آیا واکسن کووید 19 ایمنی مادام العمر و دائمی به فرد می دهد؟

آیا واکسن کووید 19 ایمنی مادام العمر و دائمی به فرد می دهد؟

استفاده از واکسن کووید 19 تنها مهم ترین اقدام و تنها راه برای کنترل بیماری کرونا و جلوگیری از ابتلا افراد به این بیماری می باشد. دو مطالعه اخیر نشان داده است که ایمنی ناشی از عفونت ممکن است ماه ها طول بکشد. کارشناسان معتقدند که واکسیناسیون باعث می شود که ایمنی ناشی از عفونت حتی بیشتر طول بکشد.

نمونه گیری در منزل

محققان دریافتند بسیاری از افرادی که از از بیماری کرونا بهبود می یابند و بعداً واکسن mRNA دریافت می کنند ممکن است نیازی به تزریق های تقویت کننده دیگر نداشته باشند. اینکه آیا ایمنی بدن پس از بهبودی از بیماری کرونا را ایجاد خواهیم کرد یا اگر این کار را بکنیم چه مدت طول می کشد، از ماه های ابتدایی همه گیری معما شده است.

با این حال، دو مطالعه جدید به ما کمک می کند تا درک بهتری از نحوه تطابق سیستم ایمنی بدن با عفونت و معنی آن برای واکسن کووید 19 داشته باشیم. مطالعات منتشر شده در ماه مه نشان می دهد که ایمنی ناشی از عفونت ممکن است ماه ها یا حتی زمان بیشتر طول بکشد. اما کارشناسان معتقدند که واکسیناسیون ممکن است باعث طولانی شدن این ایمنی شود. یافته مهم دیگر از هر دو مطالعه این است که بسیاری از افرادی که از بیماری کرونا بهبود یافته و بعداً واکسن mRNA دریافت کرده اند (مانند واکسن Moderna یا Pfizer-BioNTech) ممکن است نیازی به تزریق دوز تقویت کننده نداشته باشند.

ایمنی ایجاد شده توسط واکسن کووید 19 و در افراد مبتلا به عفونت قبلی “باید” در برابر انواع ویروس موثر باشد

هر دو مطالعه تقریباً یک سال زودتر افراد در معرض ویروس کرونا را مورد بررسی قرار داد.

طبق یک مطالعه معتبر منتشر شده در Nature ، سلول های ایمنی واقع در مغز استخوان ما “حافظه” ویروس کرونا را حفظ می کنند و قادر به ایجاد آنتی بادی های محافظ برای جلوگیری از عفونت مجدد هستند.

مطالعه دیگر، که هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است ، نشان داد که این سلول های ایمنی می توانند حدود یک سال پس از عفونت بالغ و تقویت شوند.

نویسندگان این مطالعه نوشتند: “داده ها نشان می دهد که ایمنی در افراد با دوره نقاهت بسیار طولانی خواهد بود و افراد بهبود یافته که واکسن های mRNA موجود را دریافت می کنند، آنتی بادی و سلول های حافظه B تولید می کنند که باید آن ها را از انواع مختلف SARS-CoV-2 محافظت کنند.”

ایمنی در تزریق واکسن کووید 19

پاسخ ایمنی در تزریق واکسن کووید 19 چگونه عمل می کند

به گفته دکتر میریام اسمیت، رئیس بیماری عفونی لانگ آیلند فارست هیلز در نیویورک، سیستم ایمنی بدن ما شامل سلول های B است، که نوعی گلبول سفید خون (WBC) مسئول ایمنی هومورال است. “آنها از مغز استخوان منشأ و بالغ می شوند، سپس به طحال و غدد لنفاوی مهاجرت می کنند.” “سلول های B در پاسخ به آنتی ژن ، ویروس یا باکتری فعال می شوند.” اسمیت توضیح داد که سلول های B گیرنده هایی در سطح خود دارند که می توانند به این عوامل بیماری زا متصل شوند.

