آنچه تاکنون درباره کووید 19 و صرع (Epilepsy) می دانیم

تأثیر ویروس کرونا بر افراد مبتلا به صرع

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

صرع نوعی بیماری است که باعث تشنج های مکرر و بدون برانگیختگی می شود. موسسه ملی اختلالات عصبی و سکته مغزی تخمین زده است که 2.3 میلیون بزرگسال و بیش از 450،000 کودک در ایالات متحده به صرع مبتلا هستند. برخی از انواع بیماری ها می توانند فرد را در معرض خطر بیشتری در ارتباط با بیماری کرونا قرار دهند.

شواهد محدود است، اما در حال حاضر به نظر نمی رسد صرع خطر ابتلا به بیماری کرونا را افزایش دهد. همچنین در صورت ابتلا به آن بر شدت بیماری تأثیر نمی گذارد. در این مقاله، ما درباره آنچه تاکنون در مورد صرع و بیماری کرونا می دانیم بحث خواهیم کرد و اقدامات احتیاطی را که باید در طی همه گیری انجام دهید، توضیح خواهیم داد.

چگونه از پوست در دوران کرونا محافظت کنیم؟

درباره تأثیر بیماری کرونا بر افراد مبتلا به صرع چه می دانیم؟

حال بیایید درمورد تأثیر بیماری کرونا بر افراد مبتلا به صرع بیشتر بدانیم. به طور معمول، این مسئله اصلی شامل دو سوال زیر است:

  • آیا صرع خطر ابتلا به بیماری کرونا را افزایش می دهد؟
  • آیا صرع خطر بیماری شدید ناشی از کووید 19 را افزایش می دهد؟

در حال حاضر ، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) “دمانشیا و سایر شرایط عصبی” را به عنوان یک عامل خطر برای بیماری کرونا شدید ذکر کرده است. اما تحقیق در مورد تأثیر ویژه این ویروس در مبتلایان به صرع محدود و گاه متناقض است. اگرچه تحقیقات در مورد این موضوع محدود است، اما تاکنون برخی مطالعات در مورد ارتباط احتمالی صرع با بیماری کرونا انجام شده است. یک مطالعه 2021معتبر از 358 نفر نظر سنجی کرده است که از این تعداد 154 نفر صرع داشتند. در کل، 11 درصد از کل پاسخ دهندگان سابقه بیماری کرونا داشتند. مشخص نشد که بیماری صرع با افزایش خطر ابتلا به کووید 19 در این گروه ارتباط دارد.

یک مطالعه در سال 2020، 1537 فرد مبتلا به ویروس کرونا را ارزیابی کرد. در مجموع 21 نفر (1.3 درصد) قبلاً مبتلا به صرع تشخیص داده شده بودند و برای مدیریت آن از داروها استفاده می کردند و یا گزارش کردند که در یک سال گذشته حداقل یک مورد تشنج داشته اند. محققان دریافتند كه بروز بیماری کرونا در افراد مبتلا به صرع فعال بیشتر از جمعیت عمومی است. اما یک اشکال اصلی این مطالعه این است که فقط حدود 43 درصد از مبتلایان به صرع فعال کووید 19 داشتند که با آزمایش کرونا تأیید شد.

در تحقیقی که در سال 2021 انجام شد، 252 فرد مبتلا به صرع مورد بررسی قرار گرفت. محققان مشاهده کردند که درصد افراد مبتلا به COVID-19 بیشتر از جمعیت عمومی آن زمان بود. اما محققان قادر به شناسایی عوامل خطر خاص برای انعقاد COVID-19 در این گروه نبودند. مشابه مطالعه 2020 که در بالا مورد بحث قرار گرفت ، این مطالعه همچنین شامل افرادی بود که احتمالاً کووید 19 تایید شده نداشتند.

تأثیر بیماری کرونا بر افراد مبتلا به صرع

خطر بیماری شدید یا مرگ و میر

یکی دیگر از زمینه های تحقیق، شدت بیماری هنگام ابتلا به بیماری کرونا توسط افراد مبتلا به صرع است. مطالعه 2020 که در بالا مورد بحث قرار گرفت و 1537 فرد مبتلا به ویروس کووید 19 را ارزیابی کرد، موارد زیر را یافت:

در افراد مبتلا به صرع و تایید شده کووید 19، هیچ تفاوتی در میزان مرگ و میر نسبت به جمعیت عمومی وجود نداشت.

