شناسایی ویروس جدید یزو در ژاپن

شناسایی ویروس جدید یزو در ژاپن

ویروس یزو که توسط پژوهشگران ژاپنی دانشگاه هوکایدو کشف شده است، می‌تواند فرد را مبتلا کند و منجر به شکل گیری عفونت در بدن میزبان شود. اما هنوز مشخص نیست که میزان شیوع و قدرت عفونت این بیماری به چه اندازه‌ای است. محققان ژاپنی احتمال می‌دهند که ویروس یزو از طریق حیوانات مانند نیش کنه به انسان منتقل شود. اما کشف رسمی این ویروس به دو سال قبل بر می‌گردد. به آن جا که یک مرد ۴۱ ساله با علائمی مانند تب و درد پا که گمان می‌رفت ناشی از گزش بندپایان در هنگام پیاده‌روی در حین قدم زدن در جنگل محلی هوکایدو باشد، در بیمارستان بستری شد.

محققان ژاپنی اخیراً از شناسایی یک ویروس عفونی تحت عنوان «یزو» خبر داده اند. ویروسی که البته برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ کشف شد و در طول سال‌های اخیر مبتلایان انگشت شماری داشته است. اما دانشمندان معتقدند که باید تحقیقات بیشتری روی این گونه از ویروس انجام شود.

نمونه گیری در منزل

ویروس یزو و شکل گیری عفونت در بدن 

ویروس یزو که توسط پژوهشگران ژاپنی دانشگاه هوکایدو کشف شده است، می‌تواند فرد را مبتلا کند و منجر به شکل گیری عفونت در بدن میزبان شود. اما هنوز مشخص نیست که میزان شیوع و قدرت عفونت این بیماری به چه اندازه‌ای است. البته دانشمندان بر این عقیده اند که ویروس یزو نمی‌تواند منجر به شکل گیری یک پاندمی دیگر همچون کووید ۱۹ شود. اما همچنان می‌گویند که حیوانات، حامل ویروس‌های ناشناخته بسیاری هستند و برخی از آن‌ها می‌توانند افراد را آلوده کنند.

در این رابطه مجله مشهور «نیوز ویک» به نقل از محققان دانشگاه هوکایدو، می‌نویسد: همه موارد ابتلا به عفونت ویروسی یزو که تاکنون شناسایی شده منجر به مرگ منجر نشده است، اما احتمال آنکه این بیماری در جایی به جز هوکایدو نیز یافت شود زیاد است؛ بنابراین محققان ژاپنی می‌گویند که فورا باید در مورد گسترش آن تحقیق شود. تحقق محققان دانشگاه هوکایدو که در مجله نیچر منتشر شده، معتقد است که ویروس جدید بیشترین ارتباط را با ویروس سولینا و ویروس تامدی که به ترتیب در رومانی و ازبکستان شناسایی شده‌اند، دارد. همچنین اخیرا گزارش شده است که این ویروس در چین باعث تب حاد در انسان شده است.

ویروس یزو از کجا آمد؟

محققان ژاپنی احتمال می‌دهند که ویروس یزو از طریق حیوانات مانند نیش کنه به انسان منتقل شود. اما کشف رسمی این ویروس به دو سال قبل بر می‌گردد. به آن جا که یک مرد ۴۱ ساله با علائمی مانند تب و درد پا که گمان می‌رفت ناشی از گزش بندپایان در هنگام پیاده‌روی در حین قدم زدن در جنگل محلی هوکایدو باشد، در بیمارستان بستری شد. طبق تحقیق منتشر شده دانشمندان دانشگاه هوکایدو، این مرد دو هفته تحت درمان قرار گرفت و سپس مرخص شد، اما آزمایشات نشان داد که وی به هیچ یک از ویروس‌های شناخته شده‌ای که توسط کنه در آن منطقه منتقل می‌شوند، آلوده نشده است.

سال بعد یک بیمار دیگر به دلیل نیش کنه و داشتن علائم مشابهی مراجعه کرد. با این حال تجزیه و تحلیل ژنتیکی ویروس‌های جدا شده از نمونه‌های خون این دو بیمار به شناسایی نوع جدیدی از ارتونایروویروس منجر شد. ارتونایروویروس نوعی از نایروویروس‌ها هستند که شامل عوامل بیماری‌زایی مانند تب خونریزی‌دهنده کریمه-کنگو هستند.

