تاثیر مستقیم خواب بر ابتلا به بیماری کرونا

تاثیر مستقیم خواب بر ابتلا به بیماری کرونا

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

خواب یکی از مواردی است که اخیرا ارتباط آن با بیماری کرونا کشف شده است. به طوری که مطالعات نشان داده است که کمبود خواب احتمال ابتلا به بیماری کرونا را تا ۲۵۰٪ افزایش می دهد! ویروس کووید ۱۹ که قبل از سال ۲۰۱۹ موردی از بیماری زائی آن در انسان گزارش نشده بود به سرعت در عرض چند ماه در کل دنیا شیوع میدا کرده است. این ویروس عضو خانواده کرونا ویروس ها می باشد که این خانواده علاوه بر ویروس کووید ۱۹، عامل بیماری های دیگری مانند سارس، مرس و انواع سرما خوردگی می باشد.

پژوهش های اخیر ارتباط بین بیماری کرونا و خواب را ثابت کرده اند به طوری ثابت شده است که هر چه میزان خواب افراد کمتر باشد میزان ملاتونین نیز کمتر و در نهایت احتمال ابتلا به کووید ۱۹ نیز افزایش می یابد. از سوی دیگر تحقیقات اخیر در مورد تاثیر کووید ۱۹ بر الگوی خواب انجام گرفته نشان داده است که ممکن است این ویروس بر سلول های عصبی نیز تاثیر گذاشته و باعث بر هم زدن الگوی خواب و در نتیجه کم خوابی شود. در ادامه این مطلب ما قصد داریم در مورد تاثیر کووید ۱۹ بر خواب و بر عکس تاثیر خواب و ملاتونین بر شدت این بیماری صحبت کنیم.

آرمایش در منزل

علت تاثیر مستقیم خواب در ابتلا به بیماری کرونا چیست؟

بر اساس تحقیقاتی که اخیرا در ارتباط با بیماری کرونا و خواب شده است رد پایی از تاثیر ملاتونین در متوقف کردن ویروس کووید ۱۹ کشف شده است. هورمونی که تا به امروز کسی از تاثیر این هورمون در متوقف کرون ویروس کووید ۱۹ و یا هر ویروس دیگری بی خبر بوده است. ملاتونین از «غده صنوبری» مغز ما بیرون تولید و ترشح می شود و در نهایت وارد جریان خون می ‌شود و خواب را القا می‌ کند به طوری که به آن هورمون خواب می گویند. مقدار ترشح این هورمون در شب به حداکثر و در نزدیکی ظهر به حداقل می‌ رسد.

نکته دیگر که در مورد ارتباط بیماری کرونا و ملاتونین قابل توجه می باشد این است که میزان طبیعی ملاتونین با افزایش سن به تدریج کاهش پیدا می ‌کند. در برخی از سالمندان ممکن است تولید ملاتونین به حد ناچیزی برسد، یا کامل قطع شود. همچنین از سوی دیگر آمار ها نشان گر ابتلا سالمندان به نوع شدید کرونا و بالا بودن مرگ و میر در این افراد می باشد که کشف این عامل جدید به احتمال تایید کننده این مسئله و همچنین علتی برای توضیحی این مسئله باشد. البته شاید این مسئله تنها یکی از دلایل آن باشد. نکته جالب دیگر در مورد ملاتونین تاثر آن بر سیستم ایمنی بدن می باشد که کاهش آن با ضعف این سیستم می تواند مرتبط باشد.

عامل دیگر که در ارتباط با بیماری کرونا و ملاتونین می باشد نقش این هورمون در تعدیل سیستم ایمنی می باشد. سیستم ایمنی ما اگر چه علیه عفونت ها پروتئین ها و موادی تولید می کند و به این طریق از بدن در مقابل آن ها محافظت می کند و مانع از گسترش آن می شود ولی گاهی سیستم ایمنی در مقابله با یک بیماری عفونی به طور افسار گسیخته ای شروع به تولید سایتوکاین ها و مواد دیگر می کند. شرایطی که در مقابله با ویروس کووید ۱۹ ایجاد می شود. طوفان های سایتوکاینی باعث لخته های درون عروقی (DIC ) و ترمبوز ریوی می شود. یکی از کاربرد هورمون ملاتونین تعدیل این شرایط می باشد به طوری که کمبود آن با طوفانی شدن شرایط و پیشرفت به سمت گسترش بیماری می شود.

