

علائم و نشانه های مختلفی وجود دارد تا شما بدانید احتمال اینکه شما به بیماری کرونای مزمن و طولانی مدت مبتلا شده اید یا خیر، چقدر است. درد سینه پایدار در بسیاری از افرادی که با علائم بلند مدت کووید-19 مواجه شده اند، گزارش شده است. طی همه گیری بیماری کووید-19، کروناویرویس جدید کارشناسان سلامت را با سورپرایزهای ترسناکی مواجه کرده است.

آنچه که در ابتدا یک ویروس تنفسی به نظر می رسید، اکنون بیشتر شبیه مهاجمی است که به قسمت های مختلف بدن حمله می کند. همچنین، به نظر می رسد افرادی که به این بیماری مبتلا شده و بهبود می یابند، فقط چند ماه در برابر آن مصنویت دارند. در برخی موارد نیز اگرچه بیماران بر ویروس غلبه کرده اما همچنان با احساس بیماری و اغلب ناتوانی مواجه هستند.

کرونا ویروس (Corona Viruses) ها خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که در سال ۱۹۶۰ کشف شده‌اند و می‌توانند عاملی برای سرماخوردگی باشند در واقع این ویروس‌ها منجر به بروز بیماری‌هایی از خانواده سرماخوردگی در انسان و حیوانات می‌شوند.

آزمایش چکاپ زنان

از خصوصیات شکل ظاهری آن‌ها می‌توان به زوائد تاج مانند آن بر روی سطوح دیواره ویروس‌ها اشاره کرد. برخی از کرونا ویروس‌ها، دستگاه تنفسی را مورد هدف قرار می‌دهند و برخی دیگر نیز به معده و روده حمله می‌کنند. نشانه‌های بیماری کرونای مزمن در ریه در اکثر افراد به صورت سرماخوردگی عادی و نوعی سرماخوردگی ترشح‌آور به نام پنومونیا نمایان می‌شود. در این دسته ۴ نوع کرونا ویروس کشف شده است:

HCoV-229E HCoV-OC43 HCoV-NL63 که در سال ۲۰۰۴ کشف شده است. HCoV-HKUI که در سال ۲۰۰۵ در هنگ‌کنگ کشف شده است. این ۴ نوع ویروس مذکور در بزرگسالان و کودکان با حمله به سیستم تنفسی، ایجاد بیماری می‌کنند.

انواع دیگری از این ویروس‌ها هستند که فرد را شدیدا بیمار می‌کنند از جمله سارس، مرس و بیماری کرونای مزمن یا همان ویروس کرونای جدید. منشا تمام این ویروس‌ها حیوانات بودند مثلا نخستین بار ویروس سارس در خفاش مشاهده شد و بعد در گربه‌های ولگرد نهایتا به انسان رسید. ویروس مرس هم از شتر به انسان رسید. نوع نهایی آن طبق تحقیقات پژوهشگران، مورچه‌خوار است البته جانوران دیگری هم ممکن است در شیوع نقشی داشته باشند.

علائم بیماری کرونای مزمن در افراد مختلف

اخیرا طی گزارشی که در نشریه وال استریت ژورنال در مورد بیماری کرونای مزمن منتشر شده به شرایط مردی سنگاپوری اشاره شد که در فصل بهار به کووید-19 مبتلا شده و پس از گذشت بیش از شش ماه همچنان با علائم این بیماری مانند خستگی، سینه درد و التهاب قلب مواجه است. علائم وی به اندازه ای شدید هستند که توانایی بازگشت به سر کار یا دیدار با خانواده اش را نداشته است.

او یکی از موارد شدید تجربه علائم کووید-19 در بلند مدت پس از پاکسازی ویروس از بدن محسوب می شود. پزشکان فکر می کنند افرادی مانند این مرد سنگاپوری که پس از اتصال به دستگاه تنفس مصنوعی زنده باقی مانده اند، برای ریکاوری احتمالا حداقل به یک سال زمان نیاز خواهند داشت. البته این مدت زمان همچنان به طور دقیق مشخص نیست چون هنوز یک سال از زمان آغاز بیماری نگذشته است.

پزشکان مطمئن نیستند که چه زمانی یا چه مدت طول می کشد تا علائم بلند مدت کووید-19 و بیماری کرونای مزمن در بیشتر افراد بهبود یابند. برای برخی، این ممکن است به یک بیماری مزمن تبدیل شود. در ادامه با چند مورد از رایج‌ترین علائم بیماری کرونای مزمن بیشتر آشنا می شویم.