اسمیت گفت: “با کمک سلول های T، یکی دیگر از اجزای سیستم ایمنی، سلول های B به سلول های پلاسما متمایز می شوند و آنتی بادی تولید می کنند که ویروس یا مهاجم باکتری را به دام می اندازد و به سلول های دیگر (ماکروفاژها) اجازه می دهد تا مهاجم را از بین ببرند.”

وی گفت که پس از عفونت، سلول های B “حافظه” در اطراف باقی می مانند ، بنابراین اگر همان ویروس یا باکتری دوباره حمله کند ، سیستم ایمنی بدن “به خاطر می آورد” و برای از بین بردن آن دوباره فعال می شود.

آیا فردی که قبلا بیماری کرونا داشته هنوز باید واکسن کووید 19 را بزند؟

دکتر لن هوروویتز، متخصص بیماری های ریوی در بیمارستان لنوکس هیل در نیویورک، گفت: “فردی که قبلا بیماری کرونا داشته هنوز هم باید واکسن کووید 19 را بزند.” “مصونیت آنها ، تا آنجا که ما می دانیم، ممکن است طولانی تر از 11 ماه نباشد.”

وی توضیح داد که این بدان معناست که افرادی که به این بیماری مبتلا شده اند نمی توانند به عفونت قبلی اعتماد کنند تا به مصونیتی برسند، همانطور که افراد می توانند به سرخک، اوریون و سرخچه مبتلا شوند ، “و اینها لزوماً مصونیت دائمی نیستند”.

به گفته هوروویتز ، عفونت مجدد لزوماً به معنای خفیف بودن بیماری نیست. وی توضیح داد: “این می تواند ملایم تر، از نظر شدت یکسان باشد و از آن بدتر باشد.” “بنابراین ، چیزهای زیادی وجود دارد که ما نمی دانیم.”

طبق مطالعات مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) ، عفونت مجدد به این معنی است که کسی یک بار بیمار شده ، بهبود یافته و سپس دوباره بیمار شده است. CDC تأکید می کند که اگرچه غیر معمول است، اما عفونت مجدد می تواند در بیماری کرونا نیز دیده شود. هوروویتس گفت: “ما از میزان دقیق [عفونت مجدد] اطلاع نداریم.” “ما می دانیم که ممکن است رخ دهد ، می دانیم که معمول نیست ، اما نادر نیست.”

اگر امکان عفونت مجدد وجود داشته باشد، هورویتس گفت ، “پس می توانید آن را به افراد دیگر منتقل کنید.” وی گفت: این بدان معناست که افرادی که به عفونت دیگری مبتلا می شوند، در مصونیت جامعه نسبت به بیماری نقش ندارند.

هورویتس گفت: “بنابراین ، اگر بیماری کرونا داشته اید مهم است که به این واقعیت اعتماد نکنید که آن را داشته اید و احتمالاً دیگر آن را نخواهید گرفت.” “و شما باید از واکسن کووید 19 استفاده کرده و ایمن سازی کنید زیرا آنتی بادی هایی که از عفونت دریافت می کنید با آنتی بادی هایی که از ایمن سازی دریافت می کنید متفاوت است. آنها دو آنتی بادی مختلف قابل اندازه گیری هستند. “

آیا برای واکسن کووید 19 تزریق تقویت کننده بیشتری در آینده وجود دارد؟

این مطالعات جدید همچنین نشان می دهد که اکثریت افرادی که از بیماری کرونا بهبود یافته اند و بعداً با یکی از واکسن های mRNA ایمن شده اند برای حفظ محافظت در برابر ویروس نیازی به تزریق تقویت کننده ندارند.
با این حال، افراد واکسینه شده که قبلاً عفونت نداشته اند به احتمال زیاد به تزریق های تقویت کننده احتیاج خواهند داشت، همچنین تعداد کمی از افراد مبتلا به این بیماری که پاسخ ایمنی کافی کافی ایجاد نکرده اند نیز به این موارد نیاز دارند.