علت تاثیر مستقیم خواب در ابتلا به بیماری کرونا

آیا مصرف قرص های ملاتونین بر کاهش عوارض بیماری کرونا موثر است؟

در مورد تحقیقاتی که در مورد بیماری کرونا و ملاتونین انجام شده است تاثیر مصرف دارو های ملاتونین نیز مورد بررسی قرار گرفته است. به طوری که تحقیقات نشان داده است که احتمال ابتلای افرادی که ملاتونین مصرف کرده باشند به کووید۱۹، به طور قابل‌ملاحظه‌ای کم‌ تر از دیگران است و احتمال مرگ‌ این افراد نیز به مراتب کم‌ تر از دیگران است. سایر پژوهش‌گران نیز الگو های مشابهی را مشاهده کردند. در ماه اکتبر مطالعه ‌ای که در دانشگاه کلمبیا صورت گرفت نشان داد که بیمارانی که به موارد شدید کووید۱۹ مبتلا هستند، در صورت دریافت ملاتونین احتمال زنده ‌ماندن‌ شان بالا می‌ رود.

یک مورد عینی در مورد کاهش ابتلا به بیماری کرونا و ملاتونین می توان به بیماری رئیس جمهور آمریکا و تزریق ملاتونین در روند بهبودی وی اشاره کرد. به طوری که رییس‌ جمهور ترامپ برای درمان کووید۱۹اش به مرکز پزشکی نظامی ملی «والتر رید» منتقل شد، پزشکان علاوه بر شماری از روش‌های درمانی تجربی دیگر، به وی ملاتونین تجویز کردند! البته توجه داشته باشید که تمام این موارد در حال حاضر در حال تحقیق می باشد و تاثیر آن به طور قطعی مشخص نشده است و نیاز به تحقیقات و زمان بیشتری برای تجویز آن می باشد.

اگر چه احتمال کاهش ابتلا به بیماری کرونا با دریافت ملاتونین وجود دارد و اگر ثابت شود که ملاتونین واقعا به مبتلایان کووید۱۹ کمک می‌کند، آن‌وقت تبدیل به ارزان‌ترین و در دسترس‌ترین دارو برای مقابله با کووید۱۹ خواهد شد. برخلاف داروهای تجربی مانند remdesivir و کوکتل‌های آنتی‌بادی، ملاتونین به طور گسترده در ایالات متحده به‌عنوان مکمل غذایی بدون نسخه در دسترس است. افراد می‌توانند به راحتی آن‌را برای مصرف به دست بیاورند ولی قرص های ملاتونین نیز دارای عوارضی می باشد که بدون تجویز پزشک نباید مصرف شوند.

مصرف قرص های ملاتونین بر کاهش عوارض بیماری کرونا

تاثیر بیماری کرونا بر خواب

اگر چه در بالا در مورد احتمال کاهش بیماری کرونا با هورمون ملاتونین گفتیم ولی اخیرا احتمال تاثیر کووید ۱۹ بر الگوی خواب نیز مورد بررسی قرار گرفته است. در ابتلا دانشمندان این چنین تصور می کردند که تغییرات الگوی خواب افراد با گسترش این بیماری موثر از استرس و اضطراب شیوع کووید ۱۹ می باشد. اما اخیرا علائم گیج‌ کننده ‌تر به‌ طور خاص در میان افرادی که از کرونا بهبود یافته‌ اند مشاهده شده است. افراد پس از بهبودی از کووید۱۹ تغییراتی را در توانایی تمرکز شان تجربه می‌ کنند و سردرد های ناتوان ‌کننده‌، مه مغزی، ضعف عضلانی و بیشتر اوقات بی‌ خوابی را گزارش می‌ دهند.

