آزمایش میزان اثربخشی واکسن کرونا در منزل

آزمایش میزان اثربخشی واکسن کرونا در منزل

ثبت آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

آزمایش میزان اثربخشی واکسن کرونا برای بررسی میزان ایمنی که پس از تزریق واکسن کرونا ایجاد می شود، و همچنین برای بررسی اثربخشی تزریق واکسن کرونا استفاده می شود. هرکسی که واکسن کرونا را دریافت کرده باشد ممکن است از خود بپرسد که چقدر این واکسن در برابر ویروس کرونا از او محافظت می‌کند.

آیا آزمایش میزان اثربخشی واکسن کرونا و پاسخ سیستم ایمنی بدن را اندازه گیری می کند؟ بله آزمایشاتی وجود دارد که بتواند برخی از اطلاعات مربوط به پاسخ ایمنی بدن افراد و میزان اثربخشی واکسن کرونا را ارائه دهد. به عنوان مثال آزمایشات آزمایشگاهی می تواند سطح ایمونوگلوبولین جی (IgG) ، متداول ترین نوع آنتی بادی محافظت کننده در برابر عفونت را در خون فرد تشخیص دهد.

آزمایش آنتی بادی دیگر آزمایشی است که می‌تواند آنتی بادی های پروتئین نوکلئوکپسید را تشخیص دهد که فقط به عنوان پاسخ به عفونت در بدن تولید می‌شوند. اما آزمایش آنتی بادی نوع آنتی بادی های مرتبط با میزان اثربخشی واکسن کرونا را تشخیص نمی‌دهد و به شما نمی گوید سیستم ایمنی بدن شما چگونه به واکسن پاسخ می دهد.

نمونه گیری در منزل

سند سازمان بهداشت جهانی در خصوص آزمایش میزان اثربخشی واکسن کرونا

سند اثربخشی و آزمایش میزان اثربخشی واکسن کرونا سازمان بهداشت جهانی بهترین راهنمای موقت را در مورد چگونگی ارزیابی اثر بخشی واکسن COVID-19 (VE) با استفاده از طرح های مطالعه مشاهده ای ارائه می دهد. این سند در مورد ملاحظات مهم در طراحی ، تجزیه و تحلیل و تفسیر آزمایش میزان اثربخشی واکسن کرونا بحث می کند. سازمان بهداشت جهانی در آخرین سند خود برای کنترل اثر بخشی واکسن کرونا موارد زیر را توصیه نموده است:
با توجه به پیچیدگی روش شناختی و حساسیت آزمایش میزان اثربخشی واکسن کرونا نیازی به انجام تمام دوزهای واکسن COVID-19 توسط کلیه کشورها نیست. بیشترین نتایج ممکن برای ارزیابی اثر بخشی واکسن COVID-19 در بیشتر حالات ، علائم بیماری و بیماری شدید است. سازمان بهداشت جهانی توصیه می کند از نتایج آزمایشگاهی تأیید شده در ارزیابی های اثر بخشی واکسن COVID-19 استفاده کنید. برای این کار ، استفاده از نتایج تست آزمایشگاهی واکنش زنجیره ای پلیمراز رونویسی معکوس (rRT-PCR) توصیه می‌شود.

میزان اثربخشی واکسن کرونا

نمونه های فرد حتماً باید ظرف 10 روز بعد از زمان واکسن گرفته شوند. برای تجزیه و تحلیل اولیه باید از واکسیناسیون مستند استفاده شود. واکسیناسیونی که توسط خود فرد گزارش شده می تواند در یک تجزیه و تحلیل ثانویه قرار گیرد. آزمایشگاه‌ها می توانند طراحی منفی آزمون را به عنوان کارآمدترین و منطقی ترین روش برای آزمایش میزان اثربخشی واکسن کرونا در L / MIC ، با مزیت درجه ای از مقایسه بین موارد و گروه های کنترل ، انجام دهند. با همین امکانات روش های دیگری که می توان در نظر گرفت ، مطالعات همگروهی ، مطالعات موردی شهودی و روش غربالگری است.