واکسن کووید 19

به گفته هوروویتز ، تزریق های تقویت کننده احتمالاً کمک می کنند. “در حقیقت ، این هفته مقاله ای در نیویورک تایمز وجود داشت که در آن آنها به پاسخ افرادی که مبتلا به بیماری کرونا شده بودند و واکسن کووید 19 را تزریق کرده بودند، پرداختند و آنها یک پاسخ ایمنی باورنکردنی داشتند. وی ادامه داد: “بنابراین ، کسی که بیماری کرونا داشته است و واکسن کووید 19 تزریق می کند پسهرگز مجبور به تزریق تقویت کننده نیست”. به نظر می رسد “آنها مصونیت بیشتری نسبت به فردی که واکسینه شده است [و هرگز عفونت قبلی نداشته است] دارند.”

دو مطالعه که اخیراً منتشر شده است نشان داده است که افرادی که از بیماری کرونا بهبود می یابند، دارای آنتی بادی هایی می شوند که ممکن است تقریباً یک سال دوام بیاورند. متخصصان می گویند که عفونت مجدد، گرچه غیر معمول است، اما هنوز هم ممکن است اتفاق بیفتد – و واکسینه شدن با یکی از واکسن های mRNA (مانند واکسن Moderna of Pfizer-BioNTech) می تواند به طور قابل توجهی ایمنی بدن را تقویت کند.

کارشناسان همچنین می گویند افرادی که بیماری کرونا داشته اند ممکن است برای حفظ محافظت نیازی به تزریق های تقویت کننده نداشته باشند، زیرا واکسن های mRNA چنین واکنش ایمنی قدرتمندی را در این گروه ایجاد می کنند. با این حال ، کارشناسان هشدار می دهند افرادی که قبلاً عفونت نداشته اند احتمالاً به تزریق دوز تقویت کننده واکسن کووید 19 احتیاج خواهند داشت.

اگر تزریق دوز دوم واکسن کووید 19 با تاخیر مواجه شود، فرد با چه مشکلاتی روبرو می شود؟

دکتر مینو محرز در این رابطه گفته است: مطالعه‌ای در این رابطه در آمریکا انجام شده است و این موضوع که دوز دوم یک واکسن دیگر تزریق شود باید بیشتر بررسی بشود و من نمی‌دانم این اقدام تاثیر می‌گذارد یا نه. محققان معتقد هستند که دوز سوم به بعد را می‌توان یک جور دیگری تزریق کرد، اما درباره تزریق واکسنی دیگر در دوز دوم مطالعاتی باید انجام و نتیجه مشخص بشود.

اما شنیده‌ها از برخی مراکز واکسیناسیون نشان می‌دهد که به برخی شهروندان بخاطر نبود واکسن، پیشنهاد شده است که دوز دوم واکسن کووید 19 دیگری تزریق کنند، این کار درستی است؟ من نمی‌دانم، قاعدتا کمیته واکسن تصمیم گرفته که چنین اتفاقی رخ بدهد. وقتی واکسنی وجود ندارد، چاره‌ای نیست و باید یک واکسن دیگر تزریق کنند. روتین کار در همه کشورها به این شکل است که همان واکسنی که قبلا تزریق شده در دوز دوم تزریق بشود، اما الان واکسن ندارند. اگر وزارت بهداشت چنین نظری دارد، پس گویا این کار اشکالی ندارد. بهتر است این سوال را از خود وزارت بهداشت بپرسید.

الان تحقیقاتی که در کشورهای دیگر انجام شده نشان می‌دهد که تزریق یک واکسن کووید 19 متفاوت برای دوز دوم چندان اشکالی ندارد، اما آن‌ها برای واکسن‌های خودشان این مطالعات را انجام داده‌اند و با این وجود هم هنوز به یک نتیجه قاطع نرسیدند که امکان انجام چنین کاری وجود دارد یا نه. بالاخره وزارت بهداشت یک کمیسیون واکسیناسیون دارد و تصمیم‌گیری با آن‌هاست. اگر می‌گویند برای دوز دوم واکسن دیگری تزریق کنید و برای این کار حرف علمی دارند اشکالی ندارد. بالاخره از این که هیچ واکسنی تزریق نشود بهتر است و این کار در هر صورت مشکلی ایجاد نمی‌کند.