در نهایت نیز محققان موفق به شناسایی آر. ان.‌ای ویروس یزو در سه گونه اصلی کنه در هوکایدو شدند. این در حالی است که بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۹ مواردی از گزش و بیماری بر اثر نیش بندپایان در ژاپن گزارش شده است. اما کشف ویروس یزو اخیرا رسمیت یافته است. با این حال نیوز ویک می‌نویسد که محققان قصد دارند احتمال گسترش سراسری ویروس جدید در حیوانات وحشی و بیماران را ردیابی کنند.

ویروس یزو

ویروس یزو چه علائمی دارد؟

محققان معتقدند که بررسی علائم دقیق ویروس یزو نیازمند بررسی بیشتر است. اما دانشمندان دانشگاه هوکایدو می‌گویند که برخی مبتلایان به این ویروس علائمی همچون تب و کاهش پلاکت خون و لکوسیت‌ها و نشانه‌هایی از عملکرد غیر طبیعی کبد داشتند. طبق گزارش «نیوز ویک» به نقل از محققان دانشگاه هوکایدو، از سال ۲۰۱۴ تاکنون حداقل هفت نفر به این ویروس جدید در ژاپن مبتلا شده‌اند، اما تاکنون هیچ مورد فوتی ثبت نشده است.

تزریق واکسن جلوی جهش‌های ویروس کرونا را می‌گیرد؟

مزیت واکسن زدن این است که حتی سویه جهش یافته کرونا هم به صورت خفیف تری در بدن میزبان به صورت بیماری کووید ۱۹ بروز می کند و مهم تر از همه از میزان کشندگی آن کاسته می شود. واکسن پدیده جدیدی نیست چون از زمان های دور بشر با ساخت و تزریق واکسن توانست برخی از بیماری های خطرناک مانند بیماری سرخک ، فلج اطفال ، کزاز و دیفتری را مهار کند در حالی که این بیماری ها زمانی باعث مرگ افراد مسن و کودکان می شدند. بیمارهایی مانند سرخک محلی بودند و در یک منطقه خاص بروز کرده و شیوع می یافتند که امروز با واکسن مهار شدند ، گفت : بشر قبل از کرونا با همه گیری بیماری آبله هم مواجه شد که توانست با واکسیناسیون جهانی آن را مهار و ریشه کن کند.

تفاوت کرونا با آبله

تفاوت کرونا با آبله را در جهش یافتن ویروس کرونا دانست و افزود : به همین دلیل در مورد کرونا علاوه بر تزریق واکسن باید نکات بهداشتی مانند رعایت فاصله اجتماعی و زدن ماسک هم مورد توجه باشد تا علاوه بر مهار این ویروس ، ریشه کن شود. تزریق واکسن کووید ۱۹ بدین معنا نیست که افراد مبتلا به آن نمی شوند چون که این ویروس هر بار جهش می یابد و پس از جهش یافتگی به دنبال میزبان می رود ولی مزیت واکسن زدن این است که حتی سویه جهش یافته کرونا هم به صورت خفیف تری در بدن میزبان به صورت بیماری کووید ۱۹ بروز می کند و مهم تر از همه از میزان کشندگی آن کاسته می شود.

همچنین تزریق واکسن به افراد باعث می شود تا ویروس کرونا در بدن افراد قادر به نفوذ و تکثیر برای جهش نباشند و بدین طریق جلوی انتشار آن گرفته می شود. اکنون نیز با دسترسی راحت تر برای تزریق واکسن در کشور و حتی آغاز تزریق به کودکان فرصتی به وجود آمده است تا شهروندان با شرکت در طرح واکسیناسیون عمومی ، هم سلامتی خود را حفظ کنند و هم در جهت ریشه کن کردن این ویروس همکاری کنند.

اولین واکسن در دسترس، بهترین واکسن است

خوشبختانه در ایران انوع مختلف واکسن کرونا از نوع تولید داخل و خارج وجود دارد که از نظر تخصصی همه آنها از کیفیت و کارایی لازم برای هدف جلوگیری از جهش ویروس مورد نظر را دارند و بر خلاف تصور عامیانه هیچ واکسنی نمی تواند ایمنی صد درصدی ایجاد کند. حتی واکسن هپاتیت بی که ایمنی ۹۵ درصدی را برای آن مطرح می کنند هنوز این سطح از ایمنی را به بشر نداده است در نتیجه نمی توان برای واکسن کرونا که تازه کمتر از ۲ سال از ساخت آن سپری شده، انتظار ایجاد ایمنی خیلی بالایی داشت.