به دلیل عدم تصادفی بودن واکسیناسیون در محیط های واقعی ، تمام طرح های مطالعه مشاهده ای مورد دقت قرار می گیرند زیرا افراد واکسینه شده اغلب از افراد واکسینه نشده و مستقل از واکسیناسیون متفاوت هستند. برای آزمایش میزان اثربخشی واکسن کرونا ، یک روش محافظه کارانه در نظر گرفتن یک فرد به عنوان فرد محافظت شده توسط واکسیناسیون فقط 14 روز پس از تاریخ واکسیناسیون (زمان لازم برای دستیابی به محافظت از اکثر دریافت کنندگان واکسن برای بیشتر واکسن ها) است. تجزیه و تحلیل های ثانویه با فواصل زمانی مختلف پس از واکسیناسیون می تواند برای کمک به راهنمایی سیاست های آینده انجام شود.

در تجزیه و تحلیل اولیه باید افرادی که تعداد توصیه شده دوزهای مشابه واکسن را دریافت نموده اند با افراد واکسینه نشده مقایسه شوند. تجزیه و تحلیل های ثانویه افراد نیمه واکسینه شده ، افرادی که دوز واکسن مختلف دریافت می کنند ، زیر گروه های هدف ، انواع ویروسی و سابقه عفونت یا بیماری قبلی SARS-CoV-2 در صورت وجود را شامل می‌شود. آزمایش میزان اثربخشی واکسن کرونا از نظر کارآیی در آزمایشات بالینی متفاوت است. سیستم عامل های موجود که می توانند برای ارزیابی اثر بخشی واکسن COVID-19 مورد استفاده قرار گیرند شامل موارد زیر است:

  • سیستم های نظارتی برای عفونت های حاد تنفسی حاد (SARI)
  • بیماری شبه آنفلوانزا (ILI)
  • نظارت بر بیماری سندرمیک در بیمارستان ها
  • نظارت بر کارکنان بهداشت ، پایگاه های اداری و شیوع

آزمایش های تشخیصی کرونا کووید-19

تست PCR

این آزمایش برای وجود ماده ژنتیکی ویروس واقعی یا قطعات آن هنگام تجزیه است. این مطمئن ترین و دقیق ترین آزمایش برای تشخیص عفونت فعال است.

تست PCR

آزمایش آنتی ژن

این آزمایش ، تکه های پروتئین موجود در سطح ویروس به نام آنتی ژن ها را تشخیص می دهد. آزمایش های آنتی ژن معمولاً سریع در نظر گرفته می شوند و فقط 15 تا 30 دقیقه به طول می انجامند اما دقت آنها نسبت به آزمایش PCR کمتر است. آزمایشات سریع آنتی ژن زمانی دقیق تر است که در طی چند روز از شروع علائم استفاده شود ، یعنی زمانی که بیشترین مقدار ویروس در بدن شما وجود دارد. از آنجا که این آزمایش به اندازه آزمایش PCR دقیق نیست ، در صورت منفی بودن آزمایش آنتی ژن ، ممکن است ارائه دهنده خدمات بهداشتی شما برای تأیید نتیجه منفی آزمایش ، آزمایش PCR را سفارش دهد.

آزمایش آنتی بادی

آزمایش آنتی بادی (سرولوژی): این آزمایش ها تشخیص می دهد که آیا شما به سیستم ایمنی بدن (آنتی بادی) پاسخ داده اید. این بدان معنی است که شما ویروس داشته اید و بدن شما (سیستم ایمنی بدن ، به ویژه آنتی بادی ها) حمله ای برای مبارزه با آن انجام داده است. این آزمایش آنتی بادی ها را تشخیص می دهد. به طور معمول حدود یک هفته پس از آلوده شدن طول می کشد تا آنتی بادی های کافی برای شناسایی در خون ایجاد شود. به همین دلیل ، نباید از این آزمایش برای تشخیص عفونت فعال استفاده شود.

تست آنتی بادی ویروس کرونا چیست؟

تست آنتی بادی آزمایشی است که سطح آنتی بادی های نمونه خون را اندازه گیری می کند. آنتی بادی ها پروتئینی هستند که بلافاصله پس از آلوده شدن یا واکسیناسیون توسط سیستم ایمنی بدن ایجاد می شوند. آنتی بادی ها به شما کمک می کنند تا در برابر عفونت ها مقابله کنید و می تواند شما را از ابتلای دوباره به آن بیماری محافظت کند. اینکه این محافظت تا چه مدت ممکن است ادامه داشته باشد برای هر بیماری و هر فرد متفاوت است.