بسیاری از این افرادی که دچار بیماری کرونا بوده اند پس از بهبودی به نظر نمی‌ رسد که مضطرب یا دل ‌مشغولی‌ های مربوط به همه‌ گیری داشته باشند، حداقل نه در حدی که بتواند ناتوانی تازه آن ‌ها را در خواب توضیح دهد. بلکه این عوارض گاهی اوقات بخشی از چیزی است که جامعه پزشکی کم ‌کم آن ‌را «کووید طولانی مدت» می ‌خوانند؛ وضعیتی که در آن علائم پس از رفتن ویروس از وجود فرد به مدت نامعلوم دوام می‌ آورد. علت این وضعیت احتمال می رود در اثر علائم عصبی ویروس کووید ۱۹ باشد به طوری که تحقیقات نشان داده است که در روزهای بعد از عفونت، هنگامی که آنتی‌بادی‌ های جدید اشتباها بر اعصاب حمله ‌ور می‌ شوند، ضعف و بی ‌حسی از نوک اندام‌ های انتهایی به داخل پخش می ‌شود.

هنوز به طور مشخص شواهدی از تاثیر مستقیم بیماری کرونا بر سلول های عصبی وجود ندارد‌. ولی دانشمندان به دنبال شواهدی هستند که نشان دهند خود ویروس کوووید ۱۹ به طور مستقیم سلول های عصبی را نابود می کند کاری که ویروس‌های هپاتیت سی و تب ‌خال(Cold stor) از خانوده هرپس ویروس ها معروف به چنین کاری هستند و پزشکان از طریق کالبد شکافی‌ ویروس جدید کرونا را در داخل اعصاب در مغز پیدا کرده‌ اند. گرچه چرخه‌های خواب امکان دارد به‌دلیل روند التهابی پس از عفونت مختل شده و آسیب ببینند، اما متخصصان رادیولوژی و مغز و اعصاب شواهدی مبنی بر غیرقابل برگشت‌بودن این امر نمی‌بینند. و همچنین از جمله‌ی امکان‌ها برای جبران آن، یکی هم خود خواب است. خواب کافی در به حداقل رساندن احتمال دچارشدن به این روند ناخوشایند و نامطمئن، نیز نقش دارد.

چرخه معیوب بین بیماری کرونا و خواب

همان طور که در بالا اشاره شد بیماری کرونا ممکن است بر چرخه خواب فرد مبتلا حتی پس از بهبودی نیز تاثیر داشته باشد و از سوی دیگر تحقیقات اخیر نشان داده است که خواب کافی در نتیجه ملاتونین باعث مقابله با ویروس کووید ۱۹ و تعدیل واکنش های سیستم ایمنی می شود حالتی که از عوارض این بیماری می توان گفت پیشگیر یمی کند. با توجه با این اطلاعات ویروس کووید ۱۹ باعث اختلال خواب و کاهش سطح ملاتونین و کاهش آن باعث شدت گرفتن بیماری می شود. چرخه ای که یکی باعث دیگری می شود و یک چرخه معیوبی را در سیستم بدنی ما به وجود می آورد.

چرخه معیوب بین بیماری کرونا و خواب

تاثیر غیر مستقیم خواب بر بیماری کرونا

آن چه که در مورد ارتباط بین بیماری کرونا و خواب وجود دارد این است که خواب برای عملکرد مؤثر سیستم ایمنی مهم‌ است و همچنین به تنظیم متابولیسم، از جمله گلوگز و میکانیسم‌ های کنترل اشتها و وزن کمک می ‌کند. همه‌ این‌ ها مستقیما به کووید۱۹ ربط دارد زیرا عوامل خطر در موارد شدید ابتلا به این بیماری شامل دیابت، چاقی و آپنه است. داشتن خواب عمیق، آرام و کافی حتی در کوتاه‌ مدت متابولیسم بدن شما را بهینه و در صورت بیمار شدن تان حداکثر آمادگی را در بدن ایجاد می ‌کند. این تاثیرات حتی ممکن است به واکسیناسیون نیز ربط داشته باشد. به طوری که مشاهدات قبل نشان داده است که واکسن آنفلونزا در افرادی که در روزهای قبل از واکسن ‌شدن خوب خوابیده ‌اند، موثرتر است!