در افراد مبتلا به صرع فعال که در بیمارستان بستری بودند، فشار خون بالا با مرگ و میر بالاتر همراه بود.

مدل دیگری نشان داد که افراد مبتلا به صرع میزان مرگ و میر را تجربه می کنند که با افزایش سن افزایش می یابد.

بررسی 2021 از مطالعات دانشمندان شدت بیماری کرونا را در افراد مبتلا به اختلالات عصبی مختلف ارزیابی کرد. این بررسی در مجموع شامل 26 مقاله بود. این تحقیق نشان داد که از میان 2،168 نفری که در مطالعات مختلف شرکت کرده اند ، 98 نفر مبتلا به صرع بوده اند. از این 98 نفر، 10 نفر (10.2 درصد) COVID-19 شدید را تجربه کردند. اما این درصد کمتر از افرادی است که دارای سایر بیماری های عصبی هستند ، از جمله:

  • بیماری عروق مغزی
  • زوال عقل
  • بیماری پارکینسون
  • اسکلروز چندگانه
  • آسیب نخاعی

مطالعه 2021 در بالا که بر روی 252 فرد مبتلا به صرع بررسی شد، نشان داد که همه افراد مبتلا به بیماری کرونا تأیید شده یا احتمالاً دارای بیماری خفیف تا متوسط با علائم بین 7 تا 21 روز هستند.

سایر شرایط کرونا نیز ممکن است بر مبتلایان به صرع تأثیر بگذارد

برخی تحقیقات نشان می دهد که بیماری همه گیر کرونا می تواند به روش های دیگری بر کیفیت زندگی افراد مبتلا به صرع تأثیر بگذارد. یک مطالعه در سال 2021 بر روی 151 فرد مبتلا به صرع انجام شد. برخی از رایج ترین مشکلات گزارش شده در طی همه گیری شامل موارد زیر است:

  • افزایش استرس
  • احساس اضطراب یا افسردگی
  • مشکل خواب

در مجموع 35 پاسخ دهنده، بدتر شدن تشنج را در طول همه گیر بدون داشتن بیماری کرونا گزارش کردند. توضیح این اغلب مربوط به افزایش استرس های مربوط به همه گیری از جمله:

  • افراد بازنشسته یا بیکار
  • افراد دارای کمبود خواب را تجربه می کنند
  • ترس از عفونت کرونا
  • نگرانی در مورد کمبود داروهای ضد صرع
  • نگرانی در مورد احتمال بدتر شدن تشنج

در مجموع 8 پاسخ دهنده به کرونا مبتلا شدند. فقط یكی از آنها بدتر شدن خفیف تشنج را در حالی كه بیمار بودند گزارش كرد.

خطرات کرونا بر افراد مبتلا به صرع

به طور خلاصه ، تحقیقات موجود نشان داده است که:

به نظر نمی رسد که صرع خطر ابتلا به بیماری کرونا را در فرد افزایش می دهد. در حالی که برخی تحقیقات میزان کرونا بالاتر را در افراد مبتلا به صرع در مقایسه با جمعیت عمومی گزارش کرده اند، عوامل دیگر، مانند شرایط زمینه ای اضافی، نیز می توانند در این امر سهیم باشند.

برخی از افراد مبتلا به صرع ممکن است بیماری شدید کرونا را تجربه کنند. اما به نظر می رسد این کمتر از سایر انواع اختلالات عصبی شایع است.

داشتن کرونا به طور معمول با بدتر شدن تشنج ارتباط ندارد.

استرس ناشی از بیماری همه گیر می تواند منجر به اضطراب ، افسردگی یا بدتر شدن تشنج در افراد مبتلا به صرع شود.

مهم است که به یاد داشته باشید که صرع یک بیماری پیچیده است، و انواع مختلفی وجود دارد. همچنین بسته به فرد می تواند با علائم، علل و سایر بیماری های زمینه ای همراه باشد. به طور کلی، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است که تعداد بیشتری از افراد مبتلا به صرع را شامل می شود تا دقیقاً مشخص کند که صرع چگونه بر خطر ابتلا به بیماری کرونا تأثیر می گذارد.