سطح آنتی بادی (تیتر) در خون به پزشک کمک می‌کند که آیا در معرض آنتی ژن یا چیزی که بدن فکر می کند خارجی است ، قرار گرفته‌اید یا خیر؟ بدن از آنتی بادی برای حمله و از بین بردن مواد خارجی استفاده می کند. در برخی شرایط ، پزشک ممکن است تست آنتی بادی شما را بررسی کند تا ببینید آیا در گذشته به عفونت مبتلا شده اید (به عنوان مثال ، آبله مرغان) یا تصمیم بگیرید که واکسن های مورد نیاز شما چیست. از تست آنتی بادی برای تعیین موارد زیر نیز استفاده می شود:

  • قدرت پاسخ ایمنی به بافت خود بدن در بیماری هایی مانند لوپوس اریتماتوی سیستمیک (SLE) و سایر اختلالات خود ایمنی
  • در صورت نیاز به واکسن تقویت کننده

آیا واکسنی که قبلاً زده اید به سیستم ایمنی بدن شما کمک می کند تا شما را در برابر بیماری خاص محافظت کند
اگر عفونت اخیر یا گذشته داشته اید ، مانند مونونوکلئوز یا هپاتیت ویروسی

مقادیر طبیعی به آنتی بادی آزمایش شده بستگی دارد. اگر آزمایش برای یافتن آنتی بادی علیه بافت های بدن شما انجام شود ، مقدار طبیعی صفر یا منفی است. در بعضی موارد ، سطح نرمال زیر یک عدد خاص است. اگر آزمایش آنتی بادی می‌خواهد ببینید که آیا واکسن شما را به طور کامل در برابر بیماری محافظت می کند یا خیر ، نتیجه طبیعی به مقدار خاص آن ایمن سازی بستگی دارد. بازه مقادیر متوسط بین آزمایشگاه های مختلف ممکن است به طور نامحسوس متفاوت باشد. با پزشک در مورد تفسیر نتایج آزمایش خود صحبت کنید. نتایج غیر طبیعی ممکن است به دلیل موارد زیر باشد:

  • بیماری خودایمنی
  • عدم واکسن برای محافظت کامل از شما در برابر یک بیماری خاص
  • کمبود ایمنی
  • عفونت های ویروسی

آزمایش آنتی بادی کرونا کووید-19 یا سرولوژی به دنبال آنتی بادی ها در خون شما هستند تا مشخص شود آیا شما قبلاً به ویروس عامل کرونا کووید-19 ابتلا داشته اید. برای تشخیص عفونت به ویروس عامل کرونا کووید-19 نباید از آزمایش های آنتی بادی استفاده شود ، مگر در مواردی که آزمایش ابتلا به ویروس به تأخیر می افتد. آزمایش آنتی بادی ممکن است نشان دهد که آیا شما اکنون عفونت دارید یا خیر؟ زیرا ممکن است 1 تا 3 هفته پس از عفونت طول بکشتد تا بدن آنتی بادی تولید کند.

چه در تست ویروسی و چه در آنتی بادی کرونا کووید-19 مثبت یا منفی باشید ، باز هم باید برای محافظت از خود و دیگران دقت کنید. ما نمی دانیم که آنتی بادی های محافظت کننده در برابر ویروس چه میزان ممکن است در برابر آلوده شدن مجدد ویروس ایجاد شوند. موارد تایید شده و مشکوک به عفونت مجدد گزارش شده است ، اما بسیار نادر است. دانشمندان برای درک این موضوع تحقیق می کنند.

آزمایشات آنتی بادی برای کرونا کووید-19 از طریق ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی و آزمایشگاه ها در دسترس است. با آزمایشگاه خود صحبت کنید که آیا آزمایشات آنتی بادی را ارائه می دهند یا خیر و آیا شما باید آن را انجام دهید.

تست آنتی بادی ویروس کرونا

نتایج شما به چه معناست؟

تست آنتی بادی مثبت

یک نتیجه تست آنتی بادی مثبت نشان می دهد که شما ممکن است آنتی بادی ناشی از عفونت با ویروس عامل کرونا کووید-19 داشته باشید. با این حال ، این احتمال وجود دارد که نتیجه مثبت به این معنی باشد که شما آنتی بادی ناشی از عفونت با ویروسی متفاوت از همان خانواده ویروس ها (به نام ویروس های کرونا) دارید. توجه: سایر ویروس های کرونا نمی توانند در آزمایش ویروسی SARS-CoV-2 نتیجه مثبتی ایجاد کنند.