تزریق دوز دوم واکسن کووید 19

آیا تزریق واکسن کووید 19 عوارض جانبی هم دارد؟

بعد از واکسیناسیون ممکن است عوارض جانبی داشته باشید که نشانه های طبیعی آن است که بدن شما را محافظت می کند. عوارض جانبی شایع عبارتند از درد ، قرمزی و تورم در بازوی محل تزریق واکسن، و همچنین خستگی، سردرد، درد عضلانی، لرز، تب و حالت تهوع و درد در بقیه اعضای بدن. این عوارض جانبی می تواند توانایی شما در انجام فعالیت های روزمره را تحت تأثیر قرار دهد ، اما باید در طی چند روز برطرف شود.

تاكسون توضيح داد: “من به طور كلي از اصطلاح” عوارض جانبي ” در مورد واکسن کووید 19 استفاده نمي كنم، زيرا به نظر مي رسد اين چيزي غير طبيعي است.” وی گفت: “آنچه كه بیشتر افراد به آن اشاره می كنند [وقتی می گویند دچار آن شده اند] عوارض جانبی [در واقع] واكسن است كه همان کاری را انجام می دهد كه قصد انجام آن را دارد یعنی تقویت سیستم ایمنی است.”

تاكسون اظهار داشت: اگرچه افراد ممكن است برای مدت كوتاهی با علائم شبیه آنفولانزا و سرماخوردگی احساس ناخوشایندی داشته باشند، اما این علائم صرفاً نشان دهنده پاسخ سیستم ایمنی به واكسن و ایجاد ایمنی برای مبارزه با ویروس است. وی همچنین اشاره کرد که در بیشتر موارد، این ناراحتی در مقایسه با جدی بودن ابتلا به کووید 19 ، که باعث کشته شدن بیش از 578،000 نفر فقط در ایالات متحده شده ، کم رنگ است.

نمونه گیری در منزل

تست واکسن کووید 19 به صورت آزمایش در منزل یکی از خدمات نوینی است که توسط آزمایشگاه آنلاین آنی آزما برای همشهریان عزیز ساکن تهران ارائه می گردد. با این خدمت جدید دیگر نیازی نیست که شما به صورت حضوری برای انجام آزمایشات خود به آزمایشگاه مراجعه کرده و وقت خود را تلف نمایید. تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که تلفن خود را بردارید و با آزمایشگاه آنی آزما تماس بگیرید و یا از اپلیکیشن این آزمایشگاه، محل نمونه گیری خودتان را مشخص کنید و یا اینکه با مراجعه به سایت آنی آزما، کارهای پذیرش آزمایشات خود را به صورت اینترنتی و غیرحضوری انجام دهید.

تست در منزل یک روش ساده در عین حال کاربردی می باشد که امروزه برای تشخیص آسان می باشد. با صنعتی شدن دنیا، افزایش ساعات کاری، افزایش آلودگی ها، ترافیک، شیوع بیماری هایی مانند کووید ۱۹ و غیره مراجعه به آزمایشگاه و انجام آزمایشگاه تبدیل به یک کار پردردسر شده است. به طوری که بسیاری از افراد به علت وقت گیر بودن و سخت بودن این راه هر روز انجام آزمایش را به تعویق می اندازند ولی انجام آزمایش در منزل به خصوص آزمایش کرونا در منزل این امکان را برای شما ایجاد می کند که بدون آن که مجبور به حضور در آزمایشگاه برای انجام نمونه گیری، پذیرش، جوابدهی باشید، در منزل یا محل کار در عرض چند دقیقه می توانید آزمایش خود را انجام دهید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.