واکسن کرونا و صرع

در بسیاری از کشورها، داشتن یک بیماری عصبی مانند صرع باعث واکسیناسیون زودتر از جمعیت عمومی می شود. افرادی که دارای بیماری زمینه ای هستند ممکن است با خیال راحت واکسن کرونا دریافت کنند. اگر واکنش آلرژیک جدی نسبت به هر یک از مواد موجود در واکسن کرونا یا دوز قبلی واکسن داشته باشید، یک استثنا است. در حال حاضر هیچ مدرکی مبنی بر اینکه افراد مبتلا به صرع در معرض خطر افزایش عوارض جانبی واکسن کرونا هستند، وجود ندارد.

یک مقاله آزمایشات بالینی مقیاس بزرگ واکسن های مختلف کرونا را بررسی کرد. این مقاله اشاره می کند که هیچ عارضه جانبی جدی عصبی به واکسیناسیون با هر یک از واکسن های کرونا نسبت داده نشده است. بنیاد صرع خاطرنشان می کند که تب ، یکی از عوارض جانبی رایج واکسن های کرونا، ممکن است به طور موقت آستانه تشنج را در برخی از افراد کاهش دهد. در موارد نادر، این امر ممکن است منجر به تشنج شود. اگر بعد از واکسیناسیون نگران تشنج ناشی از تب هستید، حتماً با یک متخصص بهداشت صحبت کنید. آنها می توانند در مورد چگونگی کاهش خطر تشنج ناشی از تب بعد از واکسیناسیون به شما مشاوره دهند.

مزایای واکسیناسیون چیست؟

واکسیناسیون مزایای بسیاری برای افراد مبتلا به صرع دارد ، مانند:

از خود محافظت کنید واکسن های کرونا در جلوگیری از بیماری کرونا و عوارض ناشی از آن موثر هستند. اگر واکسیناسیون را انجام داده باشید و در معرض ویروس کرونا باشید به آن مبتلا نمی شوید یا نوع بسیار خفیف آن را می گیرید.

محافظت از دیگران. برخی از افراد نمی توانند واکسن کرونا دریافت کنند. با تزریق واکسن کرونا ، به شما کمک می کند تا این افراد در معرض کرونا قرار نگیرند و به طور جدی بیمار نشوند.

متوقف کردن گسترش با افزایش میزان افرادی که واکسن مرونا دریافت می کنند، گسترش ویروس کرونا ویروس جدید در جوامع کاهش می یابد.

بازگشت به حالت عادی. افرادی که کاملاً واکسینه شده اند می توانند برخی از کارهایی را که در طی همه گیری متوقف کرده بودند شروع کنند، مانند شرکت در اجتماعات و مکان هایی که دیگر نیازی به ماسک ندارند.

کمتر از یک درصد بهبودیافتگان کرونای شدید، دوباره بیمار می‌شوند

میانگین زمان آلودگی به عفونت برای افرادی که دوباره به بیماری با کووید-۱۹ مبتلا شدند، سه ماه و نیم بود. غیر سفید پوستان، افراد مبتلا به آسم و افراد سیگاری بیشتر احتمال داشت دوباره به این ویروس آلوده شوند. نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد، بهبودیافتگان از موارد شدید ابتلا به کووید-۱۹، احتمال بسیار کمی دارد که دوباره به این ویروس آلوده شوند.

صرع و کرونا

محققان دانشکده پزشکی دانشگاه «میسوری» در آمریکا با بررسی داده های بیش از ۹ هزار بیماری که به موارد شدید کووید-۱۹ مبتلا شده بودند، متوجه شدند که کمتر از یک درصد از این افراد ممکن است سه ماه یا مدت زمان بیشتری پس از بهبودی دوباره به این ویروس آلوده شوند. میانگین زمان آلودگی به عفونت برای افرادی که دوباره به کرونا مبتلا شدند، سه ماه و نیم بود. غیر سفید پوستان، افراد مبتلا به آسم و افراد سیگاری بیشتر احتمال داشت دوباره به این ویروس آلوده شوند.

محققان می گویند، یافته های این مطالعه حاکی از این است که آلودگی مجدد به کووید-۱۹ به میزان زیادی بعید، اما ممکن است؛ این محققان در عین حال متذکر شدند که این تحقیق قبل از شیوع گونه های جهش یافته کووید-۱۹ مانند گونه هندی کرونا که احتمال آلودگی مجدد به آن محتمل تر است، انجام شده است. بیماران پس از بهبودی از یک بیماری، معمولاً از درجاتی از ایمنی برخوردارند؛ زیرا سیستم ایمنی بدن آنها، این بیماری را به خاطر می آورد تا برای بار دوم ویران نشود. با این حال، مدت زمانی که این ایمنی ادامه دارد و همچنین چگونگی عملکرد آن، برای هر بیمار متفاوت است.