خستگی

اولین مورد در علائم بیماری کرونای مزمن خستگی می باشد. بنابر نتایج نظرسنجی Long Hauler Symptom Survey، صد درصد بیماران مبتلا به کووید-19 شرکت کننده در این نظرسنجی خستگی بلند مدت را گزارش کردند.

خستگی

پزشکان این مورد را برای ماه ها مشاهده کرده و پدیده ای است که دکتر آنتونی فائوچی متخصص بیماری های عفونی، آن را با سندرم خستگی مزمن که به نام انسفالومیلیت مایالژیک شناخته می شود، پیوند داده است. به گفته فائوچی، به طور روزافزون بر تعداد افرادی که ظاهرا ویروس را شکست داده اند اما پس از آن همچنان با احساس ضعف و خستگی و تنگی نفس مواجه هستند، افزوده می شود.

درد سینه

سینه درد پایدار توسط بسیاری از افرادی که با بیماری کرونای مزمن مواجه شده اند، گزارش شده است. یک دلیل این شرایط کوستوکندریت، التهاب غضروفی که دنده ها را به استخوان سینه متصل می کند، است. این درد می تواند با سرفه بلند مدت تشدید شود. بنابر مطالعه ای که توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا انجام شد، 43 درصد افراد بهبود یافته از کووید-19 اظهار داشتند که سرفه آنها 14 تا 21 روز پس از تشخیص برطرف نشده بود.

تنگی نفس

کووید-19 موجب التهاب و آسیب ریوی می شود که می تواند تنفس را برای فرد دشوار کند. این شرایط می تواند برای هفته ها یا ماه ها باقی بماند. بنابر نظرسنجی Long Hauler Symptom Survey، تعداد 1,020 نفر از 1,567 افراد مبتلا به بیماری کرونای مزمن حاضر در این نظرسنجی تجربه این علامت را گزارش کردند.

التهاب قلب

به نظر می رسد بیماری کرونای مزمن موجب التهاب در سراسر بدن از جمله ریه ها، مغز و قلب می شود. یک اثر این بیماری روی قلب کاردیومیوپاتی است که در آن عضله قلب سفت، ضخیم یا کشیده می شود. این شرایط بر توانایی قلب در پمپاژ خون تاثیر می گذارد که می تواند موجب مسائلی با شدت کم مانند خستگی تا شدت زیاد مانند نارسایی اندام شود.

مشکلات ذهنی

التهاب در مغز می تواند موجب مسائل روانی و عصبی مختلفی شود. در بیمارانی که علائم بلند مدت کووید-19 را تجربه می کنند و بیماری کرونای مزمن دچار شده اند، نه تنها توجه به علائم جسمانی مانند خستگی و ناراحتی تنفسی اهمیت دارد بلکه باید مواردی مانند شرایط حافظه، افسردگی، اضطراب و اختلالات خواب نیز مورد توجه قرار بگیرند. بنابر مطالعه ای که اخیرا در نشریه Lancet منتشر شد، 55 درصد افرادی که کروناویروس جدید در آنها تشخیص داده شد بود، علائم نورولوژیک بلند مدت حتی تا سه ماه پس از تشخیص را گزارش کردند.

آزمایش بیماری کرونای مزمن در منزل

با گسترش و شیوع بالای بیماری کرونا، بیماری کرونای مزمن تبدیل به یک راه حل ساده و در عین حال ضروری شده است. ویروس کووید ۱۹ عضو خانواده کرونا ویروس ها می باشد. پیش از این ویروس های عامل سرما خوردگی، سارس ، مرس و غیره در این خانواده کشف و ثبت شده بودند ولی ویروس کووید ۱۹ تبدیل به پاندمی شده است و بیشتر از هر ویروس دیگری در این خانواده سر و صدا کرده است.

آزمایش بیماری کرونای مزمن در منزل

ویروسی که به خاطر ماهیت جهش پذیر خود هر از چند گاهی چهره جدید به خود می گیرد و با تغییر علائم و یا شدت بیماری زائی ، جهان را در شوک جدیدی می برد.