برخلاف اظهارات غیر کارشناسی افراد مبنی بر عوارض واکسن کرونا، تزریق هر نوع واکسنی ۲ نوع عوارض دارد که در همه واکسن ها وجود دارد؛ یکی عارضه معمولی که تورم و قرمزی محل تزریق را در پی دارد و دیگر عارضه سیستمی است که تب ، سستی و بی حالی را شامل می شود در نتیجه شهروندان باید توجه کنند که بزرگ و بد جلوه دادن عارضه تنها عاملی در جهت تشویش افکار عمومی است و نباید به این مساله توجه کنند که سبب تاخیر در تزریق واکسن می شود.

واکسن کرونا

نقش مهم یک ژن در ابتلا به آلزایمر و کرونا

پژوهشگران “کالج دانشگاهی لندن” در بررسی جدید خود دریافته‌اند که یک ژن می‌تواند نقش مهمی در ابتلا به آلزایمر و کرونا داشته باشد. به گفته پژوهشگران، تغییرات التهابی می‌تواند در مغز بیماران مبتلا به کووید-۱۹ شدید وجود داشته باشد. آنها دریافته‌اند که ژن OAS1 در واکنش به آلزایمر و کووید-۱۹، واکنش ایمنی را افزایش می‌دهد. پژوهش جدیدی نشان می‌دهد که یک ژن می‌تواند خطر ابتلا به آلزایمر و کووید-۱۹ شدید را تحت تاثیر قرار دهد.

پژوهشگران “کالج دانشگاهی لندن” (UCL) در این پروژه دریافتند که یکی از انواع ژن “OAS1” می‌تواند خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد. انواع این ژن می‌توانند احتمال ابتلا به پیامدهای شدید کووید-۱۹ را نیز بالا ببرند. یافته‌های این پژوهش می‌توانند راه را برای اهداف جدیدی در توسعه دارو یا ردیابی پیشروی هر دو بیماری هموار کنند و نشان می‌دهند که درمان‌های توسعه یافته می‌توانند برای هر دو بیماری مورد استفاده قرار بگیرند.

همچنین این یافته‌ها، مزایای بالقوه‌ای برای سایر بیماری‌های عفونی و زوال عقل دارند. اگرچه آلزایمر در درجه اول با تجمع آمیلوئید در مغز مشخص می‌شود، اما التهاب گسترده‌ای نیز در مغز وجود دارد که اهمیت سیستم ایمنی را در آلزایمر نشان می‌دهد. پژوهشگران دریافتند که برخی از تغییرات سیستم ایمنی می‌توانند هم در بیماری آلزایمر و هم در کووید-۱۹ رخ دهند.

تغییرات التهابی در مغز بیماران مبتلا به کووید-۱۹ شدید

به گفته پژوهشگران، تغییرات التهابی می‌تواند در مغز بیماران مبتلا به کووید-۱۹ شدید وجود داشته باشد. آنها دریافته‌اند که ژن OAS1 در واکنش به آلزایمر و کووید-۱۹، واکنش ایمنی را افزایش می‌دهد. پژوهشگران در این پروژه تلاش کردند تا براساس بررسی پیشین خود که شواهدی را در مورد مجموعه وسیعی از ژنوم‌های انسانی ارائه داده است، ارتباط میان ژن OAS1 و بیماری آلزایمر را نشان دهند. ژن OAS1 در نوعی سلول ایمنی موسوم به “میکروگلیا” (Microglia) بیان می‌شود که ۱۰ درصد همه سلول‌های موجود در مغز را تشکیل می‌دهد.

پژوهشگران با بررسی ارتباط این ژن با آلزایمر، داده‌های ژنتیکی ۲۵۴۷ نفر را که نیمی از آنها به بیماری آلزایمر مبتلا بودند، توالی‌یابی کردند. آنها دریافتند افرادی که نوع خاصی از ژن OAS1 موسوم به “rs1131454” را در خود دارند، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری آلزایمر قرار می‌گیرند و احتمال ابتلا به این بیماری در آنها بین ۱۱ تا ۲۲ درصد افزایش می‌یابد. نوع جدید شناسایی‌شده، متداول است؛ زیرا این باور وجود دارد که بیش از نیمی از اروپایی‌ها حامل آن هستند و نسبت به سایر ژن‌ها، بیشتر بر خطر ابتلا به آلزایمر تاثیر می‌گذارد. یافته‌های این پژوهش، OAS1 را به فهرستی از ژن‌هایی اضافه می‌کند که در حال حاضر مشخص شده است بر خطر ابتلا به آلزایمر تأثیر می‌گذارند.