محققان در زمینه کووید-۱۹، هنوز در تلاش هستند تا این ایمنی طبیعی را درک کنند و دریابند که آیا آستانه‌ای برای این مصونیت وجود دارد یا خیر. محققان تنها چند مورد از عفونت مجدد را – بیمارانی که پس از بهبودی اولیه برای بار دوم به کووید-۱۹ مبتلا می شوند- ثبت کرده اند. با اینکه عفونت مجدد کووید به ندرت صورت گرفته است؛ با این حال غیرممکن هم نیست. پیش از این نتایج مطالعه دیگری نیز نشان داده بود، افرادی که به صورت خفیف یا بدون علامت به کووید-۱۹ مبتلا می‌شوند، آنتی‌بادی موجود در بدن آنها می‌تواند تا یک سال یا حتی تا پایان عمر از آنها در برابر این بیماری محافظت کند.

محققان دانشکده پزشکی «دانشگاه واشنگتن» در سنت لوئیس که این مطالعه را انجام داده بودند ، اظهار داشتند: بر اساس یافته‌های این تحقیق با وجودی که پیش‌تر گمان می‌شد ایمنی پس از ابتلا به کرونای خفیف تنها چند ماه دوام دارد، اما در این تحقیق شواهدی بدست آمد که حاکی از ایمنی طولانی‌مدت افراد مبتلا به نوع خفیف یا بدون علامت ویروس کرونا است.

ویروس کرونا موسوم به «کووید۱۹» اواسط ماه دسامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آذر ۱۳۹۸) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات الریه نام برده می شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ماه ۹۸) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد. تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت ۲۱ اسفندماه ۹۸ در کنفرانسی تاکید کرد که اگرچه واژه «همه‌گیر» (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد، نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد، اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند.

برای اولین بار، شرکت داروسازی فایزر آمریکا ۱۹ آبان ماه ۱۳۹۹ اعلام کرد که به واکسن کرونا دست یافته و این واکسن تا ۹۰ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر عمل کرده است. علاوه بر این کشورهای زیادی همچون ایران، هند، روسیه، چین، انگلیس و آمریکا وارد عرصه تولید واکسن کرونا شده اند و موفقیت های چشمگیری در این زمینه کسب کرده اند. همچنین در حال حاضر در بسیاری از کشورها واکسیناسیون علیه ویروس کووید-۱۹ در حال انجام است.

نمونه گیری در منزل

تست واکسن کووید 19 به صورت آزمایش در منزل یکی از خدمات نوینی است که توسط آزمایشگاه آنلاین آنی آزما برای همشهریان عزیز ساکن تهران ارائه می گردد. با این خدمت جدید دیگر نیازی نیست که شما به صورت حضوری برای انجام آزمایشات خود به آزمایشگاه مراجعه کرده و وقت خود را تلف نمایید. تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که تلفن خود را بردارید و با آزمایشگاه آنی آزما تماس بگیرید و یا از اپلیکیشن این آزمایشگاه، محل نمونه گیری خودتان را مشخص کنید و یا اینکه با مراجعه به سایت آنی آزما، کارهای پذیرش آزمایشات خود را به صورت اینترنتی و غیرحضوری انجام دهید.

تست در منزل مانند تست کرونا در منزل یک روش ساده در عین حال کاربردی می باشد که امروزه برای تشخیص آسان می باشد. با صنعتی شدن دنیا، افزایش ساعات کاری، افزایش آلودگی ها، ترافیک، شیوع بیماری هایی مانند کووید ۱۹ و غیره مراجعه به آزمایشگاه و انجام آزمایشگاه تبدیل به یک کار پردردسر شده است. به طوری که بسیاری از افراد به علت وقت گیر بودن و سخت بودن این راه هر روز انجام آزمایش را به تعویق می اندازند ولی انجام آزمایش در منزل وین امکان را برای شما ایجاد می کند که بدون آن که مجبور به حضور در آزمایشگاه برای انجام نمونه گیری، پذیرش، جوابدهی باشید، در منزل یا محل کار در عرض چند دقیقه می توانید آزمایش خود را انجام دهید.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.