داشتن آنتی بادی علیه ویروس عامل کرونا کووید-19 ممکن است از آلوده شدن مجدد به ویروس محافظت کند. اما حتی اگر چنین باشد ، ما نمی دانیم که آنتی بادی ها چه مقدار محافظت می کنند یا این محافظت تا چه مدت ادامه دارد. موارد تایید شده و مشکوک به عفونت مجدد گزارش شده است ، اما نادر است. با پزشک در مورد نتیجه آزمایش و نوع آزمایشی که انجام داده اید صحبت کنید تا بدانید که نتیجه شما چیست.

ارائه دهنده شما ممکن است پیشنهاد کند که نوع دوم آنتی بادی را آزمایش کنید تا ببینید آیا آزمایش اول دقیق بوده است. از آنجا که می توانید دوباره به ویروس آلوده شوید باید به محافظت از خود و دیگران را ادامه دهید. اگر در شغلی کار می کنید که از تجهیزات محافظت شخصی (PPE) استفاده می کنید ، استفاده از PPE را ادامه دهید. ممکن است آزمایش آنتی بادی مثبت باشد حتی اگر هرگز علائم کرونا کووید-19 نداشته باشید. اگر عفونت بدون علائم داشته باشید ، این عفونت بدون علامت است ، این اتفاق می افتد.

تست آنتنی بادی منفی

ممکن است تاکنون کرونا کووید-19 نداشته باشید. با پزشک در مورد نتیجه آزمایش و نوع آزمایشی که انجام داده اید صحبت کنید تا بدانید که نتیجه شما چیست. ممکن است به یک عفونت مبتلا باشید یا اخیراً آلوده شوید. احتمال منفی شدن آزمایش زیاد است زیرا تولید آنتی بادی در بدن شما 2-3 هفته بعد از عفونت طول می کشد. اگر اخیراً در معرض ویروس قرار گرفته باشید ممکن است بیمار و ناقل شوید. این بدان معنی است که هنوز می توانید ویروس را گسترش دهید. ممکن است تولید آنتی بادی در برخی از افراد حتی بیشتر هم طول بکشد و برخی از افراد آلوده ممکن است هرگز دچار آنتی بادی نشوند.

اگر بعد از آزمایش آنتی بادی علائمی پیدا کردید ، ممکن است به آزمایش دیگری به نام آزمایش ویروسی نیاز داشته باشید. آزمایشات ویروسی ، ویروس را در نمونه های سیستم تنفسی شما شناسایی می کند ، مانند یک سواب از داخل بینی. صرف نظر از اینکه شما آزمایش مثبت یا منفی دارید ، نتایج تأیید نمی کند که آیا شما قادر به انتشار ویروس عامل کرونا کووید-19 هستید. تا زمانی که ما بیشتر بدانیم ، به اقدامات خود برای محافظت از خود و دیگران ادامه می‌دهید.

نمونه گیری در منزل

اهمیت بیماری کرونا در شرایط دشوار امروزی بیش از قبل نمایان می شود جایی که به دلیل وجود بیماری خطرناکی مثل کرونا به افراد توصیه می شود در خانه خود بمانند تا از گزند آسیب این بیماری در امان بمانند.

همچنین اغلب پزشکان برای تعیین نوع بیماری مراجعین یا بررسی روند بهبود آنان انجام آزمایش های مختلف مانند آزمایش خون، ادرار، مدفوع و… را تجویز می کنند. همچنین بسیاری از افراد میانسال یا مسن، برای چکاپ دوره ای وضعیت بدنی خود و پیشگیری از شرایط حاد و خطرناک، به صورت دوره ای به پزشک و آزمایشگاه مراجعه نموده و وضعیت سلامتی خود را بررسی می کنند.

اما ممکن است در برخی موارد مراجعه به آزمایشگاه برای افراد امکان پذیر نباشد یا به شرایط ویژه ای که به دلیل وجود ویروس کرونا در جامعه حکم فرما شده، ترجیح بدهند در خانه مانده و قرنطینه خانگی را رعایت نمایند. با توجه به اینکه سلامتی افراد همواره در اولویت قرار دارد، آزمایشگاه آنی آزما با ارائه خدماتی مانند آزمایش در منزل آماده خدمت رسانی بیشتر به شما عزیزان می باشد تا هیچ فردی آزمایشات خود را به هیچ دلیلی به تعویق نیاندازد.

درخواست آزمایش

  • YYYY slash MM slash DD

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

باز کردن پیام
خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما
سلام
به خدمات نمونه گیری در محل آنی آزما خوش آمدید!
برای ارتباط با اپراتور پیام خود را ارسال نمائید.