اهمیت بیماری کرونای مزمن در شرایط دشوار امروزی بیش از قبل نمایان می شود جایی که به دلیل وجود بیماری خطرناکی مثل کرونا به افراد توصیه می شود در خانه خود بمانند تا از گزند آسیب این بیماری در امان بمانند. همچنین اغلب پزشکان برای تعیین نوع بیماری مراجعین یا بررسی روند بهبود آنان انجام آزمایش های مختلف مانند آزمایش خون، ادرار، مدفوع و… را تجویز می کنند.

همچنین بسیاری از افراد میانسال یا مسن، برای چکاپ دوره ای وضعیت بدنی خود و پیشگیری از شرایط حاد و خطرناک، به صورت دوره ای به پزشک و آزمایشگاه مراجعه نموده و وضعیت سلامتی خود را بررسی می کنند. اما ممکن است در برخی موارد مراجعه به آزمایشگاه برای افراد امکان پذیر نباشد یا به شرایط ویژه ای که به دلیل وجود ویروس کرونا در جامعه حکم فرما شده، ترجیح بدهند در خانه مانده و قرنطینه خانگی را رعایت نمایند.

با توجه به اینکه سلامتی افراد همواره در اولویت قرار دارد، آزمایشگاه آنی آزما با ارائه خدماتی مانند آزمایش در منزل آماده خدمت رسانی بیشتر به شما عزیزان می باشد تا هیچ فردی آزمایشات خود را به هیچ دلیلی به تعویق نیاندازد.

چه روش هایی برای درمان بیماری کرونای مزمن

Remdesivir (وکلوری) یک داروی ضد ویروسی با طیف گسترده است که در اصل برای هدف قرار دادن ابولا طراحی شده است. محققان دریافته اند که Remdesivir در درمان ویروس کرونا جدید در سلول های جدا شده بسیار ناچیز است. در اکتبر سال 2020، این گزینه اولین داروی مورد تأیید منبع معتمد سازمان غذا و دارو (FDA) برای درمان بیماری کرونای مزمن شد. از این روش تزریق داخل وریدی (IV) برای درمان افراد 12 ساله و بالاتر که در بیمارستان بستری شده اند، استفاده می شود. تا به امروز، این روش تنها درمان موثر برای کووید 19 است که توسط FDA تأیید شده است.

درمان های مجاز برای کرونای مزمن

FDA همچنین برای برخی از داروها مجوز استفاده اضطراری (EUAs) منبع معتبر را صادر کرده است. EUA اجازه می دهد از محصولاتی که تأیید FDA دریافت نکرده اند در شرایطی که گزینه های مناسب تأیید شده FDA وجود ندارد استفاده شود. داروهای موثر در درمان بیماری کرونای مزمن که EUA دریافت کرده اند عبارتند از:

bamlanivimab

ترکیبی از bamlanivimab و etesevimab (etesevimab باید همراه با bamlanivimab تجویز شود)

casirivimab و imdevimab که باید با هم تجویز شوند

داروی خوراکی باریسیتینیب (Olumiant) ، که باید همراه با remdesivir تجویز شود

COVID-19 پلاسمای نقاهت

Fresenius Kabi Propoven 2٪ ، داروی آرامبخش IV
Fresenius Medical ، سیستم MultiFiltrate PRO و راه حل های multiBic / multiPlus برای افرادی که به درمان مستمر جایگزینی کلیه (CRRT) نیاز دارند

محلول جایگزینی REGIOCIT با سیترات برای افرادی که به CRRT نیاز دارند

Remdesivir همچنین یک داروی مورد تایید توسط EUA است که برای درمان کودکانی که زیر 12 سال ندارند یا وزن بدن کمی دارند، دریافت کرده است.

Bamlanivimab ، etesevimab ، casirivimab و imdevimab درمان های تزریق IV هستند. برخلاف remdesivir ، آنها به عنوان سرپایی درمان می شوند و برای افرادی که بیماری کمتری دارند ، در نظر گرفته شده است. هدف آنها کمک به کاهش خطر بستری شدن در بیمارستان است.

سایر داروها همه برای افرادی که در بیمارستان بستری شده اند و یا در معرض خطر بستری هستند قرار دارد.

یک مطالعه در ژانویه 2021 در مورد پلاسمای بهبودی اثرات روی بزرگسالان 65 سال و بالاتر را که از نظر آزمایش SARS-CoV-2 مثبت بودند و علامت داشتند، بررسی کرد. محققان دریافتند که گروهی که ظرف 72 ساعت از شروع علائم، پلاسمای بهبودی دریافت کرده بودند، 48 درصد کمتر از گروهی که دارونما دریافت کرده بودند ، دچار کووید 19 می شوند. برای موثر بودن ، پلاسمای نقاهت باید در اوایل شروع علائم تجویز شود.