تغییرات التهابی در مغز بیماران مبتلا به کووید-۱۹ شدید

خطر نیاز به مراقبت‌های ویژه برای کووید-۱۹

پژوهشگران در بررسی‌های خود دریافتند که انواع ژنتیکی افزایش دهنده خطر ابتلا به آلزایمر که با OAS1 در ارتباط هستند، می‌توانند خطر نیاز به مراقبت‌های ویژه برای کووید-۱۹ را تا ۲۰ درصد افزایش دهند. پژوهشگران در بخشی از همین پژوهش دریافتند که این ژن، میزان انتشار پروتئین‌های التهابی توسط سلول‌های ایمنی بدن را کنترل می‌کند.

بررسی‌ها نشان داد که سلول‌های میکروگلیا در جایی که بیان ژن ضعیف‌تر است، واکنش بالایی را نسبت به آسیب بافت نشان می‌دهند و به بروز “طوفان سیتوکین” (Cytokine Storm) در بدن منجر می‌شوند که حالت خودایمنی را در پی دارد. فعالیت OAS1، با افزایش سن تغییر می‌کند؛ بنابراین شاید پژوهش‌ بیشتر در مورد شبکه ژنتیکی بتواند به درک دلیل آسیب‌پذیر بودن افراد مسن‌تر در برابر آلزایمر، کووید-۱۹ و بیماری‌های مرتبط کمک کند.

چه افرادی مستعد ابتلا به بیماری آلزایمر و کووید-۱۹ شدید هستند؟

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهند که برخی افراد صرف نظر از سن آنها ممکن است مستعد ابتلا به بیماری آلزایمر و کووید-۱۹ شدید باشند، زیرا به نظر می‌رسد که برخی از سلول‌های ایمنی ما در هر دو بیماری، درگیر مکانیسم مولکولی مشترکی می‌شوند. اگر پژوهشگران بتوانند در صورت مثبت بودن آزمایش کووید-۱۹، یک روش ساده برای بررسی این گونه‌های ژنتیکی ابداع کنند، ممکن است بتوان تشخیص داد که چه کسانی بیشتر به مراقبت‌های ویژه نیاز دارند، اما برای رسیدن به این قابلیت باید پژوهش بیشتری انجام شود.

پژوهشگران امیدوارند که بررسی‌ها به توسعه یک آزمایش خون بینجامد که پیش از بروز مشکلات حافظه مشخص می‌کند که آیا افراد، در معرض خطر ابتلا به آلزایمر هستند یا خیر. همچنین آنها قصد دارند به بررسی خود در مورد نحوه فعال شدن این شبکه ایمنی در واکنش به بیماری‌هایی مانند کووید-۱۹ ادامه دهند تا آثار دائمی بیماری و آسیب‌پذیری نسبت به آن را مشخص کنند. این پژوهش در مجله “Brain” به چاپ رسید.

نمونه گیری در منزل

تست کرونا در منزل و محل کار با آنی آزما

تست کرونا در منزل و محل کار با هدف تشخیص آسان طراحی شده است. به طوری که برای انجام آن دیگر لازم به خارج شدن از منزل برای مراجعه به یک آزمایشگاه نمی باشد. همچنین نمونه گیری در محل دارای مزیت های فراوان همچون عدم اتلاف وقت در میر رفت و آمد و انتظار برای پذیرش، نمونه گیری، جوابدهی ، کاهش هزینه های رفت و آمد، دوری از ترافیک ، عدم وجود آلودگی هوا و آلودگی های صوتی و غیره می باشد. یکی دیگر از مزیت های مهم تست در محل ، کاهش احتمال ابتلا به کرونا می باشد.

آزمایش خون در منزل به منظور آسان تر کردن انجام تست ها و درنهایت تشخیص انجام می گیرد. با شیوع شدیدتر کرونا و پاندمی‌ شدن این ویروس ، نیاز به قرنطینه و ماندن در خانه هر روز بیشتر احساس می شود. اما گاهی اوقات با وجود ضرورت قرنطینه به نظر می رسد افراد برای رفع نیاز های اساسی نیاز به خارج شدن از خانه و قرنطینه دارند برای مثال برای انجام آزمایش ها. اما با کمی تدبیر می توان به آسان ترین روش تست کرونا در منزل و محل کار را انجام داد بدون آن که هیچ نیازی به مراجعه حضوری به آزمایشگاه و مراکز درمانی باشد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.