آیا خواب کافی در پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا موثر است؟

شاید با توجه به اطلاعات فوق به نظر برسد یکی از اقدامات برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ، بیشتر خوابیدن باشد! زندگی صنعتی امروزی رو به بیشتر کار کردن و کاهش ساعات خوابی در حال پیشرفت است به طوری که شاید یکی از شعار های سازمان جهانی بهداشت نیاز به خواب کافی باشد. علاوه بر کار زیاد ، استرس یکی دیگر از عوامل کاهش ساعات خوابی افراد شده است. کاهش ساعات خواب و یا کاهش کیفیت آن با افزایش اضطراب، افسردگی ها، ضعف سیستم ایمنی بدن و غیره همراه است. عواملی که هر کدام به طریقی با دیگری ممکن است در ارتباط باشند. استراحت و خواب کافی یک روش بسیار ساده و در عین حال کاربردی برای کاهش عوارض ویروس کووید ۱۹ می باشد.

نمونه گیری در منزل

چند راهکار برای افزایش ملاتونین در بدن و کاهش عوارض ناشی از کرونا

همان طور که در بالا اشاره شد ملاتونین با کاهش عوارض ناشی از بیماری کرونا در ارتباط است. اما سوالی که ممکن است برای شما در این ارتباط ایجاد شده باشد راه های افزایش این هورمون برای پیشگیری از عوارض کووید ۱۹ می باشد. بر خلاف تصور عموم مقدار ملاتونین تنها در هنگام شب و خواب افزایش نمی یابد بلکه حتی تا چندین ساعت پس از بیدار شدن نیز مقدار آن ممکن است بالا باشد و باعث خواب آلودگی ما شود. در ادامه این مطلب ما قصد داریم چندی راهکار جهت افزایش طبیعی این هورمون ارائه دهیم:

تولید ملاتونین در بدن از طریق خودداری از مصرف سیگار ، یک فعالیت بدنی معمولی اما نه زیاد می تواند تقویت شود. شام نیز بایست در حد امکان ساده باشد و دیروقت صرف نشود.

تولید ملاتونین تابع تابش نور بر چشم است و با تاریک شدن، تولید ملاتونین توسط غده “پینه آل” نیز آغاز می شود. بدین خاطر بایست قبل از رفتن به رختخواب از کار در برابر صفحه کامپیوتر و دیدن تلویزیون خوداری شود و اتاق خواب نیز در حد ممکن تاریک باشد.

کاهش استرس روزانه از طریق تمرینات آرامبخش مصرف غذاهای حاوی ملاتونین : ملاتونین در مواد غذایی خاص نظیر گوشت، موز ، سیب زمینی، جو، گوجه فرنگی، خیار، ترب، گردو ، بادام، فندق، بادام هندی موجود است.شیر گرم با عسل و ادویه هایی چون جوز هندی، هل، زنجبیل، دارچین و زعفران بطور غیرمستقیم میزان ملاتونین در بدن را افزایش می دهد.

با گسترش ویروس کووید ۱۹ ترس و نگرانی بسیاری از افراد از ابتلا به آن بیشتر شده است . همچنین نیاز به افراد به دریافت خدمات درمانی و تشخیصی نیز افزایش یافته است ولی از سوی دیگر افراد نگران ابتلا به این بیماری در آزمایشگاه ها می باشند. با توجه به شرایط موجود به نظر می رسد آزمایش کرونا در منزل و نمونه گیری در منزل یا محل کار یک روش ساده و در عین حال کاربردی می باشد. مجموعه آنی آزما با توجه به نیازی از گذشته بوده است در این امر تخصص یافته است و تمامی مراحل آزمایش را از پذیرش ، نمونه گیری تا جوابدهی به صورت آنلاین و غیر حضوری انجام می دهد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.