در فوریه 2021 ، FDA راهنمای خود را در مورد استفاده از پلاسمای بهبودی به روز کرد. در این مقاله آمده است که پلاسمای نقاهت همچنین قبل از استفاده باید به عنوان تیتر بالا (که به معنی غلظت زیاد است) آزمایش شود.

درمان بیماری کرونای مزمن

سایر روش ها برای درمان بیماری کرونای مزمن

اگر علائم شما شدیدتر باشد، درمان های حمایتی ممکن است توسط پزشک یا بیمارستان انجام شود. این نوع روش های درمانی ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • مایعات برای کاهش خطر کم آبی بدن
  • دارو برای کاهش تب
  • اکسیژن مکمل در موارد شدیدتر

افرادی که به دلیل ابتلا به ویروس کرونا مشکل تنفسی دارند ممکن است به دستگاه تنفس نیاز داشته باشند.

چگونه سلامت خود را حفظ کنیم؟

در وهله نخست، هر آنچه را می توانید برای پیشگیری از ابتلا – و شیوع – کووید-19 انجام دهید. ماسک بپوشید، اگر فکر می کنید به کووید-19 مبتلا هستید، تست بدهید، از حضور در مکان های شلوغ (به عنوان مثال در رستوران یا مهمانی خانوادگی) پرهیز کنید، تنها برای انجام کارهای ضروری از خانه خارج شوید، دست های خود را به طور منظم با اب و صابون بشویید، و سطوحی که اغلب با آنها در تماس هستید را ضدعفونی کنید. همچنین، با دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و دریافت مواد مغذی مانند ویتامین های C و A و روی می توانید به تقویت سیستم ایمنی بدن خود کمک کنید.

در صورت ابتلا فرد به بیماری کرونای مزمن میزان فعالیت سیستم‌ایمنی بدن وی کاهش یافته و همچنین با آسیب زدن به بافت‌ها باعث ایجاد خسارت جبران ناپذیر و حتی مرگ در فرد مبتلا می‌شود. غلبه بر ویروس کرونا توسط بدن بیمار با میزان مقاومت سیستم‌ایمنی بدن وی رابطه‌ی مستقیم دارد بدین صورت که اگر فرد مبتلا دارای سیستم ایمنی قوی باشد به احتمال زیاد این بیماری را شکست می‌دهد.

همچنین پیشگیری از بیماری کرونا به این شکل می‌باشد که فرد با رعایت نکات بهداشتی، شستشوی مکرر دست‌ها، تماس ندادن دست آلوده به چشم و دهان، استفاده از ماسک استاندارد می‌تواند از بیماری کرونای مزمن در امان باشد.

نمونه گیری در منزل

آزمایش بیماری کرونای مزمن یکی از خدماتی است که توسط آزمایشگاه آنلاین آنی آزما ارائه می شود. امروزه با توجه به شرایط خاصی که پیش آمده است و لزوم رعایت فاصله گذاری اجتماعی و قرنطینه خانگی، بسیاری از فعالیت هایی که در گذشته به صورت حضوری انجام می گرفت، امروزه به صورت غیر حضوری و از طریق اینترنت قابل انجام است. انجام آزمایش خون مثل تست کرونا نیز یکی از این فعالیت ها می باشد.

با توجه به آلودگی گسترده ای که در فضای بیرون و به خصوص بیمارستان ها و مراکز درمانی مثل آزمایشگاه وجود دارد، خود این مراکز می توانند به عنوان کانون انتقال کرونا به افراد محسوب شوند. اگر امکان رفتن به آزمایشگاه را ندارید تنها با چند کلیک ساده آزمایشگاه را به خانه یا محل کار خود بیاورید تا بدون مراجعه حضوری و پرداخت هزینه اضافه آزمایش بیماری کرونای مزمن را انجام دهید همکاران ما پس از ثبت درخواست شما به منزل یا محل کار و … می آیند و آزمایش در منزل و آزمایش کرونا در منزل را انجام می دهند، سپس نسخه شما را بررسی کرده ، نمونه گیری می کنند و به بهترین آزمایشگاه های مورد نظر می برند.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.